Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Είχε τον τρόπο η Στόουκ!

Τι κι αν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ μέσα στην έδρα της από την Σάντερλαντ; Η Στόουκ με τρία γκολ καρμπόν (στημένη φάση, πλήθος κόσμου στην περιοχή και προβολή από κοντά) κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 3-2 και τον Χουτ να την λυτρώνει στο 93’.

Ά Ημίχρονο

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Σάντερλαντ με τον Μπάρντσλεϊ να πασάρει και τον Ασαμόα Γκιαν να μην υπολογίζει σωστά τη φάση, όμως ο Ρίτσαρντσον βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στον ουρανό των διχτύων μόλις στο 2’.

Αντί όμως να ανέβει ψυχολογικά η Σάντερλαντ, αυτή που ανέβαινε σταδιακά με τη βοήθεια του κόσμου της ήταν η Στόουκ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν απειλητικοί όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν είχαν τύχη.

Ο Γκόρντον αποσόβησε αρχικά τον κίνδυνο στο 7’ στην προσπάθεια του Χατ και στάθηκε το ίδιο αποτελεσματικός τόσο στο 14’ σε σουτ του Εθέρινγκτον, όσο και στο 31΄ σε χαμηλό σουτ του Πέναντ.

Η πίεση όμως ήταν μεγάλη και απέδωσε καρπούς στο 32’ όταν η Στόουκ κατάφερε να ισοφαρίσει σε μία περίεργη φάση. Ο Ντελάπ εκτέλεσε το πλάγιο με τον Ονουόχα να δείχνει ασταθώς και τον Γκόρντον να κάνει λάθος έξοδο. Η μπάλα έφτασε έτσι στον Κάριου που εξ’ επαφής δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Μετά το γκολ η Σάντερλαντ άρχισε να ξυπνάει από το λήθαργο και να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα.

Β’Ημίχρονο

Κατάφερε όμως να σκοράρει και πάλι με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όπως στην αρχή του παιχνιδιού πιάνοντας τους γηπεδούχους στον ύπνο.

Ο Χουτ προσπάθησε να ελέγξει την μπάλα μέσα στην περιοχή του, όμως ο Γκιαν πίεσε, την έκλεψε και με σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς διαμορφώνοντας το 2-1 στο 48'.

Το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο πήρε φωτιά με τους θεατές να βλέπουν την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και αρκετούς κινδύνους να δημιουργούνται μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Στόουκ ήταν αυτή που πίεζε στη συνέχεια και όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο με τη Σάντερλαντ να προσέχει την άμυνά της και να παίζει κυρίως με ταχύτατες αντεπιθέσεις.

Σε μία από τις επικίνδυνες στημένες φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση όταν ο Πέναντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάριου πήρε την κεφαλιά και ο Χουτ έσπρωξε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Γκόρντον στο 83’.

Η Στόουκ συνέχισε να το πιστεύει και με μία φάση καρμπόν με την προηγούμενη, ο Χουτ από κοντά έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά και δεύτερη προσωπική στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέναντ. Έδωσε έτσι τη λύτρωση στην ομάδα του στο 93' διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Συνθέσεις Ομάδων

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Χουτ, Χιγκινμπόθαμ, Πέναντ, Γουάιτχεντ, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον, Τζόουνς, Κάριου

Σάντερλαντ: Γκόρντον, Ονουόχα, Μενσά, Φέρντιναντ, Μπράμπλ, Μπάρντσλεϊ, Χέντερσον, Μουντάρι, Σεσενιόν, Ρίτσαρντσον, Γκιαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: