Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΠΑΟΚ-Ο έλεγχος των διεθνών


Ο Βιερίνια με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας Πράματα και θάματα έκανε ο Βιερίνια με την ομάδα της Πορτογαλίας αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Ο Πορτογάλος επιθετικός του δικεφάλου μπορεί να μην σκόραρε στο 7-2 της Πορτογαλίας Β' επί της Ουαλίας, ήταν, όμως, ο παίκτης που μοίρασε τις ασίστ για το 2-1 (Ριμπέιρο) και το 3-1 (Ζοάο Βαζ Τε), βάζοντας τις βάσεις για τον θρίαμβο της Πορτογαλίας. Το αγώνα παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Κάρλος Κεϊρός.

«Η κλήση στην εθνική Ανδρών είναι όνειρο για μένα» δήλωσε στο τέλος ο Βιεϊρίνια, ο οποίος σε ερώτηση για το αν θα επέστρεφε σε σύλλογο της πατρίδας του, απάντησε: «Μόνο για κάτι πολύ μεγάλο».
Ο Ρεχάγκελ επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τον Στέλιο Μαλεζά στην Εθνική Ελλάδας και στο φιλικό με τη Σενεγάλη.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης και Θανάσης Παπάζογλου αγωνίστηκαν στη σπουδαία νίκη των Ελπίδων, στο Ντονκάστερ, επί της Αγγλίας με 2-1. Ο Λαρισαίος μέσος αγωνίστηκε 62'. Στο 49'έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και έδωσε την ασίστ την κατάλληλη στιγμή στον Γιάννη Παπαδόπουλο για το 0-2. Ο Θανάσης Παπάζογλου μπήκε στο παιχνίδι στο 71', όταν οι προσανατολισμοί της Εθνικής ήταν καθαρά αμυντικοί.

Επίσης, ο Μπράις Μουν αγωνίστηκε αλλαγή για 30 λεπτά στο φιλικό της Νότιας Αφρικής με τη Ναμπίμπια (1-1). Στο 70' έκανε την ασίστ στον Μφέλα που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.
Τέλος, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αγωνίστηκε στο β' ημίχρονο του αγώνα της Βοσνίας με την Γκάνα που έληξε με νίκη των γηπεδούχων (2-1). Μάλιστα, στο 91' έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει.

Οι Φιλομένο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ και ο νεαρός Μίλιεβιτς γυμνάστηκαν μόνοι τους. Είναι οι τραυματίες για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Πανθρακικό.
Τέλος, εμπειρίες και χρήσιμες παραστάσεις αποκόμισε ο τεχνικός υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής & ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ελευθεριάδης από την παραμονή του στην Πορτογαλία. Με ενέργειες του Φερνάντο Σάντος και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, είχε συναντήσεις με τους υπεύθυνους των ακαδημιών της Σπόρτινγκ και της Πόρτο

Στους δύο συλλόγους παρέδωσε ως δώρα από μία φανέλα του ΠΑΟΚ με υπογραφές των Σάντος και Κονσεϊσάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: