Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Δράκοι» πρόκρισης!!

Η Πόρτο ήταν συντριπτικά καλύτερη από την Βασιλεία στο «Σεντ Γιάκομπς», πήρε ισόπαλο 1-1, σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει και έχει προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

«Δράκοι» πρόκρισης
Η Βασιλεία έκανε μια τελική σε όλο το ματς. Στο 11ο λεπτό, ο Ντρελίς Γκονζάλες κατάφερε με μια πολύ δύσκολη προσπάθεια ν’ ανοίξει το σκορ. Η Πόρτο, ειδικά στο δεύτερο μέρος, αντεπιτέθηκε, είδε να μην της μετράει ένα τέρμα και τελικά ο Ντανίλο στο 79ο λεπτό, από την άσπρη βούλα, να σκοράρει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

Το ματς

Η Πόρτο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πλην όμως η Βασιλεία, σε μια στιγμή που πρόλαβε κάπως ανοργάνωτο το κέντρο των «Δράκων» κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Ο Φάμπιαν Φράι έκανε μια εξαιρετική πάσα στον Ντερλίς Γκονζάλες που χώθηκε ανάμεσα στο δίδυμο, Μαϊκόν-Μαρκάνο και παρά το γεγονός πως δεχόταν πίεση και φαινόταν να βγαίνει εκτός ισορροπίας, πέφτοντας έκανε το πλασέ, για να νικήσει τον Φαμπιάνο και να γράψει το 1-0.

Η Πόρτο ανέβασε την πίεση της, αλλά επί της ουσίας, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση, πέρα από δύο προσπάθειες του Κασεμίρο και ένα σουτ του Μπραχίμι, που μπλόκαρε άνετα ο Βάτσλικ. Η φάση για την οποία έχει παράπονα η Πόρτο, γίνεται στο 31’ όταν ο Σάμουελ, φαίνεται να κρατά, τον Τζάκσον Μαρτίνεζ, αλλά ο Άγγλος ρέφερι λέει να συνεχιστεί το ματς.

Με την έναρξη του β’ μέρους και συγκεκριμένα τρία λεπτά αργότερα, ο Κλάτενμπεργκ με την υπόδειξη του βοηθού, δεν θα μετρήσει γκολ του Κασεμίρο, αφού μετά από κόρνερ, ο Βάτσλικ αποκρούει κεφαλιά του Μαϊκόν, ο Κασεμίρο την στέλνει στην εστία, ωστόσο, δύο παίκτες των «Δράκων» σε αντικανονική θέση, παρεμπόδιζαν τον πορτιέρο της Βασιλείας και υποδείχθηκε η παράβαση. Η Πόρτο πίεσε και έχασε την ευκαιρία με τον Τέγιο στο 59’ με τον Βάτσλικ, ν’ αποκρούει σε κόρνερ και ένα μοναδικό τετ-α-τετ του Μαρτίνεζ στο 65ο λεπτό, βρήκε τον Κολομβιανό να πλασάρει πάνω από την εστία.

Η Πόρτο απόλυτα δίκαια έφτασε στην ισοφάριση στο 79ο λεπτό, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντανίλο, σε παράβαση, στην οποία υπέπεσε ο Σάμουελ με το χέρι.

Βασιλεία: Βάτσλικ, Σάμουελ, Σούχι, Σάφαρι, Ζουφί, Φ. Φράι, Ελνενί, Τζάκα, Στρέλλερ (63’ Εμπολό), Γκάσι (83’ Χαμουντί), Γκονζάλες (24’ λ.τρ. Κάλλα)

Στον πάγκο έμειναν για τη Βασιλεία: Βαϊλάτι, Ντεγκέν, Αζέτι, Ντελγάδο

Πόρτο:Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (61’ Κουαρέσμα), Ερέρα, Όλιβερ Τόρρες (68’ Ρούμπεν Νέβες), Τζάκσον Μαρτίνες, Τέγιο (81' Κιντέρο)

Στον πάγκο έμειναν για την Πόρτο: Έλτον, Μάρτινς Ίντι, Εβάντρο, Αμπουμπακάρ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: