Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

«Πάμε όπως με τη Μίλαν»

«Πάμε όπως με τη Μίλαν»
Έντονη είναι η αγωνία του Τζίτζι Ντελνέρι για το ντεμπούτο του σε εντός έδρας παιχνίδι της Τζένοα. Ο έμπειρος τεχνικός δεν έκρυψε πως περιμένει με λαχτάρα την πρώτη επαφή με τους νέους του οπαδούς. Χαρακτηρίζει, ωστόσο, το ματς με τη Φιορεντίνα ιδιαίτερα δύσκολο, τονίζοντας πως θα ικανοποιηθεί με μια εμφάνιση ανάλογη με εκείνη του Μιλάνου.

Μπορεί να είναι ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές της Ιταλίας και να έχει καθίσει, εκτός των άλλων και στον πάγκο της Γιουβέντους. Το… τρακ της πρώτης εμφάνισης, όμως, δεν τον εγκαταλείπει, αφού όπως δηλώνει πριν το παιχνίδι της Τζένοα με τη Φιορεντίνα, νιώθει έντονα την αγωνία για το ντεμπούτο του σε εντός έδρας ματς. Ο λόγος για τον Τζίτζι Ντελνέρι, που μετά την εμφάνιση στο Σαν Σίρο, το βράδυ της Πέμπτης θα καθίσει στον πάγκο της Τζένοα σε εντός έδρας αγώνα για πρώτη φορά.

Για το ματς αυτό ο Ντελνέρι μίλησε την Τετάρτη και παραδέχτηκε πως το περιμένει με αγωνία. «Είναι η πρώτη φορά που θα αντικρύσω τον κόσμο μας από κοντά. Νιώθω αγωνία για αυτή τη στιγμή, αλλά και θέληση για τη νέα αρχή που κάνω. Είμαι βέβαιος πως οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο ματς που έχουμε, κόντρα στη Φιορεντίνα», είπε ο Ντελνέρι.

Ο αντίπαλος είναι μια ομάδα σε συνεχή αγωνιστική άνοδο. «Η Φιορεντίνα βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα, εφάμιλλη με αυτή της Γιουβέντους και της Ίντερ. Παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, στο οποίο φαίνεται η δουλειά του Μοντέλα. Θα είναι δύσκολο το ματς, ιδίως από τη στιγμή που καλούμαι να χρησιμοποιήσω αρκετούς νέους και άπειρους παίκτες, λόγω των απουσιών που έχουμε. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί άλλοθι. Όποιος βρίσκεται στην ομάδα πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Θα ήθελα να παίξουμε όπως με τη Μίλαν, αλλά παίρνοντας καλό αποτέλεσμα», σημείωσε ο Ντελνέρι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Θέλει να σπάσει παράδοση 30 ετών!!

Θέλει να σπάσει παράδοση 30 ετών
Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα σπάσει μια παράδοση 30 ετών και θα νικήσει στη Γένοβα, είναι ο Βιντσέντζο Μοντέλα. Ο προπονητής της Φιορεντίνα, που επιστρέφει στο γήπεδο όπου αγωνίστηκε με αμφότερες τις ομάδες της πόλης, σημείωσε πως είναι περήφανος για όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι παίκτες του, τους επέστησε, ωστόσο, την προσοχή για το ματς της Πέμπτης.

Μια από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στις 9 πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο είναι η Φιορεντίνα. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και καταφέρνει να παίρνει και τα αποτελέσματα, με συνέπεια να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Την πορεία αυτή θέλει να συνεχίσει ο νεαρός τεχνικός, περνώντας από την έδρα της Τζένοα, ένα γήπεδο που ο ίδιος γνωρίζει καλά.

«Από πολύ μικρός ονειρευόμουν να αγωνιστώ σε αυτό το γήπεδο. Είμαι περήφανος που έπαιξα και με τις δύο ομάδες της πόλης. Σίγουρα τα συναισθήματά μου θα είναι έντονα το βράδυ της Πέμπτης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Μοντέλα.

Η αντίπαλός σας έχει δύο συνεχόμενες ήττες, ενώ η Φιορεντίνα δεν κερδίζει στη Γένοβα εδώ και 30 χρόνια. Πόσο θα επηρεάσουν το παιχνίδι αυτά τα δύο στοιχεία; «Η Τζένοα έχασε από τη Ρόμα και τη Μίλαν, οπότε καταλαβαίνετε πως αυτό δεν μπορεί να σημαίνει πως βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Το ματς θα είναι δύσκολο, θα παίξουν με πάθος για να ικανοποιήσουν και τον κόσμο τους και τον καινούργιο προπονητή τους. Πρέπει να κάνουμε καλή εμφάνιση και να παίξουμε πολύ προσεκτικά. Όσο για την παράδοση, αυτή μπορεί να σπάσει. 30 χρόνια είναι πολλά!» απάντησε ο Μοντέλα.

Κλείνοντας, ο προπονητής της Φιορεντίνα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του. «Δουλεύουν με τεράστια όρεξη, κάθε μέρα προπονούνται με απίστευτη διάθεση. Κατάφεραν να πετύχουν περισσότερα από όσα περιμέναμε στην αρχή της χρονιάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε. Μπορούμε να πάμε ακόμα ψηλότερα και το παιχνίδι με τη Τζένοα είναι ένα ακόμα τεστ που θα δείξει πού μπορούμε να φτάσουμε», τόνισε ο Βιντσέντζο Μοντέλα.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Με 200.000 ευρώ παίρνει τώρα τον Σταφυλίδη»

Η γερμανική ιστοσελίδα «Kicker» ασχολείται με το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Λεβερκούζεν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τον Σταφυλίδη και εξηγεί πως για να γίνει αυτό, χρειάζονται μόνος 200.000 ευρώ.
«Με 200.000 ευρώ παίρνει τώρα τον Σταφυλίδη»
«Μετά τους τραυματισμούς των Λενό- Μπελαραμπί και Κάντλετς (ο τελευταίος υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου) στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο 18χρονος Έλληνας Κώστας Σταφυλίδης.

Η Μπάγιερ τον έχει δεσμεύσει από την σεζόν 2013-2014, αλλά η απόκτησή του μπορεί να πραγματοποιηθεί και τον χειμώνα. Αυτό μπορεί να γίνει με 200 χιλιάδες ευρώ…»
, αναφέρει το Kicker χαρακτηριστικά και φέρνει νέους «πονοκέφαλους» στον ΠΑΟΚ.

Άλλα λέει στους παίκτες κι άλλα στον κόσμο...!

Φάσκει και αντιφάσει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος άλλα είπε στους παίκτες της ΑΕΚ για την ημερομηνία της εισόδου των επενδυτών και άλλα σε δηλώσεις του...
Άλλα λέει στους παίκτες κι άλλα στον κόσμο...
Έτοιμοι για ανακοινώσεις του... μπάσιμού τους στην ΑΕΚ σε μια εβδομάδα είναι οι επενδυτές σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Ο πρόεδρος της Ένωσης υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΟΠΑΠ TV ότι σε εφτά ημέρες θα έλθει η επισημοποίηση της εισόδου της νέας τάξης πραγμάτων στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Ωστόσο, στο περίφημο "ντου" των παικτών την Τετάρτη άλλα είπε στους τέσσερις παλαιότερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ! Συγκεκριμένα τους εξήγησε ότι δεν είναι σωστό το τάιμινγκ της κίνησής τους, τονίζοντας ότι το θέμα το πολύ να τραβήξει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ημερομηνία που ολοκληρώνεται η διαδικασία της ΑΜΚ.
Αναλυτικά η συνέντευξη στον ΟΠΑΠ TV:
Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των επενδυτών: «Σε μια εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις. Ακολουθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο από την πλευρά των Άγγλων, έγιναν συζητήσεις με την πλευρά Βιντιάδη και δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις».
Για το μετοχικό σχήμα: «Θα ήθελα το κουμάντο την επόμενη ημέρα να το κάνει ο Βιντιάδης. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι εκπρόσωποι των μετόχων στα Δ.Σ, δεν κάνουν καλό. Σκοπός των επενδυτών είναι να πάρουν το 51 %. Αν θα το πάρουν άμεσα ή σταδιακά είναι δικό τους θέμα. Από την πλευρά μας έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία. Μένει να εξακριβώσουν αν τα στοιχεία είναι σωστά. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει οτι τα χρέη είναι λιγότερα, από όσα τους είχαμε αρχικά παρουσιάσει. Η ΑΕΚ οφείλει 29,5 εκ. σε δημόσιο και ιδιώτες, χωρίς τις προσαυξήσεις».
Για το φετινό μπάτζετ: «Ο προϋπολογισμός φέτος δεν ξεπερνάει τα 3,5 εκ. Είναι μια πολιτική που αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε μετά την μη αδειοδότηση. Μόνο έτσι η ΠΑΕ θα ήταν ελκυστική για υποψήφιους επενδυτές».
Για την στήριξη του κόσμου: «Όταν αγαπάμε κάτι, στερούμαστε πολλά για να το υποστηρίξουμε. Ο κόσμος μέχρι στιγμής έχει σταθεί στην ομάδα και παραμένει ο βασικός χορηγός. Λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν μπορούσαμε να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με υποσχέσεις και μεταγραφές αλλά και πολλά χρέη. Εμείς ακολουθήσαμε τον δύσκολο δρόμο της εξυγίανσης και της αλήθειας».
Για την αγωνιστική κατάσταση: «Η θέση μας στην βαθμολογία είναι κυρίως θέμα αγωνιστικό. Τα χρήματα δεν λύνουν όλα τα προβλήματα. Αυτό αφορά τις μεταγραφές. Αν τελικά η ΑΕΚ τερματίσει 10η ή 2η δεν κάνει για εμένα μεγάλη διαφορά. Σε παλιότερες εποχές, το μπάτζετ ήταν 20 εκ. Η ΑΕΚ όμως δεν πήρε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι πρώτη. Το ότι δεν παίζει καλή μπάλα είναι άλλο θέμα. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με το υπάρχον ρόστερ».
Για την πιθανότητα μετακόμισης στη Ριζούπολη: «Η Ριζούπολη χρειάζεται πολεοδομική άδεια. Σε μια απόπειρα που κάναμε μας είπαν ότι μια κερκίδα δεν είναι προς χρήση. Από τότε που έπαιξε ο Ολυμπιακός έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές ακόμα και για την Σούπερ Λιγκ. Χρειαζόμασταν 500 χιλιάδες ευρώ για την ανακατασκευή σε διάφορους χώρους και τα έξοδα για το ενοίκιο για τον Απόλλωνα. Το ΟΑΚΑ παραμένει ιδανική επιλογή αν θέλεις να έχεις περισσότερα έξοδα».
Για τον Λίνεν: Ο Λίνεν πρέπει να μείνει. Ήταν καλή επιλογή. Η πρώτη εικόνα είναι ότι δουλεύει σκληρά και θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Με τον Λίνεν έχουμε υπογράψει 1,5 χρόνο και μέχρι τις 30 Απριλίου έχουμε το δικαίωμα να επεκτείνουμε την συμφωνία. Προσπαθώ να αποφύγω τα μακροχρόνια συμβόλαιο για να μην δεσμεύσω τον νέο επενδυτή. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Λίνεν».
Για τον Μαύρο: «Η ευθύνη για τον σχεδιασμό στο αγωνιστικό κομμάτι ανήκε στο Θωμά Μαύρο. Δεν μπορούσα να ανακατευτώ, παρά μόνο για πληρωμές. Δεν δέχτηκα να υπογράψω συμβόλαιο με τον Μάντζιο για να πάνε τα λεφτά στο άρθρο 44. Ο Μαύρος θεώρησε ότι προσβλήθηκε από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την αποπομπή του Βλαχου. Έπρεπε όμως να πάρουμε σύντομα αποφάσεις στο αγωνιστικό. Ανακοινώθηκε άμεσα στον Θωμά και από την πλευρά του θεώρησε ότι παρακάμφθηκε. Μετά την λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο είπαν ότι είχαμε επαφές νωρίτερα με τον Αναστασιάδη. Το διαψεύδω. Έγινε η αντικατάσταση για να υπάρξει αλλαγή στο αγωνιστικό. Δεν βρέθηκε βέβαια διάδοχος όσο γρήγορα θα θέλαμε. Η απομάκρυνση του Βλάχου δεν είχε σκοπό την απομάκρυνση του Μαύρου».
Για προσπάθεια άρσης απαγόρευσης μεταγραφών: «Η απαγόρευση μεταγραφών δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί και τον Γενάρη, στην περίπτωση που μπουν τα χρήματα από τους επενδυτές. Θα το θέσω αυτό ως θέμα στο προσεχές Συμβούλιο της Σουπερ Λιγκ το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή(2/11) καθώς η απόφαση απαγόρευσης μετεγγραφών είναι σε ισχύ. Βεβαίως θα ήταν χρήσιμο να δούμε τι συμβαίνει στην περίπτωση που μία ομάδα αποκτήσει τα οικονομικά εχέγγυα μεσούσης της περιόδου και αν μπορεί να αρθεί η συγκεκριμένη απαγόρευση. Πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσουμε πολύ σοβαρά και δεν αφορά μόνο στην ΑΕΚ».
Για την περίπτωση Κατσουράνη: Ο Κατσουράνης είναι μια προσωπικότητα που χρειάζεται κάθε ομάδα. Τις μεταγραφές θα τις συζητήσουμε με τον προπονητή. Αυτός είναι υπεύθυνος για τις επιλογές. Επίσημα δεν έχει γίνει κρούση στον Κατσουράνη. Αυτή την στιγμή είναι δεσμευμένος με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να περιμένουμε την λύση του συμβολαίου του. Εγώ προσωπικά δεν έχω προσεγγίσει τον παίκτη».
Για ανάγκη στήριξης επενδυτών και προσωπικές φιλοδοξίες: «Αν υπάρξει μια δυνατή διοίκηση που θα καταφέρει να δώσει μια άλλη δυναμική ελπίζω να μην βγουν στην επιφάνεια και πάλι φαινόμενα υπονόμευσης και διχασμού. Εγώ είμαι πάντα στις επάλξεις για την ΑΕΚ. Ο νέος επενδυτής σίγουρα θα θέλει δίπλα του ανθρώπους που έχουν γνώση των θεμάτων και μπορεί να μου προτείνουν συνεργασία. Μακάρι να έρθουν και ας μην εμπιστευτούν εμένα προσωπικά».
Για την υπόθεση Κιντή: Η υπόθεση Κιντή προκαλεί απορίες για τον χρόνο που βγήκε στην επιφάνεια. Μας είχε προτείνει συνεργασία αλλά η περίπτωση δεν προχώρησε».
Για τους Παππά και Νοτιά: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει συνεργασία Βιντιάδη - Παππά. Είναι άδικο να κατηγορούνται ο Παππάς και ο Νότιάς, που έχουν βάλει τα χρήματα τους. Ωστόσο και οι ίδιοι δεν υπερασπίστηκαν την επένδυση τους. Για αυτό τους κατηγορεί ο κόσμος. Η απόφαση να σταματήσουν να βάζουν λεφτά έπρεπε να γίνει σταδιακά για να μην φτάσουμε στο ναδίρ. Όταν ανέλαβα, μίλησα με τους Παππά και Νοτιά για να βρούμε λύση. Υπήρξε βεβαίως η σημαντική κίνηση της αποπληρωμής του δανείου με την Μόργκαν Στάνλει, που έσβησε μεγάλο μέρος του χρέους. Αν το είχαν συζητήσει μαζί μου, θα τους έλεγα ότι, αν τα λεφτά αυτά είχαν μπει στα ταμεία, δεν θα είχαμε χάσει την Ευρώπη. Έτσι θα μπορούσαμε με τα επιπλέον έσοδα να αποπληρώσουμε και το δάνειο και τα υπόλοιπα χρέη. Ο Βιντιάδης παρακολουθεί τις εξελίξεις Ελπίζω ότι ξέρουν άμεσα τι πρέπει να κάνουν».
Για τα λάθη του καλοκαιριού: «Για τρεις μήνες οι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό κομμάτι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν Για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Μαύρος κανόνισε το μπάτζετ για το τεχνικό τιμ. Εγώ απλά υπέγραψα. Υπήρξε μια διαφορά στο τέλος που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό. Ο Μάυρος έκανε τις συμφωνίες. Δεν ανακατεύτηκα απλά υπέγραφα. Πλέον υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πρόεδρους ομάδων που χρωστάνε στην εφορία. Αν δεν πληρωθούν τα χρέη μπορεί να κινδυνεύσει και η προσωπική μου περιουσία. Το μπάτζετ είναι χαμηλό για το επίπεδο της ΑΕΚ αλλά όχι πολύ χαμηλότερο από των υπολοίπων ομάδων. Με σωστές κινήσεις το μπάτζετ θα ήταν επαρκές. Έχω δώσει όλο μου το είναι για να μην υποβιβαστεί η ομάδα στα χέρια μου. Δεν με πειράζει καθόλου αν ο επόμενος βρει στρωμένο τον δρόμο. Δεν μπήκα για να ακούσω ευχαριστώ. Σε όλες τις προσπάθειες που έκανα για επενδυτές έβαζα πάνω από όλα την ΑΕΚ ως ιδέα».
Για την μετοχική ομάδα τους 2004: Οι πρώτες ρίξεις στην «ομάδα του 2004» ήρθε στα πλέι οφ μετά το χαμένο πρωτάθλημα του 2008. Η ΑΕΚ άξιζε το πρωτάθλημα και της αφαιρέθηκε στα χαρτιά. Τότε οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν αν η ομάδα έπρεπε να κατέβει στα πλέι οφ.
Για το γηπεδικό: «Το γήπεδο της Νεας Φιλαδέλφειας είναι το όνειρο κάθε ΑΕΚτζη. Αν είχα λεφτά θα είχα χτίσει ήδη το γήπεδο. Το γκρέμισμα της Φιλαδέλφειας τότε ήταν ένα από τα λάθη που καταλογίζω στον εαυτό μου. Ο Γρανίτσας είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι το γήπεδο θα γίνει αλλά δεν ήταν επαρκείς. Στην συνέχεια υπήρξε καθυστέρηση με τους επενδυτές και επήλθε ρήξη με την ερασιτεχνική και τον Γρανίτσα. Δημιουργήθηκε πρόβλημα με την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας. Αν η ΑΕΚ είχε τα χρήματα θα μπορούσε να χτίσει άμεσα το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο 33 χιλιάδων θέσεων, αλλά δεν έφυγε από τον Πειραιά για να κτίσει μεγαλύτερο γήπεδο μακριά. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες να φτιάξουμε γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Οι αποφάσεις για το γήπεδο θα παρθούν από την Ερασιτεχνική. Η ΠΑΕ μπορεί να παίξει μόνο συμβουλευτικό ρόλο και ρόλο εγγυητή της χρήσης».
Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ αλλά οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Για την ΑΕΚ φέτος όλα τα ματς είναι ντέρμπι. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν το όνομα αλλά νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπιστούν το ίδιο σοβαρά. Η ΑΕΚ χρειάζεται να βρει την ηρεμία της και ανθρώπους να ασχοληθούν. Μετά από 15 ημέρες ελπίζω να έχουμε μαζί μας ανθρώπους που μπορούν να οδηγήσουν την ΑΕΚ μπροστά».

Πως χαρακτηρίζει διάφορες προσωπικότητες από τον χώρο της ΑΕΚ:
Νικολα:iδης: Αγαπά την ΑΕΚ και αδικήθηκε
Μελισσανίδης: Τίγρης
Βιντιαδης: Νέος επενδυτής
Τσιάρτας: Φιλόδοξος τεχνικός διευθυντής
Βλάχος: Καλός προπονητής αλλά έπεσε σε δύσκολη εποχή
Παππάς: Τέως μεγαλομέτοχος
Μαύρος (ως παράγοντας): Δεν τον έχω γνωρίσει
Δημητρέλος: Αεκτζης, όχι όμως ο μοναδικός… όλοι οι παραπάνω είναι ΑΕΚτζήδες.

NBAερ έχασε το δόντι του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξέχαστο θα μείνει στον Άαρον Μπρουκς των Κινγκς η αναμέτρηση με το Σικάγο, καθώς όχι μόνο είδε την ομάδα του να χάνει από τους Μπουλς (93-87), αλλά άφησε και στο γήπεδο ένα δόντι του!
NBAερ έχασε το δόντι του! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το ατύχημα που είχε στην προσπάθειά του να κλέψει την μπάλα από τον Κερκ Χάινριχ.




πηγή: sportdog.gr  










«Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά όπλα...»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Παναθηναϊκό ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι, ο οποίος αποθέωσε τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή σε δηλώσεις του ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Φενέρμπαχτσέ για την Euroleague.
«Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά όπλα...»
Μιλώντας στην τουρκική έκδοση της ιστοσελίδας του "Eurosport" ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ευρώπη. Ο Δημήτρης Διαματίδης είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, όπως και ο Κώστας Τσαρτσαρής, οι οποίοι αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο πάρα πολλά χρόνια. Επίσης υπάρχει ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, άρα ο Παναθηναϊκός έχει πολλά όπλα».

Και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς και ο στόχος μας είναι να φθάσουμε στη νίκη. Αμφότερες οι δύο ομάδες άλλαξαν πολλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το να συγκρίνεις πως ήταν και πως είναι μόνο προβλήματα προκαλεί. Εμείς, πάντως, παίζουμε στην έδρα μας και περιμένουμε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι».

Και κατέληξε ο Ιταλός τεχνικός: «Επίσης μιλάμε για έναν παιχνίδι σε έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο όπου όλα είναι πιθανά. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ άλλους ομίλους που να είναι τόσοι δυνατοί. Εν ολίγοις, ένας ισορροπημένος όμιλος που δείχνει ξεκάθαρα ότι κάθε αγώνας έχει τα χαρακτηριστικά μίας μάχης».

«Να λάβει τον σεβασμό που του αξίζει ο Φαν Πέρσι»

Έκκληση στους οπαδούς της Άρσεναλ να σεβαστούν τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ, ενόψει της αναμέτρησης μεταξύ των «κανονιέρηδων» και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Να λάβει τον σεβασμό που του αξίζει ο Βενγκέρ»
«Ελπίζω να τύχει καλής υποδοχής γιατί έχει παίξει για μας για πολλά χρόνια και θέλω να λάβει τον σεβασμό που του αξίζει. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι φίλαθλοί μας, αλλά ελπίζω να έχει την αντιμετώπιση που τού αρμόζει», ανέφερε ο Βενγκέρ, ωστόσο οι φίλαθλοι της ομάδας δεν... τρέφουν και τα καλύτερα συναισθήματα για τον Ολλανδό.

Το μεγαλύτερο τους πρόβλημα είναι πως ο πρώην «ηγέτης» τους, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη αγγλική ομάδα και όχι σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα...

Στον Άρη... χτύπησε η φθήνια!!

Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Βέροια την Δευτέρα (05/11) στις 19:30 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μάλιστα η ΠΑΕ Άρης ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας για την μείωση των τιμών σε όλες τις θύρες.
Στον Άρη... χτύπησε η φθήνια!
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε φέτος να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες.
Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων).
Τα εισιτήρια διατίθενται από το ARIS MOBILE καθημερινά (10:00-14:00 και 17:00-21:00). Το Σάββατο το ARIS MOBILE θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.
Παράλληλα οι φίλοι του Άρη μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Το χειρότερο είναι πως «ξενέρωσε» τον κόσμο του!!

Aν στον Παναθηναϊκό δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι πως έχουν μικρύνει το μέγεθος του συλλόγου, τότε καλό είναι κάποιος να τους το υπενθυμίσει. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Το χειρότερο είναι πως «ξενέρωσε» τον κόσμο του!
Θυμάμαι αρκετές χρονιές που ο ΠΑΟ δεν πήγε καλά στο πρωτάθλημα. Και το 1974-75, τη χρονιά της επιστροφής του μεγάλου Στέφαν Μπόμπεκ ύστερα από επτά χρόνια στον πάγκο, έκανε άσχημες εμφανίσεις και τελικά τερμάτισε 5ος, για πρώτη φορά εκτός τριάδας από τη δημιουργία της Α' Εθνικής, ενώ ακόμη χειρότερα ήταν το 1982-83, με προπονητή μία τεράστια φυσιογνωμία, τον Ρουμάνο Στέφαν  Κόβατς, που είχε οδηγήσει τον Αγιαξ του Κρόιφ σε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών. Τότε έκανε τραγική χρονιά μένοντας 7ος! Με τον Τόμισλαβ Ιβιτς (που κατέκτησε τα πάντα με την Πόρτο αμέσως μόλις απολύθηκε από τον ΠΑΟ) το ξεκίνημα της σεζόν 1986-87 ήταν μετριότατο και το 2002-03 με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο έγιναν τρεις σερί ήττες στο ξεκίνημα, αλλά η ομάδα ανέκαμψε χάνοντας τελικά τον τίτλο, λόγω του περιβόητου ματς της Ριζούπολης, στην ισοβαθμία!

Σε καμία όμως από αυτές τις περιπτώσεις δεν ένιωθες πως ο σύλλογος έχανε σε μέγεθος! Σε καμία από αυτές τις τραγικές χρονιές δεν καταλάβαινες πως ο ΠΑΟ έπαυε να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος! Και σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρχε ασυλία προς τον άνθρωπο που ήταν στον πάγκο, ειδικά στην περίπτωση του Ιβιτς, παρ' ότι και αυτός αλλά και οι Κόβατς και Μπόμπεκ ήταν απείρως μεγαλύτερα μεγέθη από τον Φερέιρα! Ακόμη και ο Σάντος ήδη είχε δείξει δείγματα γραφής στον ελληνικό χώρο με την ΑΕΚ λίγους μήνες νωρίτερα. Κανείς όμως δεν μπόρεσε να κρυφτεί πίσω από τις δικαιολογίες, όπως ο Φερέιρα, για τόσο πολύ καιρό!

Παρ' όλα αυτά επιμένω πως δεν είναι λύση για τον ΠΑΟ αυτή τη στιγμή να αλλάξει προπονητή. Εχω ξαναγράψει πως δεν πιστεύω ότι με τον Πορτογάλο στον πάγκο υπάρχει φως στο τούνελ, ωστόσο θα είναι άδικο αν κάποιος άλλος έρθει τώρα να πάρει την καυτή πατάτα ενός μέτριου ρόστερ στα χέρια του! Ο Φερέιρα, έχοντας πρωτοφανή στήριξη από τον πρόεδρο του ΠΑΟ, κύριο Γιάννη Αλαφούζο (ο οποίος περισσότερο εγωιστικά έχει μπει μπροστά από τον τεχνικό της ομάδας δεχόμενος τα πυρά), αδυνατεί να δείξει το παραμικρό ως σχέδιο, ενώ σε λίγο συμπληρώνει δύο χρόνια στον πάγκο του «τριφυλλιού»!

Οπως λοιπόν δεν είναι άμοιρη ευθυνών η διοίκηση, κυρίως όμως δεν είναι ούτε οι παίκτες, που  καλυπτόμενοι πίσω από τα προφανή λάθη που κάνει ο Φερέιρα, δεν μπορούν να κρατήσουν το σκορ σε παιχνίδια που προηγούνται. Και φυσικά δεν χρειάζεται προπονητής για να ξέρεις πού πρέπει να σταθείς ή να πας, σε ματς που προηγείσαι, ειδικά αν δέχεσαι τόσο «φτηνά» γκολ!  Εκείνοι που δεν φταίνε πάντως είναι οι πολλοί οπαδοί του συλλόγου. Οχι οι λίγοι και φανατικοί, αλλά όλοι αυτοί που σιγά σιγά απομακρύνθηκαν ξανά από το γήπεδο. Ο ενθουσιασμός της αρχής, με την αλλαγή σελίδας στην ιδιοκτησία, έγινε παγωμάρα και μούδιασμα λόγω των τραγικών αποτελεσμάτων και ο κόσμος «ξενέρωσε» ιδίως λόγω του κάκιστου θεάματος! Και το χειρότερο είναι πως αυτόν τον κόσμο δεν μπορείς να τον ζεστάνεις ξανά με μία ή δύο νίκες!

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του!

Ελάχιστες φορές στην καριέρα μου, σε ευρωπαϊκά γήπεδα βίωσα την ένταση που υπήρχε στο κυριακάτικο μεγάλο ματς στο Λονδίνο, ανάμεσα στην Τσέλσι και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και ειδικά σε αγγλικό γήπεδο, να υπάρχει καζάνι που βράζει, ήταν πρωτόγνωρο. Πρώτη φορά είδα οπαδούς αφιονισμένους με διαιτητικές αποφάσεις, ενώ την ώρα της μετάδοσης, πολλοί γύριζαν προς τις θέσεις των σχολιαστών και ρωτούσαν διαρκώς αν ήταν κόκκινη κάρτα η φάση του Ιβάνοβιτς και του Τόρες και κυρίως αν υπήρχε παράβαση στο γκολ του Ερνάντεζ! Οι έξτρα 100 άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου που μπήκαν στη διάρκεια του ματς περιμετρικά του γηπέδου, αλλά και οι παραπάνω αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν στην ασφαλή αποχώρηση των φίλων της Γιουνάιτεντ από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με έφεραν νοερά στην Ελλάδα! Η πικρή αλήθεια είναι πως για τόσο κακή διαιτησία που είχε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε αυτό το ματς, αυτά τα γεγονότα ήταν  παρωνυχίδες μπροστά σε ό,τι πιθανώς θα συνέβαινε σε ένα ελληνικό γήπεδο, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως και στην Αγγλία συζήτησαν πολύ το Σαββατοκύριακο για τις διαιτητικές αποφάσεις και  λιγότερο για μπάλα! Ηταν το λάθος των διαιτητών στο γκολ του Αρτέτα που μέτρησε ενώ ήταν οφσάιντ στη νίκη της Αρσεναλ επί της ΚΠΡ, ήταν και το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Σουάρεζ στο ντέρμπι του Λίβερπουλ και η κουβέντα δεν ήθελε πολύ για να ξεφύγει. Χαίρομαι που ακόμη και εν μέσω αυτής της  παράνοιας υπήρξαν σοβαρές και νηφάλιες φωνές όπως του Γκρέιαμ Σούνες. Ο παλιός σταρ της Λίβερπουλ έκανε λόγο για μερικές φάσεις που είναι τόσο γρήγορες για το μάτι, που είναι πραγματικά άδικο για τον διαιτητή και τους βοηθούς του να γινόμαστε όλοι εισαγγελείς με τη βοήθεια δύο και τριών ριπλέι! Και υπενθύμισε πως λάθη πάντα γινόντουσαν αλλά όταν πια τα ματς τα καλύπτουν 20 τηλεοπτικές κάμερες, είναι αστείο να παραμένει καθηλωμένο το ποδόσφαιρο, μην αφήνοντας τη χρήση του ριπλέι σε φάσεις που κρίνουν ένα ματς.

Και έχει απόλυτο δίκιο. Και βέβαια δεν μπορεί να σταματάμε τη ροή του αγώνα για κάθε φάση αλλά το να μπορεί ο τέταρτος διαιτητής να ξαναδεί γρήγορα μία φάση, όπως αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή αν ήταν οφσάιντ ένας παίκτης πριν σκοράρει, είναι καθοριστικά σημεία στο να μην υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος.
Κατά τα άλλα, είχαμε και τις κατηγορίες για τον διαιτητή Κλάτενμπεργκ για ρατσιστικά σχόλια και με την ψύχωση που έχει κυριεύσει τη Βρετανία τον τελευταίο χρόνο με τέτοια περιστατικά, ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Καλύτερα να τον σταματήσουν από το να σφυρίζει, αφού έτσι και αλλιώς θεωρείται μέτριος διαιτητής, παρά να μπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες και να προσπαθεί να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας!
Πηγή: Sportday

Η διαιτητολαγνεία και ο «μεγάλος» που ευνοείται...!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα χρόνια τώρα τις αφορμές μας τις είχαμε και ήταν πολλές. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Η διαιτητολαγνεία και ο «μεγάλος» που ευνοείται...
Και εδώ ζήσαμε τις παράγκες μας, ζήσαμε τα «στημένα» μας και είδαμε διαιτησίες που μας έβγαλαν από τα ρούχα μας. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι είναι πολλές φορές που η τρίχα έγινε τριχιά. Που είδαμε φαντάσματα, μιλήσαμε για σκάνδαλα και «στημένους» διαιτητές, μέχρι «στημένα» τηλεοπτικά κανάλια που αποκρύπτουν τα ριπλέι ή... καταπίνουν τις αμφισβητούμενες φάσεις.
Μπάστα, ρε παιδιά, πραγματικά μπάστα. Αν δηλαδή στην Ελλάδα συμβεί ό,τι συνέβη στην Αγγλία, που δεν είχαμε απλώς διαιτητικά λάθη στο Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ. στη φωτό ο... ένοχος, Μαρκ Κλάτεμπεργκ), αλλά ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος και μάλιστα με επαναλαμβανόμενα λάθη (δύο ανύπαρκτες κόκκινες και ένα γκολ οφσάιντ), τα οποία στο συγκεκριμένο γήπεδο έγιναν δεύτερη φορά (το ίδιο είχε συμβεί και στο περσινό Τσέλσι - Γιουνάιτεντ όπου το 3-0 έγινε 3-3 με το έτσι θέλω), τι ακριβώς θα κάναμε;

Αν στην Ελλάδα φέτος συνέβαινε ό,τι συνέβη την περασμένη Κυριακή στην Ιταλία με τη Γιουβέντους (η οποία παρεμπιπτόντως έχει χρόνια τώρα την ταμπέλα της ομάδας με τη μεγαλύτερη «παράγκα» που γνώρισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο), όπου πρώτα ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ της Κατάνια και στη συνέχεια μέτρησε πεντακάθαρο οφσάιντ γκολ της Γιουβέντους για να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στους 10 της Κατάνια, τι θα γινόταν;

Και τα λΕω όλα αυτά για να δείξω ότι ο θόρυβος που έγινε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, και με το πέναλτι που κακώς δόθηκε στον ΠΑΟ σε βάρος του Αρη και με αυτό που επίσης κακώς δόθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» επίσης σε βάρος του Αρη, δεν έχει προηγούμενο.

Οπως επίσης δεν έχουν προηγούμενο οι κάθε λογής ανακοινώσεις ομάδων, ότι ο διαιτητής έβγαλε δύο κίτρινες κάρτες παραπάνω σε εμάς ή έδωσε δύο πλάγια και ένα κόρνερ που δεν ήταν.
Επιπλέον η διαπόμπευση του βασικού χρηματοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου, της Νova, με ανακοινώσεις ή σχόλια του Τύπου «κατάπιε» τα ριπλέι ή αποκρύπτει εσκεμμένα το τάδε περιστατικό, επίσης είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια.

Ναι, προφανώς και καταλαβαίνω ότι η συζήτηση ξεκίνησε επειδή κανένα από τα εννιά ριπλέι που είχε η Nova για τη φάση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ξεκαθαρίζει 100% αν είναι χέρι ή όχι. Και ενδεχομένως να διογκώθηκε από το γεγονός ότι δεν έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ηρακλείου το περιστατικό του οπαδού με τον Μαυρία. Αλλά το να πιστέψουμε ότι μας έδειξε εννιά κακά ριπλέι που δεν ξεκαθαρίζουν τη φάση (κατά την άποψη μου ΔΕΝ ήταν πέναλτι) και κράτησε το ένα το καλό, είναι αστειότητα. Οπως επίσης αστειότητα είναι να την κατηγορούμε ότι... κατάπιε το περιστατικό με τον Μαυρία, με το οποίο ασχολήθηκε αμέσως μετά στην εκπομπή της για μεγάλο διάστημα. Οταν, δε, αυτό συμβαίνει και από άνθρωπο που έχει στην κατοχή του έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους media, και για τον οποίο κατά καιρούς έχει ακούσει διάφορα άδικα σχόλια ή ψεύδη (σαν αυτά που ξεστόμιζε με μεγάλη ευκολία σε πρόσφατη εκπομπή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής), τότε είναι και ανεξήγητο.

Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε αποφασίσει να το τελειώσουμε όλοι μαζί ρίχνοντάς του τόσο δηλητήριο, που δεν θα συνέρχεται με τίποτα, Ο.Κ., σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν όμως το αγγλικό, το ιταλικό, το ισπανικό που τα αποθεώνουμε, τα απολαμβάνουμε και τα θεωρούμε τα καλύτερα, μας δίνουν πολύ χειρότερες εικόνες και πολύ χειρότερες διαιτησίες από αυτές που έχουμε δει έως τώρα στη φετινή Super League, τότε θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας λίγο φρένο.
Πηγή: Sportday

Τα «άκουσε» ο Πύρρος!!

Ο Πύρρος Δήμας είχε την ατυχία να περάσει μπροστά από την πορεία των δημοσιογράφων την ώρα της ψηφοφορίας για την ένταξη του ταμείου των δημοσιογράφων στο ΕΟΠΥΥ και όπως ήταν φυσικό, τα άκουσε!
Τα «άκουσε» ο Πύρρος
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποχωρούσε από την Βουλή όταν έγινε αντιληπτός από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφοι -οι οποίοι μάλιστα είχαν ενημερωθεί ότι η ψήφος του ήταν θετική στο να ενταχθεί το ταμείο τους στο ΕΟΠΥΥ-και δέχτηκε τα πυρά τους.

Ο Δήμας τα άκουσε για τα καλά όχι μόνο για την ψήφο του αλλά και την γενικότερη πολιτική τόσο του κόμματός του όσο και της κυβέρνησης. Ευτυχώς το θέμα δεν πήρε διαστάσεις λόγω της παρέμβασης των ψυχραιμοτέρων .
Εκείνη τη στιγμή οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή στο πλαίσιο της απεργίας, ώστε να διαμαρτυρηθούν για το θέμα του ταμείου τους. Με τον Πύρρο τα είχαν... μαζεμένα, καθώς δεν πίστευαν ότι ψήφισε υπέρ της κατάργησης του Ταμείου τους, ο Ολυμπιονίκης ο οποίος έχει υμνηθεί από εκπροσώπους του Τύπου όλα τα χρόνια της αθλητικής του πορείας!
Πηγή: gazzettaplus.gr

Στον Αρη και στην ΑΕΚ, τώρα ξέρουν!!

Ξυρισμένα σβέρκα, παράξενες κομμώσεις, στο σώμα τατουάζ. Καμία ανεμελιά στο βλέμμα, όπως θα επέβαλλε η ηλικία τους, πρόσωπα κατακόκκινα έτοιμα να εκραγούν από την υπερπροσπάθεια. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Στον Αρη και στην ΑΕΚ, τώρα ξέρουν!
Κάνουν τα πάντα να αυτοσυγκεντρωθούν, να περάσουν στο σώμα και στο μυαλό χαλινάρι, μήπως και έτσι καταφέρουν να μην ξεστρατίσουν.

Από το ξέγνοιαστο παιχνίδι στο πρωτάθλημα Νέων, που δεν διέφερε και πολύ από αυτό στις αλάνες, ξαφνικά σαν μια αναπνοή πρωταγωνιστές σε μια υπερπαραγωγή που μήνες πριν δεν θα τους χρέωνε ούτε ρόλο κομπάρσου.
Ολα τα βλέμματα και όλα φώτα επάνω τους. Φορώντας μια φανέλα που το βάρος της ζυγίζει δυο φορές περισσότερο από το δικό τους κάνουν αγώνα να κρατήσουν τους ώμους ψηλά για να μην καταρρεύσουν. Δεν έχουν μόνο την έννοια να μάθουν να κολυμπάνε στα βαθιά, αλλά συγχρόνως σε μια θάλασσα φουρτουνιασμένη.

Εύκολο να ονειρεύεσαι. Πιο δύσκολο όμως να κρατήσεις το όνειρο ζωντανό για να μη ζήσεις τον εφιάλτη ξύπνιος.
Ονόματα που δεν είναι εμπορικά, δεν θεωρούνται ανταγωνιστικά, δεν αποτελούν κίνητρο για μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κοινού, ονόματα που δεν φιγουράρισαν ποτέ τους σε καμία φωτεινή μαρκίζα.
Τι εισιτήρια να κόψουν ο Σουνάς, ο Ασλανίδης, ο Μαργαρίτης, ο Ψυχογιός και ο Νταμαρλής; Τα ίδια ισχύουν και στην πρωτεύουσα. Ποιος και γιατί να πάει να δει τον Μπουγαΐδη, τον Αρκούδα, τον Φέτση, τον Παυλή, τον Τσίτα.

Σαν να διαβάζεις κατάλογο επιτυχόντων σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα και να μην ξέρεις κανένα. Φτάνει όμως που ξέρουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, και δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους.

Ακούγεται παράξενο και έξω από τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Με αυτούς τους «άγνωστους» να παλεύουν να κρατήσουν τη δική τους αξιοπρέπεια, αλλά κυρίως της ομάδας που από τα σπλάχνα της προέρχονται οι περισσότεροι η ΑΕΚ και ο Αρης σε πείσμα των καιρών και μιας λογικής του παραλόγου που κατασκεύασαν στην Ελλάδα οι διάφοροι λαμογιοεπιτήδειοι, οι δύο ομάδες πουλάνε!
Η ΑΕΚ είναι δεύτερη στα εισιτήρια και ο Αρης τέταρτος παρακαλώ. Με παιδιά που οι αναμνήσεις τους από την πενταήμερη στο σχολείο παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες!

Δεν εIναι μόνο το συναίσθημα ή η αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην ομάδα που κάνει τους οπαδούς των δυο ομάδων να διαβαίνουν τις θύρες του γηπέδου με το κεφάλι ψηλά, αλλά κυρίως η συνειδητή γνώση απ' όλα όσα έχουν προηγηθεί.

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.
Γιατί στον Αρη και στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια έχουν ζήσει το ψέμα σαν αλήθεια και την αλήθεια σαν ψέμα!

Το ψέμα ότι τα μεγάλα ονόματα και τα παχυλά συμβόλαια θα μεταμορφώσουν τις ομάδες σε φόβητρο για κάθε αντίπαλο εντός και εκτός συνόρων. Μέτρησαν καραβιές ξένων παικτών, συμπλήρωσαν τριψήφιο νούμερο και το μόνο συγκλονιστικό που κατάφεραν ήταν να πολλαπλασιάσουν τα μηδενικά στο χρεωστικό τους.

Αλλά δεν ξημέρωσε ποτέ! Ο μεγαλοϊδεατισμός που φρόντισαν να συντηρούν και στους δυο συλλόγους οι διάφοροι επιτήδειοι ωφέλησε, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, μόνο τους εμπνευστές του σχεδίου αφήνοντας τις ομάδες επί ξύλου κρεμάμενες.
Και τΩρα ζουν την αλήθεια, που μοιάζει σαν ψέμα. Γιατί με ψέμα μοιάζει να βλέπεις δυο από τις πιο ένδοξες και ιστορικές ομάδες του πρωταθλήματος να κινδυνεύουν αγωνιστικά αλλά και οικονομικά ακροβατώντας στο χείλος της αβύσσου.

Αυτό το χρέος στην αλήθεια εκπληρώνουν όσοι ακόμα συνεχίσουν να ακολουθούν στις κερκίδες τις δύο ομάδες. Συνειδητοποιημένοι όσο ποτέ μέχρι σήμερα και πέρα από κάθε κατασκευασμένη λογική στη σύγχρονη ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, στηρίζουν με την ψυχή τους τα παιδαρέλια αυτά που ο κλήρος τους έλαχε να περισώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του συλλόγου.
Αληθινά διαμάντια. Αληθινοί πολύτιμοι λίθοι. Και όχι χάντρες που όφειλαν τη λάμψη τους στην αντανάκλαση του ήλιου σαν αυτές που χρυσοπλήρωσαν για μια μερίδα κουτόχορτο!
Πηγή: Sportday