Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η "επιστροφή" και το... ανφαίρ του Μποροβήλου!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για ποιο λόγο ήταν σημαντική η νίκη ή μάλλον η εμφάνιση για τους πράσινους, αλλά και γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει... παράπονο από τον παράγοντα του Αστέρα! Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με την Καλλονή δεν ήταν απλά η νίκη. Αυτή είτε έτσι, είτε αλλιώς θα ερχόταν αφού ο Αναστασίου και οι παίκτες του έχουν κατακτήσει δικαιωματικά αυτό το επίπεδο.
Επόμενα άλλο ήταν το καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό.
Και συγκεκριμένα το αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το παιχνίδι, για να διακόψει την εικόνα και το τέμπο μιας ντεφορμέ ομάδας, επιστρέφοντας από πλευράς ουσίας και εντυπώσεων, στην πολύ καλή εικόνα που είχε πριν δυο-τρεις αγωνιστικές.
Απ' αυτή την άποψη, έστω και με πολλές απουσίες, έστω και με δεδομένη την χαλαρότητα του παιχνιδιού βάση της δυναμικότητας του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.
Απέκτησε ξανά την εικόνα και τις εντυπώσεις μιας ομάδας που τρέχει αλλά όχι άσκοπα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μιας ομάδας που έχει δουλέψει και μπορεί πατώντας σ' αυτή την δουλειά να ξεπερνάει περιόδους κακών εμφανίσεων με τον χαρακτηρισμό "παρένθεση" στην συνολική εικόνα της.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το πως πέτυχε ουσιαστικά τα δύο πρώτα του γκολ ο Παναθηναϊκός.
Και τα δύο ήρθαν με πανομοιότυπο τρόπο. Δηλαδή σαν αποτέλεσμα λαθών της αντίπαλης άμυνας που προήλθαν από την επίμονη, οργανωμένη και κατά περιόδους ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού σε κάθε σημείο του γηπέδου.
Από κει και πέρα, χάρις κυρίως στον Ατζαγκούν, αλλά και τους Καρέλη, Ντήνα και Κλωναρίδη, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και στα "τρεξίματα" που ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα -και ατού του ταυτόχρονα- από την έναρξη του δευτέρου γύρου και μετά.
Καλή δουλειά λοιπόν συνολικά πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα από Αναστασίου και παίκτες και επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς και αγωνιστικά και ψυχολογικά για τον Παναθηναϊκό εν όψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Αυτά ήταν τα σημαντικότερα κέρδη για το τριφύλλι από το παιχνίδι κόντρα στην Καλλονή και μάλιστα κέρδη πολύ πιο ουσιαστικά απ' αυτή καθ'΄αυτή την άνετη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
ΥΓ. Αυτό που έκανε η ομάδα του Μποροβήλου ήταν πραγματικό... ανφαίρ στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς κύριος να στερείς από τον Παναθηναϊκό την μοναδικότητα του σπασίματος του αήττητου του ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα και μάλιστα να το στερείς με γκολ οφ-σάϊντ στις καθυστερήσεις. Αυτά δεν είναι εντάξει πράγματα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: