Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ασπρόμαυρη φιέστα για Μπάνε

Ασπρόμαυρη φιέστα για Μπάνε

Το «Μetrosport» είχε αποκαλύψει τις προθέσεις των μελών του συλλόγου παλαιμάχων Ελλάδας για ένα φιλικό στο «Παλατάκι» προς τιμή του Μπάνε Πρέλεβιτς. «Γίνεται προσπάθεια να έρθουν παλιοί παίκτες της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, φίλοι του Μπάνε, όπως ο Ντίβατς, ο Τζόρτζεβιτς, ο Πάσπαλι, ο Σάβιτς και άλλοι» έλεγε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, από τα πιο ενεργά μέλη του συλλόγου. Αν τα καταφέρουν θα πρόκειται για ένα τεράστιο γεγονός, το οποίο θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη. Χθες μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στα Καμένα Βούρλα για ένα φιλικό προς τιμή του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ωστόσο αυτό που απασχολεί κατά βάση τον σύλλογο είναι αυτό το φιλικό για τον Μπάνε Πρέλεβιτς, αλλά και για τον Ευθύμη Ρεντζιά. «Θέλουμε να γίνει μια μεγάλη γιορτή για αυτό και δεν βιαζόμαστε» έλεγε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης στο «Μ» και πρόσθεσε: «Ο Μπάνε μιλά με τον Ντανίλοβιτς και τον Ντίβατς αλλά για την ώρα αυτοί ασχολούνται με την παρουσία της Παρτιζάν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα και αναγκαστικά θα περιμένουμε. Ίσως γίνει το φιλικό στα τέλη Μαίου ή στις αρχές Ιουνίου. Θα δούμε». Στόχος ακόμα των μελών του συλλόγου για αυτό το φιλικό είναι να κληθεί και ο Κεν Μπάρλοου. «Θα μιλήσει μαζί του ο Σάκης ο Τζαλαλής και ελπίζουμε να έρθει» εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης. Αν τυχόν οι προσπάθειες δεν καρποφορήσουν, τότε απλά θα γίνει ένα φιλικό ανάμεσα σε μέλη του συλλόγου και σε παλαιμάχους του ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση όμως και για να έχει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη η εκδήλωση τα μέλη του συλλόγου θέλουν να φέρουν για αυτό το σκοπό στην Θεσσαλονίκη μαζί τους Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Ευθύμη Ρεντζιά και Γιάννη Γιαννούλη. Αυτοί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και άλλους μεγάλους της δεκαετίας του ‘90, όπως ο Κόρφας, ο Μπαλογιάννης, ο Μαματζιόλας κλπ. να δώσουν το παρόν στην γιορτή και φυσικά να αγωνιστούν (δύσκολα ο τραυματίας Πέτζα) με την ασπρόμαυρη φανέλα. «Θα μιλήσουμε με τον Πέτζα και τον Γιαννούλη. Πότε θα μπορούν να είναι στην Θεσσαλονίκη… Ο Πέτζα τελείωσε για φέτος από το ΝΒΑ, ο Γιάννης παίζει ακόμα στην Κύπρο. Θέλουμε να συμμετάσχουν στην γιορτή για τον Μπάνε» έλεγε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.
Βέβαια αν ο σύλλογος καταφέρει και οργανώσει την γιορτή με αυτές τις παρουσίες θα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία. Άλλωστε ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα ήθελε πολύ να δει όλους αυτούς στο «Παλατάκι» έστω και για μια φορά και ίσως θα πρέπει στο «παιχνίδι» της οργάνωσης της γιορτής να μπει και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Όσο για τις άμεσες επόμενες εκδηλώσεις του συλλόγου…; Το σκηνικό θα μεταφερθεί στην Κρήτη, όπου θα διεξαχθεί με την ομάδα του Ρεθύμνου ένα φιλικό στην μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: