Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δάκρυσε το «Άνφιλντ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bcdecd71f415e39d60bda97e5dc0be35_L.jpg?943912800?943912800?943912800Συγκίνηση και θλίψη στα μάτια των «κόκκινων» 21 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία των Βρετανικών γηπέδων. Περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ετήσιο μνημόσυνο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 96 οπαδούς της Λίβερπουλ Το κλίμα βαρύ, όμως για ακόμα μια χρονιά οι «κόκκινοι» ήταν εκεί για να τιμήσουν τους 96 νεκρούς οπαδούς στη μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ στα βρετανική γήπεδα. Περισσότεροι από 10.000 φίλοι της Λίβερπουλ ήταν στο «Άνφιλντ» με πόνο και θλίψη για να τιμήσουν τους φιλάθλους που βρήκαν τραγικό θάνατο στο «Χίλσμπορο». Παίκτες, τεχνικό τιμ έδωσαν το παρών, με τον Ράφα Μπενίτεθ να είναι ιδιαίτερα συγκινημένος «Όλοι οι παίκτες και όλο το προσωπικό είναι πάντα εδώ για να στηρίξουν τις οικογένειες, διότι είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον σύλλογο. Είναι οδυνηρό, όμως όλοι τους θυμόμαστε» τόνισε ο Ισπανός.
Τα ονόματα όλων των θυμάτων διαβάστηκαν δυνατά και φυσικά έξω από το «Άνφιλντ» είναι 96 κεράκια αναμμένα, με την είσοδο να είναι γεμάτη από λουλούδια.

Απλήρωτοι πρωταθλητές!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/650d1b8b9e420e30f155e5be654be91a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Τα πλέι-οφ στην Α1 πόλο των ανδρών πλησιάζουν, όμως στον Ολυμπιακό οι παίκτες απέχουν εδώ και μία εβδομάδα από τις προπονήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα χρήματα που τους οφείλονται. Δεσμεύτηκε ο Ερασιτέχνης για πληρωμές από την επόμενη εβδομάδα. Δύσκολες στιγμές περνά και πάλι το τμήμα πόλο των ερυθρολεύκων... Η ομάδα που έχει κατακτήσει 11 τίτλους τα 12 τελευταία χρόνια και ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της σε λίγες μέρες, παραμένει απλήρωτη, εδώ και αρκετούς μήνες, βιώνοντας την ίδια κατάσταση με πέρυσι.

Μοναδικός τρόπος αντίδρασης από τους παίκτες, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν η αποχή από τις προπονήσεις και η πρόσκληση σε συζήτηση με τους διοικούντες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (15/4) μεταξύ του αρχηγού, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και των μελών του Ερασιτέχνη, Γιάννη Λάμπρου και Στέλιου Κούβαρη, κατά την οποία οι δύο άνδρες της διοίκησης δεσμεύτηκαν για την εξόφληση των οφειλών από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο διεθνής πολίστας, ο οποίος τόνισε ότι θα μεταφέρει όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς παρόλα αυτά να εγγυηθεί την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, τουλάχιστον όχι μέχρι να δουν οι παίκτες να μπαίνει ένα ποσό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Παραίτηση Αρταβάνη!

Παραίτηση Αρταβάνη!

Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου του Γ.Σ. στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ηρακλής, υπέβαλε πριν από λίγο στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ηρακλή, ο Νίκος Αρταβάνης.
Η παραίτηση του κ. Αρταβάνη είναι οριστική και αμετάκλητη κι έχει να κάνει με ζητήματα τα οποία δεν τηρήθηκαν όπως είχαν προγραμματιστεί και συμφωνηθεί. Αυτά έχουν να κάνουν με τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, που ακόμη δεν έχει οριστεί, όπως και το θέμα της μεταβίβασης-παράδοσης των μετοχών στον Γ.Σ. για διαχειριστικούς λόγους.

Όλες οι συνομιλίες μπλέκουν... όλους!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/686eff98ae39f33335aac770b6976710_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αφού η δίκη για το Calciopoli θα αρχίσει ξανά την προσεχή Τρίτη, οι δικηγόροι του Λουτσιάνο Μότζι έδωσαν στη δημοσιότητα 75 τηλεφωνικές συνομιλίες που μπλέκουν και Ρόμα, Ουντινέζε, Παλέρμο, Κάλιαρι!

Το ερώτημα, πλέον, για το τι συνέβαινε στο calcio μέχρι και πριν λίγα χρόνια -και κατά πάσα πιθανότητα θα συμβαίνει και τώρα- δεν είναι αν ο Μότζι μιλούσε με τους αρχιδιαιτητές, αλλά... ποιος δεν μιλούσε; Οι συνήγοροι του Lucky Luciano έχουν καταφέρει να μπλέξουν για τα καλά, πλέον, την Ιντερ με την αποκάλυψη των συνδιαλέξεων του Τζιάσιντο Φακέτι και του Μάσιμο Μοράτι με τους αρχιδιαιτητές, την ίδια εποχή για την οποία τιμωρήθηκε ουσιαστικά μόνο η Γιουβέντους.

Σύμφωνα με όσα λένε οι δικηγόροι του πρώην γενικού διευθυντή της Μεγάλης Κυρίας, αλλά και με βάση τις πληροφορίες που έχουν τα ιταλικά ΜΜΕ και δημοσιεύουν συνεχώς, από τις 3.000 συνομιλίες που θα αποκαλυφθούν σταδιακά θα γίνει πανικός, καθώς πέραν της Ιντερ θα μπλέξει ακόμη περισσότερο και η Μίλαν, που το 2006... μάλλον φθηνά τη γλίτωσε.

Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι ο Μότζι φαίνεται πως θα δικαιωθεί όταν έλεγε ότι όλοι μιλούσαν με όλους. Την Πέμπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως «δεν ήμουν εγώ το μαύρο πρόβατο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Κατηγορήθηκα επειδή η Γιουβέντους νικούσε, αλλά αυτό συνέβαινε επειδή ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Με τους αρχιδιαιτητές μιλούσαν όλοι. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Ιντερ και Μίλαν, που έλεγαν πολύ χειρότερα πράγματα με τους αρχιδιαιτητές από ό,τι εγώ και αυτό φαίνεται και θα φανεί και πιο ξεκάθαρα από εδώ και πέρα, αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους».

Λίγες ώρες μετά, οι δικηγόροι του Μότζι έδωσαν στη δημοσιότητα 75 τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες εμπλέκουν κι άλλες ομάδες.

* Υπάρχουν συνομιλίες για την Ρόμα και σε μία εξ αυτών, μάλιστα, διαιτητής και αρχιδιαιτητές συνεννοούνται για να αλλάξει η έκθεση του ρέφερι, ώστε να μην αναγκαστούν να τιμωρήσουν τον Φραντσέσκο Τότι!

* Υπάρχουν συνομιλίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ως προπονητής της Ουντινέζε, με τους αρχιδιαιτητές, στις οποίες ζητάει συγκεκριμένους διαιτητές σε παιχνίδια της τότε ομάδας του!

* Υπάρχουν συνομιλίες του προέδρου της Κάλιαρι Μάσιμο Τσελίνο, εκ των πιο σκληρών κατήγορων του Μότζι το 2006, με αρχιδιαιτητές.

* Υπάρχουν συνομιλίες του τότε γενικού διευθυντή του Παλέρμο, Ρίνο Φόσκι, που ζητάει κι αυτός συγκεκριμένους διαιτητές και βοηθούς!

«Όλοι αθώοι ή όλοι ένοχοι»!
Η υπερασπιστική γραμμή του Μότζι είναι ξεκάθαρη και με αυτή, πλέον, εναρμονίζονται και τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ. Ιστοσελίδες, αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί της γειτονικής χώρας, συμφωνούν πλέον σε δύο πράγμα.

1) Το Scudetto του 2005-06 πρέπει να αφαιρεθεί από την Ιντερ.

2) Οι κασέτες θεωρήθηκαν αποδείξεις το 2006, αυτό πρέπει να συμβεί και τώρα. Ή είναι, λοιπόν, όλοι αθώοι ή όλοι ένοχοι!

«Τι έκανε ο Αουρίκιο;»
Ολα αυτά που βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα, βέβαια, φέρνουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τον συνταγματάρχη Αουρίκιο, που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας το 2006. Αυτό που αναρωτιούνται τα ιταλικά ΜΜΕ είναι «τι έκανε ο επικεφαλής; Τι άκουγε ο Αουρίκιο; Πώς είναι δυνατόν όλες αυτές οι συνομιλίες να μη βγήκαν στην επιφάνεια το 2006 και να βγαίνουν τώρα;» Σε αυτές τις ερωτήσεις, ο καθένας μπορεί να δώσει ό,τι απάντηση θέλει...

* Και οι 75 τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα της Tuttosport. Όχι απλά οι διάλογοι γραμμένοι, αλλά μπορεί να ακούσει ο οποιοσδήποτε τις συνομιλίες, καθώς υπάρχει audio και για τις 75. Όποιος γνωρίζει την ιταλική γλώσσα, επομένως, μπορεί να ακούσει τους παράγοντες... όλων των ομάδων να κάνουν ό,τι και ο Μότζι.

Σοβαρός ο τραυματισμός του 29χρονου από βεγγαλικό


Σοβαρά τραυματίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα, στο στάδιο Πλωμαρίου, στη διάρκεια του αγώνα Αιγαία Πλωμαρίου - Αστέρα Νίκης για το τοπικό πρωτάθλημα, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Νίκης, Στρατής Διονυσάτος, 29 ετών.

Ο αθλητής τραυματίστηκε από βεγγαλικό, που εκσφενδόνισε εναντίον του 29χρονος, ο οποίος υπηρετεί στον Στρατό ως οπλίτης πενταετούς υποχρέωσης. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στο οποίο νοσηλεύεται ο αθλητής, δίνουν μάχη για να σώσουν την ακοή του, καθώς διαπιστώθηκε ότι στο ένα αφτί υπέστη 100% κώφωση και στο άλλο 70%.

Μαζίνιο: «Εξαιρετική η δουλειά Κούπερ στον Άρη»

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/MAZINIO-18_09_m-200x141.jpg&w=200&h=210&zc=1Ο πρώην προπονητής του Άρη, Ιομάρ Μαζίνιο μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναικό και αρχικά υπογράμμισε: «Κι εγώ όταν ήμουν προπονητής είχα στο μυαλό μου τον τελικό. Είναι σημαντική η προσφορά του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έκανε εξαιρετική δουλειά για να οδηγήσει την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Όσον ήμουν στον Άρη, είχαμε την ομάδα μέσα στους στόχους. Κάναμε καλή δουλειά, η διοίκηση όμως δεν το είδε έτσι και δεν έχουμε καταλάβει ακόμα γιατί έγινε αυτό. Αλλά και ο κ. Κούπερ έκανε εξαιρετική δουλειά και οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου» και συμπλήρωσε: «Ο Άρης έχει πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο που ήταν η πρόκριση στον τελικό, πιστεύω ότι θα τα πάει εξαιρετικά και στα πλέι οφ. Σίγουρα ο Άρης έχει τις δυνατότητες να πάρει την νίκη και το τρόπαιο απέναντι στον Παναθηναικό».
Για το αν θα είναι στον τελικό είπε: «Θα ήθελα να ήμουν, αλλά πρέπει να μείνω στην Βαρκελώνη γιατί έχω το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του γιου μου» ενώ συμπλήρωσε: «Είναι πολλά τα θετικά στοιχεία που κρατάω, οι φιλίες με άτομα της διοίκησης, της ομάδας, με τους φιλάθλους. Μου άρεσε να δουλεύω στον Άρη αλλά και να ζω στην Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα, θα ζήσουν σύντομα μεγάλες χαρές». Για το δικό του μέλλον είπε: «Θα συνεχίσω την προπονητική, βρίσκομαι σε συζητήσεις με κάποιους συλλόγους. Είμαι στην Βαρκελώνη και σύντομα θα αποφασίσω».

Την αποκάλυψη των "στημένων" αγώνων προανήγγειλε -εμμέσως πλην σαφώς- ο Π. Μπιτσαξής

http://www.contra.gr/images/m/panos_bitsaxis_m.jpgΟ γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ήταν από την αρχή της ιστορίας με τα ύποπτα ελληνικά ματς που περιέχονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ, ο μεγαλύτερος υπέρμαχος του περίφημου "τεκμηρίου της αθωότητας", αρνούμενος κατηγορηματικά να αποκαλύψει το παραμικρό για το ποιοι είναι οι επίμαχοι αγώνες.

Ο ίδιος τώρα, έρχεται να αποκαλύψει πως μελετά με ιδιαίτερη σοβαρότητα το ενδεχόμενο να δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των αγώνων, καθώς οι σχετικές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, κάμπτουν -κατά κάποιο τρόπο- το τεκμήριο της αθωότητας.

Για το εν λόγω θέμα, ο Πάνος Μπιτσαξής μίλησε στον Sentra 103,3, τονίζοντας παράλληλα πως δεν έχει λάβει γνώση από την ΕΠΟ για την ύπαρξη νέου φακέλου.

"Εμείς δεν έχουμε ενημέρωση, γιατί διαβάζω ότι υπάρχει και νέος φάκελος. Εμείς έχουμε πάρει μία θέση. Οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ έχουν πάρει την οδό της δικαιοσύνης που τους ερευνά. Η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Το νέο στοιχείο είναι ότι υπάρχουν δύο ερωτήσεις, μία προερχόμενη από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μία από δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι ζητούν να κατατεθούν οι φάκελοι στη Βουλή. Το ζητούν εμμέσως. Μελετούμε πάρα πολύ αυτές τις ερωτήσεις, γιατί όπως ξέρετε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αποτελεί εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας και κάτω από μία ορισμένη εκδοχή ίσως και να κάμπτει το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο μας οδήγησε στο να μη δώσουμε τους φακέλους στη δημοσιότητα. Είμαστε σε μία φάση που μελετούμε τις ερωτήσεις των βουλευτών".

Στην ίδια συνέντευξη, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αναφέρθηκε εκτενώς και στο έτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί το ποδόσφαιρο, αυτό της βίας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπιτσαξής προειδοποιεί πως η πολιτεία θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της αν δεν βρεθεί με τους παράγοντες στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, τονίζει πως οι χρηματοδοτήσεις του ποδοσφαίρου θα επαναληφθούν εφόσον τηρηθούν τα στοιχειώδη από την ΕΠΟ, αποκαλύπτει πως το βάρος στις ποινές θα πέσει στην απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων στα άτομα που εμπλέκονται στα επεισόδια, σημειώνει πως έχει εισπράξει τη διάθεση των παραγόντων για καταπολέμηση της βίας αλλά δεν τη βλέπει στην πράξη και υποστηρίζει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις, μιας έχει στο πλευρό του 9 εκατομμύρια Έλληνες...

Αναλυτικά:

Για τα ανοιχτά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού:

"Οι κινήσεις της ΓΓΑ στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργού Πολιτισμού είναι θα έλεγα αυτονόητες. Μερικές φορές στη χώρα μας κάνει εντύπωση το ουσιώδες και το αυτονόητο. Εξελίσσονται, αν μιλήσουμε για παράδειγμα για το ποδόσφαιρο, πρωταθλήματα τα οποία έχουν παθογένειες ιδιαίτερα έντονες και χρόνιες, χωρίς αμφιβολία, οι οποίες ενοχλούν πάρα πολύ τον Έλληνα πολίτη. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ. Αν ξέρει κανείς να κυκλοφορεί στοιχειωδώς στους δρόμους και να μιλάει με τους φίλους του, η κοινή κουβέντα είναι τι θα γίνει με αυτή την ιστορία και πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία; Αυτό είναι το κοινό μοτίβο στο στόμα όλων των Ελλήνων. Αυτό είναι μία καθημερινή υπόθεση.

Τα πρωτοσέλιδα τα καταλαμβάνει η Σούπερ Λιγκ, αλλά πίσω από τις γραμμές θα δείτε βία στα ερασιτεχνικά και τοπικά πρωταθλήματα. Αυτή η υπόθεση τίθεται πια σε νέα βάση. Ή θα βρεθούμε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού και θα πάρουμε τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για να σταματήσει το φαινόμενο. Ή αν δεν τα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε με την κοινή λογική προς την ίδια κατεύθυνση, η πολιτεία θα πρέπει πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να κάνει αυτό που πρέπει. Αν παράγεται ένα βίαιο προϊόν, γεμάτο τυφλό παραγοντισμό και είναι διαρθρωμένο σε βάσεις οι οποίες δεν ταιριάζουν στο αθλητικό πνεύμα, τότε δεν μπορεί να το χρηματοδοτεί ο Έλληνας φορολογούμενος".

Για τις αντιδράσεις των ομάδων για την αναστολή της χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ:

"Στην προτεραία κατάσταση, υπό την έννοια ότι ρέει ανεξέλεγκτα χρήμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις για πρωταθλήματα που δεν ταιριάζουν στην αξία του ελληνικού αθλητισμού, που είναι ταγμένη η πολιτεία, αλλά και στη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων, δεν θα επιστρέψουμε ποτέ. Οι χρηματοδοτήσεις του ποδοσφαίρου θα επαναληφθούν εφόσον τηρηθούν τα στοιχειώδη. Αυτή τη στιγμή ο λόγος είναι στην ΕΠΟ. Έχουμε αναφερθεί λεπτομερώς δημοσίως για το τι περιμένουμε να κάνει το συντεταγμένο ποδόσφαιρο. Αν δείτε το σημερινό ποινολόγιο της ΕΠΟ, θα δείτε ότι για επεισόδια που ξεπερνούν τα συνήθη όρια των μέτρων τήρησης της τάξης, υπάρχει ουσιαστική ατιμωρησία. Κοινώς χάλι.

Επιμένουμε στο ότι πρέπει να να θεσπιστεί πειθαρχικός κώδικας ανάλογος με την κλίμακα των επεισοδίων. Ένας κώδικας που θα έχει ποινές, όσες και όποιες απαιτούνται, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά. Οι ποινές αυτές δεν θα είναι μόνο χρηματικές. Όταν σε ένα παιχνίδι μετακινούνται 8 χιλιάδες οπαδοί και στο πλαίσιο αυτής της μετακίνησης γίνονται σοβαρότατα επεισόδια. Γίνονται έντεχνες μετακινήσεις τις οποίες δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Αν καθόμασταν να δούμε πολλά παιχνίδια ένα προς ένα, τι αποφεύχθη και τι γλιτώσαμε θα βλέπαμε τη σκοπιμότητα ενός μέτρου στη φετινή συγκυρία. Κανείς δε μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα υπέρ του να απαγορεύονται οι μετακινήσεις. Είναι ένα οριακό μέτρο το οποίο λήφθηκε σε έκτακτες συνθήκες και διαμορφώθηκε με βάση τα επεισόδια κλίμακας που έγιναν φέτος σε διάφορα γήπεδα. Δεν μπορούμε να δημιουργούμε μόνιμα απαγορεύσεις, ούτε και θέλουμε να επιβάλουμε απαγορεύσεις στον Έλληνα φίλαθλο.

Αλλά η Σούπερ Λιγκ και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψιν του ο κ. Πατέρας και ο κ. Κομνηνός, οι οποίοι πρακτικώς και θεωρητικώς τάσσονται κατά της βίας, πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να υπάρχει πλαίσιο στις οργανωμένες μετακινήσεις. Οι οργανωμένες μετακινήσεις σημαίνει και ευθύνη. Υπό αυτή την έννοια μπορεί να υπάρξουν συνθήκες που θα μας οδηγήσουν στο να άρουμε αυτή την απαγόρευση. Υπάρχουν πάρα πολλοί φίλαθλοι που δεν έχουν τη διάθεση ούτε να ρίξουν πέτρες, ούτε μολότοφ και αυτή η κατάσταση τους ενοχλεί. Και αυτό το καταλαβαίνουμε. Όλοι μπορεί να θέλουμε να πάμε να παρακολουθήσουμε την ομάδα μας εκτός έδρας".

Για την κουβέντα περί επαναφοράς του ιδιώνυμου:

"Ιδιώνυμο όπως ίσχυε με τη νομοθεσία επί υπουργίας Ορφανού σήμαινε μη μετατροπή των ποινών. Δηλαδή σε πιάνω και σε βάζω μέσα. Είναι μία οδός ιδιαίτερα έντονης καταστολής. Αυτό σημαίνει απλά ότι αν δείτε τις φάτσες της πιτσιρικαρίας που εμπλέκεται στα επεισόδια, η επιλογή να κλείσουμε μέσα εκατοντάδες νεαρά παιδιά που εξωθούνται σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ύστατη οδός. Πηγαίνουμε μεθοδικά κι ελπίζουμε να το αποφύγουμε.

Υπάρχει μία ποινή που επιβάλλεται από τα δικαστήρια και δυστυχώς μέσα στην ελληνική ανοργανωσιά δεν εφαρμόζεται και αυτή είναι η απαγόρευση στα άτομα που εμπλέκονται στα επεισόδια, να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μελετάμε με ιδιαίτερη προσοχή την αποτελεσματική εφαρμογή αυτού του μέτρου. Αυτό έχει σημασία".

Για το αν είναι θέμα πολιτικού κόστους το ότι το κράτος δεν πιάνει αυτούς που κάνουν τα επεισόδια:

"Δεν υπάρχει για μας πολιτικό κόστος σε αυτή την υπόθεση. Πολιτικό κόστος έχουμε όταν εμφανίζεται να γίνεται κακός χαμός στην Ελλάδα και να κινητοποιούμε σχεδόν δέκα χιλιάδες αστυνομικούς για να γίνουν τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Εκεί είναι το ζητούμενο. Έχετε μετρήσει την αύξηση της εγκληματικότητας όταν ακινητοποιείς δέκα χιλιάδες αστυνομικούς για ένα ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στις γειτονιές της Αθήνας; Τους παίρνουμε από κάπου αλλού. Είναι δυνατόν να λειτουργούμε έτσι σε μία πολιτισμένη χώρα;

Το πολιτικό κόστος και το κοινωνικό κόστος είναι να συντηρηθεί αυτή η κατάσταση. Αυτή δεν πρόκειται να συντηρηθεί ούτε με τη σιωπή, ούτε με τη δική μας συμμετοχή. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Η πολιτεία πρέπει να βελτιώσει και τη μεθοδολογία της και την αστυνόμευση και το θεσμικό πλαίσιο. Κανείς δε λέει ότι η πολιτεία είναι τέλεια οργανωμένη στην αντιμετώπιση του φαινομένου".

Για το αν έχει εισπράξει θετική διάθεση για την καταστολή του φαινομένου εκ μέρος όλων των προέδρων και των φορέων:

"Την έχω εισπράξει, αλλά δεν την βλέπω στην πράξη. Υπάρχει μία διάσταση λόγων και έργων όχι σε όλες τις ΠΑΕ. Ο Αστέρας Τρίπολης, ο κ. Μποροβήλος ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, μου έκανε μία επιστολή, την οποία διάβασα με προσοχή. Αυτή η επιστολή είναι πολλή ενδιαφέρουσα, αλλά έχει πολλές αλήθειες και πολλά ψέματα. Βεβαίως υπάρχουν ομάδες που δεν καλλιεργούν βία. Ο Εργοτέλης και ο Αστέρας Τρίπολης είναι μέσα σε αυτές. Αλλά τα συμβόλαια είναι συλλογικά και στο πλαίσιο μίας διοργανώτριας αρχής.

Δεύτερον, η λογική ότι οι χρηματοδοτήσεις του ΟΠΑΠ είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα δεν αντέχουν σε μία σοβαρή ανάλυση. Πρόκειται για έμμεση χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η έμμεση χρηματοδότηση είτε γίνεται από τον ΟΠΑΠ, είτε γίνεται από τη διαφήμιση, είτε από τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε από οτιδήποτε άλλο προέρχεται από το κράτος, όπως η σχεδόν δωρεάν διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αποτελούν εκδήλωση ενίσχυσης ενός αθλήματος το οποίο αγαπούν εκατομμύρια Έλληνες. Αυτός είναι ο λόγος. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε όταν προδίδουμε αυτή την αγάπη και του δίνουμε ένα προϊόν το οποίο του προκαλεί απέχθεια και αποστροφή. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτή η παράμετρος, γιατί έχουμε στο πλευρό μας 9 εκατομμύρια και ελάχιστους που θα ήθελαν να συντηρείται αυτή η εικόνα".

Για τις επιχορηγήσεις:

"Έχουμε ανακοινώσει στις ομοσπονδίες τις επιχορηγήσεις, τους κανόνες τους, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν με λεπτομερείς επιστολές προς κάθε ομοσπονδία και έχουμε κατατάξει τα αθλήματα σε κατηγορίες. Πρόκειται για λογική και οργάνωση της χρηματοδότησης του ελληνικού αθλητισμού μακριά από κάθε αντίληψη πελατειακού κράτους. Ούτε ένα ευρώ σε μαϊμού σωματεία. Η σωματειακή βάση των ομοσπονδιών καθαρίζεται συνεχώς. Εκατοντάδες σωματεία μαϊμούδες διαγράφονται από τις καταστάσεις των ομοσπονδιών. Μία νέα εικόνα αρχίζει να διαφαίνεται στον ελληνικό αθλητισμό".

Για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων:

"Το θέμα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού έχουμε δηλώσει ότι οι Μεσογειακοί αγώνες θα γίνουν υπό καθεστώς διλημμάτων. Το θέμα το χειρίζεται υπεύθυνα ο υπουργός και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει".

«Ταύρος» ο Βιεϊρίνια

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9db346b5c47bb66f26f3e341f14b7ee8_L.jpg?1271329431?1271329431?1271329431Τους πάντες στο ιατρικό και προπονητικό τιμ εξέπληξε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αφού ο νεαρός Πορτογάλος άσος τόνισε ότι μπορεί να παίξει στην αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Εργοτέλη. Έρχεται για να …μείνει ο Μπαλάφας.Μπορεί να ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αφού έπρεπε να προφυλαχθεί λόγω των ενοχλήσεων που αισθανόταν, μετά το τέλος της εκγύμνασης όμως ο βραχύσωμος Πορτογάλος πήγε στο ιατρικό τιμ του «Δικεφάλου» και τόνισε ότι είναι μία χαρά και μπορεί να παίξει στο κυριακάτικο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλή.
Πλέον είναι στο «χέρι» του τεχνικού των «ασπρόμαυρων» Φερνάντο Σάντος το αν θα τον χρησιμοποιήσει στο εντός έδρας ματς με τον Εργοτέλη ή θα τον προφυλάξει, κρατώντας τον στον πάγκο.

Το «παρών» στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς αναμένεται να δώσει και ο Μίρκο Σαβίνι, αφού ο Ιταλός αμυντικός θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα, λόγω της τιμωρίας που θα εκτίσουν οι Πάμπλο Κοντρέρας και Στέλιος Μαλεζάς.

Μένει ο Μπαλάφας


Μετά το τέλος του πρωταθλήματος ο δανεισμός του Σωτήρη Μπαλάφα στον Εργοτέλη ολοκληρώνεται, κάτι που σημαίνει ότι ο νεαρός αμυντικός μέσος του «Δικεφάλου» θα επιστρέψει στην Τούμπα, όπου μάλλον έρχεται για να …μείνει, αφού πιθανότατα δεν θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, μιας και έκανε το «αγροτικό» του στον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Εργοτέλη.
Παράλληλα, πιθανότητες να επιστρέψουν στην ομάδα έχουν και οι νεαροί
Στέφανος Αθανασιάδης και Βαγγέλης Γεωργίου, που αγωνίζονται αμφότεροι στον Πανσερραϊκό με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ.

Τα πρώτα ονόματα από Νιγηρία για Πανιώνιο


Ο Εντάφε Εγκμπένι Τα δύο πρώτα ονόματα ταλαντούχων παικτών από την Νιγηρία, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον Πανιώνιο την Πέμπτη. Πρόκειται για τα στελέχη της Εθνικής Νέων της χώρας, Μοχάμεντ Αλιγιού και Εντάφε Εγκμπένι, οι οποίοι και θα δοκιμαστούν από τους "κυανέρθους" το επόμενο διάστημα.

Το πρόσφατο ταξίδι του Γιώργου Κιντή στο Ιράν, αλλά και αυτό των Παυλόπουλου, Λαγωνικάκη στην Νιγηρία και την Γκάνα, αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια κι άλλα ονόματα παικτών που θα απασχολήσουν τους Νεοσμυρνιώτες.

ΠΑΟΚ-Νέο Πορτογαλικό σενάριο με Ντομίγκος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/48ebc20c39e810d983559de402a49318_L.jpg?1271334477?1271334477?1271334477Τα Πορτογαλικά ΜΜΕ καθημερινά ασχολούνται με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Σε συνέχεια των σεναρίων που ξεκίνησαν από την Τρίτη (13/4) με το όνομα του Ζόρζε Κόστα σήμερα στέλνουν τον Ντομίγκος Πασιένσια στον πάγκο του Δικεφάλου.

Σε καθημερινή πλέον βάση ο πορτογαλικός τύπος αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, καθώς παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας των Σάντος, Κονσεισάο και Βιερίνια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από την μια αυτό είναι καλό γιατί το σωματείο προβάλετε και σε μια άλλη χώρα, από την άλλη όμως όταν στέλνουν καθημερινά και έναν προπονητή στον Δικέφαλο δεν είναι ότι το καλύτερο. Σήμερα αναφέρονται στον Ντομίγκος Πασιένσια.

Έτσι λοιπόν μετά τον Ζόρζε Κόστα άλλο ένας Πορτογάλος προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων να διαδεχτούν τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Ντομίνγκος Πασιένσια της Μπράγκα με την οποία κάνει φέτος καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα.

Ο Πασιένσια είναι 41 ετών και έχει παίξει ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Πόρτο (12 χρόνια) και της Τενερίφης (2 χρόνια). Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με την προπονητική. Την σεζόν 2005-2006 ανέλαβε την πορτογαλική Λεϊρία όπου και έμεινε στον πάγκο για έναν χρόνο. Το 2007 πήγε στην Ακαντέμικα μένοντας για δύο σεζόν. Τον Ιούνιο του 2009 παραιτείται από την τεχνική ηγεσία της Ακαντέμικα, αφού δέχεται την πρόταση που του κάνει η Μπράγκα όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα.

Μπουμπένκο: "Δεν μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια"


Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο Για μια ακόμη φορά, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο αναφέρθηκε σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και σε ομάδα με προοπτικές προκειμένου να παραμείνει στο τιμόνι του Ηρακλή. Αναφερόμενος δε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Skoda Ξάνθη, τόνισε ότι δεν του αρέσουν αυτά τα ματς...

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Σλοβάκος τεχνικός ξεκίνησε από τον αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη: "Πρέπει να κρατήσουμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου που είχαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα είμαστε ευχαριστημένοι αν διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο. Για το παιχνίδι με την Ξάνθη μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσουν τέτοια παιχνίδια εμείς πάντως θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Στον αγώνα αυτό θα παίξουμε με τα παιδιά που είναι φορμαρισμένα και σε καλύτερη κατάσταση αυτή την στιγμή. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι ότι αυτό της Λάρισας. Αν οι παίκτες της Λάρισας παίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίσουν τον Λεβαδειακό τότε κι εμείς με τη σειρά μας θα παίξουμε για τη δική μας θέση".

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων να εξηγήσει γιατί δεν του αρέσουν τέτοια παιχνίδια, όπως είπε ο ίδιος, εξήγησε: "Δεν το λέω για την Ξάνθη ή για το ελληνικό πρωτάθλημα ειδικά, σε όλα τα πρωταθλήματα, στα τελευταία παιχνίδια υπάρχουν μεγάλη πίεση και πολλές αμφιβολίες για τα αποτελέσματα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και θα ξεκινήσουμε με την καλύτερη ενδεκάδα που μπορούμε".

Σε ερώτηση για τις ελλείψεις στην επίθεση, που είχε τελευταία ο Ηρακλής, ο Μπουμπένκο απάντησε: "Έχουμε τον Βίκτορας και δεν έχουμε κάποιο άλλο φορ που μπορεί να μας βοηθήσει. Η απόδοση των υπόλοιπων παικτών που βρίσκονται γύρω του ανεβαίνει όταν παίζει ο Βίκτορας, παίζουν πολύ καλύτερα όταν είναι αυτός στον αγωνιστικό χώρο. Επειδή όμως σκεφτόμαστε το μέλλον μας είναι σίγουρο χρειαζόμαστε και κάποιον άλλον επιθετικό στην ομάδα".

Για την επιλογή του να μείνει στον πάγκο Ντάνι Φερνάντες, στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο ανέφερε: "Ο Ντάνι έκανε πολύ καλή δουλειά στον Ηρακλή, στο ποδόσφαιρο όμως πάντοτε κάτι αρχίζει και κάτι τελειώνει. Για όλους είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μείνει στον Ηρακλή και έτσι αποφάσισα να μην ξεκινήσω το Ντάνι ώστε να δούμε και τον Γιώργο Μπαντή. Ήθελα να δω πως λειτουργεί σε ένα δυνατό ματς, έδειξε καλά στοιχεία και θεωρώ ότι είναι σε καλό δρόμο για το μέλλον της ομάδας".

Για την παραμονή του ή όχι στην ομάδα: "Συνεχίζω τις συνομιλίες με τον πρόεδρο για την επόμενη σεζόν, δεν μιλήσαμε μόνο μία φορά αλλά αρκετές φορές. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας για την συμφωνία για το καινούριο συμβόλαιο, έχει μιλήσει και ο μάνατζερ μου με τον κ. Παντελή. Ξέρουμε όμως όλοι ότι ο Ηρακλής δεν έχει ακολουθήσει καλό δρόμο τα τελευταία χρόνια, τώρα λοιπόν πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στον Ηρακλή. Θέλω την επόμενη χρονιά να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση και να είμαστε πιο σταθερή ομάδα, να υπάρχει ο σεβασμός και να είναι όλοι πληρωμένοι στην ώρα τους. Αυτό ισχύει για τους παίκτες, τους προπονητές, τους γιατρούς, τους φροντιστές, όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Έτσι μπορεί ο προπονητής να πιέσει τους παίκτες παραπάνω και να τους δείξουμε ότι η αποκλειστική τους δουλειά είναι το ποδόσφαιρο. Με τον κ. Παντελή συζητήσαμε και για το ρόστερ όπου είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Βεβαίως πρέπει να έχουμε μία καλή συνεργασία, εκεί στεκόμαστε για την ώρα, κάνουμε πολλές συζητήσεις και αναλύουμε πολλά πράγματα. Το βασικό θέμα είναι να μην έχουμε την επόμενη χρονιά απεργίες και τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα".

Τέλος, για την δοκιμή του Γιώργου Μπαντή από την Νότιγχαμ Φόρεστ, τόνισε: "Εμείς ξέρουμε ότι δεν θα φύγει, θα ασχοληθούμε όμως εκτενέστερα με το ρόστερ μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη. Τότε θα κάνουμε συζητήσεις για το ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει, είναι ξεκάθαρο πάντως ότι θέλουμε να έχουμε το καλύτερο ρόστερ στον Ηρακλή του χρόνου".

Κόκε: "Ονειρεύομαι το Κύπελλο"


Ο Κόκε πανηγυρίζει το ένα από τα δύο γκολ εις βάρος της Καβάλας Στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμή των επισήμων χορηγών της ΠΑΕ Αρης, ο Σέρχιο Κόκε, ο αρχηγός των κιτρίνων, αναφέρθηκε στον τελικό με χαρακτηριστικές εκφράσεις: "Είναι ένα όνειρο ζωής και για μένα και για τους οπαδούς αυτό το κύπελλο. Το βλέπω στο όνειρο μου και βλέπω ότι σκοράρω και παίρνουμε το κύπελλο. Νοπμίζω ότι αν δουλεύεις σκληρά, μπορείς να πετύχεις το στόχο που έχεις θέσει".

Ακόμη πρόσθεσε: "Ο κόσμος μας προσφέρει ονειρεμένες εικόνες και ξέρουμε ότι θα μας χαρίσουν κάτι το εκπληκτικό αυτή τη φορά. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας για να γυρίσουμε όλοι μαζί με τη νίκη. Το μεγαλύτερο δώρο θα ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου σε αυτό τον κόσμο που είναι Αρης από την στιγμή που γεννιούνται και δείχνουν τόσο μεγάλη αγάπη σε αυτό το Σύλλογο".

Με την εμπειρία από τον προηγούμενο τελικό, ο Ισπανός επιθετικός του Αρη αναφέρει: "Ο προηγούμενους τελικός θα μας βοηθήσει να μην επαναλβάνουμε τα ίδια λάθη. Η τωρινή ομάδα είναι πιο ώριμη. Πρέπει να φερθούμε έξυπνα. Τότε θεωρούσαμε εμάς κυρίαρχους και αυτό ήταν λάθος μας. Ο Ολυμπιακός σε κάθε αντεπίθεση δημιουργούσε γκολ".

Κυρίαρχος με 78,5% ο Κόκκαλης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εδώ και αρκετές ημέρες, μετά τη διακοπή των συζητήσεων του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τη συμμετοχή του Κύπριου επιχειρηματία στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το μόνο που απέμενε ήταν η ανακοίνωση από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ότι τα δέκα εκατομμύρια που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση της αύξησης, θα καλύπτονταν από τον ίδιο τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων».

Κάτι που έγινε και επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (15/4), με την Πειραιώτικη ΠΑΕ να ανακοινώνει ότι «καλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των € 26.000.000, από τους παρακάτω: Σωκράτης Κόκκαλης 14.970.375, REDLAND AE (Λαυρεντιάδης) 10.004.895, Κα Μαρμαρά 994.580, Λοιποί 30.150».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η μετοχική σύνθεση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ διαμορφώνεται ως εξής: Σωκράτης Κόκκαλης 78,50 %, REDLAND AE (Λαυρεντιάδης) 10,00 %, Σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 10,00 %, Κα Μαρμαρά 1,00 %, Λοιποί μέτοχοι 0,50 %.

Ουσιαστικά, η απόφαση του προέδρου του Ολυμπιακού να καλύψει ο ίδιος το ποσό των δέκα εκατομμυρίων, ήταν ειλημμένη εδώ και περίπου δέκα ημέρες.

Εξίσου γνωστή, άλλωστε, ήταν και η δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η προ ενός έτους ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δεν βρήκε την ανταπόκριση που ο ίδιος περίμενε, παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις διαφόρων επιχειρηματιών ότι θα ενισχύσουν την ομάδα, εφόσον τους ζητηθεί.

Ένα χρόνο αργότερα, όμως, μόνο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Γιώργος Σαλονίκης συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αφού κανείς από τους υπόλοιπους με τους οποίους συζήτησε ο Κόκκαλης, δέχθηκε τους όρους του.

Η δυσαρέσκεια του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, μάλιστα, μεγαλώνει, όταν γίνονται οι συγκρίσεις με την ανάλογη κίνηση που έγινε στον Παναθηναϊκό. Και, φυσικά, το παράπονό του έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού Λαυρεντιάδης και Σαλονίκης έβαλαν 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην αντίστοιχη αύξηση στον Παναθηναϊκό, υπήρξαν πέντε επιχειρηματίες που έβαλαν συνολικά 27 εκατομμύρια και πλέον κατέχουν το 13,5% της ΠΑΕ.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ιμπραΐμοβιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετά από δέκα πέντε περίπου μέρες απουσίας.

Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στον πρώτο αγώνα για τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα, αφού ο 28χρονος άσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και επέστρεψε στις προπονήσεις.

Ο Σουηδός άσος είχε χάσει τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ, όπως και το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου η ομάδα του πήρε σπουδαία νίκη με 2-0.

Μαζί του ελαφρύ πρόγραμμα ακολούθησε και ο Αμπιντάλ, που σιγά σιγά θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

«Ο Σκόκο θέλει να φύγει!»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22df54e5f4d07e9dcdbd7c146c1163c9_L.jpg?1271329171?1271329171?1271329171

Ο ατζέντης του Αργεντινού άσου της ΑΕΚ, Παύλος Διανής μίλησε στο gazzetta.gr για το μέλλον του πελάτη του, ξεκαθαρίζοντας ότι ο “Νάτσο θέλει να αλλάξει αγωνιστικό περιβάλλον”.

Εδώ και λίγες μέρες και ειδικότερα μετά την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΑΕΚ, Στάυρου Αδαμίδη,ο οποίος δήλωσε ότι η “Ένωση” θα εξετάσει όλες τις προτάσεις που θα της κατατεθούν για το Νάτσο Σκόκο, ο ατζέντης του 24χρονου Αργεντινού άσου, δεν απαντούσε στις συνεχόμενες κλήσεις που δεχόταν από τους εκπροσώπους του Τύπου. Το μεσημέρι της Πέμπτης (15/04), ο Παύλος Διανής πάτησε το πόδι στην Αθήνα (η μόνιμη κατοικία του είναι στην Ισπανία) για να δώσει το παρών στο αποψινό ραντεβού με την διοίκηση των “κιτρινόμαυρων” και σε επικοινωνία που είχε με το gazzetta.gr, υπογράμμισε ότι το τοπίο γύρω από το μέλλον του πελάτη δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου σε σχέση με τα ισχύοντα στην μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Η θέση του είναι ξεκάθαρη!»

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και ειδικότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο, οπότε και προέκυψε το θέμα της μετεγγραφής του. Η επιθυμία του είναι να φύγει από την ΑΕΚ, να αλλάξει αγωνιστικό περιβάλλον και αυτός είναι ο γνώμονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί η συζήτηση που θα έχουμε απόψε με τους διοικούντες την ομάδα. Μετά την πρόσφατη μετεγγραφική περίοδο, θα κάτσουμε για πρώτη φορά στο τραπέζι και όπως είναι φυσιολογικό θα κάνουμε μία πρώτη διερευνητική κουβέντα... Περιμένουμε να ακούσουμε ποιες είναι οι σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας όσον αφορά το σχεδιασμό και τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου, αφού ο Νάτσο έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ...», μας είπε ο Έλληνας εκπρόσωπος του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Περί επέκτασης του συμβολαίου

Οι ετήσιες απολαβές του "υδραυλικού" για τη σεζόν που ολοκληρώνεται αγγίζουν τις 600.000 Ευρώ και η διοίκησ της "Ένωσης" - προκειμένου να τον πείσει να παραμείνει στην ομάδα - είναι διατεθειμένη να του κάνει γενναία αύξηση αποδοχών και να του επεκτείνει το συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2011. «Εμείς θα ακούσουμε την πλευρά της διοίκησης και τις προτάσεις της... Ωστόσο, σας ξαναλέω ότι πρώτη προτεραιότητα του ποδοσφαιριστή είναι να αλλάξει φανέλα», σχολίασε ο ατζέντης του Αργεντινού άσου των "κιτρινόμαυρων", ο οποίος φέτος έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια της Superleague και έχει πετύχει 8 γκολ.

«Ειδικά» προφυλακτικά στο Μουντιάλ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/aa5394ebc4b51aa25164204d73cb6e9f_L.jpg?1271328389?1271328389?1271328389Οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά των γυναικών στη Νότιο Αφρική είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι γιατροί πάντως είναι… προετοιμασμένοι και σκέφτονται να διανείμουν 30.000 ειδικά προφυλακτικά κατά του βιασμού! Η εγκληματικότητα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη Νότιο Αφρική και δυο μήνες πριν το Μουντιάλ η Κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει χιλιάδες αστυνομικούς. Οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά των γυναικών ολοένα και αυξάνονται και μια ομάδα γιατρών της Νοτίου Αφρικής επιθυμεί να διανείμει μια συσκευή που θα μπορεί να εμποδίσει τους βιασμούς.

Τα… παραποιημένα προφυλακτικά τραυματίζουν τον άνδρα και έτσι ευελπιστούν πως οι επιθέσεις θα μειωθούν. Περισσότερα από 30.000 προφυλακτικά δεν αποκλείεται να μοιραστούν κατά τη διάρκεια των αγώνων, πολλοί λένε πως αυτοί η συσκευή είναι… μεσαιωνική, ενώ οι συγκεκριμένοι γιατροί τονίζουν πως ο βιασμός είναι μια «μεσαιωνική πράξη»!

Δαλούκας στο Καυταντζόγλειο, Καλόπουλος στο Αλκαζάρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός είναι οι δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, το ποια από της δύο θα παίζει και του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα θα κριθεί την Κυριακή στην τελευταία (30ή) αγωνιστική.

Το ματς των Ακριτών με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο θα το διευθύνει ο Γιώργος Δαλούκας, ενώ των Βοιωτών με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής:

Κυριακή, 18/4 (19:00)

ΑΕΚ-Αστ. Τρίπολης: Απόστολος Αμπάρκιολης
Ατρόμητος-Πανθρακικός: Πέτρος Κωνσταντινέας
Ηρακλής-SKODA Ξάνθη: Γιώργος Δαλούκας
Λάρισα-Λεβαδειακός: Δημήτρης Καλόπουλος
Καβάλα-Πανιώνιος: Σταύρος Τριτσώνης
Ολυμπιακός-Άρης: Μιχάλης Ντάκος
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης: Κωνσταντίνος Παπασταμάτης
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: Μάριος Λαμπρόπουλος

Στον αστερισμό του Φάμπρεγκας!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/debb2d741e5ecd48bc19adbe5b3da1b1_L.jpg?943912800?943912800?943912800Διέψευσε ο Τσίκι Μπεκιρστάιν τα σενάρια που θέλουν την Μπαρτσελόνα να μην υποβάλλει πρόταση στην Άρσεναλ για την αγορά του Σεσκ Φάμπρεγκας. Εξάλλου, και ο Λίονελ Μέσι έστειλε μήνυμα στον διεθνή Ισπανό. «Αν κριθεί απαραίτητο για τη Μπαρτσελόνα, τότε θα προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε, πάντα με σεβασμό στις διαπραγματεύσεις. Εμείς ποτέ δεν είπαμε πως δεν θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε τον Φάμπρεγκας. Θα δούμε τι θα γίνει» τόνισε ο Τσίκι Μπεκιρστάιν, αποδεικνύοντας έτσι πως η Μπαρτσελόνα είναι ικανή για οποιαδήποτε μεταγραφή.

Σουμάχερ: "Μπορώ τον τίτλο"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ συμφώνησε με τον Αλόνσο που τον έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αρκεί η ομάδα του να βελτιώσει την ταχύτητα στα μονοθέσιά της.

Όσοι πιστεύουν στο γνωμικό ότι «πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του», τότε θα πρέπει να διαβάσουν καλά τις δηλώσεις του Μίκαελ Σουμάχερ, όπου ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής… προειδοποιεί ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο, παρά τα άσχημα αποτελέσματα που είχε στους πρώτους τρεις αγώνες.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται στη 10η θέση στην κατάταξη των πιλότων με 9 βαθμούς, ενώ ο φίλος του Φελίπε Μάσα, είναι στην κορυφή με 39. Το διάστημα των 30 πόντων μπορεί άνετα να καλυφθεί από τον Σουμάχερ, ο οποίος συμφώνησε με τον Αλόνσο, που την Τετάρτη (14/4) τον έχρισε φαβορί για τον τίτλο. Ο πιλότος της Mercedes GP στην επιστροφή του δε θέλει σε καμία περίπτωση να έχει ρόλο κομπάρσου και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του - όπου εύκολα κανείς καταλαβαίνει πως τις έχει πει πρωταθλητής.

"Όπως ο Αλόνσο είχε εγκατάλειψη στη Μαλαισία, για οποιοδήποτε λόγο, έτσι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Είχα και εγώ πρόβλημα στον αγώνα της Μαλαισίας και ο ένας πόντος που πήρα χτυπάει όσους παλεύουν για τον τίτλο", είπε αρχικά ο "Σούμι" ο οποίος στη συνέχεις έστειλε το μήνυμα αντεπίθεσης της Mercedes GP και της δικής του.

"Εάν έχουμε γρήγορη βελτίωση στην ταχύτητα, δεν υπάρχει λόγος που να μας απαγορεύει να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα μπροστά μας, είναι πολύ νωρίς και ξέρουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε γρήγορα. Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε ότι η χρονιά έχει τελειώσει για εμένα ή το Νίκο".

Ο Γκαλιάνι στήριξε Λεονάρντο


Zόρια για τον Λεονάρντο και την Μίλαν Ο Αντριάνο Γκαλιάνι ρωτήθηκε ακόμα μία φορά γα το μέλλον του Λεονάρντο στη Μίλαν και απάντησε όπως πάντα, ότι ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, όπως προβλέπει το συμβόλαιο του. Ο αντιπρόεδρος των "ροσονέροι" με αυτό τον τρόπο θέλησε να στηρίξει τον προπονητή του συλλόγου.

"Θα το πω ακόμα μία φόρα, ότι ο Λεονάρντο έχει συμβόλαιο με την ομάδα και την επόμενη χρονιά. Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος", τόνισε ο Γκαλιάνι.

Φοβήθηκε την κούραση ο Γκουαρδιόλα .


Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Μπαρτσελόνα γράφει ιστορία, αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, όπως τόνισε ο πρωτομάστορας αυτή της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός ήταν ενθουσιασμένος μετά και την εύκολη επικράτηση των "μπλαουγκράνα" κόντρα στη Λα Κορούνια.

"Φοβήθηκα ότι θα υπήρχε κούραση μετά τα δύσκολα παιχνίδια με την Αρσεναλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα παιδιά έδειξαν από την αρχή ότι δεν έχουν διάθεση για αστεία. Γράφουμε ιστορία, αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας, αλλιώς δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα. Τέτοιες ευκαιρίες σπάνια σου παρουσιάζονται. Θέλουμε να κατακτήσουμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ"

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Χωρίς νοσοκομειακές υποδομές...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα δημόσια νοσοκομεία της Νοτίου Αφρικής, δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα, για να αντιμετωπίσουν ένα δυσάρεστο γεγονός, όπως τον μαζικό τραυματισμό οπαδών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ειδικός της FIFA , που έλεγξε τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας.

“Τα πλάνα που έχουν στην χώρα, για κάποια καταστροφή, είναι... καταστροφή”, είπε ο καθηγητής Εφράιμ Κράμερ, ο οποίος, παράλληλα, τόνισε πως τα δημόσια νοσοκομεία της Νοτίου Αφρικής, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, για το πως θα μπορέσουν να διαχειριστούν μια δημόσια καταστροφή και δεν έχουν κάνει ούτε μια δοκιμή.

Στον αντίποδα, ο κύριος Κράμερ, υποστήριξε πως τα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, είναι καλύτερα προετοιμασμένα και έχουν κάνει ήδη σχέδια, για την περίπτωση μιας καταστροφής, την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δημόσια όμως νοσοκομεία, απέτυχαν, κατά τα λεγόμενά του, να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους, την υποδοχή των επειγόντων περιστατικών και δεν έχουν καθόλου καλή εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που θα έχουν κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.

Χάνει και Βερμάελεν η Αρσεναλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τους Φάμπρεγκας, Γκαλάς και Αρσάβιν, στους τραυματίες της Αρσεναλ προστέθηκε και ο Τόμας Βερμάελεν.

Ο Βέλγος αμυντικός θα μείνει εκτός για δύο με τρεις εβδομάδες εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στην κνήμη στον αγώνα με την Τότεναμ.

Ο 24χρονος άσος, ο οποίος έχει πετύχει επτά γκολ στο πρωτάθλημα και έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι φέτος, άντεξε για 19 λεπτά στην ήττα των «κανονιέρηδων» με 2-1. Ο Βερμάελεν θα απουσιάσει την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γουίγκαν και το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Emirates».

Η απουσία του Βερμάελεν αποτελεί πλήγμα στην προσπάθεια της ομάδας του Βενγκέρ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η Αρσεναλ βρίσκεται μετά την ήττα της από την Τότεναμ έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Μαρκόπουλος: «Οι παίκτες θέλουν το κάτι παραπάνω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Καθοριστικό χαρακτήρισε το σαββατιάτικο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Αθήνα ο Σούλης Μαρκόπουλος. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, που θα καθορίσει το μέλλον του ΠΑΟΚ στο πρωτάλημα. Είναι ένα από τα καθοριστικά παιχνίδια. Το στιλ της ΑΕΚ είναι με το περιφερειακό σουτ, εκεί είναι η δύναμή της. Ακόμα και οι ψηλοί της σουτάρουν τρίποντα» είπε αρχικά ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» και συνέχισε, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ελληνικό μπάσκετ: «Δεν μπορώ να πω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο. Το ισπανικό είναι πιο καλό. Ωστόσο, οι ελληνικές ομάδες είναι δυνατές. Το γυναικείο μπάσκετ έφερε επιτυχίες, που άλλα χρόνια φάνταζαν απίθανες. Και ο Πανελλήνιος στους άνδρες πέτυχε με την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του γιούροκαπ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με οργάνωση. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατοί».
Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ ο Μαρκόπουλος επισήμανε: «Ο στόχος της εξάδας δεν έχει επιτευχθεί, πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, να δούμε τι κάνουν και οι αντίπαλοί μας για να το πούμε αυτό. Από εκεί και πέρα, θέλουμε το κάτι παραπάνω. Αυτό το βλέπεις εύκολα στις προπονήσεις μας, στους παίκτες μας, τους βοηθάει για καλύτερα συμβόλαια και για να αποδείξουν ότι αντέχουν στα δύσκολα. Ό,τι είχε να παίξει η ομάδα το έπαιξε, από εδώ και πέρα θα φανεί μέσα στο γήπεδο τι θα πετύχουμε. Γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις, αλλά αυτά είναι σχετικά. Το θέμα είναι πως αισθάνεσαι μέσα στο γήπεδο, πόσο δυνατός μπαίνεις. Στα πλέι οφ παίζει ρόλο και η έδρα. Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Η φιλοσοφία της ομάδας μένει ίδια και θα φανεί πόσο έτοιμη είναι να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις».

Θλάση ο Χατζηβρέττας

Εκτός προπονήσεων μέχρι και την προσεχή Κυριακή θα παραμείνει ο Νίκος Χατζηβρέττας, καθώς ο έμπειρος γκαρντ των «κίτρινων» υπέστη θλάση πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με τον Ηλυσιακό.

Ο αρχηγός του Αρη υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, μέσω της οποίας διαπιστώθηκε θλάση πρώτου βαθμού στην αριστερή γάμπα, η οποία θα τον κρατήσει για τέσσερις ημέρες εκτός παρκέ.

Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς είναι γνωστό ότι ο εκτός έδρας αγώνας με τον Πανελλήνιο μετατέθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη (22/4, 7.00μ.μ, CONN-X), εξαιτίας της συμμετοχής των «Ολυμπιονικών» στο Final Four του EuroCup στην Βιτόρια.

Μπουμπένκο:"Να πάμε πιο ψηλά την ομάδα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο στην σημερινή του καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε για το πώς έχει η παραμονή του στην άκρη του πάγκου του Ηρακλή με τον Σλοβάκο τεχνικό εν όψει της προσεχής τελευταίας αγωνιστικής να πέταξε το μπαλάκι στην Λάρισα και στο παιχνίδι του Σταδίου Αλκαζάρ με τον Λεβαδειακό.

"Το επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη είναι από αυτά που δεν μου αρέσουνε. Εμείς βλέπουμε και κοιτάμε την ομάδα μας να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Εμείς δεν θα κάνουμε κάτι που να μας πειράζει. Εμείς θα παίξουμε με τα παιδιά που είναι φορμαρισμένα και καλύτερα αυτήν την στιγμή.

Όμως το πιο σημαντικότερο παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι αυτό που θα γίνει στην Λάρισα και αν παίξουνε όσο καλύτερα γίνεται θα κερδίσουνε τον Λεβαδειακό και εμείς θα παίξουμε βεβαίως για την θέση μας. εμείς θέλουμε να παίξουμε δυνατά όπως τώρα και θα ξεκινήσουμε με τους καλύτερους παίκτες που έχουμε στο ρόστερ", τόνισε ο Μπουμπένκο στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την απουσία του Βικτοράς Γιάκομπ από το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναίκό στο ΟΑΚΑ τόνισε: «Έχουμε τον Βίκτορας αλλά όταν μας λείπει όχι κάποιον ανάλογο με τους υπόλοιπους να παίζουνε καλύτερα όταν παίζει και ο Βίκτορας. Σκεφτόμαστε και το μέλλον μας ώστε να μην έχουμε μόνο τον Βίκτορα».

Για την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει τον Φερνάντεζ στο ΟΑΚΑ αλλά τελικά τον Μπαντή δήλωσε: «Ο Ντάνι έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά εδώ στον Ηρακλή και στο ποδόσφαιρο έρχεται πάντα κάτι που τελειώνει και κάτι που αρχίζει. Για όλους εδώ στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο ότι ο Ντάνι δεν θα μείνει στον Ηρακλή όπως το ξέρουμε και εμείς και για αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον Μπαντή. Έδειξε καλά στοιχεία και ότι είναι σε καλό δρόμο».

Για το μέλλον του στην άκρη του πάγκου του Ηρακλή δεν «μάσησε» τα λόγια του λέγοντας: «Συνεχίζουμε τις ομιλίες με τον πρόεδρο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την συμφωνία με το νέο συμβόλαιο.

Έχει μιλήσει ο μάνατζέρ μου με τον πρόεδρο αλλά ξέρουμε όλοι ότι ο Ηρακλής δεν ήταν στον καλό δρόμο τα τελευταία χρόνια και θέλω να αλλάξουνε πολλά πράγματα. Για αυτό και θέλω του χρόνου να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και σεβασμός απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουνε στην ομάδα. Όλοι να είναι ευχαριστημένοι εδώ.

Αυτό σημαίνει ότι σαν προπονητής θα μπορώ να πιέσω περισσότερο τους παίκτες μου για πιο υψηλούς στόχους. Κι αυτό γιατί με τον πρόεδρο συζητήσαμε και για το ρόστερ και υπάρχει συμφωνία σε πολλούς τομείς και δεν θέλω του χρόνου να έχουμε τυχόν απεργίες. Όπως και να έχει όμως θέλω να έχουμε καλύτερο ρόστερ».

Διάψευση Άνθιμου για τον... ΠΑΟΚτσή ιερέα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος διέψευσε την είδηση πως απαγόρευσε σε ιερέα που πήγαινε στους αγώνες του ΠΑΟΚ, να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα
"Ὁ τηλεοπτικὸς Σταθμὸς ALTERκαὶ ὁ τηλεοπτικὸς σταθμὸς ΑΝΤ-1 μὲ ἐκπομπές τους τῆς 13ης Ἀπριλίου ἐ.ἔ., σὲ μεσημβρινὴ καὶ νυκτερινὴ ζώνη, ἀντιστοίχως, ἐπεχείρησαν καὶ πάλι νὰ συκοφαντήσουν, νὰ εἰρωνευθοῦν καὶ νὰ ἐκθέσουν τὸν Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Ἄνθιμο, ἐπειδή, κατὰ τὴν πληροφόρησή τους, ὁ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος ἀπηγόρευσε σὲ ἱερέα τῆς Μητροπόλεώς μας (παρέθεσαν τὸ ὄνομά του), νὰ παρακολουθῇ ποδοσφαιρικοὺς ἀγῶνες τοῦ ΠΑΟΚ, ὅτι τοῦ ἔκαμε συστάσεις, καὶ ὅτι...
ἐπέβαλε στοὺς ἱερεῖς νὰ μὴν πηγαίνουν στοὺς ἀγῶνες τοῦ ΠΑΟΚ καὶ νὰ παρακολουθοῦν τὰ τέρματα τῶν ἀγώνων ἀπὸ θυρίδα πλησίον τῆς ἱερᾶς Μονῆς τῆς ἁγίας Βαρβάρας!
Πρόκειται γιὰ ἀσύστολα ψεύδη καὶ φαντασιοπληξίες.
1. Στὴν ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δὲν ὑπάρχει ἱερεὺς μὲ τὸ ὄνομα ποὺ παραθέτουν.
2. Στὴν ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης οὐδεὶς ἱερεὺς ἐτιμωρήθηκε ποτὲ γιὰ συμμετοχή του σὲ ἀθλητικοὺς ἀγῶνες καὶ οὐδέποτε ὑπεδείχθη πρὸς τοὺς ἱερεῖς προτίμηση ἢ ἀπαρέσκεια σὲ ἀθλητικὰ σωματεῖα. Μάρτυρες οἱ 140 ἐφημέριοι τῆς Μητροπόλεώς μας.
3. Φαντασιοκόπημα τὰ περὶ ἐντολῆς γιὰ τὴν μὴ παρακολούθηση ἀγώνων, ἀνύπαρκτη ἡ ἱερὰ Μονὴ ἁγίας Βαρβάρας.
4. Ἡ δήλωση τοῦ ἱερέως ἔγινε πρὶν ἀπὸ ἕνα χρόνο καὶ ἀφορᾷ τὸν ἴδιο καὶ τὴν ἱερὰ Μητρόπολή του, ποὺ συνορεύει μὲ τὴν Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
5. Ὁ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, διατηρεῖ ἄριστες σχέσεις μὲ ὅλα τὰ ἀθλητικὰ σωματεῖα, ἐτέλεσε ὁ ἴδιος ἁγιασμοὺς κατὰ τὴν ἔναρξη τῶν ἀθλητικῶν περιόδων, τὴν δὲ παρελθοῦσα Κυριακή, μὴ δυνάμενος ὁ ἴδιος νὰ παραστῇ λόγῳ ὑποχρεώσεων σὲ ἐκδήλωση τοῦ ΠΑΟΚ, ὥρισε ὡς ἐκπρόσωπό του τὸν ἀρχιμ. Χρυσόστομο Νάση, προϊστάμενο τῆς ἐνορίας ἁγίας Μαρίνας Τούμπας, ὁ ὁποῖος ἐτέλεσε ἁγιασμὸ καὶ ὡμίλησε στοὺς παράγοντες καὶ στοὺς ἀθλητὲς τοῦ ΠΑΟΚ.
6. Ἡ κοινὴ γνώμη τῶν συμπολιτῶν μας στὴ Θεσσαλονίκη, διατυπώνει τὴν ἄποψη ὅτι ὅλη αὐτὴ ἡ ἐπιθετικότητα ἐναντίον τοῦ Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης ὀφείλεται στὸ γεγονὸς ὅτι ἡ ἀγωνιστικότητά του γιὰ τὰ θέματα τῆς Πίστεως, τῆς Πατρίδος μας καὶ τῆς Μακεδονίας εἰδικώτερα, ἐνοχλοῦν κάποιους πάρα πολὺ καὶ νομίζουν ὅτι ἔτσι μποροῦν νὰ ἀντιδράσουν.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.-

ΕΠΟ: Αιχμές Πιλάβιου για την UEFA


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Κακώς πήρε τόση έκταση, γιατί οι πληροφορίες που υπήρχαν στον φάκελο για αυτό το ματς ήταν ελάχιστες και ως εκ τούτου δεν προκύπτουν ουσιαστικές ενδείξεις ότι κάτι παράξενο συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος από την Πράγα, στην οποία ταξίδεψε για την συνεδρίαση του Top Executive Programme της UEFA, με την παρουσία ομολόγων του από επτά ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό για την UEFA, που φαίνεται πως έδωσε στη δημοσιότητα αγώνα από το ελληνικό πρωτάθλημα (Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα), για τον οποίο δεν υπήρχαν αρκετές ενδείξεις ότι ανήκει σε αυτά που αποκαλούνται «στημένα» παιχνίδια.

«Άλλο είναι το ματς στο οποίο υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα πληροφοριών και μπορούμε να μιλάμε για πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι παράξενο συνέβη. Είναι ματς Β’ Εθνικής. Αν έβγαιναν στη δημοσιότητα οι πληροφορίες που υπήρχαν στον σχετικό φάκελο για αυτό το ματς θα είχε γίνει πολύ μεγαλύτερος ντόρος», ανέφεραν οι άνθρωποι της Ε.Π.Ο.

Μάντσεστερ Γ.: Στο στόχαστρο ο Λιορίς


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο τερματοφύλακας της Λιόν, Ούγκο Λιορίς.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα στείλει "κατάσκοπο" για να παρακολουθήσει τον 23χρονο πορτιέρο στον παιχνίδι του Σαββάτου με την Μπορντό και ενώ θεωρεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες στην θέση του στην Ευρώπη.

Μάλιστα στόχος είναι η απόκτηση του πριν από την τελική φάση του Μουντιάλ, προσφέροντας ένα ποσό που θα φτάσει τα 15εκατ. λίρες.

ΜΠΑΛΑΚ: «Έχω δύο ακόμη χρόνια μπάλα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν ανησυχεί για το μέλλον του ο Μίκαελ Μπάλακ, έστω κι αν το συμβόλαιο του με την Τσέλσι λήγει στο τέλος της σεζόν.

Ο Γερμανός διεθνής μέσος έχει δηλώσει πως μπορεί να αγωνιστεί για δύο ακόμα χρόνια σε υψηλό επίπεδο και περιμένει το κάλεσμα του Ρομάν Αμπραμόβιτς, όπως κι άλλοι συμπαίκτες του στους «μπλε».

«Δεν με έχει καλέσει ακόμα ο Αμπράμοβιτς, όμως κι άλλοι παίκτες της Τσέλσι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Δεν με επηρεάζει η καθυστέρηση. Ότι κι αν γίνει με την Τσέλσι, πιστεύω πως αντέχω άλλα δύο χρόνια σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο «κάπτεν» των «πάντσερ» στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Tenorio - Στοίχημα...Με Sonderjyske – Mjallby – Bromma και Valerenga είμαι σήμερα...



Eπιμέλεια κειμένου - Tenorio ...


Την καλησπέρα μου στη παρέα.


Περάσαμε δύο πολύ καλά σημεία στα χθεσινά την Aalborg καί την Randers, δεν μας έκατσε όμως η Aalesunds πού ηττήθηκε με σκόρ 2-1.Σε διαφορετική περίπτωση το όλο σκηνικό θα ήταν πολύ καλύτερο από ότι είναι τώρα.


Πάμε ευθύς αμέσως στα σημερινά εκεί όπου θα ασχοληθούμε με αμιγώς Σκανδιναβικά σημεία.

Κοge - Sonderjyske (2)

Ηδη υποβιβασμένη θα πρέπει να θεωρείται η ομάδα της Køge μιάς καί βρίσκεται στο πάτο
της βαθμολογίας με διαφορά 18 βαθμών από την ομάδα πού σώνεται.θέση πού κατέχει αυτή την στιγμή η ομάδα της Sønderjyske.Τραγικότατοι οί γηπεδούχοι σε όλες της γραμμές έχουν την χειρότερη άμυνα καί την η χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.

Μεγάλη νίκη καί μάλιστα μετά από πολλές αγωνιστικές πέτυχε η Sønderjyske επί της ομάδας της Silkeborg με το επιβλητικό 4-0. Με καλύτερη ψυχολογία πλέον δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα πλήν της νίκης, καθώς την επόμενη αγωνιστική αγωνίζεται με την Randers !!

Μετά καί τα χθεσινά αποτελέσματα καί την νίκη της Randers άρχισαν να ζώνουν τα μαύρα φίδια την ομάδα της Sønderjyske. Στούς 2 δύο μόλις βαθμούς έφτασε πλέον η διαφορά από τον υποβιβασμό, αφού κατάφερε να απωλέσει τόσους βαθμούς καί να δώσει το δικαίωμα στην Randers να την έχει πλησιάσει άκρως επικίνδυνα

Θα ρισκάρω στο κίνητρο της Sonderjyske σε απόδοση (2.05)



Mjallby - Kalmar (1)

Aρκετά καλά έχει μπεί στο ξεκίνημα τού πρωταθλήματος η Mjällby αφού σε 5 αγώνες έχει πετύχει 3 νίκες 1 ισοπαλία καί μία ήττα .Προέρχεται από σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα της Halmstad μάλιστα αυτή η νίκη ήρθε με ανατροπή αφού βρέθηκε πίσω στο σκόρ.

Δεν έχει μπεί με το δεξί στο πρωτάθλημα η Kalmar μιάς καί ακόμη δεν έχει γνωρίσει την χαρά της νίκης.Την περασμένη αγωνιστική με αντίπαλο την Malmo εντός έδρας, άν καί προηγήθηκε δύο φορές στο σκόρ στο τέλος κατάφερε καί έχασε το παιχνίδι.

Σε καλή φάση δείχνει να είναι η Mjällby πού μετά καί την νίκη ανατροπή η ψυχολογία της είναι στα ύψη.Δεν έχει βρεί τα πατήμα της ακόμη η Kalmar πού δεν έχει είναι η αλήθεια την καλή ομάδα των προηγούμενον ετών.

Θα ρισκάρω στον άσο της Mjallby σε απόδοση (2.65)



Brommapojkarna - Orebro (1)

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις γιά το μέλον τις στο πρωτάθλημα η Brommapojkarna δείχνει χαρακτήρα.Έχει φέρει μέχρι στιγμής συμπαθητικά αποτελέσματα κυρίως με ισοπαλίες αλλά με ψυχωμένες εμφανίσεις. Και αν συνεχίσει έτσι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην κατηγορία. Διαθέτει νεανικό σύνολο με καλή φυσική κατάσταση.

Αλλοπρόσαλη ομάδα η Örebro τη μία πάει καί βγάζει διπλό μέσα στην AIK Stockholm καί από την άλλη χάνει μέσα στη έδρα της από της Gais.Εχει προλάβει ήδη να κάνει 3 ήττες σε 5 αγώνες. δεχόμενη 7 τέρματα

Με σύμμαχο την πολύ καλή παράδοση θα επιλέξω τον άσο της Bromma σε απόδοση (2,65)



Sandefjord - Valerenga (2)

Aπό βαριά εκτός έδρας ήττα προέρχεται η Sandefjord έπειτα από κακή εμφάνιση
άρπαξε 4 τεμάχια απο την Stromsgodset.Παρουσιάζεται αρκετα ευάλωτη αμυντικα δεχόμενη 11 γκόλ σε 5 αγώνες.Ενώ επιθετικά είναι καλή μιάς καί έχει πετύχει 8 τέρματα.

Νίκη για την Vålerenga με αντίπαλο την Molde την περασμένη αγωνιστική η δεύτερη μετά την νίκη τις πρεμιέρας.Ανώτερη καί πίο δυνατή ομάδα η φιλοξενούμενοι έχουν την απετούμενη εμπειρία να ανταπεξέλθουν καλύτερα στον αγώνα.Η παράδοση σε 12 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας λέει : 10 νίκες η Vålerenga μία ισοπαλία καί 1 μόλις νίκη γιά την Sandefjord.


Θα ρισκάρω στο καλόπληρωμένο διπλό της Valerenga σε απόδοση (2.65)


Στη σούμα σε σύστημα με λάθη θα ζητήσω 3 στα 4


Sonderjyske - Mjallby - Brommapojkarna - Valerenga ...



Αυτά τα ολίγα καί γιά σήμερα, Καλό απόγευμα , τα σέβη μου...

Πυροβολισμός οπαδού στον αγώνα Ερυθρός Αστέρας - OFK Βελιγραδίου

http://www.contra.gr/images/m/serbia_redstar_150410_m.jpgΣε τραγωδία παρ' ολίγον να εξελιχθεί ο ημιτελικός του Κυπέλλου Σερβίας μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της συμπολίτισσάς του, OFK Βελιγραδίου. Ενας οπαδός των γηπεδούχων πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Το περιστατικό συνέβη στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, στα μέσα του δεύτερου μέρους κι ενώ ο αγώνας διεξαγόταν κανονικά. Ο άτυχος οπαδός δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιακή χώρα ενώ άλλοι δύο οπαδοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία του Βελιγραδίου αναφέρει ότι ο άτυχος οπαδός είναι ο 21χρονος Ιγκόρ Βέλιτς ο οποίος διακομίστηκε άμεσα σε κλινική της περιοχής. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι ο Βέλιτς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως σταθερή.

Το θέμα απασχόλησε και τον Υπουργό εσωτερικών της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάσιτς ο οποίος τόνισε ότι η αστυνομία έχει πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι αυτός που πυροβόλησε τον Βέλιτς και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Λίγο πριν την έναρξη του ματς χούλιγκανς και των δύο ομάδων επιτέθηκαν και κατέστρεψαν δύο αστικά λεωφορεία.

Από την πλευρά της ομάδας του Ερυθρού Αστέρα δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη τοποθέτηση καθώς, όπως λέγεται, περιμένουν να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας.

Οπως είναι λογικό, το αγωνιστικό μέρος πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τον Ερυθρό Αστέρα να επικρατεί με 1-0 και να περνά στον τελικό για πρώτη φορά από το 2007. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Παρτιζάν και Βοϊβοντίνα οι οποίες αναμετρώνται την Πέμπτη (15/04).

Δύσκολα για Βενγκέρ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/46c652f714fdfddf0984f1dbe088fd9c_L.jpg?1271309082?1271309082?1271309082Η ήττα της Αρσεναλ από την Τότεναμ έκανε και τον Αρσέν Βενγκέρ να παραδεχτεί πως οι κανονιέρηδες έχασαν το... τρένο για τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.Ο Αλσατός τεχνικός των Λονδρέζων τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει μέχρι τέλους παρά το μειονέκτημα της: «Η δουλειά μας είναι να μαχόμαστε και το κάνουμε καλά αυτό. Παίξαμε κόντρα στην Τότεναμ που αμύνθηκε πολύ καλά. Πιστεύω πως είναι δύσκολος ο τίτλος αλλά και ακόμα αν οι πρωτοπόροι χάσουν βαθμούς είμαστε μακριά».

Το μεσαίο δάχτυλο του Μανίς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d52bb2ed569a024dd10cadd77344cd5e_L.jpg?1271311003?1271311003?1271311003Δεν φημίζεται ότι είναι και το καλύτερο παιδί ο Μανίς. Ο Πορτογάλος άσος της Κολωνίας φρόντισε να το επιβεβαιώσει κατά την άφιξή του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του. Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης (14/4) ο πρώην άσος της Τσέλσι έφτασε με τη Lamborghini του έξω από το προπονητήριο της Κολωνίας. Εκεί τον περίμενε ένας φωτορεπόρτερ της «Bild» για να τον φωτογραφίσει με το πολυτελές αυτοκίνητό του.

Η ιδέα αυτή δεν άρεσε όμως στον Μανίς, ο οποίος έκανε τη χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο στον φωτογραφικό φακό και στη συνέχεια άρχισε εκνευρισμένος να βρίζει Θεούς και Δαίμονες. «Μήπως ήθελε να μας δείξει πως την Παρασκευή απέναντι στην Μπόχουμ η ομάδα του θα πάρει ένα βαθμό;», ήταν το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας.

Πρόταση για Πίντο στον ΠΑΟΚ


Ο Σέρχιο Πίντο με τη φανέλα του Αννόβερο Μετά τον Ζόρζε Κόστα και την υπόθεση προπονητή για τον ΠΑΟΚ με την ενδεχόμενη αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος, όπως τουλάχιστον την παρουσιάζουν οι συμπατριώτες του, υπάρχει ένας ακόμη Πορτογάλος που έρχεται να προστεθεί σε σενάρια για το "δικέφαλο". Αυτή τη φορά αφορά σε ποδοσφαιριστή και πρόταση από μάνατζερ για να αποκτηθεί ενόψει της επόμενης μεταγραφικής περιόδου.

Ο λόγος για τον Σέρχιο Πίντο, τον Πορτογάλο μέσο που αγωνίζεται στο Ανόβερο. Ο Πίντο αποτελεί πρόταση ανάμεσα σε άλλους από τους μάνατζερ που έχουν σπεύσει να φορτώσουν με ονόματα υποψηφίων τον ΠΑΟΚ και τους υπεύθυνους της ομάδας.

Όπως είναι ευδιάκριτο, ο μεταγραφικός κύκλος έχει ανοίξει από τον ΠΑΟΚ που ετοιμάζεται για σημαντικές μεταγραφές, με αφετηρία τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Στο Ανόβερο και την Μπουντεσλίγκα, ο Πίντο έχει φέτος 22 συμμετοχές και δύο γκολ.

Χαλασμός για τα εισιτήρια


Δέχτηκαν τα πυρά του Ανδριά Αν κρίνει κανείς από τη μέχρι τώρα κίνηση για τα εισιτήρια του τελικού, οι φίλοι του Αρη θα ... χωνέψουν και τα 23.480 εισιτήρια που αναλογούν στους "κίτιρνους". Τα τηλέφωνα δεν έχουν σταματήσει να κτυπούν στην ΠΑΕ και τους συνδέσμους και τα εμπορικά καταστήματα της από φίλους της ομάδας που επιθυμούν να βρεθούν, τη βραδιά του τελικού της 24ης Απριλίου, στο ΟΑΚΑ.

Εισιτήρια τα οποία θα παραληφθούν από την ΠΑΕ σύντομα, ώστε να δοθούν σε όσους έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος ρεζερβέ ενώ πολλά θα βγουν σε ελεύθερη πώληση την επόμενη Τετάρτη. Η ζήτηση είναι τεράστια και είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...

Είναι απαραίτητο λοιπόν, να υπάρχουν διευκρινίσεις από την ΠΑΕ Αρης για τους ενδιαφερόμενους.
Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας που ανανέωσαν και για τα πλέι-οφ, από την Τετάρτη 14 Απριλίου (μετά τις 14:00) ως και την επόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου θα μπορούν να κατοχυρώσουν το εισιτήριο τους με την επίδειξη του διαρκείας τους στο ARIS MOBILE. Tο ίδιο ισχύει και για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ (που δεν είναι και κάτοχοι διαρκείας) που θα πρέπει να προσκομίζουν την κάρτα μέλους στα γραφεία της Λέσχης (όχι στο ARIS MOBILE).
Οι κάτοχοι μόνο των διαρκείας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ή οι κάτοχοι μόνο των μίνι διαρκείας των πλει-οφ 2009-2010 μπορούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (μετά τις 14:00) να εγγράφονται στις εκδρομές (οδικές ή αεροπορικές με πτήσεις τσάρτερ) του τουριστικού οργανισμού Ζορπίδη που αποτελεί επίσημο χορηγό της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και με τον οποίο υπάρχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Όσοι εγγραφούν στις εκδρομές ως και την Πέμπτη 22 Απριλίου εξασφαλίζουν το εισιτήριο του αγώνα. Η εγγραφή μπορεί να γίνεται είτε στο ARIS MOBILE είτε στα κατά τόπους καταστήματα του τουριστικού οργανισμού Ζορπίδη. Όσοι από τους παραπάνω επιθυμούν να μετακινηθούν μεμονωμένα θα μπορούν να κατοχυρώσουν το εισιτήριο τους από την Τρίτη 20 Απριλίου στο ARIS MOBILE.
Ελεύθερα εισιτήρια αν και εφόσον απομείνουν για τον υπόλοιπο κόσμο θα διατεθούν την Τετάρτη 21 Απριλίου και την Πέμπτη 22 Απριλίου από το ARIS MOBILE.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ προτείνει στους φιλάθλους της να μετακινηθούν οργανωμένα- επομένως και με μεγαλύτερη ασφάλεια- μέσω των εκδρομών του επίσημου χορηγού της, τουριστικού οργανισμού Ζορπίδη, με τον οποίο και έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Υπάρχουν οδικές εκδρομές (ΗΜΕΡΗΣΙΑ 24-4 με κόστος 60 ευρώ, ΔΙΗΜΕΡΗ 24 και 25-4 με κόστος κατ' άτομο 110 ευρώ (ξενοδοχείο 3*) και 125 ευρώ (ξενοδοχείο 4*).
Υπάρχουν και αεροπορικές εκδρομές με πτήσεις τσάρτερ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ 24-4 με κόστος 260 ευρώ. ΔΙΗΜΕΡΗ 24 και 25-4 με κόστος κατ' άτομο 300 ευρώ (ξενοδοχείο 3*), 315 ευρώ (ξενοδοχείο 4*) και 325 ευρώ (ξενοδοχείο 5*). ΤΡΙΗΜΕΡΗ 23, 24 και 25-4 με κόστος κατ' άτομο 330 ευρώ (ξενοδοχείο 3*), 355 ευρώ (ξενοδοχείο 4*) και 380 (ξενοδοχείο 5*).
Σε όλες τις τιμές δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του αγώνα, τα οποία όμως είναι εξασφαλισμένα σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Πληροφορίες και στο σάιτ του τουριστικού οργανισμού

Οι εκδρομές του SUPER 3
O πολυπληθέστερος σύνδεσμος οπαδών του Aρη, ο SUPER 3 με ανακοίνωση του αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο έχει προγραμματίσει τη μετακίνηση στο ΟΑΚΑ των χιλιάδων οπαδών του (οι εγγραφές στις εκδρομές άρχισαν από χθες μετά τις 19:00): Ο SUPER 3 διοργανώνει μεγαλειώδη εκστρατεία στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον Τελικό της 24ης Απριλίου και για το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Η οδική εκδρομή στοιχίζει 75 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται το αντίτιμο του λεωφορείου και του εισιτηρίου), ενώ όλα τα εισιτήρια του Συνδέσμου προορίζονται για το κάτω διάζωμα του ΟΑΚΑ. Η αυθημερόν αεροπορική εκδρομή στοιχίζει 260 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται το αντίτιμο του τσάρτερ και οι μετακινήσεις με το πούλμαν). Καλούνται άπαντες να εγγραφούν στην εκστρατεία του SUPER 3 το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση όλων των εποχών...!!!».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνδεσμίτες του Aρη έχουν εξασφαλίσει τα εισιτήρια στο πάνω και το κάτω διάζωμα του πετάλου του ΟΑΚΑ που αντιστοιχεί στους κίτρινους. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον απαραίτητο οργανωμένο πυρήνα, για να κερδίσουν τη «μάχη» της κερκίδας από τους αντιπάλους.

Κάλεσμα Μάσεϊ σε Ηλιάδη για Άρη!

Κάλεσμα Μάσεϊ σε Ηλιάδη για Άρη!

Αυτός ο… γάμος τελικά θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν και μάλιστα πολύ σύντομα. Ο λόγος φυσικά για την επιστροφή του Τζερεμάια Μάσεϊ στην ομάδα του Άρη μετά από ένα… διάλειμμα δύο παρά κάτι ετών, λόγω της μεταγραφής του στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει σε όλα και πλέον να απομένει να μείνει ελεύθερος από την Ομπραντόιρο.
Ο Αμερικανός άσος για μία ακόμα φορά έδειξε ότι θέλει να επιστρέψει στον Άρη, μέσω ενός μηνύματος που έστειλε στον παλιό του συμπαίκτη και φίλο του, Σάββα Ηλιάδη, στο προφίλ του τελευταίου σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα τόνισε ότι θα είναι την επόμενη εβδομάδα παίκτης των «κιτρίνων». Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «mono aris m…..!tin alli ebdomada pao ston ari tha ertheis m…..?» με την ελληνική μετάφραση: «μόνο Άρης! Την άλλη εβδομάδα παω στον Άρη, θα έρθεις;», ενώ το ότι ο αποστολέας είναι ο Τζερεμάια Μάσεϊ επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του μάνατζερ του.
Ουσιαστικά ο Αμερικανός άσος περιμένει να μείνει ελεύθερος από την Ομπραντόιρο ώστε να υπογράψει και επίσημα το συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Άρη, όχι μόνο για το υπόλοιπο της φετινής περιόδου αλλά και για την επόμενη χρονιά. Η κατάσταση στην ισπανική ομάδα εξακολουθεί να είναι περίεργη, λόγω του δεδομένου υποβιβασμού στην δεύτερη κατηγορία και της εσωτερικής κόντρας που υπάρχει στην διοίκηση με τους υποστηρικτές του προπονητή και αυτούς που θέλουν να τον διώξουν, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Αμερικανός Μόρις Μπέιλι, ο οποίος είχε μηνιαίο συμβόλαιο.
Ο μάνατζερ του Μάσεϊ έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομπραντόιρο ώστε να υπογραφούν και να λυθεί η συνεργασία, με τους «κίτρινους» να περιμένουν να γίνει αυτό ώστε να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο με τον Αμερικανό. Ο χρόνος περνάει, ο αγώνας με τον Πανελλήνιο είναι την επόμενη Τετάρτη 21 του μήνα, όμως ο Ντέιβιντ Μπλατ δείχνει διατεθειμένος να περιμένει τον Μάσεϊ. Πηγη Μετροσπορτ

Φαβορί η Ιντερ για Τζέραρντ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c0f2a649a6a3c7dd5a46a0ee7f9edc0b_L.jpg?1271306799?1271306799?1271306799Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι πολύ πιθανό τη νέα σεζόν να μετακομίσει στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ιντερ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία και την Ιταλία οι «νερατζούρι» είναι φαβορί για την απόκτηση του μέσου της Λίβερπουλ.

Ο αρχηγός των «κόκκινων» μπορεί να έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο του «Ανφιλντ» μέχρι το καλοκαίρι του 2013 αλλά αν η Λίβερπουλ δεν πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ (είναι πάρα πολύ πιθανό) τότε θα σκέφτεται σοβαρά την αποχώρηση του.

Η Λίβερπουλ έχει μεγάλο χρέος και με τα 25 εκατομμύρια που προσφέρει η Ιντερ θα της δώσει βαθιά οικονομική ανάσα. Στο μεταγραφικό τους στόχαστρο έχουν τον Τζέραρντ τόσο η Τσέλσι όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Πίστη Βιτόλο για Champions League

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ecf0c5c96000a43075f43cd87d5d0f05_L.jpg?1271305882?1271305882?1271305882Τον ΠΑΟΚ έχρισε σαν «φαβορί» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην διαδικασία των play off ο μέσος του «Δικεφάλου» του Βορρά Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος τόνισε ότι ο μακεδονικός σύλλογος είναι στην καλύτερη του κατάσταση την συγκεκριμένη περίοδο.Την ελπίδα ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση μετά το τέλος των play off εξωτερίκευσε ο μέσος του «Δικεφάλου» Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν την καλύτερη ομάδα:

«Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και τις δυνατότητές της. Ξέρω πώς αγωνιζόμαστε και είμαι αισιόδοξος. Έχουμε την καλύτερη ομάδα. Έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας και είμαι σίγουρος ότι με τη στήριξη του κόσμου θα είναι νικηφόρα για μας, ενώ θα έχουμε και ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι δύο ομάδων. Είμαστε ίσως στην καλύτερή μας κατάσταση αυτήν την περίοδο», είπε αρχικά ο Ισπανός άσος και στην συνέχεια στάθηκε στο καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας, βοηθάει ο ένας τον άλλον και γι' αυτό άλλωστε είμαι αισιόδοξος για την πορεία στα πλέι οφ. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια παιχνίδια δεν μας αντιμετώπισαν με το σεβασμό που αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Το παρελθόν όμως δεν αλλάζει, γι' αυτό και είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια και έχουμε το βλέμμα μας μόνο μπροστά»

«Ποτέ ο Σκόκο σε ΟΣΦΠ η ΠΑΟ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9f41e44a9664b63e2909ac4213fdd689_L.jpg?1271304447?1271304447?1271304447Την δική του εκδοχή για την ανακοίνωση της Original κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. Eπίσης μίλησε για τον Σκόκο και τα άλλα τρία χρόνια που θα πρέπει να παραμείνει, τον Μεσσία και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Δημήτρη Χατζηχρήστου στο Score:

Πολύ κουβέντα έγινε για την σκληρή ανακοίνωση που έβγαλε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος της ΑΕΚ για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Όσοι μιλάνε για ηθική και αξιοπρέπεια της ΑΕΚ να πλένουν το στόμα τους καλά και να μάθουν επιτέλους τι θέλουν. Δεν ενοχλήσαμε ποτέ τον προπονητή της ομάδας και, αν θέλαμε να το κάνουμε, θα είχε φύγει σε μία εβδομάδα μέσα», για να συνεχίσει λέγοντας για το συμφέρον της ΑΕΚ:

«Δεν είμαστε όμως υπέρ του πληγωμένου εγωισμού μας, αλλά είμαστε με το τι συμφέρει την ΑΕΚ την εκάστοτε χρονική στιγμή. Αυτή την στιγμή πρέπει να τα δώσουμε όλα για να βγούμε δυστυχώς δεύτεροι και να δώσουμε σε όλο το κόσμο να καταλάβει ότι η ΑΕΚ είναι σε τραγική θέση».

Για το θέμα του Νάτσ Σκόκο ανέφερε: «Με τίποτα σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό ο Σκόκο. Άμα είναι μάγκας ο Σκόκο να κάτσει στην ΑΕΚ άλλα τρία χρόνια. Κι άμα είναι μάγκες αυτοί που έχουν το πλειοψηφικό πακέτο να τον κρατήσουν άλλα τρία χρόνια».

Για το αν θα γίνει κάποιο συλλαλητήριο για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια ως προς την διοίκηση: «Δυστυχώς ούτε με συλλαλητήρια έρχεται ο Μεσσίας, γιατί ο Μεσσίας θα πρέπει να κρατήσει Τζιμπούρ, Σκόκο, Μπλάνκο και να φέρει το λιγότερο άλλους πέντε παιχταράδες. Ο λαός μας κουράστηκε και πληγώθηκε. Όσοι θέλουν να διώξουν τους μέτοχους-αμέτοχους να προτείνουν και λύση. Ή να εμπλακούν».

Όσον αφορά την στάση της Original : «Η Original προσπαθεί να κάνει δουλειά επί της ουσίας. Όπως άλλωστε δουλειά ουσίας έγινε και παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, τότε που μοιράστηκε η χαρά απλόχερα σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς της ομάδας. Θα γίνει κάθε δυνατή και ουσιαστική-και όχι επικοινωνιακή-προσπάθεια όχι μόνο να μην πουληθεί ο Σκόκο σε Ολυμπιακό η Παναθηναϊκό, αφού μείνει στην ομάδα να παιζει σε κάθε παιχνίδι καλά και να μην επιλέγει».

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί κατά καιρούς την ΑΕΚ είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Έχω πει πολλές φορές ότι θα ήταν ευχής έργον να έρθει ο Μελισσανίδης. Αν ερχόταν τώρα, θα έπρεπε κι αυτός να κρατήσει τον Σκόκο, τον Τζιμπούρ, και να φανεί αντάξιος όλων των προσδοκιών και υποχρεώσεων. Και είναι πολλές. Άλλωστε η ιστορία αναφέρει ότι πριν καν πάρει την ομάδα, ο Τροχανάς πλήρωσε τους παίκτες για να κατέβουν να παίξουν στο τελικό με τον Παναθηναϊκό χωρίς να έχει αγοράσει την ομάδα»

Πού να ‘σαι τώρα?-Τζο Νάγκμπε

http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/files/2010/02/nagbe1.jpghttp://pounasetora.blogs.sportnet.gr/files/2010/02/nagbe0-1.jpgΟμολογουμένως από τους ελάχιστους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές (παγκοσμίως!) που είχαν δηλώσει την πραγματική ημερομηνία γέννησής τους ήταν ο Τζο Αρμστρονγκ Νάγκμπε.

Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1968 και έπαιξε μπάλα ως τα δεύτερα –άντα.

Ο Νάγκμπε ήρθε σε ηλικία 23 ετών στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Μονακό. Ξεκίνησε την καριέρα του σε εφηβική ηλικία στην Γιανγκ Σουρβάιβορ και ακολούθησαν η Μάιτ Μπαρόλ και οι Ινβίσιμπλε Ιλέβεν (πρωταθλητής από το ’85 ως το ’87), όλοι σύλλογοι της πατρίδας του.

Το ’90 ξεκίνησε την διεθνή του καριέρα, πηγαίνοντας στην Ουνιόν Ντουάλα του Καμερούν (εκεί βρήκε τον επίσης γνωστό ματς- Τζέιμς Ντεμπά!), όπου τον ανακάλυψε ο Αρσέν Βενγκέρ και τον έφερε στη Μονακό. Τον Αλσατό συνάντησε μερικά χρόνια αργότερα ως αντίπαλο προπονητή στην Αρσεναλ, την οποία απέκλεισε ο ΠΑΟΚ (!).

Στη Μονακό ο Νάγκμπε δεν στέριωσε και για μια σεζόν (1992-93) δόθηκε ως δανεικός στην Επινάλ Βαλαουρίς. Το ’93 αποκτήθηκε από τη Νις. Αναδείχθηκε Κυπελλούχος Γαλλίας με τους Νικαιώτες και το ’96 άλλαξε χώρα, αγωνιζόμενος για ένα χρόνο με τη φανέλα της ελβετικής Λουγκάνο.

Από εκεί τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ το ’97. Εμεινε για τρεις σεζόν στην Τούμπα και έκλεψε την παράσταση, όντας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του ’00 κατέβηκε στη Νέα Σμύρνη όμως οι συχνές απουσίες του, αν και στην Θεσσαλονίκη ήταν… ανεκτές, δεν πέρασαν από τον Αχιλλέα Μπέο. Ο Νάγκμπε έπαιξε για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και το 2003 μετακόμισε στην… Ινδονησία.

Για να πάει εκεί και να παίξει μπάλα, τον έπεισε ο συμπατριώτης του Ναθάνιελ Νάπλα. Στη Liga Indonesia αγωνίζονται ετησίως πάνω από 200 παίκτες από την Αφρική. Αρχικά έπαιξε στην PSMS Μεντάν, έπειτα στην PSIS Σέμαρανγκ, στην PSDS Ντέλι Σερντάνγκ και κατόπιν φόρεσε τη φανέλα της Περσίτα Τανγκεράνγκ.

Ο Λιβεριανός έκανε ντεμπούτο στην εθνική της Λιβερίας το 1985 σε ηλικία 17 ετών σε φιλικό απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και ολοκλήρωσε την καριέρα του με το εθνόσημο έχοντας 96 συμμετοχές και 20 γκολ.κολούθως, ο Νάγκμπε γύρισε πίσω στην πατρίδα του και έγινε προπονητής, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της FC AK-Liberia.

«Joe Nagbe Returns To The Pitch» διαβάσαμε σε ρεπορτάζ από λιβεριανό site κι αν δεν βλέπαμε φωτογραφία, την οποία και παραθέτουμε σήμερα, δεν θα το πιστεύαμε!

Tι έγινε λοιπόν με τον Τζο Αρμστρονγκ Νάγκμπε; Αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, όντας ως πρόσφατα προπονητής στην Αζίζ Καρά.

Ο Λιβεριανός, που σήμερα είναι 41 ετών και κάτι, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Αζίζ Καρά εναντίον νεοφώτιστης στη LFA, Αντορένς FC, σε φιλικό προετοιμασίας. Παίκτης-προπονητής δηλαδή πλέον και, όπως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ, «Joe proved some supremacy against Adorence FC»!

Μετά το ματς δήλωσε στο Liberiansoccer.com: «Δεν ήταν πρόθεσή μου να αγωνιστώ όμως οι παίκτες μου με προκάλεσαν και αποφάσισα να γυρίσω στα γήπεδα. Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό επί μονίμου βάσεως, θα δούμε». Επιμελεια Koubanezos

Τα διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ

Τα διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ

Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε για τις τιμές των εισιτηρίων των πλέι οφ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από τις 20 Απριλίου 2010 θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας για την πώληση εισιτηρίων για τα Play off.
Οι κάτοχοι διαρκείας τη σεζόν 2009-2010 θα μπορούν από τις 20 Απριλίου μέχρι και τις 25 Απριλίου να ανανεώσουν τη θέση τους προσκομίζοντας την κάρτα διαρκείας τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Από τις 26 Απριλίου οι θέσεις κατόχων διαρκείας που δεν ανανεώθηκαν, θα απελευθερωθούν προς πώληση σε οποιονδήποτε φίλαθλο.
Παράλληλα με τις ανανεώσεις τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 20 Απριλίου και για την πώληση των θέσεων που δεν αντιστοιχούν σε κατόχους διαρκείας.

Ώρες Λειτουργίας Εκδοτηρίων:
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 19:00
Σάββατο – Κυριακή: 09:00 – 17:00
Εκτός από τα εκδοτήρια, η ανανέωση των κατόχων διαρκείας αλλά και η πώληση εισιτηρίων θα είναι εφικτή και μέσω ίντερνετ.
Η αγορά ή ανανέωση εισιτηρίου για τα Play off από τα εκδοτήρια του γηπέδου δεν θα είναι εφικτή μέσω πιστωτικής κάρτας. Όπως είχε ήδη επισημανθεί κατά τη διάρκεια της πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας, οι κάτοχοι θέσεων VIP δεν θα χρειαστεί να ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους εφόσον σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες των Play off.
Επισημαίνεται ότι για τους αγώνες των Play off δεν θα κυκλοφορήσουν προσκλήσεις.
Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι οι εξής:
Μεμονωμένα εισιτήρια
(ένας αγώνας)
Θύρα 1: 80 €
Θύρες 2, 3: 60 €
Θύρες 5, 6: 40 €
Θύρες 4, 4α: 20 €
Θύρες 7, 7α, 8: 25 €

Θύρα Πακέτο
(τρεις αγώνες)
Θύρα 1: 100 €
Θύρες 2, 3: 80 €
Θύρες 5, 6: 60 €
Θύρες 4, 4α: 40 €
Θύρες 7, 7α, 8: 40 €

Παπαϊωάνου: "Η ΑΕΚ τελείωσε"


Μίμης Παπαιωάννου "Βαριές" εκφράσεις κατά της υπάρχουσας διοικητικής κατάστασης, χρησιμοποίησε ο Μίμης Παπαϊωάνου σε δηλώσεις που έκανε στο Sentra 103,3. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ ούτε λίγο, ούτε πολύ τόνισε ότι η "Ενωση" βαδίζει προς τη διάλυση, ενώ είπε ότι ο Νικολαϊδης πήρε τα λεφτά και έφυγε.

"Με ποιον να μιλήσω πλέον για την ΑΕΚ; Δεν εισπράττω τίποτα. Η ΑΕΚ τελείωσε. Αν δεν βρεθεί κάτι πολύ έκτακτο, που δεν θα βρεθεί, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και κυρίως είναι σημαντικά. Δεν έχουμε υπομονή. Δεν δίνουν λεφτά, δεν έχουμε γήπεδο, δεν έχουμε πρόεδρο. Ποιος είναι πρόεδρος; Αν δεν τα έχεις αυτά δεν προχωράς. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ εγκαινιάσαμε το χόρτο στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Εκείνη τη χρονιά, το '62-'63, πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια που πάντα ήμασταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Στην συνέχεια πήραμε και κύπελλα και γίναμε ισάξιοι με τους άλλους. Ο Νικολαΐδης είχε πει σε μια εφημερίδα ότι η ΑΕΚ λειτουργούσε όπως στην εποχή του Μπάρλου. Δεν είναι άτοπο αυτό; Σοβαρολογούμε; δεν το γράφουν αυτό.

Όλοι αυτοί σήμερα στην ΑΕΚ είναι παρατρεχάμενοι και δεν λειτουργούν σωστά. Χωρίς γήπεδο δεν πας πουθενά. Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Έχουμε 4-5 προβλήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα. Δεν τα διαχειρίζονται καλά. Υπάρχουν λάθη πολλών ετών. Και με το γκρέμισμα του γηπέδου, όπου μετά δεν μπόρεσε να αναλάβει κανένας. Άρχισαν να τρώνε όλοι από το κορμί της ΑΕΚ. Τα μεγάλα σωματεία έχουν πάντα και μεγάλα προβλήματα. Ήμασταν τρίτη δύναμη με αξίες και με άνεση και με την έναρξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος έπεσαν όλοι πάνω στην ΑΕΚ. Στην αρχή έλεγα ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Ούτε αυτή υπάρχει τώρα. Θα κάνουμε πολύ καιρό να συνέλθουμε".

Για τον μελισσανίδη και αν θα ασχοληθεί με την ΑΕΚ:
"Ο Μελισσανίδης από ποιον να έρθει να πάρει την ΑΕΚ; Ποιες μετοχές έχουν; Βάλανε λεφτά; Έχετε δει κανέναν ... πλούσιο να θέλει να χάσει τα λεφτά του; Μακάρι να ερχόταν ο Μελισσανίδης αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να αγοράσει τις μετοχές. Το 51% είναι αλλού. Και να πάμε εμείς στον Μελισσανίδη να κάνουμε τι; Αυτός δεν ξέρει από μόνος του τι να κάνει; Διαχειριστές είναι οι άνθρωποι. Είμαι απογοητευμένος και μακάρι να διαψευσθώ. Τα πήρε τα λεφτά και έφυγε ο Νικολαΐδης".

Για τον Μπάγεβιτς και αν έχει κάνει λάθη:
"Λάθη δεν ξέρω αν έκανε. Είναι ένας προπονητής που όποιος τον βρει ελεύθερο θα τον πάρει. Πέρασε και κακές στιγμές εδώ. Ο Μπάγεβιτς ήταν άρχοντας όταν είχε στήριξη. Τώρα κάθε φορά είναι πικραμένος, άλλα του λένε και άλλα κάνει. Έκοβε και έραβε κάποτε. Τώρα δεν μπορεί να το κάνει. Δεν υπάρχει στήριξη. Ο κανονικός Μπάγεβιτς όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα θα τα είχε τελειώσει. Ξέρω ότι είναι περήφανος και ακέραιος. Παίξαμε μαζί και τον εκτιμώ. Ίσως θέλει να ξαναφτιάξει την σχέση του με την ΑΕΚ. Το κρίμα για εμάς είναι ότι δεν ξέρουμε που θα πάει η ΑΕΚ. Δεν ξέρω πότε θα ξαναπάρουμε πρωτάθλημα. Αυτοί που έχουν τις μετοχές θα διαλύσουν της ΑΕΚ".

Πληρώνει για να μη βγει γυμνή στο... Playboy!

http://www.sport24.gr/ast/cov/FO/FOTO2_2010_4_15_9_44_29_b.jpgΟ Αντριάνο έχει αποφασίσει να αλλάξει οριστικά σελίδα στην καριέρα του και να... νοικοκυρευτεί μέσα στο 2010 και αυτό φρόντισε να το κάνει απόλυτα κατανοητό σε όλους μέσω των τελευταίων ενεργειών του.Όπως έγινε γνωστό από ΜΜΕ της πατρίδας του, η νυν σύντροφος και μελλοντική σύζυγος του "αυτοκράτορα" Ζοάνα Μασάδο δέχτηκε μία καθόλα δελεαστική πρόταση ύψους 400.000 δολαρίων για να φωτογραφηθεί γυμνή για το εξώφυλλο του βραζιλιάνικου Playboy στο τεύχος Ιουνίου, όμως ο 27άχρονος άσος της Φλαμένγκο "πήρε το παιχνίδι πάνω του".

Είτε από υπερβολική αγάπη είτε από υπερβολική ζήλεια προς τη Μασάδο (είτε και από τα δύο) ο Αντριάνο ούτε που θέλησε να ακούσει για γυμνή φωτογράφηση της συντρόφου του και προκειμένου να την αποτρέψει από το να κάνει της προχώρησε σε μία καθόλα εντυπωσιακή αντιπρόταση, δίνοντας της 1.000.000 δολάρια για να μην προχωρήσει στην αποκαλυπτική αυτή φωτογράφηση!

Ποια η αντίδραση της Μασάδο στον χορό εκατομμυρίων γύρω από την ίδια; Όπως αποκάλυψε στο περιοδικό της πατρίδας της "O Dia" πήρε τα χρήματα από τον Αντριάνο ώστε να απαντήσει αρνητικά στο περιοδικό ενώ εκμυστηρεύτηκε πως ο γάμος της με τον άσος της "σελεσάο" θα λάβει χώρα τον Ιούνιο, πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

"Το μυστήριο θα γίνει σε έναν πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, όπου θα καλέσουμε μόνο συγγενείς και φίλους".

Με Καπά στον πάγκο η Ρίβερ

http://www.contra.gr/images/m/cappa_river_150410_m.jpgΟ 64χρονος Άνγχελ Καπά είναι ο νέος προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, καλύπτοντας το κενό που άφησε η προ ημερών αποχώρηση του Λεονάρντο Αστράδα. Ο νέος "καπετάνιος" της ομάδας του Μπουένος Άιρες οδήγησε πέρυσι την Ουρακάν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Κλαουσούρα. Έχει δουλέψει επίσης στη Ράσινγκ Κλουμπ, στις ισπανικές Λας Πάλμας και Τενερίφη, στη μεξικάνικη Ατλάντε, στην Ουνιβερσιτάριο του Περού, ενώ για δύο χρόνια έβγαζε τα προς το ζειν στη Νότια Αφρική (Μαμελόντι Σάνταουνς).

"Η Ρίβερ έχει κερδίσει πολλά παίζοντας παραδοσιακά καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το στιλ που πιστεύω και θέλω να περάσω", δήλωσε ο Καπά κατά την παρουσίασή του. Πόσο θα κοπιάσει για να το πετύχει, θα φανεί λίαν συντόμως, αφού το Σάββατο θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στη Γοδόι Κρους.

Πάντως οι "εκατομμυριούχοι" διάγουν τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας τους. Έχουν σκοράρει μόνο οκτώ γκολ σε 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και καταλαμβάνουν στο βαθμολογικό πίνακα την τρίτη από το τέλος θέση.

Εφυγε για τη Βραζιλία ο Ντενίλσον

http://www.contra.gr/images/m/NTENI_m.jpgΗ δυσκολία του Ντενίλσον στο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της Καβάλας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων των υπόλοιπων παικτών της ομάδας, ανάγκασαν τον Βραζιλιάνο να αναχωρήσει για την πατρίδα του, προκειμένου να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και να επιστρέψει έτοιμος για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο πρώην διεθνής της Σελεσάο, βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκατάστασης. Και μπορεί από την Καβάλα να δηλώνουν όλοι βέβαιοι πως ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα επιστρέψει και θα βοηθήσει τελικά τους Αργοναύτες, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που επιφυλάσσονται.

Την ίδια στιγμή, μετά τις αποχωρήσεις των Ντομπρασίνοβιτς, Μούρ, Γκβοζντένοβιτς, Ψωμά, Μεντί και Πόποβιτς καθώς επίσης και τις επικείμενες αποχωρήσεις των Σμολάρεκ, Λάκη και Λεοντίου, δημοσιεύματα από το εξωτερικό φέρνουν και τους Ρινκόν, Ντικρόκ, ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου. Και μπορεί για τον πρώτο να μην έχουν έρθει επίσημα στο προσκήνιο ελληνικές ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, ωστόσο για τον Γάλλο, δεν είναι λίγοι οι… μνηστήρες.

Μάλιστα ο ίδιος, μιλώντας σε γαλλικό αθλητικό site παραδέχτηκε πως τον έχουν πλησιάσει ομάδες από την Αθήνα και πως δεν αποκλείεται να φύγει από την Καβάλα, νωρίτερα από ότι προβλέπει το συμβόλαιό του (2011). Τέλος, σε ότι αφορά την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Κώστας Τσαλίκης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ορούμα και Ντικρόκ.

Οι Bulls στα playoff.

http://www.contra.gr/images/m/noah_150410_m.jpgΟι Bulls άντεξαν μέχρι τέλους στη μάχη της 8ης θέσης της Ανατολής με τους Raptors και θα δώσουν το παρών στα playoff. H νίκη των Mavs επί των Spurs στην τελευταία αγωνιστική έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στον πρώτο γύρο των playoff. Οι Suns έφυγαν νικητές από τη Utah και εξασφάλισαν την 3η θέση στη δυτική περιφέρεια. Δύο παρατάσεις χρειάστηκαν οι Heat για να νικήσουν τους Nets και πήραν την 5η θέση στην Ανατολή.

Μία θέση απέμενε διεκδικήσιμη για τα playoff και οι Chicago Bulls, οι οποίοι κρατούσαν τις τύχες της στα χέρια τους, αξιοποίησαν το πλεονέκτημα και με τη νίκη επί των Bobcats στη Charlotte πήραν την 8η θέση της ανατολικής περιφέρειας. Ο Derrick Rose με 27 πόντους και ο Joakim Noah με 21 και 13 ριμπάουντ ήταν για ακόμη μία φορά οι κορυφαίοι των "ταύρων" οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στον α' γύρο των playoff τους Cavaliers.

Την ίδια ώρα οι έτεροι διεκδικητές της 8ης θέσης, Toronto Raptors έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Knicks (131-113) και περίμεναν το δώρο των Bobcats το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Οι Mavericks πέτυχαν μία σχετικά εύκολη νίκη επί των Spurs και έκαναν την ιδανική πρόβα τζενεράλε ενόψει των μεταξύ τους αγώνων στον πρώτο γύρο των playoff. Οι Butler και Nowitzki πέτυχαν 20 και 19 πόντους, αντίστοιχα, για τους νικητές ενώ για τους Spurs, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τους Duncan και Ginobili, πρώτος σκόρερ ήταν ο Dejuan Blair με 27 πόντους.

Οι Phoenix Suns έδωσαν τέλος στο σερί δέκα νικών των Jazz στη Utah και εξασφάλισαν την 3η θέση στη δυτική περιφέρεια. Οι Jazz έπεσαν στην 5η θέση και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Denver Nuggets. O Steve Nash μοίρασε 11 ασίστ, ο Amare Stoudemire σημείωσε 20 πόντους, παίρνοντας και 7 ριμπάουντ για τους Suns οι οποίοι θα κοντραριστούν με τους Blazers έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Δύο παρατάσεις χρειάστηκαν οι Miami Heat για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Nets και κατέλαβαν την 5η θέση στην ανατολική περιφέρεια. Οσον αφορά την ομάδα του New Jersey υπέστη την 70ή ήττα στα 82 ματς της κανονικής περιόδου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

L.A. Clippers - L.A. Lakers 107-91
Utah Jazz - Phoenix Suns 86-100
Portland Blazers - Golden State Warriors 116-122
Washington Wizards - Indiana Pacers 98-97
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 98-103
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 114-105
Miami Heat - New Jersey Nets 94-86 (2OT)
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 96-89
Charlotte Bobcats - Chicago Bulls 89-98
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 95-106
Houston Rockets - New Orleans Hornets 115-123
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 125-111
Toronto Raptors - New York Knicks 131-113
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 99-83