Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Έγκλημα και σωτηρία (;)

Η… εγκληματική χαλάρωση του ΠΑΟΚ όταν προηγήθηκε με τρία γκολ(!), έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να φέρει τα πάνω-κάτω και με το τελικό 3-3 να πάρει ένα «χρυσό» βαθμό στην προσπάθεια παραμονής του!

Έγκλημα και σωτηρία (;)
«Αυτοκτονία» και… τιμωρία απ’ τις λίγες!

Αν και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 37' με τρία γκολ, χάρη στα τέρματα των Λούκας (2) και Κατσικά, στη συνέχεια σπατάλησε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες», χαλάρωσε σχεδόν... εγκληματικά και ο Απόλλωνας Σμύρνης έφερε τα πάνω-κάτω, με τον Πετρόπουλο στο 86' να γράφει το τελικό 3-3!

Προτού βγει το πρώτο μέρος, η ελαφρά ταξιαρχία είχε καταφέρει να μείνει ζωντανή στο... κόλπο, όταν ο «Πετρογκόλ» και ο Δεληζήσης είχαν κρατήσει όρθια την ομάδα τους.

«Πικράθηκε» ο Σαββίδης ανήμερα των γενεθλίων του, που ναι μεν είδε τους Θεσσαλονικείς να ανεβαίνουν στη δεύτερη θέση και στο +1 από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ωστόσο αν ξεκινούσαν τώρα τα πλέι οφ, οι τρεις τους θα έμπαιναν με ένα πόντο. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι πήραν «χρυσό» βαθμό, έφτασαν στους 30 και μείωσαν στον πόντο από Βέροια και Πλατανιά!

Το ματς:

«Καιγόταν» για νίκη ο Απόλλωνας. Κι έχοντας αυτό στο… μυαλό του μπήκε με διάθεση να δείξει στον ΠΑΟΚ πως θα περάσει δύσκολο βράδυ. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και έβαλαν… ζόρια στους γηπεδούχους. Ο Σπυρόπουλος κέρδισε ένα… δύσκολο πέναλτι, με τον Λούκας απ’ την άσπρη βούλα να ανοίγει το σκορ και παράλληλα να αποσυντονίζει πλήρως τους αντιπάλους του. Γιατί η αλήθεια είναι πως «πάγωσαν» από το γρήγορο γκολ και έμοιαζαν να έχουν μείνει… εκτός κλίματος! Και τα δύσκολα ήρθαν στο 27’ με τον μέχρι τότε σκόρερ του παιχνιδιού να «κερνάει» στον Κατσικά κι εκείνος να κάνει ό,τι δεν είχαν μπορέσει νωρίτερα Στοχ και Χούσεν, για το 2-0 του «Δικεφάλου του βορρά».

Ο Σλοβάκος ήταν σε… τρελή μέρα. Έκανε «παπάδες», έπιανε τα γνωστά του σουτ, αλλά δεν το έβγαινε το γκολ που τόσο πολύ ζητούσε. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να αυξήσει κι άλλο το προβάδισμά του και να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από… αγκαλιά με το τρίποντο. Διότι στο 37’ ο Λούκας βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα (με εξαιρετικό τελείωμα και ύστερα από κάθετη του Νάτχο) και πραγματικά δεν θα υπήρχε κάποιος εκείνη τη στιγμή να ποντάρει σε κάτι, πέραν του διπλού. Και δικαιολογημένα. Τελικά υπήρχαν οι παίκτες του Απόλλωνα. Η είσοδος του Φαρινόλα άλλαξε άρδην την εικόνα της «ελαφράς ταξιαρχίας» και στο 40’ κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο Πετρόπουλος... κόλλησε. Και σα να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις ο Δεληζήσης εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Γλύκου και μειώνοντας σε 2-3 έβαλε φωτιά!

Ένα είναι το μόνο σίγουρο από αυτό το παιχνίδι. ΔΕΝ ήταν η μέρα του Χούσεν. Γιατί ο άσος του ΠΑΟΚ έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη και αντί να τελειώσει το ματς γρήγορα, άφηνε στο κόλπο τον Απόλλωνα. Οι δύο προπονητές έκαναν διάφορες αλλαγές, θέλοντας να ανακατέψουν την τράπουλα και να βρουν την... φόρμουλα για το στόχο τους. Ο Στοχ που δεν ήταν εξίσου καλός όπως στο πρώτο, αποσύρθηκε, κάτι που δεν έδειξε να τον ευχαριστεί ιδιαίτερα. Και μια ακόμα επιβεβαίωση του ότι ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε στόχο ήρθε στο 84’ με τον Χούσεν ΚΑΙ ΠΑΛΙ να χάνει το άχαστο, όταν ο Δεληζήσης πάνω στην γραμμή έσωσε την ομάδα του!

Και τελικά ήρθε η τιμωρία. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου αν προτιμάτε. Βάλ’τε εσείς όποιο κλισέ θέλετε Δύο λεπτά μετά ο Πετρόπουλος πήδηξε, νίκησε όποιον βρήκε απέναντί του και έστειλε αναπαυτικά για την ομάδα του και μαρτυρικά για τον ΠΑΟΚ την μπάλα στην εστία του Γλύκου, για το 3-3 σε ένα απίστευτο παιχνίδι! Κι όχι δεν τέλειωσε εκεί. Γιατί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κόρμπος θα μπορούσε να υπογράψει ένα ΕΠΟΣ για την ομάδα του, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ, ενώ στην τελευταία φάση του ματς, ποιος άλλος; Ο Χούσεν έχασε νέα μοναδική ευκαιρία, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Γκόμες, Αργυρόπουλος (27’ Φαρινόλα), Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Παντελιάδης (72' Τσοκάνης), Κόρμπος, Άμπροουζ (57' Κανακούδης), Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος

Στον πάγκο: Σταματόπουλος, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Παπαζαχαρίας

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λούκας, Στοχ (73’ Γεωργιάδης), Χούσεν, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Ινσαουράλδε, Μάρτενς (61’ Μαντούρο), Νάτχο (89' Σαλπιγγίδης)

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κίτσιου, Νίνης, Ολίσε Πηγή: sport-fm.gr

Του έκλεψε τη δόξα…!!

waiters
Το κάρφωμα του Πολ Τζορτζ στην αναμέτρηση των Ιντιάνα Πέισερς κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ θα ήταν άνετα στην κορυφή της λίστας με τις 10 κορυφαίες φάσεις των αγώνων της Τετάρτης (26/03) στο ΝΒΑ, αν δεν υπήρχε το νικητήριο καλάθι του Γουέιτερς στο παιχνίδι των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς.
Απολαύστε το θέαμα!






Πηγή: arenafm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Με Τρεζεγκέ οι Νιούελς Ολντ Μπόις!! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ και ισάριθμες αποβολές παικτών της Νασιονάλ Μοντεβιδέο, οι Νιούελς Ολντ Μπόις πήραν «μεγάλο» 4-2 στην Ουρουγουάη.
Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Χουάν Μάσκια στο 11ο λεπτό, ενώ στο 22ο ισοφάρισε ο Αλέξις Κάστρο για τους Αργεντινούς, που ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 53ο με τον Μάρκος Κάσερες, αλλά στο 60ό λεπτό ισοφάρισε ο Αντρές Σκότι με πέναλτι. Ακολούθησε αποβολή του Ραφαέλ Γκαρσία στο 72ο λεπτό, γκολ του Τρεζεγκέ στο 74ο, αποβολή του τερματοφύλακα Χόρχε Μπάβα στο 80ό και στο 90ό σημειώθηκε το δεύτερο τέρμα του Γάλλου στράικερ, ο οποίος εισήλθε ως αλλαγή στο 66ο! Πέρα από το ματς του πέμπτου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες, στον όγδοο η Άρσεναλ Σαραντί για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής χάρη σε εκτός έδρας 3-1 επί της Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι, καθώς οι Ματίας Σάντσεζ στο 35ο λεπτό, Μαρτίν Ρόγε στο 65ο και Ματίας Ζαλντίβια στο 93ο λεπτό βρήκαν δίχτυα, ενώ στο 56ο οι Βενεζουελανοί ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ρολάντο Εσκομπάρ.
Συνέχεια στους αργεντίνικους θριάμβους δόθηκε στον πρώτο όμιλο, αφού η Βελέζ εξασφάλισε επίσης «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο με 3-1 από την έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε χάρη σε γκολ των Αγκοστίν Αγιόνε στο 7ο λεπτό, Λούκας Πράτο στο 60ό και Χέκτορ Σαντέρος στο 92ο, αν και στο 90ό λεπτό αποβλήθηκε ο Εμελιάνο Πάπα με απευθείας κόκκινη και στο 54ο ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Ντράουσιο. Ένα ακόμα τρελό γκολ της βραδιάς σημειώθηκε σε ματς του έβδομου γκρουπ, αφού ο Ουίλιαμ Φερέιρα άδειασε ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής χάρισε εκτός έδρας 1-0 της Μπολιβάρ επί της Λεόν. Τέλος, στο τρίτο γκρουπ η Ντεπορτίβο Κάλι πήρε εντός έδρας 1-1 από τους Ο’ Χίγκινς, αφού στο 93ο λεπτό ο Νέστορ Καμάτσο ισοφάρισε γκολάρα του Γέρσον Οπάζο από το 57ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Ατλέτικο Παραναένσε-Βελέζ Σάρσφιλντ 1-3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12 (5 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 7 (5 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (4 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (4 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 7 (4 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 6 (4 αγ.).Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 4 (4 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 4 (4 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
Ντεπορτίβο Κάλι-Ο’ Χίγκινς 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 7 (4 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 6 (5 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 4 (4 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 8 (4 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 4 (4 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (4 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 7 (4 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (4 αγ.).
Έκτος Όμιλος
Νασιονάλ Μοντεβιδέο-Νιούελς Ολντ Μπόις 2-4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Γκρέμιο (Βραζιλία) 8 (4 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (4 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
Λεόν-Μπολιβάρ 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπολιβάρ (Βολιβία) 8 (5 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 7 (5 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (4 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι-Άρσεναλ Σαραντί 1-3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.












Πηγή: onsports.gr

"Ρέφερι, άσε μας να κλωτσάμε καλάμια!"

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα ιστορικό γεγονός που σημάδεψε για πάντα το ποδόσφαιρο. Ήταν 27 Μαρτίου 1871 όταν η Σκωτία κέρδιζε την Αγγλία στο Reaburn Place του Εδιμβούργου στον πρώτο διεθνή "ανεπίσημο" ποδοσφαιρικό αγώνα.
Το παιχνίδι, όμως, ήταν ακόμα στην πρώιμη μορφή του. Κι έτσι κάποια στιγμή στη διάρκεια του ματς τα αίματα άναψαν πολύ μεταξύ των παικτών.
Η κατάσταση ξέφυγε τόσο που οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων άρχισαν να ζητάνε από τον διαιτητή να τους επιτρέψει να κλωτσάνε τους αντιπάλους στα πόδια! Το φαντάζεστε; Οι παίκτες να λένε στον ρέφερι "θέλουμε να κλωτσάμε καλάμια!".
Κι αυτό ήταν ουσιαστικά που μαζί με το πιάσιμο της μπάλας με τα χέρια απετέλεσε ήδη λίγο νωρίτερα την αιτία διάσπασης των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου και ράγκμπι.

Και κάπως έτσι άρχισε να γράφεται η ιστορία δυο εκ των δημοφιλέστερων σπορ σήμερα στον πλανήτη.
Το ράγκμπι, άλλωστε, έχει κοινή καταγωγή με το ποδόσφαιρο, ενώ από το ράγκμπι έχουν προέλθει διάφορα άλλα σπορ, που αποτελούν παραλλαγές του.
Πηγή: sportdog.gr

«Άκυρο» σε Άρη από την ΕΕΑ!!

Ο Άρης έψαξε να σωθεί εξωαγωνιστικά, «πατώντας» στο γεγονός πως Πλατανιάς και Πανιώνιος δεν έχουν καταθέσει ισολογισμό, ωστόσο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν ασχολήθηκε καν! Στην προγραμματισμένη συνεδρίασή της την Πέμπτη, η ΕΕΑ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση των ισολογισμών που δεν έχουν καταθέσει ο Πλατανιάς (φέτος) και ο Πανιώνιος (πέρυσι και φέτος), ενώ το υπόμνημα που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Θανάσης Κώνστας, δεν έφτασε καν στα χέρια των μελών της επιτροπής, προφανώς για γραφειοκρατικούς λόγους.
Μάλιστα, στην ΕΕΑ ισχυρίζονται πως είναι αναρμόδιοι να ασχοληθούν με το θέμα των ισολογισμών, καθώς σε αυτήν «εμπίπτουν» μόνο οι προϋπολογισμοί.
Βάσει του νόμου των ανωνύμων εταιριών, οι ισολογισμοί είναι αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.Πηγή: sportdog.gr

Χωρίς ζόρι η ΤΣΣΚΑ την Μπάγερν!!

Την 10η νίκη της σημείωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με το 77-70 απέναντι στην Μπάγερν, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Τοp16 της Ευρωλίγκας.

Χωρίς ζόρι η ΤΣΣΚΑ την Μπάγερν
Η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στη Μαδρίτη, με το 77-70 απέναντι στη Μπάγερν. Οι Ρώσοι χάρη σε ένα ξέσπασμα στο 3ο δεκάλεπτο, «κλείδωσαν» ουσιαστικά τη νίκη, παρά την προσπάθεια των Βαυαρών, προς το φινάλε να μαζέψουν την διαφορά. Ο Σόνι Γουίμς είχε 15 πόντους (όλους στο πρώτο μέρος), ενώ ο Κρστιτς πρόσθεσε 12 και από 10 οι Χάινς και Κάουν. Πρώτοι σκόρερς για τους Γερμανούς, οι Τζέντοβιτς και Τράουντμαν που είχαν από 13.

Στην πρώτη περίοδο, οι Γερμανοί κατόρθωσαν να προηγηθούν με 6-0, αλλά γρήγορα οι Ρώσοι με τον Γουίμς και τον Κάουν, μάζεψαν την κατάσταση και αφού πέρασαν μπροστά με 14-9, έφτασαν την διαφορά ακόμα και στο +7, για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με 23-19.

Στην δεύτερη περίοδο, οι Γερμανοί, ενώ βρίσκονταν πίσω με επτά, έκαναν ένα σερί 12-0 για να καταφέρουν να πάρουν μια διαφορά πέντε πόντων, στα μισά της διαδρομής στη δεύτερη περίοδο με 32-27, ωστόσο στο δεύτερο μισό της περιόδου, έβαλαν μόνο ένα καλάθι, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω με το τέλος της 38-34.

Ουσιαστικά στην 3η περίοδο, ήταν και το κρίσιμο διάστημα που οι Μοσχοβίτες «κλείδωσαν» τον αγώνα. Σταδιακά με λύσεις από τον Κρστιτς, τον Τζάκσον και τον Μίτσοφ οι Ρώσοι άνοιξαν σταδιακά την διαφορά στους 11, στους 13 και μετά στους 16, με το σκορ στην 3η περίοδο να είναι επιμέρους 28-15 και το 66-49, να δείχνει «βουνό» για τους Γερμανούς, ώστε να κάνουν ανατροπή.
Στην τελευταία περίοδο, οι Ρώσοι κατέβασαν ρυθμούς με αποτέλεσμα προς το τέλος, να μαζέψουν την διαφορά οι Βαυαροί, με τους Τζέντοβιτς και Ντιλέινι να προσπαθούν, ωστόσο η διαφορά κατέβηκε μέχρι τους επτά πόντους που ήταν και η τελική.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 38-34, 66-49, 77-70

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Μίτσοφ 7 (1), Φριτζόν 5 (1), Τζάκσον 4, Πάργκο 5 (1), Κρστιτς 12, Γουίμς 15 (2), Κάουν 10, Χριάπα 9 (1), Χάινς 10

Μπάγερν: Τράουμαν 13 (1), Χάμαν, Τόμπσον 14, Στάιγκερ 5 (1), Μπένζινγκ 2, Τζέντοβιτς 13 (3), Ντιλέινι 9 (1), Ιμπντίχι 4, Τέιλορ 7 (1), Μπράιαντ 3

Διαιτητές: Μαρτίν (Ισπανία), Γκόντας (Ελλάδα), Πέρεθ Πιζάρο (Ισπανία) Πηγή: sport-fm.gr

Άσφαιρος...!!

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΣ Γιάννινα έβρισκε τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες όχι όμως και να σκοράρει. Έτσι ο Πανθρακικός έφυγε από τους Ζωσιμάδες με το 1-1.

Άσφαιρος...
Αγωνιστικός χώρος και κακές καιρικές συνθήκες δεν δυσκόλεψαν τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους να δημιουργήσουν ευκαιρίες –ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- όχι όμως και να σκοράρουν σε αυτές.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνουν με τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 απέναντι σε έναν Πανθρακικό ο οποίος ¬–ξεκάθαρα- λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε είχε σκοπό να φύγει από τα Γιάννινα έστω με έναν βαθμό.

Οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής άνοιξαν το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Ίγκορ. Στο 38ο ο Τζημόπουλος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Για τέσσερα λεπτά διέκοψε το παιχνίδι ο διαιτητής λόγω έντονης χαλαζόπτωσης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο παιχνίδι έχοντας μεγαλύτερη διάθεση να πάρει… κεφάλι στο σκορ και να έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την νίκη. Ωστόσο οι προθέσεις των παικτών των γηπεδούχων, έμεναν… προθέσεις.

Οι παίκτες του Πανθρακικού ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, κάλυπταν σωστά χώρους και δεν επέτρεπαν στην ομάδα των Ιωαννίνων να φτάσει στη μεγάλη περιοχή.

Μια δυσλειτουργία για την αμυντική γραμμή του Πανθρακικού στο 6ο λεπτό με τον Πασχαλάκη να διώχνει την μπάλα σε διπλή προσπάθεια του Ακόστα να σκοράρει μετά από εκτέλεση φάουλ που έφερε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κινδύνεψαν άλλη στιγμή και μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 26ο λεπτό η μπάλα με μεγάλη δόση τύχης έφτασε στον Ίγκορ στη μεγάλη περιοχή και από εκεί ο άσος της ομάδας της Κομοτηνής έκανε το 1-0.

Στο 35ο λεπτό διαιτητής θα διακόψει την εξέλιξη του αγώνα λόγω έντονης χαλαζόπτωσης. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από τέσσερα λεπτά με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τη διακοπή αυτή και να σκοράρουν μετά από μια αδράνεια της άμυνας του Πανθρακικού.

Στο 38ο λεπτό ο Τζημόπουλος είδε την μπάλα μπροστά του μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Ακόστα και δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε αγωνιστικά μετά την είσοδο του Τσάβες στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσε αρκετά, έχασε δύο καλές εξαιρετικές ευκαιρίες αλλά τίποτα. Αποκορύφωση η απόκρουση του Πασχαλάκη στο 70ο λεπτό σε σουτ του Ίλιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου 45λέπτου. Έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τον Πασχαλάκη να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση.











ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Ακόστα (84’ Γιάκος), Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Στρούνα (56’ Τσάβες), Κοροβέσης, Λίλα, Ντάσιος, Βίλα.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Μπέριος, Τσάβες, Μιχαήλ, Αυγενίκου, Γιάκος, Κρητικός.

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Εμποου, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Ρομέου (90+5 Ζδράβος), Μπεν Σαμπάτ, Ίγκορ (90+2 Σαρακατσάνος), Παπαγεωργίου, Μολίνα (74’ Χασομέρης), Μακρυδημήτρης, Τριανταφύλλου.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Καθάριος, Ρίζος, Σεϊντάν, Σαρακατσάνος, Χασομέρης.
Πηγή: sport-fm.gr

Το «ύστατο χαίρε» στον Νταϊφά!!

Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού «αποχαιρέτησε» σήμερα τον Σταύρο Νταϊφά, ο οποίος τη Δευτέρα «έφυγε» απ’ τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και σκόρπισε τη θλίψη στο σύλλογο.

Το «ύστατο χαίρε» στον Νταϊφά
Πλήθος κόσμου και πολλά μέλη της «οικογένειας» του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Παλαιό Φάληρο, όπου και «αποχαιρέτησαν» τον Σταύρο Νταϊφά.

Ο εκ των κορυφαίων προέδρων στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος «έφυγε» απ’ τη ζωή την Δευτέρα σε ηλικία 87 ετών και σήμερα μέσα σε βαθιά συγκίνηση οδηγήθηκε στην τελευταία του «κατοικία».

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ τους παίκτες των πρωταθλητών εκπροσώπησαν οι Ιμπαγάσα, Ρομπέρτο, Αβραάμ, Μανιάτης και Σάμαρης.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, πάρα πολλοί βετεράνοι του συλλόγου καθώς και αρκετοί αθλητές από τα υπόλοιπα τμήματα, δείγμα της θλίψης που σκόρπισε η απώλεια του εκπλιπόντος.

Δεκάδες στεφάνια υπήρχαν από τον αθλητικό και πολιτικό κόσμο, που θέλησαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα παραταχθούμε κανονικά στο γήπεδο»

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα παραταχθεί κανονικά στο γήπεδο για τον αγώνα με τον Βύζαντα Μεγάρων και δεν θα συμμετάσχει στην αποχή, εξέδωσε η θεσσαλική ΠΑΕ.

«Θα παραταχθούμε κανονικά στο γήπεδο»
Αποστάσεις από τις υπόλοιπες ομάδες της Football League κράτησε ο Ολυμπιακός Βόλου, τονίζοντας πως δεν θα πάρει μέρος στην αποχή, που θα πραγματοποιήσουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Συγκεκριμένα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ανακοίνωσε πως θα παραταχθεί κανονικά στον αγωνιστικό χώρο των Μεγάρων, για τον αγώνα με τον Βύζαντα, ενώ στο τέλος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τον ΠΣΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να απέχουν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League από την 26η αγωνιστική, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι θα παραταχθεί κανονικά στο γήπεδο των Μεγάρων για την αναμέτρηση της με αντίπαλο τον Βύζαντα. Ο ΠΣΑΠ άργησε να θυμηθεί να κάνει απεργία και όλες οι υγιείς ομάδες καλούνται να αποτρέψουν ενέργειες που δυσφημούν το ποδόσφαιρο.»

Ζητά υποβιβασμό Πλατανιά και Πανιωνίου ο Άρης!!!

Παρέμβαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε ο Άρης ζητώντας τον υποβιβασμό Πλατανιά και Πανιωνίου επειδή φέρονται να μην έχουν δημοσιεύσει ισολογισμούς.

Ζητά υποβιβασμό Πλατανιά και Πανιωνίου ο Άρης!
Κάθε πιθανότητα για να αποφύγει τον υποβιβασμό θέλει να εξαντλήσει ο Άρης. Η ΠΑΕ έκανε παρέμβαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας τον υποβιβασμό Πλατανιά και Πανιωνίου επειδή φέρονται να μην έχουν δημοσιεύσει ισολογισμούς.

Όπως είχε αναφερθεί τη Δευτέρα στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», οι μεν Νεοσμυρνιώτες δεν έχουν δημοσιεύσει για δύο χρόνια ισολογισμό, οι δε Χανιώτες για έναν χρόνο.

Η ΕΕΑ θα εξετάσει την υπόθεση και εφόσον αποδειχτεί ότι δεν είχαν δημοσιεύσει ισολογισμούς, θα πρέπει τα μέλη της να αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν στην ΕΠΟ τον υποβιβασμό των δύο ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Αποχή στη Football League!!

Το’ παν και το’ καναν… Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε αποχή των ποδοσφαιριστών της Football League από τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της λίγκας για το εγγυητικό ταμείο.

Αποχή στη Football League!
Πράξη την προειδοποίησή τους για αποχή από τους αγώνες της προσεχούς (26ης και τελευταίας της κανονικής περιόδου) αγωνιστικής της Football League αποφάσισαν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές.

Παρά το γεγονός ότι πριν την έναρξη της σεζόν συστάθηκε ένα εγγυητικό ταμείο για να καλύπτει τις ανάγκες παικτών που για οποιονδήποτε λόγο δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους, μόνο η Super League έχει φανεί συνεπής στην υποχρέωσή της αυτή, ενώ αντίθετα η Football League δεν έχει λάβει από τους συλλόγους τα χρήματα που είχαν προβλεφτεί να συνεισφέρει. Οι ποδοσφαιριστές μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου (ΠΣΑΠ) ανακοίνωσαν αποχή από την αγωνιστική δράση για την προσεχή αγωνιστική και μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή συνεδριάζει η διοργανώτρια αρχή της τελευταίας και θα προσπαθήσει να βρει μια λύση για να μην τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα, καθώς οι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Π.Σ.Α.Π. έχει μέχρι σήμερα αποδείξει σε όλους την σύνεση, την καλοπιστία και κυρίως τις ανοχές και τις αντοχές του και έχει, σε κρίσιμα χρονικά σημεία, συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς, όταν προσφάτως, ενόψει του κινδύνου διάλυσης των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, σε αντιστάθμισμα σοβαρών και συνειδητών παραχωρήσεών του διεκδίκησε και πέτυχε μια στοιχειώδη πλην όμως κομβική για την εξασφάλιση των μελών του εξέλιξη, ποτέ δε περίμενε ότι μέχρι σήμερα οι έγγραφες δεσμεύσεις των αρμόδιων θεσμικών φορέων θα κατέληγαν κενό γράμμα.

Για μια ακόμη φορά κατανοήσαμε τις δυσκολίες των καιρών, για μια ακόμη φορά αναλωθήκαμε σε ατέλειωτες οχλήσεις και συζητήσεις, πολλές φορές πήραμε την πρωτοβουλία να κινήσουμε τις διαδικασίες, πάμπολλες φορές δε δεχθήκαμε διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις. Ποτέ δεν αδρανήσαμε, αντίθετα, έγκαιρα πάντοτε προειδοποιούσαμε ότι εξαντλούνται τα όρια μας.

Για τον Π.Σ.Α.Π. η υλοποίηση και η λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου, ιδίως με τα όσα αρνητικά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, είναι καίριο ζήτημα, ώστε να μην χωρεί καμία άλλη υπαναχώρηση.

Στο παρόν χρονικό σημείο ο Π.Σ.Α.Π. δεν προτίθεται να διακινδυνεύσει τίποτε περαιτέρω, δεν είναι δυνατόν να ωθηθεί σε άλλα αδιέξοδα, ούτε να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Σε πρόσφατη συνάντησή μας με την Football League λάβαμε για μια ακόμη φορά διαβεβαιώσεις, υποσχέσεις, κ.λπ.

Τις σεβαστήκαμε και τις αποδεχθήκαμε με κάθε καλή πίστη, ωστόσο διατηρήσαμε τις επιφυλάξεις μας και εκθέσαμε, με απόλυτη ειλικρίνεια, και τις δικές μας δεσμεύσεις έναντι των μελών μας.

Θεωρώντας ως δεδομένο ότι και η Football League θα αντιληφθεί, με αντίστοιχη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και τις δικές μας δεσμεύσεις, είμαστε υποχρεωμένοι σε ένα τόσο κομβικό σημείο να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας και να αξιώσουμε από την Football League να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που της αναλογούν, ώστε να υλοποιηθεί και λειτουργήσει το Εγγυητικό Ταμείο.

Μέχρι να γίνει αυτό, η μόνη θεμιτή άμυνα μας είναι η αποχή όλων των μελών μας από τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής της 29-30.03.2014, αλλά και από κάθε επόμενη, μέχρι να τηρηθούν οι έγγραφες δεσμεύσεις της Football League.

Και επειδή πολλοί, προκειμένου ενδεχομένως να αποποιηθούν των ευθυνών τους, θα προτρέξουν να λοιδορήσουν ή και να καταδικάσουν τον Σύνδεσμο για πρόκληση αποσταθεροποίησης κ.λπ., τους συμβουλεύουμε, πριν αρθρώσουν λόγο, να κάνουν την αυτοκριτική τους, να ενημερωθούν και αν έχουν ακόμη απορίες, να προστρέξουν στον Σύνδεσμο από τον οποίο σίγουρα θα λάβουν την πλήρη ενημέρωση και τις κατάλληλες και ορθές απαντήσεις.

Το βέβαιον είναι ότι στο παρόν έσχατο χρονικό σημείο ο Π.Σ.Α.Π. αναγκάζεται να αντιδράσει, έχοντας την πλήρη συνείδηση ότι έχει εξαντλήσει κάθε θεμιτό όριο, ώστε τυχόν μομφές ή υπονοούμενα να μην τον αγγίζουν
».

«Τεκμηριωμένη η προσφυγή»

danihlidhs
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Δήμαρχος  Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Αναφέρθηκε στην ένσταση του Δήμου Θέρμης, στην τριμελή επιτροπή, στην οποία θα παραστεί ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και στα εμπόδια που προκύπτουν ως προς την υλοποίηση της επένδυσης για την κατασκευή αθλητικού κέντρο του ΠΑΟΚ στην περιοχή.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σίμος Δανιηλίδης:
Για την υπόθεση της Θέρμης: “Παρακολουθώ το θέμα στενά και εγώ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όχι τώρα λόγω της αρνητικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και πριν σε καθημερινή βάση. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει αφοσιωθεί στο θέμα μαζί με έγκριτους νομικούς από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Η ένσταση, που έχει καταθέσει ο Δήμος Θέρμης στην τριμελή επιτροπή είναι απόλυτα τεκμηριωμένη. Οι 15 μέρες είναι το ανώτατο χρονικό όριο για να γίνει η συζήτηση. Εμείς ζητάμε να συνεδριάσει και νωρίτερα η επιτροπή, στην οποία θα παραβρεθώ και εγώ ως πρόεδρος της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που από σεμνότητα δεν το λέει. Συμμετέχουμε στο προεδρείο και λειτουργούμε συλλογικά. Εγώ ως πρόεδρος, ο κ. Παπαδόπουλος ως αντιπρόεδρος και ο Δήμαρχος της Κασσάνδρας, ο Βασίλης Παπαγιάννης, ως γραμματέας. Εκπρόσωπος της ΠΕΔ στην τριμελή επιτροπή θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Χαλάστρας, Δημοσθένης Ζαγκλάρας, που είναι συνταγματολόγος νομικός, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ζητήσει να παραστεί και το προεδρείο της ΠΕΔ στην επιτροπή.
Οι ευνοϊκές προϋποθέσεις για την τελική έγκριση δεν δημιουργούνται απλά από το γεγονός πως θα πάμε με ισχυρή παρουσία από πλευρά αυτοδιοίκησης στην επιτροπή, αλλά από τα απλά νομικά και δεδομένα των άρθρων και εγκυκλίων, που προβλέπουν απολύτως αυτά που αποφάσισε ο Δήμος Θέρμης. Οι ευνοϊκότερες των προϋποθέσεων είναι πως αποδεδειγμένα πλέον με νομική τεκμηρίωση έχει κάνει λάθος η υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Έχει αναφερθεί σε λάθος νόμο, σε λάθος άρθρο και σε παράγραφο που δεν έχει σχέση μ’ αυτό που έχει αποφασίσει σωστότατα ο Δήμαρχος της Θέρμης.
Ο Δήμος Θέρμης προσπαθεί να βρει επενδύτες και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο εξασφαλίζοντας απόλυτα τα συμφέροντα του. Δεν ήταν υποχρεωμένος και δεν προβλέπεται από τον νόμο να απαιτεί και να διασφαλίζει τις  θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επένδυση να πάνε σε άνεργα άτομα από τον Δήμο της Θέρμης. Το απαίτησε και το κατάφερε. Δεν προβλέπεται από τον νόμο να απαιτήσει ένα Ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο για τον Δήμο. Το απαίτησε και το κατοχύρωσε. Δεν προβλέπεται από τον νόμο τέτοιου είδους υπέρογκες και δύσκολες εγγυήσεις από τον επενδύτη για να είναι διασφαλισμένα τα συμφέροντα του λαού της Θέρμης. Αντί να του πούμε χίλια μπράβο, που απ’ όλες τις μεριές έχει προστατέψει τα συμφέροντα του λαού του, πηγαίνουμε και κατασκευάζουμε απορριπτικές αποφάσεις για να δημιουργήσουμε πρόβλημα”.
Για το αν έχει κάποια εξήγηση για το “μπλοκάρισμα” του έργου: “Δεν θέλω να φτάσω σ’ αυτό το σημείο. Να πω διάφορα πράγματα, θα περιμένω την κρίσιμη εκδίκαση του άρθρου της επιτροπής. Θέλω μέχρι εκείνη την στιγμή να πιστεύω και να λέω δημοσίως ότι έκανε λάθος η υπηρεσία. Θέλω να πιστεύω, ως καλοπροαίρετος άνθρωπος, ότι έγινε από λάθος και άγνοια. Αν δω άλλη εξέλιξη, θα βγω και θα πω κάποια πράγματα…”.
Για το αν υπήρχαν ανάλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες σε άλλους Δήμους: “Οι περισσότεροι Δήμοι και εδικά της επαρχίας έχοντας περιουσιακά στοιχεία και εκτάσεις, προσβλέπουν στην προσέγγιση υγειών και νόμιμων επενδύσεων. Έτσι αντιμετωπίζεται η κρίση και έρχονται θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν ευοδώθηκαν αυτές οι προσπάθειες. Σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που κάτι έγινε και υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον επένδυσης, παρουσιάστηκαν προβλήματα. Σε λίγες ανάλογες περιπτώσεις σε άλλους Δήμους υπήρξε ενδιαφέρον για λουτροπόλεις, όπως έγινε με την Σουρωτή, στο Δήμο Θέρμης. Μια επιχείρηση που με τα προϊόντα που προωθεί έχει διαφημίσει την περιοχή σε όλο τον κόσμο”.
Για τα άτομα από τα οποία θα αποτελείται η τριμελής επιτροπή: “Αποτελείται από τον προεδρεύοντα εκπρόσωπο του νομικού συμβουλίου του κράτους, ο οποίος είναι και ανώτατος δικαστικός, από τον εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και από τον εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση τον αρχικό ορισμό είναι ο κ. Ζαγκλάρας, αλλά θα παραστεί και όλο το προεδρείο της ΠΕΔ. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα αλλάξει ο εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου, γιατί πρόσφατα έγιναν εκλογές εκεί.
Εγώ θα πρότεινα να γίνει η συνεδρίαση σε λιγότερο από 15 μέρες. Είναι μείζονος σημασίας θέμα για ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά. Σε άλλες χώρες παραχωρούν δωρεάν τις εκτάσεις στους επενδυτές. Ο Δήμος της Θέρμης δεν παραχώρησε δωρεάν τις εκτάσεις, αλλά προστατεύει τα συμφέροντα του λαού του και αντί να του πουν μπράβο, του βάζουν και εμπόδια”.
Για τα εγκαίνια του γηπέδου στη Νεάπολη: “Το Σάββατο εγκαινιάζουμε και τυπικά το ανακατασκευασμένο γήπεδο των ερασιτεχνικών ομάδων και τον ακαδημιών μας, με τελευταίας γενιάς πλαστικό χλοοτάπητα, με καινούργιο φωτισμό και προδιαγραφές υψηλού επιπέδου. Είναι ένα από τα 13-14 έργα στον αθλητισμό που ξεκίνησαν το 2012, συνεχίστηκαν το 2013 και ολοκληρώνονται το 2014. Το συνολικό κόστος ξεπερνάει τα 7,5 εκ. ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο κοστίζει 500.000 ευρώ.
Το ακόμα μεγαλύτερο έργο, που είναι προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ είναι το παλιό γήπεδο του Στρεμπενιώτη, όπου θα φτιαχτεί το μέρος του στίβου, θα ανακατασκευαστεί η παλιά κερκίδα, οι τρεις όροφοι θα γίνουν γυμναστήρια αθλημάτων, δεξιά και αριστερά στα δύο μικρά γήπεδα θα τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας και δίπλα στις κερκίδες θα γίνει ένα μεγάλο αναψυκτήριο για να δροσίζει τους επισκέπτες. Νομίζω πως η Νεάπολη είναι προνομιακά ευνοημένη με 29 έργα, όπου τα 25 έχουν τελειώσει αξίας 15 εκ. ευρώ. Ξοφλήσαμε και χρέη και τα δάνεια που δεν ήταν λίγα. Αυτή είναι η πέμπτη θητεία που διανύουμε. Αυτή την περίοδο όποιος Δήμαρχος τρέχει 365 μέρες δεν χρειάζεται να κάνει κάτι προεκλογικά”.
Πηγή: arenafm.gr

«Όλοι μας πολεμούν…»!

stox
Για την αναμέτρηση με τον Απόλλων Σμύρνης μίλησε ο Μίροσλαβ Στοχ ο οποίος τόνισε πως όλες οι ομάδες επιδιώκουν την αυτοπροβολής τους όταν κοντράρονται με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα του συνδρομητικού:
«Θα δούμε τί θα γίνει, αλλά πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για τον συγκεκριμένο αγώνα, επειδή ξέρουμε πως θα παλέψουν εναντίον μας, όλοι μας πολεμούν όταν βρίσκονται απέναντι στον ΠΑΟΚ, όλοι επιδιώκουν την αυτοπροβολή τους κι όπως έχω αναφέρει πρέπει να νικήσουμε όλους τους αγώνες που ακολουθούν και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε – με το καλό – τους τρεις βαθμούς από την Αθήνα».

«Χρόνια πολλά, Ιβάν»

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου κλείνει 55 χρόνια ζωής και, όπως είναι εύλογο, σύσσωμη η «ασπρόμαυρη» οικογένεια του εξέφρασε τις πιο θερμές ευχές.

Αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρεται:
«Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε επιτυχία στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, κ. Ιβάν Σαββίδη που έγινε 55 ετών.

Τις δικές τους ευχές στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ έστειλαν μέσω του paokfc.gr και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. «Εύχομαι στον ιδιοκτήτη της ομάδας Χρόνια Πολλά, με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες», ήταν το μήνυμα του προπονητή της ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης και συνέχισε: «Του εύχομαι επίσης να έχει δύναμη και αντοχή στον αγώνα που ανέλαβε να αλλάξει την ιστορία της ομάδας. Ελπίζω να του ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη και να νιώθει περήφανος για την ομάδα του στο τέλος της σεζόν».

Οι ποδοσφαιριστές, δια μέσω του αρχηγού Δημήτρη Σαλπιγγίδη σημείωσαν: «Ευχόμαστε στον κ. Σαββίδη Χρόνια Πολλά, με υγεία και να πραγματοποιηθούν όλα του τα όνειρα. Όσο περνάει από το χέρι μας θα κάνουμε τα πάντα να του δώσουμε χαρές με τις αγωνιστικές μας επιτυχίες. Είμαστε χαρούμενοι που είναι δίπλα μας».

Ευνοϊκή παράδοση στη Ριζούπολη!!

Φιλόξενη αποδεικνύεται η Ριζούπολη για τον ΠΑΟΚ, στους τελευταίους αγώνες που έχει δώσει κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, όπως πριν από κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ, παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά και στοιχεία από την παράδοση του Δικεφάλου.

Αναλυτικά:

4 γκολ σε κάθε μια από τις τελευταίες επισκέψεις του έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Απόλλωνα. Το τελευταίο ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες για την Super League ήταν την σεζόν 1999-00 και ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-3 χάρη σε δύο γκολ του Ναλιτζή και από ένα των Φρούσσου και Καφέ. Το 1998-99 η αναμέτρηση τελείωσε με 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ το 1997-98 σημειώθηκε ισοπαλία με 4-4.

5 σερί αγώνες αήττητος στη Ριζούπολη (4 νίκες – 1 ισοπαλία) μετρά ο ΠΑΟΚ που έχει σπάσει την αρνητική παράδοση που είχε δημιουργήσει ο Απόλλων Σμύρνης όταν πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Πιο παλιά ο ΠΑΟΚ μετρούσε τέσσερις νίκες κι οκτώ ισοπαλίες στην έδρα του αντιπάλου του.

6 ματς χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην πρώτη του νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, αφού από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α? Εθνική μέχρι και τις 7 Μαρτίου 1965 που επικράτησε με 2-1 μετρούσε πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς.

3 φορές έχουν συναντηθεί αυτή την περίοδο για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος οι δύο ομάδες με τον Απόλλωνα να μην έχει σημειώσει γκολ κατά του ΠΑΟΚ. Οι αναμετρήσεις για το Κύπελλο τελείωσαν με 3-0 εντός και εκτός έδρας, ενώ στην Τούμπα για τον πρώτο γύρο το ματς τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Πηγή: metrosport.gr

«Θέλει μεγάλη προσοχή στις αντεπιθέσεις»

Δύσκολο περιμένει το αποψινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Σκόνδρας. «Άλλο το πρωτάθλημα και άλλο το Κύπελλο. Νομίζω πως θα φανούν πιο δυνατοί», σχολίασε.

«Θέλει μεγάλη προσοχή στις αντεπιθέσεις»
Να προσέξουν τις αντεπιθέσεις του Απόλλωνα χρειάζεται στον ΠΑΟΚ όπως δήλωσε ο Γιάννης Σκόρδας μιλώντας στην κάμερα της Nova. Ο 24χρονος αμυντικός τόνισε πως αν αυτός και οι συμπαίκτες του προσέξουν αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του αντιπάλου και δείξουν πάθος θα καταφέρουν να νικήσουν σήμερα (27/3, 19:30) στη Ριζούπολη.

«Κι αυτό θα είναι πάλι δύσκολο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες τον ΠΑΟΚ τον αντιμετωπίζουν 'κλειστά' κι ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις, εκεί θέλει μεγάλη προσοχή για μας. Αλλά νομίζω, όπως είπα πρέπει να δείξουμε κι εκεί πάθος, να δείξουμε τη δύναμη σαν ΠΑΟΚ και πιστεύω αν τ' αντέξουμε όλα αυτά και παίξουμε και καλά θα κερδίσουμε», ανέφερε ο Σκόνδρας.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες στην Τούμπα, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-0 στα δύο ματς για τους «8»του Κυπέλλου Ελλάδος. «Σίγουρα, άλλο το Κύπελλο, άλλο το πρωτάθλημα. Νομίζω θα φανούν πιο δυνατοί γιατί κι αυτοί είναι σε μια δύσκολη βαθμολογική θέση», σχολίασε σχετικά ο παίκτης του ΠΑΟΚ.

Το μπαλάκι στον Οικονομόπουλο!!

Το κράτος υπέγραψε πως αποδέχεται την εκχώρηση της ΑΕΚ από το χρέος Ψωμιάδη και πλέον απομένει ο Χάρης Οικονομόπουλος να αποσύρει την αγωγή κατά της εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

Το μπαλάκι στον Οικονομόπουλο
Άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την ολοκλήρωση εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, υπέγραψε σήμερα πως το κράτος αποδέχεται την εκχώρηση της ΑΕΚ από το χρέος Ψωμιάδη, πράγμα που σημαίνει πως θα διεκδικήσει από τη συγκεκριμένη υπόθεση όσα χρήματα έχουν υπεξαιρεθεί από τον πρώην ισχυρό άνδρα της ομάδας και θα βρεθούν σε λογαριασμό του ιδίου ή της οικογένειάς του (ή θα προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων). Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 85 εκατ. ευρώ.

Πλέον εκκρεμεί να τηρήσει ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος τη δέσμευσή του πως εφόσον το κράτος υπογράψει, θα αποσύρει την αγωγή που είχε κάνει μπλοκάροντας τη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ (η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή), για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διάλυσης της εταιρείας.

Απομένει η υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ του διαχειριστή της εκκαθάρισης, Ανδρέα Δημητρέλου, και της Εφορίας, η δημοσίευση της εκκαθάρισης στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και η τακτοποίηση του ζητήματος του χαρτοσήμου (η τιμή του ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ και υπάρχουν και 550.000 υπέρ του ΟΓΑ). Στην ΑΕΚ παρουσιάζονται βέβαιοι πως δεν υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για την οριστική διάλυση της ΠΑΕ, αλλά και την επανασύστασή της (με το ίδιο ΑΦΜ) προκειμένου να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League την επόμενη σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

«Από εμάς εξαρτάται κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Τελικό χαρακτήρισε για τον Απόλλωνα το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Πέτρος Κανακούδης και τόνισε πως η έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθεί από την ομάδα του.

«Από εμάς εξαρτάται κόντρα στον ΠΑΟΚ»
Να βρει τις δυνάμεις ώστε να αντιστρέψει τις εις βάρος του κατάσταση χρειάζεται ο Απόλλων στο σημερινό (27/3, 19:30) ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως είπε ο Πέτρος Κανακούδης μιλώντας στην κάμερα της Nova. Ο 30χρονος μεσοαμυντικός τόνισε πως όλα στον αγώνα της Ριζούπολης θα εξαρτηθούν από την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

«Για εμάς είναι ο τελικός της χρονιάς. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Το παιχνίδι εξαρτάται από το πόσο το θέλουμε εμείς το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά δυνατή ομάδα αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς», ανέφερε ο Κανακούδης.

Η επόμενη ημέρα άρχισε!!

Μαύρα γενέθλια έκαναν στον Άρη μετά τον υποβιβασμό του και πλέον έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν θα συνεχίσει ο Λάμπρός Σκόρδας στην προεδρία, αλλά και το που θα αγωνισθούν του χρόνου οι «κίτρινοι».

Η επόμενη ημέρα άρχισε
Ο Άρης δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, κάνοντας το «θαύμα» και υποβιβάστηκε και μαθηματικά τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η επόμενη μέρα της εντός έδρας ήττας από τον Εργοτέλη «τρέχει» στη σκιά αρκετών ερωτημάτων.

Το πιο απλό έχει να κάνει με την τεχνική ηγεσία. Ο Σούλης Παπαδόπουλος αποτελεί παρελθόν και εκτός απρόοπτου θα τον διαδεχθεί ο Νίκος Πασιαλής από την ομάδα Νέων. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που απασχολεί ελάχιστα, καθώς οι «κίτρινοι» δεν έχουν να στόχο να κυνηγήσουν κάτι μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει με ποια διοίκηση θα πορευτεί στο άμεσο μέλλον η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Λάμπρος Σκόρδας δεν είναι διατεθειμένος να φύγει, όπως φάνηκε από τη γραπή του τοποθέτηση, εφόσον δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής. Μεγάλλο κομμάτι του κόσμου πάντως δεν τον θέλει και το έδειξε για άλλη μια φορά χθες στο «Κλ. Βικελίδης». Στις μάχες που έχει δώσει τη φετινή σεζόν ο πρόεδρος της ΠΑΕ βγήκε νικητής. Ωστόσο, ότι δεν κατάφερε να κάνει η ΚΜΑ, προσπαθώντας να ρίξει τη νυν διοίκηση ίσως να μπορέσει να κάνει ο λαός της ομάδας, καθώς μετά τον βέβαιο υποβιβασμό η οργή ξεχειλίζει.

Το μέλλον του Άρη ανήκει σε υποδεέστερη κατηγορία, αλλά το ερώτημα είναι σε ποια. Θα αγωνιστεί στη Football League ή θα ακολουθηθεί το… μοντέλο ΑΕΚ, που θα προβλέπει εκκαθάριση της ΠΑΕ και συμμετοχή στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Αν δεν γίνει γνωστό όμως πρώτα ποιο ΔΣ θα κινήσει τα νήματα, δεν μπορεί κανείς να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα. Ο Λάμπρος Σκόρδας πάντως, όπως φάνηκε από τη χθεσινή του δήλωση, δεν θεωρεί καλή λύση το δεύτερο σενάριο. «Η επιλογή της Γ’ Εθνικής και της διάλυσης δεν πρέπει να αποτελέσουν επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά και θέλει να σώσει την ομάδα με υπαγωγή της στο άρθρο 99.Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει Μενσά-Μπονσού η Γαλατά!

Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Ποπς Μενσά-Μπονσού κι όλα δείχνουν πως χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Χάνει Μενσά-Μπονσού η Γαλατά
Ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν οι φιλοδοξίες της Γαλατάσαραϊ για μία καλή πορεία στην Ευρωλίγκα και το τουρκικό πρωτάθλημα.

Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού τραυματίστηκε (για πολλοστή φορά στην καριέρα του) στο γόνατο και όλα δείχνουν πως θα χάσει ο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Βρετανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις για να γίνει σαφές το χρονικό διάστημα που θα λείψει από τα παρκέ.

Ο 30χρονος άσος (2,06μ.) έχει φέτος 9,5 πόντους και 7,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Πηγή: sport-fm.gr

Ποτέ δεν ξέρεις!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μαθηματικά κινδυνεύει ακόμα και θέλει να ξεμπερδεύει μία καλή με την υπόθεση παραμονή, ενώ θα φιλοξενήσει σήμερα (17:15, Novasports 1) τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανθρακικό.

Ποτέ δεν ξέρεις
Πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη απέχει ο ΠΑΣ Γιάννινα και ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στη Superleague, καθώς του απομένουν τέσσερα παιχνίδια. Αρχής γενομένης από το αποψινό με τον σωμένο Πανθρακικό στους Ζωσιμάδες. Στη συνέχεια οι Ηπειρώτες θα παίξουν κατά σειρά με Εργοτέλη (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Άρη (εκτός).

Ο Γιάννης Πετράκης δεν μπορεί να υπολογίζει τους Κίτσου, Λεάντρο, ενώ στην αποστολή βρίσκεται ξανά ο Κριστιάν Τσάβες, όπως και ο Μιχαήλ που δεν έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λόγω καρτών.

Η πιθανή ενδεκάδα είναι Βελλίδης στο τέρμα και στην άμυνα οι Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Στρούνα. Οι Λίλα, Τσουκαλάς θα παίξουν στον άξονα, με τον Γιάκο μπροστά τους. Ο Κοροβέσης θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο του κέντρου και ο Βίλα στο δεξί και στην κορυφή ο Ίλιτς.

Από την άλλη ο Πανθρακικός είναι εννέα πόντους μακριά από την 16η θέση και θα αγωνίζεται και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία. Ο Άκης Μάντζιος δεν θα έχει στη διάθεση του απόψε τον τιμωρημένο Τζάνη, αλλά και στους Ντιόγο, Λαδάκη, που έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν.

Η πιθανή ενδεκάδα είναι Αθανασιάδης, Εμπόου, Σαρακατσάνος, Μπεν Σαμπάτ, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Καθάριος, Χασομέρης και Ιγκόρ. Πηγή: sport-fm.gr

Άρωμα τελικών!

Οι Πέισερς νίκησαν το Μαϊάμι σε ένα ματς με άρωμα τελικών της Ανατολής. Ασταμάτητοι οι Σπερς, ελπίζουν ακόμη για play offs οι Νικς. Καλοί και… νικητές Καλάθης και Κουφός.

Άρωμα τελικών
Προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην Ανατολή πήραν οι Πέισερς νικώντας με 84-83 το Μαϊάμι. Οι γηπεδούχοι (52-20) ανέτρεψαν διαφορά επτά πόντων στην τέταρτη περίοδο και είχαν κορυφαίους τους Πολ Τζορτζ με 23 και Ρόι Χίμπερτ με 21 πόντους. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 38 πόντους ήταν όλα τα λεφτά για τους πρωταθλητές (48-22), αλλά κι αυτός όπως και ο Κρις Μπος αστόχησαν στα τελευταία λεπτά σε σουτ που θα μπορούσαν να δώσουν στην ομάδα τους το προβάδισμα. Στην τέταρτη περίοδο αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για τους νικητές ο Λανς Στίβενσον.

Με 29 πόντους και 13 ριμπάουντ του 37χρονου Τιμ Ντάνκαν οι Σπερς επικράτησαν 108-103 των Νάγκετς και έφτασαν τις 15 σερί νίκες διατηρώντας το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (55-16).

Οι Νικς πέρασαν με 107-99 από το Σακραμέντο με 36 πόντους του Καρμέλο Άντονι και τον Τζέι Αρ Σμιθ να προσθέτει 29 με 9/12 τρίποντα κι εκμεταλλευόμενοι τη συντριβή των Χοκς από τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα με 107-83 πλησίασαν στις δύο νίκες για την όγδοη θέση της Ανατολής.

Οι Κλίπερς έχασαν με 98-96 στη Νέα Ορλεάνη από τους Πέλικανς, ενώ οι Καβαλίερς με καλάθι του Ντιόν Γουέιτερς στην εκπνοή πέρασαν με 97-96 από το Ντιτρόιτ.

Οι Γκρίζλις πέρασαν από την έδρα των Τζαζ με 91-87 με καλή παρουσία των δύο Ελλήνων. Ο Νικ Καλάθης είχε 9 πόντους (3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ σε 14:58, ενώ ο Κώστας Κουφός είχε 6 πόντους (3/4 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 17:37.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μπρούκλιν Νετς 116-111 (κ.α. 105-105) Τζέφερσον 35 (15 ριμπ.), Γουόκερ 20 (12 ασίστ), Ντάγκλας-Ρόμπερτς 16, ΜακΡόμπερτς 12-Ουίλιαμς 29, Τελέτοβιτς 22, Τζόνσον 18, Άντερσον 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Φίνιξ Σανς 93-99 Γουόλ 29, Γκορτάτ 17, Αρίζα 14, Γουέμπστερ 10-Ντράγκιτς 25, Μπλέντσοου 23, Γκριν 13, Φράι 10.

Μπόστον Σέλτικς-Τορόντο Ράπτορς 90-99 Σάλιντζερ 26, Μπράντλεϊ 16, Τζόνσον 13, Ρόντο 9 (15 ασίστ)-Ρος 24, Λάουρι 23, ΝτεΡόζαν 20, Βαλαντσιούνας 15 (14 ριμπ.), Τζόνσον 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 96-97 Σμιθ 24, Σίνγκλερ 18, Τζένινγκς 17 (13 ασίστ), Μονρό 14, Ντράμοντ 6 (11 ριμπ.)-Ντελαβεντόβα 21, Γουέιτερς 18, Τζακ 17, Βαρεζάο 12 (16 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ατλάντα Χοκς 107-83 Μάρτιν 18, Μπρούερ 18, Ντιένγκ 15 (15 ριμπ.), Λοβ 14 (12 ριμπ.), Μπάντιντζερ 12-Σκοτ 15, Μίλσαπ 12 (10 ριμπ.), Κάρολ 11, Ουίλιαμς 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Λος Άντζελες Κλίπερς 98-96 Μόροου 27, Ντέιβις 16 (13 ριμπ.), Μίλερ 16, Αζανσά 14 (11 ριμπ.), Έβανς 10, Αμίνου 8 (10 ριμπ.)-Κρόφορντ 31, Γκρίφιν 21, Μπαρνς 14, Κόλισον 11, Τζόρνταν 8 (16 ριμπ.).

Ιντιάνα Πέισερς-Μαϊάμι Χιτ 84-83 Τζορτζ 23, Χίμπερτ 21, Στίβενσον 15, Γουέστ 13, Τέρνερ 8-Τζέιμς 38, Ουέιντ 15, Μπος 8, Τσάλμερς 5, Κόουλ 5, Λιούις 5.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ντένβερ Νάγκετς 108-103 Ντάνκαν 29 (13 ριμπ.), Γκριν 16, Σπλίτερ 10, Πάρκερ 10, Τζινόμπιλι 10-Μπρουκς 25, Φαρίντ 24 (10 ριμπ.), Μοζγκόφ 14 (11 ριμπ.), Μίλερ 11.

Σακραμέντο Κινγκς-Νιου Γιορκ Νικς 99-107 Κάζινς 32 (15 ριμπ.), Μάκλεμορ 16, Γκέι 14, Άουτλο 15, ΜακΚόλουμ 10-Άντονι 36, Σμιθ 29, Στούντεμαϊρ 12, Τσάντλερ 10, Φέλτον 5 (10 ασίστ).

Γιούτα Τζαζ-Μέμφις Γκρίζλις 87-91 Φέιβορς 22 (10 ριμπ.), Χέιγουορντ 18, Τζέφερσον 15, Καντέρ 11 (15 ριμπ.), Μπερκ 11 (10 ασίστ)-Ράντολφ 22 (13 ριμπ.), Κόνλεϊ 19, Γκασόλ 18, Καλάθης 9.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν περιθώρια…!!

Ο Απόλλων που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη Superleague υποδέχεται σήμερα (19:30, Novasports 1) τον ελλιπή ΠΑΟΚ, που έχει στο μυαλό του το Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν περιθώρια…
Με πολλές αναγκαστικές αλλαγές θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει σε οκτώ ποδοσφαιριστές. Οι Κατσουράνης , Λάζαρ, Γκσούμπρινγκ είναι τραυματίες, ο Λίνο κρίθηκε ανέτοιμος τελευταία στιγμή και έμεινε εκτός αποστολής, ενώ οι Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Βούκιτς θα λείψουν λόγω καρτών, όπως και ο Βίτορ, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην άκρη του μυαλού βρίσκονται οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος αν και το πρώτο ματς είναι στις 2 Απριλίου και προηγούνται δύο ματς (το σημερινό και αυτό με την Καλλονή). Όμως υπάρχουν και τα play off, όπου εκεί θα κριθούν όλα.

Ο Γλύκος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Ο Σπύρόπουλος θα ξεκινήσει βασικός, καθώς είναι ο μόνος καθαρός αριστερός μπακ από τους 18 παίκτες που πήρε μαζί του στην Αθήνα. Πάντως τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από διάστρεμμα. Ο Σκόνδρας θα παίξει δεξιά και οι Κατσικάς Ινσαουράλδε στο κέντρο της άμυνας. Οι Κάτσε, Νάτχο θα είναι στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Μάρτενς, ενώ δύο εκ των Στοχ, Λούκας και Σαλπιγγίδη θα αγωνιστούν στα «φτερά» με τον τελευταίο να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Ο Χούσεν θα είναι σίγουρα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει πολύ καλή συγκομιδή στα φετινά του εντός έδρας παιχνίδια για τη Superleague, καθώς σε 15 παιχνίδια, μετράει 14 νίκες και μία ισοπαλία. Με ποιόν έφερε το «χ»; Με τον σημερινό του αντίπαλο, με τον οποίο είχε έρθει 0-0 στις 8 Δεκεμβρίου στην Τούμπα. Οι δύο τους είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος και η ομάδας της Θεσσαλονίκης επικράτησε 3-0 και στα δύο ματς.

Αυτό είχε γίνει βέβαια και ελέω Αλέξανδρού Τζόρβα, που είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση τότε, αλλά θα λείψει απόψε, καθώς είναι τραυματίας.

Ο Απόλλων μετά από τις νίκες της Βέροιας και του Πλατανιά στα χθεσινά ματς βρίσκεται σε δύσκολή θέση, καθώς είναι προτελευταίος πλέον με 29 βαθμούς, απέχοντας δύο από την 16η που οδηγεί στα μπαράζ.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Γκόμεζ, όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Παντελιάδης θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας και λογικά ο Αργυρόπουλος δεξιά, ενώ είναιν πιθανό να προτιμηθεί ο Χατζηζήσης. Οι Δεληζήσης, Σόντεμπεργκ θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας. Οι Κόρμπος, Τσοκάνης θα βρίσκονται στον άξονα, με τους Λουσέρο και Μίγκα στα άκρα. Ο Πετρόπουλος θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης και ο Άμπροουζ θα κινείται περιφερειακά. Πηγή: sport-fm.gr

«Δίνουν δικαιώματα οι διαιτητές»

Πολλά και σοβαρά λάθη έκαναν οι διαιτητές στους αγώνες της Τετάρτης για την 31η αγωνιστική. «Δίνουν δικαιώματα», δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δίνουν δικαιώματα οι διαιτητές»
Απρόσεχτοι και με πολλά λάθη που προκαλούν τις διαμαρτυρίες των ομάδων ήταν οι περισσότεροι διαιτητές των αγώνων της Τετάρτης για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ήταν δεδομένο πως θα είχαμε φωνές για τη διαιτησία στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά και οι διαιτητές δίνουν δικαιώματα. Πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και οι διαιτητές και αυτοί που τους ορίζουν», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας.

Αναλυτικά η «έκθεσή» του για τις διαιτησίες στα χθεσινά ματς:

Βέροια-Skoda Ξάνθη (3-2): Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

«Ο Σπάθας έκανε λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών και στον πειθαρχικό έλεγχο. Η αποβολή του Βασιλακάκη ήταν πολύ αυστηρή. Είναι καλός διαιτητής και ότι έμεινε καιρό απέξω ίσως επηρέασε την απόδοσή του».
Πλατανιάς-Λεβαδειακός (2-0): Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

«Μελανό σημείο ήταν η αποβολή του Κασναφέρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν έπρεπε να δοθεί καν φάουλ».
Πανιώνιος-Παναιτωλικός (1-1): Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

«Είναι άσχημο για μια ομάδα που πασχίζει να σωθεί να αδικείται από τη διαιτησία. Υπάρχει διπλό πέναλτι που κάνει ο Μπικέι στον Γιάννου, που δεν δόθηκε. Σωστά πάντως ακυρώθηκε το γκολ του Καμπάνταη ως οφσάιντ στις καθυστερήσεις».
Άρης-Εργοτέλης (0-2): Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

«Έκανε καλή διαιτησία ο Θάνος, χωρίς προβλήματα. Σωστά απέβαλε τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη».
ΟΦΗ-Ατρόμητος (2-0): Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

«Ο Κουτσιαύτης πέρασε από το γήπεδο χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί του και αυτό είναι επιτυχία».
Παναθηναϊκός-Καλλονή (3-0); Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

«Έκανε εξαιρετική διαιτησία ο Τριτσώνης μαζί με τους βοηθούς και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους, πράγμα που είναι πάντα θετικό».
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (2-1): Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

«Είχαμε πολλά λάθη, περισσότερο από τους βοηθούς. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ντε Μπλάσις ως οφσάιντ, αλλά έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη γιατί συνέχισε τη φάση. Κακώς μέτρησε το 2-1 γιατί ήταν οφσάιντ ο σκόρερ του Αστέρα. Επίσης υπήρχε ένα οφσάιντ στον Βέργο, που δεν δόθηκε από τον βοηθό».

Μπράουν… μετά τη Μάλαγα!!

Από Παρασκευή οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεση του Μπόμπι Μπράουν στον Ολυμπιακό, καθώς όλοι είναι επικεντρωμένοι στον «τελικό» με τη Μάλαγα. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Μπράουν… μετά τη Μάλαγα
Η υπόθεση του Μπόμπι Μπράουν δεν έχει κλείσει για τον Ολυμπιακό, παρά τη δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Μάλαγα. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης είχε τονίσει πως «αυτή τη στιγμή δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν παίκτη» θέλοντας να έχει απόλυτα προσηλωμένους τους πάντες στον αποψινό τελικό με την Ουνικάχα για το Top 16.

Όμως το θέμα της απόκτησης του Μπράουν θα επανέλθει στο προσκήνιο από την Παρασκευή, ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα στην Ανδαλουσία. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει στα χέρια του την πρόταση των «ερυθρόλευκων» και το μπαλάκι είναι στη δική του πλευρά. Μπορεί να έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ και εξασφαλισμένο συμβόλαιο στην Κίνα για την επόμενη σεζόν (με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), ωστόσο αφενός μεν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ώρα από τις ΗΠΑ και αφετέρου κανείς δεν μπορεί να αψηφήσει τη δυνατότητα να παίξει στους πρωταθλητές Ευρώπης και να διεκδικήσει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο άλλοτε άσος της Σιένα, αλλά και του Άρη, βρίσκεται στο Λος Άντζελες, «ζυγίζει» τα δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις του. Ο Ολυμπιακός δεν θα τον περιμένει… αιώνια, αλλά είναι αμφίβολο αν θα κινηθεί για άλλον γκαρντ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κάνει δικό του τον Μπράουν.

Υπενθυμίζεται πως ενδεχόμενη προσθήκη του Μπράουν (ή άλλου ξένου) σημαίνει πως θα πάρει τη θέση του Μάρντι Κόλινς στο ρόστερ της Α1 και σε αυτό δεν θα μπορέσει να δηλωθεί ποτέ, γιατί θα έχουν εξαντληθεί οι αλλαγές, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Θα μπορεί, ωστόσο, να ενεργοποιηθεί ξανά ο… ξεχασμένος Μίρζα Μπέγκιτς, που παραμένει δηλωμένος στο ελληνικό πρωτάθλημα.Πηγή: sport-fm.gr

Ράιτ: «Στη Βαρκελώνη για τη νίκη»

Είναι δύσκολο, αλλά δεν παύει να είναι στόχος. «Πάμε για νίκη με την Μπαρτσελόνα», δηλώνει ο Ζακ Ράιτ δίνοντας το σύνθημα στον Παναθηναϊκό εν όψει του αγώνα της Παρασκευής.

Ράιτ: «Στη Βαρκελώνη για τη νίκη»
Ο Παναθηναϊκός αναζητεί την υπέρβαση απέναντι στην Μπαρτσελόνα την Παρασκευή στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αν και η πρόκρισή του δεν εξαρτάται από το παιχνίδι αυτό. Ο Ζακ Ράιτ γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα απέναντι στους αήττητους Καταλανούς δεν διστάζει να μιλήσει για νίκη.

«Η Μπαρτσελόνα είναι μια εξαιρετική ομάδα που έχει παίξει πολύ καλά μέχρι τώρα και είναι η μοναδική αήττητη στο Top 16. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ καλά αυτές τις μέρες και θα πάμε στη Βαρκελώνη με στόχο να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε στην «Πράσινη».

Για την ώρα, δε, ο Αμερικανός γκαρντ αποφεύγει τους υπολογισμούς και τα κομπιουτεράκια. «Όπως είναι η κατάσταση στον όμιλο, δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα ματς παρά μόνο εκείνο με την Μπαρτσελόνα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κι εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτό. Κοιτάμε ξεχωριστά κάθε ματς», τόνισε.

Αναφορικά με τη νέα φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, που θέλει και προσπαθεί να ανοίξει το ρυθμό στην επίθεση, είπε: «Ο κόουτς Αλβέρτης δίνει μεγάλη έμφαση στην ταχύτητα, στη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από τη μια ρακέτα στην άλλη και μας λέει να τρέχουμε αλλά προσέχοντας παράλληλα την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει καλή άμυνα. Θέλουμε όμως να ανεβάσουμε το σκορ και η οδηγία είναι να τρέξουμε και να βγάζουμε ενέργεια σε κάθε παιχνίδι».

Αυτό το νέο στυλ βολεύει τον γοργοπόδαρο Ράιτ. «Μου ταιριάζει αυτό το στυλ που παίζει η ομάδα, ειδικά το να δίνω ώθηση. Όπως οι συμπαίκτες μου, έτσι κι εγώ, προσπαθώ να παλεύω μέσα στο γήπεδο», ανέφερε.

Άνοιξη μόνο ο… Βέργος!!

Η παρουσία και το παρθενικό γκολ του Νίκου Βέργου ήταν το μοναδικό κέρδος του Ολυμπιακού στην ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Κάκιστος ο Μάρτιος για τους «ερυθρόλευκους». Φωνές για διαιτησία.

Άνοιξη μόνο ο… Βέργος
Σε… γδάρτη εξελίσσεται ο Μάρτης για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη χθεσινή τους ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη συμπλήρωσαν τέσσερις στα τελευταία έξι παιχνίδια τους (αφού είχαν προηγηθεί αυτές από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Μαν. Γιουνάιτεντ), ενώ πλέον έχουν τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στον δεύτερο γύρο με 31 πόντους, έναντι 32 του Παναθηναϊκού.

Η κάμψη στην απόδοση της ομάδας είναι εμφανής και παρότι είναι δεδομένο ότι όλοι έχουν επικεντρωθεί πλέον στους ημιτελικούς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει μεγάλο κίνητρο για το πρωτάθλημα που έχει κατακτηθεί μαθηματικά εδώ και δέκα μέρες αλλά ουσιαστικά εδώ και… μήνες, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χαλάσει στο τέλος τις καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει μέχρι τώρα.

Φωνάζει για τη διαιτησία

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν πολλά παράπονα για τη χθεσινή διαιτησία, τα οποία εκφράστηκαν και δια στόματος του Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και από τη φιλοξενία. Το νικητήριο γκολ του Αστέρα ήρθε από θέση οφσάιντ, ενώ από πλευράς «ερυθρολεύκων» γίνεται λόγος για ύβρεις οπαδών και όχι μόνο κατά των παικτών της ομάδας στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Αν δεν ήταν και ο Βέργος…

Αν μπορεί να βρει κάποιος κάτι θετικό στην κακή εικόνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, αφορά τον Νίκο Βέργο. Ο 18χρονος φορ πέρασε σαν αλλαγή και σχεδόν αμέσως πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα. Ο Μίτσελ δείχνει να τον εμπιστεύεται, κάτι που είχε φανεί και από τη χρησιμοποίησή του στη ρεβάνς με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Μάλιστα δεδομένων και των προβλημάτων στην επιθετική γραμμή, αναμένεται να πάρει κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι παίκτες κυμάνθηκαν από χαμηλά ως μέτρια επίπεδα απόδοσης και ο Μίτσελ είχε πολλά παράπονα τονίζοντας μετά τον αγώνα πως η εμφάνιση της ομάδας του δεν άρμοζε σε πρωταθλήτρια. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δει σαφώς καλύτερο πρόσωπο στο ματς της Κυριακής απέναντι στον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», αν και είναι πάλι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε rotation, αφού την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχει ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

*Ο Νίκος Βέργος έγινε ο 19ος διαφορετικός σκόρερ του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο, υπάρχει πλουραλισμός.Πηγή: sport-fm.gr

Παναθηναϊκός… πρωταθλητισμού!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό που κάνει πορεία πρωταθλητή στο δεύτερο γύρο έχοντας περισσότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Η ενδεκάδα των… 22 ετών και οι 13 σκόρερ.

Παναθηναϊκός… πρωταθλητισμού
Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Όχι απλώς για την πέμπτη σερί νίκη που ανέβασε την ομάδα στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.

Οι «πράσινοι» με το 3-0 επί της Καλλονής έφτασαν τους 32 βαθμούς στο δεύτερο γύρο και έχουν τη μεγαλύτερη συγκομιδή στην κατηγορία, ξεπερνώντας μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που έχει 31 βαθμούς από τη 18η αγωνιστική και μετά.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν χθες με ενδεκάδα που είχε μέσο όρο ηλικίας 24 ετών και 3 μηνών, ενώ μετά την είσοδο των Γιαννιτσάνη, Ρισβάνη και Δώνη ο αριθμός αυτός έπεσε στα 22 χρόνια.

Επιπροσθέτως απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος απουσίαζε, αλλά όπως και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια που δεν είχε αγωνιστεί (με Λεβαδειακό, Ξάνθη και Πανθρακικό), ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.

Τέλος, ο Θανάσης Ντίνας έγινε χθες ο 13ος διαφορετικός παίκτης της ομάδας που βρίσκει δίχτυα, δείχνοντας πως υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα.

Και ακόμη ψηλότερα

Ο Παναθηναϊκός έπιασε στους 62 βαθμούς τον Ατρόμητο (και τον ΠΑΟΚ που αγωνίζεται σήμερα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα) και οι δύο ομάδες αναμετρώνται την Κυριακή στο Περιστέρι, σε ένα ματς που οι «πράσινοι» θέλουν το τρίποντο για να συνεχίσουν την αναρρίχησή τους στον πίνακα εν όψει και των play offs. Θα λείψουν και πάλι ο Λαγός με τον Μπαϊράμι, αλλά επανέρχεται ο Μπεργκ, ενώ πιθανώς να είναι στην αποστολή ο Πέτριτς.Πηγή: sport-fm.gr

Στα δικαστήρια με Οικονομόπουλο η ΑΕΚ!!

Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εφόσον ο Χάρης Οικονομόπουλος δεν αποσύρει την αγωγή κατά της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, προσανατολίζεται η πλευρά της ΑΕΚ. Μένουν εκτός οι έξι και ο… Τσιρίλο.

Στα δικαστήρια με Οικονομόπουλο η ΑΕΚ
Δεν γλιτώνουν τα… δικαστήρια ΑΕΚ και Χάρης Οικονομόπουλος. Στην «Ένωση» περιμένουν ακόμη την ειδοποίηση από πλευράς κυβέρνησης για την αποδοχή της εκχώρησης απαιτήσεων από την υπόθεση Ψωμιάδη προς το Δημόσιο (που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της «διάλυσης» της ΠΑΕ), ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει η υπογραφή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Θεωρείται πως είναι, πάντως, θέμα χρόνου να συμβεί και δεν υπάρχει ανησυχία ως προς τούτο, αλλά αν θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Κι αυτό γιατί υπήρχε συμφωνία με την πλευρά του Χάρη Οικονομόπουλου να κατατεθεί κοινό αίτημα αναβολής εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για την Παρασκευή, αλλά μέχρι να υπάρχει έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνηση για την εκχώρηση ο δικηγόρος δεν θα αποσύρει την αγωγή κατά της εκκαθάρισης της ΠΑΕ. Αν η εκχώρηση υπογραφεί σήμερα, δεν μένει παρά ο Χάρης Οικονομόπουλος να τηρήσει τη δέσμευσή του για απόσυρση της αγωγής κατά της εκκαθάρισης, αλλά αν δεν υπάρχουν υπογραφές άμεσα, όπως είναι και το πιθανότερο να συμβεί, στην ΑΕΚ προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Οι άνθρωποι της «Ένωσης» θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη δικαστική υπόθεση, καθώς έχουν ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα βήματα για την εκκαθάριση της εταιρείας. Παράλληλα η απόφαση μετά την εκδίκαση της υπόθεσης θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες και μέχρι τότε αναμένεται να έχει υπογραφεί η αποδοχή της εκχώρησης από το Δημόσιο, συνεπώς θα καλείται ο Χάρης Οικονομόπουλος να τηρήσει τη δέσμευσή του και να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που «μπλοκάρουν» την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Διαγράφονται οι έξι

Απολογήθηκαν χθες δια υπομνήματος τα πέντε από τα έξι μέλη της Ερασιτεχνικής που είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά της νομοθετικής ρύθμισης για την «Αγια-Σοφιά» κάνοντας λόγο για αρπαγή της περιουσίας της ΑΕΚ. Η απόφαση της Ερασιτεχνικής είναι να διαγραφούν άπαντες και θα επισημοποιηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση.

Αφήνει έξω Τσιρίλο

Ο Τσιρίλο θα πληρώσει την έλλειψη λύσεων για την επίθεση της ΑΕΚ. Δεδομένης της απουσίας του Μπρέσεβιτς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Τσεβάς και Θαναηλάκης, δεν υπάρχουν πίσω από τον Ντακόλ λύσεις για την επιθετική γραμμή. Έτσι δεν υπάρχει πολυτέλεια να μείνουν εκτός 18άδας για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ηλυσιακό επιθετικογενείς παίκτες όπως οι Πόποβιτς και Ράμα, που μαζί με τον Κορδέρο και τον Ντακόλ θα είναι οι τέσσερις ξένοι της αποστολής και δεν θα υπάρχει «χώρος» για τον Ιταλό αμυντικό.Πηγή: sport-fm.gr

Vamos Ολυμπιακέ…!

Ώρα για συνέχεια στην «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε με τη Μάλαγα και θέλει νίκη για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης στους «8» της Euroleague. Εκτός Πρίντεζης, Περπέρογλου.

Vamos Ολυμπιακέ…
Νίκη για να συνεχίσει να ορίζει την τύχη του θέλει απόψε ο Ολυμπιακός που φιλοξενείται από τη Μάλαγα στο «Μαρτίν Καρπένα» (21:45, ΔΤ, ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr), για τη 12η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι», που την περασμένη εβδομάδα επικράτησαν εύκολα στο ΣΕΦ της Λαμποράλ σπάζοντας το κακό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών στη φάση των «16», θέλουν να επιστρέψουν από την Ισπανία με το ροζ φύλλο αγώνα το οποίο και θα τους επιτρέψει να μείνουν σε τροχιά πρόκρισης, ενώ θα τους δώσει τη δυνατότητα να είναι εκείνοι που με τα αποτελέσματα τους θα καθορίσουν τη συνέχεια τους στη διοργάνωση. Σε αντίθετη περίπτωση, πάντως, ο Πρωταθλητής Ευρώπης δεν «χάνεται» όμως ενδεχομένως το μέλλον του να βρεθεί στα χέρια ενός εκ των αντιπάλων του στον Ε’ όμιλο.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η ομάδα της Ανδαλουσίας. Έχοντας το ίδιο ρεκόρ με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε (5-6) οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα αντιμετωπίζουν την εντός έδρας αναμέτρηση με την ελληνική ομάδας σαν… τελικό. Εξάλλου έχουν και κίνητρο παραπάνω μιας και θα αγωνιστούν μπροστά στον κόσμο τους και επιπλέον θέλουν να «σπάσουν το ρόδι» με τους «ερυθρόλευκους» αφού έχουν… «υποκύψει» και στους τρεις φετινούς αγώνες με τους Πειραιώτες.

Στο σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει κανονικά στο αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη που από το ματς με την Κούτσα έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά την τενοντίτιδα στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε. Μάλιστα η αύρα και η θετική ενέργεια που προσέδωσε στην ομάδα κόντρα στου Βάσκους ήταν εμφανής. Απόντες από την άλλη θα είναι οι τραυματίες, Γιώργος Πρίντεζης και Στράτος Περπέρολγου.

Προβλήματα έχουν και οι γηπεδούχοι. Ο προπονητής της Μάλαγα, Ζοάν Πλάθα, ανέφερε πως η συμμετοχή του Κέινερ-Μέντλεϊ είναι απίθανη στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ εκτός πλάνων του βρίσκονται οι επίσης τραυματίες Χετσχάιμερ και Βιδάλ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Μίλια Βοΐνοβιτς (Σερβία).

Οι αριθμοί δείχνουν…

… Ολυμπιακός και αρκετά εύκολα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν σε επίθεση (78-74,8 κατά μέσο όρο) και άμυνα (72,6-73,4), αμυντικά ριμπάουντ (24,6-21,6), ασίστ (17,2-14,6), κλεψίματα (5,4-5,3), τάπες (3,9-2,8), ευστοχία σε δίποντα (53,5%-49,9%) και τρίποντα (37,3%-35,3%), φυσικά και σε index (87,6-81,8). Η Ουνικάχα με τη σειρά της πλεονεκτεί σε επιθετικά ριμπάουντ (12,9-9,8) και ευστοχία σε βολές (74,1%-71,5%), ενώ κάνει λιγότερα λάθη (11,7-12).

Η παράδοση δείχνει…

… επίσης Ολυμπιακό, αφού σε 15 παιχνίδια μετρά 11 νίκες απέναντι στην Ουνικάχα. Πάντως επί ισπανικού εδάφους η Μάλαγα έχει βραχεία κεφαλή με 4 νίκες σε 7 αναμετρήσεις, αν και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές από το γήπεδο και στις τρεις συναντήσεις τους: 69-61 και 73-55 στο ΣΕΦ, καθώς και 82-74 στο «Μαρτίν Καρπένα».

29/11/1995: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 82-59 (Προημιτελικά)
24/01/1996: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-77 (Προημιτελικά)
31/10/2001: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 86-79 (Πρώτη Φάση)
16/01/2002: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 81-80 (Πρώτη Φάση)
22/02/2006: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 87-84 (Top 16)
14/03/2006: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 75-87 (Top 16)
30/10/2008: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 83-72 (Πρώτη Φάση)
10/12/2008: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 60-56 (Πρώτη Φάση)
28/10/2009: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 86-68 (Πρώτη Φάση)
10/12/2009: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 89-68 (Πρώτη Φάση)
03/11/2010: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 93-66 (Πρώτη Φάση)
09/12/2010: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-74 (Πρώτη Φάση)
18/10/2013: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 69-61 (Πρώτη Φάση)
22/11/2013: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 74-82 (Πρώτη Φάση)
30/01/2013: Ολυμπιακός – Ουνικάχα Μάλαγα 73-55 (Top 16)


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague

Ε’ όμιλος

Εφές Αναντολού-Λαμποράλ Κούτσα 27/03, 20:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός 27/03, 21:45
Φενέμπαχτσε-Αρμάνι Μιλάνο 28/03, 20:30
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 28/03, 21:45

Η βαθμολογία (Σε 11 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 11-0
Αρμάνι Μιλάνο 8-3
Παναθηναϊκός 6-5
Ολυμπιακός 5-6
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-6
Ουνικάχα Μάλαγα 5-6
Εφές Αναντολού 2-9
Λαμποράλ Κούτσα 2-9


ΣΤ’ όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου 17:45, 27/03
Ζαλγκίρις Κάουνας-Γαλατασαράι 19:45, 27/03
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 21:05, 27/03
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Παρτίζαν 18:00, 28/03

Η βαθμολογία (Σε 11 αγωνιστικές)

Ρεάλ Μαδρίτης 9-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-4
Λοκομοτίβ Κουμπάν 5-6
Γαλατασαράι 5-6
Μπάγερν Μονάχου 5-6
Παρτίζαν 3-8
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-10 Πηγή: sport-fm.gr

«Να δοθούν εξηγήσεις»

image_resizer
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε  ένα από τα μέλη της διοικούσας Επιτροπής του Γ.Σ. Ηρακλή, ο Κώστας Τσιργογιάννης. Αναφέρθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πρόκειται να γίνει και τόνισε πως όλα αυτά που συμβαίνουν στον “Γηραιό” τον τελευταίο καιρό είναι ντροπιαστικά για την εικόνα και την ιστορία του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσιργογιάννης:
Για την Γ.Σ που θα γίνει:
“Είναι μια έκτακτη Γενική Συνέλευση που πρέπει να παρευρεθεί ο κόσμος του Ηρακλή αλλά πρώτα από όλα οι εκπρόσωποι της “Ηρακλής Μετοχική” ώστε να δοθούν εξηγήσεις να μάθουμε τι έγινε, τι γίνεται και γιατί φτάσαμε εδώ. Η ΠΑΕ φαίνεται πως είναι ακέφαλη από την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι έτρεχαν την ΠΑΕ και παραιτήθηκαν όλοι. Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί παραιτήθηκαν, τι έγινε με το θέμα του προπονητή καθώς η εικόνα που δίνει ο Ηρακλής δεν εκπροσωπεί αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Σαν Γ.Σ Ηρακλής δεν προσκληθήκαμε σε καμιά συγκέντρωση και σε μια συνεύρεση με αυτούς τους ανθρώπους για να ακούσαμε ποτέ από πρώτο χέρι τι έχει γίνει. Σήμερα τους καλούμε να μας πούνε ακριβώς τι έχει γίνει. Ήταν η δεν ήταν διοίκηση; Ποια είναι η σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο αν υπάρχει κάποια σχέση; Ποιος είναι ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου; Αυτά νομίζω δεν τα ξέρουμε και δεν τα ξέρει ο κόσμος. Η συνέλευση είναι στις επτά το απόγευμα στο “Κατσάνειο”. Έχει καλεστεί ο κόσμος και η επιτροπή. Αυτό που περιμένουμε και αυτό πρέπει να γίνει είναι η ενημέρωση του τι έγινε. Πρέπει να ξέρουμε που πάμε. Αυτή η εικόνα που δείχνει ο Ηρακλής είναι ντροπή για τον σύλλογο”.
Για το αν θα δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή:
“Αυτά βγαίνουν μέσα από τις συνελεύσεις. Πιστεύω θα υπάρξουν κάποιες προτάσεις. Ελπίζω να έρθει κόσμος καθώς καλώς η κακώς τα τελευταία χρόνια ο κόσμος συνομιλεί μέσω facebook. Ας τα αφήσουν αυτά στην άκρη και ας έρθουν στο “Κατσάνειο” να κάνουν τις προτάσεις τους για να δούμε τι θα κάνουμε. Η ομάδα έχει ένα δύσκολο παιχνίδι, δυστυχώς λέμε πως έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι με την Ζάκυνθο. Πιστεύω θα μπούμε πλέι οφ και να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Ο Ηρακλής για εμάς είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να το αποδείξουμε. Είμαστε σε ένα σημείο που λέμε πως δεν πάει παρά κάτω όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο και να δούμε πολύ διαφορετικά το αύριο”.
Για την πρόταση του Γ.Σ Ηρακλή που συζητείται:
“Σήμερα συζητείται στο περιφερειακό συμβούλιο η πρόταση του Γ.Σ Ηρακλή. Ίσως έχουμε και το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης εφόσον γίνει.  Μετά το θέμα της ανάκλησης και τις διάφορε συζητήσεις που έγιναν με την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας φτάσαμε στο σημείο, αυτό που λέγαμε τα τελευταία χρόνια, τα χρέη τα βαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα των εκάστοτε διοικήσεων του Ηρακλή αν αποδειχτεί πως φταίνε από την δικαιοσύνη και απεγκλωβιστεί ο Γ.Σ Ηρακλής, ώστε να μπορεί δουλέψει ο σύλλογος, να παράγει έσοδα ώστε να μπορεί να κάνει την αποπληρωμή των χρεών”.
Πηγή: arenafm.gr

«Νίκη για την ψυχολογία μας»

Το «τρίποντο» που θα τον ανεβάσει στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και ψυχολογικά ψάχνει σήμερα (27/3, 17:15) ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανθρακικού, σύμφωνα με τον Μιχάλη Αυγενικού.

«Νίκη για την ψυχολογία μας»
Να ξεπεράσει τις δύο ήττες συνεχόμενες ήττες, από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ με νίκη επί του Πανθρακικού θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ανέφερε στη Nova ο μέσος των Ηπειρωτών, Μιχάλης Αυγενικού. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες για να ανέβει η ψυχολογία τους.

«Είχαμε δύο άσχημα αποτελέσματα και τώρα κοιτάμε τον Πανθρακικό στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε για να μειώσουμε την απόσταση. Θα δουλέψουμε και πάμε για τη νίκη. Ο Πανθρακικός έχει παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο, έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή, πίεση δεν υπάρχει αλλά θέλουμε τη νίκη για την ψυχολογία μας. Αυτά που θα μας πει ο προπονητής μας θα τα εφαρμόσουμε, υπάρχει αισιοδοξία και θα βάλουμε τα δυνατά μας για τη νίκη», δήλωσε ο Αυγενικού.

Δεν αντέχεται αυτή η Superleague!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αποτυπώνει σε ένα σημείωμα την αηδία που ένιωσε με τα μεσημβρινά ματς και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να σκοτώνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες το προϊόν τους.   Ψάχνεις μάταια να βρεις νόημα στην διεξαγωγή των τελευταίων αγωνιστικών της Superleague. Αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που, θεωρητικώς, επενδύουν στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα ότι κάνουν αδιανόητα μεγάλη ζημιά στην αγορά, στην οποία επιχειρούν και από την οποία περιμένουν να κερδίσουν καθαρό χρήμα, με όλες αυτές τις ομορφιές που μας παρουσιάζουν. Βλέπεις τις εταιρείες να κλειδώνουν τα ματς, ή να δίνουν αποδόσεις που δεν επιτρέπουν σε κανέναν πονηρό να κλέψει εκκλησία, συνειδητοποιείς ότι ο πλανήτης το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι ότι οι τελευταίες είναι οι αγωνιστικές των ανταλλαγών και των πολλών εντόκων δόσεων, και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να μην εννοούν να το καταλάβουν όλοι αυτοί που φτιάχνουν το σημερινό ελληνικό πρωτάθλημα. Πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν ότι όχι απλώς χάνουν, αλλά διώχνουν τους κάθε είδους και μορφής πελάτες από το πρωτάθλημά τους.
Τυχαίνει να παρακολουθώ στενά αυτή την εποχή όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και απολαμβάνω τη δράση και το δράμα που κρύβουν στην συντριπτική πλειονότητά τους τα “ο θάνατός μου, η ζωή σου” παιχνίδια στα οποία κρίνεται ο υποβιβασμός και η παραμονή ομάδων, αλλά – κυρίως – αυτά στα οποία η βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα τα δίνει όλα επειδή σέβεται το έμβλημα, την ιστορία, τον κόσμο της και το ίδιο το παιχνίδι. Κι η σύγκριση που γεννιέται συνειρμικά στο κεφάλι μου με θλίβει και μου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή για αυτό που παρακολουθώ εδώ.
Ολα αυτά και πολύ περισσότερα πέρασαν απόψε από το κεφάλι μου λόγω του τοξικού ποδοσφαίρου που έβαλα μέσα μου παρακολουθώντας τα μεσημεριανά παιχνίδια. Πάλι καλά που ήρθαν εκ των υστέρων τα όσα είδα στα απογευματινά και τα “βραδινά” παιχνίδια. Διότι διαφορετικά θα έκλεινα την τηλεόραση ποτισμένος από τα αρνητικά συναισθήματα που μου δημιούργησαν τα προηγούμενα.
Καιρό με τον καιρό καταλαβαίνω ότι γινόμαστε πλειοψηφία αυτοί που, με όποιο τρόπο, αντιδρούμε σε αυτό που παρακολουθούμε. Και όλο και περισσότεροι αυτοί που σταματούν να το παρακολουθούν. Θα ήθελα πολύ να μη συμβαίνει το δεύτερο, παρά μόνο το πρώτο. Είναι ευχή για τον αθλητισμό αλλά και την ελληνική κοινωνία να μεγαλώσει το ρεύμα που απαιτεί να βλέπει το παιχνίδι να εξελίσσεται μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών και να παίζεται στα ίσα. Αμφιβάλλω πολύ ότι θα συμβεί και ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν θα σταματήσω όμως ποτέ να το ζητάω. Και να επαναλαμβάνω, σε κάθε αιτία, ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν αντέχεται.
Πηγή: gazzetta.gr

Η καλύτερη ομάδα του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό και τις εντυπωσιακές του επιδώσεις στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. 
Άλλη μία ποδοσφαιρική παράσταση χάρισε στους φίλους του Παναθηναϊκού, που πήγαν στο γήπεδο, αλλά και σε όσους είδαν από την τηλεόραση η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στη νίκη με 3-0 από της Καλλονής. Που και βαθμολογικά πλέον-αλλά κυρίως ουσιαστικά- είναι η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος στον δεύτερο γύρο, αφού μετά την άνετη νίκη με 3-0 επί της Καλλονής είναι με 32 βαθμούς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του δεύτερου γύρου, με τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ να ακολουθούν.
Οι «πράσινοι» σε αυτόν τον δεύτερο γύρο έχουν 10 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και δείχνουν πλέον εδώ και οκτώ παιχνίδια μεγάλη σταθερότητα σε αποτελέσματα. Ανεξάρτητα αν παίζουν καλά , η όχι κερδίζουν , ενώ ακόμα και οι αλλαγές στην ενδεκάδα δεν επηρεάζουν την ομάδα. Στο παιχνίδι με την Καλλονή δεν έπαιξαν οι Μπέργκ, Ζέκα, Νάνο, Αμπέντ, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός και δεν φάνηκε διαφορά.
Και σε άλλα παιχνίδια στην διάρκεια του δευτέρου γύρου, ο Παναθηναϊκός έχει παίξει χωρίς βασικούς παίκτες και πάλι έχει κερδίσει(χωρίς Μπέργκ με ΠΑΣ στα Γιάννενα). Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα και η καλύτερη ομάδα στον δεύτερο γύρο . Και με βάση την βαθμολογία, αλλά και την απόδοση στα περισσότερα ματς, αλλά και με συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Πήγε μέσα στο Καραϊσκάκη και έβαλε ….ξεκούραστα τρία γκολ, σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού. Εκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην χρονιά και κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο με 2-1 ενώ θα μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ. Πάει στην περιφέρεια πλέον και έχει μάθει να κερδίζει(Βέροια, Πανθρακικός, Γιάννενα), η Λεωφόρος γίνεται και πάλι κάστρο, με 6 νίκες και 1 ισοπαλία στον δεύτερο γύρο και 15-4 γκολ.
Παίκτες βελτιώνονται, όπως ο Ντίνας, που ήταν ο πρωταγωνιστής με την Καλλονή, αλλά και ο Καρέλης, που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και έφθασε τις 7 ασίστ στο πρωτάθλημα. Η Ακαδημία πλέον παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο. Καπίνο, Χουχούμης(μετά από καιρό ήταν και πάλι καλός), Δώνης, Ρισβάνης, Γιαννιτσάνης ήταν οι πέντε παίκτες της ενδεκάδας, όταν τελείωσε το παιχνίδι, όλοι προέρχονται από την Ακαδημία.
Ο Παναθηναϊκός δουλεύει με ένα πλάνο, που φαίνεται στο γήπεδο και αυτό είναι που αρέσει πολύ στον κόσμο. Η ομάδα βγάζει υγεία και παίζει ποδόσφαιρο, στρωτό , όπως έχει υποσχεθεί από την αρχή της χρονιάς ο Γιάννης Αναστασίου. Φυσικά σε μία τέτοια νέα προσπάθεια θα υπάρχουν και τα πάνω και τα κάτω. Το ζητούμενο είναι ότι βλέπεις μία θεαματικά βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Και αυτό είναι κάτι που σε κάνει σαν φίλο του Παναθηναϊκού να ελπίζεις, ότι κάτι υγιές και μεγάλο γεννιέται….
Πηγή: gazzetta.gr

Αναλαμβάνει ο Πασιαλής!

Επιστρατεύει Πασιαλή ο Άρης, με τον τεχνικό της Κ20 να παίρνει θέση δίπλα από τον Φοιρό μέχρι το τέλος της σεζόν.  Ο Νίκος Πασιαλής θα είναι ο αντικαταστάτης του Σούλη Παπαδίοπουλου στον Άρη, με τους «κιτρινόμαυρους» να ανεβάζουν στην πρώτη ομάδα τον τεχνικό της Κ20. Στα χαρτιά τουλάχιστον, αφού ρόλο πρώτου προπονητή θα αναλάβει ο Γιώργος Φοιρός, που όμως δεν μπορεί να δηλωθεί επίσημα, αφού έχει στο όνομά του άδεια για πρακτορείο ΟΠΑΠ. Έτσι, σε συνδυασμό με την τιμωρία του Δημήτρη Μπουγιουκλή από το ματς με τον Πλατανιά, η μόνη λύση εκ των έσω ήταν αυτή του Πασιαλή, που από αύριο θα... σηκώσει μανίκια και θα αναλάβει το νέο του πόστο.Πηγή: gazzetta.gr

Η κουβέντα Μέσι-Μπαρτσελόνα!!

Ο Γιώργος Καραμάνος βλέπει τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσουν στη Μπάρτσα οι αξιώσεις του Αργεντινού σούπερ σταρ για ανανέωση . Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί τη μέγιστη ευλογία για τη Μπαρτσελόνα. Τούτο ήταν, είναι και θα είναι δεδομένο αδιαπραγμάτευτο. Ως ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου λοιπόν, είναι λογικό να αξιώνει και την πλέον ιδιαίτερη υπέρ του αντιμετώπιση. Σε αυτή τη συμπεριφορά που απαιτεί από τη Μπάρτσα, εννοείται πως συμπεριλαμβάνει και το οικονομικό σκέλος. Οσοι τον γνωρίζουν καλά, από τους συμπαίκτες του έως δημοσιογράφους, ωστόσο, έχουν δηλώσει πολλάκις πως όσον αφορά τα χρήματα δεν τον απασχολεί τόσο ο τραπεζικός του λογαριασμός (σ.σ.: και μην σκεφτείτε για την ιστορία με την Εφορία, καθώς εκείνος ουδέποτε ασχολήθηκε με τα λογιστικά και πρόκειται για διαφθορά του πατέρα του) που ούτως ή άλλως είναι γεμάτος, αλλά το να υπάρχει αναγνώριση στο ότι είναι ο κορυφαίος.
Την ίδια ακριβώς εξέφραζε με τη συμπεριφορά του και ο Κριστιάνο Ρονάλντο όταν πέρσι διαπραγματευόταν την ανανέωση του δικού του συμβολαίου. Πρόκειται μάλλον για ένα είδος εύλογης και δεδομένη ματαιοδοξία που με βάση τις εξωπραγματικές ικανότητες τους, το να μην την έχουν αποκτήσει, θα ήταν πέρα από τα όρια της ανθρώπινης ψυχής. Οποιοσδήποτε στην θέση τους το ίδιο θα αισθανόταν. Σε αυτό το πλαίσιο ο Μέσι που θεωρεί τον εαυτό του ως τον καλύτερο, είναι επόμενο να θέλει να εισπράττει και τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον και αυτό δεν έχει να κάνει με το εάν αγαπάει ή όχι τη φανέλα που φοράει. Τώρα βέβαια το εάν αξίζει αυτά που ζητάει είναι εκτός πραγματικότητας και το ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν για τη Μπαρτσελόνα, είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα. Αυτό το άρθρο καταπιάνεται με το δεύτερο σκέλος, δηλαδή εκείνο των συνεπειών.
Στην τελευταία συνάντηση της πλευράς του Μέσι με τον Χαβιέρ Φάους που ως οικονομικός αντιπρόεδρος του συλλόγου είναι εκείνος που έχει στα χέρια του αυτή την «καυτή πατάτα», υπήρξε διάσταση απόψεων. Μπορεί ο ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου να δήλωσε πρόσφατα πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε συμφωνήσει με τον Μέσι, αλλά η αλήθεια είναι πως το θέμα έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ήθελε να παίρνει περισσότερα από τον Κριστιάνο (και το αντίθετο), ενώ τώρα σε αυτή την κουβέντα έχει μπει και ο Νεϊμάρ. Ο Πορτογάλος εισπράττει 18 εκατ. ευρώ ετησίως και ο Βραζιλιάνος μεταξύ 18-20 εκατ. (σ.σ.: αν και για την ακρίβεια κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς παίρνει). Οπότε ο Μέσι ζήτησε ένα νούμερο τρελό, ώστε να να πάρει το προβάδισμα στο εν λόγω θέμα για κάμποσα χρόνια.
Το ποσό που θέλει για κάθε ένα από τα πέντε χρόνια για τα οποία συζητάνε, είναι 25 εκατ. καθαρά. Αυτό μαζί με την Εφορία που στην Ισπανία είναι στο 50% θα κοστίσει τη Μπαρτσελόνα τα διπλάσια. Οπότε για πενταετή ανανέωση η σούμα θα ανέλθει στα 250 εκατ. μεικτά! Επειδή όμως είναι ο Μέσι και η κάθε διοίκηση δεν μπορεί να του τα αρνηθεί, ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις. Και εάν σε αυτό το ποσό μπορεί να δοθεί το ΟΚ, εκεί που οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι εμφανίζεται μεγάλη απόκλιση είναι στα εμπορικά δικαιώματα του ονόματος του. Αυτή τη στιγμή ο Μέσι βάζει στην τσέπη του όλα τα χρήματα από τις διαφημίσεις στις οποίες συμμετέχει, αλλά και από τις πωλήσεις της φανέλας του ή κάθε είδους μπρελόκ, στυλό που έχει τη φιγούρα του. Και αυτά είναι τόσα πολλά, με τους σχετικούς υπολογισμούς να αναφέρουν ένα νούμερο κοντά στα 20 εκατ. ετησίως! Για να του δώσει η ομάδα όσα χρήματα εκείνος αξιώνει, του ζητάει το 50% αυτών των δικαιωμάτων.
Η λογική λέει πως δεν μπορεί κανένας πρόεδρος να πάρει επάνω του μία τέτοια άρνηση στον Μέσι. Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος και τα όσα θα ακολουθήσουν. Οπότε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η συμφωνία -υπέρ του Αργεντινού φυσικά- θα επιτευχθεί. Μόνο που τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις στα αποδυτήρια του «Καμπ Νόου». Ο Αντρές Ινιέστα, ο Σεσκ Φάμπρεγας και ο Ζεράρ Πικέ που ανήκουν πάνω κάτω στην ίδια οικονομική βαθμίδα των 8,5-10 εκατ. ευρώ δεν γίνεται να μην δυσανασχετήσουν και ειδικά ο πρώτος που είναι μία ποδοσφαιρική κλάση μόνος του.
Πάντοτε ο Μέσι έπαιρνε περισσότερα, αλλά ποτέ η ψαλίδα δεν ήταν τόσο μεγάλη και δεν είναι εύκολο να μην ενοχληθείς όταν ο διπλανός σου, με τον οποίο μοιράζεσαι τις χαρές και τις λύπες,  απολαμβάνει τόσο καλύτερης ειδικής διαχείρισης. Πιο πολύ όμως και από το θέμα του Μέσι, εκείνο που έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη γκρίνια στους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας, έσπευσε να το αποκαλύψει με δηλώσεις του την Τρίτη ο Γιόχαν Κρόιφ που έδειξε ξεκάθαρα τον  Νεϊμάρ: «Το μεγάλο πρόβλημα της Μπαρτσελόνα είναι πως ένας 21χρονος πιτσιρικάς που ακόμα δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα, παίρνει τα πιο πολλά χρήματα!» Εάν τελικά οι Μπλαουγκράνα δώσουν στον Μέσι αυτό που ζητάει, ίσως αυτό να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη δύο άλλων σημαντικών για τον σύλλογο θεμάτων. Τα διαθέσιμα για τις μεταγραφές χρήματα που τόσο έχει ανάγκη θα είναι λιγότερα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και το τεράστιο άνοιγμα που αναμένεται να γίνει με ό,τι αποφασιστεί (ανακαίνιση ή νέο γήπεδο) για το «Καμπ Νόου».
ΥΓ.: Φυσικά εκτός από τα προβλήματα, η επικείμενη ανανέωση θα κλειδώσει την παρουσία του ικανοποιημένου Μέσι στη Βαρκελώνη και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τα καλά που αυτό συνεπάγεται!
Πηγή: gazzetta.gr