Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Περιμένοντας τις... βεντέτες

Οι πέντε από τους πιο σημαντικούς και πρωτοκλασάτους του ΠΑΟΚ που μέχρι τώρα δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα.
Δεν είναι τόσο σύνθετη η απάντηση για κάποια από τα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι τόσο δύσκολο να φανεί για ποιον λόγο η ομάδα του «Δικεφάλου» δυσκολεύεται να επικρατήσει απέναντι σε πιο αδύναμους αντιπάλους και για ποιον λόγο δεν βγαίνει μέσα στο γήπεδο η ανωτερότητά του.

Ο ΠΑΟΚ που αποδυναμώθηκε το καλοκαίρι έχει συγκεκριμένους παίκτες από τους οποίους περιμένει να κάνουν τη διαφορά. Είναι συγκεκριμένες οι πιο μεγάλες προσωπικότητες της ομάδας, οι πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές του. Πρόκειται βέβαια και για τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέχρι στιγμής -για διάφορους λόγους- δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα...

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
Προς  το παρόν άσφαιρος

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ έχει πολλές απαιτήσεις από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Είναι από τους ποιοτικότερους, είναι ο πλέον έμπειρος Ελληνας της ομάδας, είναι αρχηγός, έχει φοβερές παραστάσεις και προσωπικότητα ώστε να σηκώσει και όλους τους άλλους νεαρούς και μη.
Λόγω μικρής προετοιμασίας, λόγω μη έγκαιρης προσαρμογής σε τακτικά θέματα (έτσι έλεγε ο Δώνης), λόγω του τραυματισμού στο δεξί πόδι και λόγω Λόρενς που «έδεσε» με τον Αθανασιάδη, ο Σαλπιγγίδης έχει μικρή συμμετοχή και μέχρι τώρα δεν έχει σκοράρει. Μικρή η προσφορά του μέχρι στιγμής.

ΓΚΑΡΣΙΑ
Ντεμπούτο τον Οκτώβριο!

Λίγοι κατάλαβαν ότι η προχθεσινή ημίωρη συμμετοχή του στην Κέρκυρα ήταν η πρώτη για αγώνα πρωταθλήματος. Και όμως ο ηγέτης και αρχηγός του ΠΑΟΚ, ο πολυτιμότερος για τη λειτουργία της ομάδας, ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του στο κέντρο -και όχι μόνο- δεν κατάφερε να παίξει καθόλου μέχρι αυτό το ημίωρο.

Οι δύο θλάσεις στον τετρακέφαλο και η μία διάταση στον δικέφαλο, τον έχουν βγάλει εντελώς εκτός ρυθμού και η ηλικία του δεν τον αφήνει να επιστρέψει γρήγορα σε κανονικό ρυθμό. Μεγάλη η απώλειά του και φυσικά δεν υπάρχει κανείς να καλύψει το κενό που αφήνει ο... καλός Ουρουγουανός.

ΛΟΡΕΝΣ
Μία μέσα, μία έξω

Απ' όσα είδαμε ο Ιρλανδός του «Δικεφάλου» μπορεί να δημιουργήσει πολύ καλή χημεία μεσοεπιθετικά στην ομάδα. Εχει το ταλέντο για να παίξει πίσω από τον Αθανασιάδη και να συνδυάσει καλύτερα από τον καθένα το κέντρο με την επίθεση του ΠΑΟΚ. Είναι πραγματικά ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής.
Μέχρι τώρα όμως έχει συμπληρώσει μόλις δύο 90λεπτα, έχει ξεκινήσει μόλις πέντε φορές βασικός και έχει συμμετοχή στα οκτώ από τα δώδεκα ματς του ΠΑΟΚ. Από τη μία η ανετοιμότητά του κατά το ξεκίνημα και από την άλλη οι δύο αποβολές του, στέρησαν από τον ΠΑΟΚ ίσως τον πολυτιμότερο της ομάδας.
Είναι και αυτός στους πιο ποιοτικούς και ακριβοπληρωμένους (265.000), αλλά δεν έχει συνέπεια και συνέχεια στην απόδοσή του. 

ΛΑΖΑΡ
Είναι στο χειρότερο διάστημα

Ο άλλος ποιοτικός και έμπειρος 30άρης του ΠΑΟΚ. Ενας ακόμη ακριβοπληρωμένος (300.000 ετησίως) της ομάδας που μέχρι τώρα δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. Δυστυχώς για τον Δώνη, ο Ρουμάνος του «Δικεφάλου» είναι σε πολύ κακή κατάσταση, κάνει πολλά αβίαστα λάθη και συν τοις άλλοις αυτή η απόδοσή του φέρνει και έντονο εκνευρισμό.
Μέτριος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ανεπαρκής και «κουραστικός» με την μπάλα μεσοεπιθετικά, όπου λείπουν ατομικές ενέργειες και φαντασία στην τελική πάσα. Αλλον Λάζαρ βλέπουμε φέτος και αυτό το πληρώνει ο ΠΑΟΚ σε πολλά παιχνίδια.

ΒΙΒΙΑΝ
Δεν φάνηκε...

Τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ στα μέσα Αυγούστου για να προσδώσει μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερο εγκεφαλικό παιχνίδι στην άμυνα. Εχει παίξει δύο φορές σε Ελλάδα και Ευρώπη και μετά... χάθηκε. Η θλάση (πρώτη στην καριέρα του!) τον επηρέασε σε μέγιστο βαθμό και από τότε δεν έχει προσφέρει τίποτα, αφού δεν έπαιξε καθόλου. Ούτε από αυτόν παίρνει τίποτα ο Δώνης.

• Αξίζει να αναφερθεί ότι οι άλλοι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι και... πιο έμπειροι της ομάδας είναι οι Ετο (300.000) και Κουμάλο (250.000!). Ούτε αυτοί, φυσικά, κάνουν τη διαφορά. sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: