Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με Πανθρακικό

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με Πανθρακικό

Με απόντες τους τιμωρημένους Βιεϊρίνια και Φωτάκη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με τον Πανθρακικό στην Τούμπα. Μετά το πέρας της απογευματινής προπόνησης, ο τεχνικός του Δικεφάλου, Φερνάντο Σάντος, ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν, Βιτόλο.
Οι Βιεϊρίνια και Μουν δεν συμμετείχαν στην προπόνηση, καθώς φτάνουν σήμερα το βράδυ από τις πατρίδες τους, ενώ κανονικά επέστρεψαν οι υπόλοιποι διεθνείς.

Ναφτί: «Θέλω να σκοράρω τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ»


Την επιθυμία του για περισσότερες διακρίσεις, κυρίως ομαδικές και όχι ατομικές, εξέφρασε ο Μεχντί Ναφτί κατά τη διάρκεια της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, το οποίο σημείωσε κόντρα στη Λάρισα. Ο μέσος του Άρη αναφέρθηκε στο προσεχές ματς των «κίτρινων» με την Καβάλα, αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι της μεθεπόμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Είναι μεγάλη τιμή για μένα για το βραβείο, νιώθω πολύ όμορφα. Θεωρώ ότι είμαι στον σωστό δρόμο και περιμένω και άλλες διακρίσεις, όχι τόσο ατομικές αλλά κυρίως ομαδικές. Ο προπονητής θέλει ένα από τα δύο αμυντικά χαφ να… πατάει περιοχή. Προσπάθησα και ευτύχησα εγώ να πετύχω κάποια γκολ. Ξέρω όμως ποια είναι η δουλειά μου, όσον αφορά τα ανασταλτικά μου καθήκοντα». Αναφερόμενος στην Καβάλα πρόσθεσε: «Η συγκέντρωση μας είναι στον αγώνα με την Καβάλα και για αυτό νιώθω κάπως άβολα για την της βράβευση. Για μένα το γκολ με την Λάρισα αποτελεί παρελθόν γιατί σκέφτομαι τον αυριανό αγώνα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί αν κερδίσουμε την Καβάλα θα την αφήσουμε αρκετά πίσω στο πρωτάθλημα. Αν μιλήσουμε με την διάλεκτο του μποξ, πρέπει να ξεκινήσουμε να την κερδίζουμε στα… σημεία πριν από τα επόμενα παιχνίδια για το κύπελλο με την συγκεκριμένη ομάδα». Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Σίγουρα θα ήθελα να σκοράρω. Όχι μία φορά, ακόμα και τρεις αν γίνεται».

Η αποστολή του Άρη για Καβάλα

Η αποστολή του Άρη για Καβάλα

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκλήρωσε ο Άρης την προετοιμασία του για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Καβάλα, στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο προπονητής των «κιτρίνων», Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ανακοίνωσε την αποστολή την οποία αποτελούν οι Πέσκοβιτς, Φρασέρι, Νέτο, Ρονάλντο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Ναφτί, Βαγγέλη, Κάμπορα, Κόκε, Αράνο, Τζόνσον, Αντού, Μεριέμ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σηφάκης, Πιοβεζάν, Ορτίθ, Φερνάντεζ, Ντέιλι, Αραβίδης, Λαμπριάκος, Αγτζίδης, Οικονομόπουλος, Γραικός, Μπουγαίδης.

Χειρουργείο για τον Όουεν


Ο Μάικλ Όουεν πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της  Γιουνάιτεντ Τα όνειρα του Μάικλ Όουεν για συμμετοχή με την εθνική Αγγλίας στην τελική φάση του Μουντιάλ, θα μείνουν απραγματοποίητα. Ο επιθετικός των "κόκκινων διαβόλων" θα αναγκαστεί να περάσει και πάλι την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει...

Ο Όουεν, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του τελικού του Λιγκ Καπ με την Αστον Βίλα. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανάφεραν πως είχε υποστεί τράβηγμα στους προσαγωγούς, ωστόσο η κατάστασή ήταν πολύ χειρότερη από την αρχική διάγνωση.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο 31χρονος φορ που έχει φορέσει φέτος 31 φορές τη φανέλα της ομάδας του "Ολντ Τράφορντ" και έχει σκοράρει 9 φορές, δύσκολα θα είναι μέσα στις επιλογές του Φάμπιο Καπέλο για την πτήση προς τη Νότια Αφρική...

Αντι Κόουλ: "Μισώ τον Σέριγχαμ"


Αντι Κόουλ και Τέντι Σέριγχαμ πανηγυρίζουν με τη φανέλα της  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Όταν ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Αντι Κόουλ και ο Τέντι Σέριγχαμ πυροβολούσαν ασταμάτητα τα αντίπαλα δίχτυα και πανηγύριζαν μαζί τα γκολ που σημείωναν. Ωστόσο ο πρώτος αποκάλυψε πως μισεί (!) τον δεύτερο εδώ και 15 χρόνια (σ. σ. προ εποχής "κόκκινων διαβόλων" δηλαδή), εξαιτίας ενός γεγονότος που είχε συμβεί σε ένα αγώνα της εθνικής Αγγλίας!

Συγκεκριμένα ο Κόουλ αποκάλυψε πως μισεί τον Σέριγχαμ επειδή δεν του έδωσε το χέρι όταν τον αντικατέστησε σε ένα φιλικό παιχνίδι των "λιονταριών" το 1995: "Θα προτιμούσα να κάτσω για καφέ με τον Νέιλ Ρούντοκ που μου έσπασε σε δυο κομμάτια το πόδι το 1996, παρά με τον Σέρινγχαμ". Παίξαμε μαζί τέσσερα χρόνια και πετύχαμε πολλά γκολ, όμως ποτέ δεν ανταλλάξαμε μια κουβέντα! Όλα ξεκίνησαν το 1995 στο ντεμπούτο μου με την Αγγλία, όταν ήρθε η ώρα να γίνει αλλαγή και να μπω στη θέση του.

Μπροστά σε 60.000 θεατές, περίμενα να ακούσω: " Καλή τύχη ’ντι", ή κάτι τέλος πάντων. Τίποτε όπως, με αγνόησε εντελώς χωρίς να υπάρχει λόγος. Τότε σκέφτηκα: "Θεέ μου πόσοι άνθρωποι είδαν τον Τέντι Σέρινγχαμ να με αγνοεί με αυτόν τον τρόπο;". Ένιωσα τέτοια ντροπή που όταν μετά από δυο χρόνια ήρθε στην Γιουνάιτεντ, ήξερα πως έπρεπε να τον ανεχθώ, όσο και αν τον σιχαινόμουν"!

Ρονάλντο: "Μισός τίτλος η νίκη επί της Σεβίλλης"


Ο Ρονάλντο με αντίπαλο τον Γιέστε Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρεί πως αν η Ρεάλ Μαδρίτης καταφέρει και κερδίσει τη Σεβίλλη στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μάλιστα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της "βασίλισσας" τόνισε ότι αυτό το "τρίποντο" θα ισοδυναμεί με μισό... πρωτάθλημα! "Η Σεβίλλη είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες που μας έχουν απομείνει να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να την νικήσουμε. Αυτό θα είναι κάτι σημαντικό για το προβάδισμα του φετινού πρωταθλήματος. ίσως αυτή η νίκη να είναι ο... μισός τίτλος", τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Δεν μπορούσα να παίξω στο παιχνίδι του α' γύρου, επειδή ήμουν τραυματίας. Θέλω πολύ να παίξω. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να παραμείνουμε ζωντανοί στην κατάκτηση του τίτλου. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα παίξουμε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και αυτό είναι που μας κάνει πιο δυνατούς. Πρέπει να νικήσουμε, θα πάμε μόνο για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και θα το πάρουμε".

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στο φιλικό της Πορτογαλίας με την Κίνα: "Ήταν μόνο ένα ματς, στο οποίο νικήσαμε και ξέρουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Έχουμε καλές πιθανότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εάν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Έχουμε καλές προοπτικές για τη Νότιο Αφρική".

Ο Παντελή ενημερώνεται...


Ο Ανδρέας Παντελή. Ο Ανδρέας Παντελή συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Ηρακλή, τον Δημήτρη Τριανταφύλλου, συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ, με τον Βασίλη Χατζηπαναγή και προσπαθεί να βρει λύσεις για ορισμένες υποθέσεις που ταλαιπωρούν την ομάδα του. Για παράδειγμα η υπόθεση του Μπόσνιακ που έχει καταθέσει προσφυγή, ο Κοβαλέφσκι με τον οποίο συζητά ο Δήμος Πολύκαρπος, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Ο Κύπριος έπιασε δουλειά και υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα. Για την ακρίβεια, δεν θα πρέπει να γνωρίζει ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει και μάλλον διανύει την περίοδο της ενημέρωσης από τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρίας. Όπως και να έχει πάντως, οφείλει να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του περί των πληρωμών την ερχόμενη εβδομάδα για να τον εμπιστευθούν παίκτες και προσωπικό. Ο Παντελή δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο διοικητικό συμβούλιο και να κατευθύνει την ΠΑΕ διαθέτοντας τίτλο. Προς το παρών είναι ο υπεύθυνος μάνατζμεντ.

Ο Παντελή αναλαμβάνει το μάνατζμεντ της εταιρίας αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας, καταβάλλοντας ένα ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό, δηλαδή, που διέρρευσε μετά τη συμφωνία του με τον Αντώνη Ρέμο. Μάλιστα, θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και όχι όπως αρχικά είχε ειπωθεί για το 50% του μεγαλομετόχου.

Δεν παίζει ο Παπαστεριανός
Οι επιστροφές στο κανονικό πρόγραμμα συνεχίστηκαν, καθώς Λέκι και Mάρτος δήλωσαν ετοιμότητα και προπονήθηκαν σε πλήρεις ρυθμούς. Συνέχισαν με ατομικό ο Παπαστεριανός με τον Γιαννούλη, με τον πρώτο να μην προλαβαίνει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος από σήμερα θα περάσει σε πλήρες πρόγραμμα με την ομάδα, ωστόσο εκτίει ποινή. Ο Βουτσιάς συνέχισε τη θεραπεία και ο Mάρκες το πρόγραμμα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης.

Δαλούκας Νο 2
Για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά ο Γιώργος Δαλούκας βρίσκεται στον δρόμο του Ηρακλή, αφού ορίστηκε να σφυρίξει τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη φορά, που ο Δαλούκας σφύριξε αγώνα του Ηρακλή ήταν και πάλι στο Καυτανζόγλειο, στην αναμέτρηση με τον Aρη, με το γνωστό περιστατικό και τη διακοπή της, όταν οπαδός του Ηρακλή έφτασε μέχρι τον Σηφάκη και τον χαστούκισε!

Εκτός οριστικά ο Σηφάκης


Ο Μιχάλης Σηφάκης κράτησε το μηδέν κόντρα στον Ολυμπιακό... Ο Μιχάλης Σηφάκης θα αποκλειστεί από την αποστολή της αναμέτρησης με την Καβάλα. Φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο δεξί του γόνατο. Χθες, ο διεθνής τερματοφύλακας δοκίμασε εκ νέου να προπονηθεί. Δεν ένοιωσε καλά. Ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις. Πλέον στόχος του ίδιου και του ιατρικού τιμ των "κίτρινων" είναι να προλάβει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, γίνεται κατανοητό λοιπόν, ότι ο Μίχαλ Πέσκοβιτς θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία των "κίτρινων" στο παιχνίδι με την Καβάλα. Κάτι που λίγο πολύ αναμένονταν να γίνει και για αυτό άλλωστε, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας ο Ουέλερσον, τον προετοίμασε κατάλληλα καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Σχετικά με τους ένδεκα που θα ξεκινήσουν στο παιχνίδι με την Καβάλα, αυτοί λίγο πολύ είναι γνωστοί. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν φανέρωσε τα πλάνα του στο οικογενειακό δίτερμα που πραγματοποίησε, ωστόσο τα πράγματα είναι σχεδόν ξεκάθαρα. Πέσκοβιτς και Ναφτί θα είναι τα δύο νέα πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι με την Λάρισα, ενώ Νασούτι, Ρονάλντο, Νέτο, Αράνο, Πρίττας, Κάλβο, Κόκε και Κάμπορα είναι οι ποδοσφαιριστές που εκτός εξαιρετικού συγκλονιστικού απρόοπτου θα ξεκινήσουν στην αυριανή αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα μια είναι η θέση που παραμένει ανοιχτή, με τους Χαβίτο, Αντού και Μεριέμ να την διεκδικούν επί ίσης όροις.

Δυσάρεστα ήταν τα νέα που προέκυψαν από την τελική διάγνωση του Βαγγέλη Πανταζή, αναφορικά με τον τραυματισμό του Αργεντίνου. Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο γιατρός του Aρη, ο Αργεντινός μέσος θα χρειαστεί να απουσιάσει για περίπου 3 με 4 βδομάδες, εξαιτίας της θλάσης που υπέστη, κάτι που πρακτικά σημαίνει οτι χάνει όλους τους αγώνες του Aρη για το μήνα Μάρτιο.

"Τα πράγματα είναι στενάχωρα για τον Φερνάντες. Υπέστη νέα θλάση, πιο κάτω από την παλιά. Είναι μια ιστορία που πάντα φοβόμαστε, γιατί μια θλάση όταν επουλώνεται, δημιουργεί στο σημείο έναν πιο σκληρό μυικό ιστό, που ενώ δεν δημιουργεί κάποιες ενοχλήσεις στον ποδοσφαιριστή, ορισμένες φορές μπορεί να προκαλέσει κάποιο νέο τραυματισμό, μια νέα θλάση. Το πόσο θα διαρκέσει η περιόδος αποθεραπείας του δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα γιατί ερχόμαστε συχνά σε αντιπαραθέσεις. Αρχικά φάνηκε στη μαγνητική που υποβλήθηκε πως το τραύμα του δεν είναι τόσο βαθύ, ότι πρόκειται για κάποιο ίζημα. Τελικά όπως προκύπτει το αιμάτωμα είναι πέντε εκατοστά, κάτι που σημαίνει πως θα τον αφήσει εκτός δράσης για 3 με 4 βδομάδες".

Ο Σάντος τους... ξύπνησε


Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να εκμηδενίσει το ενδεχόμενο η ομάδα του να παρουσιαστεί χαλαρή στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, πριν την προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, το πρωί της Πέρμπτης, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και σήμανε... συναγερμό.

"Μπορεί να παίζουμε με την ομάδα που είναι στην ουρά της βαθμολογίας, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Να μπούμε από την αρχή δυνατά και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας" είπε ο Πορτογάλος τεχνικός, τονίζοντας ακόμη χαρακτηριστικά: "Θυμόμαστε όλοι τι έγινε στα Γιάννινα. Τότε την πληρώσαμε πολύ άσχημα".

Ο 56χρονος τεχνικός, όπως συνηθίζει, έδειξε στους παίκτες του επιλεγμένα στιγμιότυπα από αγώνες του Πανθρακικού. Ακολούθησε έντονο πρόγραμμα προπόνησης στο οποίο συμμετείχαν, τόσο ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ (ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική), όσο και ο Στέλιος Μαλεζάς που δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της Εθνικής. Αντίθετα, ο Κώστας Χαλκιάς ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας και σήμερα γυμνάζεται κανονικά.

Οι Χαλκιάς και Μαλεζάς επέστρεψαν στις προπονήσεις ενώ οι υπόλοιποι διεθνείς της ομάδας θα ενσωματωθούν σήμερα στο πρόγραμμα. Κατά τα άλλα, ο Μίρο Σνάουτσνερ προπονήθηκε κανονικά και θέτει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα ενώ παραμένουν εκτός οι Σαβίνι, Φιλομένο και Μίλιεβιτς, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Να σημειώσουμε επίσης ότι στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών πήραν μέρος οι Ιντζίδης, Καραντασιάδης, Ευθυμιάδης από την ομάδα Νέων.

Κατά συνέπεια, όσοι προστεθούν σήμερα στην προετοιμασία (οι υπόλοιποι διεθνείς), με μία προπόνηση θα οδηγηθούν στον αγώνα με τον Πανθρακικό ορισμένοι από τους βασικούς παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή και θα αποφασίσει, αύριο, πριν τον αγώνα, με ποιους θα ξεκινήσει. Από χθες είχε στη διάθεσή του αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους σχεδιάζει για το ισχυρότερο σχήμα ενόψει του αγώνα του Σαββάτου.

Στο. σχέδιο Β', ο Φερνάντο Σάντος, δοκίμασε σχήμα τοποθετώντας στα άκρα της άμυνας τους Λίνο, Αραμπατζή, τριάδα στα χαφ τους Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, εξτρέμ τον Σορλέν δεξιά και τον Κριστιάνο αριστερά και τον Εντίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Εξοργισμένος ο Βγενόπουλος


Ανδρέας Βγενόπουλος Έξω φρενών ήταν την Πέμπτη ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αιτία ήταν η φημολογία που είχε αναπτυχθεί και τον ήθελε να είναι αυτός που προωθεί τη λύση του ΟΑΚΑ και να μη συμπλέει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στο θέμα του Βοτανικού. Όταν μάλιστα ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του, ξέσπασε...

"Είναι ντροπή κάθε φορά που δημιουργείται ένα πρόβλημα με το θέμα του γηπέδου να το σχετίζουν με εμένα. Ας σταματήσει αυτή η κοροϊδία! Αυτά τα λένε για να κρύψουν τις αδυναμίες τους και αυτό είναι απαράδεκτο", τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Εγώ πριν από 2,5 χρόνια ήρθα και έλαβα μέρος στη διαδικασία της ονοματοδοσίας και πρόσφερα 23 εκατ. ευρώ την τελευταία ημέρα της διαδικασίας, όταν κανένας δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Και αντί να ακούσω "ευχαριστώ", άκουσα τα μύρια όσα γιατί λέει δεν είχα προβλέψει να βάλω το όνομα του Παναθηναϊκού στην ονοματοδοσία. Και πήρα εγώ τον Κακλαμάνη τηλέφωνο και του είπα "πάρε τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ και ζήτησέ τους την άδεια για το όνομα του Παναθηναϊκού στην ονοματοδοσία". Το έκανε, αλλά δεν πήρε απάντηση ποτέ, ούτε φυσικά και εγώ...

Τώρα λένε ότι εμένα δεν με συμφέρει να πληρώσω τα 23 εκατ. ευρώ για τον Βοτανικό και θέλω τη λύση του ΟΑΚΑ. Ε, αυτό είναι εξοργιστικό! Εάν ήθελα να μην πληρώσω τα 23 εκατ. ευρώ, τότε θα "πατούσα" πάνω στη σύμβαση η οποία έχει πάψει να υφίσταται, έχει λήξει χρονικά και δεν έχει νομική ισχύ. Συν του ότι υπάρχουν άλλα οικονομικά δεδομένα -την παρούσα φάση- διεθνώς στις αγορές. Ακόμα και έτσι, όμως, εγώ έχω δεσμευτεί ότι θα δώσω τα 23 εκατ. ευρώ για τον Βοτανικό. Αρα τι να λέμε; Οτι εγώ ''πολεμάω'' τον Βοτανικό;".

Στη συνέχεια σχολιάζοντας τα σενάρια που τον θέλουν να προωθεί τη λύση του ΟΑΚΑ, είπε: "Αφήνουν να αιωρείται, ότι είχα προτείνει το ΟΑΚΑ. Κανένα ΟΑΚΑ δεν πρότεινα εγώ. Πριν από 1,5 χρόνο είχα πει ότι το γήπεδο εξαρχής έχει στηθεί σε λάθος βάση και ότι μοιάζει με το γιοφύρι της Αρτας. Εκτοτε δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Το θέμα εξαρχής το είχε αναλάβει ο Βαρδινογιάννης και ταυτόχρονα κάναμε τη ΓΗΠΕΛ. Αυτό που είχε γίνει είναι ότι πριν από 1,5 χρόνο, η τότε κυβέρνηση, μας είχε πει ότι εκτός από τον Βοτανικό έχουμε και τη λύση του ΟΑΚΑ, το οποίο μπορεί να κατεβεί, να φύγει ο στίβος και να γίνει κλειστό από πάνω.

Και ότι υπάρχει επίσης χώρος δίπλα, μία έκταση, την οποία θα μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε προκειμένου να γίνουν και άλλες εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών τμημάτων. Το είχαμε συζητήσει όλοι μαζί τότε και, από τη στιγμή που ο Βαρδινογιάννης είχε αναλάβει από πριν το θέμα του γηπέδου, υιοθετήσαμε άπαντες τη γνώμη του επί του θέματος που ήταν ''όχι, Βοτανικός''.

Ποιος ο λόγος τώρα να βγουν προς τα έξω τέτοια πράγματα και να τα χρεώσουν σε εμένα, δεν μπορώ να το καταλάβω Εχουμε τη ΓΗΠΕΛ, θα συνεδριάσει την Τρίτη και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Εάν ξεκινήσουμε από την αρχή και υπάρξει ένας νέος "φαύλος κύκλος", δεν μπορώ να το ξέρω. Αλλά θα είναι μία αποτυχία και θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις.

Ο,τι και αν αποφασιστεί, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι θα είναι άμεσα υλοποιήσιμο στο χρόνο που πρέπει. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, επίσης, πώς είναι δυνατόν να είμαστε "ΟΚ" από το ΣτΕ και να μένει μόνο το θέμα του πάρκινγκ για διευθέτηση, για να πάρουμε και την έγκριση της UEFA. Και αντί για λύση η Μπιρμπίλη να τα θέτει όλα ξανά απ' την αρχή, βάζοντας και τον Βωβό μέσα, από τη στιγμή που το ΣτΕ ήταν ξεκάθαρο στην απόφασή του...".

Επιστρέφει με Γιουνάιτεντ ο Πάτο


Ροναλντίνιο και Πάτο πανηγυρίζουν Ένα καλό κι ένα κακό νέο επιφύλαξε στον προπονητή της Μίλαν Λεονάρντο το ιατρικό δελτίο σε ό,τι αφορά στον χρόνο αποθεραπείας του Αλεξάντρ Πάτο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός χάνει μεν τον προσεχή κρίσιμο για τους «ροσονέρι» αγώνα με τη Ρόμα, αλλά θα είναι έτοιμος για τη Μάντσεστερ.

Ο επιθετικός της Μίλαν τραυματίστηκε στο ματς με την Αταλάντα, σε μία περίοδο που βρισκόταν σε δαιμονιώδη φόρμα, αλλά σύμφωνα με το Sky Sport Italia η αποθεραπεία του βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ετσι, μπορεί να μην ταξιδέψει στη Ρώμη για το ντέρμπι κόντρα στους «τζαλορόσι», αλλά αυτό θα γίνει για προληπτικούς λόγους, προκειμένου ο παίκτης να είναι 100% έτοιμος για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Γιουνάιτεντ.

Ηρακλης-Τα τρία σενάρια της ενδεκάδας

Τα τρία σενάρια της ενδεκάδας

Η χθεσινή βροχόπτωση στο Καυτανζόγλειο προβλημάτισε τον Γιόζεφ Μπουμπένκο που αποφάσισε να μη ρισκάρει την πραγματοποίηση οικογενειακού διτέρματος. Ο Σλοβάκος περιόρισε την προπόνηση σε ασκήσεις τακτικής και ως εκ τούτου δεν «αποκαλύφθηκαν» οι σκέψεις του τόσο όσον αφορά στον σχηματισμό της ομάδας, όσο και στα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό.
Παρ’ όλα αυτά, με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν, αλλά και όλα όσα εμφανίστηκαν κατά διαστήματα στις προπονήσεις της εβδομάδας, υπάρχουν τρία σενάρια τα οποία «παίζουν» για την ενδεκάδα της Κυριακής. Τρία σενάρια τα οποία θεωρούνται εξίσου πιθανό να επαληθευτούν και ένα εξ αυτών να είναι αυτό που θα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου. Όπως και να έχει σήμερα στις 11:00 το πρωί που είναι προγραμματισμένη η προπόνηση στη Μίκρα, ο Μπουμπένκο αναμένεται να δείξει τις προθέσεις του.

Πρώτο ερωτηματικό το κέντρο

Σ’ όλα τα σενάρια, η αμυντική γραμμή δεν φαίνεται να αλλάζει. Στο 4-5-1 που θα παρατάξει ο Μπουμπένκο, ο Φερνάντες θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κατσαμπής και Λέκι, με τον Παπαζαχαρία δεξιά και τον Μάρτος αριστερά. Το πρώτο ερωτηματικό έρχεται για τη θέση του ανασταλτικού χαφ. Ο Καρλίνιος είχε και καλές και κακές στιγμές στην Τρίπολη και είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες ανάμεσα σ’ εκείνον και τον Ηλιάδη.

«Πανικός» μεσοεπιθετικά

Εκεί που είναι το μεγάλο ερωτηματικό είναι στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Γιάκομπ βέβαια είναι ακλόνητο φαβορί για την «κορυφή». Στη μεσαία γραμμή παίζουν όλα τα σενάρια. Πρώτο: Να αγωνιστεί ως «οκτάρι» ο Ριμόλντι, να προωθηθεί «δεκάρι» ο «Πίτου», να μετατοπιστεί δεξιά ο Μάρα και να μείνει αριστερά ο Μιλάνο. Ο τελευταίος είναι ο πιο «σίγουρος» για την ενδεκάδα. Στο δεύτερο σενάριο, ο «Πίτου» φέρεται να κρατά τη θέση του ως «οκτάρι», ο Επστάιν να επανέρχεται αριστερά, ο Μάρα να μένει ως δεκάρι και ο Μιλάνο να πηγαίνει στα δεξιά. Στο τρίτο σενάριο που υπάρχει, ο «Πίτου» πάλι εμφανίζεται ως «οκτάρι», ο Μιλάνο μένει αριστερά και οι Μάρα-Κομπαγιάσι «παίζουν» για δεκάρι και δεξιά (είτε ο ένας, είτε ο άλλος).

Απόντος του Γιάντση

Σ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα βέβαιη η μη χρησιμοποίηση του Γιάντση (δεξιά κατά κύριο λόγο) μετά την θετική παρουσία του με την Ελπίδων στην Αγγλία. Πάντως ο νεαρός διεθνής δεν ήταν στη χθεσινή προπόνηση. Επιστρέφει ωστόσο σήμερα και θα φανεί αν και κατά πόσο ο Μπουμπένκο επηρεάζεται από το ταξίδι και το παιχνίδι που έδωσε μεσοβδόμαδα με την Ελπίδων. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως πριν αναχωρήσει ο Γιάντσης για την Αγγλία, στις πρώτες προπονήσεις, ο Μπουμπένκο τον είχε δοκιμάσει στα δεξιά… Πηγη Μετροσπορ

Ευρωλίγκα

http://www.novasports.gr/media/68316.jpg

Σπουδαία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα όπου Μαρούσι και Παρτιζάν θα δώσουν την μάχη για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Παρτιζάν καθώς την κέρδισε μέσα στην “Χάλα Πιονίρ” (Η Παρτιζάν είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ και ήταν η αρχή του τέλους για το “Τριφύλλι”) και την απέτρεψε από το να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκριση στην φάση των “ 8” της διοργάνωσης. Έτσι την τελευταία αγωνιστική πρέπει να χάσει η Σέρβικη ομάδα στην Ισπανία από την Μπαρτσελόνα και να κερδίσει το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για να περάσει το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στα άλλα σημερινά παιχνίδια ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, πήρε την πρωτιά και άφησε τους Βάσκους και την Κίμκι να μάχονται για την δεύτερη προνομιούχο θέση. Στον 6ό όμιλο η Ρεάλ επικράτησε της Εφές στην Κωσταντινούπολη και η Μακάμπι στο Ισραήλ της Σιένα (πήρε και την διαφορά), έτσι οι δύο νικήτριες πέρασαν στα “Πλέϊ Οφς” και την τελευταία αγωνιστική θα αγωνισθούν στην Μαδρίτη για την πρώτη θέση της κατάταξης. Από χθες στον 7ό όμιλο εξασφάλισαν την πρόκριση η ΤΣΣΚΑ ως πρώτη και η Προκομ ως δεύτερη.

Τα αποτελέσματα

Τσιμπόνα-Κίμκι: 82-63

Ζαλγκίρις Κάουνας-Προκόμ: 93-88

Μαρούσι - Μπαρτσελόνα 58-85

Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ: 70-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μοντεπάσκι Σιένα: 97-82

Έφες Πίλσεν-Ρεάλ Μαδρίτης: 75-77

Παρτιζάν-Παναθηναϊκός: 66-82

Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ: 102-85 Επιμελεια Γιώργος Διπλοΐδης

Δαμιανίδης: «Να κρατήσουμε τον Μπλατ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/49d1ea02cce59ae0a415d297469d9e25_L.jpg?1267767177?1267767177?1267767177Την αναγκαιότητα της παραμονής του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του Άρη σημείωσε ο Γιάννης Δαμιανίδης, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ να αναφέρεται παράλληλα στο μεγαλείο του κόσμου των «κίτρινων».Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης, μίλησε στον «ΑΡΗΣ FM 92,8» για...

... την επισφράγιση της πρόκρισης του Αρη στα προημιτελικά του ΕuroCup:

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι εξασφαλίσαμε την πρόκριση στο θεσμό του Γιούροκαπ.Είμαστε μέσα στους καλύτερους. Έχουμε ποιότητα. Είδατε τι επιπτώσεις είχε η νίκη μας επί της Μπανταλόνα. Έγινε και μια διαμαρτυρία από πλευράς τους για τα χαρτάκια που πέταξαν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αρης πρέπει να βγει πρώτος στον όμιλο να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Οι Αρειανοί θα δώσουμε την ψυχή μας ώστε να δούμε την ομάδα στο φάιναλ φορ».

... την κίνηση διαμαρτυρίας της Μπανταλόνα κατά του Αρη, με αφορμή τα χαρτάκια που καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα:

«Το πως αντιδράει η κάθε ομάδα είναι δικό της θέμα. Μια ομάδα σαν την Μπανταλόνα γνώρισε την βαρύτερη ήττα στην ιστορία της. Απέλυσαν τον προπονητή και ψάχνουν γενικότερα να βρουν δικαιολογία. Δεν στέκομαι σε αυτό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσουμε τη νίκη και να παίξουμε υπεύθυνα τα υπόλοιπα παιχνίδια στην Ευρώπη».

... την παρουσία του κόσμου στο Παλέ:

«Ο κόσμος του Αρη είναι το μεγαλείο του συλλόγου. Μετά από μια ντροπιαστική ήττα στα Τρίκαλα, μπόρεσε και βοήθησε την ομάδα. Κάθε ένας από αυτούς ήταν αποτέλεσμα του συνόλου. Η συμπαράσταση ήταν μεγάλη».

... τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και την ήττα από τα Τρίκαλα:

«Έχω πει κατ΄ επανάληψη στους παίκτες ότι δεν πρέπει να αδικούμε τους εαυτούς μας. Τότε θα δούμε τον Αρη που έχουμε στο νου και οι παίκτες έναν καλύτερο εαυτό τους. Ο Αρης είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τα Τρίκαλα και το έχει αποδείξει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας».

... τον Ντέιβιντ Μπλατ:

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε. Να γνωρίσει κι ο κ. Μπλατ αυτό το μεγαλείο που πιστεύει ότι είναι ο Αρης. Είναι κάτι άλλωστε που το δηλώνει σε κάθε του συζήτηση. Και το μεγαλείο του Αρη είναι μεγάλο και στη ψυχή μου και στη καρδιά μου και αυτό του κατέθεσα όταν του ζητούσα να έρθει στον σύλλογο. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να τον κρατήσουμε γιατί έχει να δώσει πολλά στον Αρη. Ο Αρης θα του γεμίσει την ψυχή. Αυτής της εμβέλειας οι προπονητές παίζουν και για το ψυχολογικό τους κομμάτι. Θέλουμε να δούμε προοπτική με τον κ. Μπλατ στον Αρη ως προπονητή».

... την διοικητική και οικονομική ενδυνάμωση της ομάδας:

«Ο Αρης έδειξε το μεγαλείο του στο ματς της Τρίτης. Δεν είναι δυνατόν αυτή η θρυλική ομάδα που αναφέρεται σε όλα τα έντυπα του παγκόσμιου, ευρωπαϊκού και ελληνικού μπάσκετ να βαδίζει με αβέβαιο μέλλον. Η ΣΑΡΙΣΑ είναι γεγονός με λαμπρό μέλλον συνεισφοράς προς το σύλλογο. Αυτό είναι υγεία. Παρά τις υποχρεώσεις της θα σταθεροποιήσει τον Αρη εκεί όπου όλοι θέλουν».

... τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον και την ανανέωση του συμβολαίου του:

«Οι βάσεις μπήκαν. Αυτό που υπάρχει στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι η παρουσία του αθλητή και η οικονομική πρόταση. Έχουμε πολύ καλή εξέλιξη».

... την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και την προβολή του αγώνα Καβάλα-Αρης:

«Όλος ο κόσμος μπορεί να έρθει. Όσοι θέλουν να έρθουν νωρίτερα να μη χάσουν το παιχνίδι του ποδόσφαιρου».

... τον στόχο του Αρη σε Ευρώπη και ελληνικό πρωτάθλημα:

«Την ομάδα την πιστεύουμε πολύ. Έχει αλλάξει πολλούς προπονητές, παίκτες και είχε τραυματισμούς. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η ομάδα θα επανέλθει και θα πάρει αυτό που θέλει και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

40.000 ιερόδουλες από την Αν. Ευρώπη στη Νότιο Αφρική

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0209cb0d8d26d55d95a5f2a0dc067878_L.jpg?1267721508?1267721508?1267721508Φτώχεια, εγκληματικότητα, άγρια ζώα, ασθένειες είναι τα σοβαρότερα θέματα που αντιμετωπίζει η Νότιος Αφρική στην προσπάθεια της να διοργανώσει ένα εξαιρετικό Μουντιάλ. Ωστόσο, προστίθεται ακόμα ένας «πονοκέφαλος», οι 40.000 ιερόδουλες από την Αν. Ευρώπη! Συναγερμός έχει σημάνει στην Εθνική Υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών και πορνείας της Νοτίου Αφρικής η πληροφορία πως για κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου Κυπέλλου θα έρθουν στη χώρα χιλιάδες ιερόδουλες. Δεν τους έφταναν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχουν να λύσουν, έρχεται και αυτό το γεγονός για να τους κάνει ακόμα πιο ανήσυχους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Citizen» περίπου 40.000 ιερόδουλες θα φτάσουν στη Νότιο Αφρική και οι περισσότερες θα προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Ευρωπης.

Bάλτε ένα γκολ να γίνει της...

Διθύραμβοι για Βιεϊρίνια

Διθύραμβοι για Βιεϊρίνια

Τα… μάτια τους έτριβαν οι Πορτογάλοι με την απόδοση του Βιεϊρίνια στην προχθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής Κ23 με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ουαλίας, που έληξε υπέρ των Ιβήρων με 7-2. Μπορεί ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ να μην σκόραρε, έβγαλε όμως δύο ασίστ και η συνολικές του ενέργειες έκαναν τους δημοσιογράφους να τον ανακηρύξουν πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα. Μάλιστα η «O Jogo» στην ατομική απόδοση των παικτών του έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε νέο δημοσίευμα της «O Jogo», δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα του νεαρού άσου, με τη χαρακτηριστική φράση «Το αστέρι: Η ταχύτητά του του αξίζει ακόμα και πρόστιμο για παραβίαση ταχύτητας!» και συνεχίζει: «Ο Βιεϊρίνια με την υπερβολική του ταχύτητα, άφησε πολύ πίσω τους βαρείς αμυντικούς της Ουαλίας. Ο νεαρός είναι σε εκπληκτική φόρμα και οι καϋμένοι οι Ουαλοί τον ένιωσαν καλά… στο πετσί τους μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αγωνιζόμενος από τα δεξιά, δημιούργησε αμέτρητες ευκαιρίες και δύο από τις ασίστ του μετατράπηκαν σε γκολ. Ο Κεϊρός από τον πάγκο, τον είδε και του άρεσε». Ο Βιεϊρίνια σε δηλώσεις του στα πορτογαλικά ΜΜΕ με τη σειρά του δεν έκρυψε την επιθυμία του να παίξει στην Εθνική Ανδρών. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση μου και του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι σε πολύ καλή φόρμα, αλλά ξέρω ότι είναι δύσκολο να κληθώ στην Εθνική Ανδρών. Δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι τώρα, αλλά ονειρεύομαι τον εαυτό μου στην Εθνική. Αν επιστρέψω να παίξω στην Πορτογαλία, θα είναι μόνο για μία από τις μεγάλες ομάδες».
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα βραβευτεί σήμερα στις 15:00 στη μουτίκ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την ανάδειξή του σε MVP της 24ης αγωνιστικής. Πηγη Μετροσπορ

Σενάριο ανταλλαγής Ντιέγκο - Ριμπερί

http://www.contra.gr/images/m/diego_m.jpgΤο ενδεχόμενο ανταλλαγής του Ντιέγκο με τον Ριμπέρι, εξετάζουν πολύ σοβαρά στην Γιουβέντους, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Γάλλο μεσοεπιθετικό. Βέβαια, η «Μεγάλη Κυρία» δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του «ασχημόπαπου».τη λίστα τους εν όψει του καλοκαιριού, τον έχουν τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και η Μπαρτσελόνα. Καμία όμως από τις δύο δεν ανακοινώνει επίσημα την απόκτησή του, με αποτέλεσμα οι ιταλοί έχουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν.

Άλλωστε η Μπάγερν Μονάχου δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι Βαυαροί έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Ριμπερί, με τον Μίλος Κράσιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μεταξύ των υποψηφίων να μετακομίσουν στο Μόναχο.

Η «El Mundo Deportivo» όμως αναφέρει πως δεν αποκλείεται Μπάγερν και Γιουβέντους να βρουν τη… χρυσή τομή, με την ανταλλαγή του Ριμπερί με τον Ντιέγκο. Ο Βραζιλιάνος μέσος άλλωστε, είχε κινήσει το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου από τότε που έπαιζε στην Βέρντερ Βρέμης.

Νεκρός αστυνομικός σε επεισόδια στην Αργεντινή

http://www.contra.gr/images/m/Estudiantes-de-la-Plata_m.jpgΑκόμα ένα όνομα προστέθηκε στην λίστα με τα θύματα της τυφλής βίας στην Αργεντινή. Πρόκειται για τον αστυνομικό, Σέρτζιο Ροντρίγκεζ, ο οποίος είχε την ατυχία να βρίσκεται σε περιπολία στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λα Πλάτα.Εκεί είχαν ξεσπάσει μάχες μεταξύ των οπαδών της Εστουντιάντες και της ΑρχεντίνοςΤζούνιορς, οι οποίες όμως περιελάμβαναν και χρήση όπλων. Μία σφαίρα βρήκε τον Ροντρίγκεζ στο στήθος και παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο, δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην ζωή.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε, λίγες ημέρες μετά τις επαφές που είχαν οι αρχές με τους σκληροπυρινικούς οπαδούς της χώρας εν όψει του Μουντιάλ του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι είχαν υποσχεθεί πως θα σταματήσουν τη δράση τους, προκειμένου η αστυνομία να τους ανάψει το… πράσινο φως και να ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χάνει τη σεζόν και το Μουντιάλ ο Χόλντεν


Στιούαρτ Χόλντεν Δεν ήταν ευχάριστα τα νέα για τον Στιούαρτ Χόλντεν της Μπόλτον. O 24χρονος μέσος τραυματίστηκε στο φιλικό της Αμερικής με την Ολλανδία την Τετάρτη και μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα περόνης, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Χόλντεν αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στις αρχές της νέας χρονιάς.

Ο 24χρονος αποκτήθηκε από την Μπόλτον στις 25 Ιανουαρίου και το ντεμπούτο του το έκανε στις 24/2 στον αγώνα Κυπέλλου με την Τότεναμ. Στο πρωτάθλημα έχει μία συμμετοχή, αυτή με την Γουλβς την προηγούμενη βδομάδα

Σερ Αλεξ: "Μη ξεγράφετε την Αρσεναλ"


Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.... Ο προπονητής της Μάντσεστερ Αλεξ Φέργκιουσον πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να διαγράψει κανείς την Αρσεναλ από τη λίστα με τα φαβορί για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ και προειδοποίησε σχετικά τους παίκτες του. Επιχείρημά του το εύκολο πρόγραμμα των «κανονιέρηδων» στη συνέχεια.

«Εχουν το πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με εμάς και την Τσέλσι και η κούρσα αναμένεται ενδιαφέρουσα», σχολίασε ο Σκωτσέζος τεχνικός για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή. «Η ήττα της Τσέλσι από τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν θετική εξέλιξη για την ομάδα μου, αλλά απομένουν πολλοί δύσκολοι αγώνες μέχρι το φινάλε. Πρέπει να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και να αποφύγουμε τα λάθη», κατέληξε.

Εγκώμια για Παπασταθόπουλο


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος... Ο Μάριο Κόρσο έστειλε το μήνυμα στον Ζοζέ Μουρίνιο για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο σκάουτερ της Ιντερ σε συνέντευξη του στην "Corriere Mercantile", τόνισε πως ο διεθνής Ελληνας αμυντικός που αγωνίζεται στην Τζένοα είναι ποδοσφαιριστής που αξίζει να του δείξουν μεγάλη προσοχή, ωστόσο χαρακτήρισε αρνητικό το νεαρό της ηλικίας του.

"Αν δεν ήταν τόσο νεαρός θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια", σχολίασε ο Κόρσος για τον Παπασταθόπουλου, ο οποίος την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρωταθλήτρια Ιταλίας για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Νέα παράπονα της Μπορντό


Ο Σιανί πανηγυρίζει μπροστά στους φίλους του Ολυμπιακού Και πάλι η διοίκηση της Μπορντό εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διοργανώτριας αρχής του γαλλικού πρωταθλήματος, καθώς θεωρεί ότι το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο πριν τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γιορνδίνοι θέλουν να αναβληθεί εκ νέου η αναμέτρηση με την Οσέρ.

Αρχικά το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν να γίνει στις 20/2, αλλά τότε αναβλήθηκε γιατί τρεις μέρες αργότερα η Μπορντό θα έδινε τον πρώτο της αγώνα κόντρα στους "ερυθρόλευκους". Η LFP το όρισε για τις 10 Μαρτίου, αλλά η Μπορντό και πάλι δεν θέλει, αφού θα πρέπει να δώσει σε διάστημα 10 ημερών τέσσερα παιχνίδια, με το τελευταίο να είναι αυτό με τους πρωταθλητές Ελλάδος. Πλέον περιμένει να κάνει και πάλι πίσω η διοργανώτρια αρχή και να ορίσει τον αγώνα τον Απρίλιο.

Το πρόγραμμα της Μπορντό
7/3 Μπορντό-Μονπελιέ
10/3 Μπορντό-Οσέρ
13/3 Μονακό-Μπορντό
17/3 Μπορντό-Ολυμπιακός

Ανεβαίνουν οι μετοχές του Μπαλοτέλι


Ο Μπαλοτέλι της Ιντερ... Υπέρ της συμμετοχής του Μάριο Μπαλοτέλι στην εθνική Ιταλίας που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, τάχθηκε – αν και συγκρατημένα – ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Τζανκάρλο Αμπέτε, παίρνοντας θέση στο πολυσυζητημένο στη γειτονική χώρα θέμα.

Αν και ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα» Μαρτσέλο Λίπι έχει υπαινιχθεί σε αρκετές περιπτώσεις ότι οι πιθανότητες κλήσης του επιθετικού της Ιντερ στη μεγάλη ομάδα είναι περιορισμένες, ο Αμπέτε μίλησε για έναν ποιοτικό παίκτη.

«Δεν είμαι προπονητής, αλλά ένας παράγοντας που σέβεται το ρόλο του Λίπι. Οι επιλογές είναι δικές του, όπως συμβαίνει και με τον Ζοσέ Μουρίνιο όταν πρόκειται για την Ιντερ», δήλωσε στο Sky Sport Italia. «Δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε την ποιότητα του παίκτη, την οποία έχει δείξει και στην εθνική κάτω των 21 ετών. Τα έχει πάει πολύ καλά και ελπίζω ότι ο Λίπι θα έχει πολλές επιλογές τον Μάιο, όταν θα πρέπει να καταλήξει στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Μουντιάλ», κατέληξε ο Ιταλός παράγοντας.

Τα έβγαλε όλα εκτός φιλέ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5dbbf358fa1dcea9771ede795f11b072_L.jpg?1267598850?1267598850

Η παίκτρια της πολωνικής ομάδας, Αλούμπροφ Μπιέλσκο Μπιάλα είχε βρεθεί και στην χώρα μας στις 11 Νοεμβρίου του 2008 για να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό για την φάση των «32» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Η Μπαράνσκα ήταν πρώτη σκόρερ της Μπιέλσκο με 12 πόντους στη νίκη της ομάδας της με 3-0. Το πρώτο ματς στην Πολωνία είχε και πάλι νικήτρια την Μπιέλσκο (3-1) με την Άννα να είναι και πάλι καλύτερη παίκτρια σημειώνοντας 19 πόντους, αποκλείοντας τις πράσινες από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Η 26χρονης είναι διεθνής από το 2004 ενώ πέρσι κατέκτησε με το εθνόσημο το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Μπαράνσκα φωτογραφήθηκε για το Playboy του Μαρτίου και έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια στην Πολωνία που βγάζει όλα τα ρούχα της για το εξώφυλλο του περιοδικού: Είπα το ναι για να κάνω τη διαφορά αλλά και για να πράξω κάτι τρελό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πως αλλάζουν οι καιροί;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/17064df739b491fdeed95aa3a423ef88_L.jpg?1267763928?1267763928?1267763928Είδατε πως αλλάζουν οι καιροί; Ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα είχε φύγει από τον Ολυμπιακό, με προπονητή τον Χοσέ Σεγκούρα, γιατί είχε δημιουργήσει πρόβλημα στον προπονητή, παραμονές του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη. Τώρα, ο Λούα Λούα έχει γίνει ο παίκτης-παράδειγμα στο Ρέντη! Τον καλούν στην εθνική Κονγκό και δεν πάει, για να μην χάσει προπονήσεις στον Ολυμπιακό! Του δίνουν άδεια στον Ολυμπιακό για να πάει στο Παρίσι να δει την οικογένειά του και δεν πάρει, προτιμώντας να κάνει θεραπεία!
Πως ξαφνικά ο…τρελΛούα Λούα, έγινε τύπος και υπογραμμός;

Τι κάνει ένα συμβόλαιο, ε; Μην το ξεχνάτε, ο Λούα είναι με δοκιμή μέχρι το Μάϊο…Και δεν σκοπεύει να δώσει καμία αφορμή να χάσει ένα νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Ο Δαλούκας στο Καυτανζόγλειο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/74555370ebd1e5decb71c20d9973a397_L.jpg?1267703829?1267703829?1267703829Ο Γιώργος Δαλούκας θα είναι διαιτητής στον αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Επίσης στο ματς Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός θα σφυρίξει ο Βοσκάκης και στο ΠΑΟΚ-Πανθρακικός ο Λαμπρόπουλος.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 25ης αγωνιστικής:


Σάββατο 6/3


Καβάλα-Άρης (16:45): Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (16:45): Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Λάρισα-ΑΕΚ (19:00): Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)

Κυριακή 7/3

Εργοτέλης-Ατρόμητος (14:30): Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη (14:30): Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (14:30): Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (16:45): Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Ηρακλής-Ολυμπιακός (19:00): Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Στις 28-29 Αυγούστου η σέντρα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22c1a09166e88e990f9cbab8f3931515_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης του ερχόμενου πρωταθλήματος της Superleague. Συγκεκριμένα οι πρώτες σέντρες θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου, όπως αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Την ευκαιρία να κάνουν διακοπές όλον τον Αύγουστο θα έχουν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Αυτό θα γίνει γιατί λόγω της συμμετοχής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, το πρωτάθλημα της Superleague θα ξεκινήσει στις 28-29 Αυγούστου. Αυτό αποφασίστηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Μποροβλήλος: «Τους εξυπηρετεί όλους»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος ανέφερε: «Το πιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν αυτό της έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Αποφασίσαμε ομόφωνα να αρχίσει στις 28 και 29 Αυγούστου. Αυτή είναι μια ημερομηνία που εξυπηρετεί τις ομάδες αλλά και την ΕΠΟ. Και η ΕΠΟ ζήτησε την ίδια ημερομηνία, καθώς εξυπηρετεί και το δικό της προγραμματισμό. Ο εκπρόσωπός της συμφώνησε».

Για διαιτησία: «καμία ομάδα δεν έθεσε θέμα διαιτησίας, ούτε στην ημερήσια διάταξη ούτε εκτός αυτής», ενώ για τα οικονομικά ανέφερε: «Τα οικονομικά είναι ένα θέμα οπυ θέλει αρκετή ανάλυση. Θα πάρετε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Για την αλλαγή του καταστατικού:
«Είναι ένα θέμα εκτός συμβουλίου. Με αυτό ασχολείται μια επιτροπή που συνεδρίασε πριν το Δ.Σ. Υπήρχαν προτάσεις, αλλά πρέπει να έρθουν στο συμβούλιο για να έγκριση. Η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της, θα κάνει και άλλη συνάντηση και σε προσεχές Δ.Σ. θα κατατεθούν οι προτάσεις».

Για το θέμα της αύξησης του ποσού που θα καλούνται, πλέον, να πληρώνουν οι ΠΑΕ για τα συμβόλαια των παικτών: «Δεν είναι το θέμα αυτό αρμοδιότητα της Superleague. Αποτελούν κεντρικές ρυθμίσεις του κράτους, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Η Κυβέρνηση εφαρμόζει εισπρακτικά μέτρα παντού και είναι δύσκολο η Superleague να ανατρέψει το πνεύμα και την πρακτική της Κυβέρνησης. Απλά εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότιδεν είναι επικερδής καμία ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά το θεωρούμε πολύ δύσκολο γιατί είναι ένα γενικότερο μέτρο για όλη την κοινωνία».

Κανώτας: «Η φετινή χρονιά θα είναι κερδοφόρα για την ομάδα μπάσκετ»

Κανώτας: «Η φετινή χρονιά θα είναι κερδοφόρα για την ομάδα  μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution.

Αρχικά αναφέρθηκε στο sold out της Τούμπας για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Δεν μπορώ να θυμηθώ όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και σε άλλες ομάδες να έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια με μία καταδικασμένη ομάδα. Αυτό αποδεικνύει πάρα πολλά. Είναι το όραμα… το όνειρο κάθε ΠΑΟΚτσή που βλέπει ότι τώρα έχει δυνατότητες να συμβεί. Όσο κρατάει θέλει να το ζήσει. Όλοι ζούνε το σήμερα. Δεν μπορούσαν να το ζήσουν συχνά τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ».

Για την φετινή σεζόν γενικότερα και την βοήθεια του κόσμου προς την ΠΑΕ, ο κ. Κανώτας υπογράμμισε : «Ο κόσμος πράγματι συμμετέχει και ενισχύει την προσπάθεια. Έχει γίνει ρεκόρ στα διαρκείας απο΄το καλοκαίρι. Όμως αν παίζαμε με τον Πανθρακικό πριν δέκα αγωνιστικές μπορεί και να μην γινόταν sold out. Τελευταία έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό που είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ο καθένας, πλέον ήρθε μπροστά. Η χαρά που ζει ο καθένας, είναι μεγάλη υπόθεση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αντέξει μέχρι τέλους, ο κ. Κανώτας επισήμανε: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντέξει, όμως υπάρχουν και άλλες ομάδες που μπορούν να αντέξουν με κάποιους άλλους τρόπους. Φοβάμαι ότι αν το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, αν ήταν εις βάρος του αμφιβάλω αν θα δινόταν ποτέ. Θα έλεγαν χίλια δύο για να δικαιολογήσουν την απόφαση να μη δοθεί ένα πέναλτι. Υπήρχε περίπτωση να μη δοθεί πέναλτι στον Ολυμπιακό, σε αντίστοιχη φάση που δεν δόθηκε στον Ατρόμητο; Ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση. Είναι δυνατόν να παίζει ακόμη αυτός ο διαιτητής; Όλοι είδαν ότι το είδε. Συζητάμε λοιπόν ακόμη αν παίζει και δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη; Είναι δύσκολο πράγμα να είναι κανείς διαιτητής, ειδικά μάλιστα στο μπάσκετ. Αρκεί όμως να ξεχωρίζεις τις φάσεις που πραγματικά μπορεί να ξεφύγουν και κάποιες που ξεφεύγουν ηθελημένα. Όσο καλή θέληση κι αν έχεις δεν μπορείς να πεις ότι η φάση του ξέφυγε. Προσωπικά πιστεύω ότι το πρωτάθλημα παίζεται στις τρεις αγωνιστικές που ακολουθούν. Όποιος είναι πρώτος στις 21 Μαρτίου θεωρώ ότι θα το πάρει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι με τίποτα δεν πρόκειται να χάσει τον τίτλο όποιος είναι στην κορυφή».

Για το αν πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι ο ΠΑΟΚ τόνισε: «Μπορεί να γίνει. Τρία παιχνίδια θα κρίνουν την όλη ιστορία. Ενδέχεται φυσικά να έχουμε και μπαράζ».

Για την ομάδα μπάσκετ του δικεφάλου δήλωσε: «Καταρχήν πρέπει να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω. Δείτε πόσο είχε αγκαλιάσει την ομάδα ποδοσφαίρου τον πρώτο χρόνο με τον Ζαγοράκη ο κόσμος και πόσο φέτος. Αντίστοιχα θεωρώ ότι θα γίνει και στο μπάσκετ. Για εμάς είναι η αντίστοιχη πρώτη χρονιά του Ζαγοράκη. Του χρόνου πιστεύω θα είμαστε πολύ καλύτερα και ο κόσμος θα έρθει πιο κοντά. Κι ο Ζαγοράκης σιγά – σιγά άρχισε να διορθώνει τα πράγματα. Πήρε έναν καλό προπονητή, τον κράτησε για μία τριετία και δημιούργησε μία καλή ομάδα. Εμείς πήραμε για μία τριετία έναν καλό προπονητή, όπως ο Σούλης Μαρκόπουλος, που είχε τιμηθεί ως κορυφαίος προπονητής. Η ομάδα έχει κάποιες μεταβατικές περιόδους, αλλα παιχνίδια τα χάνει στον πόντο, χτυπάει ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και τις κερδίζει, όπως με το Μαρούσι και τον Πανελλήνιο… Αυτή είναι η πρώτη χρονιά. Η δεύτερη θα είναι διαφορετική. Όσο πιο κοντά όμως έρχεται ο κόσμος, τόσο περισσότερο θα ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί. Στα παιχνίδια που απομένουν πρέπει να έρθει ο κόσμος και να βοηθήσει. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και αυτό της Κυριακής. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει κανένα χαμένο παιχνίδι. Στην Αθήνα χάσαμε με τραγελαφικές αποφάσεις των διαιτητών. Συνέβησαν πολύ… ωραία πράγματα. Οπότε και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το πιστεύουν και οι παίκτες και οι προπονητές. Όμως πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος. Είναι πραγματικά ο έκτος παίκτης».

Σε ότι αφορά τα οικονομικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο κ. Κανώτας επισήμανε: «Σαφέστατα και μπήκαν σε μία τάξη. Γνωρίζουμε κατά 99% που βαδίζουμε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τα βάλαμε όλα σε έναν δρόμο. Η χρονιά που κυλάμε θα είναι κερδοφόρα. Άσχετο αν οφείλουμε κάποια χρήματα γιατί έχουν δοθεί περισσότερα χρήματα για να καλύψουμε χρέη του παρελθόντος. Είναι σα να πληρώνουμε δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ θα είναι σε πολύ καλύτερο και ορατό σημείο για να προχωρήσει τα επόμενα του βήματα. Το έργο που έγινε και σε άλλους τομείς είναι σημαντικό. Όπως τις υποδομές που έχουμε αναλάβει όπου η ΚΑΕ έχει τον πλήρη έλεγχο κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον. Έχουν γίνει πολλά. Δεν είναι ώρα να τα πούμε όλα τώρα. Ο κόσμος που παρακολουθεί το μπάσκετ τα ξέρει και τα βλέπει. Αν αγκαλιάσουν όλοι την ομάδα μπάσκετ θα δούνε πολύ πιο εύκολα τίτλους. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αυτή έχει φέρει μεγάλες νίκες και ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας φυσικά και ενιαίος. Όλοι είμαστε οικογένεια και χαιρόμαστε για όλες τις επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ».

Ντελ Πιέρο: "Εχω ένα όνειρο"


Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έκανε και πάλι τη δουλειά του Την επιθυμία του να χωρέσει στην εθνική Ιταλίας που θα είναι παρούσα στη Νότια Αφρική για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το καλοκαίρι, εξέφρασε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο αρχηγός της Γιουβέντους συμπλήρωσε όμως ότι γνωρίζει και πόσο δύσκολη θα είναι η προσπάθειά του.

«Κυνηγώ ακόμα ένα όνειρο», είπε στο Sky Sport Italia ερωτηθείς για το επερχόμενο Μουντιάλ. «Είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρομαι στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Η φανέλα της εθνικής ομάδας είναι πάντα το μέγιστο επίτευγμα για έναν αθλητή, ειδικά εν όψει μιας τέτοιας διοργάνωσης και προκαλεί απερίγραπτο συναίσθημα. Εχω παίξει πολλές φορές για την Ιταλία, μερικές από αυτές συνδυάστηκαν με πικρές στιγμές, αλλά όλα τα άσχημα ξεχάστηκαν όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο», είπε ο Ντελ Πιέρο, που αν επιλεγεί από τον Μαρτσέλο Λίπι, θα φορέσει τη γαλάζια φανέλα για πρώτη φορά μετά το Euro 2008.

Κολακευμένος λόγω Ρεάλ ο Νάβας


Ο Χεσούς Νάβας Στο ενδιαφέρον που έχει εκφράσει η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του εν όψει καλοκαιριού αναφέρθηκε ο Χεσούς Νάβας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του φιλικού της Ισπανίας με τη Γαλλία. Παράλληλα, τόνισε ότι για την ώρα κρατάει την προσοχή του εστιασμένη στη Σεβίλλη.

«Τα πράγματα πηγαίνουν καλά για μένα. Το ενδιαφέρον της Ρεάλ για μένα είναι πραγματικά κολακευτικό και συναρπαστικό», σχολίασε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «AS». Επίσης, αναφέρθηκε και στην επικείμενη αναμέτρηση της Σεβίλλης με τη Ρεάλ για το πρωτάθλημα, λέγοντας ότι η ομάδα της Ανδαλουσίας χρειάζεται τους τρεις βαθμούς.

Oπαδός απειλούσε δημοσιογράφο μέσω Facebook!


Facebook Σε φυλάκιση 15 μηνών καταδικάστηκε Σέρβος οπαδός, ο οποίος απειλούσε ρεπόρτερ καναλιού της χώρας του μέσω του Facebook. Αλλα έξι άτομα έχουν συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και περιμένουν να πραγματοποιηθεί η δίκη έτσι ώστε να μάθουν τις δικές τους ποινές. Συγκεκριμένα οι έξι φώναζαν συνθήματα κατά του Στάνκοβιτς σε αγώνα για το Europa League τον Δεκέμβριο.

Ο Μπράνκιτσα Στάνκοβιτς, που εργάζεται στο κανάλι "Β92" σε ρεπορτάζ του είχε αναφέρει ότι επικεφαλείς συνδέσμων ομάδων, είναι ύποπτοι για σοβαρά αδικήματα, μεταξύ αυτών φόνο και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Σέρβος οπαδός παραδέχθηκε ότι απειλούσε την ρεπόρτερ και κατά τη διάρκεια της δίκης ζήτησε συγνώμη, ωστόσο αυτό δεν διόρθωσε τα πράγμα, ούτε λειτούργησε ελαφρυντικά για τον ίδιο.

Μιχαλήτσος: "Ο Αρης είναι έτοιμος για τίτλο"


Ο Γιάννης Μιχαλήτσος... Ο Τεχνικός Υπεύθυνος των τμημάτων Κ21 και Κ17 του Αρη, Γιάννης Μιχαλήτσος τοποθετήθηκε στον Αρης FM 92,8. Αρχικά μίλησε για το πόστο που έχει αναλάβει στον σύλλογο: "Έχει περίπου ένα μήνα που επανήλθα στον Αρη. Ουσιαστικά δεν είχα φύγει ποτέ. Το μυαλό μου πάντα είναι στον Αρη.

Έβλεπα τα παιχνίδια και ενημερωνόμουν. Το Χαριλάου είναι το σπίτι μου" είπε και συμπλήρωσε: "Ασχολούμαι με το σκάουτινκ παικτών που αφορούν την μεγάλη ομάδα κυρίως. Ασχολούμαι και με τους μικρούς φυσικά.
Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε νέους ποδοσφαιριστές, επικείμενες μεταγραφές για να γίνει ο Αρης ακόμα πιο δυνατός την ερχόμενη χρονιά".

Σχετικά με την εμπειρία του και πόσο τον βοηθά στην δουλειά του σημείωσε: "Βλέπω το θέμα προπονητικά. Το βλέπω από άλλη σκοπιά. Με τη διοίκηση έχουμε άψογη συνεργασία και θέλουμε να εντοπίσουμε κάποιους στόχους, θέλουμε να οργανωθούμε καλύτερα να κάνει ο Αρης μεγαλύτερα βήματα.
Τα οφείλει στον κόσμο γιατί αυτός στάθηκε στις κακές και στις καλές στιγμές του Αρη".

Αναφορικά με το κριτήριο του ο κ. Μιχαλήτσος τόνισε: "Μπορεί κάποιοι να είναι καλοί παίκτες αλλά να μην ταιριάζουν με αυτό που ζητάει να παίξει ο προπονητής. Όταν έχεις πολύ χρόνο μπορείς να διαπιστώσεις και θέματα χαρακτήρα, όταν βιάζεσαι όμως κι έχεις δέκα μέρες τότε αφοσιώνεσαι στις ποδοσφαιρικές ικανότητες των αθλητών".

Για την συνεργασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ επισήμανε: "Ο Μάρτιος είναι σημαντικός μήνας για τον Αρη. Ο σχεδιασμός των πραγμάτων πρέπει να είναι προς όφελος του Αρη. Όταν συνεργάζεσαι με έναν τόσο μεγάλο προπονητή πάντα έχεις να κερδίσεις. Από τέτοιες συνεργασίες κερδίζεις πολλά. Ο πιο αδικημένος κόσμος είναι ο κόσμος του Αρη. Αξίζει να γευτεί τη χαρά που του λείπει".
Για τον δρόμο προς το κύπελλο δήλωσε: "Ο Αρης είναι μέσα στους στόχους του και για τα πλέι οφ και για το κύπελλο. Ο τίτλος λείπει από τον ΑΡΗ και τώρα είναι έτοιμος για αυτόν. Οι πιθανότητες να κάνει κάτι τέτοιο είναι μεγάλες. Ένα ένα τα βήματα. Εύκολο δεν είναι τίποτα".

Τέλος ο κ Μιχαλήτσος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Σεμερτζίδη: "Με τον Γιώργο συνεργαστήκαμε πολλά χρόνια και γι΄αυτό συνυπήρχαμε. Κάναμε πολλές δουλειές μαζί.
Κάποια στιγμή ο Αρης ήταν δύσκολα οικονομικά . Περάσαμε δύσκολες εποχές. Τώρα είναι καλύτερα και είναι σημαντικό ότι έχει σοβαρή διοίκηση. Υπάρχει σοβαρή οργάνωση κι εμείς κινούμαστε ανάλογα".

ΠΑΟΚ-Ο έλεγχος των διεθνών


Ο Βιερίνια με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας Πράματα και θάματα έκανε ο Βιερίνια με την ομάδα της Πορτογαλίας αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Ο Πορτογάλος επιθετικός του δικεφάλου μπορεί να μην σκόραρε στο 7-2 της Πορτογαλίας Β' επί της Ουαλίας, ήταν, όμως, ο παίκτης που μοίρασε τις ασίστ για το 2-1 (Ριμπέιρο) και το 3-1 (Ζοάο Βαζ Τε), βάζοντας τις βάσεις για τον θρίαμβο της Πορτογαλίας. Το αγώνα παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Κάρλος Κεϊρός.

«Η κλήση στην εθνική Ανδρών είναι όνειρο για μένα» δήλωσε στο τέλος ο Βιεϊρίνια, ο οποίος σε ερώτηση για το αν θα επέστρεφε σε σύλλογο της πατρίδας του, απάντησε: «Μόνο για κάτι πολύ μεγάλο».
Ο Ρεχάγκελ επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τον Στέλιο Μαλεζά στην Εθνική Ελλάδας και στο φιλικό με τη Σενεγάλη.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης και Θανάσης Παπάζογλου αγωνίστηκαν στη σπουδαία νίκη των Ελπίδων, στο Ντονκάστερ, επί της Αγγλίας με 2-1. Ο Λαρισαίος μέσος αγωνίστηκε 62'. Στο 49'έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και έδωσε την ασίστ την κατάλληλη στιγμή στον Γιάννη Παπαδόπουλο για το 0-2. Ο Θανάσης Παπάζογλου μπήκε στο παιχνίδι στο 71', όταν οι προσανατολισμοί της Εθνικής ήταν καθαρά αμυντικοί.

Επίσης, ο Μπράις Μουν αγωνίστηκε αλλαγή για 30 λεπτά στο φιλικό της Νότιας Αφρικής με τη Ναμπίμπια (1-1). Στο 70' έκανε την ασίστ στον Μφέλα που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.
Τέλος, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αγωνίστηκε στο β' ημίχρονο του αγώνα της Βοσνίας με την Γκάνα που έληξε με νίκη των γηπεδούχων (2-1). Μάλιστα, στο 91' έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει.

Οι Φιλομένο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ και ο νεαρός Μίλιεβιτς γυμνάστηκαν μόνοι τους. Είναι οι τραυματίες για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Πανθρακικό.
Τέλος, εμπειρίες και χρήσιμες παραστάσεις αποκόμισε ο τεχνικός υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής & ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ελευθεριάδης από την παραμονή του στην Πορτογαλία. Με ενέργειες του Φερνάντο Σάντος και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, είχε συναντήσεις με τους υπεύθυνους των ακαδημιών της Σπόρτινγκ και της Πόρτο

Στους δύο συλλόγους παρέδωσε ως δώρα από μία φανέλα του ΠΑΟΚ με υπογραφές των Σάντος και Κονσεϊσάο.

Με Νέμεθ στην αποστολή!


Ο Ματίας Λέκι με αντίπαλο τον Κρίστιαν Νέμεθ Με τον Κρίστιαν Νέμεθ για πρώτη φορά στην αποστολή μετά από έναν ολόκληρο γύρο, ετοιμάζεται να ταξιδέψει η ΑΕΚ στην Λάρισα για την 25η αγωνιστική. Ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε και τις τελευταίες ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και όπως όλα δείχνουν θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο σαββατιάτικο παιχνίδι ως αλλαγή. Ευχάριστα ήταν και τα νέα από τους Σκόκο και Καράμπελα, οι οποίοι βρίσκονται κανονικά στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την ενδεκάδα. Αντίθετα, ο Ζεράλδο Αλβες έμεινε εκτός.

Την αποστολή που ανακοίνωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, αποτελούν οι: Σάχα, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Αραούχο, Χέρσι, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Σκόκο, Μανωλάς, Γιαχάγια, Νέμεθ, Γκέντσογλου. Οι Ταχτσίδης και Φροξυλιάς, θα ενσωματωθούν στη Β' ομάδα για το παιχνίδι του Σαββάτου με την αντίστοιχη της Λάρισας.

Ο Γρηγόρης Μάκος έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από το χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας και η κατάστασή του επανεκτιμηθεί την Παρασκευή. Οι Μαϊστόροβιτς και Γιάχιτς επέστρεψαν από τις Εθνικές τους ομάδες και έκαναν ασκήσεις αποκατάστασης, ενώ οι Τζιμπούρ και Γκέντσογλου επιστρέφουν σήμερα το βράδυ. Επίσης, ο Μιχάλης Παυλής υποβλήθηκε την Πέμπτη σε μαγνητική τομογραφία στο Ιατρικό Κέντρο, τα αποτελέσματα της οποίας θα βγουν την Παρασκευή.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Σάχα αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαϊστόροβιτς και Γιάχιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, πλαισιωμένο από τους Καράμπελα και Αραούχο. Καφές και Μάκος θα είναι στον άξονα, με τους Λεονάρντο και Σκόκο από τα πλάγια. Μπλάνκο και Τζεμπούρ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Προπονήθηκαν Τοροσίδης και Μαρέσκα


Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν στην Τρίπολη Στην διάθεση του Μπάντοβιτς τέθηκαν οι Τοροσίδης Μαρέσκα που την Τετάρτη δεν είχαν προπονηθεί και έτσι τα προβλήματα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού ελατώθηκαν αισθητά. Ο "Μπόσκο" πλέον ετοιμάζει και πάλι το 4-3-3 για το ματς με τον Ηρακλή καθώς μπορεί να υπολογίζει στον Ιταλό και σε τριάδα μαζί με τους Λεντέσμα, Στολτίδη στον άξονα. Απο εκεί κια πέρα ο Ντουντού ακολούθησε μέρος του προγράμματος της ομάδας και στη συνέχεια έκανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Ο Ντιόγκο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση σε γυμναστήριο και γήπεδο. Θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο έκανε ο Ντομί, ενώ με την ομάδα προπονήθηκαν κανονικά οι διεθνείς Αβραάμ Παπαδόπουλος και Γκαλίτσιος. Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησε ο Ζεβλάκοφ, ενώ ο Μέλμπεργκ που έφτασε στην χώρα μας αργά το απόγευμα της Πέμπτης θα προπονηθεί αύριο με την ομάδα. Την Παρασκευή θα προπονηθούν με την ομάδα οι Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος που επίσης έφτασαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τον Κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή, με την προπόνηση που θα γίνει στις 17:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Πολύ κακό για το τίποτα...
Ο Ντάτολο επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα και πήγε κατευθείαν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και έκανε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε πως έχει μια μυική διάταση στον αριστερό δικέφάλλο κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για περίπου μια εβδομάδα. Καμία σχέση δηλαδή με τα όσα έλεγε ο μάνατζερ του περί θλάσης και ένα μήνα εκτός δράσης. Θα χάσει τον αγώνα με τον Ηρακλή, όπως άλλωστε αναμενόταν όμως θα είναι στην διάθεση του Μπάντοβιτς για την συνέχεια με πρώτο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο Καραισκάκη.

Είδε Λόμπαερτς και Ντεμπελέ ο Αντωνίου


Ο Νικολας Λόμπαερτς Η απόφαση που έχει παρθεί στον Παναθηναϊκό, είναι το ερχόμενο καλοκαίρι να γίνουν τουλάχιστον δύο μεταγραφές παικτών που θα κάνουν τη διαφορά. Έναν στόπερ και έναν μεσοεπιθετικό. Υπό προϋποθέσεις, το "τριφύλλι" θα ασχοληθεί και με δεξί χαφ εξτρέμ, στην περίπτωση φυσικά που δεν ανανεώσει ο Σαλπιγγίδης.
Τα φιλικά των Εθνικών ομάδων προσφέρονταν για τσεκάρισμα στόχων. Έτσι, ο Κώστας Αντωνίου ταξίδεψε στο εξωτερικό. Παρακολούθησε ποδοσφαιριστές που είναι πιθανό να βρίσκονται στη λίστα του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "sportday" ο διευθυντής ποδοσφαίρου του "τριφυλλιού" είδε το παιχνίδι Βέλγιο-Κροατία, με τα μάτια του στραμμένα στους Λόμπαερτς (στόπερ) και Ντεμπελέ (χαφ) των Βέλγων.

Ανεξάρτητα από το τι και ποιος είναι ο κ. Αντωνίου, είναι ξεκάθαρο πως οι "πράσινοι" θέλουν φέτος να τελειώνουν νωρίς με τις κινήσεις τους. Φυσικά, επειδή μιλάμε για ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Και ασφαλώς, αν η ομάδα τελικά δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε τα δεδομένα αλλάζουν μια και δεν είναι σίγουρο ότι τα ίδια πρόσωπα που είναι τώρα θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τα μεταγραφικά.

Στάζουν μέλι...

Η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στην Εθνική Γαλλίας, ήταν όπως ακριβώς την ήθελε ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού. Μπήκε στο ματς με την Ισπανία στο 77ο λεπτό και όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για να τον χειροκροτήσει. Μάλιστα άκουσε ρυθμικά το όνομά του! Ήταν θετικός στο χρόνο που αγωνίστηκε, κινητικός και οι συμπατριώτες του το εκτίμησαν ιδιαίτερα. "Έδωσε ενέργεια στην επίθεση", "έπρεπε να μπει νωρίτερα στο ματς", είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που υπάρχουν στον Γαλλικό Τύπο. Κοινώς, αν η επανεμφάνισή του δεν είχε συνοδευτεί με ήττα από τους "φούριας ρόχας" (2-0) τότε όλα θα έμοιαζαν ιδανικά.

Παναθηναϊκός νίκησε στο Βελιγράδι.


Ο Ντρου Νίκολας σε προσπάθειά του απέναντι στην Παρτιζάν Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Βελιγράδι την Παρτιζάν με 82-66 και έδειξε για ποιο λόγο θεωρείται πολύ μεγάλη ομάδα. Οι πράσινοι δίχως το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο χάρισαν στο Μαρούσι την ελπίδα για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα αφήνοντας τους 8,000 Σέρβους στη «Χάλα Πιονίρ»... άφωνους.

Ως εκ τούτου το Μαρούσι θέλει νίκη στην τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, την ώρα που η Παρτιζάν θα δοκιμάζεται στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα.

Πολύ ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να στερείτε τις υπηρεσίες του Νίκολα Πέκοβιτς. Αυτό ανάγκασε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιήσει τον Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ο Ντρου Νίκολας συνέχισε να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων λίγες μέρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ κι έτσι οι πράσινοι μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με 35-32. Ο ΜακΚάλεμπ ήταν μόνιμη απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν ο μοναδικός που ήταν καλός για τους Σέρβους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στην τρίτη περίοδο. Οι πράσινοι αν και δεν είχαν κανένα κίνητρο έπαιξαν για την ιστορία τους, αλλά και το Μαρούσι. Στο 28' με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη το «τριφύλλι» ξέφυγε με δέκα πόντους διαφορά (55-45). Οι Σέρβοι είχαν το κίνητρο, αλλά όχι και την ικανότητα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Με τους Νίκολας και Περπέρογλου να παίρνουν τη�..σκυτάλη ο Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και πήρε μία τεράστια νίκη στο όνομα της ιστορίας του... Κορυφαίος για τους πράσινους ήταν ο Ντρου Νίκολας ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-35, 50-60, 66-82

Παρτιζάν (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 8, ΜακΚάλεμπ 22, Κέτσμαν 9, Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 4, Μίτροβιτς 2, Μπόζιτς 5, Μάριτς 6 (12ρ.), Βέσελι 8, Ντέκιτς, Βράνες 2
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 16, Μπατίστ 12 (5ρ.), Φώτσης 2, Χέισλιπ 9, Νίκολας 22 (6/6τρίπ.), Διαμαντίδης 9, καλάθης 1, Σερμαντίνι 4

Ο Ολυμπιακός εύκολα την Κάχα Λαμποράλ 102-85.



Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε... διαστημική εμφάνιση για ένα 20λεπτο και διέλυσε την Κάχα Λαμποράλ με 102-85. Οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως με τέτοιο μπάσκετ δεν έχουν να φοβηθούν καμία ομάδα στο δρόμο για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στο Παρίσι!

Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα απλά και άνετα την πρώτη θέση του ομίλου και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ κόντρα στην Πρόκομ. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός πρόσφερε απίστευτο θέαμα στους 10.000 φιλάθλους του που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Κάχα Λαμποράλ ξεκίνησε εντυπωσιακά και με έξι στα επτά τρίποντα στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 21-10 στο 6'. Ο Μίρσα Τελέτοβιτς ήταν εντυπωσιακός και μέσα σε ένα εξάλεπτο κατάφερε να πετύχει 11 πόντους. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε τρόπο για να σταματήσει τους Βάσκους και η πρώτη περίοδος έληξε με τους Βάσκους μπροστά με 29-22.

Η δεύτερη περίοδος άνηκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό. Με ένα σερί 10-0 οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 41-38 και με τους Τεόντοσιτς, Κλέιζα και Σχορτσιανίτη να ολοκληρώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων ο Ολυμπιακός μπήκε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος με 49-45.

Ένα πεντάλεπτο απίστευτου μπάσκετ έφτανε στον Ολυμπιακό για να ξεφύγει με 18 πόντους! Οι «ερυθρόλευκοι» έκρυψαν τη μπάλα και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς έτρεξαν ένα σερί 14-0 και προηγήθηκαν με 68-50 στο 25'. Εκείνη την ώρα οι Βάσκοι αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που είχε το παιχνίδι και απλά έμειναν αποσβολωμένοι να βλέπουν τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να σηκώνουν το ΣΕΦ στο... πόδι με απίστευτες φάσεις.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 80-61 και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο έχοντας πετύχει 31 πόντους έναντι 16 της Κάχα Λαμποράλ. Με το... καλημέρα της τελευταίας περιόδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 86-61 και «καθάρισε» τη νίκη και τη διαφορά. Τα υπόλοιπα εννιά λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Βάσκους να προσπαθούν να μειώσουν...

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό ο Παναγιώτης Γιαννάκης γνώρισε την αποθέωση από τους περίπου 10.000 φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δεκάλεπτα: 22-29, 49-45, 80-61, 102-85

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6, Πεν, Τσίλντρες 20, Βούισιτς 14, Χαλπερίν, Κλέιζα 17, Μαυροκεφαλίδης 4, Βασιλόπουλος 2, Μπέβερλι 6, Τεόντοσιτς 14, Σχορτσανίτης 19.
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 3, Σίνγκλεταρι 2, Χουέρτας 6, Ελιάχου 4, Τελέτοβιτς 25, Σαν Εμετέριο 11, Ίνγκλις 14, Όλεσον 2, Χέρμαν 7, Μπάρατς 11.