Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κορωνιός: «Σημαντική λύση ο Τόμιτς»

Ικανός να συνεχίσει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν είναι ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άγγελος Κορωνιός. «Σημαντική λύση ο Τόμιτς», είπε για τον υπηρεσιακό τεχνικό των Πειραιωτών

Κορωνιός: «Σημαντική λύση ο Τόμιτς»
Ιδανική περίπτωση θεωρεί τον Μίλαν Τόμις ο Άγγελος Κορωνιός, ο οποίος με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Νίκο Ζέρβα υποστήριξε πως θα μπορέσει να κρατήσει την ισορροπία στον Ολυμπιακό.

Επιπλέον, ο παλαίμαχος γκαρντ των «ερυθρολεύκων» επισήμανε πως η καλή εμφάνιση ενάντια στην Βαλένθια ήταν κάτι αναμενόμενο, έπειτα την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, καθώς επανήλθε ψυχολογία.

Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στο εγχείρημα με τους τέσσερις κοντούς προς τα τέλος της τέταρτης περιόδου στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με τους Ισπανούς, ενώ δεν έχρισε κανένα φαβορί για την φετινή κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα του Ολυμπιακού με την Βαλένθια: «Δε νομίζω ότι έγινε κάτι μαγικό, μια αλλαγή προπονητή αλλάζει πάντα την ψυχολογία των παικτών, η ομάδα συσπειρώθηκε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Σε πρώτη φάση έχει παίξει μεγάλη σημασία η αλλαγή προπονητή».

Για το αν μπορεί να σταθεί ο Τόμις ως προπονητής: «Ο Μίλαν Τόμιτς είναι χρόνια στον Ολυμπιακό και ξέρει την ομάδα, τη νοοτροπία και την φιλοσοφία της. Θεωρώ πως μπορεί να είναι μια σημαντική λύση, αντί να πάρει κάποιον καινούριο προπονητή που θα θέλει να αλλάξει όλη την ομάδα και να την κάνει άνω κάτω. Ο Μίλαν είναι η καλύτερη λύση γιατί θα καταφέρει να κρατήσει την ισορροπία που υπάρχει».

Για την θέση που “πονάει” η ομάδα: «Ο Ολυμπιακός δεν πονάει κάπου, θεωρώ ότι είναι ενισχυμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θεωρώ πως έχει μεγάλη δύναμη τόσο στην αρχική πεντάδα όσο και στον πάγκο, αυτό το είδαμε κι εχθές που ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη διάρκεια και έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού με την Βαλένθια».

Για το χαμηλό σχήμα με τους τέσσερις κοντούς: «Τα τελευταία χρόνια και κυρίως στην περίοδο Ομπράντοβιτς το είδαμε αυτό, το να δοκιμάζει ένας προπονητής κάποιο διαφορετικό στυλ είναι ένα ρίσκο αλλά είναι καθαρά θέμα ικανότητας του προπονητή, εχθές ήταν μια πολύ καλή επιλογή, έγινε πιο αποτελεσματικός με τον Λοτζέσκι στο “4”, ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση».

Για το αν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό φαβορί: «Δεν υπάρχουν φαβορί στην Ευρωλίγκα και πέρυσι ήταν ένα τρανταχτό παράδειγμα. Κανείς δεν περίμενε την Μακάμπι κι όμως τα κατάφερε. Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα έχουν σημαντικό ρόλο φέτος. Δεν θεωρώ την Ρεάλ Μαδρίτης ως το απόλυτο φαβορί επειδή παίζει στην έδρα της, πρώτα απ’ όλα πρέπει να προκριθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: