Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η Τότεναμ έσβησε τα όνειρα της Αρσεναλ


Ντεμπούτο με γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ για τον Ρόουζ Η Τότεναμ επικράτησε της Αρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου για πρώτη φορά μετά τις 7 Νοεμβρίου 1999 (!) και την στέρησε τις ελπίδες για τον τίτλο, καθώς την άφησε έξι βαθμού ςπίσω από την Τσέλσι.
Από την πλευρά της η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ έδειξε ότι συνήλθε από τον αποκλεισμό σοκ από την Πόρτσμουθ, και διατήρησε τις ελπίδες της για την τέταρτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πλησίασε τη Μάντσεστερ Σίτι στον ένα βαθμό.
Ο 20χρονος Ντάνι Ρόους στο 10' με εκπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ, στο ντεμπούτο του μάλιστα στ πρωτάθλημα. Η Αρσεναλ δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, όπου έχασε τον Βερμάλεν με τραυματισμό. Μάλιστα μόλις στο 47' δέχτηκε και δεύτερο γκολ με σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ.
Από εκεί και πέρα ξύπνησε, έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε μόνο να μειώσει στο 85' με σουτ του Νίκλας Μπέντνερ.

  • Η Αστον Βίλα ήθελε τη νίκη για να ελπίζει ακόμα στην τέταρτη θέση, ενώ η Εβερτον να πλησιάσει την Αστον Βίλα στην έβδομη που οδηγεί στην Ευρώπη.
    Το τελικό 2-2 στο Βίλα Παρκ δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο, αν και ο Ντέιβιντ Μόγιες θα πρέπει να αισθάνεται μεγαλύτερη απογοήτευση, καθώς για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, μετά από αυτό με τη Γουέστ Χαμ, η Εβερτον ισοφαρίστηκε δύο φορές για να έλθει πάλι 2-2!
    Μάλιστα η Αστον Βίλα ισοφάρισε στο 93' με αυτογκόλ του Φιλ Γιαγκέλκα!
    Ο Τιμ Κέιχιλ με ισάριθμες κεφαλιές στο 23' και το 74' έβαλε την Εβερτον δύο φορές μπροστά στο σκορ, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 72' επίσης με κεφαλιά ο Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ.

  • Η Γουϊγκαν κλώτσησε την ευκαιρία να πάρει πολύτιμους βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς έμεινε στο 0-0 στην έδρα της με την υποβιβασμένη Πόρτσμουθ, που έπαιζε με νεαρούς και πολλές ελλείψεις.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: