Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν φεύγει από Ελλάδα ο Ιβάν»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην υπουργός, Αλέκος Κοντός και τόνισε πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν αγόρασε με την ΣΕΚΑΠ στρέμματα στη Βουλγαρία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Η ΣΕΚΕ είναι μια μεγάλη εταιρεία και δεν έχει καμία σχέση με τη ΣΕΚΑΠ. Η ΣΕΚΕ αγόρασε 30 στρέμματα στη Βουλγαρία για να κάνει μια αποθήκη. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, μίλησα με τον γενικό διευθυντή της ΣΕΚΑΠ και ο κ. Σαββίδης δεν φεύγει από την Ελλάδα όπως λένε κάποιοι. Δεν έχει καμία σχέση το θέμα το ένα με το άλλο. Η ΣΕΚΕ εξάγει σε 30 χώρες. Όλες οι εταιρείες τσιγάρων εισάγουν καπνά από όλο τον κόσμο. Οι σχέσεις μας με την ΣΕΚΑΠ είναι εξαιρετικές, αγοράζουν καπνά κυρίως από Έλληνες αλλά υπάρχουν ήδη καπνών που δεν εξάγονται στην Ελλάδα. Έγινε ένα λάθος για ένα συγκεκριμένο σαιτ που έγραψε ΣΕΚΑΠ αντί για ΣΕΚΕ».
Για την προσφορά του Σαββίδη στη περιοχή:
«Ο Ιβάν είναι πατριώτης και αγόρασε μια εταιρεία με μηνιαίες ζημιές 1.500.000 ευρώ. Η εταιρεία δεν είχε μέλλον και ο κ. Σαββίδης την έχει οδηγήσει στην εξυγίανση. Η ΣΕΚΑΠ στη περιοχή απασχολεί πάνω από 200 ανθρώπους και δεν ήθελαν άλλοι να την πάρουν. Γνωρίζει το κομμάτι του τσιγάρου και του καπνού και αποφάσισε να επέμβει. Η προσπάθεια του στηρίχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και από εμάς όλους στη Ξάνθη. Έγιναν σωστά οι διαγωνισμοί, ο Σαββίδης έδωσε την πιο ανταγωνιστική προσφορά και έγιναν όλα σωστά».
Για το θέμα των χρεών:
«Αυτό που ξέρω είναι πως καταθέσαμε τροπολογία εγώ και άλλοι βουλευτές και ξεπεράσαμε κάποια προβλήματα για τη Θέρμη. Όσον αφορά τα χρέη, ποιος δεν θα ήθελε να μπουν «ζεστά» χρήματα στο κράτος αλλά όλες οι προσπάθειες που κάναμε αντικρούστηκαν από την Τρόικα. Μακάρι να γίνει η ρύθμιση τώρα και την περιμένουμε στη Βουλή να την χειροκροτήσουμε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: