Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ηχηρή παρουσία από τους οπαδούς της Μπεσίκτας στο Μέρσεϊσαϊντ!!

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας που βρίσκονται στο Λίβερπουλ για το ματς με τους «κόκκινους» μόνο... φρόνιμοι δεν είναι, ανάβοντας αρκετά καπνογόνα και διακόπτοντας κατά διαστήματα την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί όμως πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θερμόαιμοι Τούρκοι οπαδοί δημιουργούν... ευχάριστο κλίμα, χωρίς να προκαλούν επεισόδια, με την Αστυνομία να βρίσκεται στους δρόμους μόνο για να επιβλέπει και όχι για να αναλάβει δράση.




*Πηγή: England365.gr*

Οι συνθέσεις στο Γιουνγκ Μπόις-Έβερτον!

Η Έβερτον δίνει την πρώτη από τις δύο μάχες κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ στην Ελβετία. Δείτε τις συνθέσεις των δύο ομάδων. 
Γιουνγκ Μπόις: Εμβογκό, Χαντερτζιονάι, Βίλοτιτς, Φον Μπέργκεν, Λέτσιακς, Στέφεν, Γκάιτς, Νουτσολό, Σανογκό Τζούνιορ, Κουμπό, Ορό
Στον πάγκο: Βέλφλι, Ροσά, Σάτερ, Μπούρκι, Μπερτόν, Σουλεϊμάνοφ, Γκερντ
Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Στόουνς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μπάρκλεϊ, Οβιέδο, Λουκάκου, Μιραλάς, Νέισμιθ
Στον πάγκο: Χοέλ, Γκίμπσον, Μπέσιτς, Ατσού, Αλκαράθ, Γκάρμπουτ, Ντιούφους
*Πηγή: England365.gr*

Ηρακλής: Στην Αθήνα για την αδειοδότηση!!

Στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση της αδειοδότησης από το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ, βρίσκεται σήμερα ο Μάκης Σεντελίδης.
Έπειτα από την αρχική παρουσία του στα γραφεία της Ομοσπονδίας, θα προσκομίσει στοιχεία που είναι απαραίτητα και απαιτητά από την ΕΠΟ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία
*Πηγή: arenafm.gr*

Χωρίς εκπλήξεις ο Ολυμπιακός!

Με αναμενόμενη ενδεκάδα παρατάσσεται ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντνίπρο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Χωρίς εκπλήξεις ο Ολυμπιακός
Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις ο Βίτορ Περέιρα σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού κόντρα στην Ντνίπρο.

Ο Πορτογάλος θα βασιστεί στην ενδεκάδα που είχε «δείξει» στις τελευταίες του δοκιμές.

Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, αριστερά στην άμυνα ξεκινάει ο Μαζουακού, δεξιά ο Ελαμπντελαουΐ και στόπερ οι Σαντάνα, Σιόβας.

Στα χαφ θα βρεθούν οι Μανιάτης, Κασάμι και πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο ο Τσόρι.

Στα πλάγια θα είναι οι Αφελάι (αριστερά), Ντοσεβί (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι, Τσόρι, Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα πέναλτι της Ντνίπρο και το 20-2-0!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τα δύο πράγματα που του έκαναν εντύπωση από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ. 
Έβλεπα χθες το Βασιλεία-Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ κι από τη μία λυπόμουν τους Πορτογάλους για το χοντρό…πετσόκομα που τους έκαναν οι Άγγλοι διαιτητές (όχι μόνο ο Κλάτενμπεργκ, αλλά κι οι επόπτες), από την άλλη όμως ευχαριστιόμουν γιατί με την ωραία τους μπάλα πήραν έστω το 1-1, κάνοντας αυτό που λέμε, «να νικήσουν και τη διαιτησία».
Καλώς η, κακώς η διαιτησία αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Κι ενόψει του Ντνίπρο-Ολυμπιακός ας έχουμε υπόψιν μας, ότι γενικά οι σύλλογοι της Ουκρανίας (όχι μόνο Σαχτάρ, Ντινάμο Κιέβου, αλλά κι η Μέταλιστ, όπως θυμόμαστε κι από τα παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό…) κι ειδικότερα η Ντνίπρο, που μας ενδιαφέρει, έχουν καλές διαιτησίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ιδίως όταν παίζουν εντός έδρας.
Μου είχε κάνει εντύπωση, μελετώντας τα αποτελέσματά της στην Ευρώπη, τα πολλά πέναλτι που κερδίζει! Μέσα σε μία τριετία, μαζί με τη φετινή σεζόν, έχει πάρει έξι πέναλτι στο γήπεδό της! Με πέναλτι κέρδισε 1-0 την Τότεναμ, με πέναλτι έφερε 1-1 με τη Βασιλεία, με πέναλτι σκόραρε στο 1-2 από τη Φιορεντίνα, με πέναλτι έβαλε και τα δύο πρώτα γκολ (!) στο 4-2 επί της Σλόβαν Λίμπερετς, με πέναλτι άνοιξε και το σκορ στο 4-0 επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης.
Πιστέψτε με ότι είναι πολύ δύσκολο από τα 15 τελευταία σου ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια, να έχεις κερδίσει (έξι) καθοριστικά πέναλτι στα πέντε από αυτά!
Σφυρίζει σήμερα ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σόγκερχοφερ (Robert SCHÖRGENHOFER). Έμπειρος, αλλά χωρίς πολύ μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα του. Η απορία μου είναι πως η ΟΥΕΦΑ τις τρεις τελευταίες φορές που τον έχει ορίσει σε παιχνίδια Κυπέλλων Ευρώπης, μέσα στη φετινή σεζόν, τις δύο τον έχει στείλει στο Κίεβο! Τον Οκτώβρη στο Ντινάμο Κιέβου-Στεάουα 3-1 και τώρα στο Ντνιέπρ-Ολυμπιακός. Τότε, στο Κίεβο, είχε δώσει τέσσερις κίτρινες στους Ρουμάνους και μία στους Ουκρανούς. Ο δε δεύτερος επόπτης του (Μπράντνερ), ο ίδιος με του σημερινού ματς, δεν είχε υποδείξει το οφσάϊντ τρίτο γκολ της Ντινάμο, με το σκορ στο 2-1. Το ματς βάσει των δεοδμένων του ήταν πολύ ισορροπημένο: τελικές 15-13, κατοχή μπάλας 52-48, κόρνερ 4-6. Κι όμως το σκορ ήταν 3-1, με τα φάουλ 10-16 και τις κάρτες 1-4…
Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, τι έχω προσέξει για τη Ντνιέπρ, όταν παίζει εντός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Όταν ανοίγει το σκορ, γίνεται άλλη ομάδα. Σε ένα φάσμα 10ετίας, στα 22 ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια της στα οποία έχει αυτή ανοίξει το σκορ, έχει 20 νίκες και δύο ισοπαλίες, μία το μακρινό 2004 και μία πρόπερσι! Να προσέξουμε ακόμη κι ότι οι δύο ισοπαλίες ήρθαν από ομάδες που μπόρεσαν και ισοφάρισαν μέσα σε δύο η, το αργότερο πέντε λεπτά μετά το εις βάρος τους 0-1! Άρα, αν φας γκολ και δεν το ανταποδώσεις αμέσως, θα χάσεις από τη Ντνίπρο.
Ο απολογισμός (20-2-0) είναι συγκλονιστικός και πρέπει να προβληματίσει τον Ολυμπιακό, γιατί με ήττα απόψε η ρεβάνς θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Απλά να υπενθυμίσω ότι τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε με Ουκρανούς, είχε κερδίσει εκτός έδρας 1-0 τη Μέταλιστ, αλλά στον Πειραιά έχασε 1-2 κι αποκλείστηκε. Ο δε προπονητής ήταν και τότε ο ίδιος που είναι τώρα στον πάγκο της Ντνίπρο.
Το πόσο μεγάλη είναι η διαφορά, φαίνεται κι από τα αποτελέσματα της Ντνίπρο εντός έδρας στην Ευρώπη, όταν ο αντίπαλός της βάζει το πρώτο γκολ: μόλις μία νίκη των Ουκρανών (κι αυτή στο 88’), τέσσερις ισοπαλίες κι εφτά ήττες…
Εγώ, πάντως, θα επιμείνω, σε συνέχεια των όσων έγραψα από χθες, ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα, θα θεωρήσω πολύ σημαντική επιτυχία του Ολυμπιακού να περάσει αυτή την ομάδα

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μια παρέα από ... λιοντάρια στη Λισαβόνα!!

Λένε πως ιστορία γράφουν οι παρέες... Μια τέτοια ήταν η Σέλτικ που το 1967 έκανε το ακατόρθωτο απέναντι στην Ίντερ. Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας, που επιστρέφουν στο μυαλό όλων με το αποψινό ματς για το Γιουρόπα Λιγκ.
Πέρασαν 48 χρόνια (παρά κάτι μήνες είναι η αλήθεια) από εκείνον τον Μάιο, στα τέλη του οποίου η Σέλτικ ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Ίντερ, στο «Nacional» της Λισαβόνας.
Απόψε στο «Celtic Park», εκείνο το παιχνίδι αναβιώνει και οι «καθολικοί» υποδέχονται τους «νερατζούρι» για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Το πνεύμα εκείνων των παιδιών (νυν παππούδων) που το 1967 έδειξαν γιατί οι παρέες καταφέρνουν αυτό που άλλοι όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν, θα συνοδεύει τους ποδοσφαιριστές του Ρόνι Ντέιλα.
Ο Τζοκ Στέιν ήταν ο καθοδηγητής της Σέλτικ που κατέκτησε το ευρωπαϊκό στον τελικό της Λισαβόνα. Ο πρωτομάστορας της επιτυχίας του σκοτσέζικου συλλόγου που ήξερε ακριβώς πως να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές του, να τους γεμίσει φιλοδοξίες και όνειρα, να τους περάσει στο μυαλό την ιδέα πως δεν υπάρχει ταβάνι και πως ουδείς είναι ανίκητος.

Εκείνη η Ίντερ, είχε κατακτήσει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια σε μια τριετία και φημιζόταν για το... κατενάτσιο που εφάρμοζε στο αγωνιστικό του πλάνο ο τότε προπονητής των «νερατζούρι», ο μεγάλος, Ελένιο Ερέρα.
Από τη Σκοτία ταξίδεψαν 12.000 οπαδοί για να στηρίξουν από κοντά την ομάδα, στην ιστορική στιγμή που βίωνε. Ποιος θα 'ξερε, τότε, πότε θα ήταν η επόμενη τεράστια ποδοσφαιρική επιτυχία; Κι ας τελείωνε τότε με πίκρα και πόνο... Ο Στέιν, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σέλτικ από το 1965, είχε φτιάξει ένα σύνολο με ντόπια παιδιά, που αντιλαμβάνονταν πόσο σημαντικό ήταν αυτό που είχαν καταφέρει και μόνο με την παρουσία τους στον τελικό, για ολόκληρη τη Σκοτία κι όχι μόνο για το ποδόσφαιρο της χώρας, ενώ στο μυαλό του, η τακτική έπαιρνε... άλλες διαστάσεις, προσπαθώντας να βρει τον καλύτερο τρόπο για ν' αντιμετωπίσει την Ίντερ.
«Θα ήθελα να πω στον Ελένιο και να γνωρίζει ότι η Σέλτικ θα είναι η πρώτη ομάδα που θα επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία με το τρόπαιο. Θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε όπως δεν το έχουμε κάνει ποτέ! Θα είμαστε αποφασισμένοι μέσα στο γήπεδο! Οι τίτλοι δεν κατακτώνται από μονάδες, αλλά από ενωμένα σύνολα και από παίκτες με πάθος και καρδιά. Οι δικοί μου είναι τέτοιοι ποδοσφαιριστές και ξέρουν το μέγεθος της Σέλτικ. Βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω από το προσωπικό τους. Για όλα αυτά, ο Ελένιο θα πρέπει να είναι σίγουρος... Για τα υπόλοιπα επί του αγωνιστικού, θα τα δει όλα στο γήπεδο» είχε δηλώσει πριν από την αναμέτρηση ο τεχνικός των «καθολικών», σε μια προσπάθεια να παίξει και τα γνωστά... mind games απέναντι στον προπονητή των Ιταλών.
Στις 25 Μαΐου, λοιπόν, γράφτηκε ιστορία.
Ο Μάτσολα μπορεί να έβαλε μπροστά στο σκορ την Ίντερ από το 7ο κιόλας λεπτό, όμως οι Γκέμελ (63') και Τσέιμερς (85') φρόντισαν να... υπακούσουν όσους είχαν μείνει πίσω στη Σκοτία και τους ζητούσαν να μην επιστρέψουν δίχως το τρόπαιο. Το είχαν πάρει, είχαν γίνει ήρωες και η ζωή τους θα είχε την ωραιότερη ανάμνηση, όσον αφορά αυτό το αυτό για το οποίο ο αείμνηστος Μπιλ Σάνκλι είχε πει: «το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό».
Δείτε φωτογραφίες από τον θρίαμβο της Σέλτικ:






*Πηγή: gazzetta.gr*

Europa… calcio!!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για Ρόμα, Νάπολι, Φιορεντίνα, Ιντερ, Τορίνο που συμμετέχουν στα νοκ-άουτ του Europa League.  
Εχοντας βρεθεί εκτός top3 στη βαθμολογία της UEFA, η Ιταλία κάνει φέτος μία χρονιά που την έχει απόλυτη ανάγκη στον δρόμο για την επιστροφή. Ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας έξι ομάδες και είναι η μοναδική χώρα που συνεχίζει τον Φεβρουάριο χωρίς καμία απώλεια. Γιουβέντους και Ρόμα βρέθηκαν στους ομίλους του Champions League και παρότι μόνο οι Μπιανκονέρι συνεχίζουν στην κορυφαία διοργάνωση, οι Τζαλορόσι έχουν μία δεύτερη ευκαιρια και είναι από τα δυνατά ονόματα του Europa, στο οποίο συμμετέχουν επίσης Νάπολι, Φιορεντίνα, Ιντερ, Τορίνο. Ειδικά από φέτος που ο τίτλος χαρίζει εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση, οι μισοί τουλάχιστον εκπρόσωποι του calcio μπαίνουν δυνατά στη μάχη του Europa League...
ΡΟΜΑ: Είχε την ατυχία να κληρωθεί στο γκρουπ του θανάτου στο Champions League μαζί με Μπάγερν και Σίτι και παρότι ξεκίνησε δυνατά, με πεντάρα στην ΤΣΣΚΑ και ισοπαλία στο Μάντσεστερ, τα επόμενα άσχημα αποτελέσματα -συμπεριλαμβανομένης της 7άρας από τους Βαυαρούς- την έφεραν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Εδώ θα παίξει κόντρα στην Φέγενορντ, η οποία στη φάση των ομίλων άφησε δεύτερη την Σεβίλλη, και είναι σίγουρα το φαβορί. Οι Τζαλορόσι διαθέτουν ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ στον φετινό θεσμό, όμως μετά την κατρακύλα στην Serie A και ουσιαστικά τη λευκή πετσέτα στη διεκδίκηση του Scudetto και τον αποκλεισμό από το Coppa Italia, πρέπει να δώσουν κάτι στους τιφόζι. Οπως είπε δηλαδή ο προπονητής, Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος θέλει ένα δώρο τη μέρα που κλείνει τα 51 του χρόνια. «Χρωστάμε στους οπαδούς μία εμφάνιση. Θέλουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε τις ομάδες να φοβούνται ξανά να παίξουν κόντρα στην Ρόμα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι να τρέξουν σαν τρελοί και να δείξουν πόσο θέλουν τις νίκες».
ΝΑΠΟΛΙ: Με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η ομάδα σου δεν θα παρατήσει την Ευρώπη. Πέρυσι οι Βεζουβιάνι σε έναν σούπερ δύσκολο όμιλο στο Champions League με Αρσεναλ-Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ μάζεψαν 12 πόντους και αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία και το καλοκαίρι αποκλείστηκαν από την Μπιλμπάο στα playoffs. Στο γκρουπ του φετινού Europa έκαναν περίπατο τερματίζοντας πρώτοι, στους «32» παίζουν με την Τραμπζονσπόρ και πρέπει να αποδείξουν ότι είναι η δυνατή ομάδα και ότι θέλουν να φτάσουν μακριά. Ο Μπενίτεθ είναι ένας από τους τρεις τεχνικούς της διοργάνωσης που έχουν τον τίτλο στο παλμαρέ τους (Βίλας-Μπόας, Εμερι) και θέλει να τον κατακτήσει για τρίτη φορά και με τρίτη διαφορετική ομάδα αφού το έχει κάνει ήδη με Βαλένθια (2004) και Τσέλσι (2013). Παρά την πρόσφατη σφαλιάρα από την Παλέρμο, η Νάπολι βρίσκεται μάλλον στην καλύτερη φάση της στη σεζόν αφού κατέκτησε το Supercoppa, κυνηγάει την 2η θέση στην Serie A, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, απέκτησε τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι και πρέπει να κάνει πειστικές εμφανίσεις κόντρα στους Τούρκους.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Πραγματικά, η δουλειά που κάνει ο Βιντσέντζο Μοντέλα είναι αξιοθαύμαστη. Αν και η σεζόν ξεκίνησε όσο χειρότερα γινόταν με τους τραυματισμούς των επιθετικών, Ρόσι, Γκόμες, Μπερναρντέσκι και τα αποτελέσματα ήταν άσχημα, ο αλενατόρε έφτιαξε και φέτος τα πράγματα, βρίσκεται ξανά 4η στην Serie A, στα ημιτελικά του Coppa Italia και παρότι πούλησε τον star player, Χουαν Κουαδράδο, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Στο Europa πέρασε πρώτη εύκολα από τον όμιλο που ήταν και ο ΠΑΟΚ όμως στην κλήρωση πήρε τον χειρότερο πιθανό αντίπαλο και θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ, που έχει μάλλον το πιο δυνατό ρόστερ στη διοργάνωση. Παρά το γεγονός αυτό, οι αγώνες θα είναι ντέρμπι όπως είπε και ο Βέλγος αμυντικός των Σπερς, Γιαν Βερτόνγκεν. «Είναι ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια στο Europa League, η Φιορεντίνα έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης, μάχεται πάντα για το Champions League, έχει ποιότητα και τα ματς θα είναι οριακά». Οι Βιόλα παίρνουν ώθηση και από την καλή φόρμα του Μάριο Γκόμες που έχει επιστρέψει δυνατός και αν κάνουν το «μπαμ» και αποκλείσουν την Τότεναμ θα γίνουν αυτόματα ένα από τα φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου.
ΙΝΤΕΡ: Αν και δεν είναι σε καλή κατάσταση, υπάρχουν στιγμές που δείχνει ότι μπορεί να παίξει καλή μπάλα. Αλλαξε προπονητή με τον Μαντσίνι να αντικαθιστά τον Ματσάρι, τον Ιανουάριο ενισχύθηκε, όμως τα αποτελέσματα δεν έχουν συνέχεια και βρίσκεται στη μέση της Serie A και εκτός Coppa Italia. Στο Europa οι Νερατζούρι τερμάτισαν στο Νο1 του ομίλου και η Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει διέξοδο σε μία ακόμα κακή σεζόν. Ο Σακίρι ήρθε από την Μπάγερν και είναι ο παίκτης που δηλώθηκε -σε βάρος του Ποντόλσκι- και έχει δικαίωμα συμμετοχής, πρώτα κόντρα στην Σέλτικ που είναι η αντίπαλος στους «32». Οι δύο ομάδες έχουν παρελθόν με την Σέλτικ να πανηγυρίζει στον τελικό του Πρωταθλητριών του 1967, όμως να μην έχει νίκη στα τελευταία 7 ματς κόντρα σε Ιταλούς (5 ήττες, 2 ισοπαλίες). Θέμα είναι γενικότερα ο Μαουρίτο Ικάρντι, ο οποίος σκοράρει συνεχώς, είχε κόντρα με τους τιφόζι, δεν τα βρίσκει για ανανέωση και αρκετές ομάδες τον θέλουν. Τη μέρα που κλείνει τα 22 του χρόνια απάντες στο «Μεάτσα» θέλουν ο Αργεντινός φορ να κεράσει σε ένα πάρτι που θα έχει Σκωτσέζους για καλεσμένους.
ΤΟΡΙΝΟ: Οπως η Φιορεντίνα, έτσι και η Γκρανάτα, βρίσκεται στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τζανπιέρο Βεντούρα έχει να χάσει από τον Νοέμβριο και ελπίζει να κουβαλήσει την εξαιρετική της φόρμα και στο Europa League. Αν και λίγοι θα το περίμεναν, στην επιστροφή της στην Ευρώπη άντεξε να κρατήσει δύο μικρά καρπούζια και τώρα έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Μπιλμπάο, η οποία στο ξεκίνημα της σεζόν υποβίβασε την Νάπολι σε αυτή εδώ τη διοργάνωση. Η Τορίνο δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση την ποιότητα των υπόλοιπων τεσσάρων εκπροσώπων της Ιταλίας, όμως έχει όμως πιθανότητες κόντρα σε μία Αθλέτικ η οποία δεν είναι καθόλου σταθερή στην Primera Divison και έδειξε στο Champions League ότι φέτος δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ισπανική γιορτή και ο… «τριποντάκιας» Μπουρούσης!! (pics+vids)

Από το βράδυ της Πέμπτης (19/02) ως την Κυριακή 22/02 όπου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός, στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Γκραν Κανάρια, όλοι «χορεύουν» σε ρυθμούς Copa del Rey. Μια πραγματική γιορτή για το ισπανικό μπάσκετ.
Στις ακτές της Playa de Las Canteras, έχει στηθεί η fan zone της διοργάνωσης, όπου τα αστέρια των ισπανικών ομάδων συμμετέχουν μαζί με τον κόσμο σε πολλά διασκεδαστικά events και αποδεικνύουν πόσο διασκεδαστικός μπορεί να είναι ο αθλητισμός…



«Παρών» στην γιορτή και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος μάλιστα αποδέχτηκε την πρόκληση του Σέρχιο Ροντρίγκεθ για έναν διαγωνισμό τριπόντων και… τον νίκησε!



10994842_10153135620884308_520957842_n (1)  11003928_10153135620849308_1411161333_n 11003956_10153135620779308_146310541_n 11003990_10153135620839308_889919591_n 11004238_10153135620834308_299844088_n 11004316_10153135620854308_2083449791_n 11004967_10153135620899308_1932956095_n 11007547_10153135620969308_1483791384_n 11007577_10153135620824308_310751420_n 11014762_10153135620754308_217248248_n 11016349_10153135620934308_930252789_n 11016768_10153135620869308_2089645079_n (1)
*Πηγή: superbasket.gr*

Τα βραβεία του Σακίλ! (video)

Βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 και ο Σακίλ Ο’Νιλ παρουσίασε τις πιο αστείες φάσεις, που έχουμε δει μέχρι τώρα!
Μέσα σε περισσότερα από 16 λεπτά ο Σακίλ μας προσφέρει άφθονο γέλιο, με πρωταγωνιστές τους αστέρες του ΝΒΑ!
Δείτε το video:






*Πηγή: superbasket.gr*

Τσόρι: «Πάμε Ολυμπιακέ»!!

Σε λίγη ώρα ο Ολυμπιακός δίνει την πρώτη μάχη με την Ντνίπρο στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ήδη όμως ο Τσόρι κοιτάει πιο μακριά…

Τσόρι: «Πάμε Ολυμπιακέ»!
Δεν είναι κρυφό πως οι ευρωπαϊκές προκλήσεις εξιτάρουν όσο τίποτε άλλο τους παίκτες. Ο Τσόρι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Κι έχοντας γευτεί την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA με την Ζενίτ, θέλει να ζήσει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, αυτή τη φορά με τα ερυθρόλευκα.

Λίγες ώρες πριν την πρώτη μάχη του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο νους του Αργεντινού άσου ταξιδεύει μακριά.

«Ευχαριστώ τον Θεό που σε κράτησα στα χέρια μου! Σήμερα θα ξεκινήσουμε από το μηδέν, εύχομαι να σε κρατήσω ξανά στα χέρια μου μια ακόμη φορά! Πάμε Ολυμπιακέ», σχολίασε σε φωτογραφία-ενθύμιο κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο το 2008.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Πεδίο μάχης λόγω Φέγενορντ οι πλατείες της Ρώμης!! (pics)

Μπορεί η Αστυνομία να έχει προχωρήσει από το βράδυ της Τετάρτης σε συλλήψεις, ωστόσο οι σχεδόν 6.500 οπαδοί της Φέγενορντ δεν ηρεμούν ενόψει της αποψινής αναμέτρησής τους κόντρα στην Ρόμα.

Πεδίο μάχης λόγω Φέγενορντ οι πλατείες της Ρώμης (pics)
Τεταμένη η ατμόσφαιρα στις κεντρικές πλατείας της ιταλικής πρωτεύουσας, λόγω της επίσκεψης περίπου 6.500 οπαδών της Φέγενορντ για το αποψινό ματς στο «Ολίμπικο» κόντρα στην Ρόμα, για τους «32» του Europa League.

Η ένταση είχε ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης, όταν η Αστυνομία προχώρησε σε περίπου 20 συλλήψεις, οι οποίοι δημιούργησαν επεισόδια υπό την επήρεια μέθης. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα από το πρωί της Πέμπτης, καθώς έφτασε η μεγαλύτερη μάζα Ολλανδών. Οι συγκρούσεις με τις Αρχές ξαναξεκίνησαν από το μεσημέρι, με τις εικόνες στις περισσότερες κεντρικές πλατείες της Ρώμης να θυμίζει πεδίο μάχης.

inner

Μάλιστα, τα ιταλικά Μέσα εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους με την κατάσταση, που δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα χειρότερη, αφού όπως φημολογείται αρκετοί από τους Ολλανδούς δεν έχουν εισιτήρια για το ματς.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απρόοπτα προβλήματα για Ντνίπρο!!

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, δύο προβλήματα που ίσως γίνουν… τρία προέκυψαν την ύστατη ώρα για τη Ντνίπρο λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Europa League.

Απρόοπτα προβλήματα για Ντνίπρο

Συγκεκριμένα και όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, πιθανότατα εκτός μάχης είναι οι επιθετικοί Ρόμαν Ζοζούλια και Γεβγέν Σελέζνιοφ λόγω κρυώματος και τραυματισμού αντίστοιχα, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του φορ Ματέους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρατάει τον Βρύζα ο Σαββίδης!

Πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να μην κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Ζήση Βρύζα και να επιθυμεί να τον κρατήσει στην ομάδα.

Κρατάει τον Βρύζα ο Σαββίδης
Ο Ιβάν Σαββίδης κράτησε τον Άγγελο Αναστασιάδη και τώρα φαίνεται να είναι αποφασισμένος να κρατήσει και τον Ζήση Βρύζα!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν είναι υπέρ της αποχώρησης του Βρύζα απ’ την ομάδα και δεν σκοπεύει να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του.

Μάλιστα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να θελήσει να έχει ο ίδιος συνομιλία με τον τεχνικό διευθυντή του «Δικεφάλου του Βορρά» για να τον πείσει να αλλάξει γνώμη και να συνεχίσει το έργο του στην ομάδα.

Αντίστοιχα, και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης προσπαθεί αλλάξει άποψη στον Βρύζα .

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί –πάντως- είναι πως από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη θέση για την παραίτηση του Ζήση Βρύζα. Δεν επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε και που διαψεύδουν την πληροφορία για την παραίτησή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφυγε» νωρίς ο Τζερόμ Κέρσι!


Θρήνος στην οικογένειας του ΝΒΑ από τον αιφνιδιαστικό θάνατο του Τζερόμ Κέρσι σε ηλικία μόλις 52 ετών.

«Έφυγε» νωρίς ο Τζερόμ Κέρσι
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 52 ετών κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες άφησε ο Τζερόμ Κέρσι. Ο εκλιπών έκανε αξιόλογη καριέρα για 17 χρόνια στο ΝΒΑ φτάνοντας σε δύο τελικούς με τους Μπλέιζερς και κατακτώντας το πρωτάθλημα με τους Σπερς το 1999.

Πέρασε επίσης από Ουόριορς, Λέικερς, Σόνικς και Μπακς έχοντας 10,3 πόντους και 5,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 1.153 αγώνες στην καριέρα του προτού αποσυρθεί το 2001. Τη σεζόν 2004/05 ήταν βοηθός του άλλοτε συμπαίκτη του Τέρι Πόρτερ στους Μπακς, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε με τη σύζυγό του Τέρι στη λίμνη Οσγουέγκο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η προϊστορία του Ολυμπιακού στην Ουκρανία!

Δύο νίκες, ισάριθμες ήττες και μόλις μία ήττα είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού στους εκτός έδρας αγώνες με ουκρανικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η προϊστορία του Ολυμπιακού στην Ουκρανία
Για έκτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ουκρανική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όσον αφορά την παράδοση των Πειραιωτών απέναντι στους Ουκρανούς, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο νίκες, ισάριθμες ήττες και μόλις μία ήττα στα προηγούμενα πέντε ματς.

Ημερομηνία Αγώνας Διοργάνωση Αποτέλεσμα

15/03/2012 Μέταλιστ Χάρκιβ - Ολυμπιακός UCUP 0-1
03/12/2008 Μέταλιστ Χάρκιβ - Ολυμπιακός UCUP 1-0
27/09/2006 Σακτάρ Ντόνετσκ - Ολυμπιακός CHL 2-2
01/10/1992 Τσερνομόρετς Οδησσού - Ολυμπιακός CCUP 0-3
01/10/1975 Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός ChCΗL 1-0*Πηγή: sport-fm.gr*

Συλλήψεις Ολλανδών στη Ρώμη!!

Οπαδοί της Φέγενορντ που βρίσκονται στην Ιταλία για το ματς με τη Ρόμα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς! Είκοσι άτομα συνέλαβαν οι ιταλικές Αρχές. Φόβοι για νέα επεισόδια...

Συλλήψεις Ολλανδών στη Ρώμη
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών Αρχών και οπαδών της Φέγενορντ σημειώθηκαν χθες το βράδυ σε κεντρική πλατεία της Ρώμης.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης οι φίλοι της ολλανδικής ομάδας ήταν μεθυσμένοι και όταν είδαν τις δυνάμεις της αστυνομίας άρχισαν να πετούν μπουκάλια και στη συνέχεια επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20 ατόμων, τα οποία κρατούνται μέχρι και τώρα.

Τα επεισόδια αυτά έχουν μεγαλώσει κι άλλο τις φοβίες των υπεύθυνων στην Ιταλία για συγκρούσεις την πρωτεύουσα της χώρας την ημέρα του αγώνα.

Εκτιμάται ότι αυτή την στιγμή στη Ρώμη βρίσκονται περίπου 6.000 ολλανδοί και οι Αρχές εκφράζουν τους φόβους τους για νέες συγκρούσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός!!

Τις φανέλες με τις οποίες θα αγωνιστεί σήμερα ο Ολυμπιακός στο Κίεβο με αντίπαλο την Ντνίπρο αποκάλυψαν οι Πειραιώτες, μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Instagram.

Με τα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός
Με την κλασική ερυθρόλευκη φανέλα θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι με την Ντνίπρο, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσαν μέσω του Instagram οι Πειραιώτες, ο Ρομπέρτο (πιθανότατα) θα φορέσει την κίτρινη φανέλα και το ίδιο χρώμα σορτσάκι.

Δείτε τη φωτογραφία
The #legendary red and white shirt is the one we will wear tonight! #olympiacos #dnioly #ourcolours #uel


*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «μισό μηδέν», τα γκολ μετά το 80’ και η παράδοση…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο τελευταίες κουβέντες για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κίεβο.

Το «μισό μηδέν», τα γκολ μετά το 80’ και η παράδοση…
*** Μακάρι να διαψευστώ εγώ και να επιβεβαιωθούν όσοι εμφανίζουν σχεδόν δεδομένη την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ντνίπρο. Γιατί εγώ θεωρώ δεδομένο μόνο ένα πράγμα: για να περάσει ο Ολυμπιακός, πρέπει να δώσει τεράστια μάχη και στα 180 λεπτά. Να δώσουν όλοι οι παίκτες του από 80% και πάνω τόσο απόψε, όσο και στη ρεβάνς σε μία εβδομάδα.

*** Ακούω να λένε ποια Ντνίπρο. Κι εγώ ρωτάω. Ξέρουμε καμία ελληνική ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια έχει επί τρία χρόνια τρεις προκρίσεις από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ; Όχι, είναι η απάντηση. Καμία. Οι Ουκρανοί έχουν μέσα σε αυτή την τριετία νικήσει, μεταξύ άλλων, την Τότεναμ (1-0), τη Νάπολι (3-1), την Σεντ Ετιέν (1-0) και την ΠΣΒ Άϊντχοβεν (2-0). Παρεμπιπτόντως, όλα τα σκορ είναι σκορ πρόκρισης σε νοκ άουτ παιχνίδια, όπως τα τωρινά με τον Ολυμπιακό.

*** Οι μόνες ομάδες που την έχουν νικήσει μέσα στην Ουκρανία είναι δύο άλλες ιταλικές, η Ίντερ 1-0 κι η Φιορεντίνα 2-1. Η δε μοναδική γκάφα της είναι το 0-1 από την άσημη Γκαραμπάγκ.

*** Εξυπακούεται ότι δεν είναι κανένα…θηρίο. Αλλά είναι, συγνώμη για την έκφραση, κωλομάδα! Δηλαδή σου βγάζει τα συκώτια από το τρέξιμο, από τα φάουλ, από τον τρόπο του παιχνιδιού της γενικά. Τα παιχνίδια της είναι αυτό που λέμε «του μισού μηδέν»! Φέτος έχει δώσει στην Ευρώπη πέντε παιχνίδια εντός έδρας κι έχουν μπει συνολικά έξι γκολ! Τρία από τους Ουκρανούς και τρία από τους φιλοξενούμενους!

*** Ο δε αυτός προπονητής της Ντνίπρο, ο Μάρκεβιτς, φτιάχνει ομάδες που το κυνηγάνε το γκολ ως το τέλος. Στο Μέταλιστ-Ολυμπιακός 1-0 το 2008 είχε κάνει το γκολ στο 88’. Και στο Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2 το 2012 είχε κάνει τα γκολ στο 81’ και στο 86’….

*** Να θυμίσω ακόμη ότι ο Ολυμπιακός τις τρεις φορές που πήγε στην Ουκρανία κι άνοιξε αυτός το σκορ, πήρε αποτέλεσμα (κέρδισε 3-0 την Τσέρνομορετς στην Οδησσό, έφερε 2-2 με τη Σαχτάρ και κέρδισε 1-0 τη Μέταλιστ). Τις δύο άλλες φορές που πήγε στην Ουκρανία και δέχθηκε πρώτος γκολ, έχασε (0-1 από την Ντινάμο Κιέβου και 0-1 από τη Μέταλιστ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Το νέο look του Λέτο! (pic)

Μία φωτογραφία με τη νέα του εμφάνιση μετά τον πρόσφατο – σοβαρό τραυματισμό που είχε με την επιστροφή του στην Αργεντινή ανέβασε σήμερα τα ξημερώματα ο Σεμπαστιάν Λέτο.

Το νέο look του Λέτο (pic)

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Λανούς υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και τώρα θα χρειαστεί να μείνει τέσσερις με έξι μήνες εκτός δράσης, ώστε να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο 30χρονος άσος ανάρτησε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου φαίνεται που κούρεψε την πλούσια κόμη του και πλέον είναι με ξυρισμένο κεφάλι.

Ωστόσο, διατηρεί ακόμα το μουστάκι του που είναι… γυριστό. «Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα», έγραψε ο Λέτο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την φωτογραφία


Gracias a todos por los mensajes!!

*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα… Europa League!!

Η Τότεναμ υποδέχεται την Φιορεντίνα στο σημαντικότερο παιχνίδι από το πρόγραμμα της φάσης των 32 του Europa League μετά την επιστροφή του Champions League.

Και τώρα… Europa League
Σειρά παίρνει το Europa League σήμερα μετά τις δύο ημέρες με τα πρώτα νοκ-άουτ παιχνίδια για το Champions League.

Η φάση των 32 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχει αρκετά ενδιαφέροντα ματς αλλά κάποια αναμφισβήτητα κλέβουν την παράσταση και συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάποια άλλα.

Στην Αγγλία η Τότεναμ υποδέχεται την Φιορεντίνα ίσως στο σημαντικότερο από όλα τα άλλα παιχνίδια. Οι Άγγλοι προέρχονται από την ήττα (3-2) από την Λίβερπουλ σε ένα παιχνίδι το οποίο όμως διεξήχθη πριν από εννέα ημέρες!

Τα «σπιρούνια» από τότε δεν έχουν αγωνιστεί κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες της αγγλικής ομάδας είναι φρέσκοι και σαφώς ξεκούραστοι συγκριτικά με εκείνους της Φιορεντίνα.

Αντίθετα με την Τότεναμ η Φιορεντίνα αγωνίστηκε το Σάββατο κάτι που σημαίνει λιγότερος χρόνος για ξεκούραση αλλά και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Σε άλλο σημαντικό παιχνίδι η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Μπεσίκτας με τους «κόκκινους» να είναι ανεβασμένοι να θέλουν να προχωρήσουν στη διοργάνωση αλλά να έχουν στο μυαλό τους και το «πως» θα ανέβουν στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 32 του Europa League

Γιούνγκ Μπόις – Έβερτον (20:00)
Αάλμποργκ – Κλαμπ Μπριζ (20:00)
Τορίνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο (20:00)
Βόλφσμπουργκ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (20:00)
Ντνίπρο – Ολυμπιακός (20:00)
Τραμπζονσπόρ – Νάπολι (20:00)
Ρόμα – Φέγενορντ (20:00)
Αϊντχόφεν – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (20:00)

Σεβίλλη – Γκλάντμπαχ (22:00)
Άγιαξ – Λέγκια Βαρσοβίας (22:00)
Άντερλεχτ – Ντιναμό Μόσχας (22:00)
Γκινγκάμπ – Ντιναμό Κιέβου (22:00)
Βιγιαρεάλ – Σάλτσμπουργκ (22:00)
Λίβερπουλ – Μπεσίκτας (22:00)
Τότεναμ – Φιορεντίνα (22:00)
Σέλτικ – Ίντερ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζονται τα προβλήματα!

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έχουν στρέψουν την προσοχή τους στον Πανθρακικό, με τον Μανουέλ Ρόκα να μην υπολογίζει δύο ποδοσφαιριστές του.

Συνεχίζονται τα προβλήματα
Χωρίς τους ανέτοιμους Σερφά και Λαδάκη συνεχίζεται η προετοιμασία του Πανθρακικού ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, ο Μάνουελ Ρόκα συνεχίζει τις αλχημείες στις προπονήσεις, ενώ φέρεται να «επιστρατεύει» το 3-5-2 ως διάταξη για τους Θρακιώτες, με τους Ιγκορ και Ντιγκινί στην κορυφή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένει το… τυπικό και ο ΠΑΣ!!

Την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των χρεών στην Εφορία περιμένει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός από τον ΠΑΟΚ και κάποιες άλλες διοικήσεις ελληνικών ομάδων.

Περιμένει το… τυπικό και ο ΠΑΣ

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, οι Ηπειρώτες βρίσκονται εν αναμονή της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή, ώστε να προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους προς την Εφορία και συγκεκριμένα πόσα χρήματα μπορούν να καταβάλουν ανάλογα με τις δώσεις που θα επιλέξουν.

Στον «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλουν να διαπιστώσουν αν αυτή η λύση που ήρθε στο προσκήνιο είναι βιώσιμη και αν η ομάδα θα μπορέσει να πάρει την πολυπόθητη αδειοδότηση για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στο καθαρά αγωνιστικό, άγνωστο παραμένει εάν οι Ντάσιος και Ναδάλες θα βρίσκονται στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη για την επόμενη αγωνιστική.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συν δύο ενόψει ΠΑΟΚ!

Χωρίς προβλήματα προπονήθηκαν χθες ο Μπαργκάν και ο Καλί, με τον Χοσέ Γκρανέτο να ετοιμάζεται να τους χρησιμοποιήσει στο επικείμενο παιχνίδι της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ.

Συν δύο ενόψει ΠΑΟΚ
Δύο προσθήκες εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ μετρούν στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, ο Χοσέ Γκρανέρο είδε με ικανοποίησε τον Κενάν Μπαργκάν και τον Σιρίλ Καλί να προπονούνται χωρίς προβλήματα στη χθεσινή προπόνηση της «βασίλισσας του Βορρά» και όλα δείχνουν πως συμπεριληφθούν στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, ο Ισπανός δεν υπολογίζει για την 18άδα τούς Μπαλάφα, Καλτσά, Βάσκες και Μαραγκό, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν την ποινή τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το… κίτρινο μνημόνιο!!

Το ΔΣ του Ερασιτέχνη Άρη ενέκρινε ομόφωνα το μνημόνιο συνεργασίας με τον Άλεξ Κάλας. Τι ορίζει αυτό…

Το… κίτρινο μνημόνιο
Ο Άλεξ Κάλας είναι –πλέον- το μεγάλο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη. Το ΔΣ του Ερασιτέχνη ενέκρινε το μνημόνιο συνεργασίας μαζί του, το οποίο του δίνει τα… κλειδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας με στόχο την άνοδο στη Football League.

Στα σημαντικότερα σημεία της συμφωνίας προβλέπεται ότι τα χρήματα που θα βάλει ο Αλεξ Κάλας μέχρι το τέλος της σεζόν μπορούν να μετοχοποιηθούν, χωρίς να καθορίζεται δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το ύψος του οποίου θα οριστεί στη γενική συνέλευση του Μαΐου.

Όπως διευκρινίζεται, εάν προκύψει ένας νέος ιδιοκτήτης στην ομάδα, τότε αυτός είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στον Αλεξ Κάλας τα χρήματα της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει βγάλει από την τσέπη του για το ποδοσφαιρικό τμήμα, δηλαδή να του επιστραφούν τα χρήματα που έχει προσφέρει ο ομογενής επιχειρηματίας και να αποχωρήσει.

Εάν η ομάδα δεν καταφέρει να ανέβει στη Football League δεν θα διεκδικήσει τα χρήματά του.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η αποδοχή της πλευράς Κάλας να μοιράζονται το ποδοσφαιρικό τμήμα και ο Ερασιτέχνης από 50% στις καθαρές εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων, όπως επίσης και ότι ο Ερασιτέχνης θα λαμβάνει το 15% του συμβολαίου με τη NOVA, προκειμένου ο ΑΣ να αντιμετωπίσει έως ένα βαθμό τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.

Υπεύθυνος για την ορθή τήρηση των όρων του μνημονίου ορίστηκε ο Ομηρος Φωτιάδης, ενώ η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται να επιβεβαιώσει το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στον Αλεξ Κάλας και τον Ερασιτέχνη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το σκέφτεται για παραμονή ο Γκαβιλάν!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παραμείνει στον Πλατανιά και μετά το καλοκαίρι ο Χάιμε Γκαβιλάν, ο οποίος παρουσιάζεται ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής παρουσία του στην Κρήτη.

Το σκέφτεται για παραμονή ο Γκαβιλάν
Τους τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου παρουσίασε χθες ο Πλατανιάς.

Ο λόγος για τους Γκαβιλάν, Κάσιο και Μαχλελή. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τους Χανιώτες και εκείνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Κρήτη μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας με τη διοίκηση του συλλόγου:

«Ηρθα για 5 μήνες, αλλά δεν κλείνω καμία πόρτα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από το κλίμα που βρήκα στην ομάδα, η προσαρμογή μου είναι πολύ γρήγορη. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα», τόνισε μεταξύ άλλων ο 30χρονος άσος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πάρτι στο ντέρμπι για Κορίνθιανς!! (videos)

Η Κορίνθιανς κέρδισε με 2-0 τη Σάο Πάολο στο βραζιλιάνικο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ήταν φανερά ανώτερη από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ ο Ελίας σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο και ο Ζάντσον στο δεύτερο. Από την πλευρά τους, οι οπαδοί της Κόλο Κόλο εντυπωσίασαν υποδεχόμενοι τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης ομάδας τους, που ανταπέδωσαν με «καθαρό» 2-0 επί της Ατλέτικο Μινέιρο χάρη σε γκολ των Εστέμπαν Παρέδες και Φελίπε Φλόρεζ στην επιστροφή των Χιλιανών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής.

Το γκολ της βραδιάς, πάντως, άνηκε στον Χεσούς Ντουένιας, ο οποίος διαμόρφωσε 3-0 της Τίγκρες εναντίον της Χουάν Αούριτς ύστερα από δύο γκολ του Ζοφρέ Γκουερόν, ενώ η Μπόκα Τζούνιορς ξεπέρασε τη σκληρή έως βίαιη άμυνα της Παλεστίνο με 2-0 στη Χιλή. Τέλος, οι Γκουρανί και Σπόρτινγκ Κριστάλ ξεκίνησαν την πορεία τους στον όγδοο όμιλο με 2-2.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Γκουαρανί – Σπόρτινγκ Κριστάλ 2-2
Παλεστίνο – Μπόκα Τζούνιορς 0-2
Κόλο Κόλο – Ατλέτικο Μινέιρο 2-0
Κορίνθιανς – Σάο Πάολο 2-0
Τίγκρες – Χουάν Αούριτς 3-0
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Κόλο Κόλο (Χιλή) 3 (1 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 0 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (0 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 0 (0 αγ.) Σάο Πάολο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
3ος όμιλος: Κρουζέιρο (Βραζιλία), Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) και Ουρακάν (Αργεντινή).
4ος όμιλος: Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Έμελεκ (Εκουαδόρ) 3 (1 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 0 (1 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 0 (1 αγ.),
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 3 (1 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 0 (0 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 0 (0 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0 (0 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 0 (1 αγ.).
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) και Εστουντιάντες (Αργεντινή).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 1 (1 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 1 (1 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».













*Πηγή: onsports.gr*