Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εκκένωση στο «Αλεξάνδρειο»

Ο διαιτητής Αναστόπουλος διέκοψε ξανά το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο» μετά από δεύτερο αντικείμενο που δέχτηκε από την κερκίδα στα 42’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Εντολή εκκένωσης γηπέδου.

Εκκένωση στο «Αλεξάνδρειο»
Αφού άρχισε με καθυστέρηση 27 λεπτών λόγω αντικειμένου (δεσμίδας χαρτιού) που τραυμάτισε τον διαιτητή Αναστόπουλο στο μέτωπο, το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1 διακόπηκε ξανά.

Απέμεναν 42’’ πριν το ημίχρονο (και με το σκορ στο 31-33), όταν ο ίδιος ρέφερι σφύριξε και κάλεσε τους κ.κ. Καρακατσούνη και Παναγιώτου να πάνε στα αποδυτήρια διακόπτοντας ξανά το ματς. Φάνηκε πως δέχτηκε ένα ακόμη αντικείμενο από την κερκίδα (δεν είναι σαφές αν τον τραυμάτισε κέρμα ή έπεσε δίπλα του) και αποσύρθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Αναστόπουλος έχει διατάξει την εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί ο αγώνας, ειδάλλως θα διακοπεί οριστικά.

Σημειώνεται πως οι αρχές εξέφρασαν ανησυχία για την αποχώρηση των 5.000 θεατών από το γήπεδο, γιατί την ίδια ώρα διεξάγεται ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και περνά κοντά από το «Αλεξάνδρειο».

Μετά από περίπου 20 λεπτά διαβουλεύσεων ανακοινώθηκε η εντολή για εκκένωση του γηπέδου και μάλιστα εντός 20 λεπτών, απόφαση που προκάλεσε αποδοκιμασίες του κοινού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μία ώρα καθυστέρηση στο Νιούκαστλ – Λέστερ!

Στις έξι δηλαδή με μια ώρα καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί –τελικά- η σέντρα στο παιχνίδι της Νίουκαστλ με την Λέστερ για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Μία ώρα καθυστέρηση στο Νιούκαστλ – Λέστερ
Στις έξι δηλαδή με μια ώρα καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί –τελικά- η σέντρα στο παιχνίδι της Νίουκαστλ με την Λέστερ για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο λόγος είναι ένα πρόβλημα στον ηλεκτρονικό πίνακα γηπέδου το οποίο θέτει σε κίνδυνο στους οπαδούς της Νιούκαστλ που θα βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου.

Η Νιούκαστλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι τεχνικοί έχουν αρχίσει να δουλεύουν για να λύσουν το πρόβλημα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κέρδος ο Διαμαντίδης του... πάγκου!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την πρεμιέρα με το... δεξί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, τα πολλαπλά κέρδη σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, αλλά και την πρώτη εμφάνιση του Ράιτ.
Αλλη φράση από το σύνηθες κλισέ «κάθε αρχή και δύσκολη» δεν υπάρχει για να περιγραφεί το ντεμπούτο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Εστω και δύσκολα έγινε το 1-0 απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τα προ ημερών λεγόμενα του Διαμαντίδη πως ο αρχικός στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Τοπ-16.
ADVERTISEMENT
Ο Ιβάνοβιτς έχει λόγους να χαίρεται, αλλά και λόγους να προβληματίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το δεδομένο των τραυματισμών και το γεγονός πως ακόμη δεν έχει καταφέρει να κάνει προπόνηση με όλους τους παίκτες, συν βεβαίως πως μέχρι και την παραμονή του αγώνα πρόσθετε κομμάτια στο ρόστερ για να καλύψει σημαντικότατα κενά, όπως αυτό στη θέση «5».
Ο Παναθηναϊκός κρατάει από την πρεμιέρα τους 84 πόντους στην επίθεση, τα πολύ καλά διαστήματα σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού, την επιθετική πολυφωνία, τα μόλις 15 λεπτά συμμετοχής του Διαμαντίδη και την ατομική απόδοση συγκεκριμένων παικτών.
Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει ο Σλότερ που συνδυάζει την πολύ καλή επαφη με το αντίπαλο καλάθι με το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να πάρει περισσότερες προσπάθειες απ' αυτές που του αναλογούν για να προσφέρει στην ομάδα. Ο Αμερικάνος είναι αυτό που λέμε «παίκτης οικονομίας», αθόρυβος πολλές φορές, έτοιμος να φωνάξει παρών στα δύσκολα, ικανός να ανταποκριθεί και στις δύο θέσεις της περιφέρειας.
Ο Παππάς που θα 'χει να θυμάται πως έπαιξε οκτώ περισσότερα λεπτά από τον Διαμαντίδη, επιβεβαιώνοντας πως έχει ρόλο - κλειδί στο όλο εγχείρημα. Ο Ιβάνοβιτς τον εμπιστεύεται, μοιάζει πολλές φορές να του δίνει το ελεύθερο για να κινηθεί στην επίθεση, με τον διεθνή γκαρντ να... ανταποδίδει με την ολοκληρωτική αλλαγή του στην άμυνα. Ακόμη και τον αντίπαλο σέντερ αντιμετώπισε έξυπνα, όταν βρέθηκε σε μις ματς κι αυτό είναι βασικό στοιχείο για να τον διατηρεί ο προπονητής του στο παρκέ.
Ο Γιάνκοβιτς ανέλαβε να «καθαρίσει» μόνος του στη θέση «3» και τα κατάφερε, αν αναλογιστούμε ότι τελείωσε με 5/6 δίποντα και δύο γκολ φάουλ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ακόμη παίκτη που θα μοιράζεται τον χρόνο με τον Γιάνκοβιτς και τον Χαραλαμπόπουλο, αλλά προς το παρόν ο Βλάντο τα καταφέρνει.
Το σημαντικότερο κέρδος, το οποίο βεβαίως συνδυάζεται με την απόδοση των παραπάνω, ήταν η μικρή συμμετοχή του Διαμαντίδη στο παιχνίδι. Δεν θυμάμαι από πότε έχω να δω τον αρχηγό να παίζει μόλις 15:30 λεπτά σε ματς της Ευρωλίγκας και μην βιαστεί να πει κανείς πως είχε φάουλ από νωρίς, γιατί υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα στο παρελθόν που έπαιζε 35λεπτα και με... μισό πόδι. Το γεγονός ότι ο Ιβάνοβιτς το δοκιμάζει, επιβεβαιώνει τη διάθεσή του να ετοιμάσει την επόμενη μέρα.
Οσον αφορά στα αρνητικά, οι 77 πόντοι είναι πολλοί όταν αντιμετωπίζεις την Τουρόφ και μάλιστα στο ΟΑΚΑ. Θα ακολουθήσουν ομάδες με πολύ περισσότερο επιθετικό ταλέντο και τα «νεκρά» διαστήματα θα πρέπει να μειωθούν. Σαφέστατα και ο Παναθηναϊκός έχει την δικαιολογία των απουσιών και του γεγονός ότι δεν έχει προλάβει να κάνει προετοιμασία με όλλους τους παίκτες, αλλά ο χρόνος τρέχει, τα παιχνίδια είναι διαδοχικά και τα κενά διαστήματα πρέπει να μειώνονται παιχνίδι με παιχνίδι.
Το πεντάλεπτο του Ράιτ δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο. Από την παρουσίαση των ομάδων φαινόταν στο πρόσωπο του Αμερικάνου πως ήταν αποφασισμένος να ζήσει την στιγμή κι έδειχνε ευτυχισμένος που του δινόταν η ευκαιρία να επιστρέψει και μάλιστα φορώντας μια «βαριά» φανέλα, σαν αυτή του Παναθηναϊκού.
Αφού ξεπέρασε το αρχικό τρακ, έδειξε να έχει την αίσθηση του χώρου, να διαβάζει την πορεία της μπάλας και να τοποθετεί σωστά το σώμα του για να διεκδικήσει τα ριμπάουντ. Από την πρώτη φάση επιχείρησε να δώσει το σκριν επιλογής στους συμπαίκτες του, διαφοροποιώντας ταυτόχρονα το στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού στην επίθεση.
Με τον Μπατίστα στο παρκέ, οι «πράσινοι» προσπαθούν να μετατρέψουν τον Ουρουγουανό σεντερ σε πλέι μέικερ ρακέτας, με τον Ράιτ στην πεντάδα δοκιμάζουν  την γνωστή συνταγή του πικ εντ ρολ για να κάνουν... ευτυχισμένο τον Διαμαντίδη.
Από τον Ράιτ λείπουν παιχνίδια, απόλυτα φυσιολογικό λόγω της αγωνιστικής απραξίας, χρειάζεται δουλειά για να φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό φυσικής κατάστασης, αλλά δεν του λείπει η διάθεση και «δίψα» για να δικαιώσει τον Παναθηναϊκό και τον Ιβάνοβιτς που του έδωσαν την μεγάλη ευκαιρία. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν το «φαινόμενο» σόκαρε τον πλανήτη!! (vids)

Με αφορμή το νέο τραυματισμό του Τιάγκο Αλκάνταρα της Μπάγερν, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει τις στιγμές που η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Βραζιλιάνου Ρονάλντο.
Για τη γενιά των σημερινών 30αρηδων τα κατορθώματα των Πελέ και Κρόιφ είναι ιστορίες – σαν παραμύθι – από τους παλαιότερους, που στην καλύτερη περίπτωση γίνονται εικόνα από τα διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο ή από τις τηλεοπτικές εκπομπές. Για τους παλαιότερους Ντι Στέφανο και Πούσκας ούτε λόγος.
Ακόμη και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αυτή η γενιά τον πρόλαβε στα τελειώματά του (στα χειρότερα δηλαδή), αφού τη δεκαετία του ’80, στην οποία μεσουρανούσε ο «Ντιεγκίτο» οι περισσότεροι δεν είχαν πάει καν σχολείο, άρα δεν είχαν πλήρη επίγνωση όσων έβλεπαν στην τηλεόραση μαζί με τον πατέρα, το θείο ή τον αδερφό τους.
Για όσους γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’80 και άρχιζαν να αντιλαμβάνονται από το 1990 και μετά πρόσωπα και καταστάσεις, ποδοσφαιρικός «Θεός» ήταν ο Ρονάλντο. Όχι ο Κριστιάνο, αλλά αυτός που λέμε... ο κανονικός Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος. Ο χοντρός. Το «φαινόμενο». Αυτός που θάμπωσε τον πλανήτη τη σεζόν 1996-97 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ποιος δε θυμάται τα γκολ του, στα οποία έπαιρνε την μπάλα πίσω από τη σέντρα, περνούσε όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του και έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα;
Η μεταγραφή-ρεκόρ (για την εποχή) στην Ίντερ έναντι 27 εκατομμυρίων δολαρίων και η κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τους «νερατζούρι» είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Η πρώτη ημερομηνία όμως που σημάδεψε την καριέρα του Ρονάλντο ήταν η 21η Νοεμβρίου του 1999. Και δυστυχώς δεν ήταν η μοναδική «μαύρη» ημερομηνία.
Στον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Λέτσε (είχε νωρίτερα σκοράρει και ο ίδιος και ο Γρηγόρης Γεωργάτος) τραυματίζεται στο αριστερό γόνατο. Αρχικά δε φαίνεται κάτι τόσο σοβαρό, όμως ο ίδιος το καταλαβαίνει. Αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, με τις εξετάσεις να δείχνουν ολική ρήξη τένοντα. Άμεσα χειρουργείο και έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
Μετά από ατελείωτες θεραπείες, άπαντες περιμένουν το «φαινόμενο» να επιστρέψει στη δράση. Όπερ και εγένετο στις 12 Απριλίου του 2000. Πρώτος τελικός του κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Λάτσιο και ο Ρονάλντο μπαίνει ως αλλαγή στο Ολίμπικο στο 53ο λεπτό. Όλοι θέλουν να τον δουν ξανά να κάνει τις μαγικές του ντρίμπλες. Δεν προλαβαίνει όμως. Στην πρώτη ατομική προσπάθεια, το δεξί του γόνατο «διπλώνει» και ο ίδιος πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Αυτή η εικόνα σοκάρει τους ποδοσφαιρόφιλους και σε χρόνο μηδέν κάνει το γύρο του κόσμου.
Το «φαινόμενο» μένει εκτός δράσης για όλη την επόμενη σεζόν. Ο Ρονάλντο δε θα είναι ίδιος ποτέ ξανά. Όσο κι αν δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε στην ενεργό δράση, κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο σχεδόν μόνος του και αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έγινε ποτέ πάλι ο ποδοσφαιριστής, που θαύμασε ο κόσμος στα 20 του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Τα τραυματισμένα του γόνατα και τα παραπανίσια κιλά του δεν του τα επέτρεψαν.
ADVERTISEMENT
Στο υπόλοιπο της καριέρας του, ο Βραζιλιάνος χτύπησε και για τρίτη φορά στο γόνατο, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει στις δύο πρώτες περιπτώσεις. Τι θα γίνει με τον Τιάγκο Αλκάνταρα της Μπάγερν κανείς δεν ξέρει. Ο ίδιος όμως οφείλει να γίνει... «φαινόμενο», να μην το βάλει κάτω και να προσπαθήσει ξανά. Γιατί στη ζωή επιτρέπεται να πέσεις, όμως επιβάλλεται να σηκωθείς...





*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζλάταν: «Το καλύτερό μου γκολ» (vid)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μιλάει στο FourFourTwo για το εκπληκτικό γκολ που είχε πετύχει το 2004 με τον Άγιαξ επί της Ρόντα.
ADVERTISEMENT
«Το 2004 ήμουν στον Άγιαξ και η Γιουβέντους με ήθελε πολύ. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ δε μου μιλούσε, γιατί είχε πει ότι τον τραυμάτισα επίτηδες στην προπόνηση. Δεν το έκανα και παρά το γεγονός ότι του είχα ζητήσει συγνώμη, εκείνος δεν την αποδεχόταν.
Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για το παιχνίδι με την Μπρέντα, οι οπαδοί του Άγιαξ με είχαν αποδοκιμάσει, καθώς είχαν πάρει το μέρος του Φαν Ντερ Φάαρτ. Ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να παίξει. Έπαιξα και σκόραρα δύο γκολ, δίνοντας και άλλες 4 ασίστ».

«Σε ένα από τα γκολ, πήρα την μπάλα με έναν αμυντικό στην πλάτη. Ένας άλλος προσπάθησε να μου κλέψει την μπάλα, όμως κατάφερα να την κρατήσω. Γύρισα και είδα το τέρμα. Ξεκίνησα μία κούρσα, περνώντας τον έναν παίκτη μετά τον άλλο. Μπαμ, μπαμ, μπαμ, φτάνοντας στο σημείο που ήμουν έτοιμος να τελειώσω τη φάση. Συνέχισα όμως. Τότε, είδα τον τερματοφύλακα. Αποφάσισα να ντριμπλάρω και εκείνος, ώστε να έχω καλύτερη γωνία για να πλασάρω.
Πέρασα δύο φορές τον ίδιο παίκτη. Παλιότερα ήμασταν συμπαίκτες, όμως δεν το είχα καταλάβει εκείνη τη στιγμή. Μου είπε: «Ζλάταν, νόμιζα ότι είμαστε φίλοι». Του ζήτησα συγνώμη, καθώς δεν κατάλαβα ότι ήμασταν κάποτε συμπαίκτες. Ήταν το καλύτερό μου γκολ. Δε με ένοιαζε η αντίδραση του Φαν Ντερ Φάαρτ. Ήταν δικό του πρόβλημα. Την επόμενη μέρα υπέγραψα στην Γιουβέντους».




*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι... Ισπανοί προς απόλυση!!

Ο Tim Stannard ασχολείται με τους τρεις προπονητές που είναι υποψήφιοι για να αρχίσουν τον χορό των απολύσεων στην Primera Division. Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των μικρομεσαίων ομάδων της La Liga, ζηλεύουν αυτό που συμβαίνει με την Εϊμπάρ. Αν και νεοφώτιστη, πρωτάρα και με ελάχιστα οικονομικά μέσα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της η ομάδα από τη Χώρα των Βάσκων έχει ξεκινήσει υπέροχα αυτή την περιπέτεια της. «Γιατί η Εϊμπάρ μπορεί κι εμείς όχι;» είναι ένα από τα θέματα που κάνουν τους αντιπάλους της να απορούν.
Δεν θα αργήσει λοιπόν η στιγμή που κάποιος από όσους δεν έχουν ξεκινήσει καλά, θα πληρώσει το μάρμαρο. Η αλήθεια είναι πάντως πως φέτος έχει αργήσει να έρθει η πρώτη απόλυση προπονητή στην Ισπανία. Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε ήδη τα πρώρα κρούσματα. Ποιοι όμως είναι οι αρχικοί υποψήφιοι για το ταμείο ανεργίας; Το FourFourTwo παρουσιάζει τη δική του εκτίμηση.
Βίκτορ Φερνάντεθ (Λα Κορούνια)
Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Ντεπορτίβο στην επιστροφή της στα σαλόνια, ο Φερνάντο Βάθκεθ απολύθηκε επειδή έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους. Εκείνος είχε προειδοποιήσει ότι η ομάδα είχε ανάγκη από μεταγραφές και γι αυτό τον έδιωξαν πριν ξεκινήσει η σεζόν. Τελικά δεν άργησε να αποδειχτεί ότι είχε απόλυτο δίκιο. Βέβαια στα ταμεία του συλλόγου χρήματα δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να γίνουν και πολλά επί τούτου.
Η Ντέπορ βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, έχοντας μόνο μία νίκη και 19 γκολ απθητικό, ενώ στην επίθεση έχει να περιμένει μόνο από τον Ελντερ Ποστίγκα. Δύσκολα πράγματα δηλαδή. Ωστόσο, ο κόουτς Βίκτορ Φερνάντεθ είναι πολύπειρος και ξέρει να παλεύει σε μάχες για παραμονή. Ισως γι αυτό να τον στηρίζει ακόμα δημόσια ο πρόεδρος, Τίνο Φερνάντεθ («Με τον προπονητή μας έχουμε ένα πλάνο μακράς διαρκείας και κάτι τέτοιο θέλει υπομονή»).
Αλμπέρ Φερέρ (Κόρδοβα)
Αν και τον λατρεύουν όλοι στην πόλη, επειδή ανέλαβε πέρσι στα μισά και οδήγησε την Κόρδοβα στην Primera Division έπειτα από 42 χρόνια, πλέον έχει αρχίσει και αμφισβητείται. Οι τέσσερις ισοπαλίες μπορεί να θεωρούνται καλές, αλλά έπειτα από επτά αγωνιστικές αγνοείται η νίκη και αυτό έχει φέρει γκρίνια. Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι η επίθεση, όπου οι τέσσερις επιθετικοί που υπάρχουν στο ρόστερ, δεν έχουν συνολικά ούτε ένα γκολ στο παλμαρέ τους. Κάπως έτσι η ομάδα παραμένει στην 19η θέση και απειλείται η δουλειά του Φερέρ.

ADVERTISEMENT
Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (Λεβάντε)
Αυτή η περίοδος είναι μαύρη για τη Λεβάντε τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Το όνομα του συλλόγου έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο με στημένα ματς, ενώ αγωνιστικά εμφανίζει κάκιστο πρόσωπο και απέχει ελάχιστα από την ουρά της βαθμολογίας. Η αμυντική αποτελεσματικότητα και το μαχητικό πνεύμα που υπήρχε πέρσι με τον Χοακίν Καπαρός, φέτος δεν εμφανίζονται πουθενά στο παιχνίδι της. Υπό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν παρουσιάζει τίποτα ιδιαίτερο και έχουν εξαφανιστεί τα ατού της. Η ομάδα από τη Βαλένθια έχει ηττηθεί και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της, δίχως μάλιστα να έχει σκοράρει.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποιος ΠΑΟΚ, νέος Κάκος και πρόεδρος Μαρινάκης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται κάποια πράγματα για το αυριανό παιχνίδι της Τούμπας και εξηγεί για ποιο λόγο περιμένει πρωτάθλημα με ΑΕΚ, Ηρακλή, Λάρισα και Άρη. Από την μία λες …"άντε επιτέλους να ξαναδούμε λίγη μπάλα". Από την άλλη, σκέφτεσαι: "Και τι να καθίσουμε να δούμε;". Τι να κάνουμε όμως; Από το τίποτα; Στο κάτω, κάτω σε λίγες ημέρες έχουμε και Ευρώπη! Έρχονται ωραία ματς!

Ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τον ΠΑΟΚ να δίνει ένα από τα πιο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος του Σα Πίντο κέρδισε καθαρά τον Ολυμπιακό και τώρα θέλει να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα, κάτι που έγινε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ...ποιος ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί σε αυτό το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ του αγώνα με τον ΟΦΗ, ή αυτός της Γαλλίας. Ο αντίπαλος πάντως (στρωμένη και καλή ομάδα) θυμίζει περισσότερο Γκινγκάμπ!
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να "πνίξει" στο κέντρο τον Ατρόμητο; Μπορεί να φθάσει με ευκολία πολλές φορές σε φάσεις για γκολ; Μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα; Μπορεί να αποφύγει πολλές επιθέσεις; Το κενό του Αθανασιάδη καλύπτεται; Στην Τούμπα πάντως παίζουν οι δύο καλύτερες άμυνες. Και δύο από τις πέντε καλύτερες ομάδες.

Με Σιδηρόπουλο διαιτητή. Βρήκαμε νέο Κάκο τώρα… Ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής που θα παίζει τον ΠΑΟΚ σπάνια και μόνο εντός έδρας... (Φίλος έσκιζε τα ρούχα του, ότι στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που θα γίνονταν τις περασμένες ημέρες, η ΚΕΔ θα όριζε τον Σπάθα! Πώς το χάσαμε αυτό;)

Ευτυχώς λοιπόν τελειώνει αυτή η κουραστική περίοδος που δεν είχαμε αγώνες και ασχοληθήκαμε με ...ό,τι να ΄ναι. Μέχρι που χθες γράφτηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Μαρινάκη! Λίγο ακόμη να μην είχαμε παιχνίδια και μπορεί να διαβάζαμε ότι ...μετά τα δεκάδες δημοσιεύματα σε όλη την Ευρώπη για το τι συμβαίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πλατινί αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά! Τρελά πράγματα δηλαδή! Απραγματοποίητα…

Έχει και μπάσκετ εδώ στη Θεσσαλονίκη! Άρης-ΠΑΟΚ, σε ένα από τα λίγα ραντεβού των δύο ομάδων που θα έχουμε φέτος.

Μια και το αναφέραμε... Βλέπεις και πάλι το πρόγραμμα της Super League και ...βαριέσαι μόνο στο διάβασμα! Εκτός από ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ, άντε και Αστέρα Τρίπολης-Παναιτωλικό, πιο άλλο ματς μπορείς να καθίσεις για να δεις; Μήπως Εργοτέλης-Ολυμπιακός; Ούτε η οικογένεια Βρέντζου (όλοι μαζί...) δε θα έχει τόση διάθεση να το παρακολουθήσει...

Γι΄ αυτό είμαστε υπέρ της άποψης ότι το πρωτάθλημα ΚΑΙ με ΑΕΚ, Ηρακλή, Λάρισα, Άρη, πρέπει να γίνει μία ώρα αρχύτερα.   
*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Σιόβας, το 4-2-4 του Ρανιέρι και ο Κάτσε!!

Ο Δημ. Καρμοίρης εξηγεί στον SportDog γιατί το κενό του διεθνή στόπερ είναι μεγάλο και σχολιάζει την απόφαση της ΕΠΟ για τον ομοσπονδιακό. Τι λέει για τον Αλβανό του ΠΑΟΚ; Συμπτωματικά, στην Κρήτη και το Παγκρήτιο, στο γήπεδο που πανηγύρισε την πιο πρόσφατη νίκη του (4-1) μακριά από το Φάληρο, στις 23 του περασμένου Μάρτη (7 μήνες κοντά!), κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, πηγαίνει ο Ολυμπιακός για να κουμαντάρει τα κακώς κείμενα της φετινής εκκίνησης του στο πρωτάθλημα.

Και το προβλεπόμενο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι θα το κουμαντάρουν κάποια στιγμή το πράμα, για να έρθουν στα "συγκαλά τους" και να αποδείξουν τις χαοτικές διαφορές τους από τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα. Ειδικά από τη στιγμή που ορισμένους τους πήραν είδηση ότι μπορεί και να κάνουν επιλογή αγώνων...

Ο καθένας στη θέση του Μίτσελ θα ένιωθε εύλογα ανακουφισμένος όσο εξαλείφονται τα (όχι και λίγα) προβλήματα τραυματισμών και συγκροτείται το οπλοστάσιό του. Άλλωστε το σαββατιάτικο παιχνίδι είναι το "εναρκτήριο λάκτισμα" ενός σκληρού 8ήμερου, με Εργοτέλη, Γιουβέντους, Παναθηναϊκό, που καθιστά αναγκαία την ετοιμότητα προς χρήση, όσων περισσότερων λύσεων γίνεται (και διαθέτει).
Το "εργαλείο ...κάθε χρήσης" Φουστέρ θα ξαναβρεθεί στις επάλξεις, ο Σαλίνο επιστρέφει υποσχόμενος ανώτερη αμυντική προσφορά από του Ομάρ στα ευρωπαϊκά ματς, ο Μπενίτες θα δώσει εναλλακτικές στο σκοράρισμα, ο Ντοσεβί γυρίζει και προσδίδει ευρύτητα στην επίθεση (κι ας μην αφορά αυτό το Champions League στο οποίο δεν είναι δηλωμένος) και όλοι αυτοί μαζί καθιστούν ασφαλέστερο τον προπονητή. Που, προσωπικά ωστόσο, εφόσον ήμουνα στη θέση του, θα εξακολουθούσα αυτή την ώρα να αισθάνομαι ένα σημαντικό κενό. Εξ ονόματος Δημήτρη Σιόβα.

Οι καραμπόλες στην άμυνα

Καλοί, χρυσοί και άγιοι οι αποθεραπευμένοι, αλλά μετά από ενάμιση μήνα επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων σε τριπλό μέτωπο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ζώνη που χωλαίνει ο πρωταθλητής εντοπίζεται στο περίγραμμα των στόπερ.

Δεν μπαίνω – ακόμα τουλάχιστον – στη διαδικασία να πω αν ο Μποτία για τον οποίο έχει γίνει πολύς λόγος, κάνει ή δεν κάνει για τους τόσο υψηλούς στόχους των Ερυθρολεύκων. Δεν παραγνωρίζεται όμως και το γεγονός της αστάθειας του (ανατρέξτε στις αντιφατικές εμφανίσεις που έκανε με Ατλέτικο και Μάλμε) και, κυρίως, της επιρρεπούς φόρας του στην ...γκέλα, που ακόμα και ηπιότερη να είναι από την αλήστου μνήμης στη Σουηδία, δεν παύει να υπόσχεται γκολ στον αντίπαλο.
Το κακό δε με τον Ισπανό είναι ότι δεν αναφερόμαστε σε ευέλικτο κεντρικό αμυντικό, που θα δίνει μέσα στον αγώνα τις ανάσες στο βετεράνο πολεμιστή, Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος πρέπει να καταπονείται λιγότερο, ελέγχοντας και επεμβαίνοντας με την πείρα και την κλάση του μέσα από μικρότερη ακτίνα δράσης, αρκούμενος στη "φωτογραφική" εξέλιξή της.

Ο διεθνής Γάλλος άσος, επίσης, έτσι όπως εξελίχθηκαν οι καταστάσεις, δεν μπορεί να ξεκουράζεται όσο θα έπρεπε, μένοντας εκτός αγώνων παραπάνω χρόνο. Λόγου χάρη, αν ο Σιόβας ήταν έτοιμος, στο Ηράκλειο θα έπαιζε αυτός, με Αυλωνίτη ή και Μποτία στο πλευρό του, για να παρουσιαστεί πια ο Αμπιντάλ "φρεσκαδούρα" εναντίον της Γιούβε την προσεχή Τετάρτη, αφού η συμμετοχή του θα είναι απαραίτητη και στο ...καπάκι, με τον ΠΑΟ, ανήμερα του Αϊ Δημήτρη.

Κατά του Εργοτέλη, τέλος πάντων, το θέμα του Ολυμπιακού που εκείνος θα κάνει το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και ο γηπεδούχος θα αμύνεται πρωτίστως, δεν είναι οι στόπερ, οπότε ο Σιόβας θα λείψει λιγότερο. Στην κατάσταση που βρίσκονται άλλωστε οι Κρητικοί, ένας σοβαρός και καλός πρωταθλητής θα ξεμουδιάσει ευχάριστα πριν από τις πρώτες γερές προκλήσεις της σεζόν.

Όμως για τα αμέσως επόμενο αγωνιστικό ζεύγος με τα ντέρμπι στο Champions League και τη Super League, η απώλεια του αριστεροπόδαρου διεθνή είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

Αυτό λέω εγώ.
- Εκείνο το ...εξωφρενικό "4-2-4" του Ρανιέρι με τη Β. Ιρλανδία δεν κρύβω ότι με ...αποσυντόνισε ένεκα της άποψης που έχω για το who is who του συγκεκριμένου. Εντάξει, δεν διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο "στρατηγούς" στην οργάνωση του παιχνιδιού για να τον ...παντρευτεί και η Εθνική Ομάδα λύνοντας το σοβαρό ζήτημα στην καθοδήγηση ανάπτυξης.

Βάζοντας όμως 4 κυνηγούς (ταιριάζουν δεν ταιριάζουν μαζί Μήτρογλου και Κλάους ή π.χ. ο Σαμαράς αριστερά και προς τα μέσα, σε ελεύθερο ρόλο λες και έχει την τεχνική κατάρτιση ενός Αφελάι ας πούμε!), χωρίς μπαλαντέρ για να περάσει μπάλες μπροστά και αφήνοντας άδειο το κέντρο, όταν ο άλλος προπονητής στο γεμίζει την ίδια στιγμή με 5 νοματαίους… Ε, τότε: Τι κάνεις Κλαούντιό μου, κουκιά σπέρνω!

Από την άλλη δεν συζητείται η φρόνιμη αντίδραση ΕΠΟ για στήριξη του. Ειδικά που το επόμενο ματς είναι με Ν. Φερόε στο Νέο Φάληρο και συνεπάγεται επιτέλους νίκη, άρα και αποχαιρετισμός στο 2014 με σιγουριά στην παραμονή του Ιταλού – για τον οποίο εμμένω στην αρχική θέση μου ότι δεν είναι κανένας "πρόχειρος"  στον ελληνικό πάγκο. Κατά συνέπεια αποφυγή κινήσεων μέσα σε τρικυμία και επιστροφή της ηρεμίας, την οποία έχει πολλή ανάγκη, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
- Ο Κάτσε είναι βέβαιο τώρα ότι έχει πέσει θύμα hackers στην προσωπική σελίδα του στα social media; Τυχαίο άραγε το καινούργιο post με τη σημαία της "μεγάλης Αλβανίας" με το περυσινό ατόπημα του με τον U. C. K. A.; Δεν με πείθει προσωπικά.*Πηγή: sportdog.gr*

Κερδίζω άρα υπάρχω!!

Τι άρεσε και τι δεν άρεσε στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα; Ο Γιώργος Κογκαλίδης αναλύει στον SportDog! To πάρτι των οπαδών, το ποτήρι και μία ερώτηση...Πάντα υπάρχει αναντιστοιχία σε αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο κι εκείνους που το νιώθουν μισοάδειο. Ο φετινός Παναθηναϊκός προσφέρει την ικανοποίηση και στους μεν, και στους δε, να εκφέρουν άποψη. Γιατί, τηρουμένων των αναλογιών, δεν είναι μόνο καλός (ως προς τα αποτελέσματα και την εικόνα του στο μπροστινό μέρος του γηπέδου), αλλά "ψήνει" και τον κόσμο του, που γέμισε πολύ περισσότερο το ΟΑΚΑ από τις εποχές που εκλιπαρούσε ο Ομπράντοβιτς να πάνε να στηρίξουν την ομάδα, ή ακόμα κι από τις μέρες των δύο νταμπλ επί Πεδουλάκη.

Όλα αυτά με αντίπαλο μια ομάδα που "βαριά" είναι για το Eurocup. Η Τουρόφ δεν έχει ούτε το όνομα, ούτε τους παίκτες (ανάθεμα κι αν τους περισσότερους τους είχαμε ξανακούσει), ούτε το ειδικό βάρος για να τραβήξει κόσμο στις εξέδρες. Κι όμως, οι "πράσινοι" έστησαν ένα όμορφο πάρτι, το οποίο ήταν μια χαρά να το ζεις και να το δεις.

Στο αγωνιστικό μέρος, από τη μέση και μπροστά υπήρξαν πολλά καλά στοιχεία για να σταθεί κανείς. Μπλουμς, Σλότερ, Παππάς και Γιάνκοβιτς, με αρκετή ελευθερία στις κινήσεις τους, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να τους δίνει το ΟΚ να δημιουργήσουν, πρόσφεραν πόντους και θέαμα. Έστω κι αν υπήρχαν στιγμές που η ατομικότητα υπερίσχυσε των συνεργασιών. Όχι παράλογο, ακόμα στην αρχή είμαστε. Όχι, όμως, κι ασφαλής διαδρομή για το ...αύριο.

Ο Μπατίστα είναι σταθερό σημείο αναφοράς, ο Ράιτ είχε διάθεση, είχε πάθος κι εντέλει βοήθησε το λίγο διάστημα που έπαιξε. Ο Διαμαντίδης προστατεύτηκε, ο Γκιστ είναι ακόμα μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Φώτσης συνεχίζει σε χαμηλό ρυθμό.

Στο πίσω μέρος του παρκέ η εικόνα ήταν απογοητευτική (επιεικής ο όρος). Κι αυτός ήταν ο λόγος που, παρότι η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο νούμερο, οι Πολωνοί έμειναν ως το τέλος στη διεκδίκηση της νίκης. Η ατομική άμυνα ήταν πρόβλημα, η ομαδική τραγωδία. Από μόνο του το γεγονός ότι ο Μάρντι Κόλινς πέτυχε ένα ...τσουβάλι πόντους (23, με 0/2 κρίσιμες βολές στο τέλος), πήρε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ, φτάνει για να βάλουμε βαθμό κάτω από τη βάση στους "πράσινους".

Κι εδώ η παρέα εκείνων που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο θέτει την ερώτηση του ...ενός εκατομμυρίου: "Τι θα γίνει στα -πραγματικά- δύσκολα";

Δεν υπάρχει απάντηση, αφενός γιατί κανείς δεν είναι μελλοντολόγος, αφετέρου επειδή κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να κάνει αναγωγή σε διαφορετικού συντελεστή δυσκολίας αναμετρήσεις. Εδώ αυτή μετατράπηκε σε ντέρμπι…

Η αλήθεια είναι πως δεν με πείθει (μακάρι να κάνω λάθος) ο φετινός Παναθηναϊκός ότι μπορεί να πάει μακριά στην Ευρώπη. Βεβαίως, έχει απουσίες, έχει παίκτες που ακόμα δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και δεν ξέρουν καλά - καλά τους συμπαίκτες του και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί (και να έχει δίκιο) ότι αφού κερδίζει με όλα αυτά που κουβαλάει (τραυματισμούς, προσθήκες της τελευταίας στιγμής, απουσίες βασικών στελεχών), μόνο καλύτερα μπορεί να πάει.

Όπως και να ΄χει, σε αυτόν τον όμιλο, που μόνο εύκολος δεν είναι, κατ΄ αρχάς ζητούμενο είναι οι βαθμοί, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εντός έδρας αναμετρήσεις. Οι βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και πάμε παρακάτω. Και, μάλιστα, μπήκαν σε μια βραδιά που ο κόσμος -παρά το χτυποκάρδι- τραγούδησε, χειροκρότησε, διασκέδασε, πρόσφερε απλόχερα ψήφο εμπιστοσύνης σε όλους. Άλλωστε τον κέρδισαν με τη νίκη επί του "αιωνίου" αντιπάλου…*Πηγή: sportdog.gr*

«Η Ρόμα είναι πιο δυνατή απ’ τη Γιούβε»

garcia
Ο Ρούντι Γκαρσία τόνισε πως η Ρόμα έχει καλύτερη ομάδα από τη Γιουβέντους και υποστήριξε πως θα είναι η ομάδα του αυτή που θα κερδίσει το πρωτάθλημα.
Μπορεί οι «τζιαλορόσι» να ηττήθηκαν με 3-2 στο Τορίνο, αλλά ο Γκαρσία συμπέρανε πως οι Ρωμαίοι έχουν καλύτερη ομάδα απ’ τους «μπιανκονέρι» και θα είναι αυτοί που θα χαμογελάσουν στο τέλος.
«Στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους είδα μία Ρόμα πιο δυνατή από τη Γιούβε. Αυτό το παιχνίδι με έκανε να συνειδητοποιήσω ποιος θα κερδίσει το σκουντέτο. Είμαστε πιο δυνατοί από τη Γιουβέντους», ήταν το σχετικό σχόλιο του Γκαρσία.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μικρό προβάδισμα ο Άρης»

flevarakis
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής, Κώστας Φλεβαράκης.
Μίλησε για το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Για τη νέα χρονιά στα Τρίκαλα και για το παιχνίδι με τον Κορόιβο Αμαλιάδας τόνισε:
«Είναι μια σεζόν δύσκολη στα Τρίκαλα, αλλά παλεύουμε και μέσα απ’ όλα αυτά θα πρέπει να βρούμε την αισιοδοξία. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Κορόιβο Αμαλιάδας είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είναι το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας και θα υπάρχει ο ενθουσιασμός. Θα πρέπει να βρούμε τον ρυθμό όπως και πέρσι, καθώς τέτοια παιχνίδια τα κουβαλάς σε όλη τη σεζόν».
Για το Άρης-ΠΑΟΚ και την αίγλη που λείπει προσέθεσε:
«Μπορεί να μην έχει την αίγλη των προηγούμενων ετών, αλλά αν δούμε τα πρόσφατα χρόνια θα είναι πιο ενδιαφέρον από αυτά που μας έχουν συνηθίσει. Ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έχει καλύτερη ομάδα και έχει τα φόντα για το βήμα παραπάνω. Και ο Άρης είναι πιο δυνατός σε σχέση με πέρσι και το είδα στο μεταξύ μας φιλικό. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη, αλλά θα έχει ενδιαφέρον».
Για την απουσία τον Τόμας είπε:
«Ο Τόμας είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είναι ένα παιδί το οποίο μου άρεσε, αλλά νομίζω πως στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Άρης έχει κι’ άλλα παιδιά τα οποία θα μπορούν να βοηθήσουν. Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο να χάνεις έναν αθλητή στον οποίο βασίζεις ένα μεγάλο κομμάτι της επίθεσης».
Για τον Αντεγκμπόγιε υπογράμμισε:
«Ο Αντεγκμπόγιε είναι ένα άλλο στυλ παίκτη και ο Δημήτρης Πρίφτης ξέρει καλύτερα. Ο Αντεγκμπόγιε έχει περάσει από το ελληνικό μπάσκετ και έτσι ο χρόνος προσαρμογής του θα είναι μικρότερος».
Για τις δηλώσεις του Χαραλαμπίδη το ότι δεν είναι κουρασμένοι υποστήριξε:
«Αν το λέει ο Χαραλαμπίδης, τότε μετράει. Ο πρωταγωνιστής είναι και αυτό που μετράει είναι το πώς αισθάνονται. Η ψυχολογία του ΠΑΟΚ, ξεκουράζει τους αθλητές. Υπάρχει και η εμπειρία στον ΠΑΟΚ και ξέρουν να διαχειρίζονται παιχνίδια και την κούραση και είναι ένα μικρότερο πρόβλημα για τον ίδιο».
Για το «Nick Galis Hall» απάντησε:
«Είναι ένα γήπεδο το οποίο το έχω ζήσει απ’ όλες τις πλευρές και για μένα παραμένει ακόμη από τα καλύτερα γήπεδα όσον αφορά την έδρα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον Άρη. Μάλιστα, ο κόσμος θα αγκαλιάσει το μπάσκετ, όταν δει πραγματικά πως οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, έχουν στόχο να ξεφύγουν από την μετριότητα και να κάνουν βήματα παραπάνω».
Τέλος για το αν έκανε κάποια πρόβλεψη κατέληξε:
«Δίνω ένα μικρό πλεονέκτημα τον Άρη, λόγω της έδρας. Ωστόσο σαν τρίτος έχω σπάσει τη συγκεκριμένη έδρα και ακόμη και τώρα είναι δύσκολο. Όπως προείπα, ο ΠΑΟΚ έχει την εμπειρία και οι αθλητές του έχουν παίξει σε τέτοιες έδρες».
*Πηγή: arenafm.gr*

MLS: «Άσφαιροι» οι Τίμπερς!!

Σε 0-0 αρκέστηκαν οι Πόρτλαντ Τίμπερς υποδεχόμενοι τη Ρέαλ Σολτ Λέικ στο μοναδικό σημερινό παιχνίδι του MLS.
Το παιχνίδι περιείχε πολλές φάσεις, κυρίως των γηπεδούχων, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα playoffs της βορειοαμερικανικής λίγκας, οπότε η αποψινή ισοπαλία δεν ήταν ευνοϊκή. Από την πλευρά της, η Ρέαλ διατήρησε μεν την τρίτη θέση της Δύσης, αλλά κινδυνεύει να τη χάσει από το Ντάλας.
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
32
55
Π-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
33
52
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
32
49
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
47
Κολόμπους Κρου
32
46
Τορόντο
32
40
A-Χιούστον Ντάιναμο
33
39
Α-Φιλαδέλφεια Γιούνιον
32
39
Α-Σικάγο Φάιρ
32
33
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
32
26
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
32
60
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
32
60
Π-Ρέαλ Σολτ Λέικ
33
53
Π-Ντάλας
32
51
Πόρτλαντ Τίμπερς
33
46
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
46
Α-Κολοράντο Ράπιντς
32
32
Α-Σίβας ΗΠΑ
32
30
Α-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
29
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Α-Αποκλείστηκε από τα playoffs
*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Ζευγάρωσαν… 0-0 οι ουραγοί!!

Χωρίς γκολ έληξαν τα δύο σημερινά παιχνίδια της Inicial της Αργεντινής, στα οποία πήραν μέρος οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης.
Θυμίζουμε πως φέτος δεν υποβιβάζονται σύλλογοι, επειδή τη νέα σεζόν θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, οπότε όλοι οι σύλλογοι μαζεύουν αποκλειστικά βαθμούς για την τριετή κατάταξη της επόμενης σεζόν. Απόψε, η Ολίμπο πήρε 0-0 στην έδρα της Χιμνάσια, η οποία έμεινε με δέκα παίκτες κατόπιν αποβολής του Ομάρ Πούσο στο 82ο λεπτό εξαιτίας διαμαρτυριών στον ρέφερι, ενώ ακολούθησε 0-0 της Κίλμες με την Ατλέτικο Ραφαέλα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Χιμνάσια Λα Πλάτα – Ολίμπο 0-0 (82’ ΚΟΚ. Ομάρ Πούσο)
Κίλμες – Ατλέτικο Ραφαέλα 0-0
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
11
25
Λανούς
11
21
Ιντεπεντιέντε
11
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
11
19
Ατλέτικο Ραφαέλα
12
19
Βελέζ Σάρσφιλντ
11
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
11
17
Μπόκα Τζούνιορς
11
17
Τίγκρε
11
16
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
11
16
Χιμνάσια Λα Πλάτα
12
14
Σαν Λορένζο
11
14
Άρσεναλ Σαραντί
11
14
Ροζάριο Σεντράλ
11
13
Γοδόι Κρουζ
11
13
Μπάνφιλντ
11
12
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
11
12
Μπελγκράνο
11
10
Κίλμες
12
9
Ολίμπο
12
9
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.
*Πηγή: onsports.gr*

Πως έχασε αυτό το γκολ ο άνθρωπος!!! (video)

Μία ευκαιρία από εκείνες που συνηθίζεται να λέμε πως δεν χάνονται με τίποτα κατάφερε (γιατί ασφαλώς πρόκειται για κατόρθωμα) ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στην Ουρουγουάη.
Δράστης ο επιθετικός της Σέρο Ούγκο Σιλβέιρα που στη διάρκεια του ντέρμπι με την Ντανούμπιο για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Απερτούρα της λατινοαμερικανής χώρας δεν μπόρεσε προ κενής εστίας να στείλει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίκτυα.
Μικρή ίσως παρηγοριά για τον άσο της γηπεδούχου το γεγονός ότι ο βοηθός είχε ήδη σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ και πολύ μεγαλύτερη ασφαλώς το γεγονός ότι στο 87’ ο Σιλβέιρα ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη 2-0 της ομάδας του η οποία ήταν η 1η της στη διοργάνωση και την ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.
Όμως η φάση εκείνη ασφαλώς θα μείνει αρκετό καιρό στη μνήμη όσων την είδαν τόσο ζωντανά στο γήπεδο όσο και την τηλεόραση ή το διαδίκτυο.




*Πηγή: onsports.gr*

Αγιασμός στο Ηράκλειο με Καρεμπέ και Ισά!!

Αγιασμός στο Ηράκλειο με Καρεμπέ και ΙσάΣτον Αγιασμό της σχολής του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο βρέθηκαν ο αθλητικός διευθυντής, Πιέρ Ισά, και ο σύμβουλος της διοίκησης της ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ.

Το «παρών» στον Αγιασμό που τελέστηκε σήμερα στη σχολή του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο έδωσαν ο αθλητικός διευθυντής, Πιέρ Ισά, και ο σύμβουλος της διοίκησης της ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ. Μαζί τους ήταν και ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, Γρηγόρης Γεωργάτος, και ο σκάουτερ για τις μικρές ηλικίες, Γιώργος Αμανατίδης.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Οι κ.κ. Κριστιάν Καρεμπέ και Πιερ Ισά βρέθηκαν στην σχολή της ομάδας μας στο Ηράκλειο, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός. Πλήθος από παιδάκια, όπου ήταν όλα ντυμένα στα «ερυθρόλευκα», μόλις είδαν τα δύο στελέχη του Ολυμπιακού, χάρηκαν ιδιαίτερα και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες μαζί τους, ενώ πήραν και πολλά αυτόγραφα.

Και οι γονείς που βρέθηκαν εκεί, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι βλέποντας τα παιδάκια τους να απολαμβάνουν την παρουσία των ανθρώπων της ομάδας μας.

inner

Νωρίτερα υπήρξε… αποθέωση και για τον Διευθυντή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Γρηγόρη Γεωργάτο, αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους του Θρύλου, καθώς στον χώρο βρέθηκαν ο σκάουτερ της Ακαδημίας, Γιώργος Αμανατίδης, ο σκάουτερ της ομάδας μας, Γιώργος Κοκολάκης, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ακαδημίας, Φώτης Στρακόσια και ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας, Θόδωρος Ελευθεριάδης.

inner

Ο υπεύθυνος στην σχολή του Θρύλου στο Ηράκλειο, Γιάννης Σχοιναράκης, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στο προπονητικό τιμ των Ακαδημιών στο Ρέντη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος γι’ αυτό που έγινε σήμερα! Δεν το περίμενα. Εδώ και δύο μήνες βρίσκομαι στην Αθήνα στο προπονητικό τιμ των υποδομών στο Ρέντη και δίπλα μου έχω έναν από τους ιδρυτές. Οι δυο μας ήμασταν το 2011 όπου ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Τον Γιώργο τον Γενιτσαρίδη, έναν φίλο και πλέον υπεύθυνο εδώ στην Ακαδημία. Μιλούσαμε από το τηλέφωνο και μου μετέφερε κάποια πράγματα, αλλά αυτό που είδαμε χθες στο αεροδρόμιο και στο ξενοδοχείο δεν έχει ξαναγίνει! Τόσο πολύ κόσμος να θέλει να υποδεχθεί την ομάδα του Ολυμπιακού, όπως και επίσης αυτό που έγινε σήμερα εδώ με τον Αγιασμό και με το επιτελείο του Ολυμπιακού που παρευρέθηκε στις εγκαταστάσεις μας».

inner

Από την μεριά του, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει και… τρέχει όλο το πρότζεκτ του Ηρακλείου αντί του κ. Σχοιναράκη, ο Γιώργος Γενιτσαρίδης, πρόσθεσε: «Εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω δίπλα μου τον Γιάννη, που είναι μακριά μας τώρα τρεις μήνες, αλλά είναι ιδιαίτερη χαρά και ας είναι μακριά μας, γιατί εκεί που είναι έκανε ένα μεγάλο βήμα. Συνεχίζουμε την δουλειά που ξεκινήσαμε μαζί. Δεν αλλάζει κάτι. Ο Γιάννης βρίσκεται εδώ συνέχεια μαζί μας με την σκέψη και το… τηλέφωνό του. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά. Να ετοιμάσουμε καλά παιδιά για την κοινωνία, σωστούς αθλητές και όσοι από αυτούς αξίζουν να παίξουν ποδόσφαιρο, ας ζήσουν το όνειρό τους».

inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναβλήθηκε λόγω χιονόπτωσης…!

Δεν διεξήχθη τελικά η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στην Αμκάρ και την Ντιναμό Μόσχας, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League.

Αναβλήθηκε λόγω χιονόπτωσης…
Από το βράδυ της Παρασκευής ήταν έντονη η χιονόπτωση στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η πρώτη αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρησης της Αμκάρ με την Ντιναμό Μόσχας.

Ωστόσο, ο αγωνιστικός χώρος κρίθηκε ακατάλληλος και πλέον αναμένεται η απόφαση της λίγκας για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Είναι η χαρά του αθλητή αυτά τα ματς»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης δεν περιμένει να επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Άρη, ενώ τόνισε ότι αυτές οι αναμετρήσεις αποτελούν ευχαρίστηση για τους παίκτες.

«Είναι η χαρά του αθλητή αυτά τα ματς»
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου (18/10, 17:00) τον Άρη στο «Nick Galis Hall» και ο Κώστας Χαραλαμπίδης άφησε να εννοηθεί ότι η ομάδα του δεν καταλαβαίνει από έδρες. Εξάλλου, ο «δικέφαλος του Βορρά» έφυγε με τη νίκη από τη Σμύρνη στο ματς με την Καρσίγιακα. Ο 38χρονος γκαρντ τόνισε μέσω της Nova ότι αυτά τα παιχνίδια είναι η χαρά του αθλητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τις δώδεκα παρατάσεις στα τελευταία έξι ματς της ομάδας του: «Δεν έχω μετρήσεις πόσες παρατάσεις έχουμε παίξει τελευταία αλλά είναι αλήθεια πως είναι αρκετές. Στα δυο τελευταία (σ.σ. παιχνίδια) έχουμε παίξει σίγουρα τρεις παρατάσεις, το ξέρω. Το παιχνίδι στην Τουρκία ήταν μια επαγγελματική νίκη - θα έλεγα - μέσα σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια ομάδα η οποία έχει μεγάλο κίνητρο κι αντίστοιχα ισχυρές βλέψεις. Τους τελευταίους μήνες έχει κατακτήσει δυο τίτλους στην Τουρκία. Σε πολύ κόσμο μπορεί να μην είναι γνωστή αλλά είναι μεγάλη δύναμη αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και τ’ ότι κερδίσαμε μέσα εκεί, σε μια τόσο δυνατή έδρα, μας κάνει να γεμίζουμε αυτοπεποίθηση και να βλέπουμε πολύ αισιόδοξα το μέλλον μας στη διοργάνωση».

Πώς ήρθε αυτό το αποτέλεσμα;

«Είχαμε ένα αγωνιστικό πλάνο, το οποίο δεν άλλαξε καθόλου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ούτε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Νομίζω ότι η προσήλωσή μας σ’ αυτό το πλάνο μας έδωσε τη νίκη. Ήμασταν πολύ προσηλωμένοι στην άμυνα και σε καίρια σημεία του παιχνιδιού που φάνηκε ότι μπορούσε να ξεφύγει η Καρσίγιακα στο σκορ, ακριβώς εκεί δείξαμε χαρακτήρα κι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις».

Αναφέρθηκες ήδη στο κέρδος της αυτοπεποίθησης και πως μπορεί να επιδρά στην ομάδα ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Πέραν αυτού, ποιά είναι η σημασία αυτής της νίκης;

«Η σημασία μιας νίκης σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι δεδομένη. Δηλαδή . παίζουμε για να κερδίζουμε και τα’ ότι έχουμε ξεκινήσει με νίκες σε κάθε παιχνίδι που έχουμε δώσει σε όλες τις διοργανώσεις, αυτό μας δυναμώνει για τη συνέχεια. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε πως είναι κάτι παραπάνω από μια νίκη. Δεν αεροβατούμε, ούτε πετάμε στα σύννεφα επειδή κάναμε δυο νίκες σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Συνεχίζουμε, έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, στο τέλος».

Φιλικά, Κύπελλο, Πρωτάθλημα, Ευρώπη και πάλι Πρωτάθλημα. Διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ανησυχείτε για τον παράγοντα κόπωση και δεν το αναφέρω ως άλλοθι.

«Οχι και πιστέψτε με, μέχρι να τελειώσει αυτό το σερί των αγώνων δε θα το επικαλεστούμε ποτέ ως άλλοθι για κάποια μας απόδοση. Είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε ότι αυτή θα είναι η ρουτίνα μας, η καθημερινότητά μας και το πρόγραμμά μας μέχρι - τουλάχιστον - τα Χριστούγεννα κι οφείλουμε ν’ ανταπεξέλθουμε. Θα βρούμε τον τρόπο και τις δυνάμεις».

Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα σηματοδοτεί και την επόμενη, αγωνιστική σας υποχρεώση, που είναι ένας μεγάλος αγώνας - ειδικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης - Αρης εναντίον ΠΑΟΚ, στην έδρα του πρώτου. Οι σκέψεις σου σχετικά;

«Πήραμε πολύ καλές παραστάσεις από τον αγώνα που παίξαμε, τον ευρωπαϊκό για το τι ατμόσφαιρα περιμένουμε. Είναι δεδομένο ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν αντιπαλότητα κι έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά για μένα, αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, είναι η ευχαρίστηση κι η χαρά του αθλητή το να παίζεις σε τέτοιους αγώνες και σε τέτοια γήπεδα. Παίζουμε για να μας βλέπει ο κόσμος και ν’ απολαμβάνει. Οπως σου είπα, αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, εγώ θα το ευχαριστηθώ και θα το χαρώ. Το τί θα γίνει θα το δούμε».

Φέρεις την ιδιότητα του αρχηγού της ομάδας και φέτος. Μια ιδιότητα που έχει ως βασική προϋπόθεση την εμπειρία. Επικαλούμενος αυτήν λοιπόν θέλω να σε ρωτήσω, πού κρίνονται αγώνες σαν κι αυτόν;

«Κατ'αρχήν να πούμε πως σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι ομάδες, είτε στην αρχή, είτε στο τέλος του πρωταθλήματος, όταν παίζουν μεταξύ τους, αυτές οι δυο οι συγκεκριμένες είναι κάτι το διαφορετικό. Οπότε δε μετράνε ούτε κάποιες νίκες, ούτε κάποιες ήττες όταν πας σ’ ένα τέτοιο ντέρμπι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εχουμε να δούμε αρκετά πράγματα όσον αφορά το αγωνιστικό μας πλάνο, δεν έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε αλλά αυτές οι δυο μέρες είναι πολύτιμες για μας και στο βίντεο και στο γήπεδο να δούμε πως θ’ ανταπεξέλθουμε και να δούμε τί ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Είμαι σίγουρος πως το τεχνικό επιτελείο δουλεύει αρκετές ημέρες και γι’ αυτό το παιχνίδι».

Η έδρα, ο κόσμος μπορούν να σταθούν ως βασικές αιτίες για ν’ αποδώσει κάποιος τον ρόλο του φαβορί στην ομάδα που αγωνίζεται εντός και στην προκειμένη περίπτωση στον Άρη;

«Οχι, για μένα όλοι αυτοί οι παράγοντες βρίσκονται μέσα στην εξίσωση ενός τέτοιου παιχνιδιού ούτως ή άλλως, οπότε ούτε ο κόσμος, ούτε το περιβάλλον, ούτε τυχόν παρουσίες ή απουσίες μπορούν να κάνουν διαφορές. Είναι άλλα πράγματα και για μένα είναι καθαρα αγωνιστικά αυτά τα κριτήρια».

Πόσο μοναδικός είναι ένας αγώνας Αρη - ΠΑΟΚ ή ΠΑΟΚ - Αρη;

«Ναι, για εμάς που έχουμε ζήσει και τα παιχνίδια πριν πολλά χρόνια ήταν μοναδικός και νομίζω πως εξακολουθεί να είναι, τουλάχιστον για τη Θεσσαλονίκη κι ευρύτερα για το ελληνικό μπάσκετ».

Τ' αποτελέσματα και των δυο ομάδων δείχνουν πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που προϊδεάζει γι’ ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι μια άποψη η οποία σε βρίσκει σύμφωνο;

«Δεν μπορώ να ενστερνιστώ μια άποψη που έχει να κάνει με τα’ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση γιατί για μένα είναι μια καθημερινή τριβή όλο αυτό. Δηλαδή, το να βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση έχει να κάνει με τη διάρκεια. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε πως έχουμε φτάσει σ' αυτό το επίπεδο γιατί νομίζω πως η ομάδα αυτή, μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έχει χτιστεί για ν' ανταπεξέλθει και για να μπορεί να είναι ικανή σε βάθος χρόνου σε όλα τα παιχνίδια. Είμαστε σε καλό . momentum, μπορώ να το πω αυτό κι αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μπορούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι σε όλα αυτά που προσπαθούμε και που έχουμε στο μυαλό μας».

Σ' αυτήν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δημιουργήθηκε ένας αστάθμητος παράγοντας για τους γηπεδούχους. Ο τραυματισμός του Τόμας, προκάλεσε την αντικατάστασή του από άλλον παίκτη. Από την εμπειρία σου, θυμάσαι ανάλογες περιπτώσεις ενός ανθρώπου που να ήρθε ξαφνικά σχεδόν από το . πουθενά και να είχε ρόλο ρυθμιστή σε μια τέτοια αναμέτρηση;

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μεν αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο σε απουσίες και σίγουρα - σ’ ότι αφορά τουλάχιστον τη δική μου ομάδα - δε θα εφησυχαστούμε για κάποια πράγματα. Σου είπα και πριν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες - κι είναι πάρα πολλοί - που μπαίνουν στην εξίσωση ενός τέτοιου παιχνιδιού, οπότε δεν μπορούμε να σταθούμε ούτε σε απουσίες ούτε σε παρουσίες. Εμείς έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και να διαμορφώσουμε σ’ ότι αφορά την ομάδα μας οπότε αυτά είναι θέματα του Αρη που θα πρέπει να τα δει».

Ολοκληρώνοντας, άλλες ομάδες την περσινή σεζόν άλλες στη φετινή. Για τον ΠΑΟΚ, κοινός παρονομαστής αναμφίβολα είναι ο προπονητής του. Υπάρχει όμως κάτι, έστω και σε επίπεδο νοοτροπίας, που θα μπορούσατε να επιστρατεύσετε από την περυσινή αντίστοιχη δοκιμασία σας, που είχε συνοδευτεί από θετικό αποτέλεσμα;

«Κατ' αρχάς τα δυο τελευταία χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα, δεν έχουμε χάσει από τον Αρη σε κανέναν αγώνα πρωταθλήματος, ούτε εντός, ουτε εκτός. Ο προπονητής, όπως είπες, είναι ο ίδιος συνεπώς η αγωνιστική φιλοσοφία και το προφίλ της ομάδας διαμορφώνονται από τον κόουτς. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα, ο κόουτς έχει μια απίστευτη ικανότητα να .. φτιάχνει τα παιχνίδια έτσι με τον τρόπο που θέλει κι ανάλογα με τον κάθε αντίπαλο που έχουμε και νομίζω ότι όπως προετοιμαζόμαστε για όλα τα παιχνίδια έτσι θα προετοιμαστούμε και γι' αυτό κατάλληλα».

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Προβάδισμα για νίκη έχει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη, όπως δήλωσε ο φόργουορντ των «κιτρίνων», Αλέξανδρος Βεζένκοφ. «Σε αυτά τα ματς μετρούν περισσότερο η ψυχή και η καρδιά», σχολίασε.

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ»
Θα περίμενε κανείς ότι με την ομάδα του να αγωνίζεται στην έδρα της θα της έδινε τον τίτλο του φαβορί… όμως ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον πλεονέκτημα για νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Nick Galis Hall». Πιθανόν να το έκανε για να μεταφέρει την ψυχολογική πίεση στον αντίπαλο. Ο 19χρονος φόργουορντ τόνισε μέσω της Nova πως τη νίκη θα πάρει η ομάδα που θέλει περισσότερο το ματς, διότι «σε αυτά τα ματς μετράει περισσότερο η ψυχή και η καρδιά».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Αλέξανδρε, έρχεται το «el clasico», πως το περιμένεις;

«Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, γιατί είναι ένα ντέρμπι της πόλης. Όμως δεν παύει να είναι ένα από τα 26 παιχνίδια που έχουμε στο πρωτάθλημα. Θα προετοιμαστούμε, όπως προετοιμαζόμαστε για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, απλά με την ιδιαιτερότητα ότι είναι ένα Αρης-ΠΑΟΚ, το οποίο έχει μια έξτρα πίεση».

Αγωνιστικά, που θα κριθεί;

«Ο τραυματισμός του Τόμας ίσως μας επηρεάσει λίγο, όμως φέραμε έναν καινούριο παίκτη τον Αντεγκμπόγιε. Θα προσπαθήσουμε όσο πιο γρήγορα να ενσωματωθεί κι αυτός στην ομάδα. Οσο για τον ΠΑΟΚ, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το έδειξε κερδίζοντας την Καρσίγιακα, όμως πιστεύω πως το αγωνιστικό-τακτικό κομμάτι θα είναι ελάχιστο, διότι σ΄ αυτά τα ματς μετράει περισσότερο η ψυχή και η καρδιά».

Και ο Αρης και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά φέτος. Πάνε στο ντέρμπι φορμαρισμένοι.

«Εντάξει, αλλά ένα τέτοιο ντέρμπι κανένας μας δεν θα το ήθελε τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα, ωστόσο και πέρυσι το βιώσαμε, παίζοντας τόσο νωρίς. Πράγματι και οι δύο έχουμε καλά πατήματα και αυτός που το θέλει περισσότερο θα είναι ο νικητής!».

Το "Nick Galis Hall" και η παρουσία 5 χιλιάδων φίλων του Αρη σας δίνει τον τίτλο του φαβορί;

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί, όμως αυτόν τον κόσμο θα προσπαθήσουμε να τον αξιοποιήσουμε και να μη μας δημιουργήσει έξτρα φόβο. Ολοι μαζί, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε, όμως πιστεύω ότι το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ σ΄ αυτή την αναμέτρηση».

Λόγω του υποβιβασμού της ποδοσφαιρικής ομάδας, στο μπασκετικό Αρης-ΠΑΟΚ πέφτει, πλέον, όλο το βάρος της αντιπαλότητας. Διπλό το βάρος για εσάς;

«Σίγουρα ο κόσμος περιμένει ακόμα πιο πολλά από εμάς. Εχουμε την πίεση, έχουμε το ειδικό βάρος του ότι παίζουμε σε μια ιστορική ομάδα και αφού έτσι τα΄ φερε η μοίρα αυτό να είναι το μοναδικό Αρης-ΠΑΟΚ για φέτος, θα δώσουμε το 1000% για να κάνουμε τον κόσμο να αισθανθεί καλύτερα, καθώς τελευταία δεν είναι και στα καλύτερά του. Επαναλαμβάνω, θα δώσουμε τα πάντα και μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος, που εύχομαι να είμαστε εμείς!».

Ο Πέδρο και το ροτέισον της Μπαρτσελόνα!!

Την Εϊμπάρ αντιμετωπίζει απόψε η Μπαρτσελόνα, με τον Λουίς Ενρίκε να έχει στο μυαλό του και τους προσεχείς αγώνες με τον Άγιαξ για το Champions League και τη Ρεάλ Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο και το ροτέισον της Μπαρτσελόνα
Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες δέκα μέρες για την Μπαρτσελόνα. Απόψε οι Καταλανοί υποδέχονται την Εϊμπάρ, έχοντας ως στόχο να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται την αναμέτρηση.

Ο λόγος είναι τα επόμενα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ για το Champions League και τη Ρεάλ Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα. Για αυτό τον λόγο ο Λουίς Ερνίκε παρουσιάζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ροτέισον σε όλες τις θέσεις, εκτός από μία.

Εκείνη του επιθετικού, με τον Πέδρο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Νεϊμάρ προέρχεται από τους αγώνες της εθνικής Βραζιλίας, έχοντας παίξει σε όλη τη διάρκεια και των δύο και σε συνδυασμό με τα μεγάλα ταξίδια χρειάζεται ξεκούραση.

Έτσι ο Καταλανός τεχνικός σκοπεύει να δώσει χρόνο συμμετοχής στον υψηλόσωμο φορ, διαψεύδοντας εκείνους που θεωρούν ότι δεν είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί.

«Προπονείται κάθε μέρα πριν από τον παιχνίδι με την Εϊμπάρ και θα είναι βασικός. Ήδη το ξέρει και σας το λέω. Δεν ξέρω πού βρίσκετε αυτές τις πληροφορίες», ήταν το σχόλιο του προπονητή της Μπαρτσελόνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού επί των «δράκων» (video)

Σαν σήμερα το 1995 ο Παναθηναϊκός νίκησε (1-0) εκτός έδρας την πολύ δυνατή τότε Πόρτο του αείμνηστου, Μπόμπι Ρόμπσον, παίζοντας για περίπου 60 λεπτά με δέκα παίκτες. «Χρυσός» σκόρερ ο Μάρκος.

Το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού επί των «δράκων» (video)
Ένα από τα πιο ιστορικά και δύσκολα «διπλά» του στην Ευρώπη πήρε ο Παναθηναϊκός πριν ακριβώς 19 χρόνια.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της Πόρτο στο «Ντας Άντας» για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη σε γκολ του Δημήτρη Μάρκου στο 40ο λεπτό, που νίκησε τον Βιτόρ Μπαία με σουτ έξω από την περιοχή.

Μάλιστα, η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε μείνει με δέκα παίκτες πέντε λεπτά νωρίτερα, όταν ο Αλέξης Αλεξούδης αποβλήθηκε, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη.

Το «τριφύλλι» με αυτό το αποτέλεσμα έφθασε τους έξι βαθμούς, καθώς είχε νικήσει στην δεύτερη αγωνιστική την Ναντ του Κλοντ Μακελελέ με 3-1. Το παιχνίδι της Αθήνας είχε λήξει 0-0, ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον όμιλο με 11 βαθμούς και προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης, παίρνοντας… μαζί του τη Ναντ. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Πορτογάλοι και η Άαλμποργκ που είχαν επτά και τέσσερις πόντους αντίστοιχα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πόρτο (Μπόμπι Ρόμπσον): Μπαία, Πίντο (55’ Φόλια), Σάντος, Άλβες, Κάρλος, Έμερσον, Σεκρετάριο (84’ Μπίνο), Μπάρος (76’ Κόουτο), Ντομίνγκος, Λάπατι, Ντρούλοβιτς.

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γιώργος Χ. Γεωργιάδης (Λαγωνικάκης), Καλιτζάκης, Μπορέλι (77’ Καπουράνης), Μάρκος, Γιώργος Σ. Γεωργιάδης, Γιώργος Δώνης (82’ Κολιτσιδάκης), Αλεξούδης, Βαζέχα.



Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει και το 2003 την Πόρτο στην έδρα της, αλλά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Ωστόσο, στο παιχνίδι του «Απ. Νικολαΐδης» η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο «λύγισε» (2-0) την αντίσταση της ελληνικής ομάδας με γκολ του Ντερλέι στην παράταση (103’), ενώ ο ίδιος παίκτης είχε κάνει το 1-0 στο 16ο λεπτό. Στην συνέχεια οι «δράκοι» κατέκτησαν την διοργάνωση, νικώντας την Σέλτικ του Χένρικ Λάρσον με 3-2 στην παράταση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία και… κόντρα για Ντιέγκο Κόστα!!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Ντιέγκο Κόστα να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 3 εβδομάδες, σύμφωνα με την «Telegraph», και o Ζοσέ Μουρίνιο αντέδρασε με τους χειρισμούς του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Αγωνία και… κόντρα για Ντιέγκο Κόστα
Τρεις εβδομάδες είναι πιθανό να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Ντιέγκο Κόστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Telegraph».

Όπως γράφει βρετανική εφημερίδα, ο διεθνής Ισπανός και πρώτος σκόρερ της Τσέλσι στη φετινή Premier League έχει αποκομίσει ένα χτύπημα στο δικέφαλο κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων του με την εθνική Ισπανίας.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Ζοσέ Μουρίνιο παρουσιάζετια ανήσυχος και εκνευρισμένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και επιρρίπτει ευθύνες στον προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

«Ναι, η ισπανική ομάδα έπαιξε στο Λουξεμβούργο την περασμένη Κυριακή. Τους έδωσα τον Ντιέγκο Κόστα, τον Φάμπρεγας και τον Αθπιλικουέτα. Τους έδωσα δύο ημέρες ρεπό, τη Δευτέρα και την Τρίτη, οπότε έπρεπε να εμφανιστούν στην προπόνηση της Τετάρτης στις 3 το μεσημέρι. Και ο Ντιέγκο ήταν εδώ τη Δευτέρα στις 9 το πρωί. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο δυνατός ήταν για να είναι εδώ στις 9 το πρωί της Δευτέρας», ήταν σχόλιο του Πορτογάλου προπονητή του βρετανικού συλλόγου στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αιχμές της μητέρας του Μπιανκί για τη FIA!!

Για πρώτη φορά η μητέρα του Ζιλ Μπιανκί μίλησε δημοσίως για την κατάσταση του γιου της και χαρακτήρισε «τεράστια μπίζνα» τη Formula 1, κατηγορώντας ευθέως τη FIA.

Αιχμές της μητέρας του Μπιανκί για τη FIA
Η οικογένεια του Ζιλ Μπιανκί ζει με το φόβο, αλλά την ίδια ώρα ελπίζει πως ο 24χρονος πιλότος της Formula 1 θα τα καταφέρει και θα κερδίσει τη δυσκολότερη μάχη που δίνει. Εκείνη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Γάλλος βρίσκεται εδώ και δεκατρείς μέρες στο νοσοκομείο, ύστερα από το τραγικό ατύχημα που είχε στην πίστα της Ιαπωνίας και ο πατέρας του, Φιλίπ, είχε περιγράψει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τι συμβαίνει όταν χτυπάει το τηλέφωνο.

Όλο αυτό το διάστημα, η Κριστίν Μπιανκί (μητέρα του Ζιλ) έχει κρατήσει το στόμα της κλειστό, αλλά αποφάσισε σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το συγκεκριμένο συμβάν να μιλήσει. Και, όπως είναι φυσικό τα λόγια μίας μητέρας φανερώνουν πάντα τους «ενόχους».

inner

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο Ζιλ δεν έχει συνείδηση. Αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, εκτός από το να κρίνω κάποιους ανθρώπους. Ξέρει, κάποιοι, λένε πράγματα για να αποφύγουν τις ευθύνες τους».

Με το σχόλιο αυτό η Κριστίν Μπιανκί «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνους τη FIA, η οποία είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας στη Σουζούκα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του RTL στον οποίο μίλησε η μητέρα του άτυχου πιλότου είπε: «Η F1 είναι μπίζνα, μία μεγάλη μπίζνα»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν έκανε έφεση για Μανωλά η Ρόμα!!

Την απόφαση να μην ασκήσει έφεση για την ποινή των δύο αγωνιστικών που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ιταλικής Λίγκας στον Κώστα Μανωλά έλαβε η διοίκηση της Ρόμα.

Δεν έκανε έφεση για Μανωλά η Ρόμα
Μετά την τιμωρία που είχε επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή του ιταλικού πρωταθλήματος στον Κώστα Μανωλά, η Ρόμα αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση για την ποινή των δύο αγωνιστικών για την κόκκινη που είδε δεχθεί στο ντέρμπι με τη Ρόμα.

Έτσι ο διεθνής στόπερ θα απουσιάσει από τους αγώνες με την Κιέβο Βερόνα (18/10, 19:00) και Σαμπντόρια (25/10).

Ωστόσο, θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ψηλά στο Top 10 Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός!!

Θέση στις δέκα καλύτερες φάσεις της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2014-15 έχουν Ολυμπιακός (Χάντερ), Παναθηναϊκός (Γκιστ). Ο Λούσιτς της Βαλένθια στην πρώτη θέση.

Ψηλά στο Top 10 Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός
Από μια θεαματική φάση έχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός στο Top 10 της πρώτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας της σεζόν 2014-15.
Το κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ (ύστερα από την ασίστ του Διαμαντίδη) στο 3:44 πριν το φινάλε της αναμέτρησης με την Τούροφ, που έκανε το σκορ 78-72 είναι στην τέταρτη θέση.

Ένα σκαλί πιο πάνω αυτό του Οθέλο Χάντερ, που συνεργάστηκε αρχικά με τον Βασίλη Σπανούλη και στην συνέχεια επικράτησε του πρώην «πράσινου», Ρομέιν Σάτο σε μια μονομαχία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Βαλένθια, μειώνοντας σε 9-8.

Η κορυφαία φάση της αγωνιστικής προέρχεται και πάλι από το ίδιο ματς, όχι όμως από παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Βλάντιμιρ Λούσιτς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Πάου Ρίμπας, νικώντας στον… αέρα τον Δημήτρη Αγραβάνη, που τον έστειλε στην γραμμή των βολών.

To highlight του φόργουορντ του «τριφυλλιού» και αυτό του σέντερ των ερυθρόλευκων» αναδείχθηκαν ως κορυφαία καρφώματα της Πέμπτης και της Παρασκευής αντίστοιχα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν χάνει κανένα ματς ο Μπέιλ!!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ θα γίνει σήμερα πρώτος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης σε συμμετοχές τη φετινή σεζόν, στο αποψινό παιχνίδι με τη Λεβάντε για την 8η αγωνιστική της Primera Division.

Δεν χάνει κανένα ματς ο Μπέιλ
Απόψε ο Γκάρεθ Μπέιλ θα γίνει ο μόνος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει ξεκινήσει σε όλα τα παιχνίδια τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Θα μπορούσε και ο Σέρχιο Ράμος να είναι στη σχετική λίστα, αλλά λόγω ενός τραυματισμού ο Ουαλός μεσοεπιθετικός περνάει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Η «βασίλισσα της Ευρώπης» έχει δώσει δώδεκα ματς από την έναρξη της σεζόν και ο διεθνής άσος δείχνει ασταμάτητος. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει αντικαταστήσει τον Μπέιλ σε δύο αγώνες (με την Ατλέτικο και τη Λα Κορούνια) και έτσι έχει παίξει σε 10 ενενηντάλεπτα.

Συγκεκριμένα, ο Ουαλός μετράει 1.049 λεπτά, με τον Κασίγιας να είναι στη δεύτερη θέση με 990΄ και τον Ράμος με 984΄.

Παρότι ο Ιταλός τεχνικός έχει κάποιες ανησυχίες για την αγωνιστική κατάσταση του 25χρονου παίκτη (που έπαιξε στα δύο παιχνίδια με Βοσνία και Κύπρο), όλα δείχνουν θα ξεκινήσει κανονικά και σίγουρα δεν πρόκειται να απουσιάσει από τις προσεχείς αναμετρήσεις με τη Λίβερπουλ και την Μπαρτσελόνα.

Σε αυτό το διάστημα ο διεθνής άσος έχει σκοράρει πέντε φορές, τέσσερις για το πρωτάθλημα και μία φορά για το Champions League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πριν την Ευρώπη και το ντέρμπι!

Στη μάχη ρίχνονται ξανά οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, με το μυαλό των Ευρωπαίων εκπροσώπων να είναι στραμμένο στις προσεχείς τους αναμετρήσεις και τους «αιώνιους» να μετρούν αντίστροφα για το ντέρμπι.

Πριν την Ευρώπη και το ντέρμπι
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Κρητικούς, μία νίκη που θα είναι η πρώτη τη φετινή σεζόν μακριά από το Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο μυαλό τους και την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Γιουβέντους για το Champions League και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής.

Από εκεί και πέρα, η Νίκη Βόλου υποδέχεται τον Πανθρακικό, έχοντας ως στόχο την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Αργότερα, έχουμε το ντέρμπι της Πελοποννήσου, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και αυτό το ματς έχει τη δική του ξεχωριστή αίγλη.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Οκτωβρίου

Νίκη Βόλου – Πανθρακικός (16:00, NS7)
Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (18:15, NS1)
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας
Εργοτέλης – Ολυμπιακός (20:30, NS1)
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Κυριακή 19 Οκτωβρίου

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (16:00, NS2)
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Καλλονή – Κέρκυρα (18:15, NS7)
Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης
Βέροια – Λεβαδειακός (18:15, NS6)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
Πλατανιάς – Ξάνθη (18:15, NS2)
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (20:30, NS1)
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30, NS1)
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονη (15:00, NS3)
Λεβαδειακός-Πανιώνιος (17:15, NS1)
Ατρόμητος-Εργοτέλης (19:30, NS2)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης (15:00, NS2)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (17:15, NS4)
ΠΑΟΚ-Βέροια (17:15, NS2)
Παναιτωλικός-Πανθρακικός (17:15, NS7)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30, NS1)
Skoda Ξάνθη-Νίκη Βόλου (19:30, NS3) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι αυτοκρατορίες που αντεπιτίθενται…!!

Το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, που βρίσκονται σε ανοδική τροχιά αφήνοντας πίσω τους τα προβλήματα του παρελθόντος, δεσπόζει στη δεύτερη αγωνιστική της Α1. Επιστροφή στο ΟΑΚΑ για ΑΕΚ, εκτός οι «αιώνιοι».

Οι αυτοκρατορίες που αντεπιτίθενται…
Άρης και ΠΑΟΚ έχουν φροντίσει από νωρίς φέτος να δείξουν πως είναι ισχυροποιημένοι. Και μπορεί ακόμη να απέχουν από το επίπεδο του παρελθόντος, όταν διεκδικούσαν οι δυο τους τον τίτλο, αλλά είναι σαφές πως έχουν κάνει σαφή βήματα προόδου και έχουν απαλλαγεί από πολλές «αμαρτίες» παλιών ετών.

Το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Nick Galis Hall» δεσπόζει στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής. Αμφότεροι προέρχονται από νίκες, οι μεν «κίτρινοι» στην Ελευσίνα, ο δε Δικέφαλος του Βορρά κόντρα στο Ρέθυμνο στο «Παλατάκι» κι απέναντι στην Καρσίγιακα στη Σμύρνη. Ο Δημήτρης Πρίφτης για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τόμας και Καραθανάση, αλλά ντεμπούτο θα κάνει ο Αντεγκμπόγε. Στον αντίποδα, ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, πλην της κόπωσης των παικτών του, που συμπληρώνουν τρίτο παιχνίδι σε μια εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στις 17:00, υπάρχουν τα άκρως ενδιαφέροντα επαρχιακά ντέρμπι μεταξύ Ρεθύμνου και ΚΑΟΔ, αλλά και Τρικάλων και Κοροίβου, ενώ ο Απόλλων Πατρών φιλοξενεί τον Πανελευσινιακό.

Την Κυριακή η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας εκεί μετά από επτά χρόνια. Η «Ένωση», που στην πρεμιέρα έχασε από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, θα έχει κανονικά στις τάξεις της τον Ντούσαν Σάκοτα, ο τραυματισμός του οποίου δεν αποδείχτηκε σοβαρός. Οι «κυανέρυθροι», που με το… εφηβικό ηττήθηκαν από τον Κολοσσό στη Νέα Σμύρνη, θα εμφανιστούν ενισχυμένοι με έξι παίκτες, αφού μετά την άρση απαγορευτικού ο Θανάσης Παπαχατζής υπολογίζει στους Ξανθόπουλο, Βεργίνη, Στρναντ, Φιτσπάτρικ, Κορόλεφ και Γουντς.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της αξιόμαχης Νέας Κηφισιάς χωρίς τους τραυματίες Παπαπέτρου και Πρίντεζη, τον ανέτοιμο Ντάρντεν και τον Σίμονς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά με… φόρα από τη νίκη στη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον Κολοσσό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που θα παραταχθεί σίγουρα χωρίς τον Νέλσον, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του Μαυροκεφαλίδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 18 Οκτωβρίου
17.00 Απόλλων Π.-Πανελευσινιακός Φούφης-Πουρσανίδης Γ-Παντελίδης (Σπυρίδωνος) Novasports 2 λεπτό προς λεπτό
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-Κόροιβος Κορομηλάς-Μπήτης-Τσώνος Β (Τσίργουλας) Novasports 2 λεπτό προς λεπτό
17.00 Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ Ψαριανός-Μητσόπουλος-Βαρδάλος (Μαγκανάς) Novasports 2 λεπτό προς λεπτό
17.00 Άρης-ΠΑΟΚ Αναστόπουλος Π-Καρακατσούνης-Παναγιώτου (Τσούλης) Novasports 3

Κυριακή 19 Οκτωβρίου
15.00 ΑΕΚ-Πανιώνιος Πηλοΐδης-Γκούμας-Παγώνης (Μαύρος) OTE Sport 3
17.00 ΑΕΝΚ-Ολυμπιακός Γκόντας-Καλδίρης-Μπίκας (Σταύρου) Novasports 3

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου
17.00 Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός Σχινάς-Ανδρικόπουλος-Θεονάς (Βιτζηλαίος) Novasports 1

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο 25/10
ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ 17:00
Άρης-Απόλλων Πατρών 17:00
Κόροιβος Αμαλιάδας-Ρέθυμνο 17:00
Πανιώνιος-Τρίκαλα 17:00
Πανελευσινιακός-Νέα Κηφισιά 17:00

Κυριακή 26/10
Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 12:30
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 17:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγή πλάνων!

Η απουσία του Ανάκογλου αναγκάζει τον Δέλλα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οπισθοχώρηση για Μάνταλο. Παραμένει στην θέση του ο Μπαρμπόσα.

Αλλαγή πλάνων
Ελαφρώς διαφοροποιημένη από την πρεμιέρα της Football League και σχετικά με το πώς σχεδίαζε να την παρατάξει ο Τραϊανός Δέλλας θα είναι η ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο τραυματισμός που υπέστη ο Δημήτρης Ανάκογλου κατά την διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ΄ ότι αρχικά φαινόταν και για την ακρίβεια πιο ύπουλος, με αποτέλεσμα να μην παρθεί το ρίσκο και ο 23χρονος μέσος να μείνει εκτός αποστολής.

Ο 38χρονος τεχνικός θα έχει, όπως αναμενόταν, σε αυτό τον ματς τον Σταύρο Μάνταλο, αλλά αναγκαστικά δεν θα τον χρησιμοποιήσει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Άλεξ Ντακόλ.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα καλύψει το κενό του Ανάκογλου και θα έχει πλάι του τον Κορδέρο. Ο Μπαρμπόσα θα παραμείνει σε ρόλο επιτελικού και στα «φτερά» θα είναι λογικά οι παίκτες που έπαιξαν κόντρα στον Παναιγιάλειο… οι Πλατέλλας, Ντούνης.

Ως γνωστόν ο Χρήστος Αραβίδης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, λόγω της αποβολής του προς το φινάλε της αναμέτρησης στο Αίγιο.

Εκτιμήθηκε ότι ο Ιβάν Μπρέσεβιτς θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να είναι σε κατάσταση να προσφέρει στην ομάδα. Ο Κροάτης επέστρεψε στις προπονήσεις την Τρίτη και μέχρι χθες φαινόταν ότι είναι αρκετά πιθανό να βρεθεί στην αποστολή. Το γεγονός όμως ότι δεν είναι τελικά, παρότι ο Ντακόλ είναι ο μοναδικός επιθετικός που θα έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ, λέει πολλά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θα θυμίζει… «Βικελίδης»!

Περισσότεροι από 3.500 οπαδοί του Αρη θα βρεθούν στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας για το παιχνίδι με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και η ατμόσφαιρα θα θυμίζει κάτι από… «Κλεάνθης Βικελίδης».

Θα θυμίζει… «Βικελίδης»!
Δυναμικό παρών ετοιμάζονται να δώσουν οι οπαδοί του Άρη στον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 3.500 φίλαθλοι αναμένεται να βρεθούν κοντά στην ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Οι Θεσσαλονικείς επιστρέφουν μετά από δέκα χρόνια και πέντε μήνες στο συγκεκριμένο γήπεδο (αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενοι), έχοντας ως τελευταία ανάμνηση το 1-1 με τον ΠΑΟΚ στις 22/05/04.

Στο αγωνιστικό, οριστικοποιείται καθώς φαίνεται η παρουσία του αριστεροπόδαρου Λιόνη στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού όσο περνά ο χρόνος απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μπορέσει ο Ψυχογιός να αγωνιστεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρίσιμο «τεστ» για Αθανασιάδη!!

Εντός της ημέρας θα κριθεί η συμμετοχή του Στέφανου Αθανασιάδη για την αυριανή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Ποιος ο πιθανός αντικαταστάτης του.

Κρίσιμο «τεστ» για Αθανασιάδη
Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο διεθνής επιθετικός δεν προπονήθηκε ούτε χθες με την υπόλοιπη ομάδα και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, αφού αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από την πρόσφατη συμμετοχή του στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας.

Το τεχνικό επιτελείο – σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ – αποφάσισαν ο 25χρονος παίκτης να δοκιμάσει μία και μοναδική φορά σήμερα και στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να αγωνιστεί.

Αυτή η δοκιμή θα γίνει στη σημερινή προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Τούμπα, την πρώτη μετά από δύο εβδομάδες στην έδρα της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο των Θεσσαλονικέων έγιναν απαραίτητες και σημαντικές εργασίες στον χλοοτάπητα. Από εκεί και πέρα, αν ο Αθανασιάδης δεν καταφέρει να παίξει, τότε στη θέση του θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζουν οι… μπουλντόζες!!

Αναγνωρισμένη και από την πολεοδομία είναι πλέον η «Αγια-Σοφιά» και τώρα απομένει ένα ακόμη βήμα, ώστε να γίνει εφικτή η έναρξη των έργων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Πλησιάζουν οι… μπουλντόζες
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με το γήπεδο που σχεδιάζει να χτίσει η ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι της Ένωσης που έχουν εδώ και καιρό στα χέρια τους τον νόμο του Κράτους πήραν και τους όρους δόμησης από την πολεοδομία της Νέας Ιωνίας, όπως αναφέρεται στην «Ώρα για Σπορ» με αποτέλεσμα το όνειρο της «Αγια-Σοφιάς» να είναι ακόμη πιο κοντά στο να πραγματοποιηθεί.

Για να μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο πρέπει αν ξεπεραστεί ένα ακόμη εμπόδιο…. Να βγει η οικοδομική άδεια. Από την ΠΑΕ λένε ότι οι διαδικασίες στο συγκεκριμένο θέμα προχωράνε τον τελευταίο καιρό με ταχύτατους ρυθμούς.

Η «Δικέφαλος 1924», όπως και οι άνθρωποι της «DIMAND» είναι σε συνεχή επαφή με τους μελετητές της ΔΟΚΚ (Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριολογικού Κανονισμού), που έχουν δείξει την ικανοποίηση τους με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθεί η έγκριση από την αρχιτεκτονική επιτροπή, που θα αποτελεί προάγγελο της οικοδομικής άδειας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με επιθετικές βλέψεις!

Με σύστημα 4-4-2 ετοιμάζεται να παρατάξει ο Γιάννης Αναστασίου τον Παναθηναϊκό στο αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, θέλοντας να σπάσει την κλειστή άμυνα των Κρητικών. Φανέλα βασικού για Καρέλη, Κλωναρίδη.

Με επιθετικές βλέψεις
Την εκτίμηση ότι το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ κρύβει παγίδες έχει μεταφέρει ο Γιάννης Αναστασίου στους παίκτες, όπως δήλωσε και χθες στη Nova.

Πρώτα από όλα η ομάδα προέρχεται από διακοπή μακριά διαρκείας και δεύτερον οι Κρητικοί αναμένεται να παίξουν αρκετά αμυντικά, αφού ο Τζενάρο Γκατούζο θα τοποθετήσει πέντε αμυντικούς στα μετόπισθεν.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός προτίθεται να παρατάξει με σύστημα 4-4-2 τους «πράσινους», αφού το 4-3-2-1 για τα δύσκολα παιχνίδια στην Ελλάδα και τα ματς στην Ευρώπη.

Μάλιστα, στο παιχνίδι με τους Ηρακλειώτες η διάταξη του «τριφυλλιού» θα είναι σε σχήμα ρόμβου με επιθετικό δίδυμο πιθανότατα τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη. Στα χαφ θα είναι οι Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς και Ατζαγκούν, ενώ θέση διεκδικεί και ο Ντίνας.

Δεν αποκλείεται να προφυλαχθεί – ξεκουραστεί ο Πράνιτς, ο οποίος έπαιξε και στα δύο παιχνίδια της εθνικής Κροατίας εν όψει των αγώνων με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τους Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή, προπονήθηκαν κανονικά χθες και τέθηκαν στη διάθεση του Αναστασίου για το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ. *Πηγή: sport-fm.gr*