Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Υπάρχουν κι αυτοί οι οπαδοί...!! (video)

«Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο... Για την ακρίβεια δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Είναι ένα κοινωνικό θέμα για να ακριβολογούμε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στην κοινωνία και σίγουρα δεν ανήκουν στο Στάμφορντ Μπριτζ». Αυτή ήταν η απάντηση ενός οπαδού της Τσέλσι, που ταξίδεψε στο Παρίσι για το ματς κόντρα στην Παρί, αναφορικά με το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο μετρό μετά το τέλος της αναμέτρησης...
Κατά τη χρονική σειρά των πραγμάτων, το παιχνίδι ανάμεσα στους «μπλε» και τους πρωταθλητές Γαλλίας ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 και οι Άγγλοι ταξιδιώτες αποχώρησαν από το «Παρκ ντε Πρενς» με προορισμό τα ξενοδοχεία τους ή το αεροδρόμιο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Μερίδα οπαδών της Τσέλσι απαγόρευσε σε έγχρωμο την είσοδο σε βαγόνι, υποκινούμενη από ρατσιστικό μίσος, και μάλιστα φώναζε εν χορώ «Είμαστε ρατσιστές, είμαστε ρατσιστές και αυτός είναι ο τρόπος που μας αρέσει»...
Ο σύλλογος και η FA δεν έμειναν αμέτοχοι, καθώς με ανακοινώσεις τους κατέστησαν σαφές πως όσοι συμμετείχαν (εφόσον αναγνωριστούν) δεν θα έχουν θέση ποτέ ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ένας οπαδός του συλλόγου, ονόματι Ρόρι, που σε οπαδικό κανάλι των «μπλε» στο Youtube ανήρτησε την άποψή του για το τραγικό συμβάν.
«Έχω βρεθεί σε γήπεδα. Οπαδοί άλλων ομάδων δεν επιτρέπουν την είσοδο στα τρένα σε οπαδούς άλλης ομάδας αλλά αυτό είναι άλλο. Είναι ένα ντροπιαστικό συμβάν.
Πηγαίνω στα γήπεδα σε όλη μου την ζωή. Πηγαίνω στην Τσέλσι. Με ξέρουν και ξέρω αρκετά άτομα από εκεί. Αν δεν είστε οπαδοί της Τσέλσι να ξέρετε πως δεν είναι σύνθημά μας. Να ξέρετε πως δεν ακούγεται. Είναι επίσης ντροπιαστικό το να αναφέρεται το όνομα του Τζον Τέρι σε ένα τέτοιο σύνθημα.
Δεν είμαστε έτσι. Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο... Για την ακρίβεια δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Είναι ένα κοινωνικό θέμα για να ακριβολογούμε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στην κοινωνία και σίγουρα δεν ανήκουν στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Εάν είστε οπαδοί κάποιας άλλης ομάδας, εάν είστε οπαδοί της Τότεναμ, εάν είστε οπαδοί της Άρσεναλ, εάν είστε οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νιώσατε απέχθεια γι’ αυτό που είδατε, να ξέρετε πως έτσι νιώσαμε κι εμείς. Ήταν ένα βασανιστικό συναίσθημα. Και ίσως για εμάς να ήταν λίγο παραπάνω οδυνηρό για εμάς αυτό που είδαμε γιατί αφορά το σπίτι μας. Αλλά δεν είμαστε εμείς, δεν είναι αντιπροσωπευτικό όσων πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο. Εγώ αυτούς τους ξέρω σαν φίλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε.
Ήμουν στο Παρίσι όλη την ημέρα. Περάσαμε φανταστικά, γνωρίσαμε εξαιρετικά άτομα και αυτό είναι μια σκέτη καταστροφή. Προσωπικά νιώθω ντροπή.Δεν πιστεύω στις δίκες μέσω Youtube ή Twitter. Νομίζω πως αυτά τα άτομα πρέπει να αναγνωριστούν καταλλήλως και όποιος βρεθεί ένοχος γιατί τραγούδησε αυτό το σύνθημα (εεε f*ck) ή γιατί ανάγκασε αυτόν τον άνθρωπο να μην μπει στο τρένο... Δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, μιλάμε για μια προβληματική κοινωνία. Είναι εντελώς ντροπιαστικό.
Ελπίζω ελπίζω να σας έδωσα μια διαφορετική οπτική γιατί αυτό που έγινε δεν αντιπροσωπεύει τον σύλλογο της Τσέλσι» ανέφερε στο βίντεο μεταξύ άλλων.
Δείτε το:



*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: