Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Οι... Ισπανοί προς απόλυση!!

Ο Tim Stannard ασχολείται με τους τρεις προπονητές που είναι υποψήφιοι για να αρχίσουν τον χορό των απολύσεων στην Primera Division. Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των μικρομεσαίων ομάδων της La Liga, ζηλεύουν αυτό που συμβαίνει με την Εϊμπάρ. Αν και νεοφώτιστη, πρωτάρα και με ελάχιστα οικονομικά μέσα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της η ομάδα από τη Χώρα των Βάσκων έχει ξεκινήσει υπέροχα αυτή την περιπέτεια της. «Γιατί η Εϊμπάρ μπορεί κι εμείς όχι;» είναι ένα από τα θέματα που κάνουν τους αντιπάλους της να απορούν.
Δεν θα αργήσει λοιπόν η στιγμή που κάποιος από όσους δεν έχουν ξεκινήσει καλά, θα πληρώσει το μάρμαρο. Η αλήθεια είναι πάντως πως φέτος έχει αργήσει να έρθει η πρώτη απόλυση προπονητή στην Ισπανία. Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε ήδη τα πρώρα κρούσματα. Ποιοι όμως είναι οι αρχικοί υποψήφιοι για το ταμείο ανεργίας; Το FourFourTwo παρουσιάζει τη δική του εκτίμηση.
Βίκτορ Φερνάντεθ (Λα Κορούνια)
Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Ντεπορτίβο στην επιστροφή της στα σαλόνια, ο Φερνάντο Βάθκεθ απολύθηκε επειδή έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους. Εκείνος είχε προειδοποιήσει ότι η ομάδα είχε ανάγκη από μεταγραφές και γι αυτό τον έδιωξαν πριν ξεκινήσει η σεζόν. Τελικά δεν άργησε να αποδειχτεί ότι είχε απόλυτο δίκιο. Βέβαια στα ταμεία του συλλόγου χρήματα δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να γίνουν και πολλά επί τούτου.
Η Ντέπορ βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, έχοντας μόνο μία νίκη και 19 γκολ απθητικό, ενώ στην επίθεση έχει να περιμένει μόνο από τον Ελντερ Ποστίγκα. Δύσκολα πράγματα δηλαδή. Ωστόσο, ο κόουτς Βίκτορ Φερνάντεθ είναι πολύπειρος και ξέρει να παλεύει σε μάχες για παραμονή. Ισως γι αυτό να τον στηρίζει ακόμα δημόσια ο πρόεδρος, Τίνο Φερνάντεθ («Με τον προπονητή μας έχουμε ένα πλάνο μακράς διαρκείας και κάτι τέτοιο θέλει υπομονή»).
Αλμπέρ Φερέρ (Κόρδοβα)
Αν και τον λατρεύουν όλοι στην πόλη, επειδή ανέλαβε πέρσι στα μισά και οδήγησε την Κόρδοβα στην Primera Division έπειτα από 42 χρόνια, πλέον έχει αρχίσει και αμφισβητείται. Οι τέσσερις ισοπαλίες μπορεί να θεωρούνται καλές, αλλά έπειτα από επτά αγωνιστικές αγνοείται η νίκη και αυτό έχει φέρει γκρίνια. Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι η επίθεση, όπου οι τέσσερις επιθετικοί που υπάρχουν στο ρόστερ, δεν έχουν συνολικά ούτε ένα γκολ στο παλμαρέ τους. Κάπως έτσι η ομάδα παραμένει στην 19η θέση και απειλείται η δουλειά του Φερέρ.

ADVERTISEMENT
Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (Λεβάντε)
Αυτή η περίοδος είναι μαύρη για τη Λεβάντε τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Το όνομα του συλλόγου έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο με στημένα ματς, ενώ αγωνιστικά εμφανίζει κάκιστο πρόσωπο και απέχει ελάχιστα από την ουρά της βαθμολογίας. Η αμυντική αποτελεσματικότητα και το μαχητικό πνεύμα που υπήρχε πέρσι με τον Χοακίν Καπαρός, φέτος δεν εμφανίζονται πουθενά στο παιχνίδι της. Υπό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν παρουσιάζει τίποτα ιδιαίτερο και έχουν εξαφανιστεί τα ατού της. Η ομάδα από τη Βαλένθια έχει ηττηθεί και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της, δίχως μάλιστα να έχει σκοράρει.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: