Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πού θα κάτσει η μπίλια;

Πού θα κάτσει η μπίλια;
Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, το οποίο το προσεχές σαββατοκύριακο (2-4/11) θα φιλοξενηθεί στην πίστα «Yas Marina» του Άμπου Ντάμπι.

Με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο να έχουν μόλις 13 βαθμούς διαφορά ο 18ος γύρος της σεζόν είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, δεδομένου ότι απομένουν τρεις στροφές για να πέσει η αυλαία της σεζόν.

Με κεκτημένη ταχύτητα, έχοντας τέσσερις νίκες στα τέσσερα τελευταία γκραν πρι, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πηγαίνει στο Άμπου Ντάμπι με μοναδικό στόχο να διευρύνει τη διαφορά του από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο, υπό το φως των προβολέων.

Βαθμολογία πιλότων:

1. Φέτελ, 240
2. Αλόνσο, 227
3. Ραϊκόνεν, 173
4. Γουέμπερ, 167
5. Χάμιλτον, 165

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull έχει για σύμμαχο του την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει φέτος στα γκραν πρι εκτός Ευρώπης, αφού έχει δει την καρό σημαία μόνο σε αγώνες στην Ασία:

Αναλυτικά οι νίκες του Φέτελ:

1. Μπαχρέιν, 22/4
2. Σιγκαπούρη, 23/9
3. Ιαπωνία, 7/10
4. Κορέα, 14/10
5. Ινδία, 28/10

Πέρα από τη μάχη στο πρωτάθλημα των πιλότων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με τις Ferrari και McLaren να διεκδικούν τη δεύτερη θέση.

Η σκουντερία μετά την καλή εμφάνιση στην Ινδία διεύρυνε τη διαφορά της από τη βρετανική ομάδα στους 10 βαθμούς.

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull, 407
2. Ferrari, 316
3. McLaren, 306
4. Lotus- Renault, 263

Η πίστα σε αριθμούς…

Ο νικητής θα αναδειχθεί μετά την ολοκλήρωση 55 γύρων. Η πίστα έχει μήκος 5.554 χιλιόμετρα, ενώ συνολικά οι πιλότοι θα διανύσουν 305.355 χιλιόμετρα με αριστερόστροφη φορά.

Η Yas Marina αποτελείται από 22 στροφές. Οι πιλότοι αποκτούν τη μέγιστη ταχύτητα (316 χλμ. την ώρα) στην ευθεία μετά την έβδομη στροφή, η οποία είναι και η πιο αργή του σιρκου, καθώς περνούν με 70 χλμ. την ώρα.

Σε γενικές γραμμές το Άμπου Ντάμπι είναι μια γρήγορη πίστα με τη μέση ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ. την ώρα.

Οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους διπλή ζώνη ενεργοποίησης του συστήματος των κινούμενων αεροτομών, DRS, όπως και την προηγούμενη σεζόν. Σχετικά με τα ελαστικά οι ομάδες θα πρέπει να καθορίσουν τη στρατηγική τους, έχοντας στη διάθεσή τους τη μεσαία και τη μαλακή γόμα της Pirelli.

Την περσινή σεζόν στο πρώτο σκαλί του βάθρου είχε ανέβει ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ ο ταχύτερος γύρος ανήκει στον Σεμπάστιαν Φέτελ (2009).

Κάντε μία βόλτα με τον Μαρκ Γουέμπερ στην πίστα Yas Marina:





πηγή: sport-fm.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: