Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ευνοϊκή παράδοση στη Ριζούπολη!!

Φιλόξενη αποδεικνύεται η Ριζούπολη για τον ΠΑΟΚ, στους τελευταίους αγώνες που έχει δώσει κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, όπως πριν από κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ, παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά και στοιχεία από την παράδοση του Δικεφάλου.

Αναλυτικά:

4 γκολ σε κάθε μια από τις τελευταίες επισκέψεις του έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Απόλλωνα. Το τελευταίο ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες για την Super League ήταν την σεζόν 1999-00 και ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-3 χάρη σε δύο γκολ του Ναλιτζή και από ένα των Φρούσσου και Καφέ. Το 1998-99 η αναμέτρηση τελείωσε με 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ το 1997-98 σημειώθηκε ισοπαλία με 4-4.

5 σερί αγώνες αήττητος στη Ριζούπολη (4 νίκες – 1 ισοπαλία) μετρά ο ΠΑΟΚ που έχει σπάσει την αρνητική παράδοση που είχε δημιουργήσει ο Απόλλων Σμύρνης όταν πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Πιο παλιά ο ΠΑΟΚ μετρούσε τέσσερις νίκες κι οκτώ ισοπαλίες στην έδρα του αντιπάλου του.

6 ματς χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην πρώτη του νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, αφού από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α? Εθνική μέχρι και τις 7 Μαρτίου 1965 που επικράτησε με 2-1 μετρούσε πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς.

3 φορές έχουν συναντηθεί αυτή την περίοδο για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος οι δύο ομάδες με τον Απόλλωνα να μην έχει σημειώσει γκολ κατά του ΠΑΟΚ. Οι αναμετρήσεις για το Κύπελλο τελείωσαν με 3-0 εντός και εκτός έδρας, ενώ στην Τούμπα για τον πρώτο γύρο το ματς τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: