Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Χωρίς νοσοκομειακές υποδομές...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα δημόσια νοσοκομεία της Νοτίου Αφρικής, δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα, για να αντιμετωπίσουν ένα δυσάρεστο γεγονός, όπως τον μαζικό τραυματισμό οπαδών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ειδικός της FIFA , που έλεγξε τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας.

“Τα πλάνα που έχουν στην χώρα, για κάποια καταστροφή, είναι... καταστροφή”, είπε ο καθηγητής Εφράιμ Κράμερ, ο οποίος, παράλληλα, τόνισε πως τα δημόσια νοσοκομεία της Νοτίου Αφρικής, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, για το πως θα μπορέσουν να διαχειριστούν μια δημόσια καταστροφή και δεν έχουν κάνει ούτε μια δοκιμή.

Στον αντίποδα, ο κύριος Κράμερ, υποστήριξε πως τα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, είναι καλύτερα προετοιμασμένα και έχουν κάνει ήδη σχέδια, για την περίπτωση μιας καταστροφής, την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δημόσια όμως νοσοκομεία, απέτυχαν, κατά τα λεγόμενά του, να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους, την υποδοχή των επειγόντων περιστατικών και δεν έχουν καθόλου καλή εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που θα έχουν κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: