Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ολα τα μπράβο για τον Αρη

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να κάνουν τον σταυρό τους.
Δέχθηκαν δύο γκολ σε εκτός έδρας ματς, αλλά η ομάδα δεν έχασε. Είναι δεδομένο ότι η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν η χειρότερη εκτός έδρας φέτος. Οι πρωταθλητές δεν είχαν ανάπτυξη, δεν είχαν τον παίκτη που θα οργανώσει το παιχνίδι και έφυγαν με «μώλωπες» από τη Θεσσαλονίκη λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων και την αξία των παικτών που έχουν. Σαφώς και υπερέχει ο Ολυμπιακός σε ρόστερ και ποιότητα παικτών σε σχέση με τον Αρη. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης πάνω σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο Αρης έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος, είχε ψυχή και πλάνο κόντρα στον Ολυμπιακό. Ηξεραν οι «κίτρινοι» ότι δεν θα έπρεπε να αφήσουν τους πρωταθλητές να αποκτήσουν ρυθμό και κατάφεραν σε πολλά σημεία του ματς να τον αποδιοργανώσουν.
Ο Αρης μάλιστα έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι με δέκα παίκτες και δέχθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι γκολ από πέναλτι. Πέναλτι, που κανείς, χθες, δεν πρέπει να κατάλαβε τι σφύριξε ο κ. Αρετόπουλος.
Οι γηπεδοΥχοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς - νωρίς και μάλιστα με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Παπαστεριανού. Σε φάση που πιάστηκε εν υπνώσει τόσο η μεσαία γραμμή όσο και η άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι, το καταφέρνει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν και φαίνεται από ένα σημείο και μετά ότι οι παίκτες του δεν έχουν τα «πνευμόνια», την εμπειρία και η ομάδα το βάθος στον πάγκο. Συν ότι γίνονται και δύο αναγκαστικές αλλαγές, γεγονότα ωστόσο που δεν είναι απαγορευτικά ώστε ο Αρης να προηγηθεί στο σκορ. Να προηγηθεί με τον συνήθη ύποπτο Αγάνθο και σε μία φάση που και πάλι από το αριστερό άκρο μέχρι το κέντρο εκτίθεται η άμυνα του Ολυμπιακού.
Μετά το 2-1 μετράει πολύ η αποβολή του Ψυχογιού που αφήνει τον Αρη με δέκα παίκτες και οι «κίτρινοι» δέχονται ένα τυχερό δεύτερο γκολ, μια και στην πρώτη κεφαλιά η μπάλα κοντράρει πριν καταλήξει στα πόδια του Χολέμπας.

Πολύ σημαντικό επίσης, ότι από το 2-2 μέχρι το τέλος του ματς ο Αρης υποπίπτει σε όσα λάθη έχει κάνει στο προηγούμενο διάστημα, Δείγμα ότι οι παίκτες του έχουν κουραστεί αρκετά.
Το θέμα είναι ότι με τις εμφανίσεις του Αρη στα δύο τελευταία ματς δημιουργείται το κίνητρο τόσο στους φίλους του να πάνε στο γήπεδο όσο και στους παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να διακριθούν και να δημιουργήσουν ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο με επιτυχίες. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και ο Νίκος Πασσιαλής, ο οποίος έχει πιάσει τον σφυγμό της ομάδας και βγάζει από τους παίκτες τον καλύτερό τους εαυτό.sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: