Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Στο τέλος «μίλησε» η Φενέρ!

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ νίκησε 77-74 την Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη, με πρωταγωνιστές στο τέλος τους Γκούντελοκ και Χίκμαν.

Στο τέλος «μίλησε» η Φενέρ
Με νίκη μπήκε στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, 77-74 την αξιόμαχη Αρμάνι Μιλάνο για τον 3ο όμιλο. Για γερά… νεύρα καθ’ όλη τη διάρκειά της η αναμέτρηση, με τους Τούρκους να πετυχαίνουν στο τέλος τα κρίσιμα σουτ με τους Γκούντελοκ και Χίκμαν και να παίρνουν το πρώτο τους ροζ φύλλο για φέτος.

Ο αγώνας:

Με τον Γκούντελοκ να είναι «ζεστός» εκτελεστικά και να δημιουργεί, η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε 13-2 στο 4΄. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε επιθετικό πλουραλισμό, έπαιζε ομαδικά και δεν έκανε λάθη, την ώρα που η Αρμάνι ήταν απρόσεκτη και στηριζόταν αποκλειστικά στον Μπρουκς. Έτσι η τουρκική ομάδα πήρε προβάδισμα έντεκα πόντων στο δεκάλεπτο (26-15), έχοντας εγκλωβίσει τους Χάκετ και Κλέιζα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο «σφίγγοντας» την άμυνα τους, αλλά η Φενέρ εξακολουθούσε να διατηρεί προβάδισμα (35-28 στο 15΄). Κάπου εκεί οι τούρκοι έπαθαν μπλάκ άουτ, πέτυχαν μόλις ένα καλάθι στα τέσσερα τελευταία λεπτά και η Αρμάνι πήρε κεφάλι στο σκορ. Με σερί 13-0 και τον Μέλι να πετυχαίνει δέκα συνεχόμενους πόντους, πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 43-41 και η μάχη προμηνυόταν «καυτή».

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου. Η Φενέρ προσπάθησε και κατάφερε να πάρει σκορ από τους ψηλούς της, Μπιέλιτσα-Σαβάς, την ώρα που για την Αρμάνι σκόραρε αποκλειστικά πλέον ο Σάμουελς. Αμφότερες ανανέωναν πολλές κατοχές με επιθετικά ριμπάουντ και η ιταλική ομάδα μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, προηγούμενη με ένα πόντο. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου, η Φενέρμπαχτσε ανέκτησε μετά από αρκετή ώρα το προβάδισμα (64-60).

Για μία ακόμα φορά όμως το Μιλάνο αντέδρασε με καλή άμυνα και με πρωταγωνιστή τον Μος προηγήθηκε 69-68, 2’.56΄΄ πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με 5-0 σερί με τον Χίκμαν να εκτελεί και ο Γκούντελοκ έβαλε με τρίποντο (για το 76-71, 50΄΄ πριν το τέλος) την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη των τούρκων.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 41-43, 57-58, 77-74.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκούντελοκ 19 (3), Χίκμαν 9 (2), Μπιέλιτσα 11 (1), Άλτιντινγκ 2, Ερντέν 2, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς 8, Σαβάς 8, Ζόριτς 8, Βέσελι 6, Πρέλτζιτς 4.
Αραμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 5, Μπρουκς 9 (1), Τζεντίλε 15 (1), Μέλι 12 (2), Κλέιζα 6, Τζέιμς 4, Χάκετ 6, Σάμουελς 12, Μος 5 (1).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Λάτισεβς, Πέρες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: