Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πρόωρος τελικός αύριο στο Παλέ!

Πρόωρος τελικός αύριο στο Παλέ!

Το στραπάτσο των Τρικάλων δεν θα πρέπει να έχει συνέχεια. Οι παίκτες του Άρη έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του συλλόγου και στον υπέροχο λαό της ομάδας να δώσουν και την ψυχή τους για να κερδίσουν την Μπανταλόνα (αύριο στις 21.00, τα εισιτήρια ήδη διατίθενται). Πρέπει να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Εurocup και γιατί όχι να διεκδικήσουν στην συνέχεια και την πρωτιά στον όμιλο τους . Η Ευρώπη πάει στους “κίτρινους” και θα είναι “αυτοκτονία” να αφήσουν την φετινή ευκαιρία να πάει χαμένη. Η ήττα από τους Θεσσαλούς πρέπει να πεισμώσει τους παίκτες του Ντέβιντ Μπλάτ και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο αυτό που είδαμε στα δυο παιχνίδια κόντρα στους Γερμανούς της Άλμπα. Κάποιοι παίκτες χρωστάνε πολλά απέναντι στην διοίκηση και τον κόσμο που τους περιέλαβε με εμπιστοσύνη αλλά αυτοί μέχρι σήμερα δεν τον δικαίωσαν. Ο Άρης παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα μπορεί να προχωρήσει στο Eurocup και να φθάσει ακόμη και στον τελικό. Αρκεί βέβαια αυτοί που θα φορέσουν αύριο την κίτρινη φανέλα και θα χρησιμοποιηθούν από τον Αμερικανοισραηλινό τεχνικό να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αγώνα σαν έναν πρόωρο τελικό.
Η Μπανταλόνα δεν είναι η ανίκητη ομάδα και αυτό φάνηκε και μέσα στην Βαρκελώνη στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Εκεί ο Άρης είχε χάσει με δυο πόντους, ενώ αν πρόσεχε και δεν αιφνιδιαζόταν στο ξεκίνημα όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ,θα μπορούσε να πάρει το διπλό. Ακόμη οι Ισπανοί δείχνουν αδυναμίες όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους. Οι κίτρινοι με μια νίκη με τρεις πόντους και πάνω και συγχρόνως νίκη της Άλμπα επί της Λεμάν θα εξασφαλίσουν σίγουρα την πρόκριση ότι και αν συμβεί στις 9/3 στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Μπετς: «Πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία»»

Από τους παίκτες που περιμένει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο αύριο στον κρίσιμο αγώνα με τη Μπανταλόνα είναι ο Άντριου Μπέτς . Ο Άγγλος γίγαντας μίλησε στο επίσημο σάιτ των κιτρίνων για την αυριανή «μάχη», τονίζοντας πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και να προσεχθεί η ταχύτητα που χαρακτηρίζει το Ισπανικό παιχνίδι: «Η Μπανταλόνα είναι ένα σύλλογος που ειδικεύεται στο να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες. Η σημερινή ομάδα τους είναι επίσης πολύ νεανική και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς. Παίζει πολύ γρήγορα, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των νεαρών παικτών, ταυτόχρονα όμως αν τους ασκήσουμε αρκετή πίεση μπορούμε να τους εξαναγκάσουμε σε λάθη, ακριβώς λόγω της νεαρής ηλικίας τους. Γνωρίζω τον προπονητή τους, Σίτο Αλόνσο, είμαι βέβαιος ότι έχει προετοιμάσει άριστα τους παίκτες τους γι’ αυτόν τον αγώνα και ότι θα μπουν αποφασισμένοι να παίξουν δυνατά».
- Ποια θα είναι τα «κλειδιά» για την επικράτηση;
«Η αντίπαλός είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει πολύ γρήγορα, συνεπώς θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην παίξουμε το δικό τους παιχνίδι και να κόψουμε την ταχύτητά τους. Επιπλέον, οφείλουμε να παίξουμε πολύ δυνατά στην άμυνα επί 40 λεπτά. Το κλειδί θα είναι να επιβάλουμε το ρυθμό και την ταχύτητα που εμείς θέλουμε. Θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά πρέπει να τον κερδίσουμε».
- Χρειάζεστε διαφορά τριών πόντων . Πιστεύεις ότι θα το καταφέρετε;
«Αναμφίβολα έχουμε μπροστά μας έναν πολύ, πολύ σημαντικό αγώνα. Ξέρουμε ποια ακριβώς διαφορά πρέπει να πάρουμε και με τη βοήθεια των οπαδών μας, που είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν και θα γεμίσουν το γήπεδο, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
- Θα είσαι ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ
«Εξαρτάται. Την περασμένη Τρίτη, πήρα πολλές πάσες από τους συμπαίκτες μου και μπόρεσα να τις αξιοποιήσω. Ποιος ξέρει, όμως, μπορεί αυτή τη φορά να βρεθεί στη θέση μου κάποιος άλλος. Δεν με νοιάζει ποιος θα σκοράρει, αρκεί να κερδίζει η ομάδα».
- Βλέπεις τον Άρη ως υποψήφιο για την κατάκτηση του τίτλου, ή είναι πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις;
«Πρέπει να σκεφτόμαστε τον κάθε γύρο της διοργάνωσης ξεχωριστά. Τώρα ο στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα. Εκεί, θα δούμε ποια ομάδα θα βρούμε απέναντί μας και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Πρώτα, όμως, οφείλουμε να περάσουμε στα προημιτελικά και αυτό είναι το μοναδικό που πρέπει να μας απασχολεί προς το παρόν».
- Ποια είναι, κατά τη δική σου άποψη, η επίδραση του Ντέιβιντ Μπλατ στην ομάδα;
«Ο κόουτς έχει φέρει θετικά στοιχεία στην ομάδα και στο παιχνίδι της. Προσπαθεί να μας κάνει να έχουμε λίγο πιο επιθετικό πνεύμα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θέλει να βγάζουμε τους αντιπάλους εκτός ρυθμού, είναι απαιτητικός από τους παίκτες του και πιστεύω ότι έχει κάνει καλό στην ομάδα». Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: