Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Έγκλημα και σωτηρία (;)

Η… εγκληματική χαλάρωση του ΠΑΟΚ όταν προηγήθηκε με τρία γκολ(!), έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να φέρει τα πάνω-κάτω και με το τελικό 3-3 να πάρει ένα «χρυσό» βαθμό στην προσπάθεια παραμονής του!

Έγκλημα και σωτηρία (;)
«Αυτοκτονία» και… τιμωρία απ’ τις λίγες!

Αν και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 37' με τρία γκολ, χάρη στα τέρματα των Λούκας (2) και Κατσικά, στη συνέχεια σπατάλησε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες», χαλάρωσε σχεδόν... εγκληματικά και ο Απόλλωνας Σμύρνης έφερε τα πάνω-κάτω, με τον Πετρόπουλο στο 86' να γράφει το τελικό 3-3!

Προτού βγει το πρώτο μέρος, η ελαφρά ταξιαρχία είχε καταφέρει να μείνει ζωντανή στο... κόλπο, όταν ο «Πετρογκόλ» και ο Δεληζήσης είχαν κρατήσει όρθια την ομάδα τους.

«Πικράθηκε» ο Σαββίδης ανήμερα των γενεθλίων του, που ναι μεν είδε τους Θεσσαλονικείς να ανεβαίνουν στη δεύτερη θέση και στο +1 από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ωστόσο αν ξεκινούσαν τώρα τα πλέι οφ, οι τρεις τους θα έμπαιναν με ένα πόντο. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι πήραν «χρυσό» βαθμό, έφτασαν στους 30 και μείωσαν στον πόντο από Βέροια και Πλατανιά!

Το ματς:

«Καιγόταν» για νίκη ο Απόλλωνας. Κι έχοντας αυτό στο… μυαλό του μπήκε με διάθεση να δείξει στον ΠΑΟΚ πως θα περάσει δύσκολο βράδυ. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και έβαλαν… ζόρια στους γηπεδούχους. Ο Σπυρόπουλος κέρδισε ένα… δύσκολο πέναλτι, με τον Λούκας απ’ την άσπρη βούλα να ανοίγει το σκορ και παράλληλα να αποσυντονίζει πλήρως τους αντιπάλους του. Γιατί η αλήθεια είναι πως «πάγωσαν» από το γρήγορο γκολ και έμοιαζαν να έχουν μείνει… εκτός κλίματος! Και τα δύσκολα ήρθαν στο 27’ με τον μέχρι τότε σκόρερ του παιχνιδιού να «κερνάει» στον Κατσικά κι εκείνος να κάνει ό,τι δεν είχαν μπορέσει νωρίτερα Στοχ και Χούσεν, για το 2-0 του «Δικεφάλου του βορρά».

Ο Σλοβάκος ήταν σε… τρελή μέρα. Έκανε «παπάδες», έπιανε τα γνωστά του σουτ, αλλά δεν το έβγαινε το γκολ που τόσο πολύ ζητούσε. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να αυξήσει κι άλλο το προβάδισμά του και να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από… αγκαλιά με το τρίποντο. Διότι στο 37’ ο Λούκας βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα (με εξαιρετικό τελείωμα και ύστερα από κάθετη του Νάτχο) και πραγματικά δεν θα υπήρχε κάποιος εκείνη τη στιγμή να ποντάρει σε κάτι, πέραν του διπλού. Και δικαιολογημένα. Τελικά υπήρχαν οι παίκτες του Απόλλωνα. Η είσοδος του Φαρινόλα άλλαξε άρδην την εικόνα της «ελαφράς ταξιαρχίας» και στο 40’ κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο Πετρόπουλος... κόλλησε. Και σα να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις ο Δεληζήσης εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Γλύκου και μειώνοντας σε 2-3 έβαλε φωτιά!

Ένα είναι το μόνο σίγουρο από αυτό το παιχνίδι. ΔΕΝ ήταν η μέρα του Χούσεν. Γιατί ο άσος του ΠΑΟΚ έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη και αντί να τελειώσει το ματς γρήγορα, άφηνε στο κόλπο τον Απόλλωνα. Οι δύο προπονητές έκαναν διάφορες αλλαγές, θέλοντας να ανακατέψουν την τράπουλα και να βρουν την... φόρμουλα για το στόχο τους. Ο Στοχ που δεν ήταν εξίσου καλός όπως στο πρώτο, αποσύρθηκε, κάτι που δεν έδειξε να τον ευχαριστεί ιδιαίτερα. Και μια ακόμα επιβεβαίωση του ότι ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε στόχο ήρθε στο 84’ με τον Χούσεν ΚΑΙ ΠΑΛΙ να χάνει το άχαστο, όταν ο Δεληζήσης πάνω στην γραμμή έσωσε την ομάδα του!

Και τελικά ήρθε η τιμωρία. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου αν προτιμάτε. Βάλ’τε εσείς όποιο κλισέ θέλετε Δύο λεπτά μετά ο Πετρόπουλος πήδηξε, νίκησε όποιον βρήκε απέναντί του και έστειλε αναπαυτικά για την ομάδα του και μαρτυρικά για τον ΠΑΟΚ την μπάλα στην εστία του Γλύκου, για το 3-3 σε ένα απίστευτο παιχνίδι! Κι όχι δεν τέλειωσε εκεί. Γιατί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κόρμπος θα μπορούσε να υπογράψει ένα ΕΠΟΣ για την ομάδα του, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ, ενώ στην τελευταία φάση του ματς, ποιος άλλος; Ο Χούσεν έχασε νέα μοναδική ευκαιρία, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Γκόμες, Αργυρόπουλος (27’ Φαρινόλα), Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Παντελιάδης (72' Τσοκάνης), Κόρμπος, Άμπροουζ (57' Κανακούδης), Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος

Στον πάγκο: Σταματόπουλος, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Παπαζαχαρίας

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λούκας, Στοχ (73’ Γεωργιάδης), Χούσεν, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Ινσαουράλδε, Μάρτενς (61’ Μαντούρο), Νάτχο (89' Σαλπιγγίδης)

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κίτσιου, Νίνης, Ολίσε Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: