Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Οι αυτοκρατορίες που αντεπιτίθενται…!!

Το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, που βρίσκονται σε ανοδική τροχιά αφήνοντας πίσω τους τα προβλήματα του παρελθόντος, δεσπόζει στη δεύτερη αγωνιστική της Α1. Επιστροφή στο ΟΑΚΑ για ΑΕΚ, εκτός οι «αιώνιοι».

Οι αυτοκρατορίες που αντεπιτίθενται…
Άρης και ΠΑΟΚ έχουν φροντίσει από νωρίς φέτος να δείξουν πως είναι ισχυροποιημένοι. Και μπορεί ακόμη να απέχουν από το επίπεδο του παρελθόντος, όταν διεκδικούσαν οι δυο τους τον τίτλο, αλλά είναι σαφές πως έχουν κάνει σαφή βήματα προόδου και έχουν απαλλαγεί από πολλές «αμαρτίες» παλιών ετών.

Το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Nick Galis Hall» δεσπόζει στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής. Αμφότεροι προέρχονται από νίκες, οι μεν «κίτρινοι» στην Ελευσίνα, ο δε Δικέφαλος του Βορρά κόντρα στο Ρέθυμνο στο «Παλατάκι» κι απέναντι στην Καρσίγιακα στη Σμύρνη. Ο Δημήτρης Πρίφτης για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τόμας και Καραθανάση, αλλά ντεμπούτο θα κάνει ο Αντεγκμπόγε. Στον αντίποδα, ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, πλην της κόπωσης των παικτών του, που συμπληρώνουν τρίτο παιχνίδι σε μια εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στις 17:00, υπάρχουν τα άκρως ενδιαφέροντα επαρχιακά ντέρμπι μεταξύ Ρεθύμνου και ΚΑΟΔ, αλλά και Τρικάλων και Κοροίβου, ενώ ο Απόλλων Πατρών φιλοξενεί τον Πανελευσινιακό.

Την Κυριακή η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας εκεί μετά από επτά χρόνια. Η «Ένωση», που στην πρεμιέρα έχασε από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, θα έχει κανονικά στις τάξεις της τον Ντούσαν Σάκοτα, ο τραυματισμός του οποίου δεν αποδείχτηκε σοβαρός. Οι «κυανέρυθροι», που με το… εφηβικό ηττήθηκαν από τον Κολοσσό στη Νέα Σμύρνη, θα εμφανιστούν ενισχυμένοι με έξι παίκτες, αφού μετά την άρση απαγορευτικού ο Θανάσης Παπαχατζής υπολογίζει στους Ξανθόπουλο, Βεργίνη, Στρναντ, Φιτσπάτρικ, Κορόλεφ και Γουντς.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της αξιόμαχης Νέας Κηφισιάς χωρίς τους τραυματίες Παπαπέτρου και Πρίντεζη, τον ανέτοιμο Ντάρντεν και τον Σίμονς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά με… φόρα από τη νίκη στη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον Κολοσσό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που θα παραταχθεί σίγουρα χωρίς τον Νέλσον, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του Μαυροκεφαλίδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 18 Οκτωβρίου
17.00 Απόλλων Π.-Πανελευσινιακός Φούφης-Πουρσανίδης Γ-Παντελίδης (Σπυρίδωνος) Novasports 2 λεπτό προς λεπτό
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-Κόροιβος Κορομηλάς-Μπήτης-Τσώνος Β (Τσίργουλας) Novasports 2 λεπτό προς λεπτό
17.00 Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ Ψαριανός-Μητσόπουλος-Βαρδάλος (Μαγκανάς) Novasports 2 λεπτό προς λεπτό
17.00 Άρης-ΠΑΟΚ Αναστόπουλος Π-Καρακατσούνης-Παναγιώτου (Τσούλης) Novasports 3

Κυριακή 19 Οκτωβρίου
15.00 ΑΕΚ-Πανιώνιος Πηλοΐδης-Γκούμας-Παγώνης (Μαύρος) OTE Sport 3
17.00 ΑΕΝΚ-Ολυμπιακός Γκόντας-Καλδίρης-Μπίκας (Σταύρου) Novasports 3

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου
17.00 Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός Σχινάς-Ανδρικόπουλος-Θεονάς (Βιτζηλαίος) Novasports 1

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο 25/10
ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ 17:00
Άρης-Απόλλων Πατρών 17:00
Κόροιβος Αμαλιάδας-Ρέθυμνο 17:00
Πανιώνιος-Τρίκαλα 17:00
Πανελευσινιακός-Νέα Κηφισιά 17:00

Κυριακή 26/10
Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 12:30
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 17:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: