Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πήρε το ντέρμπι της Ρόδου ο Διαγόρας


Ο Ταραχούλσκι πανηγυρίζει με τον Σπάρταλη Ο Διαγόρας ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Ρόδου, καθώς επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 2-0 στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Με εννέα παίκτες από το 38' οι γηπεδούχοι, που έχασαν πέναλτι με τον Λάζετιτς. Ταραχούλσκι και Σπάρταλης οι σκόρερ του "Γηραιού".

Ο Διαγόρας κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 16' με σουτ του Ταραχούλσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Λουτσιάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ωστόσο, στο 25' οι "πράσινοι" είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση όταν κέρδισαν πέναλτι, που πάντως αμφισβητήθηκε από τον Διαγόρα. Όμως, ο τερματοφύλακας Βελλίδης νίκησε τον Λάζετιτς, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και κράτησε το 0-1.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τη Ρόδο στο 38' όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Δανάς, γεγονός που έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των παικτών του Γιώργου Φοιρού. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Σπάρταλης με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το 0-2.

Στην επανάληψη, ο Διαγόρας -όπως είναι φυσικό- διατήρησε τον έλεγχο και διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα φτάνοντας στην κατάκτηση της νίκης απέναντι στη Ρόδο που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ρόδος (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Παναγιωτόπουλος, Δανάς, Καλλιμάνης, Λάζετιτς (78' Βίγιαρ), Πρίπου, Βεργώνης, Λουτσιάνο, Κακλαμάνος (66' Οξύζογλου), Γ. Καντιμοίρης (46' Καντιμοίρης), Πελέκης, Ιράλα.

Διαγόρας (Γιώργος Φοιρός): Βελλίδης, Μπριλάκης, Τσιάτσιος (84' Χατζής), Σαλαμαστράκης, Πουλόπουλος, Σπάρταλης (76' Παύλου), Ρούσεφ (69' Ακόστα), Χρήστου, Μπακομήτρος, Γεωργιάδης, Ταραχούλσκι, Σαλαμαστράκης.

ΒΟΛΕΙ: Ευκολα ο Ηρακλής 3-0 τον ΠΑΟΚ

Μονο στα λόγια ηταν ντέρμπι το μάτς Ηρακλής- ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν με ανεση 3-0 σέτ. Βέβαια, ο «Δικέφαλος» αγωνίστηκε χωρίς τον Ραφαέλ Λίνς. Στην θέση του ο Δημήτρης Χατζηλιάδης. Πρόβλημα στα μισά του Α’ σέτ αντιμετώπισε και ο Ματι Χιετάνεν( πρόβλημα στην μέση και αποχώρησε) και ο Γιάννης Μέλκας πέρασε στην θέση του τον Δημήτρη Ωρολογά. Αυτες οι απουσίες επιρέασαν την ομάδα του ΠΑΟΚ, που αποδιοργανωθηκε με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο ευκολο το εργο της ομάδας του Ηρακλή.

Α΄ΣΕΤ: 2-1, 5-5, 8-7, 11-8, 17-10, 25-15

Β’ ΣΕΤ: 3-3, 9-6, 11-10, 14-12, 16-13, 18-14, 22-15, 25-20

Γ’ ΣΕΤ: 6-4, 6-8, 12-12, 17-16, 21-19, 25-23

Στις 17 και 25 Μαρτίου οι δύο ημιτελικοί Άρη – Καβάλας

Στις 17 και 25 Μαρτίου οι δύο ημιτελικοί Άρη – Καβάλας

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου θα γίνει γνωστή η πρώτη ομάδα που θα βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Όπως ορίστηκε σήμερα από την ΕΠΟ, Άρης και Καβάλα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 17 και στις 25 του Μάρτη, στους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το δεύτερο στο «Ανθή Καραγιάννη». Αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη ημέρα, ο Άρης θα κλείνει 96 χρόνιας ζωής και βέβαια θα θέλει να το γιορτάσει με την πρόκριση στον τελικό που διεξάγεται στις 24 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 24 Μαρτίου, δίχως ακόμη να έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία του επαναληπτικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas OnLine 2010 που ανακοίνωσε η ΕΠΟ:

Άρης-Καβάλα 17/3 17:00

Καβάλα-Αρης 25/3 16:00

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 24/3 17:00

Ισοπαλία στη Φυλή, "φωνάζει" ο Θρασύβουλος


Σαπάνης και Μακρής σε φάση από τον αγώνα Θρασύβουλος-Πιερικός Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του Θρασύβουλου με τον Πιερικό, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και κατέκτησαν από ένα βαθμό. Ωστόσο, το ματς στιγματίστηκε από τη φάση του 31' όταν ο Σαπάνης πλάσαρε από κοντά και η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος του Γουμάγια πριν την απομακρύνει ο Τασίδης, όμως η φάση «χάθηκε» από τον βοηθό Κοντιζά και το γκολ δεν μέτρησε.

Οι Αθηναίοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πίεσαν, ενώ από την πλευρά τους, οι Κατερινιώτες παρατάχθηκαν με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και έπαιξαν για την ισοπαλία. Τελικά, οι Μακεδόνες κράτησαν το 0-0 και απέσπασαν έναν πολύτιμο βαθμό στη Φυλή.

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Πιπίνης, Κόμπο, Αλεξάντροβιτς (80' Μίχος), Τσούτσουρας, Σαπάνης (89' Κλούσενερ), Ντοριβάλ (61' Κόζλεϊ), Χατζηπαντελίδης, Καραμαλίκης, Κονέσνι, Χ. Μίχος.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Εξουζίδης, Μακρής (30' Ρέγες), Χατζηζήσης, Τασίδης, Μαρτίνες, Πέντα, Φρέντερικς (60' Κοντέων), Θάνος (85' Γκουγκουλιάς), Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης.

Μίνιμουμ 15 εκατ. ευρώ!



Ο Νίκος Πατέρας μετά το ΔΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας. Αυτό λίγο πολύ ήταν γνωστό. Τα χρήματα αυτά αφορούν το έλλειμμα που υπάρχει στην ΠΑΕ, κυρίως λόγω της μη συμμετοχής της ομάδας στο Champions League. Μάλιστα, το ποσό της αύξησης του ΜΚ θα είναι το λιγότερο 15 εκατ. ευρώ, με όλους τους μετόχους να συμφωνούν και να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη διαδικασία!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας μόλις ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, τόνισε: "Είχαμε ένα διοικητικό συμβούλιο όπου αποφασίσαμε ομόφωνα για την αύξηση του ΜΚ. Θα ορίσουμε μια εταιρία συμβούλων και μέσα σε 30 μέρες θα καθορίσει το ποσό και την τιμή της αύξησης και μετά θα προχωρήσουμε. Μέχρι τέλους Μαΐου θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το μίνιμουμ θα είναι 15 εκατ. ευρώ και είναι πιθανό να φτάσει και παραπάνω".

-Όλοι οι μέτοχοι είναι σύμφωνοι με την αύξηση του ΜΚ; "Δεν το ξέρω αυτό. Όμως σήμερα τόσο ο κύριος Βγενόπουλος, όσο και ο κύριος Βαρδινογιάννης είχαν στο συμβούλιο ανθρώπους που τους εκπροσωπούσαν και ήταν θετικοί. Όπως είδατε ο κύριος Γιαννακόπουλος ήρθε ο ίδιος εδώ και ήταν θετικός. Στον Παναθηναϊκό το μόνο ταμειακό έλλειμμα είναι λόγω της μη συμμετοχής μας στο Champions League. Χάσαμε 15 με 18 εκατομμύρια ευρώ επειδή δεν περάσαμε στους ομίλους. Δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα αν είχαμε περάσει".

-Με αυτό τον τρόπο θα "κλείσει" η τρύπα στον προϋπολογισμό, ή τα χρήματα θα πάνε σε επενδύσεις για την ομάδα; "Για να κλείσει η τρύπα χρειάζονται 15 εκ. ευρώ. Αν αποφασίσουν οι μέτοχοι για μεγαλύτερη αύξηση είναι άλλο θέμα αυτό".

-Με το γήπεδο υπάρχει κάποια εξέλιξη; "Προς το τέλος εβδομάδας της εβδομάδας, ο Βαγγέλης Σαμαράς θα κάνει κάποιες ανακοινώσεις".

Παράπονα για Τοροσίδη, διαιτησία
Στο περιθώριο του Δ.Σ., άνθρωποι του Παναθηναϊκού σε πηγαδάκι που έστησαν με τους εκπροσώπους του Τύπου, εξέφραζαν τα παράπονά τους αναφορικά με το γεγονός ότι ο Τοροσίδης δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Κάτι που δεν είχε συμβεί πριν λίγους μήνες με την περίπτωση του Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Επίσης, σχολίαζαν το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Ατρομήτου στο ματς με τον Ολυμπιακός λέγοντας χαρακτηριστικά: "Με τεχνητές αναπνοές κρατιέται ο ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα".

Ζιντάν: «Συγγνώμη; Καλύτερα να πεθάνω»


Επιμέλεια: Δ.M.

Τέσσερα χρόνια πάνε από τον περιβόητο τελικό του... Ζιντάν, τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 αν προτιμάτε.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Γάλλος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δηλώνει αμετανόητος για την κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι, που τον έστειλε εκτός γηπέδου, να παρακολουθεί την Γαλλία να χάνει το τρόπαιο στα πέναλτι από τους Ιταλούς.

«Φυσικά και κατηγορώ τον εαυτό μου, αλλά αν ζητήσω "συγγνώμη" θα ήταν σα να παραδεχόμουν πως αυτό που έκανε ήταν φυσιολογικό και για μένα δεν ήταν. Στο γήπεδο συμβαίνουν διάφορα. Εχουν συμβεί και σε μένα, αλλά αυτό δεν μπορούσα να το ανεχτώ», εξήγησε στην πιο πρόσφατη εξομολόγησή του ο Ζιντάν.

«Ακόμη περισσότερο επειδή... δεν είναι δικαιολογία, αλλά η μητέρα μου ήταν άρρωστη. Ηταν στο νοσοκομείο. Είναι κάτι που ο κόσμος δεν το ήξερε, αλλά ήταν κακή στιγμή. Προσέβαλλε τη μητέρα μου περισσότερες από μία φορά και δεν απάντησα ποτέ. Και ύστερα συνέβη αυτό. Να απολογηθώ γι’ αυτό; Αν ήταν ο Κακά, ένα καλό παιδί, θα είχα απολογηθεί, αλλά σε αυτόν...», συνέχισε.

«Αν του ζητήσω συγχώρεση θα είναι σα να μη σέβομαι τον εαυτό μου και όλους αυτούς που κρατώ φυλαγμένους στην καρδιά μου. Ζητώ συγγνώμη από το ποδόσφαιρο, από τους οπαδούς, από την ομάδα. Πήγα στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι και τους είπε "Συγχωρέστε με. Δεν αλλάζει τίποτα, αλλά λυπάμαι για όλους".

Όμως σε αυτόν δεν μπορώ. Ποτέ, ποτέ. Θα ήταν ατιμωτικό για μένα. Προτιμώ να πεθάνω. Υπάρχουν κακοί άνθρωποι και αυτούς δεν θέλω να τους ακούω ούτε να μιλούν», τόνισε, προτού σπεύσει προς υπεράσπιση του Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας πια ως ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να γίνει ο καλύτερος και το λέει. Είναι ένα πράγμα να το λες και άλλο πράγμα να το κάνεις. Εκείνος το λέει και μετά σηκώνεται τα χαράματα και πηγαίνει στην προπόνηση στις οκτώ το πρωί, δύο ώρες πριν από το προγραμματισμένο, και μένει εκεί για έξι ώρες», τόνισε.

«Ο κόσμος λέει πως είναι όλο φιγούρα, κι όμως είναι τόσο ευγενής. Ένα καλό παιδί, ένας πραγματικός εργάτης. Όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες δεν μπορείς να κάνεις ανοησίες και το ξέρει καλά. Αν τον αποδοκιμάσουν δεν ενδιαφέρεται. Το αντίθετο. Του αρέσει!», πρόσθεσε.

Είπε "όχι" ο Νέστα στον Λίπι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αλεσάντρο Νέστα δεν πρόκειται να δώσει το "παρών" στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με την Εθνική Ιταλίας, καθώς απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του Μαρσέλο Λίπι.

Μπορεί οι εξαιρετικές εμφανίσεις του "ακρογωνιαίου λίθου" της άμυνας της Μίλαν να είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Νέστα θα ενίσχυε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το ερχόμενο καλοκαίρι στο Μουντιάλ του 2010, ωστόσο άλλο η... εντύπωση και άλλο τα γεγονότα.

Όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Νέστα εξέτασε αλλά τελικά απέρριψε την πρότασή του: "Μου ξεκαθάρισε, πιστεύω κατηγορηματικά, ότι δεν θέλει. Λυπάμαι, αλλά σέβομαι την απόφασή του".

Όσον αφορά τον Αμάουρι, ο οποίος πλέον έχει την ιταλική υπηκοότητα, τόνισε: "Ο Αμάουρι. Θα δούμε σε λίγες ημέρες όταν θα ανακοινώσω και τις τελικές μου επιλογές".

Μάξγουελ: "Ετοιμοι για τη συνέχεια"


Φάση από τον αγώνα Στουτγκάρδη - Μπαρτσελόνα Μπορεί η Μπαρτσελόνα να πήρε με τα χίλια ζόρια τη νίκη επί της Μάλαγα το Σάββατο (1-0) αλλά ο Μάξγουελ δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ότι η ομάδα επέστρεψε στο υψηλό επίπεδο όπου βρισκόταν στο παρελθόν. Ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε επίσης ότι είναι έτοιμη για τη δύσκολη συνέχεια.

«Ξέραμε πολύ καλά ότι είχαμε δώσει τρία ή τέσσερα παιχνίδια, χωρίς να έχουμε ικανοποιητική εικόνα. Με τη Μάλαγα αντίθετα, παίξαμε καλά, διατηρήσαμε την κατοχή της μπάλας. Όταν δημιουργείς ευκαιρίες, αλλά δεν μπορείς να σκοράρεις, είναι σημαντικό να φτάνεις κάποια στιγμή στο γκολ για να φεύγει η πίεση, αλλά ξέρουμε ότι οι νίκες εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από εμάς τους ίδιους. Εχουμε πολλούς αγώνες ακόμα μπροστά μας αλλά το κίνητρο είναι ισχυρό. Πρέπει να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας και να συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση που μας περιμένει», κατέληξε ο Μάξγουελ.

Ντελ Πιέρο: "Εχουμε σοβαρό πρόβλημα"


Ο Ντελ Πιέρο πανηγυρίζει Σε μπελάδες μπήκε η Γιουβέντους μετά την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από την Παλέρμο (0-2), σύμφωνα με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο αρχηγός της «Μεγάλης Κυρίας» ανέφερε ότι τα προβλήματα πηγάζουν από το ότι η ομάδα έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, με αγώνες κάθε τρεις μέρες.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και βρισκόμαστε εκεί εδώ και αρκετό καιρό», σχολίασε στο Sky μετά το ματς με την Παλέρμο ο 35χρονος άσος. «Δυστυχώς, όταν αυτό συμβαίνει για τρεις εβδομάδες, όταν παίζουμε κάθε τρεις μέρες, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Μας λείπουν επίσης σημαντικοί παίκτες και ελπίζουμε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε ο Ντελ Πιέρο.

Πάντως, δεν παρέλειψε να εκφράσει και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. «Ένα πράγμα που με κάνει περήφανο για την ομάδα μου είναι το ότι οι παίκτες της τα δίνουν όλα. Οσο για το συγκεκριμένο ματς με την Παλέρμο, μπορεί να μην πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά δεν θα έπρεπε να απογοητευόμαστε», κατέληξε ο Ιταλός επιθετικός.

Αμφίβολος ο Πάτο εν όψει Μάντσεστερ


Ο Πάτο και ο Ροναλντίνιο πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου επί της  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να χάσει ο Αλεξάντρ Πάτο τον επικείμενο επαναληπτικό ανάμεσα στη Μίλαν και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των "ροσονέρι" τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με τη Νάπολι (3-1).

Σύμφωνα με τον προπονητή της Μίλαν Λεονάρντο, αναμένεται απάντηση από το ιατρικό τιμ σχετικά με τη σοβαρότητα του τραυματισμού. «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο Βραζιλιάνος τεχνικός. «Από τον τρόπο με τον οποίο σταμάτησε, νομίσαμε ότι ήταν κάτι σοβαρό, αλλά είχε μόλις ξεπεράσει έναν παρόμοιο τραυματισμό και είναι πιθανό απλά να ανησύχησε», συμπλήρωσε.

Οσο για το αν θα παίξει κόντρα στη Μάντσεστερ στις 10 Μαρτίου, ο Λεονάρντο εμφανίστηκε επιφυλακτικός. "Δεν θέλω να επικεντρώσω την προσοχή στην παρουσία του Πάτο, αν και στο ματς αυτό με τη Νάπολι είχε εκπληκτική παρουσία. Πιστεύω πάντως ότι έχουμε τις εναλλακτικές και αν τελικά αναγκαστούμε να παίξουμε χωρίς αυτόν, θα βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για να καλύψουμε την απουσία του", κατέληξε.

Μπαπτίστα: "Οδυνηρή ισοπαλία με Νάπολι"


Ο Ζούλιο Μπαπτίστα Ο Ζούλιο Μπαπτίστα παραδέχτηκε ότι η απώλεια βαθμών στο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Νάπολι (2-2) υπήρξε οδυνηρή για τη Ρόμα. Οι "τζαλορόσι" δέχτηκαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ενώ είχαν προηγηθεί με τέρματα του Βραζιλιάνου άσου και του Μίρκο Βούτσινιτς.

«Ηταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά κανένας μας δεν περίμενε ότι δε θα νικούσαμε μετά το 2-0», δήλωσε ο Μπαπτίστα μετά το τέλος του ματς, που άφησε τη Ρόμα επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ιντερ και τρεις από τη δεύτερη Μίλαν, η οποία επισκέπτεται το Ολίμπικο το Σάββατο.

"Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και βρεθήκαμε κοντά στη νίκη, αλλά μετά ισοφάρισαν και είναι κρίμα. Η Νάπολι είναι μεγάλη ομάδα και μας προκάλεσε προβλήματα, όταν βγήκαν μπροστά δύο ή τρεις επιθετικοί της. Τώρα πρέπει να τους νικήσουμε όλους για να παραμείνουμε εκεί που βρισκόμαστε, αρχής γενομένης από τη Μίλαν. Εχουμε μία μοναδική ευκαιρία, να νικήσουμε μπροστά στους οπαδούς μας και να τους πλησιάσουμε στη βαθμολογία", κατέληξε ο Βραζιλιάνος.

Σηφάκης: "Θέλουμε παθιασμένα τις νίκες"


Ο Μιχάλης Σηφάκης με τη φανέλα του Αρη Ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν άτυχος στην αναμέτρηση με τη Λάρισα και αποχώρησε τραυματίας. "Δεν μας μπήκε καλά ο μήνας που είναι πολύ καθοριστικός για την ομάδα. Το γεγονός του τραυματισμού μου με στεναχωρεί πολύ. Το θετικό είναι ότι με θεραπευτική αγωγή θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Το άσχημο από την άλλη είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα ηρεμήσει ακριβώς το πόδι μου, πρέπει να περάσει 48ωρο για να έχουμε πληρέστερη εικόνα".

Σε δηλώσεις του στο Αρης FM 92,8 σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα τόνισε: "Χάνω το παιχνίδι με την Καβάλα. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και δεν πρέπει να ρισκάρουμε. Όλα είναι ντέρμπι. Όχι μόνο η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι".

Αναφορικά με τους αναπληρωτές τερματοφύλακες σχολίασε: "Το βασικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Προσωπικά είμαι κοντά τους είτε αγωνίζονται είτε όχι. Είμαι βέβαιος ότι θα με αντικαταστήσουν επάξια".

Για την άνετη επικράτηση του Αρη με 2-0 επί της ΑΕΛ δήλωσε: "Ήταν μια καθαρή νίκη. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η αποβολή του παίκτη της Λάρισας αλλά ο Αρης έτσι κι αλλιώς ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Πετύχαμε γρήγορα γκολ με το εκπληκτικό σουτ του Ναφτί και αργότερα με τον Κάμπορα. Είναι λογικό όταν το σκορ είναι 2-0 και δεν δέχεσαι πίεση να χαλαρώνεις λίγο όπως κι εμείς χαλαρώσαμε στο β' ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση. Ο κύριος Κούπερ ο οποίος είναι εξαιρετικός στον πάγκο της ομάδας ζητά από εμάς αυτήν την σταθερή απόδοση. Αν δεν υπάρχει σταθερότητα δεν μπορείς να έχεις υψηλές βλέψεις".

Όσον αφορά την συμπλήρωση ενός έτους από το τελευταίο πέναλτι που δόθηκε στην ομάδα ο ίδιος επισήμανε: "Είναι αρκετός καιρός που η ομάδα δεν έχει κερδίσει πέναλτι, αλλά ίσως στα επόμενα παιχνίδια αλλάξει κάτι. Πρέπει να είμαστε θετικοί. Η διαιτησία τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ας φροντίσουμε να έχουμε και εμείς και ο κόσμος λίγο παραπάνω υπομονή για το καλύτερο ποδόσφαιρο".

Για το ματς με την Καβάλα ανέφερε: "Δεν ξεχωρίζουμε ούτε την Καβάλα ούτε κανέναν αντίπαλο. Με όποιον κι αν παίζουμε θα μπαίνουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το κλειδί της νίκης το έχει ο ’ρης. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ομάδας είναι ο κακός της εαυτός".

Τέλος για την συμμετοχή του στην εθνική ομάδα τόνισε: "Βρίσκομαι στην εθνική και συνεχίζω τις θεραπείες μου, Αν αποκλειστώ από την εθνική ταυτόχρονα αποκλείομαι από τον αγώνα της Κυριακής. Οπότε συνεχίζω εδώ τις θεραπείες μου κανονικά. Δυστυχώς αγωνιστήκαμε σε κακά γήπεδα , με κακό καιρό και δυστυχώς φέραμε τραυματισμούς.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι όποιος κι αν αγωνιστεί στη θέση μου θέλει την στήριξη του κόσμου. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει και θέλουν ίσως παραπάνω και από τον κόσμο τις νίκες. Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για αυτό".

ΑΡΗΣ: «Εναν μήνα εκτός ο Φερνάντες!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ασχημα είναι τελικά τα μαντάτα για τον Ντάριο Φερνάντες, καθώς όπως αποκάλυψε σήμερα (1/3) ο γιατρός του Αρη, Βαγγέλης Πανταζής, ο Αργεντινός μέσος δεν θα απουσιάσει τελικά για 10-15 μέρες όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά περίπου έναν μήνα!

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ζήτησε αλλαγή στο 15ο λεπτό του χθεσινού (28/2) αγώνα με τη Λάρισα, καθώς παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο δεξί πόδι στο οποίο είχε τραυματιστεί και πάλι, μένοντας έξω για διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Οπως τόνισε ο Βαγγέλης Πανταζής, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», ο Αργεντινός έχει υποστεί νέα θλάση, η οποία βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το σημείο που είχε την προηγούμενη: «Πάντα στενοχωριέμαι όταν υπάρχουν τραυματίες στην ομάδα αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Θα ήταν καλύτερα να μην τραυματίζονται οι παίκτες αλλά δυστυχώς συμβαίνουν αυτά, έτσι είναι η δουλειά τους. Πάντως προχωρήσαμε άμεσα σε τομογραφίες στους Σηφάκη, Φερνάντεζ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχουν τα παιδιά», είπε αρχικά ο κ. Παντζής.

Αναφερόμενος ειδικότερα για τον τραυματισμό του Φερνάντεζ, ο κ. Πανταζής τόνισε: «Ο Νταρίο έχει ουσιαστικά μια νέα θλάση, λίγο πιο κάτω από το σημείο που είχε την τελευταία, δεν είναι πάνω στο παλιό τραύμα άρα δεν μιλάμε για υποτροπή ευτυχώς. Όπως μου είπε ένοιωσε την ενόχληση όταν πήγε να δώσει μια πάσα και ευτυχώς το κατάλαβε γρήγορα και δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να μην κάνει μεγάλο αιμάτωμα και έχουμε προβλήματα στην αποθεραπεία. Κρίμα πάντως για το παιδί, έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ήταν κανονικά στις προπονήσεις, τον προστατεύσαμε από την υποτροπή αλλά ήταν πάλι άτυχος. Ο Νταρίο λοιπόν θα μείνει εκτός αγώνων για ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων, θα χάσει λοιπόν όλους τους αγώνες της ομάδας μέσα στον Μάρτιο».

Οσο για τον επίσης τραυματία Μιχάλη Σηφάκη, ο κ. Πανταζής ανέφερε: «Ο Σηφάκης είχε κάνει παλαιότερα μια εγχείριση και είχε αφαιρεθεί ένα τμήμα του μηνίσκου και στην μαγνητική φάνηκε ότι έχει δημιουργηθεί εκεί μια κύστη. Έτσι σε ένα άλμα μέσα στο παιχνίδι ένοιωσε έντονη ενόχληση και πόνο, ήταν κάτι που υπήρχε ουσιαστικά αλλά τώρα τον ενόχλησε. Μετά την μαγνητική, του έκανα μια ένεση και πήγε στην αποστολή της Εθνικής, μιλήσαμε σήμερα το πρωί και μου είπε ότι ο πόνος υποχώρησε κατά 80% περίπου. Είναι στο χέρι του να αγωνιστεί το Σάββατο με την Καβάλα, αν δεν πονάει μπορεί να παίξει αλλά άποψη μου είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να περιμένουμε 10 μέρες να υποχωρήσει τελείως η φλεγμονή».

Καρλίνιος: “Για πιο ψηλά ο Ηρακλής”

Καρλίνιος: “Για πιο ψηλά ο Ηρακλής”

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Καρλίνιος, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός με τη φανέλα του Ηρακλή, στο 4-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη. “Πράγματι ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, ήταν μια υπόσχεση των παικτών για αυτή τη νίκη. Δε θεωρώ ότι ήταν εύκολο ματς, ούτε περιμέναμε πως θα ήταν εύκολο. Αλλά η δουλειά που κάναμε μέσα στο γήπεδο μας βοήθησε. Παίξαμε συγκεντρωμένα, δυνατά, ήταν και εκτός έδρας παιχνίδι, και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα” είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος αμυτικός μέσος του “Γηραιού” και συνέχισε: “Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που προσπαθεί κάθε φορά να βελτιώνεται, να παίρνει αποτελέσματα κια να ανεβαίνει στη βαθμολογία. Πρέπει να κοιτάει ψηλά ο Ηρακλής. Ήδη ξεκινήσαμε να δουλεύουμε για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όλη η ομάδα περιμένουμε πως και πως αυτό το ματς, εδικότερα εγώ περιμένω να παίξω σε ένα τέτοιο ματς. Μακάρι να μου δώσει τη δυνατότητα ο προπονητής. Ο Ολυμπιακός έχει καλές μονάδες, θα είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη”.
Για το ντεμπούτο του σχολίασε: “Στην αρχή όταν μπήκα στο παιχνίδι, δεν ήμουν ευχαριστημένος κυρίως στα αμυντικά μου καθήκοντα, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μου να βρω τις κατευθύνσεις μέσα στο γήπεδο. Σκέφτομαι πια το επόμενο παιχνίδι”.
Μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Βραζιλιάνος άσος ανέφερε: “Είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα το ελληνικλό, όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Δεσμεύομαι να δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω τον Ηρακλή. Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ”.
Όσο για την οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει στον Ηρακλή, ο Καρλίνιος επισήμανε “Γνωρίζω ότι ο Ηρακλής αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όλες οι ομάδες και στο εξωτερικό έχουν προβλήματα. Οι παίκτες δεν αφήνουμε να μας επηρεάσουν αυτά τα προβλήματα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο μέσα στο γήπεδο, για να βοηθάμε τον Ηρακλή”.

Κάλβο: «Ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε»

Κάλβο: «Ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε»

Ορεξάτος φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι ο Τόνι Κάλβο. Ο μέσος του Άρη έκανε ότι ήθελε από την αριστερή πλευρά και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Λάρισας. Ο ίδιος βγαίνοντας από τα αποδυτήρια έκανε μια στάση στα τηλεοπτικά συνεργεία μιλώντας πρώτα από όλα για την ατυχία που «χτύπησε» τους δύο συμπαίκτες του: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να χαρούμε την νίκη όπως θα θέλαμε, εξαιτίας των τραυματισμών των δύο συμπαικτών μας. Πιστεύω πάντως, ότι όποιοι ποδοσφαιριστές κληθούν να τους αντικαταστήσουν, θα ανταπεξέλθουν γιατί υπάρχει μια ισορροπία και πληρότητα στο ρόστερ. Από εκεί και πέρα το θετικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν οι τρεις βαθμοί. Ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί η Καβάλα γνωρίζαμε ότι είχε περάσει νικηφόρα από τον Πανθρακικό». Ερωτηθείς για το αν το μυαλό των συμπαικτών του και του ιδίου είναι στο παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας στη Καβάλα, είπε: «Πρώτα από όλα το έχουμε πει εξ αρχής, ότι σκεφτόμαστε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επόμενος αντίπαλος είναι η Καβάλα και από αύριο (σσ σήμερα) ξεκινάμε να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να μην κρίνει από τώρα ποια ομάδα θα μπει στα play-off, ωστόσο είναι από τα κρισιμότερα παιχνίδια». Τέλος και αναφορικά με το κύπελλο, όπου ο Άρης θα βρει και πάλι την Καβάλα στο «δρόμο» του, ο Ισπανός άσος υπογράμμισε: «Είπα και προηγουμένως κοιτάμε βήμα-βήμα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επόμενο είναι αυτό του πρωταθλήματος και σε αυτό θα επικεντρωθούμε. Από εκεί και πέρα όταν έρθει η ώρα θ σκεφτούμε και τα παιχνίδια του κυπέλλου».

Κοντρέρας: “Βοηθήστε τη Χιλή”


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το δικό του μήνυμα για τη Χιλή και τις τραγικές στιγμές που ζει η χώρα του, μετά το φονικό σεισμό, έστειλε ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ απηύθηνε έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα του, ευχόμενος παράλληλα να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό και οι μετασεισμοί, που συνεχίζουν να ταρακουνούν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής…
“Επικοινώνησα με τους συγγενείς μου, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είναι όλοι καλά. Η χώρα μου δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα, είναι πολύ δύκολη και περίπλοκη η κατάσταση. Ας ελπίσουμε τις επόμενες μέρες ότι θα είναι καλύτερα” είπε αρχικά ο Κοντρέρας και πρόσθεσε: “Η αναβολή των φιλικών αγώνων της εθνικής ήταν μια φυσιολογική συνέχεια, δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες θα βοηθήσουν τη χώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει, με όποιον τρόπο είναι δυνατόν. Είναι δύσκολο να λέμε τώρα ότι θα γίνουν φιλικά για αυτό το σκοπό. Θα είναι καλό όποιος μπορεί να συμμετέχει στην προσπάθεια βοήθειας, στην οποία θα μετέχω κι εγώ”.
Συνεχίζοντας, ο Χιλιανός αμυντικός επισήμανε: “Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αφορά όλον τον πλανήτη γιατί είναι ένα πρόβλημα που όλες οι χώρες μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή. Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την ανησυχία που επιδεικνύετε, αλλά και που μου δώσατε τη δυνατότητα να μιλήσω για αυτό και κάνω έκκληση προς όλους να βοηθήσουν”.
Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενά του, ο Πάμπλο Κοντρέρας, τόνισε: “Όταν η φύση σου στέλνει τέτοια πλήγματα, πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να κάνεις ότι μπορείς για να τα ξεπεράσεις. Τα προβλήματα που προκαλεί η φύση δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Μακάρι να τελειώσουν γρήγορα για να έρθει η ηρεμία στη χώρα”.

SKODA ΞΑΝΘΗ: «Συγνώμη στους φιλάθλους μας»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγνώμη, από τον κόσμο της ομάδας, εξέδωσε η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη με αφορμή την μεταφορά των φιλάθλων της ομάδας του ΠΑΟΚ στην οικογενειακή κερκίδα του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός στον κόσμο του ακριτικού συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας μας και ειδικότερα από τους κατόχους κάρτας μέλους της οικογενειακής κερκίδας, για την αδικαιολόγητη απόφαση να μεταφέρουν τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας που εισέρχονται στο γήπεδο με προσκλήσεις, από την Θύρα Γ στην οικογενειακή κερκίδα.

Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για την άστοχη αυτή ενέργειά μας, η οποία δημιούργησε την δικαιολογημένη αντίδραση των φιλάθλων μας και δεσμευόμαστε να μην επαναληφθεί ουδέποτε σε κανέναν αγώνα της ομάδας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ».

ΠΑΟΚ : Στην Εθνική ο Μαλεζάς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Στέλιο Μαλεζά στην αποστολή της θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη στο φιλικό της Τετάρτης η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Ότο Ρεχάγκελ κάλεσε για πρώτη φορά τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ, βλέποντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν. Η αποστολή της Ελλάδας για το ματς που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο Πανθεσαλλικό στάδιο του Βόλου: Άγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Βαγγέλης Μόρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Κυργιάκος, Παντελής Καπετάνος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλλας, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέλιος Μαλεζάς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Σνάουτσνερ: “Το μυαλό μας στον Πανθρακικό”


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης του ΠΑΟΚ για τη νίκη στα Πηγάδια, αλλά και τη συνέχεια που περιμένει το Δικέφαλο στο φίνις του πρωταθλήματος.
“Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 εκτός έδρας την Ξάνθη, και πολύς κόσμος πιστεύει ότι ήταν μια εύκολη νίκη, αλλά ήταν δύσκολο ματς” δήλωσε αρχικά Πολωνός αμυντικός και συνέχισε: “Είμαστε στο γκρουπ των ομάδων, που μάχεται για την 1η θέση. Παλεύουμε γι’ αυτό και είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εκεί. Σίγουρα απομένουν έξι ματς ως τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά εμείς δεν έχουμε το μυαλό μας σε όλα. Μόνο στον επόμενο αγώνα με τον Πανθρακικό. Μπορεί να είναι τελευταίος στη βαθμολογία, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και ομάδες, ας μην ξεχνάμε τι έγινε και τι πάθαμε στα Γιάννενα στο ματς του κυπέλλου”.
Για το αν είδε τα παιχνίδια της Κυριακής, απάντησε: ”Είδα τα παιχνίδια των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα τι κάνουν οι άλλες ομάδες, αυτό που μας απασχολεί είναι τι κάνουμε εμείς στα δικά μας παιχνίδια”.
Για το αν επιφέρει πίεση η βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ, ο Σνάουτσνερ επισήμανε: “Καταλαβαίνουμε ότι συζητάνε οι φίλαθλοι για πρωτάθλημα, είναι φυσιολογικό να δημιουργεί πίεση. Όμως και από μόνοι μας εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε πίεση για τα αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι”.
Σε ερώτηση για τη δική του αποτελεσματικότητα στην άμυνα, ο Πολωνός άσος τόνισε: “Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος, όλη η ομάδα παίζει για το αποτέλεσμα και αυτήν την αποτελεσματικότητα στην άμυνα. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε ως το τέλος του πρωταθλήματος”.
Όσο για το γεγονός ότι έχει παίξει σε τρεις διαφορετικές θέσεις της αμυντικής γραμμής, ο “Μίρο” διευκρίνισε: “Προσπαθώ να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου, σε όποια θέση της άμυνας με χρησιμοποιήσει ο προπονητής”.

Εκτός δράσης ο Οουεν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί να μπήκε για πρώτη φορά βασικός αλλά δεν πρόλαβε να... χαρεί. Ο λόγος για τον Μάικλ Οουεν, ο οποίος τραυματίστηκε στον τελικό του Λίγκ Καπ και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μερικές εβδομάδες.

Ο 30χρονος επιθετικός πήρε τη θέση του Γουέιν Ρούνεϊ στο χθεσινό παιχνίδι (28/2) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άστον Βίλα, αλλά τραυματίστηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο για να αντικατασταθεί από τον Ρούνεϊ (41'), που πέτυχε το νικηφόρο γκολ των «κόκκινων διαβόλων».

«Δεν είχε παίξει αρκετό καιρό και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο καλύτερος για εκείνον. Επιλέγεις την ενδεκάδα προτού διαπιστώσεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος, αλλά ήταν πολύ βαρύς για τον Μάικλ.

Πληρώσαμε για αυτή την επιλογή. Πιστεύω ότι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας στο πρώτο ημίχρονο. Τα πήγε πραγματικά καλά και πέτυχε ένα γκολ που μας βοήθησε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Όουεν και ο Ράφαελ θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Πιστεύω ότι ο Μάικλ θα μείνει εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Κόντρα Μπέλαμι - Τέρι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο Τζον Τέρι να έχει αποφύγει να μιλήσει δημόσια για την εξωσυζυγική του σχέση με την σύντροφο του Γουέιν Μπριτζ, αλλά μετά την ήττα της Τσέλσι από την Μάντσεστερ Σίτι, δέχτηκε τα «καρφιά» του Κρεγκ Μπέλαμι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια νέα κόντρα...

Ο Ουαλός επιθετικός της Σίτι, που δεν είναι και... από τα καλύτερα παιδιά της Premier Legue, είχε δηλώσει μετά τον σαββατιάτικο αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: «Ολοι ξέρουν τι άνθρωπος είναι ο Τέρι, αλλά φυσικά εκτός γηπέδου».

Ο Τέρι «απάντησε» στον Μπέλαμι: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», είπε με νόημα ο αρχηγός της Τσέλσι.

Ο.ΣΟΡΛΕΝ - «Σκεφτόμαστε τον τίτλο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Θα ήταν ψέματα να πω ότι δεν παλεύουμε για τον τίτλο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Είμαστε κοντά στην κορυφή, έχουμε ανταποκριθεί έξοχα στα τελευταία ντέρμπι που έχουμε δώσει, επομένως δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει στο μυαλό μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άσος του ΠΑΟΚ, Ολιβιέ Σορλέν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνική αθλητική εφημερίδα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησε ο Σορλέν στην «Εξέδρα των σπορ της Δευτέρας»:

Αλλη μία εκτός έδρας νίκη με την Ξάνθη, με μία εμφάνιση που θεωρείται από πολλούς η καλύτερη μακριά από την Τούμπα.

«Η αλήθεια είναι ότι πιάσαμε καλό ρυθμό από νωρίς και καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ελέγξαμε το παιχνίδι, ήμασταν σοβαροί και θα μπορούσαμε αν είχαμε σταθεί πιο τυχεροί να πετύχουμε και άλλα γκολ. Ολα τα παιδιά ήταν σε πολύ καλή μέρα και δεν αφήσαμε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας μέσα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη εμφάνιση, γιατί για εμένα μετράει και το ποιος είναι ο αντίπαλος και θεωρώ ότι στο ‘Καραϊσκάκη’ ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πήραμε αυτό που θέλαμε. Πάντως, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, που μας δίνει την ευχέρεια να συνεχίσουμε με πίστη».

Η νίκη στη Ξάνθη είναι ένα βήμα τίτλου;

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση και στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια. Νικήσαμε τη Ξάνθη, αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Ολα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια, με ομάδες που για τους δικούς τους λόγους θέλουν το αποτέλεσμα. Αρα δεν βλέπω τον λόγο να μιλάμε από τώρα για βήμα τίτλου. Το κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες και πρέπει να το κοιτάμε ξεχωριστά».

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο;

«Θα ήταν ψέματα να πω ότι δεν παλεύουμε για τον τίτλο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Είμαστε κοντά στην κορυφή, έχουμε ανταποκριθεί έξοχα στα τελευταία ντέρμπι που έχουμε δώσει, επομένως δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει στο μυαλό μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το αν θα φτάσουμε μέχρι το τέλος είναι πολύ νωρίς για να το πω. Τα έξι παιχνίδια που απομένουν είναι πάρα πολλά και δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια».

Βρίσκεσαι στον ΠΑΟΚ περισσότερο από έναν χρόνο και είσαι σε θέση να κρίνεις τις διαφορές της ομάδας με πέρυσι.

«Οταν ήρθα πέρυσι τελειώσαμε τη σεζόν δεύτεροι και τώρα πάλι είμαστε ψηλά. Παίζουμε μαζί καιρό, ο κορμός δεν έχει αλλάξει, ο κ. Σάντος μας μεταδίδει πλέον πιο εύκολα κάποια πράγματα, άρα η ομάδα εξελίσσεται. Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να μπορεί να εξηγήσει λιγότερα πράγματα στους παίκτες του μέρα με τη μέρα. Υπάρχει μία αφομοίωση στο πλάνο από όλους μας, κυρίως τους παλαιότερους και έτσι υπάρχει και ο χρόνος να βάλουμε περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Ο ΠΑΟΚ όμως πείθει φέτος ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

«Πέρυσι δεν είχαμε νικήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κάτι που φέτος άλλαξε. Αν θέλεις να παλεύεις για τον τίτλο πρέπει να κερδίσεις σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι αγώνες έξι βαθμών και πέρυσι τερματίσαμε μόλις οκτώ βαθμούς από την κορυφή. Δηλαδή, αν νικούσαμε σε ένα παιχνίδι τον Ολυμπιακό και ένα τον Παναθηναϊκό, θα ήμασταν εμείς οι πρωταθλητές. Πέρυσι μας έλειπαν κάποια στοιχεία και δεν τα καταφέραμε, όμως φέτος υπάρχει μία σημαντική βελτίωση».

Ψυχολογικά δηλαδή η μεγαλύτερη νίκη ήταν αυτή στο «Καραϊσκάκη»;

«Επειτα από αυτό τον αγώνα βοηθηθήκαμε και καταλάβαμε ότι είμαστε σε θέση να νικάμε αυτές τις ομάδες. Οχι ότι δεν το πιστεύαμε και πριν, αλλά υπήρχε μεγάλη ατυχία σε τέτοιου είδους παιχνίδια και το γεγονός αυτό μας είχε φέρει κάποιον εκνευρισμό. Τελικά, όντως η νίκη στο ‘Καραϊσκάκη’ μας απελευθέρωσε και μας έδωσε την ψυχολογία να ανταποκριθούμε και εναντίον του Παναθηναϊκού παρότι δεν κάναμε και τέλειο παιχνίδι».

Γίνεται πολύ λόγος για το μπάτζετ των ανταγωνιστών σας. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν σαφώς μεγαλύτερο από τον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι το οποίο σας προβληματίζει;

«Τα μπάτζετ είναι άλλη ιστορία. Ολοι έχουμε δύο πόδια και δύο χέρια μέσα στο γήπεδο. Τελειώνοντας πέρυσι δεύτεροι, ήρθαν παίκτες που μπορεί να μη στοίχισαν πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί παίκτες και μας ενίσχυσαν. Ο κορμός έμεινε ο ίδιος σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας. Τα χρήματα δεν παίζουν μπάλα και εμείς δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το πώς αμείβονται οι αντίπαλοί μας».

Υπάρχουν παραδείγματα ανάλογα στη Γαλλία με ομάδες που με μικρότερο μπάτζετ κάνουν υπερβάσεις;

«Φέτος είναι η Μονπελιέ, αλλά πάντα υπάρχουν ομάδες με μικρό μπάτζετ που το παλεύουν για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Και το αντίθετο συμβαίνει βέβαια, εκεί όπου ομάδες με μεγάλα μπάτζετ προσπαθούν να μην υποβιβαστούν. Κλασικό παράδειγμα η Παρί. Η Λιόν, για παράδειγμα, δεν έγινε μεγάλη από τη μία μέρα στην άλλη. Από χρονιά σε χρονιά χτίστηκε μια αυτοκρατορία. Ξεκίνησε με ένα μπάτζετ χαμηλό, που τότε ήταν στα μέτρα της, και κατάφερε να εξελιχθεί και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Αυτό που έκανε η Λιόν, πρέπει και εμείς να το κάνουμε. Χρειάζεται υπομονή στο ποδόσφαιρο. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση και να κάνεις θα βγεις χαμένος».

Ποια είναι η διαφορά του ελληνικού με το γαλλικό πρωτάθλημα;

«Εδώ έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάρεις τον τίτλο, καθώς είναι οι ίδιες οι ομάδες που παλεύουν εδώ και χρόνια και γνωρίζουν καλά πώς πρέπει να κινηθούν εντός και εκτός γηπέδου. Στη Γαλλία, υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ των ομάδων και βαθμολογικά, αλλά και ποιοτικά. Από τη στιγμή που και εμείς πλέον διεκδικούμε, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στο να αλλάξει κάτι στο πρωτάθλημα».

Θεωρείς ότι φέτος έχεις αποδώσει το ποδόσφαιρο που μπορείς να παίξεις;

«Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω πολλά παραπάνω από αυτά που έχω δείξει μέχρι σήμερα. Είχα αρκετά προβλήματα, με έκαναν να πέσω ποδοσφαιρικά, όμως ανεβαίνω σιγά-σιγά, τα προβλήματα λύνονται, συνέρχομαι και θα ανεβάσω την απόδοσή μου. Είναι πολλές φορές που στον ποδοσφαιριστή συμβαίνουν πράγματα που τον αποσυντονίζουν».

Στη σεζόν είχες τραυματισμούς, κάτι που δεν είχες αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Αν ναι, μπορείς να εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό;

«Δεν είχα ποτέ τραυματισμούς. Θεωρώ ότι ο οργανισμός μου είχε μάθει με τον ίδιο γυμναστή οκτώ χρόνια και ίσως φέτος που άλλαξε ο τρόπος προπόνησης επηρεάστηκε το σώμα μου. Η αλλαγή αυτή πιθανότατα να με επηρέασε, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για αυτό. Πάντως, τώρα αισθάνομαι πολύ καλά και το έχω ξεπεράσει αυτό το θέμα».

Παρ’ ότι παραδέχεσαι ότι δεν είσαι στην καλύτερη κατάσταση, ο προπονητής σου σε στηρίζει. Τι σημαίνει για εσένα αυτό;

«Σεβασμός υπάρχει προς τον προπονητή μου, ανεξάρτητα από το αν θα με στήριζε ή όχι. Ανθρώπινα αν το δεις όμως, είναι πολύ σημαντικό για εμένα το ότι με πίστεψε όταν εγώ δεν αισθανόμουν καλά. Πρέπει να του το ανταποδώσω με την απόδοσή μου στο γήπεδο. Του χρωστάω του κ. Σάντος, γιατί μου έχει φερθεί άψογα όλο αυτό το διάστημα που συνεργαζόμαστε».

Η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι σας σε επηρέασε καθόλου;

«Ηταν από τα προβλήματα που μου έφεραν και άλλα προβλήματα. Το μυαλό μου ήταν στην οικογένειά μου και όχι στο ποδόσφαιρο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσω τη συγκέντρωσή μου στη δουλειά και να έρθουν τραυματισμοί, μέτριες εμφανίσεις και πολλά άλλα. Τώρα άλλαξα σπίτι, έχει βελτιωθεί η ψυχολογία μας και είμαστε πολύ καλά. Εζησα κάποιες έντονες στιγμές που πλέον ανήκουν στο παρελθόν».

Υπάρχει προβληματισμός μέσα στην ομάδα για την πίεση που ασκείται για κατάκτηση πρωταθλήματος;

«Δεν μας επηρεάζει η πίεση του πρωταθλητισμού και εμένα προσωπικά σίγουρα όχι. Στα δύο τελευταία παιχνίδια θα ξέρουμε αν πηγαίνουμε για τίτλο. Θα κάνουμε το καλύτερο για να φτάσουμε στον στόχο μας, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο».

Ο κόσμος της ομάδας, αν και υπάρχει μέτρο για την απαγόρευση των μετακινήσεων, ρίσκαρε και βρέθηκε κοντά σας. Εχεις συναντήσει τέτοιο κοινό στο παρελθόν;

«Είναι ευχάριστο να παίζεις με τέτοιο κόσμο στο πλευρό σου. Είναι εξαιρετικός και για αυτούς τα δίνουμε όλα. Και μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό βλέπουμε πόσο το πιστεύουν και μας δίνουν δύναμη. Η ατμόσφαιρα μάλιστα που δημιούργησαν στο ντέρμπι που πέρασε ήταν συγκλονιστική, δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Γίνεται προσπάθεια απ' όλους μας να τους δώσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο στο τέλος».

Υπάρχει κάποιος προσωπικός στόχος που έχεις θέσει;

«Στόχος μου είναι να κάνω πάντα το καλύτερο, αυτό που μου λέει ο προπονητής. Να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε, που ικανοποιεί εμάς και τον κόσμο. Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους, γιατί μου αρέσει να είμαι προσγειωμένος. Για το αν μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο θα σας πω δύο αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει αυτό που έκανε η Λιόν. Θέλει όμως υπομονή. Δεν αισθανόμαστε καμία πίεση».

SKODA ΞΑΝΘΗ - Πλήγμα με Έλινγκτον


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Έχασε από τον ΠΑΟΚ, χάνει και τον Νέιθαν Έλινγκτον. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Άγγλος επιθετικός την Κυριακή έδειξε τραυματισμό στην έξω επιφάνεια του γονάτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου κάνουν λόγο για μακρά αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ακριβές χρονικό διάστημα.

Σε εννέα μήνες επιστρέφει ο Ράμσεϊ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σίγουρος ότι ο Άαρον Ράμσεϊ θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2010, εμφανίστηκε ο γιατρός που βοήθησε τον Εντουάρντο να επανέλθει δύο χρόνια πριν.

Ο νεαρός παίκτης της Άρσεναλ έσπασε το πόδι του κατά της διάρκεια της αναμέτρησης με τη Στοουκ το Σάββατο μετά από ένα τάκλιν του Σόουκρος και αρχικά υπήρξαν φόβοι ότι αυτός ο τραυματισμός ίσως του κοστίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Το ιατρικό επιτελείο της Άρσεναλ έχει χειριστεί ξανά τέτοιους τραυματισμούς και είμαι σίγουρος ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Πιστεύω ότι ο παίκτης με εντατική φυσιοθεραπεία θα είναι έτοιμος σε εννέα μήνες» τόνισε ο Κάλιντ Μπάλοκ (γιατρός σε κλινική του Μπέρμιγχαμ που συνεργάζεται με τους «κανονιέρηδες»).

Από την πλευρά του ο Αρσέν Βενγκέρ μίλησε για τον προβληματισμό του, πού έχει να κάνει με την αντιμετώπιση προς τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του από τους αντιπάλους.

«Στο παιχνίδι με την Στοούκ είχαμε τον Φάμπρεγκας, τον Νασρί, τον Ράμσεϊ και τον Έμπουε με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια. Στην επίθεση ήταν ο Μπέντνερ που δεν έχει κλείσει τα 20. Είναι θαυμάσιο αυτό που καταφέρνουν αλλά αν τους «καταστρέψεις» με τέτοιους τραυματισμούς σε τόσο μικρή ηλικία ίσως να μην συνεχίσουν να παίζουν» τόνισε ο τεχνικός της Άρσεναλ.

Ηρακλής: Απεργία οι υπάλληλοι στην Μίκρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απεργία στην Μίκρα από τους υπάλληλους της ΠΑΕ λόγω οφειλομένων. Αναβλήθηκε η πρωινή προπόνηση ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κρίσιμη μέρα για την συμφωνία ανάμεσα σε Ρέμο-Παντελή.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους παίκτες του Ηρακλή την Δευτέρα το πρωί, όταν και πληροφορήθηκαν πως η προγραμματισμένη προπόνηση, πρώτη ενόψει του σημαντικού ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά.

Ο λόγος είχε να κάνει με απόφαση των υπαλλήλων στις εγκαταστάσεις της Μίκρας να απεργήσουν, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα χρήματα που τους οφείλει η ΠΑΕ Ηρακλής, εδώ και αρκετά καιρό.

Κρίσιμη μέρα για τα διοικητικά

Η Δευτέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα "καυτή" για τους φίλους του Γηραιού και για έναν άλλο λόγο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Ρέμος και ο Ανδρέας Παντελή θα έχουν συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουν κάποιες λεπτομέρειες για την συμφωνία παραχώρησης των μετοχών της ΠΑΕ στον Κύπριο επιχειρηματία.

Στην εθνική Αγγλίας ο Σόκρος!

Την αποστολή για το φιλικό αγώνα της Αγγλίας με την Αίγυπτο ανακοίνωσε ο Φάμπιο Καπέλο. Για πρώτη φορά συμπεριέλαβε σ αυτήν τον Ράιαν Σόκρος της Στόουκ. Μάλιστα φέρεται ο Ιταλός τεχνικός να καθυστέρησε 40 λεπτά !! για να δημοσιοποιήσει τις επιλογές του καθώς ο Σόκρος τραυμάτισε σοβαρά τον Ράμσεϊ στον αγώνα Στοουκ Σίτι – Άρσεναλ. Τελικά όταν αποφάσισαν ότι το συγκεκριμένο γεγονός ήταν ατύχημα ανακοίνωσαν τους :

(Εθνική Αγγλίας) Τζέιμς (Πόρτσμουθ), Γκριν (Γουέστ Χαμ), Χαρτ (Μπέρμιγχαμ), Μπράουν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τέρι (Τσέλσι), Άπσον (Γουέστ Χαμ), Λέσκοτ (Μάντσεστερ Σίτι), Σόκρος (Στόουκ), Μπάινς (Έβερτον), Γουόρνοκ (Άστον Βίλα), Μίλνερ (Άστον Βίλα), Μπέκαμ (Μίλαν), Γουόλκοτ (Άρσεναλ), Λάμπαρντ (Τσέλσι), Μπάρι (Μάντσεστερ Σίτι), Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Κάρικ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ράιτ-Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάουνινγκ (Άστον Βίλα), Χέσκεϊ (Άστον Βίλα), Ντεφόε (Τότεναμ), Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κράουτς (Τότεναμ), Κάρλτον Κόουλ (Γουέστ Χαμ).Επιμελεια Γιώργος Διπλοΐδης

"Μάχη" για τον Αγκουέρο


Ο Τσιγκρίνσκι μαρκάρει τον Αγουέρο Χορός δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί για χάρη του Σέρχιο Αγκουέρο. Ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν, το καλοκαίρι, τα δικαιώματα του.

Οπως αναφέρει σε σχετικά δημοσιεύματα ο αγγλικός Τύπος, οι διοικήσεις των τριών ομάδων δεν θα διστάσουν να δώσουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης ότι ποσό χρειαστεί για την απόκτηση του Αργεντινού διεθνούς επιθετικού. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ!

Π.Α.Ο.Κ-Μπασκετ-Μπροστάρης απ’ την Κόρινθο!

Μπροστάρης απ’ την Κόρινθο!

Την ώρα που αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ προσπαθεί (άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο…) να εξασφαλίσει μια θέση στην 6άδα της κανονικής περιόδου, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένας άλλος τομέας. Ο διοικητικός… Η παρουσία του Απόστολου Πανούση το Σαββάτο στο «Παλατάκι» ουσιαστικά οδηγεί την ΚΑΕ στην τελική ευθεία για μια πιο σταθερή διοικητική κατάσταση. Αναζητείται ένας γερός μετοχικός κορμός. Σε αυτή την διαδικασία βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ. Όπως φαίνεται ο κ. Πανούσης θα είναι ο ένας από την μετοχική ομάδα που θα αναλάβει την ΚΑΕ. «Πιστεύω ότι ένα γκρουπ 5-6 ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει την ομάδα» έλεγε χθες στο «Μ» ο Κορίνθιος επιχειρηματίας που πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ με νέους ανθρώπους. Πιστεύω ότι τα χνώτα μας με τους κυρίους Πατρίδα και Αμοιρίδη ταιριάζουν απόλυτα. Μετά από τόσες φορές που βρεθήκαμε με τον κ. Πατρίδα είμαστε πλέον φίλοι, ενώ απέκτησα την καλύτερη άποψη για τον κ. Αμοιρίδη. Μιλήσαμε και διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν συνετό, σοβαρό, με ώριμη σκέψη και χαμηλό προφίλ άνθρωπο, ο οποίος ξέρω ότι έχει βοηθήσει αφάνταστα την ομάδα. Και θα ξαναβοηθήσει. Ίσως μαζί μας είναι και ο γιατρός ο κ. Καπαγερίδης και νομίζω ότι με 2-3 ακόμα άτομα θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε» έλεγε ο κ. Πανούσης, ο οποίος έλεγε ακόμα ότι υπάρχει χρόνος για να οργανωθεί καλύτερα το σχέδιο, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε ότι ενδέχεται να μετακομίσει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη για αυτό τον σκοπό. «Για ότι κάνεις πρέπει να είσαι κοντά» σημειώνει και αναφερόμενος στην στελέχωση της μετοχικής ομάδας τονίζει: «Θα πρέπει όσα άτομα συνεργαστούν να έχουν κοινό τρόπο σκέψης, ίδιο όραμα. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός υπάρχει και μεγαλύτερος κίνδυνος για έλλειψη χημείας» λέει ο Απόστολος Πανούσης, ο οποίος κάνει λόγο και για αγωνιστικούς στόχους: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η 3η ομάδα του πρωταθλήματος με ένα καλό μπάτζετ και να είναι ανταγωνιστικός ως ένα σημείο και με τους μεγάλους. «Δεν υπάρχουν οικονομικοί πρίγκιπες στο μπάσκετ. Πιστεύω ότι ακόμα και οι Αγγελόπουλοι απογοητεύονται συχνά. Για παράδειγμα ήμουν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και είχε μόνο 3000 άτομα» σχολιάζει ο κ. Πανούσης. Όσο για τον τρόπο της επερχόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου… «Εκεί το τοπίο είναι λίγο θολό. Δεν θα υπάρχει άνοιγμα στην αρχή προκειμένου να διασφαλιστούν ορισμένα δεδομένα. Θα γίνει ένα φιλτράρισμα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ σε όσους θελήσουν να συμμετάσχουν» κατέληξε ο κ. Πανούσης που αναχωρεί σήμερα από την Θεσσαλονίκη, μένοντας σε στενή επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και ειδικά με τον Δημήτρη Πατρίδα, ο οποίος έλεγε αναφορικά με το ενδιαφέρον του Απόστολου Πανούση να εμπλακεί: «Είναι στην τελική ευθεία για το αν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ. Είναι σοβαρός άνθρωπος, νέος, ΠΑΟΚτσής και μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Είναι παράγοντας και έχει την εμπειρία» ήταν η άποψη του εξωδιοικητικού στελέχους της ΚΑΕ.

Καμιά διάθεση χθες

«Φαρμακωμένοι» ήταν και χθες στην διοίκηση, δεν είχαν την διάθεση και το κουράγιο να προχωρήσουν σε συζητήσεις για τα άμεσα θέματα που αφορούν την ομάδα. Όπως για το θέμα του Νίκου Κούβελα για παράδειγμα… Ο πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ περίμενε χθες την πρόταση της ΚΑΕ και έλεγε ότι είναι αποφασισμένος σήμερα να καταθέσει προσφυγή για 63 χιλ. ευρώ. Ούτε βέβαια υπήρξε αποτέλεσμα στην αναμονή για απαντήσεις καλλιτεχνικών γραφείων για συναυλίες. Ίσως κάτι τέτοιο γίνει μέχρι το τέλος της επόμενος εβδομάδας (έχουν σκοπό να δημιουργήσουν δύο περιόδους συναυλιών, την μια μέχρι τον Ιούνιο με Έλληνες καλλιτέχνες και την δεύτερη μέσα στο καλοκαίρι με ξένους), ενώ εξελίξεις αναμένονται και στα θέματα της μπουτίκ και των Μαρμαρινού, Γεωργίτση. Πηγη Μετροσπορ

Ανδρέας Παντελή-«Έρχομαι στη Θεσσαλονίκη…»

«Έρχομαι στη Θεσσαλονίκη…»

Ο Ανδρέας Παντελή βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Τρίπολη, συνοδευόμενος μάλιστα από τον Αντώνη Ρέμο, όπου παρακολούθησε τον αγώνα του Ηρακλή κόντρα στον Αστέρα. Η κοινή παρουσία τους στην πόλη της Τρίπολης είναι γεγονός πώς από μόνη της αλλάζει οριστικά τα δεδομένα. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο οργανωμένος κόσμος της ομάδας θέλει από τον Αντώνη Ρέμο να τοποθετηθεί δημόσια. Κάτι που είναι αλήθεια, ότι δεν έχει γίνει ακόμη από την πλευρά του μεγαλομετόχου. Ίσως με μία μορφή ανακοίνωσης θα μπορούσε να είχε γίνει και να ενημερώσει τον κόσμο.
Ίσως βεβαίως να θέλει πρωτίστως από την πλευρά του να υπάρξει μία οριστική εξέλιξη στην υπόθεση ανάμειξης του Ανδρέα Παντελή στην ΠΑΕ Ηρακλής και το να κάνει μετά, αλλά τουλάχιστον όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να είχε απευθυνθεί στον κόσμο της ομάδας. Πού ακριβώς όμως βρίσκεται τελικά η υπόθεση και ποια είναι τα δεδομένα, που υπάρχουν πλέον στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Παντελή στην ομάδα; «Έρχομαι την Τρίτη (σ.σ. αύριο) στη Θεσσαλονίκη…», είπε χαρακτηριστικά στο «Μ» ο Κύπριος επιχειρηματίας λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο και συγκεκριμένα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μην υπάρξουν συζητήσεις από κοντά με τον Ρέμο, αλλά σήμερα αναμένεται να γίνει επαφή μεταξύ δικηγόρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες σε περίπτωση που αναλάβει την ομάδα. Ο ίδιος, όπως έλεγε το βράδυ του Σαββάτου θέλει να έχει τον έλεγχο της ΠΑΕ, να γνωρίζει τι γίνεται. Όταν αναλαμβάνει κάτι, να το κάνει εντατικά και προσεκτικά, να έχει την επίβλεψη του. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του. Αυτά έλεγε ο ίδιος ο Παντελή.
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης στο διάστημα της παρουσίας του στην Τρίπολη, αλλά και κατά τη διάρκεια της παρουσίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδειξε να είναι ενήμερος για την κατάσταση στην ομάδα, αλλά ακόμη και για τις προσφυγές των Τούμα και Μπόσνιακ, που εκκρεμούν και σίγουρα «βαρύνουν» την ομάδα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, πώς ο Παντελή είχε συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας. Πέρα από τον Ρέμο φυσικά και την κοινή παρουσία τους στο γήπεδο, ο Παντελή συνομίλησε τόσο με τον Γρηγόρη Φανάρα, όσο και με τον Δημήτρη Μαργαρίτη. «Σύντομα, θα α ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα», είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Παντελή. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ του ιδίου και του Ρέμου. «Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι σε όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν», λέει χαρακτηριστικά από την πλευρά του. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, αυτό το οποίο προέκυπτε επισήμως, είναι μία αισιοδοξία ότι το θέμα θα έχει τελειώσει οριστικά μέχρι και αύριο… Θα κλείσει θετικά, όπως επισημαίνεται, με την έννοια ότι θα επέλθει η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, ύστερα από αρκετές συζητήσεις.

Το ονομα Άρης σε όλη την Ελλάδα.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bc1a73e8b73898384ccfbb60905dc649_L.jpg?1267296123?1267296123?1267296123Ο«θεός του πολέμου» έχει χιλιάδες οπαδούς στην Ελλάδα και ο πιο γνωστός… Άρης μπορεί να κατοικοεδρεύει στην Θεσσαλονίκη από το 1914, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δώσει έμπνευση σε δεκάδες ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Ο Άρης ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου του 1914 και τα χρώματα του ήταν το κίτρινο και το μαύρο, εμπνευσμένα από το Βυζάντιο. Με το συγκεκριμένο όνομα οι …παπούδες του Άρη ήθελαν να δώσουν στη νέα ομάδα της Θεσσαλονίκης το πνεύμα της μαχητικότητας.

Τα …κατορθώματα του Άρη έγιναν γρήγορα γνωστά σε όλη την Ελλάδα και όλα τα σπορ. Αποτέλεσμα της φήμης του Άρη ήταν να ξεπηδήσουν αρκετά μικρότερα …παιδιά του «θεού του πολέμου» σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του site του Super 3 οι ομάδες με την ονομασία Άρης σε όλη την Ελλάδα την δεδομένη στιγμή ξεπερνούν τους 100 (για την ακρίβεια 102).

Ο νομός με τις περισσότερες ομάδες με την ονομασία του Άρη είναι της Πέλλας όπου απαριθμεί εννιά συλλόγους με την ονομασία του «θεού του πολέμου».

Αναλυτικά οι ομάδες με την ονομασία του Άρη:

Νομός Ξάνθης: ΑΡΗΣ Αβάτου
Νομός Έβρου: ΑΡΗΣ Αισύμης , ΑΡΗΣ Πραγγίου

Νομός Καβάλας:
ΑΡΗΣ Ακροποτάμου , ΑΡΗΣ Ζυγού , ΑΡΗΣ Κεχροκάμπου , ΑΡΗΣ Πηγών , ΑΡΗΣ Πρίνου
Νομός Δράμας:
ΑΡΗΣ Αμπελακίων , ΑΡΗΣ Μαυρολεύκης , ΑΡΗΣ Φτελιάς , ΑΡΗΣ Καλαμώνα , ΑΡΗΣ Μικροχωρίου , ΑΡΗΣ Πλατανιάς , ΑΡΗΣ Φωτολείβους
Νομός Σερρών:
ΑΡΗΣ Καμαρωτού , ΑΡΗΣ Ποντισμένου , ΑΡΗΣ Μαυροθάλασσας , ΑΡΗΣ Πρώτης , ΑΡΗΣ Σκοτούσας , ΑΡΗΣ Μεσοράχης , ΑΡΗΣ Κρηνηίδος
Νομός Κιλκίς:
ΑΡΗΣ Μυριοφύτου , ΑΡΗΣ Αγ. Παντελεήμονα , ΑΡΗΣ Ρυζίων
Νομός Θεσσαλονίκης:
ΑΡΗΣ Καβαλαρίου
Νομός Πέλλας:
ΑΡΗΣ Αμπελειών , ΑΡΗΣ Δυτικού , ΑΡΗΣ Θεοδωρακίου , ΑΡΗΣ Λιπαρού , ΑΡΗΣ Λουτρακίου , ΑΡΗΣ Προφήτη Ηλία , ΑΡΗΣ Παλαιφύτου , ΑΡΗΣ Υδραίας , ΑΡΗΣ Αθύρων
Νομός Φλώρινας:
ΑΡΗΣ Παπαγιάννη , ΑΡΗΣ Λόφων , ΑΡΗΣ Τριποτάμου
Νομός Κοζάνης:
ΑΡΗΣ Καλονερίου , ΑΡΗΣ Αργίλου , ΑΡΗΣ Μαυροπηγής , ΑΡΗΣ Σιάτιστας , ΑΡΗΣ Ποντοκώμης , ΑΡΗΣ Πτολεμαΐδας
Νομός Γρεβενών:
ΑΡΗΣ Καρπερού , ΑΡΗΣ Μηλιάς
Νομός Χαλκιδικής:
ΑΡΗΣ Κασσάνδρας , ΑΡΗΣ Παλαιοχωρίου
Νομός Ημαθίας:
ΑΡΗΣ Παλαιοχωρίου , ΑΡΗΣ Σκυλιτσίου , ΑΡΗΣ Κεφαλοχωρίου , ΑΡΗΣ Νησίου

Νομός Θεσπρωτίας: ΑΡΗΣ Φιλιατών , ΑΡΗΣ Μαργαριτίου

Νομός Λαρίσης: ΑΡΗΣ Λάρισας , ΑΡΗΣ Κουλουρίου , ΑΡΗΣ Ελευθεροχωρίου , ΑΡΗΣ Χαράς
Νομός Τρικάλων: ΑΡΗΣ Αγίας Μονής
Νομός Καρδίτσας: ΑΡΗΣ Αγίας Παρασκευής , ΑΡΗΣ Φιλιάς , ΑΡΗΣ Σοφάδων , ΑΡΗΣ Καρδίτσας

Νομός Αιτωλοακαρνανίας: ΑΡΗΣ Σκουτεσιάδας , ΑΡΗΣ Μαλεσιάδας , ΑΡΗΣ Αιτωλικού
Νομός Φθιώτιδας: ΑΡΗΣ Λαμίας , ΑΡΗΣ Αγίου Κωνσταντίνου
Νομός Βοιωτίας: ΑΡΗΣ Αγίας Τριάδας , ΑΡΗΣ Θήβας
Νομός Ευβοίας: ΑΡΗΣ Αγίας Άννας , ΑΡΗΣ Αγίου Ιωάννη
Νομός Αττικής: ΑΡΗΣ Πετρούπολης , ΑΡΗΣ Βούλας , ΑΡΗΣ Χολαργού , ΑΡΗΣ Γλυφάδας , ΑΡΗΣ Νεάπολης , ΑΡΗΣ Μεγάρων , ΑΡΗΣ Αμφιάλης , ΑΡΗΣ Νίκαιας

Νομός Κεφαλληνίας: ΑΡΗΣ Αργοστολίου
Νομός Ζακύνθου: ΑΡΗΣ Αγίου Δημητρίου
Νομός Κέρκυρας: ΑΡΗΣ Κέρκυρας , ΑΡΗΣ Μέσης

Νομός Λήμνου: ΑΡΗΣ Λήμνου
Νομός Ρόδου: ΑΡΗΣ Αρχαγγέλου
Νομός Χίου: ΑΡΗΣ Κάμπου

Νομός Ρεθύμνου: ΑΡΗΣ Ρεθύμνου
Νομός Χανίων: ΑΡΗΣ Σούδας , ΑΡΗΣ Βουκολίας , ΑΡΗΣ Κυδωνίας

Νομός Αχαϊας: ΑΡΗΣ Πατρών , ΑΡΗΣ Αιγίου
Νομός Ηλείας: ΑΡΗΣ Λανθίου , ΑΡΗΣ Δήμητρας , ΑΡΗΣ Ξυλοκέρας
Νομός Αρκαδίας: ΑΡΗΣ Τρίπολης , ΑΡΗΣ Κορινθίας , ΑΡΗΣ Αρχαίας Κορίνθου , ΑΡΗΣ Βοχαϊκού
Νομός Λακωνίας: ΑΡΗΣ Σκάλας , ΑΡΗΣ Παρορίου
Νομός Αργολίδας: ΑΡΗΣ Ροϊνού

Το ΠΟΚ είναι η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0a180b5f32838fdba16b53960e9ad449_L.jpg?1267392227?1267392227?1267392227Εκνευρισμένος από τα όσα αντίκρισε παρουσιάστηκε ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, τονίζοντας πως οι μεγάλες ομάδες της Αθήνας είναι η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Ο Παναθηναϊκός ήρθε με νταηλίκι για να κερδίσει. Το ΠΟΚ είναι η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φύγετε και αφήστε μας να παίξουμε μόνοι μας! Αυτά που έγιναν πάντως δεν αποτελούν δικαιολογία για την άσχημη εμφάνισή μας» τόνισε ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων».

Η αφιέρωση του Βιεϊρίνια

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/abd0ced74496ef6c3df450a3357e8475_L.jpg?943912800?943912800?943912800 Αντρές Βιεϊρίνια είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά φέτος στον ΠΑΟΚ, και μίλησε για την πορεία πρωταθλητισμού του «δικέφαλου», το αήττητο των 12 αγωνιστικών, αλλά και τους επόμενους έξι αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου στο «Goal»

Αντρές, πώς κρίνεις τη παρουσία σου στο παιχνίδι με την Ξάνθη; Εκανες τον Ιβιτς να πει ότι είσαι ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα.


«Θα είχε κάτι από αυτά νόημα αν δεν είχαμε κερδίσει; Ούτε χαρούμενος θα ήμουν ούτε και θα το συζητούσαμε τώρα. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει ένας παίκτης, όπως και δεν χάνει ένας παίκτης. Δεν κέρδισα εγώ, αλλά ο ΠΑΟΚ. Και βέβαια είμαι χαρούμενος που έπαιξα καλά και πέτυχα δυο γκολ και έχω δυο επιπλέον λόγους να χαρώ».

- Ο ένας φαντάζομαι έχει να κάνει με τον πατέρα σου. Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που του αφιέρωσες τα γκολ στην Ξάνθη;

«Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας στην κοιλιακή χώρα, που ευτυχώς δεν είναι σοβαρό, αλλά χρειάστηκε πριν από λίγες μέρες να κάνει εγχείρηση. Ολα πήγαν καλά και τώρα είναι στο στάδιο της ανάρρωσης».

- Ο δεύτερος λόγος;

«Αυτή είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που πετυχαίνω δυο γκολ, αλλά είναι και τα πρώτα γκολ στο 2010. Είχα να σκοράρω από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη».

«Απλά βάλαμε το κεφάλι κάτω»


- Ο ΠΑΟΚ πέρασε δυο μεγάλες αναταράξεις. Τον αποκλεισμό από τη Χίρενφεϊν στο Γιουρόπα Λιγκ και τον αποκλεισμό από τα Γιάννινα στο Κύπελλο. Την πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ άργησε να συνέλθει, ενώ τώρα αντέδρασε άμεσα. Μπορείς να συγκρίνεις τις δυο στιγμές;

«Ο αποκλεισμός από την Χιρενφεϊν ήρθε νωρίς και ακολούθησαν παιχνίδια στα οποία ήμασταν άτυχοι, όπως με τον Ολυμπιακό και άλλα που δεν κερδίσαμε για άλλους λόγους, όπως με τον Πανιώνιο. Θεωρώ ότι ο αποκλεισμός από τα Γιάννινα ήταν πιο βαρύς. Ηρθε σε μια στιγμή που είχαμε φόρμα και πιστεύαμε πολύ στο Κύπελλο. Το θέλαμε πολύ. Μας βοήθησε πολύ ο τρόπος με τον οποίο καθίσαμε και το συζητήσαμε, βάλαμε τα πράγματα στη θέση τους και προχωρήσαμε. Εμείς απλά βάλαμε το κεφάλι κάτω και δουλέψαμε για το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, παίρνουμε την ανταμοιβή μας».

- Τώρα που φεύγεις για την Πορτογαλία, αφήνεις τον ΠΑΟΚ πρώτο. Θεωρητικά, ποια κατάσταση έχει περισσότερο άγχος; Να είσαι πρώτος και να σε κυνηγούν οι αντίπαλοί σου ή να κυνηγάς εσύ τον πρώτο;

«Ο πρωταθλητισμός έχει άγχος, έχει πίεση. Και αυτή η πίεση μας αρέσει. Ετσι γίνεσαι πρωταθλητής, όταν μαθαίνεις να ζεις με την πίεση. Βελτιώνεσαι, αποκτάς αντοχές. Δεν ξέρω ποια κατάσταση έχει μεγαλύτερο άγχος και δεν με έχει απασχολήσει, να σου πω την αλήθεια».

«Να κερδίσουν και για μένα»


«Μα, καλά, εμάς μας είπαν ότι δεν θα έχει φίλους του ΠΑΟΚ».

- Κάποιοι κατάφεραν να δουν το παιχνίδι.

«Γιατί δεν τους αφήνουν να πάνε όλοι μαζί να δουν το παιχνίδι;».

- Απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών με αφορμή κάποια επεισόδια σε παιχνίδια. Συμφωνείς με αυτό το μέτρο;


«Δεν ξέρω γιατί φτάσανε σε αυτήν την απόφαση, αλλά νομίζω είναι λάθος. Δεν είναι ωραία να μη σου επιτρέπουν να δεις ένα παιχνίδι, να υποστηρίξεις την ομάδα σου. Ελπίζω γρήγορα η κατάσταση να αλλάξει, για το καλό όλων».

- Πώς νιώθεις που θα δεις το παιχνίδι με τον Πανθρακικό από τις εξέδρες;

«Επρεπε να γίνει, καθώς έχω τέσσερις κίτρινες κάρτες και υποχρεωτικά χάνω ένα παιχνίδι. Πριν από μια εβδομάδα παίξαμε με το πρώτο της βαθμολογίας και τώρα με τον τελευταίο. Πρέπει να παίξουμε με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος κόντρα στον Πανθρακικό, όπως και με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω οι συμπαίκτες μου να κερδίσουν για μένα».

Eνα γκολ κάθε 100 λεπτά!

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-01/1267438438_cisse1_250x.jpgΟ Τζιμπρίλ Σισέ έχει πάρει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.

Ο γάλλος επιθετικός, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική Γαλλίας, διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας, κάτι που πιστοποιείται από τα επιτεύγματά του σε αυτές τις 24 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκα.

Εχει πετύχει τα 20 από τα 44 γκολ του Παναθηναϊκού και είναι μακράν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αφού ο δεύτερος Ονουάτσι (Καβάλα) έχει σημειώσει τα... μισά (10)!

Έχοντας αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια (1999 λεπτά συμμετοχής), σκοράρει μία φορά κάθε 100 λεπτά! Σε 22 παιχνίδια ξεκίνησε ως βασικός (μόλις σε ένα αντικαταστάθηκε) και σε ένα μπήκε ως αλλαγή.

Στη Νέα Σμύρνη πέτυχε 2 γκολ, αλλά είναι η 7η φορά που το κάνει φέτος! Μάλιστα, το έχει κάνει άλλες τρεις φορές μέσα στο 2010 (με Εργοτέλη 4-1, Ξάνθη 2-1 και Λάρισα 3-0). Τα άλλα τρία παιχνίδια που σκόραρε από δύο φορές ήταν -επίσης- με Λάρισα (4-0), -επίσης- με Πανιώνιο (2-1) και με ΠΑΣ Γιάννινα (4-0).

Επίσης, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σπάει το φράγμα των 20 γκολ στην Σούπερ Λίγκα τα τελευταία 6 χρόνια. Τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο Τζιοβάνι του Ολυμπιακού, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της περιόδου 2003-04 με 21 γκολ.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι θα γίνει ο πρώτος ξένος - ευρωπαίος ποδοσφαιριστής που θα πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ελλάδα, μετά από 12 χρόνια! Ο προηγούμενος ήταν ο Κριστόφ Βαζέχα την περίοδο 1997-98, με 32 γκολ.

Έκτοτε, οχτώ φορές ήταν Έλληνας ο πρώτος σκόρερ και τρεις λατινοαμερικάνος!

Ποδόσφαιρο Εισαγόμενη... Λίγκα.

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-01/1267433435_cisse_250x.jpgΤο φετινό πρωτάθλημα, το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών, είναι... εισαγόμενο. Aυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος ρίχνοντας μια ματιά στα φύλλα αγώνα των παιχνιδιών της 24ης αγωνιστικής.

Οι 133 από τους 224 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την συγκεκριμένη αγωνιστική, ποσοστό κοντά στο 60%, ήταν ξένοι!

Το ρεκόρ έγινε στα Πηγάδια (Ξάνθη - ΠΑΟΚ) και στο "Κλ. Βικελίδης" (Άρης - Λάρισα), όπου από τους 28 παίκτες που αγωνίστηκαν σε κάθε παιχνίδι, οι 21 δεν ήταν Έλληνες!

Οι λιγότεροι ξένοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα (οι 12 από τους 28).

Η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους ξένους ήταν ο Άρης: οι 11 από τους 14!

Η ομάδα που αγωνίστηκε με τους περισσότερους Έλληνες ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα: οι 10 από τους 14!

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τα 23 γκολ της 24ης αγωνιστικής, μόλις τα δύο προήλθαν από ελληνικά πόδια. Ποσοστό... μόλις 8,7%!

Για την ιστορία, οι Έλληνες που σκόραραν ήταν ο Κώστας Μήτρογλου του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε το 2-0 στο ματς με τον Ατρόμητο και ο Γιώργος Μπάρκογλου, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-1.

Τούρτα γενεθλίων για... πέναλτι

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-01/1267434244_tourta_250x.jpgΈναν... ξεχωριστό τρόπο επέλεξαν οι οπαδοί του Άρη για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η ομάδα τους έχει να κερδίσει πέναλτι ένα χρόνο.

Έφτιαξαν μια τούρτα, η οποία έγραφε: "Ένας χρόνος χωρίς πέναλτι" και την τοποθέτησαν στην... άσπρη βούλα του Κλεάνθης Βικελίδης, μπροστά από την θύρα 3.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολύ γέλιο και αποθέωση από τους υπόλοιπους οπαδούς που βρέθηκαν στο παιχνίδι με τη Λάρισα (28/2, 2-0), ενώ σχολιάστηκε και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Τελευταία φορά που ο Άρης κέρδισε πέναλτι, ήταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2009 στο παιχνίδι με τη Λάρισα στο Κλεάνθης Βικελίδης (1-1 το τελικό αποτέλεσμα). Ο Κάμπορα το είχε κερδίσει και ο Κόκε το είχε μετατρέψει σε γκολ.

Η φωτογραφία από εκείνο το πέναλτι υπήρχε πάνω στην τούρτα.

Πένθος για Γιαννάκη

Η οικογένειά του αποφάσισε να μην τον ενημερώσει για να κοουτσάρει ανεπηρεάστος τον Ολυμπιακό, ωστόσο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης πληροφορήθηκε μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πως ο αδερφός του, Νίκος, έφυγε από τη ζωή.


Ο Νίκος Γιαννάκης υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενημερώθηκε για το περιστατικό και ασφαλώς αποχώρησε συντετριμμένος από το ΟΑΚΑ.

Το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού βέβαια ήταν βαρύ, με τους παίκτες να προσπαθούν να παρηγορήσουν τον προπονητή τους. Τα αποδυτήρια των ερυθρόλευκων επισκέφθηκαν επίσης οι Δημήτρης Ιτούδης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να συλλυπηθούν τον Δράκο.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2008, ο Δράκος είχε χάσει τον αδερφό του, Αγγελο, σε ηλικία 55 ετών, ενώ προηγουμένως είχαν πεθάνει και άλλα δύο αδέρφια του.

Φωτο Ημερας

Βαρέα και ανθυγιεινά

Ειπε........

"Δεν ξέρω πού το είδε το πέναλτι ο διαιτητής. Ούτε στο μπάσκετ δεν δίνονται αυτά..."

Γιάννης Κοντοές

(Ο αμυντικός του Πανιωνίου για το πέναλτι που καταλόγισε ο Καλόπουλος στο ματς με τον Παναθηναϊκό)

Ψιθυροι

Περισσότεροι από 5.000 φίλοι του Πανιωνίου βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Στη θύρα που βρίσκονταν οι "Πάνθηρες" είχε αναρτηθεί ένα πανό που έγραφε "Καλό ταξίδι Γιάννη" και προφανώς αναφερόταν σε κάποιον οπαδό του Πανιωνίου που έχασε τη ζωή του...


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κωνσταντίνος Τσακίρης είχε πιάσει κουβεντούλα σε καλό κλίμα πριν την έναρξη του αγώνα με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Νίκο Νιόπλια


Εκτός 18άδας έμεινε τελικά ο Γιώργος Καραγκούνης, αφού είχε τετ α τετ με τον Νίκο Νιόπλια και αποφασίστηκε από κοινού να μην είναι ούτε στον πάγκο, καθώς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος μετά την ίωση

Ιδιαίτερα ευδιάθετος ήταν ο Αντώνης Ρέμος το βράδυ του Σαββάτου (27/2) στο κέντρο που τραγουδάει ξεσηκώνοντας το κοινό. Ο λόγος; Μα, η επιβλητική νίκη λίγες ώρες νωρίτερα του Ηρακλή στην Τρίπολη...


Ο ήλιος εμπόδιζε τον Φερνάντεζ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα Αστέρας - Ηρακλής και ο πορτιέρο του Γηραιού για να προστατευθεί φόρεσε ένα καπελάκι με το έμβλημα του Αστέρα!


Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ξάνθης "Οι Ακρίτες" αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα από τα Πηγάδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στις κερκίδες ακόμα και μέσα στην δική τους θύρα, ενώ έβγαλαν και ανακοίνωση κατά της θρακιώτικης ΠΑΕ...


O Μαρίνος Ουζουνίδης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/2) στα Πηγάδια, όπου και παρακολούθησε την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ. Λέτε να προετοιμάζει το έδαφος για να αναλάβει το καλοκαίρι;

Θέλει Ευρώπη ο Ονουάτσι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3208260157185e5becc4185b722b63f2_L.jpg?1267424615?1267424615?1267424615Ο επιθετικός της Καβάλας Μπέντζαμιν Ονουάτσι με το γκολ που πέτυχε στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό, έφτασε τα 10 συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα και θα έλεγε κάποιος ότι ο Νιγηριανός έχει πάρει τους «Αργοναύτες» από το ...χεράκι και τους «οδηγεί» στα ευρωπαϊκά σαλόνια.
Μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού ο Ονουάτσι τόνισε χαρούμενος τα εξής:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι επειδή είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα. Προσπαθήσαμε να βρούμε κενούς χώρους και το καταφέραμε. Στόχος μας είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά θα παλέψουμε».

Επεισόδιο Μπάντοβιτς-Ντάτολο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c4dd7894156ac5b72ada028bb3bb9ce9_L.jpg?1267422844?1267422844?1267422844Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΦΩΣ», ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και ο Αργεντινός άσος αρπάχτηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου. Ο πρώην παίκτης της Νάπολι ήταν έξαλλος με τον προπονητή του επειδή δεν τον έκανε αλλαγή στο 91΄ και ενώ του είχε κάνει νόημα ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Μπάντοβιτς του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να τον βγάλει αφού του το είπε καθυστερημένα και ενώ είχε ήδη σηκωθεί η ταμπέλα με τον Ντάρμπισαϊρ να κατευθύνεται προς τον πάγκο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού όμως μέσα στα αποδυτήρια αντέδρασε και έκανε παρατηρήσεις στον Ντάτολο για την συμπεριφορά του, διότι είχε σχηματίσει την άποψη ότι ο Αργεντινός δεν είχε κάτι σοβαρό και πως απλά φοβόταν μήπως πάθει κάποιο τράβηγμα και χάσει το φιλικό ματς της χώρας του απέναντι στην Γερμανία την Τετάρτη.

Τότε ο Ντάτολο άρχισε να φωνάζει «εγώ δεν πάω πουθενά, θα πάω στην εθνική Αργεντινής, δεν ασχολούμαι», σύμφωνα πάντα με τα όσα διέρρευσαν. Μάλιστα, μέσα στα αποδυτήρια βρισκόταν σε τέτοια ένταση που ξέσπασε σε κλάματα Οι συμπαίκτες του βλέποντάς τον, πίστευαν ότι θα έχασε τον αγώνα της Αργεντινής εν όψει Μουντιάλ, ωστόσο οι γιατροί θεωρούν ότι δεν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός, ώστε να μην τον αφήσει να παίξει την Τετάρτη.

Πάντως, στον Ολυμπιακό έπειτα από αυτό το περιστατικό επικρατεί προβληματισμός για τον παίκτη καθώς αποδεικνύεται το λατινικό ταμπεραμέντο του. Στο πρώτο του ματς με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στη Νέα Σμύρνη αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, στο επόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έβγαλε τη φανέλα και στο ματς με τον Ατρόμητο τα έβαλε με τον Μπάντοβιτς που δεν τον έκανε αλλαγή.

Στην κορυφή η Ομόνοια


Πανηγυρισμοί στην Ομόνοια για την νίκη του Αρη Η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο ντέρμπι της Ανόρθωσης με τον ΑΠΟΕΛ, νίκησε 2-1 τον Αρη εντός έδρας κα ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του κυπριακού πρωταθλήματος, ούσα στο +1 και έχοντας τους ίδιους αγώνες με όλους τους συνδιεκδικητές του φετινού τίτλου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στον αγώνα με τέρμα του Ζουράφσκι. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 37ο με τον Χριστοφή και οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ στο 90ό με τέρμα που πέτυχε ο Πινέιρο.

Το πήρε η Ρέιντζερς, 1-0 τη Σέλτικ


Γκολ... τίλος για τη Ρέιντζερς Και τάσεις αυτοκτονίας να έχει η Ρέιντζερς θα πρέπει να συμβούν και άλλα πολλά για να χάσει το φετινό τίτλο. Η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ νίκησε 1-0 τη Σέλτικ με γκολ στα... χασομέρια από τον Μορίς Εντού και πλέον είναι στο +10 από τη μεγάλη αντίπαλό της και με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα, αλλά μπήκε αλλαγή στο 61ο παίρνοντας τη θέση του ΜακΓκίντι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπράουν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Εντού από κοντά μετά από σύγχυση μέσα στη μικρή περιοχή.

Κορυφή η Μπάγερν με κλάση Ριμπερί


Ο Ριμπερί πανηγυρίζει το γκολ που χάρισε τη νίκη στη Μπάγερν Ο Φρανκ Ριμπερί έδειξε την κλάση του και οδηγεί την Μπάγερν στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Ο Γάλλος άσος με ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 κόντρα στο Αμβούργο. Ετσι, πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν, λοιππον, την εντός έδρας γκέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν και είναι πλέον στο +2 από την τελευταία και στο +4 από τη Σάλκε που δεν δείχνει να παρατάει τα όπλα. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Βόλφσμπουργκ ήταν σοβαρή και νίκησε με 1-0 το Ανόβερο εκτός έδρας.

Τα αποτελέσματα:

Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 0-1
(78ο Μισίμοβιτς)

Μπάγερν-Μονάχου-Αμβούργο 1-0
(78ο Ριμπερί)

Προχώρησαν με νίκη Τότεναμ και Λίβερπουλ


Ο Τζέραρντ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Μπλάκμπερν Η Τότεναμ πέρασε και πάλι στην τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, νικώντας 2-1 την Εβερτον. Ο Χάρι Ρέντναπ ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον φορμαρισμένο Ρόμαν Παβλιουτσένκο και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, για να φτάσει τα έξι γκολ σε τέσσερα παιχνίδια!
Ηταν το 11' και ο Ντεφόε επιχείρησε ένα σουτ, με τον Ρώσο επιθετικό να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα.
Στο 27' ο Λούκα Μόντριτς με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0. Ωστόσο ένα γκολ του Γιακούμπου Αγιεγκμπένι στο 55' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η Τότεναμ με συντηρητικό παιχνίδι κράτησε την πολύτιμη νίκη.

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Μπλάκμπερν, με τον Φερνάντο Τόρες να επιστρέφει στα γκολ, και παραμένει στο κυνήγι της τετράδας.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20' με σουτ του Στίβεν Τζέραρντ από πάσα του Μπεναγιούν.
Στο 40' σε χέρι του Κάραγκερ, η Μπλάκμπερν κέρδισε πέναλτι με τον Κιθ Αντριους να ευστοχεί και να ισοφαρίζει.
Στο 44' όμως ο Φερνάντο Τόρες από μπαλιά του Μάξι Ροντρίγκες πέτυχε το τελικό 2-1.
Η Μπλάκμπερν ήταν δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο το παιχνίδι της έγινε σκληρό.

Η Σάντερλαντ έμεινε στο 0-0 με τη Φούλαμ στην έδρα της και δεν μπόρεσε να ανασάνει βαθμολογικά. Ο Μαρκ Σβάρτσερ έκανε πολλές αποκρούσεις, με κορυφαίες σε φάουλ του Ντάρεν Μπεντ στο πρώτο ημίχρονο και δυνατό αριστερό σουτ του Αλαν Χάτον στην αρχή του δευτέρου.

Ολο και πιο κοντά στον τίτλο η Αντερλεχτ


Ο Μαζούχ πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ της νίκης της Αντερλεχτ Η Αντερλεχτ πέτυχε μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με 2-1 επί της Ρόζελαρ εκτός έδρας και απέκτησε αέρα εννέα βαθμών και με ματς λιγότερο από την Κλαμπ Μπριζ που ακολουθεί και στραβοπάτησε στην έδρα της Σιντ Τρούιντεν. Ολες οι ομάδες θα μπουν με τους μισούς βαθμούς στα πλέι οφ...

Η Αντερλεχτ με τη διαφορά που φαίνεται να αοκτά δύσκολα θα κινδυνέψει ακόμη και στη νέα φετινή διαδικασία. Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και το δείχνει κάθε εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα
Ρόζελαρ - Αντερλεχτ 1-2
1-0 (26) Ρουκάβιτσια
1-1 Μαζούχ (37)
1-2 Σουάρες (61)

Σαρλερουά - Ζούλτε Βάρεγκεμ 0-0

Σιντ Τρούιντεν - Κλαμπ Μπριζ 1-1
1-0 (48) Σιντιμπέ
1-1 Σονκ πέναλτι (59)

Εκπληκτική η Μαρσέιγ διέλυσε την Παρί Σεν Ζερμέν


Οι παίκτες της Μαρσέιγ πέρασαν νικηφόρα από το Παρίσι Σε περίπατο μετέτρεψε η Μαρσέιγ το ντέρμπι του γαλλικού πρωταθλήματος, καθώς συνέτριψε 3-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο "Παρκ ντε Πρενς". Ο Χατέμ Μπεν Αρφά άνοιξε το σκορ στο 15ο, για να ακολουθήσουν τα γκολ του Λούτσο Γκονζάλες στο 54ο και του Σεϊρού στο 71ο, που επανέφεραν τη Μαρσέιγ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, και στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Τα αποτελέσματα
Λιλ-Οσέρ 1-2
(33ο Αζάρ - 19ο, 72ο Κοντού)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ 0-3
(15ο Μπεν Αρφά, 54ο Λούτσο Γκονζάλες, 71ο Σεϊρού)

Η Ατλέτικο συνέτριψε τη Βαλένθια 4-1


Φορλάν και Αγκουέρο "εκτέλεσαν" τη Βαλένθια Με δυο γκολ του Ντιέγκο Φορλάν και ένα των Κουν Αγουέρο, Χουράδο η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 4-1 τη Βαλένθια στο σημαντικότερο ματς της 24ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν, ωστόσο, οι δύο αποβολές παικτών των "νυχτερίδων", καθώς την κόκκινη κάρτα αντίκρισαν ο Κάρλος Μαρτσένα στο 28ο λεπτό και ο Μιγκέλ στο 83ο.

Η εντυπωσιακή πορεία της Μαγιόρκα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν συνεχίζεται. Με τη νίκη 2-1 εκτός έδρας επί της Βαγιαδολίδ, η ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο ανέβηκε στην 5η θέση και εξακολουθεί να διεκδικεί ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Τα αποτελέσματα:

Σανταντέρ-Αλμερία 0-2
(29ο Σοριάνο, 67ο Κρούσατ)

Βαγιαδολίδ-Μαγιόρκα 1-2
(49ο Μπουένο - 69ο Ρούμπεν, 83ο Αλβαρες)

Χιχόν-Οσασούνα 3-2
(17ο Ντε Κουέβας, 71ο Μπαράλ, 80ό πεν. Κάστρο - 39ο πεν. Νεκουνάμ, 50ό Βάντοτς)

Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια 1-0
(36ο Γιορέντε)

Χερέθ-Εσπανιόλ 1-1
(76ο Μπερμέχο - 18ο Οσβάλντο)

Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 4-1
(30ο πεν., 86ο Φορλάν, 78ο Αγουέρο, +90ό Χουράδο - 20ό Σίλβα)

Σπόρτινγκ από τα παλιά... 3-0 την Πόρτο


Ο Γιανίκ Ντζαλό άνοιξε το δρόμο της νίκης για τη Σπόρτινγκ Μετά τη μεγάλη της πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ όπου άφησε εκτός συνέχειας την Εβερτον, η Σπόρτινγκ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις κάνοντας πλάκα στην πρτωταθλήτρια Πόρτο και στερώντας της στην ουσία την πιθανότητα να διεκδικήσει τον τίτλο μετά το εμφατικό 3-0.

Οι γηπεδούχοι είναι πλέον στην τέταρτη θέση και στο +3 από την ομάδα που διεκδικεί την είσοδό της στη δυάδα που θα εξασφαλίσει τα εισιτήρια για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης. Αντίθετα, η Πόρτο έμεινε εννέα ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή.

Τα αποτελέσματα
Σπόρτινγκ �Πόρτο 3-0
1-0 (6) Νταλό
2-0 (45) Ισμαϊλοφ
3-0 (47) Βελόσο

Ακαντέμικα �Ρίο Αβε 0-1
0-1 Γουάιρς (39)

Πάσος Φερέιρα �Σετούμπαλ 5-3
0-1 Κεϊτά (3)
1-1 (27) Πίτσι
2-1 (33) πέναλτι Γουίλιαμ
3-1 (45) Μαϊκόν
3-2 Μπαρμπόσα (52)
4-2 (56) Ντάνιελσον
4-3 Ρεγκούλα (83)
5-3 (89) Γουίλιαμ

Μπάσκετ - Α1 Ανδρών-Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.


Ο Νίκολας καρφώνει στο καλάθι του Ολυμπιακού Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ νικώντας τον Ολυμπιακό με 98-90. Βέβαια, το σημαντικότερο όλων ήταν πως οι πράσινοι "καθάρισαν" την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα επικείμενα πλέι οφ. Νίκολας, Διαμαντίδης και Σπανούλης "εκτέλεσαν" τους "ερυθρόλευκους".

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς και μάλιστα με πολύ καλή απόδοση. Οι πράσινοι "εκτέλεσαν" τον Ολυμπιακό από τη γραμμή των τριών πόντων και δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν ήταν καλός, αλλά βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως έπαιζε δίχως δύο από τους καλύτερους παίκτες του, τον Γιάννη Μπουρούση και τον Λίνας Κλέιζα. Ο Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε τον πρώτο του πόντο στο 28' (!) με μία βολή, αλλά ακόμα κι έτσι έμεινε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ο Ντρου Νίκολας έκανε απίστευτη εμφάνιση και "σκότωσε" τον Ολυμπιακό με πόντους 27 πόντους. Εξίσου σημαντική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Τραγικές άμυνες
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν η χαρά της επίθεσης με τον Παναθηναϊκό να έχει απίστευτα ποσοστά ευστοχίας και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με λίγο χειρότερα. Οι πράσινοι έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 32-28, έχοντας 6/7 δίποντα και 6/8 τρίποντα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα πρώτα δέκα λεπτά είχε 12 πόντους και 9 ο Ντρου Νίκολας. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, είχε 9/10 δίποντα και εξαιρετικούς τους Παπαλουκάς, Βούισιτς και Σχορτσιανίτη.

Ο Παναθηναϊκός με πίεση στην άμυνα έτρεξε ένα σερί 6-0 στις αρχές της τρίτης περιόδου και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων (38-28). Η διαφορά δεν άργησε να εκτοξευθεί, μιας και ο Παναθηναϊκός την ώρα εκείνη είχε φοβερό ρυθμό. Στο 13' η διαφορά έφτασε τους 14 πόντους (46-32). Ο Ολυμπιακός απάντησε και με καλή άμυνα, αλλά και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς του Παναθηναϊκού μείωσε σε 48-42 στο 17'.

Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και πάλι και με τρίποντο του Διαμαντίδη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ξέφυγε με 14 (58-44). Το ποσοστό του Παναθηναϊκού στα τρίποντα ήταν εξωπραγματικό με 11/17 όπως και οι ασίστ που μόλις σε 20 λεπτά άγγιξαν τις 18! Ο Νίκολας τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 19 πόντους και ο Διαμαντίδης με 17. Για τον Ολυμπιακό ο Σχορτσιανίτης είχε 16 και 10 ο Βούισιτς.

Μείωση και... Νίκολας
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά το δεύτερο ημίχρονο και με... αιχμή του δόρατος τον Τζος Τσίλντρες μείωσε ακόμα και στους επτά πόντους (61-54) στο 24', αλλά ακολούθησε ένας "καταιγισμός" από τον Ντρου Νίκολας. Ο Αμερικάνος γκαρντ με συνεχόμενους πόντους βοήθησε τους πράσινους να ανεβάσουν εκ νέου τη διαφορά, που αυτή τη φορά έφτασε τους 16 πόντους (70-54) στο 25', ενώ λίγο αργότερα έφτασε και τους 19 (74-55). Κάποιες καλές άμυνες βοήθησαν τους "ερυθρόλευκους" να ρίξουν κάπως τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (79-64).

Ο Ολυμπιακός ξύπνησε στην τελευταία περίοδο και μείωσε στους επτά πόντους (87-80) τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Όμως δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το να διαφυλάξει το πλεονέκτημα της διαφοράς των πόντων, το οποίο όμως, μόνο αν γίνει κάποιο θαύμα θα εκμεταλλευτεί. Το τελικό 98-90 ικανοποίησε τους 18.000 φιλάθλους των "πρασίνων", μετά την απογοήτευση για την απώλεια του Κυπέλλου και τον αποκλεισμό από τους "8" της Ευρωλίγκα...

Κροτίδες, δυναμιτάκια και μπουκάλια
Στο παρκέ ρίχτηκαν δεκάδες δυναμιτάκια και μπουκάλια, ενώ έφτασαν ακόμα και στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ένα μάλιστα έσκασε στα πόδια των παικτών με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί έντονα στη γραμματεία και τους διαιτητές ο Νίκος Μπουντούρης. Μία φωτοβολίδα έκαψε το δίχτυ ασφαλείας που υπήρχε μπροστά από τους φανατικούς οπαδούς. Κάπως έτσι για μία ακόμη φορά οι λίγοι χάλασαν την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι πολλοί...

Τα δεκάλεπτα: 32-28, 58-44, 79-64, 98-91
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Αναστόπουλος, Κορομηλάς Ηλ.

ΠΑNΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 22 (3), Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης, Χέισλιπ 5, Νίκολας 27 (7), Διαμαντίδης 26 (5), Πέκοβιτς 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1), Πεν 6 (2), Τσίλντρες 26 (2), Βούιτσιτς 15, Τεόντοσιτς 6 (1), Παπανικολάου, Χαλπερίν 2, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 5 (1), Σχορτσιανίτης 18

Πρόωρος τελικός αύριο στο Παλέ!

Πρόωρος τελικός αύριο στο Παλέ!

Το στραπάτσο των Τρικάλων δεν θα πρέπει να έχει συνέχεια. Οι παίκτες του Άρη έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του συλλόγου και στον υπέροχο λαό της ομάδας να δώσουν και την ψυχή τους για να κερδίσουν την Μπανταλόνα (αύριο στις 21.00, τα εισιτήρια ήδη διατίθενται). Πρέπει να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Εurocup και γιατί όχι να διεκδικήσουν στην συνέχεια και την πρωτιά στον όμιλο τους . Η Ευρώπη πάει στους “κίτρινους” και θα είναι “αυτοκτονία” να αφήσουν την φετινή ευκαιρία να πάει χαμένη. Η ήττα από τους Θεσσαλούς πρέπει να πεισμώσει τους παίκτες του Ντέβιντ Μπλάτ και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο αυτό που είδαμε στα δυο παιχνίδια κόντρα στους Γερμανούς της Άλμπα. Κάποιοι παίκτες χρωστάνε πολλά απέναντι στην διοίκηση και τον κόσμο που τους περιέλαβε με εμπιστοσύνη αλλά αυτοί μέχρι σήμερα δεν τον δικαίωσαν. Ο Άρης παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα μπορεί να προχωρήσει στο Eurocup και να φθάσει ακόμη και στον τελικό. Αρκεί βέβαια αυτοί που θα φορέσουν αύριο την κίτρινη φανέλα και θα χρησιμοποιηθούν από τον Αμερικανοισραηλινό τεχνικό να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αγώνα σαν έναν πρόωρο τελικό.
Η Μπανταλόνα δεν είναι η ανίκητη ομάδα και αυτό φάνηκε και μέσα στην Βαρκελώνη στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Εκεί ο Άρης είχε χάσει με δυο πόντους, ενώ αν πρόσεχε και δεν αιφνιδιαζόταν στο ξεκίνημα όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ,θα μπορούσε να πάρει το διπλό. Ακόμη οι Ισπανοί δείχνουν αδυναμίες όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους. Οι κίτρινοι με μια νίκη με τρεις πόντους και πάνω και συγχρόνως νίκη της Άλμπα επί της Λεμάν θα εξασφαλίσουν σίγουρα την πρόκριση ότι και αν συμβεί στις 9/3 στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Μπετς: «Πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία»»

Από τους παίκτες που περιμένει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο αύριο στον κρίσιμο αγώνα με τη Μπανταλόνα είναι ο Άντριου Μπέτς . Ο Άγγλος γίγαντας μίλησε στο επίσημο σάιτ των κιτρίνων για την αυριανή «μάχη», τονίζοντας πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και να προσεχθεί η ταχύτητα που χαρακτηρίζει το Ισπανικό παιχνίδι: «Η Μπανταλόνα είναι ένα σύλλογος που ειδικεύεται στο να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες. Η σημερινή ομάδα τους είναι επίσης πολύ νεανική και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς. Παίζει πολύ γρήγορα, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των νεαρών παικτών, ταυτόχρονα όμως αν τους ασκήσουμε αρκετή πίεση μπορούμε να τους εξαναγκάσουμε σε λάθη, ακριβώς λόγω της νεαρής ηλικίας τους. Γνωρίζω τον προπονητή τους, Σίτο Αλόνσο, είμαι βέβαιος ότι έχει προετοιμάσει άριστα τους παίκτες τους γι’ αυτόν τον αγώνα και ότι θα μπουν αποφασισμένοι να παίξουν δυνατά».
- Ποια θα είναι τα «κλειδιά» για την επικράτηση;
«Η αντίπαλός είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει πολύ γρήγορα, συνεπώς θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην παίξουμε το δικό τους παιχνίδι και να κόψουμε την ταχύτητά τους. Επιπλέον, οφείλουμε να παίξουμε πολύ δυνατά στην άμυνα επί 40 λεπτά. Το κλειδί θα είναι να επιβάλουμε το ρυθμό και την ταχύτητα που εμείς θέλουμε. Θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά πρέπει να τον κερδίσουμε».
- Χρειάζεστε διαφορά τριών πόντων . Πιστεύεις ότι θα το καταφέρετε;
«Αναμφίβολα έχουμε μπροστά μας έναν πολύ, πολύ σημαντικό αγώνα. Ξέρουμε ποια ακριβώς διαφορά πρέπει να πάρουμε και με τη βοήθεια των οπαδών μας, που είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν και θα γεμίσουν το γήπεδο, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
- Θα είσαι ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ
«Εξαρτάται. Την περασμένη Τρίτη, πήρα πολλές πάσες από τους συμπαίκτες μου και μπόρεσα να τις αξιοποιήσω. Ποιος ξέρει, όμως, μπορεί αυτή τη φορά να βρεθεί στη θέση μου κάποιος άλλος. Δεν με νοιάζει ποιος θα σκοράρει, αρκεί να κερδίζει η ομάδα».
- Βλέπεις τον Άρη ως υποψήφιο για την κατάκτηση του τίτλου, ή είναι πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις;
«Πρέπει να σκεφτόμαστε τον κάθε γύρο της διοργάνωσης ξεχωριστά. Τώρα ο στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα. Εκεί, θα δούμε ποια ομάδα θα βρούμε απέναντί μας και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Πρώτα, όμως, οφείλουμε να περάσουμε στα προημιτελικά και αυτό είναι το μοναδικό που πρέπει να μας απασχολεί προς το παρόν».
- Ποια είναι, κατά τη δική σου άποψη, η επίδραση του Ντέιβιντ Μπλατ στην ομάδα;
«Ο κόουτς έχει φέρει θετικά στοιχεία στην ομάδα και στο παιχνίδι της. Προσπαθεί να μας κάνει να έχουμε λίγο πιο επιθετικό πνεύμα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θέλει να βγάζουμε τους αντιπάλους εκτός ρυθμού, είναι απαιτητικός από τους παίκτες του και πιστεύω ότι έχει κάνει καλό στην ομάδα». Πηγη Μετροσπορ