Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Με τις ευλογίες ενός Παππά!!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα επικρατώντας της Τουρόφ.

Με τις ευλογίες ενός Παππά
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
 Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά στη διοργάνωση. Αυτό που μετράει είναι ότι κέρδισαν ένα ματς που δεν ήταν εύκολο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. Ο Παναθηναϊκός ακόμα είναι μια νέα ομάδα που οι παίκτες της τώρα συστήνονται στο παρκέ. Ακόμα δεν υπάρχει αγωνιστική ταυτότητα και για αυτό είναι πολύ σημαντική η νίκη.
Στο παιχνίδι με την Τουρόφ είδαμε πως ο Παναθηναϊκός άπλωσε το ρόστερ του. Δεν βασίζεται μεμονωμένα σε έναν-δύο παίκτες. Αυτό φυσικά πιστώνεται στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος παίρνει από τους παίκτες του όσα μπορεί. Ο Παναθηναϊκός βοηθιέται από τον πάγκο, με τους παίκτες του να δηλώνουν «παρών» και να καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους.
Πέρσι το ρόστερ ήταν πολύ κοντό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και φέτος. Αυτό φαίνεται όχι μόνο από την κατανομή του σκορ (Σλότερ 16π., Παππάς 16π., Γιάνκοβτις 13π., Μπλουμς 11π., Μπατίστα 10π.) αλλά και του ranking (Παππάς 19, Σλότερ 14, Γιάνκοβιτς 14, Μπατίστα 11, Μπλουμς 11). O Παππάς δείχνει πως ανεβαίνει σκαλοπάτια και πως θα φέτος θα είναι διαφορετικός προς το καλύτερο. Ο Γιάνκοβιτς, ο Μπατίστα και ο Μπλουμς έδωσαν λύσεις, ενώ ο Γκίστ όταν θα είναι 100% υγιής, θα αποτελέσει βαρόμετρο. Ο Διαμαντίδης, ο οποίος φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, χρησιμοποιήθηκε σωστά. Έτσι πρέπει να χρησιμοποιείται για να είναι έτοιμος και στο 100% στα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν. Επίσης μην ξεχνάμε και την απουσία του Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Αυτό που κρατάμε από το παιχνίδι με την Τουρόφ είναι πως ο Παναθηναϊκός διάβασε σωστά το ματς. Όταν το ματς πήγε κοντά, ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ως ομάδα. Δεν τον έπιασε πανικός – όπως γινόταν πέρσι – και αυτό οφείλεται στο μακρύ ρόστερ. Ακόμα και αν ο αντίπαλος δεν προκαλεί δέος ο Παναθηναϊκός, όταν χρειάστηκε, διάβασε σωστά τα μις ματς και οι παίκτες του πήραν πρωτοβουλίες.  Ο Παναθηναϊκός έδειξε θετικά σημάδια, αλλά ακόμα είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα.
Υ.Γ: Ο Μάρντι Κόλινς δεν έκανε όντως για τον Ολυμπιακό. Σε ακόμα ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό – όπως και πέρσι στους τελικούς της Α1  – ήταν πολύ καλός. Ο Κόλινς απέναντι στον Παναθηναϊκό κι εκτός έδρας είχε ranking 29 (23π., 7/15δ., 2/3τρ., 3/7β., 9ρ., 1κλ., 2λ., 5ασ.)  και πήγε να πάρει το ματς μόνος του.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: