Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Στις 28-29 Αυγούστου η σέντρα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22c1a09166e88e990f9cbab8f3931515_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης του ερχόμενου πρωταθλήματος της Superleague. Συγκεκριμένα οι πρώτες σέντρες θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου, όπως αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Την ευκαιρία να κάνουν διακοπές όλον τον Αύγουστο θα έχουν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Αυτό θα γίνει γιατί λόγω της συμμετοχής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, το πρωτάθλημα της Superleague θα ξεκινήσει στις 28-29 Αυγούστου. Αυτό αποφασίστηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Μποροβλήλος: «Τους εξυπηρετεί όλους»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος ανέφερε: «Το πιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν αυτό της έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Αποφασίσαμε ομόφωνα να αρχίσει στις 28 και 29 Αυγούστου. Αυτή είναι μια ημερομηνία που εξυπηρετεί τις ομάδες αλλά και την ΕΠΟ. Και η ΕΠΟ ζήτησε την ίδια ημερομηνία, καθώς εξυπηρετεί και το δικό της προγραμματισμό. Ο εκπρόσωπός της συμφώνησε».

Για διαιτησία: «καμία ομάδα δεν έθεσε θέμα διαιτησίας, ούτε στην ημερήσια διάταξη ούτε εκτός αυτής», ενώ για τα οικονομικά ανέφερε: «Τα οικονομικά είναι ένα θέμα οπυ θέλει αρκετή ανάλυση. Θα πάρετε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Για την αλλαγή του καταστατικού:
«Είναι ένα θέμα εκτός συμβουλίου. Με αυτό ασχολείται μια επιτροπή που συνεδρίασε πριν το Δ.Σ. Υπήρχαν προτάσεις, αλλά πρέπει να έρθουν στο συμβούλιο για να έγκριση. Η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της, θα κάνει και άλλη συνάντηση και σε προσεχές Δ.Σ. θα κατατεθούν οι προτάσεις».

Για το θέμα της αύξησης του ποσού που θα καλούνται, πλέον, να πληρώνουν οι ΠΑΕ για τα συμβόλαια των παικτών: «Δεν είναι το θέμα αυτό αρμοδιότητα της Superleague. Αποτελούν κεντρικές ρυθμίσεις του κράτους, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Η Κυβέρνηση εφαρμόζει εισπρακτικά μέτρα παντού και είναι δύσκολο η Superleague να ανατρέψει το πνεύμα και την πρακτική της Κυβέρνησης. Απλά εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότιδεν είναι επικερδής καμία ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά το θεωρούμε πολύ δύσκολο γιατί είναι ένα γενικότερο μέτρο για όλη την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: