Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Κανώτας: «Η φετινή χρονιά θα είναι κερδοφόρα για την ομάδα μπάσκετ»

Κανώτας: «Η φετινή χρονιά θα είναι κερδοφόρα για την ομάδα  μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution.

Αρχικά αναφέρθηκε στο sold out της Τούμπας για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Δεν μπορώ να θυμηθώ όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και σε άλλες ομάδες να έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια με μία καταδικασμένη ομάδα. Αυτό αποδεικνύει πάρα πολλά. Είναι το όραμα… το όνειρο κάθε ΠΑΟΚτσή που βλέπει ότι τώρα έχει δυνατότητες να συμβεί. Όσο κρατάει θέλει να το ζήσει. Όλοι ζούνε το σήμερα. Δεν μπορούσαν να το ζήσουν συχνά τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ».

Για την φετινή σεζόν γενικότερα και την βοήθεια του κόσμου προς την ΠΑΕ, ο κ. Κανώτας υπογράμμισε : «Ο κόσμος πράγματι συμμετέχει και ενισχύει την προσπάθεια. Έχει γίνει ρεκόρ στα διαρκείας απο΄το καλοκαίρι. Όμως αν παίζαμε με τον Πανθρακικό πριν δέκα αγωνιστικές μπορεί και να μην γινόταν sold out. Τελευταία έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό που είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ο καθένας, πλέον ήρθε μπροστά. Η χαρά που ζει ο καθένας, είναι μεγάλη υπόθεση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αντέξει μέχρι τέλους, ο κ. Κανώτας επισήμανε: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντέξει, όμως υπάρχουν και άλλες ομάδες που μπορούν να αντέξουν με κάποιους άλλους τρόπους. Φοβάμαι ότι αν το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, αν ήταν εις βάρος του αμφιβάλω αν θα δινόταν ποτέ. Θα έλεγαν χίλια δύο για να δικαιολογήσουν την απόφαση να μη δοθεί ένα πέναλτι. Υπήρχε περίπτωση να μη δοθεί πέναλτι στον Ολυμπιακό, σε αντίστοιχη φάση που δεν δόθηκε στον Ατρόμητο; Ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση. Είναι δυνατόν να παίζει ακόμη αυτός ο διαιτητής; Όλοι είδαν ότι το είδε. Συζητάμε λοιπόν ακόμη αν παίζει και δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη; Είναι δύσκολο πράγμα να είναι κανείς διαιτητής, ειδικά μάλιστα στο μπάσκετ. Αρκεί όμως να ξεχωρίζεις τις φάσεις που πραγματικά μπορεί να ξεφύγουν και κάποιες που ξεφεύγουν ηθελημένα. Όσο καλή θέληση κι αν έχεις δεν μπορείς να πεις ότι η φάση του ξέφυγε. Προσωπικά πιστεύω ότι το πρωτάθλημα παίζεται στις τρεις αγωνιστικές που ακολουθούν. Όποιος είναι πρώτος στις 21 Μαρτίου θεωρώ ότι θα το πάρει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι με τίποτα δεν πρόκειται να χάσει τον τίτλο όποιος είναι στην κορυφή».

Για το αν πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι ο ΠΑΟΚ τόνισε: «Μπορεί να γίνει. Τρία παιχνίδια θα κρίνουν την όλη ιστορία. Ενδέχεται φυσικά να έχουμε και μπαράζ».

Για την ομάδα μπάσκετ του δικεφάλου δήλωσε: «Καταρχήν πρέπει να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω. Δείτε πόσο είχε αγκαλιάσει την ομάδα ποδοσφαίρου τον πρώτο χρόνο με τον Ζαγοράκη ο κόσμος και πόσο φέτος. Αντίστοιχα θεωρώ ότι θα γίνει και στο μπάσκετ. Για εμάς είναι η αντίστοιχη πρώτη χρονιά του Ζαγοράκη. Του χρόνου πιστεύω θα είμαστε πολύ καλύτερα και ο κόσμος θα έρθει πιο κοντά. Κι ο Ζαγοράκης σιγά – σιγά άρχισε να διορθώνει τα πράγματα. Πήρε έναν καλό προπονητή, τον κράτησε για μία τριετία και δημιούργησε μία καλή ομάδα. Εμείς πήραμε για μία τριετία έναν καλό προπονητή, όπως ο Σούλης Μαρκόπουλος, που είχε τιμηθεί ως κορυφαίος προπονητής. Η ομάδα έχει κάποιες μεταβατικές περιόδους, αλλα παιχνίδια τα χάνει στον πόντο, χτυπάει ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και τις κερδίζει, όπως με το Μαρούσι και τον Πανελλήνιο… Αυτή είναι η πρώτη χρονιά. Η δεύτερη θα είναι διαφορετική. Όσο πιο κοντά όμως έρχεται ο κόσμος, τόσο περισσότερο θα ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί. Στα παιχνίδια που απομένουν πρέπει να έρθει ο κόσμος και να βοηθήσει. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και αυτό της Κυριακής. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει κανένα χαμένο παιχνίδι. Στην Αθήνα χάσαμε με τραγελαφικές αποφάσεις των διαιτητών. Συνέβησαν πολύ… ωραία πράγματα. Οπότε και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το πιστεύουν και οι παίκτες και οι προπονητές. Όμως πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος. Είναι πραγματικά ο έκτος παίκτης».

Σε ότι αφορά τα οικονομικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο κ. Κανώτας επισήμανε: «Σαφέστατα και μπήκαν σε μία τάξη. Γνωρίζουμε κατά 99% που βαδίζουμε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τα βάλαμε όλα σε έναν δρόμο. Η χρονιά που κυλάμε θα είναι κερδοφόρα. Άσχετο αν οφείλουμε κάποια χρήματα γιατί έχουν δοθεί περισσότερα χρήματα για να καλύψουμε χρέη του παρελθόντος. Είναι σα να πληρώνουμε δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ θα είναι σε πολύ καλύτερο και ορατό σημείο για να προχωρήσει τα επόμενα του βήματα. Το έργο που έγινε και σε άλλους τομείς είναι σημαντικό. Όπως τις υποδομές που έχουμε αναλάβει όπου η ΚΑΕ έχει τον πλήρη έλεγχο κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον. Έχουν γίνει πολλά. Δεν είναι ώρα να τα πούμε όλα τώρα. Ο κόσμος που παρακολουθεί το μπάσκετ τα ξέρει και τα βλέπει. Αν αγκαλιάσουν όλοι την ομάδα μπάσκετ θα δούνε πολύ πιο εύκολα τίτλους. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αυτή έχει φέρει μεγάλες νίκες και ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας φυσικά και ενιαίος. Όλοι είμαστε οικογένεια και χαιρόμαστε για όλες τις επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: