Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πήρε το ντέρμπι της Ρόδου ο Διαγόρας


Ο Ταραχούλσκι πανηγυρίζει με τον Σπάρταλη Ο Διαγόρας ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Ρόδου, καθώς επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 2-0 στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Με εννέα παίκτες από το 38' οι γηπεδούχοι, που έχασαν πέναλτι με τον Λάζετιτς. Ταραχούλσκι και Σπάρταλης οι σκόρερ του "Γηραιού".

Ο Διαγόρας κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 16' με σουτ του Ταραχούλσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Λουτσιάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ωστόσο, στο 25' οι "πράσινοι" είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση όταν κέρδισαν πέναλτι, που πάντως αμφισβητήθηκε από τον Διαγόρα. Όμως, ο τερματοφύλακας Βελλίδης νίκησε τον Λάζετιτς, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και κράτησε το 0-1.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τη Ρόδο στο 38' όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Δανάς, γεγονός που έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των παικτών του Γιώργου Φοιρού. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Σπάρταλης με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το 0-2.

Στην επανάληψη, ο Διαγόρας -όπως είναι φυσικό- διατήρησε τον έλεγχο και διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα φτάνοντας στην κατάκτηση της νίκης απέναντι στη Ρόδο που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ρόδος (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Παναγιωτόπουλος, Δανάς, Καλλιμάνης, Λάζετιτς (78' Βίγιαρ), Πρίπου, Βεργώνης, Λουτσιάνο, Κακλαμάνος (66' Οξύζογλου), Γ. Καντιμοίρης (46' Καντιμοίρης), Πελέκης, Ιράλα.

Διαγόρας (Γιώργος Φοιρός): Βελλίδης, Μπριλάκης, Τσιάτσιος (84' Χατζής), Σαλαμαστράκης, Πουλόπουλος, Σπάρταλης (76' Παύλου), Ρούσεφ (69' Ακόστα), Χρήστου, Μπακομήτρος, Γεωργιάδης, Ταραχούλσκι, Σαλαμαστράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: