Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πήρε... κεφάλι η Σεβίλλη!!

Η Σεβίλλη πέρασε με σκορ 1-0 από την έδρα της Ρασίνγκ Σανταντέρ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Πήρε... κεφάλι η Σεβίλλη
Σε θέση ισχύος για την πρόκριση στις κορυφαίες «16» του Κυπέλλου Ισπανίας μπήκε η Σεβίλλη που επικράτησε εκτός έδρας της Σανταντέρ με σκορ 1-0.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο 5’ από τον Τζάιρο και παρά το γεγονός πως οι Ανδαλουσιάνοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 52’, λόγω αποβολής του Κόκε, κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και καλούνται πλέον να το υπερασπιστούν στη ρεβάνς για να περάσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που παίζει κάθε ομάδα):

Παρασκευή 6/12

Γέιδα (Γ)-Μπέτις 1-2
(57’ Μίγια-27’ πεν. Βερδού, 43’ Μολίνα)

Βιγιαρεάλ-Έλτσε 1-2
(23’ Ντος Σάντος – 61’ Πελεγκρίν, 66’ Μποάκιε)

Αλγκεθίρας (Γ)-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(64' Αλφάρο - 59' Γκριζμάν)

Ράσινγκ Σανταντέρ (Γ)-Σεβίλλη 0-1
(5' Τζάιρο)

Καρταχένα (Γ)-Μπαρτσελόνα 23:00
Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο 23:00

Σάββατο 7/12

Σαντ Αντρέου (Γ)-Ατλέτικο Μαδρίτης 17:00
Τζιρόνα (Β)-Χετάφε 19:00
Θέλτα-Μπιλμπάο 21:00
Σάτιβα (Γ)-Ρεάλ Μαδρίτης 23:00
Ουέλβα (Β)-Λεβάντε 23:00

Κυριακή 8/12

Αλκορκόν (Β)-Γρανάδα 13:00
Ταραγόνα (Γ)-Βαλένθια 18:00
Λας Πάλμας (Β)-Αλμερία 18:00
Ρεάλ Χαέν (Β)-Εσπανιόλ 20:00
Μάλαγα-Οσασούνα 22:00
Πηγή: sport-fm.gr

«Μπάμ»-περγκ στην Πόλη!!

Η Μπάμπεργκ έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη με 89-78 ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλευε μόνος του ο Βασιλειάδης με 18 πόντους.

«Μπάμ»-περγκ στην Πόλη!
Θύμα έκπληξης έπεσε η φλύαρη Αναντολού Εφές γνωρίζοντας την ήττα με 89-78 από την Μπάμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι όχι απλώς έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση, αλλά πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός. Οι πρωταθλητές Γερμανίας μπήκαν δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τον Χόπσον και τον Τσίρμπες πρωταγωνιστές εκατέρωθεν άρχισε το παιχνίδι, ενώ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ο Βασιλειάδης ήρθε ορεξάτος από τον πάγκο και με 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο βοήθησε την ομάδα του να κλείσει το ημίχρονο με 50-36. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι όδευαν σε μία άνετη νίκη, ήρθαν τα πάνω κάτω στη δεύτερη περίοδο. Ο Σάντερς ηγήθηκε της αντεπίθεσης των Γερμανών, που ροκάνισαν τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και πέρασαν μπροστά (71-73) με τρίποντο του Γκαβέλ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Οι παίκτες του Μαχμούτι αντέδρασαν σπασμωδικά και η Μπάμπεργκ έφτασε στην τρίτη της νίκη με ηγέτη τον Σμιθ πλησιάζοντας στον πόντο την Αναντολού Εφές.

Δεκάλεπτα: 18-18, 50-36, 64-57, 78-89.

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Μπαλμπάι , Βασιλειάδης 18, Ερντέν 8, Γκονλούμ 5, Σαβάνοβιτς 9, Γκόρντον 8, Χόπσον 17, Ντραγκίτσεβιτς 8, Πλάνινιτς 5.

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκόλντσμπερι, Σάντερς 9, Ράιτ 9, Τάντα, Βελίτσκοβιτς 11, Τζέικομπσεν 4, Γκαβέλ 13, Σμιθ 18, Τσίρμπες 12, Φίσερ 13.Πηγή: sport-fm.gr

Τη Δευτέρα «ανοίγει» το πόρισμα!!

arisfc
Στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών Άρη θα γίνει η παράδοση του πορίσματος της ΝΕΧΙΑ για τον διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ Άρης στο χρονικό διάστημα 2004-2012.
Σήμερα το πρωί αποπληρώθηκε στον ολοκληρωτικό βαθμό η οφειλή προς την εταιρία που ανέλαβε τον έλεγχο και έτσι η έκθεση θα παραδοθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ τη Δευτέρα στις 14:00 στα γραφεία του φορέα.
Το «παρών» θα δώσει σύσσωμο το ΔΣ της Κοινωνίας, ένας εκπρόσωπος από ΠΑΕ και ΑΣ, όπως επίσης και εκπρόσωπος από κάθε σύνδεσμο οπαδών.
Όπως είναι φυσιολογικό, το πόρισμα αρχικά θα αξιολογηθεί και εν συνεχεία θα δοθεί στη δημοσιότητα για να μάθει ο κόσμος του Άρη την αλήθεια για τα πεπραγμένα στην ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια.
Πηγή: arenafm.gr

«Πως διασύραμε τον ΟΣΦΠ»

thiasos4
Στον Arena FM 89,4 μίλησαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Σωτήρης Μαυρομάτης και Μιχάλης Λεοντιάδης για την επική νίκη του “Δικεφάλου” επί του Ολυμπιακού πριν από 26 χρόνια με σκορ 6-1.
Αναλυτικά ο Μαυρομάτης δήλωσε:                 
Για τις αναμνήσεις της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού πριν από 26 χρόνια:
“Αυτό που θυμάμαι είναι πως ήμασταν τιμωρημένοι και έπρεπε να παίξουμε στις Σέρρες. Το γήπεδο ήταν βαρύ και είχαμε και προβλήματα τραυματισμών. Δεν ήμασταν πλήρεις. Αυτό που μου έχει μείνει είναι πως είχαμε πάρει τον Μιχάλη Λεοντιάδη από ομάδα μικρότερης κατηγορίας και είχε έρθει με μια προπόνηση αφού είχε αποκτηθεί. Εγώ είχα πάθει τράβηγμα και είχα μπει τραυματίας. Ακόμα και στο ζέσταμα θα μπορούσα να έχω πάθει θλάση και να μέναμε με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά, κερδίσαμε και με πολύ μεγάλο σκορ. Το 6-1 είναι η μεγαλύτερη νίκη στα μεταξύ παιχνίδια των δύο ομάδων. Δεκαπέντε μέρες μετά το παιχνίδι πήραν τον Λίμπρες. Στο τέλος της χρονιάς πήγα στον Ολυμπιακό και εγώ καθώς τελείωνε το συμβόλαιο μου”.
Για την κατάσταση του Ολυμπιακού εκείνη την εποχή:
“Ο Ολυμπιακός ήταν στην εποχή του Κοσκωτά που είχε πάρει πάρα πολλούς παίκτες και δεν είχαν προλάβει να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους”.
Για το καλό κλίμα που υπήρχε στις τάξεις του ΠΑΟΚ:
“Ήμασταν μια πάρα πολύ καλή και δεμένη ομάδα. Υπήρχαν άριστες σχέσεις και διοικητικά και αγωνιστικά. Πολύ δύσκολα μας κέρδιζε ο οποιοσδήποτε. Στο τέλος κάθε προπόνησης μαζευόμασταν όλοι μαζί και λέγαμε τα πάντα. Ήμασταν δεμένοι, προπονημένοι και μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πηγαίναμε να πατήσουμε τον αντίπαλο όπως και να λεγόταν. Ο Μιχάλης (Λεοντιάδης) ήταν το πειραχτήρι της ομάδας”.
Για την άμεση προσαρμογή του Λεοντιάδη στον ΠΑΟΚ:
“Μου έκανε εντύπωση πως προσαρμόστηκε ο Λεοντιάδης από την Τρίτη Εθνική μέσα σε τρεις μέρες. Αυτό δείχνει μεγάλη ποιότητα ποδοσφαιριστή”.
Για το τέρμα που πέτυχε επί του Ολυμπιακού:
Έκανε ένα φάουλ ο Σίγκας πήρα την μπάλα και αποφάσισα κατευθείαν να σουτάρω από τα 30 μέτρα. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
“Γίνονται θετικά βήματα προς το καλύτερο. Πρέπει γενικότερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ανεβαίνει για να μην ήμαστε σε αυτή τη κατάσταση”.
Αναλυτικά ο Λεοντιάδης δήλωσε:
Για την “εξάρα” στον Ολυμπιακό:
“Είχα έρθει τετάρτη και Κυριακή έπαιξα με τον Ολυμπιακό. Με είχε βάλει κατευθείαν ο προπονητής σε έναν παιχνίδι σε ένα σημαντικό παιχνίδι με πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ο κύριος Κοσκωτάς είχε πάρει τη αφρόκρεμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου όμως έφαγε την εξάρα και έφυγε. Ο Λίμπρες με είχε βάλει σε ένα παιχνίδι και με είχε κρατήσει στο παιχνίδι δέκα λεπτά. Εγώ τον έβριζα που με είχε βγάλει αλλά αυτός απλά με προστάτευε για να με χρησιμοποιήσει με τον Ολυμπιακό”.
Για το καλύτερο τέρμα σε εκείνο το παιχνίδι:
“Το καλύτερο γκολ ήταν η “σουτάρα” του Μαυρομάτη από τα 30 μέτρα. Πολύ σημαντικό ήταν και το τέρμα του Σίγκα το οποίο το πέτυχε με ένα “ιδιαίτερο” μέρος του σώματος του”.
Για το κλίμα στον ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή:
“Όλα τα παιδιά ήμασταν μια οικογένεια εκεί μέρα. Ήμασταν δεμένοι και μια παρέα”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
“Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε πολλές μεταγραφές για να χτυπήσουμε πρωτάθλημα. Έχει την ικανότητα ο κ.Σαββίδης να κάνει την ομάδα ακόμα δυνατότερη”.
Πηγή: arenafm.gr

«Στο ψυγείο η έφεση»

3149_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός που χειρίζεται το άρθρο 99 στον Άρη Σπύρος Xριστοφορίδης, για τα νομικά θέματα και την επόμενη μέρα στις τάξεις των “κίτρινων”.
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στον Arena fm 89,4:
Για την υπόθεση Ξηροκώστα:
“Με την υπόθεση Ξηροκώστα θα πιάσουμε 30 χρόνια. Από το 1995 υπάρχει η ιστορία και ακόμα δικάζεται. Δε θέλω να αναγκάζομαι να κρίνω δικαστικές αποφάσεις και να γίνομαι γραφικός αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αναφερθούν. Καταρχάς δεν ευθύνεται ο Άρης για το γεγονός πως όλοι οι οπαδοί κατέβηκαν προς τα κάτω να πανηγυρίσουν στο γκολ του Νικολαΐδη. Είπε ο Γράντας τρέξτε προς τα κάτω; Από εκεί και πέρα σε αυτή την υπόθεση αρχικά είχαμε δικαιωθεί, στη συνέχεια ο Ξηροκώστας είχε μια περίεργη δικαίωση στο εφετείο, κάναμε μια αναίρεση πριν 2 μήνες και τώρα περιμένουμε την απόφαση”.
Για την έφεση που μπορεί να κάνει ο Άρης στο θέμα του άρθρου 99:
“Μας δόθηκε μια εντολή για να κάνουμε την έφεση, όμως μπήκε στο ψυγείο καθώς με το θέμα του επενδυτή πάγωσε η εντολή. Εμείς λόγο δικής μας ηθικής συνεχίζουμε το κείμενο. Στις 5 Νοεμβρίου είχε βγει η απόφαση και θα μπορούσε την επόμενη μέρα να ασκηθεί έφεση. Το ίδιο απόγευμα της μέρα που βγήκε η απόφαση για το άρθρο 99 έμαθα πως υπήρχε εντολή για να ετοιμαστεί η έφεση αλλά δύο μέρες αργότερα στη σύσκεψη όλων των φορέων η εντολή πάγωσε. Δε κάνω φυσικά κάποια μομφή για το πάγωμα της απόφασης. Η προθεσμία για την έφεση εκπνέει στις 27 Δεκεμβρίου και οι μέρες είναι μετρημένες”.
Για το γεγονός πως θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα διαβεβαίωνε την συμμετοχή του Κωνσταντινίδη στα οικονομικά του Άρη στον φάκελο για το άρθρο 99:
“Μπορούσε να υπάρχει προφορική εξέταση η επιστολή που θα έλεγε πως ο Κωνσταντινίδης έχει την ικανότητα να καλύψει την αύξηση. Αυτό θα ήταν ένα πολύ μεγάλο μπόνους. Εμείς ακόμα και την τελευταία μέρα μετά τη δίκη ζητούσαμε επιστολές και εγγυητικές που να δείχνουν πως υπάρχει ενδιαφέρον. Έκανε φιλότιμη προσπάθεια και η ΚΜΑ και ο κ. Ηλιάδης που είπε πως θα καλύψει κομμάτι της ΑΜΚ”.
Για την λήξη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου:
“Επειδή είχα συντάξει το έγγραφο γνωρίζω πως η εναρκτήρια προθεσμία  ήταν η 6η Ιουλίου και η προθεσμία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, το πρωί της Παρασκευής. Σαφώς όμως η μεταφορά των χρημάτων δεν είναι μια υπόθεση λίγων ωρών. Καταρχάς είναι θέμα δικαστικής προσπάθειας να ανοίξουν και οι λογαριασμοί η οποίοι είναι δεσμευμένοι”.
Για τις επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση που δε μπούνε τα χρήματα:
“Δυο είναι οι επιλογές. Είτε Προκηρύσσεται νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου όμως θα χρειαστούν μέρες για να γίνει το συμβούλιο και να παρθεί αυτή η απόφαση. Η δεύτερη λύση είναι να γίνει μεταβίβαση μετοχών με συμφωνητικό μεταβίβασης. Απαιτείται συνδυασμός κινήσεων. Άμα μπούνε χρήματα απαιτούνται συγχρονισμένες κινήσεις και με ασφυκτικές προθεσμίες θα πρέπει  ο Άρης να καταφέρει να αποδεσμεύσει τα χρήματα του”.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε»

GITSIOUDIS-610x320
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης.
Ο πρώην παίκτης του “Δικεφάλου” ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας που πέτυχαν την πολύ μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού του Κοκσωτά με το εμφατικό 6-1 πριν από 26 χρόνια και αναφέρθηκε στο ιστορικό εκείνο παιχνίδι.
Αναλυτικά είπε:
Για την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι:
“Είχαμε πάρα πολύ άγχος γιατί ο Κοσκωτάς είχε μαζέψει ότι καλύτερο υπήρχε στην Ελληνική αγορά. Ήμασταν πολύ καλοί, σοβαροί και δε πιστεύαμε αυτό που έγινε. Ήμασταν λίγο τυχεροί μπήκαμε μέσα με πάθος και μας βοήθησε και το σκορ. Το σκορ δε το πιστεύαμε ούτε  και εμείς, ήταν εκπληκτικό. Ποντάραμε πως παρά την ποιότητα των παιχτών του Ολυμπιακού δε θα είχαν τη συνοχή. Όσο καλούς ποδοσφαιριστές και να έχεις άμα δε έχουν δουλέψει μαζί δε κάνεις ομάδα. Είχε πάρει πολλούς παίκτες και θυμάμαι κάποιους που έλεγαν πως θα είναι καλά να πάνε και αυτοί”.
Για το γεγονός πως αποκτήθηκαν οι Λίμπρεχτς και Μπανιώτης μετά το τέλος του αγώνα:
“Αμέσως μετά την ήττα ο Κοκσωτάς πήρε τον Λίμπρεχτς και τον Μπανιώτη. Επιπλέον, ήθελε πάρα πολύ τον Μπορμπόκη, τον Τουρσουνίδη και άλλους”.
Για το σημερινό ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ πάει πάρα πολύ καλά και παλεύει όλα τα παιχνίδια. Έχει κάποιες διακυμάνσεις αλλά είναι μέσα σε όλους τους στόχους του. Μακάρι να συνεχίσει. Η πρώτη θέση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά φέτος είναι καλή ευκαιρία καθώς οι άλλες μεγάλες ομάδες είναι πολύ αποδυναμωμένες”.
Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης:
“Δε πρέπει η ομάδα να υποτιμάει τον αντιπάλο. Θεωρώ πως στα παιχνίδια που γίνονται οι ανατροπές φταίει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν εκτιμάει αρχικά τους αντιπάλους όσο θα έπρεπε και στη συνέχεια μπαίνει σε μια πολύ δύσκολη συνεργασία”.
Πηγή: arenafm.gr

Το «χαστούκι» στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά! (Vid)

paokoly
Σαν σήμερα, στις 6 Δεκεμβρίου 1987, ο ΠΑΟΚ έριχνε εξάρα (6-1) στον νεόπλουτο Ολυμπιακό του Γιώργου Κοσκωτά.
Μπορεί ο αγώνας να μην έγινε στην «καυτή» Τούμπα και να έγινε στο ουδέτερο γήπεδο των Σερρών καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν τιμωρημένος, ωστόσο η κερκίδα στις εξέδρες του σταδίου ήταν σαν να έπαιζε η ομάδα στην Θεσσαλονίκη.
Λίγες ημέρες πριν, είχε δώσει ελπίδες στον κόσμο του Ολυμπιακού η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το νέο “αστέρι” του επιχειρηματικού χώρου, τον Γιώργο Κοσκωτά, ο οποίος αμέσως  σκόρπισε χρήμα για να κάνει μεταγραφές και να ενισχύσει την ομάδα, η οποία μέχρι τότε δεν είχε ούτε μια νίκη στους 10 πρώτους αγώνες και με 5 βαθμούς όλους κ όλους, φιγούραρε στον πάτο της βαθμολογίας.
Ματαία όμως. Ντεμπούτο εκείνη την ημέρα για τον Ολυμπιακό στον αγώνα έκαναν οι Τσαλουχίδης, Πλίτσης, Μουστακίδης και Νεντίδης. Όμως και αυτοί δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι κόντρα στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την πιο βαριά ήττα στην ιστορία τους.
Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή για όλους. Ο Γιώργος Κοσκωτάς επιχείρησε και απόκτησε από τον ΠΑΟΚ τον τεχνικό της ομάδας Τάις Λίμπρεχτς, μοιράζοντας αρκετά εκατομμύρια στον τότε πρόεδρο του «Δικεφάλου» Χάρη Σαββίδη ώστε να τον πάρει στον Πειραιά.
Ο Ολλανδός τεχνικός αν και δεν τα πήγε τόσο καλά, κατάφερε να ξεμπλέξει τον Ολυμπιακό από την ζώνη του υποβιβασμού…
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 6-1
(7′ Μπάνον, 14′ Μαυρομάτης, 19′ Σίγγας, 42′ Μπανιώτης, 74′, 88′ Μπορμπόκης – 49′ Τσαλουχίδης)
ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64′ Τσιπλάκης), Μπάνον (60′ Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.
Ολυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46′ Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46′ Καπουράνης).




Πηγή: arenafm.gr

Επιθεωρητής Ζαγοράκης!

zagor
Στον χώρο που θέλει να χτίσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, το νέο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο για την ομάδα, βρέθηκε χθες (5/12) ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μαζί με μηχανικούς και τοπογράφους.
Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας και νυν σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, αναλαμβάνει δράση για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου και αρχικά, του κλειστού γηπέδου.
Οι μηχανικοί και οι τοπογράφοι με συνοδεία του Θόδωρου Ζαγοράκη, βρέθηκαν στην Θέρμη και οριοθέτησαν τον χώρο των γηπέδων, με βάση  τις ανάγκες των Κ20 και Κ17 της ομάδας του ΠΑΟΚ καθώς έχουν ρωτηθεί και οι ίδιοι οι προπονητές των μικρών ομάδων του «Δικεφάλου», για τις ανάγκες των “πιτσιρικάδων”.
Οι παραπάνω κινήσεις γίνονται για το λόγο πως πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος σε περίπτωση που εγκριθεί οριστικά η επένδυση.
Πηγή: arenafm.gr

“Ο Κωνσταντινίδης δε μιλάει αλλά πράττει”

stavros-dailakis-570
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην βουλευτής και προσωπικός φίλος του Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σταύρος Δαϊλάκης και αποκάλυψε πως ο επερχόμενος επενδυτής του Άρη είναι ένας χαμηλών τόνων άνδρας ο οποίος δε μιλάει αλλά πράττει.
Αναλυτικά είπε:
Για το προφίλ του Γιάννη Κωνσταντινίδη:
“Ο Κωνσταντινίδης είναι ένας ευγενής άνθρωπος χαμηλών τόνων. Είναι 65 ετών, έχει δύο παιδιά και μένει στη Δράμα. Ήταν παλαιότερα στο υπουργείο Ανάπτυξης στην εποχή Μητσοτάκη σε επιτελική θέση δίπλα στον υπουργού την περίοδο 1991-1993. Αυτή τη στιγμή είναι συνταξιούχος. Προσπαθεί στην Δράμα να φτιάξει ένα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων και μακάρι να το καταφέρει καθώς η περιοχή χρειάζεται θέσεις εργασίας. Υπάρχει μεγάλος πόνος στη Δράμα λόγω ενεργείας”.
Για το άμα έχει οικονομική ευχέρεια ο Κωνσταντινίδης:
“Αυτό δε θα το πω εγώ. Υπάρχουν αρμόδια όργανα που ελέγχουν τους ανθρώπους που αγοράζουν τις ΠΑΕ. Εγώ όταν ήμουν στη Δόξα ξεκαθάρισα πως ήμουν φτωχότερος πρόεδρος”.
Για την σχέση του με το ποδόσφαιρο:
“Ο Γιάννης είναι άνθρωπος που δε μιλάει αλλά κάνει. Δε θα τον ακούσετε να υπόσχεται αλλά θα το πράξει. Πήγαινε στο γήπεδο και ενδιαφερόταν με τη Δόξα και το ποδόσφαιρο. Ασχολείται με όλα όμως με διακριτικότητα.  Είχε σχέσεις με τη Δόξα αλλά όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο όλα σε τραβάνε”.
Για το πως δέχθηκε η κοινωνία της Δράμας την εμπλοκή του Κωνσταντινίδη με τον Άρη:
“Στη κοινωνία της Δράμας άλλοι χάρηκαν και άλλοι στεναχωρήθηκαν που δεν ασχολήθηκε με την Δόξα. Η ομάδα είναι καθαρή και είναι πορείας άξιο πως κανείς δε την αγοράζει”.
Για το άμα είχε αναφερθεί το όνομα του Άρη σε συζήτηση που είχε με τον Κωνσταντινίδη:
“Είχε αναφερθεί η κουβέντα στον Άρη και του είχα πει πως οι έξυπνοι επενδύουν στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ανθρώπους όπως ο Μελισανίδης, ο Σαββίδης και ο Γιαννακόπουλος. Θεωρώ πως θα έρθουν και άλλοι”.
Για τις σχέσεις του με εταιρείες του εξωτερικού:
“Έχει σχέση και με εταιρείες του εξωτερικού αλλά δε γνωρίζω ονομασίες. Έχει χρόνο να ασχοληθεί και είναι πολύ σημαντικό”.
Για την Δόξα Δράμας:
“Η Δόξα Δράμας τραβάει το δικό της δράμα και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τη λέξη δόξα στο όνομα της”.
Πηγή: arenafm.gr

Έφεση από τον Ολυμπιακό!!

MediaAssets
Ο Ολμπιακός άσκησε έφεση για την απόφαση της Ευρωλίγκας να τιμωρήσει την έδρα του με μία αγωνιστική για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ.
Η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας είχε τιμωρήσει το ΣΕΦ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί των Πρωταθλητών Ευρώπης στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ.
Ο Ολυμπιακός είχε το δικαίωμα έφεσης και τελικά την κατέθεσε, με την οριστική απόφαση να αναμένεται στις 10/12.
Πηγή: arenafm.gr

Εκπρόσωποι του Κλάουρε για τον Άρη στην Αθήνα!!

Άνθρωποι που λειτουργούν ως εκπρόσωποι του Βολιβιανού επιχειρηματία Μαρτσέλο Κλάουρε, φέρονται να βρέθηκαν πριν από μερικές ώρες στην Αθήνα, επισκεπτόμενοι τα γραφεία της ΕΕΑ και της ΕΠΟ όπως σε πανελλήνια αποκλειστικότητα, μετέδωσε πρώτο το «Αθλητικό Metropolis» στις 17:45!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησαν εσωτερική πληροφόρηση από την ΕΠΟ για τα διαδικαστικά που αφορούν την αγορά μετοχών μιας ΠΑΕ, αλλά και το κατά πόσο είναι εφικτή η άρση του περιορισμού μεταγραφικών κινήσεων σε περίπτωση εξόδου από το 99 και εξωδικαστικών συμβιβασμών με το σύνολο των πιστωτών.

Το όνομα του Μαρτσέλο Κλάουρε είχε έρθει στην επιφάνεια εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον Βολιβιανό επιχειρηματία, να έχει οικονομική επιφάνεια (περιουσία 8 δισεκατομμυρίων ευρώ) που αρκεί για να διαταράξει όλα τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Αρκεί φυσικά τα σενάρια να γίνουν πράξη, γιατί ο κόσμος του Άρη, δεν αντέχει άλλο...Πηγή: metrosport.gr

Τα χρόνια πολλά της ΠΑΕ Άρης στους τέσσερις Νίκους!!

Η ΠΑΕ Άρης ευχήθηκε χρόνια πολλά στους τέσσερις παίκτες της ομάδας, Αγγελούδη, Ψυχογιό, Τσουμάνη και Γκόλια, που σήμερα γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή με ένα γράφημα στο λογαριασμό της στο twitter Πηγή: metrosport.gr

Εγκώμια Μουρίνιο για Εθνική!!

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο στην εθνική μας ομάδα και την πρόοδό της την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι με δηλώσεις του σε ρουμανική ιστοσελίδα.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Στεάουα αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον προπονητή της Τσέλσι λίγες ημέρες πριν τις αναμετρήσεις της εθνικής μας ομάδας με την Ρουμανία, στην οποία ο «special one» εξηγούσε τις δυσκολίες που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν οι Ρουμάνοι, όπερ και εγένετο.

«Η Ελλάδα είναι σαν ένα φράγμα. Είναι δύσκολο να τη νικήσεις. Δύσκολο να τη νικήσει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος», εμφανίζεται να είπε αρχικά ο «Μου» στον Μπεκάλι και συνεχίζει αναφορικά με τον Σάντος: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ένας εξαιρετικός οργανωτής».

Σχετικά με την ταυτότητα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και τους παίκτες της Εθνικής, είπε: «Η Ελλάδα έχει ωριμάσει πολύ ως ομάδα, με την πάροδο των χρόνων και μέσα από τα αποτελέσματα που έχει φέρει εδώ και μερικά χρόνια. Σε όλο αυτό το πράγμα βοηθάει το γεγονός πως διαθέτει στις τάξεις της αρκετούς παίκτες άνω των 30 ετών, που έχουν την εμπειρία, τη σοφία και την ωριμότητα για να κάνουν αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Ξέρουν δηλαδή τι να κάνουν για να πάρουν αυτό που θέλουν». Πηγή: metrosport.gr

Δεν ξεκίνησε ο οικονομικός έλεγχος!!

Eξαιρετικά αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Ηρακλή καθώς έχουν περάσει δύο μέρες από την μέρα που η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε ότι θα ξεκινούσαν τον οικονομικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως από τους ανθρώπους απο την «Αναγέννηση Ηρακλής» είναι ότι δεν θέλουν να διαταραχθεί το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας πριν τον αγώνα με τον Αιγινιακό. Πηγή: metrosport.gr

Τα βρήκαν με τη Λίγκα ΠΑΟ και ΠΑΟΚ!!

Η Σούπερ Λίγκα ανακάλεσε τη διάταξη του άρθρου 23Β που είχε προκαλέσει την άσκηση αγωγής από τις πλευρές Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και το θέμα προς το παρόν φαίνεται ότι έχει λυθεί.

Τα βρήκαν με τη Λίγκα ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, για το θέμα που είχε προκύψει με τις αγωγές Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, η Λίγκα αποφάσισε να αποσύρει το επίμαχο άρθρο και με τη σειρά τους οι δύο ομάδες να μην προχωρήσουν στις αγωγές.

H κοινή ανακοίνωση Super League-Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ

Με πρωτοβουλία της Super League συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιό της για να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την άσκηση της αγωγής των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ κατά της Super League.

Μετά από μακρά συζήτηση ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Α. Η Super League και τα μέλη συμφώνησαν όπως η διάταξη του άρθρου 23Β του καταστατικού της Super League δεν ενεργοποιηθεί και ανακληθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση.

Β. Ταυτόχρονα με την ως άνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα παραιτηθούν του δικογράφου της αγωγής.

Γ. Αφού προηγηθεί διαβούλευση τουλάχιστον ενός μήνα, θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την πιθανότητα νέου σχεδίου διατάξεως και το τυχόν περιεχόμενο αυτής.

Δ. Η Super League και τα μέλη της δεσμεύονται ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση του Καταστατικού, πέραν των όσων αναφέρονται ανωτέρω, μέχρι και το πέρας των ως άνω Γενικών Συνελεύσεων.

Ε. Τόσο η Super League, όσο και οι ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ διατηρούν πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις θέσεις τους. Περαιτέρω τα μέρη δεν θα δικαιούνται να επικαλεσθούν οποιαδήποτε αποδυνάμωση των δικαιωμάτων τους εκατέρωθεν από τη σημερινή απόφαση.

«Δεν πρόκειται να το βάλω κάτω»

Αποφασισμένος να μην τα παρατήσει όσο αναφορά την δύσκολη θέση που βρίσκεται η ομάδα του Άρη είναι ο προπονητής, Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

«Δεν πρόκειται να το βάλω κάτω»
Ως πρόκληση βλέπει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς τη δύσκολη βαθμολογική θέση που έχει ο Άρης μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα μιλώντας στην Nova ωστόσο δηλώνει ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω.

Επίσης επισήμανε ότι τοέχει ξαναζήσει ανάλογη κατάσταση με την ΟΦΚ Βελιγραδίου πέρσι, όταν ανέλαβε την ομάδα που βρισκόταν στην τελευταία θέση και τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο πιστεύει ότι ο Άρης χρειάζεται μεταγραφές και τον Ιανουάριο θα προσπαθήσει να τις κάνει.

Στο τέλος υπογράμμισε ότι ο Εργοτέλης είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλές μονάδες και θεωρεί ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Πόσο ψυχοφθόρο είναι να προετοιμάζει κανείς μια ομάδα η οποία είναι τελευταία στον πίνακα;

«Πράγματι, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως εγώ δεν πρόκειται να το βάλω κάτω. Από τη στιγμή που ήρθα αντιμετωπίζουμε συνεχώς προβλήματα , όμως δεν θα τα παρατήσω και κάθε παιχνίδι θα το βλέπω ως ευκαιρία, ώστε η ομάδα να πάρει κάποιους βαθμούς και να το παλέψει. Δεν μπορεί κανένας να μ΄ απαγορεύσει, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, να το παλέψω μέχρι το τέλος. Εχω την αίσθηση πως σε ορισμένα παιχνίδια, δεν είχαμε μαζί μας την τύχη και αν είχαμε και καλύτερη διαιτησία, τα πράγματα δεν θα ήταν όπως τώρα. Δηλαδή, θα είχαμε παραπάνω τρεις με τέσσερις βαθμούς που σημαίνει πως δεν θα ήμασταν στην τελευταία θέση. Όμως η θέληση να πετύχουμε και να φύγουμε απ΄ αυτή τη θέση, είναι μεγάλη!».

Σας έχει τύχει άλλη φορά στην καριέρα σας να παλεύετε να ξεκολλήσετε από τον πάτο;

«Πέρυσι που είχα την ΟΦΚ Βελιγραδίου την 8η αγωνιστική είχε 1 βαθμό! Στο τέλος της σεζόν η ΟΦΚ Βελιγραδίου ήταν 5η στη βαθμολογία, έναν πόντο πίσω από την Ευρώπη και έπαιξε και ημιτελικό Κυπέλλου Σερβίας. Εχω, λοιπόν, εμπειρία από τέτοιου είδους καταστάσεις και ξέρω πως μπορείς να ξεφεύγεις απ΄ αυτά. Εχω τη γνώση. Μας περιμένει μεγάλη μάχη, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Θα έρθουν αποτελέσματα και ευχάριστα , αλλά και δυσάρεστα, όμως το σημαντικό για μένα είναι ότι οι φίλαθλοι του Αρη έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και δίνουν υποστήριξη. Αυτό απελευθερώνει τα παιδιά. Με αυτή την ατμόσφαιρα πιο εύκολα θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο».

Τι κάνατε, δηλαδή, στο Βελιγράδι και βγάλατε την ΟΦΚ από το αδιέξοδο;

«Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στη Σερβία υπάρχει διακοπή τριών μηνών, λόγω του Χειμώνα. Οπότε έχεις στη διάθεσή σου μία ακόμη προετοιμασία για να διορθώσεις ορισμένα πράγματα. Εδώ είναι πιο στενά, επειδή παίζεις συνεχώς. Συνεπώς θα είναι δυσκολότερα, αλλά έχω τη σκέψη για το πώς θα διορθωθούμε».

Θα χρειαστούν και μεταγραφές;

«Ναι, κανονικά η ομάδα είναι να ενισχυθεί. Άλλωστε όλες οι ομάδες τη μεταγραφική περίοδο θα προσπαθήσουν να γίνουν πιο δυνατές. Έτσι και ο Άρης με τα δεδομένα που έχει θα κινηθεί να ενισχυθεί».

Τον έμπειρο παίκτη που δικαιούται ο Άρης, άνω των 24 ετών, σε ποια θέση τον θέλετε;

«Εγώ πάνω απ΄ όλα σέβομαι τους παίκτες που έχω τώρα και την προσπάθεια που κάνουν και νομίζω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω τη θέση. Εχουμε σημαντικούς αγώνες μέσα στον Δεκέμβριο και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε και αυτό. Πάντως έχω εντοπίσει παίκτες και έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι χρειάζεται η ομάδα».

Για το ματς με τον Εργοτέλη, τι λέτε;

«Σέβομαι πολύ τον Εργοτέλη, διότι δείχνει σταθερότητα στο πρωτάθλημα. Είναι ομάδα με καλές μονάδες και δυνατή. Εμείς θα παρατάξουμε τη δική μας ομάδα όπως ξέρουμε και νομίζω στα 90 λεπτά να δείξουμε τη δύναμή μας και να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα».

Βελλής: «Υπάρχουν στημένα στη Σούπερ Λίγκα»

Την εκτίμηση πως στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν στημένα παιχνίδια εξέφρασε ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής. «Αν φτάσω στο αμήν, μπορεί να φύγω», τόνισε.

Βελλής: «Υπάρχουν στημένα στη Σούπερ Λίγκα»
Ο Σταμάτης Βελλής αντιλαμβάνεται πως δεν είναι όλα ρόδινα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχουν στημένα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να αποχωρήσει.

«Άνθρωποι που γνωρίζω και ασχολούνται με το στοίχημα μου είπαν μετά το ματς ότι θα βγει ύποπτος. Κατά τη γνώμη μου χειραγώγηση αγώνων συμβαίνει στην Σούπερ Λίγκα και θεωρώ ότι το ίδιο πιστεύει και η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τώρα αν αυτό γίνεται για βαθμολογικά οφέλη ή για στοιχηματικούς λόγους δεν το ξέρω», δήλωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να επιλαμβάνεται η αθλητική δικαιοσύνη και να υπάρχουν τιμωρίες ακόμη και με ενδείξεις. Άλλο η αθλητική δικαιοσύνη και άλλο η ποινική στην οποία χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία. Θυμάστε τί έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Μέταλιστ και τον αποκλεισμό τους από την UEFA. Αν το πάμε στο ποινικό δεν θα αποδειχθεί ποτέ τίποτα. Έρχονται χαρτιά σχεδόν ένα την εβδομάδα από την UEFA. Δε νομίζω ότι η UEFA θέλει να δυσφημήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς η UEFA ανησυχεί και πιθανώς να έχει την ίδια άποψη με μένα».

Ερωτηθείς γιατί βάζει τα λεφτά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, απάντησε: «Και τί να κάνω; Να φύγω; Και πέρσι στη Β' Εθνική το ίδιο συνέβαινε, όμως, εμείς πήγαμε όπως πήγαμε και τα καταφέραμε. Μπορεί κάποια στιγμή να φτάσουμε στο αμήν και να φύγουμε. Δεν το ξέρω. Μέχρι στιγμής το παλεύουμε. Το ότι το παλεύουμε δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε κιόλας. Δεν το λέω σαν δικαιολογία επειδή δεν πάμε καλά. Η ομάδα μας είναι στη θέση που της αρμόζει και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την βελτιώσουμε».

Μιλώντας για το ματς του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είπε: «Είναι δεδομένη η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, αντιμετωπίζουμε μια καλύτερη ομάδα και θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν έχω λόγο να μην έρθω αν και δεν θεωρώ την Τούμπα μια από τις πιο άνετες έδρες. Δεν φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα, αν συνέβαινε αυτό δεν θα ερχόμουν. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως σε άλλες έδρες αισθάνομαι πιο άνετα».

Σχολιάζοντας την προσφυγή Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στη δικαιοσύνη κατά της Σούπερ Λίγκας για την απαγόρευση κρίσεων, είπε: «Η μόνη ομάδα που στη συνεδρίαση της Λίγκας είπε όχι στην συγκεκριμένη διάταξη ήταν ο Απόλλων. Η στάση του ΠΑΟΚ ήταν ήξεις αφήξεις και ο Παναθηναϊκός ήταν απών. Κωλοτούμπα δεν θα κάνουμε, το αιτιολογήσαμε γιατί δεν είναι σωστή αυτή η ρύθμιση και δεν είμαστε στο άρμα κανενός. Ο, τι θεωρούμε σωστό θα το επικροτούμε και το αντίθετο. Συν τοις άλλοις η απόφαση αυτή παραβιάζει και το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας. Με εξέπληξε η στάση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, γιατί δεν ψήφισαν καθαρά "όχι". Δεν είμαι οπαδός της προσφυγής στα δικαστήρια παρά μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος και θίγεται το ποδόσφαιρο. Εμείς θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο και γι' αυτό δεν προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Από την άλλη, και ο Άρης προσέφυγε στο άρθρο 99 και κανένας δεν κινήθηκε εναντίον του. Και με τον ΟΦΗ συνέβη το ίδιο και δεν έγινε κάτι. Στα δικά μου μάτια ακούγεται επιλεκτική αυτή η πολιτική. Σήμερα περιμένω να μάθω το γιατί συμβαίνει αυτό. Παράλληλα, θεωρώ ότι ο νόμος είναι φωτογραφικός για μια ομάδα και έναν σταθμό, γι' αυτό ψήφισα εναντίον του. Η πολιτική που ακολουθείται από τον σταθμό δεν με εκπροσωπεί, με βρίσκει αντίθετο. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να φτάνω να νομοθετώ ειδικά γι' αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως Σαββίδης και Αλαφούζος έχουν συμμαχήσει κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, απάντησε: «Δεν το βλέπω αυτό, ούτε μου έχει κοινοποιηθεί κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να μην το ξέρω. Δεν θα με εκπλήξει να υπάρχει κιόλας. Είναι θεμιτό να συμβαίνει αυτό, αρκεί να λειτουργούμε όλοι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

Παν-κίτρινο!!

Οδηγίες για τον τρόπο που θα μπορούν οι φίλοι του Άρη να προμηθευτούν εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα στο Παγκρήτιο, με τον Εργοτέλη το Σάββατο (7/12, 15:00) έσπευσε να δώσει η ΠΑΕ Άρης.

Παν-κίτρινο
Την στήριξη του κόσμου θα έχει και στην Κρήτη ο Άρης, στο ματς του Σαββάτου με τον Εργοτέλη.

Η ΠΑΕ Άρης ενημέρωσε τους φίλους της ομάδας με ανακοίνωσή της τον τρόπο και τον τόπο που θα μπορούν να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια τους, ενώ η τιμή τους θα είναι 10 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας μας ότι για την καλύτερη εξυπηρέτησή του έξω από τη θύρα 11 του Παγκρήτιου Σταδίου θα λειτουργήσει αύριο εκδοτήριο.

Να σημειωθεί ότι η θύρα 11 παραχωρήθηκε αποκλειστικά για τον κόσμο του ΑΡΗ, ενώ η τιμή των εισιτηρίων στη συγκεκριμένη θύρα είναι 10 ευρώ
».

Μόνο έτσι θα μπει στον Άρη!!

Μόνο έτσι θα μπει στον Άρη!Με επιστολή του ο Γιάννης Κωνσταντινίδης επισημαίνει ότι θα εμπλακεί και τα διοικητικά της ΠΑΕ Άρης μόνο εάν αυτή καταφέρει να μπει στη ρύθμιση οφειλών του άρθρου 99!


Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Κωνσταντινίδη!

Αθήνα 6/12/2013

«Παρότι μέχρι σήμερα ουδέποτε έχω ασχοληθεί διοικητικά με οποιαδήποτε δραστηριότητα στον αθλητικό χώρο, μετά από συζητήσεις με φίλους και συνεργάτες μου ευαισθητοποιήθηκα από τη μάχη που δίνει ο ιστορικός ΑΡΗΣ για την αγωνιστική και οικονομική του επιβίωση. Μετέφερα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με την οποία συζητώ εδώ και δύο μήνες, την επιθυμία για τη συμμετοχή μου στην εταιρεία τόσο μετοχικά όσο και διοικητικά. Συγχρόνως κατέθεσα την πρόθεσή μου να βοηθήσω με κάθε τρόπο την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Επεσήμανα στους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι για να εξυγιανθεί οικονομικά η ομάδα θα πρέπει να οριοθετηθούν και να ρυθμιστούν τα χρέη της εταιρείας. Η δικαστική προσφυγή για την υπαγωγή στο άρθρο 99
δυστυχώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Σήμερα, όμως, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των πιστωτών της ΠΑΕ αποδέχονται τη ρύθμιση των οφειλών, θα πρέπει να επιδιωχθεί εκ νέου.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία της διοίκησης, των φιλάθλων και των οπαδών του ΑΡΗ, ωστόσο πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι για να γυρίσει σελίδα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και να συνεχίσει την ιστορική πορεία της πρέπει να απεμπλακεί οριστικά από τα βάρη και τα λάθη του παρελθόντος

Το ενδιαφέρον μου για μετοχική και διοικητική παρουσία μου στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ παραμένει αμείωτο και εκτιμώ ότι η συμμετοχή μου θα συμβάλει στην οριστική εξυγίανση της ΠΑΕ και στην αγωνιστική της ανάταση.

Η προσπάθεια είναι δύσκολη, αλλά είμαι αισιόδοξος. Περισσότερα για τους στόχους και τα σχέδια μου θα δημοσιοποιήσω κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

Με σεβασμό στους φιλάθλους του ΑΡΗ

Ατομικό ο Ρισβάνης, δεν παίζει ο Λαγός!!

Με τον Ρισβάνη να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Καλλονή. Δεν υπολογίζεται ο Λαγός.

Ατομικό ο Ρισβάνης, δεν παίζει ο Λαγός
Ο Έλληνας αμυντικός είχε λείψει τις προηγούμενες ημέρες από το προπονητικό κέντρο του «τριφυλλιού», καθώς ταλαιπωρούταν από ίωση και δεν ακολούθησε σήμερα(6/12) το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Επέστρεψε ο Νάνο, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή του παιχνιδιού με τον Ηρακλή Ψαχνών, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, παραμονές του αγώνα, αλλά όπως αναμενόταν επανήλθε άμεσα.

Προπονήθηκε μόνος του, όπως και ο Μπαϊράμι, που λείπει εδώ και καιρό. Δίχως να υπολογίζει τον Τάσο Λαγό καταστρώνει τα πλάνα του ο Γιάννης Αναστασίου για το ματς της Κυριακής(8/12, 19:30) κόντρα στην Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Ο 21χρονος μέσος είναι τιμωρημένος, καθώς έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να απουσιάσει από το προσεχές παιχνίδι.

Όσοι αγωνίστηκαν στο Κύπελλο, κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0, έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι μετά το ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτεται και την Άντερλεχτ!!

Έχοντας στην άκρη του μυαλού του την Άντερλεχτ και με τη σιγουριά που παρέχει το ρόστερ του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ επέλεξε να ξεκουράσει τρία βασικά στελέχη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σκέφτεται και την Άντερλεχτ!
Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θέλει προσοχή αλλά το μεγάλο ρόστερ του Ολυμπιακού δίνει την ευκαιρία στον Μίτσελ να έχει και κάπου στην άκρη του μυαλού του κρίσιμο παιχνίδι της Τρίτης με την Άντερλεχτ.

Έτσι ο τεχνικός των ερυθρολεύκων επέλεξε να μην συμπεριλάβει στην αποστολή του αγώνα με τους «αρκάδες» τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι –λογικά- θα έχουν θέση στην 11άδα κόντρα στου Βέλγους.

Πρόκειται για τους Σαβιόλα, Μανωλά και Σαλίνο…

Και οι τρεις τους θα δουν το παιχνίδι από τις κερκίδες του γηπέδου, με τον Μίτσελ να θέλει να τους έχει «φρέσκους».

Τόσο ο Αργεντινός όσο και ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Όμοια και ο Σαλίνο με την επισήμανση ότι τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα με λιγότερη επιβάρυνση.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης:

Μέγιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σάμαρης, Σέποβιτς, Σιόβας, Τόρες, Βάις, Γιαταμπαρέ.Πηγή: sport-fm.gr

Με απουσίες ο ΠΑΟΚ!!

Τις υπηρεσίες του Ίνιγο Λόπεθ θα στερηθεί ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, στην αναμέτρηση του «Δικέφαλου του βορρά» με τον Απόλλωνα Σμύρνης (8/12).

Με απουσίες ο ΠΑΟΚ
Πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ ενόψει της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία ο «Δικέφαλος του βορρά» θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης (8/12).

Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς αφιερώθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και ασκήσεις με μπάλα, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα παίζοντας οικογενειακό διπλό.

Στην σημερινή προπόνηση δεν πήραν μέρος οι Νίνης και Λόρενς, οι οποίοι λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν ακολούθησαν θεραπεία.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και σήμερα (Παρασκευή, 6/12) ο Ίνιγο Λόπεθ, ο οποίος συνέχισε να έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή ενόψει του κυριακάτικου αγώνα. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Χακόμπο δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Ολλανδού τεχνικού.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Γιακουμής, Λίνο, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ.Πηγή: sport-fm.gr

Διάψευση για Καρνέζη!!

Διάψευση για ΚαρνέζηΔεν έχει τεθεί θέμα επιστροφής του Ορέστη Καρνέζη διευκρινίζουν από τον Παναθηναϊκό και απαντούν σε σχετικό δημοσίευμα.

Το εν λόγω δημοσίευμα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό μέσω του δανεισμού του στους πράσινους.

Απώτερος σκοπός του διεθνούς τερματοφύλακα είναι να έχει όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες στα πόδια του για να βρίσκεται στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ 2014 με την Εθνική ομάδα και φυσικά στις επιλογές του για την 11άδα.

«Ουδέποτε έγινε η παραμικρή επαφή με τον Καρνέζη και δεν έχει καν τεθεί θέμα επιστροφής του. Υπενθυμίζεται επίσης ότι επαφές κάνει μόνο ο τεχνικός διευθυντής της συλλόγου, Νίκος Νταμπίζας», αναφέρει η σχετική διευκρίνιση από την πλευρά του Παναθηναϊκού.Πηγή: sport-fm.gr

Νέο γυμναστήριο για τον ΠΑΟΚ!!

Καινούριο εξοπλισμό απέκτησε το γυμναστήριο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία που στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των παικτών του «Δικέφαλου του Βορρά».

Νέο γυμναστήριο για τον ΠΑΟΚ
Στη αναδιαμόρφωση του γυμναστηρίου της πρώτης ομάδας στη Νέα Μεσημβρία προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την ανακατασκευή του γηπέδου της Κ20.

Το γυμναστήριο του «Δικέφαλου του βορρά» έχει γίνει πιο λειτουργικό και πλέον εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των παικτών της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ είναι να δημιουργήσει ένα καινούριο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στη Θέρμη προκειμένου να εξασφαλίσει το αύριο του συλλόγου. Την ίδια στιγμή, όμως, και μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν την έναρξη αυτού του μεγάλου έργου, ο Δικέφαλος φροντίζει και το σήμερα βελτιώνοντας συνεχώς τις παροχές προς τους ποδοσφαιριστές του.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ανακατασκευή του γηπέδου της Κ20 στη Νέα Μεσημβρία με ολική αλλαγή του χλοοτάπητα και αντικατάσταση του αποστραγγιστικού συστήματος, ολοκληρώθηκε και η επέκταση του γυμναστηρίου της πρώτης ομάδας. Πέρα από την αναδιαμόρφωση του χώρου που τον καθιστά πιο λειτουργικό, το γυμναστήριο απέκτησε και καινούριο εξοπλισμό, ο οποίος ικανοποιεί τις απαιτήσεις του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών».

Λιγότερα λάθη!!

Να μειώσουν τα λάθη στις μεταγραφικές κινήσεις θέλουν στον ΠΑΟΚ. Ποντάρονται πολλά πλέον στο τμήμα σκάουτινγκ. Αποσύρεται για Πελέ η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Λιγότερα λάθη
Στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται είναι να περιοριστούν αρκετά τα λάθη. Διότι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, τόσο στη περυσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο όσο και σε αυτήν του καλοκαιριού πήγε χαμένο, διότι το ποσοστό επιτυχίας ήταν μικρό.

Όπως έγινε με τις περιπτώσεις των Νέτσιντ, Βούκιτς και Ολίσε που είναι ακόμα στην ομάδα, αλλά πιθανόν να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Επιπλέον, οι Καμαρά, Ιτάνζ και Σίλντεφελντ -που έχουν φύγει- δεν ικανοποίησαν. Θέλουν λοιπόν το πάθημα να τους γίνει μάθημα. Για αυτό, όπως φάνηκε και από την προχθεσινή σύσκεψη, που έγινε στην Τούμπα θα ποντάρουν στον «Δικέφαλο του Βορρά» στο τμήμα σκάουτινγκ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει στην ομάδα, προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση κεντρικού αμυντικού τον Ιανουάριο και δύο χαφ. Ώστε να γίνει πιο γρήγορος στο κέντρο ο ΠΑΟΚ. Το θέμα του Πελέ, που έχει ταχύτητα και ποιότητα δεν πάει καλά. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται πλέον η αποχώρηση του Νέτσιντ, οπότε αναζητείται και ένας επιθετικός. Πηγή: sport-fm.gr

«Ομάδα λαϊκής βάσης, αλλιώς δεν βγαίνει»

Το εγχείρημα σωτηρίας που οργανώνεται στον Πανιώνιο παρουσίασε μέσω της «Sportday» ο Κυριάκος Σκούρας. «Αποτελεί προσπάθεια να γίνει ομάδα λαϊκής βάσης», επεσήμανε. Ποια η στάση της διοίκησης.

«Ομάδα λαϊκής βάσης, αλλιώς δεν βγαίνει»
Συνεχείς επαφές γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον Πανιώνιο ώστε να βρεθεί η λύση για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και έχουν τις γνωριμίες, προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να ορθοποδήσει ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης.

Ο Κυριακός Σκούρας είναι από αυτούς που κινούν τα… νήματα στο συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο ανέλυσε μέσω της «Sportday».

«Κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος που μετέχει στην ομάδα σωτηρίας σκοπεύει να αγοράσει τον Πανιώνιο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αποτελεί μια προσπάθεια να γίνει ο Πανιώνιος ομάδα λαϊκής βάσης. Διαφορετικά δεν βγαίνει. Η Νέα Σμύρνη έχει άμεση συμμετοχή με τον Πανιώνιο. Συμμετέχουμε στο εγχείρημα περίπου είκοσι άτομα, θα υπάρξει βοήθεια και από μαγαζιά της Νέας Σμύρνης και θα χρησιμοποιήσουμε και τις γνωριμίες μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώσει ο Πανιώνιος».

Η πρωτοβουλία τίνος είναι;

«Όλων μας. Δεν είμαι μόνος μου. Αποτελεί πρωτοβουλία όλων των ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν. 'Η όλοι μαζί ή διαλύεται ο Πανιώνιος!».

Η διοίκηση είναι ενήμερη;

«Ναι, κάναμε ένα συμβούλιο. Η διοίκηση είναι ενήμερη, απόλυτα σύμφωνη και πρόκειται για κάτι που θέλει».

Θέλετε να πείτε ποια είναι τα υπόλοιπα άτομα;

«Όχι. Δεν θέλουν ακόμη να πουν. Πρόκειται για ομάδα όλης της Νέας Σμύρνης. Αν πετύχει, πέτυχε. Είναι η τελευταία ευκαιρία».

Ισχύει ότι θα βοηθάτε οικονομικά κάθε μήνα, αλλά δεν θα εμπλακείτε με υπογραφές και Εφορία;

«Ναι. Κανένας από εμάς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με υπογραφές. Εγώ, το ξεκαθαρίζω από τώρα. Είμαστε απ' έξω και θα βοηθάμε κάθε μήνα. Το κάνουμε για να πληρωθούν οι παίκτες, οι οποίοι αγωνιστικά τα καταφέρνουν. Ο Πανιώνιος είναι ευλογία Θεού και πρέπει να στηριχθεί!».

Έμειναν 1.000!!

Έμειναν 1.000Περίπου 1.000 εισιτήρια έχουν απομείνει αδιάθετα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ.

Για την ακρίβεια 1.000 με τιμές 55, 60, 75 συν τα πολύ ακριβά στα VIP των 175 ευρώ.

Αυτά αναμένεται να εξαντληθούν και το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο στον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι οι ερυθρόλευκοι ήρθαν σε συμφωνία με τους ανθρώπους του Άρη για να έχουν την υποστήριξη των οπαδών τους και στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε και θα πάρει 1.000 εισιτήρια στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Βέβαια, η εκδρομή θα γίνει αν δεν υπάρξει άρνηση από πλευράς αστυνομίας ή ΓΓΑ. Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει» ο Νέτσιντ!!

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Τόμας Νέτσιντ από τον ΠΑΟΚ στο τέλος του μήνα.

«Τελειώνει» ο Νέτσιντ
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει για τον ΠΑΟΚ ο Τόμας Νέτσιντ, μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Ο Τσέχος επιθετικός αγωνίζεται δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να τον ζητήσει πίσω στα μισά της σεζόν.

Και όπως δήλωσε ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Λεονίντ Σλούσκι, αυτό θα γίνει, χωρίς όμως να είναι βέβαιη η παραμονή του παίκτη, παρότι υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα της χώρας.

«Παρακολουθούμε όλους τους δανεικούς παίκτες. Όταν δώσαμε τον Νέτσιντ στον ΠΑΟΚ, πιστέψαμε ότι θα έχει την ευκαιρία της ανάκαμψης. Η απόφαση για αυτόν θα ληφθεί τον χειμώνα, όταν θα επιστρέψει στην ομάδα μας και θα πάει για προετοιμασία. Θα δούμε πως θα προχωρήσουμε στη συνέχεια...» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Ο παίκτης δεν θα έλεγε όχι στο να αποχωρήσει από τον «δικέφαλο», αφού δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Χουμπ Στέφενς. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε δέκα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, αλλά έχοντας συνολικά 204 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Europa League χρησιμοποιήθηκε για μόλις ένα λεπτό στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σαχτέρ Καραγκαντί στο Καζακστάν.Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολη «έξοδος» για Πόρτο!!

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπράγκα ξεχωρίζει στην 12η αγωνιστική της Superliga. Η Μπενφίκα υποδέχεται την Αρούκα, ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει τεράστιο κίνητρο κόντρα στη Ζιλ Βιθέντε.

Δύσκολη «έξοδος» για Πόρτο
Η γκέλα στην προηγούμενη αγωνιστική από την Ακαντέμικα έφερε την Πόρτο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ να περνούν πάνω από τους «δράκους».

Πλέον η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα βρίσκεται στο κυνήγι των δύο ομάδων της Λισαβόνας και έχει δύο σημαντικά ματς αυτή την εβδομάδα. Πρώτα είναι το δύσκολο εντός έδρας ματς με την Μπράγκα, ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και ελπίζει πως θα πάρει εκείνη την πρόκριση στους «16» του Champions League. Στη διάθεση του Πορτογάλου προπονητή τέθηκε ο Φερνάντο, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Από την πλευρά της, η Μπενφίκα αντιμετωπίζει την Αρούκα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «αετοί» κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση, ενώ την Τρίτη έχουν τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, στον οποίο θέλουν τη νίκη – ελπίζοντας να χάσει ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη – για να περάσουν εκείνοι στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Ζόρζε Ζεσούς.

Τέλος, μαζί με την άλλη ομάδα της Λισαβόνας, την Μπενφίκα, η Σπόρτινγκ είναι πλέον πρωτοπόρος και το κίνητρό της είναι τεράστιο κόντρα στην Ζιλ Βιθέντε που έχει κάνει την έκπληξη και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Τα «λιοντάρια» δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μπενφίκα-Αρούκα (22:15)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πάσος Φερέιρα-Εστορίλ (18:00)
Γκιμαράες-Μπελενένσες (20:00)
Πόρτο-Μπράγκα (22:15)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μαρίτιμο-Νασιονάλ (18:00)
Ολιανένσε-Ρίο Άβε (18:00)
Ζιλ Βιθέντε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (19:45)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σετούμπαλ-Ακαντέμικα (22:15)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ακαντέμικα-Μαρίτιμο (22:15)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μπράγκα-Σετούμπαλ (20:00)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπελενένσες (22:15)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αρούκα-Γκιμαράες (18:15)
Ολιανένσε-Μπενφίκα (20:15)
Ρίο Άβε-Πόρτο (22:15)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Νασιονάλ-Πάσος Φερέιρα (21:00)
Εστορίλ-Ζιλ Βιθέντε (22:15)
Πηγή: sport-fm.gr

Αν θέλει κορυφή…!!

Εκτός έδρας με την Αϊντχόφεν κοντράρεται η πρωτοπόρος της Eredivisie, Φίτεσε στην 16η αγωνιστική. Παραμονεύει ο Άγιαξ.

Αν θέλει κορυφή…
Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού να είναι στη δέκατη θέση της βαθμολογίας και να αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι παιχνίδια. Ωστόσο, στο «Philips Stadion» δεν έχει ηττηθεί ακόμα, στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει και για να παραμείνει στην κορυφή η Φίτεσε θα πρέπει να της «σπάσει» την έδρα. Δεν θα αγωνιστεί με τους φιλοξενούμενους και πάλι ο Γιάνσεν, που είναι ο ηγέτης στο κέντρο της ομάδας.

Από την άλλη ο δεύτερος της βαθμολογίας, Άγιαξ, ο οποίος προέρχεται από το 4-0 στο γήπεδο της Ντε Χάαγκ, θα υποδεχθεί την Μπρέντα. Το πιο δύσκολο έργο από την τριάδα της κορυφής έχει θεωρητικά η Τβέντε, που θα παίξει στην έδρας της Άλμααρ με τις δύο ομάδες να χωρίζουν τρεις βαθμοί.

Αναλυτικά η αγωνιστική

(16η)

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Ουτρέχτη – Ναϊμέγκεν (21:00)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Άγιαξ – Μπρέντα (19:45)
Άλκμααρ – Τβέντε (20:45)
Βάαλβαϊκ – Καμπούρ (20:45)
Αϊντχόφεν – Φίτεσε (21:45)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Χέρενφεν – Φέγενορντ (13:30)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Τσβόλε (15:30)
Γκρόνινγκεν – Ντεν Χάαγκ (15:30)
Ρόντα – Χεράκλες (17:30)

Αναλυτικά η επόμενη αγωνιστική(17η)

Παρασκευή(13/12, 21:00)

Τσβόλε- Χέρενφεϊν

Σάββατο(14/12)

Ναϊμέγκεν- Ρόντα(19:45)
Ντε Χάαγκ- Βάλβαϊκ(20:45)
Τβέντε- Γκόου Αχέντ Ίγκλις(21:45)

Κυριακή(15/12, 15:30)

Καμπούρ- Άγιαξ(13:30)
Φέγενορντ- Γκρόνιγκεν
Χέρακλες- Άλκμααρ
Φίτεσε- Μπρέντα
Ουτρέχτη- Αϊντχόφεν(17:30) Πηγή: sport-fm.gr

Στην… κόψη του ξυραφιού!!

Νέο ενδιαφέρον απέκτησε η κορυφή του Championnat μετά την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν μεσοβδόμαδα, που ήταν η πρώτη της για φέτος.

Στην… κόψη του ξυραφιού
Οι πρωταθλητές είναι πλέον έναν βαθμό μπροστά από τη Λιλ και δεν υπάρχουν περιθώρια, για νέο «στραβοπάτημα», κόντρα στη Σοσό, την οποία υποδέχονται για στην 17η αγωνιστική. Στο «Park Des Princes» η ομάδα του Λοράν Μπλαν μετράει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στη Ligue 1 και δύσκολα θα μείνει χωρίς το «τρίποντο» για δεύτερο συνεχόμενο ματς, κόντρα μάλιστα στην τελευταία της βαθμολογίας.

Η Λιλ είδε τα πράγματα να της πηγαίνουν κατ’ ευχήν στην εμβόλιμη αγωνιστική, καθώς μειώθηκε η απόσταση της από την κορυφή στον έναν πόντο. Ωστόσο, δεν έχει εύκολο έργο την Κυριακή(8/12), διότι φιλοξενείται από την Μπορντό, και δεν θα έχει διαθέσιμους και πάλι, εκτός απροόπτου τους Μέντεζ, Μαρτέν και Ρουίς. Με την άμυνα της όμως να «τσακίζει», καθώς έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ σε 16 αγωνιστικές, δεν φοβάται τίποτα.

Με την Αζαξιό, που μετράει τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας παίζει στο γήπεδο της η τρίτη της βαθμολογίας, Μονακό. Μένει να δούμε αν θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Ρανταμέλ Φαλκάο, τον οποίο δεν χρησιμοποίησε στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Κλαούντιο Ρανιέρι, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η αγωνιστική(17η)



Παρασκευή(6/12, 21:30)

Μαρσέιγ-Ναντ

Σάββατο(7/12, 21:00)

Παρί Σ. Ζ. – Σοσό(18:00)
Λοριάν-Ρεν
Ρεμς-Νις
Σεντ Ετιέν-Εβιάν
Βαλενσιέν-Γκινγκάμπ

Κυριακή(8/12)

Μπορντό-Λιλ(15:00)
Μπαστιά-Λιόν(18:00)
Τουλούζ-Μοντπελιέ(18:00)
Μονακό-Αζαξιό(22:00)

Η επόμενη αγωνιστική(18η)



Παρασκευή(13/12, 21:30)

Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν

Σάββατο(14/12, 21:00)

Ρεν- Παρί Σ. Ζ.(18:00)
Αζαξιό- Λοριάν
Εβιάν-Ρεμς
Γκινγκάμπ- Μονακό
Ναντ-Τουλούζ
Νις-Σοσό

Κυριακή(15/12)

Μπορντό- Βαλενσιέν(15:00)
Λιλ-Μπαστιά(18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ(22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για ξεκαθάρισμα!!

Την ώρα που η Μπάγερν θα δοκιμάζεται στη Βρέμη, Ντόρτμουντ με Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ με Σάλκε θα «σφάζονται» για τη δεύτερη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα στη 15η αγωνιστική.

Ώρα για ξεκαθάρισμα
Τρία πολύ σπουδαία ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στην Bundesliga.

Η Μπάγερν δοκιμάζεται στη Βρέμη απέναντι στη Βέρντερ με τον Ρόμπεν να προστίθεται στη μακρά λίστα τραυματιών δίπλα στους Σβαϊνστάιγκερ, Μπαντστούμπερ, Πισάρο και Σακίρι. Οι Βαυαροί θέλουν να υπερασπιστούν ή και να διευρύνουν το +4 από τον πλησιέστερο διώκτη τους.

Η τρίτη Ντόρτμουντ υποδέχεται τη δεύτερη Λεβερκούζεν έχοντας αυτή τη φορά και τον Ρόις στους απόντες πέρα από τους συνήθεις Χούμελς, Σούμποτιτς, Γκουντογκάν και Σμέλτσερ. Παλόπ, Χίλμπερτ και Σαμ θα λείψουν από την άλλη πλευρά.

Η τέταρτη Γκλάντμπαχ φιλοξενεί την πέμπτη Σάλκε, που την τοις άλλοις δεν υπολογίζει σε Χούντελααρ, Χίλντεμπραντ, Αόγκο, Παπαδόπουλο, Ανάν, Χέγκερ και Γκορέτσκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/12

Νυρεμβέργη-Μάιντς (21:30)

Σάββατο 7/12 (16:30)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 08/12

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Παρασκευή 13/12

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης (21:30)

Σάββατο 14/12 (16:30)

Μάιντς-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Ανόβερο-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή 15/12

Σάλκε-Φράιμπουργκ (16:30)
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολες αποστολές…!!

Δύσκολες αποστολές…Με τη… φωτιά παίζουν οι πρωτοπόροι του ιταλικού πρωταθλήματος στην 15η αγωνιστική.

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπολόνια στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής. Ένα ματς το οποίο μπορεί να φαντάζει εύκολο αλλά δεν είναι.

Οι γηπεδούχοι έχουν αποδείξει ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές με τις ισοπαλίες με Ίντερ και Πάρμα.

Η Νάπολι κοντράρεται με την Ουντινέζε έχοντας στο πλευρό της τις καλές εμφανίσεις στις προηγούμενες αναμετρήσεις της.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει και η Ρόμα! Η ομάδα της «αιώνιας πόλης» υποδέχεται την Φιορεντίνα. Δεν είναι σε καλή κατάσταση έχοντας παραμείνει μακριά από τις νίκες για τρείς αγωνιστικές.

Παρασκευή, 06/12
Μπολόνια – Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο, 07/12
Λιβόρνο – Μίλαν (19:00)
Νάπολι – Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή, 08/12
Ρόμα – Φιορεντίνα (13:30)
Κάλιαρι – Τζένοα (16:00)
Βερόνα – Αταλάντα (16:00)
Σαμπντόρια – Κατάνια (16:00)
Σασούλο – Κιέβο (16:00)
Τορίνο – Λάτσιο (16:00)
Ίντερ – Πάρμα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική
Κατάνια – Βερόνα
Γιουβέντους – Σασουόλο
Κιέβο – Σαμπντόρια
Φιορεντίνα – Μπολόνια
Τζένοα – Αταλάντα
Λάτσιο – Λιβόρνο
Πάρμα – Κάλιαρι
Ουντινέζε – Τορίνο
Νάπολι – Ίντερ
Μίλαν - ΡόμαΠηγή: sport-fm.gr

Έσωσε την παρτίδα...!!

Στο 94' η Βιγιαρεάλ σκόραρε απέναντι στην Έλτσε, έσωσε εν μέρει την παρτίδα με το τελικό 2-2, αλλά θα χρειαστεί να κυνηγήσει την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ισπανίας, στη ρεβάνς.

Έσωσε την παρτίδα...
Μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Έλτσε κρατούσε τη νίκη στα χέρια της και το μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ισπανίας. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο ήρθε ο Ακίνο να σκοράρει για τους γηπεδούχους και να γράψει το τελικό 2-2, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Ντος Σάντος (23’). Το παιχνίδι είχε πολύ... ζουμί ακόμα! Μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δις, με τον Πελεγκρίν στο 61’ και τον Μποάκιε στο 66’ και έφεραν... τούμπα το παιχνίδι, προτού έρθει το τελευταίο τέρμα στην... τελευταία φάση της αναμέτρησης!

Αναλυτικά το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που παίζει κάθε ομάδα):

Παρασκευή 6/12

Γέιδα (Γ)-Μπέτις 1-2
(57’ Μίγια-27’ πεν. Βερδού, 43’ Μολίνα)

Βιγιαρεάλ-Έλτσε 1-2
(23’ Ντος Σάντος – 61’ Πελεγκρίν, 66’ Μποάκιε)

Αλγκεθίρας (Γ)-Ρεάλ Σοσιεδάδ 19:00
Ράσινγκ Σανταντέρ (Γ)-Σεβίλλη 21:00
Καρταχένα (Γ)-Μπαρτσελόνα 23:00
Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο 23:00

Σάββατο 7/12

Σαντ Αντρέου (Γ)-Ατλέτικο Μαδρίτης 17:00
Τζιρόνα (Β)-Χετάφε 19:00
Θέλτα-Μπιλμπάο 21:00
Σάτιβα (Γ)-Ρεάλ Μαδρίτης 23:00
Ουέλβα (Β)-Λεβάντε 23:00

Κυριακή 8/12

Αλκορκόν (Β)-Γρανάδα 13:00
Ταραγόνα (Γ)-Βαλένθια 18:00
Λας Πάλμας (Β)-Αλμερία 18:00
Ρεάλ Χαέν (Β)-Εσπανιόλ 20:00
Μάλαγα-Οσασούνα 22:00Πηγή: sport-fm.gr

Μισή πρόκριση για Μπέτις!!

Με το ενάμιση πόδι στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας βρίσκεται η Μπέτις μετά τη νίκη της με 2-1 στην έδρα της Γέιδα.

Μισή πρόκριση για Μπέτις
Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τη ρεβάνς για τους «32» του Κόπα Ντελ Ρέι η Μπέτις. Η ομάδα της Σεβίλλης, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Xoυάν Κάρλος Γαρίδο, επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Γέιδα, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Ο Βερδού στο 27’ με πέναλτι και ο Μολίνα στο 43’ με πέναλτι πέτυχαν τα γκολ των ουραγών της Primera Division, ενώ ο Μίγια μείωσε στο 57’ για τους γηπεδούχους, που από το πέμπτο λεπτό έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τόρες.


Πηγή: sport-fm.gr

Σημαντικός ο Δεκέμβριος για το γήπεδο!!

Οι επόμενες κινήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ για να πάρουν την άδεια για το γήπεδο. Καθοριστικός ο τρέχων μήνας. Προβληματισμός για Ανάκογλου και Πόποβιτς.

Σημαντικός ο Δεκέμβριος για το γήπεδο
Σημαντικός αναμένεται ο Δεκέμβριος σε ότι αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν έχει προκύψει κάποια δυσλειτουργία, κάποια καθυστέρηση μέχρι στιγμής και όλα εξελίσσονται ομαλά. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα ακόμα για να κατατεθεί ο φάκελος στην Πολεοδομία και να πάρει η «Ένωση» την άδεια.

Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις του project manager, Δημήτρη Ανδριόπουλου με την Περιφέρεια, η οποία έχει πλήρη εικόνα για το σχέδιο του γηπέδου, καθώς έχει λάβει τις προμελέτες.

Υπολογίζεται, πως μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο. Στη συνέχεια, το θέμα θα περάσει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να εγκριθεί και τυπικά. Θεωρείται πολύ δύσκολο να κολλήσει εκεί, διότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις της UEFA το γήπεδο που ετοιμάζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις επαφές που θα γίνουν και με αρμόδια Υπουργεία.

Προβληματισμός για δύο

Προβληματισμένος με τους Πόποβιτς και Ανάκογλου είναι ο Τραϊανός Δέλλας. Ο πρώτος δεν έχει ικανοποιήσει αγωνιστικά τον Έλληνα τεχνικό, καθώς δείχνει εκτός κλίματος. Ο δεύτερος εμφανίζεται ακόμα ανέτοιμος και επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Οι δύο τους χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή στο χθεσινό δίτερμα, αλλά δύσκολα θα παίξουν κόντρα στον Κυανό Αστέρα την Κυριακή(8/12, 15:00) για το πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Από εκεί δεν περνάει κανείς!!

Στο γήπεδό της η Ζάκυνθος απλά δεν παίζεται! Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν οι νησιώτες το ματς με τον Απόλλωνα 1926 τον οποίο νίκησαν 3-0 για την 11η αγωνιστική της Football League.

Από εκεί δεν περνάει κανείς!
Έχοντας ως όπλο την απόρθητη έδρα της, η Ζάκυνθος ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα 1926 και πλέον φιγουράρει στην τρίτη του Βορείου ομίλου της Football League.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν 3-0, έκαναν το «5x5» στο γήπεδό τους φέτος όπου έχουν σημειώσει 11 γκολ έχοντας δεχτεί μόνο ένα και μπορούν σιγά-σιγά να στοχεύουν ψηλά.

Σαρωτικοί οι παίκτες του Κολονέλο, χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά για να «καθαρίσουν» το ματς. Σχεδόν με το ξεκίνημα του αγώνα και μετά από σέντρα του Σκαθαρούδη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλμπάνη και ο Οικονόμου μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής.

Πριν προλάβει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να συνέλθει από το σοκ, ήρθε και το δεύτερο τέρμα από τον Σκαθαρούδη, ενώ ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 55’ από τον Ιταλό Όττα, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα είδε νέα δική του προσπάθεια να σταματά στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ξενοδόχοφ, Στασινόπουλος, Οικονόμου, Αποστόλου, Πέττας (61’ Κούνσολο), Μπίρης, Φωτιάς, Σκαθαρούδης, Όττα, Τορεσάνι, Σολφερίνο (46’ Βούκοβιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Αλμπάνης (46’ Καπίας), Κισκαμπάνης, Μανουσαρίδης, Μωυσιάδης, Παρμαξίδης, Βέντζιος (27’ Προβατίδης), Αθανασάκης, Βλάχος, Κουάντιο (61’ Σακκάς).

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στο Βόρειο Όμιλο

06/12/2013
Ζάκυνθος - Απόλλων 1926 3-0
(2’ πεν. Οικονόμου, 6΄Σκαθαρούδης, 55’ Όττα)

07/12/2013 (16:30)
Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος

08/12/2013 (15:00)
Δόξα Δράμας - Πιερικός
Καβάλα - Κέρκυρα
Ηρακλής – Αιγινιακός
Αν. Καρδίτσας – Βατανιακός

09/12/2013 18:00
Νίκη Βόλου - Αναγέννηση ΓιαννιτσώνΠηγή: sport-fm.gr

Δύσκολες στιγμές για τον Ηρακλή!!

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Ηρακλής όπως αναφέρει η στήλη "Τρελός του Χωριού".

Δύσκολες στιγμές για τον Ηρακλή
Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Ηρακλής.

Όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αλλά και απροθυμία για διάδοχη κατάσταση στην… ηγεσία της ομάδας.

Το δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της Sportday αναφέρει ότι «ο Θοδωρής Παπαδόπουλος έχει ‘’στεγνώσει’’ οικονομικά» και δεν μπορεί να διαθέσει άλλα χρήματα για την ομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτός αυτού δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να «μπει» στην ομάδα και να την βοηθήσει οικονομικά παίρνοντας τα ηνία από τον Παπαδόπουλο.

Άλλο ένα… σημάδι των δυσκολιών είναι το γεγονός ότι ο «γηραιός» χάνει τα εξωδιοικητικά στηρίγματά του αφού κι ο (εκτός διοίκησης) παράγοντας που ανέλαβε να πληρώσει το συμβόλαιο του Ονουάτσι, έκανε πίσω. Στο παρά πέντε και γλίτωσε την προσφυγή ο Ηρακλής… Πηγή: sport-fm.gr

«Πελάτισσα» του Ζοτς!!

Στην Τουρκία την είχε διαλύσει. Στην Ρωσία, απλώς τη νίκησε! Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς επικράτησε για δεύτερη φορά φέτος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 78-74.

«Πελάτισσα» του Ζοτς!
Μεσίνα vs Ομπράντοβιτς… σημειώσατε 2 (για ακόμα μια φορά)!

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε στη Ρωσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 78-74 και «ζευγάρωσε» τις φετινές της νίκες απέναντι στους Ρώσους στην Ευρωλίγκα, κάνοντας το πλέον αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει στην κορυφή του πρώτου ομίλου. Από την άλλη οι Ρώσοι θα παλέψουν με την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη θέση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους, 13 είχε ο Κλέιζα και 10 ο Μπιέλιτσα. Για τους ηττημένους ο Γουίμς έβαλε 20, ο Πάργκο 15, ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 14 με 2/9 τρίποντα...

Το ματς

Με το ... καλημέρα η Φενέρ μπήκε σε θέση οδηγού, επωφελούμενη τα λάθη της ΤΣΣΚΑ και προηγήθηκε 9-4. Οι Τούρκοι βρίσκοντας λύσεις από τα 6,75 διατηρούσαν μια καλή απόσταση (9-17), αλλά ο Γουίμς με συνεχόμενους πόντους στο φινάλε κατάφερε να μειώσει στο καλάθι στο 10’ (17-19).

Το μίνι blackout για την ομάδα του Ομπράντοβιτς συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να προηγούνται για πρώτη φορά στο ματς (21-19) και να διατηρούν... κεφάλι στο σκορ (27-25). Μπορεί ο Ζοτς να είχε... κοκκινίσει από κάποιες ενέργειες των παικτών του, ωστόσο προς τα τέλη του πρώτου μέρους, τους είδε... να ξυπνούν, να ξαναδίνουν προβάδισμα στη Φενέρμπαχτσε –με καλή άμυνα- και μάλιστα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με έξι πόντους διαφορά (41-35)!

Η Τρίτη περίοδος ήταν για την ΤΣΣΚΑ! Γιατί όχι μόνο έφτασε ξανά μια... ανάσα από το προσπέρασμα (44-45), αλλά όντως... έδειξε την πλάτη της στην Φενέρμπαχτσε! Με την επίθεση να παίρνει φωτιά, χάρη κυρίως στους Γουίμς, Πάργκο και Τεόντοσιτς, η «ρωσική αρκούδα» προηγήθηκε μέχρι και 7 πόντους (56-49), με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν, να ισοφαρίζουν (56-56) και το δεκάλεπτο να κλείνει με την ομάδα του Μεσίνα στο +3’, 59-56, χάρη σε τρίποντο του Μίτσοφ... από το σπίτι του!

Στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, η ΤΣΣΚΑ κρατούσε το υπέρ της προβάδισμα (65-60), όμως σιγά-σιγά άρχισε να χάνει την δυναμική της, με τον Τεόντοσιτς να κάνει... τα δικά του. Αποτέλεσμα αυτού, όχι μόνο η Φενέρ να επιστρέψει, αλλά να προηγηθεί και με 5 πόντους στο 37’ (69-74), κυρίως χάρη στους Μπογκντάνοβιτς και Κλέιζα. Ο Χάινς μείωσε στον πόντο (73-74), ο Ζόριτς σκόραρε... με το χρονόμετρο να ‘χει κολλήσει και τους διαιτητές να το μετράνε (73-76) και τον Τεόντοσιτς να τον πιάνει... τρέλα και να επιχειρεί τρίποντο από τα 11 μέτρα. Φυσικά δεν ευστόχησε και... εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες της ΤΣΣΚΑ για νίκη, με την Φενέρ να κερδίζει με το τελικό 78-74!

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 35-41, 59-56, 74-78

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 14, Μίτσοφ 5, Φριτζόν 1, Τζάκσον 3, Πάργκο 15, Γουίμς 20, Κρστιτς, Βοροντσέβιτς 2, Καούν 5, Χάινς 9

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 8, Μπιέλιτσα 10, Μαχμούτογλου 3, Κλέιζα 13, Βίντμαρ 6, Ζόριτς 8, Σπάχιτς 7, Μπογκντάνοβιτς 18, Πρέλτζιτς 5 Πηγή: sport-fm.gr

Το πλήρες πρόγραμμα του Μουντιάλ!

Ματς σε ώρες-«λουκούμι» για τους τηλεθεατές, αλλά κι άλλα που θα τους υποχρεώσουν σε… άγρια ξενύχτια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πλήρες πρόγραμμα του Μουντιάλ
Για ένα μήνα τα πάντα θα… σταματήσουν. Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και οι τηλεθεατές θα χρειαστούν αντοχές, αφού η διαφορά ώρας επιτάσσει στην πρώτη φάση να υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα ματς σε «άγριες» ώρες.

Η πρεμιέρα θα γίνει με το ματς Βραζιλία-Κροατία την Πέμπτη, 12 Ιουνίου, στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα με ελληνική ώρα:

Πέμπτη 12/6

23:00 Βραζιλία-Κροατία

Παρασκευή 13/6

19:00 Μεξικό-Καμερούν
22:00 Ισπανία-Ολλανδία
01:00 Χιλή-Αυστραλία

Σάββατο 14/6

19:00 Κολομβία-Ελλάδα
22:00 Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα
01:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία
04:00 Ιταλία-Αγγλία

Κυριακή 15/6

19:00 Ελβετία-Ισημερινός
22:00 Ολλανδία-Γαλλία
01:00 Αργεντινή-Βοσνία

Δευτέρα 16/6

19:00 Γερμανία-Πορτογαλία
22:00 Ιράν-Νιγηρία
01:00 Γκάνα-ΗΠΑ

Τρίτη 17/6

19:00 Βέλγιο-Αλγερία
22:00 Βραζιλία-Μεξικό
01:00 Κορέα-Ρωσία

Τετάρτη 18/6

19:00 Αυστραλία-Ολλανδία
22:00 Καμερούν-Κροατία
01:00 Ισπανία-Χιλή

Πέμπτη 19/6

19:00 Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού
22:00 Ουρουγουάη-Αγγλία
01:00 Ιαπωνία-Ελλάδα

Παρασκευή 20/6

19:00 Ιταλία-Κόστα Ρίκα
22:00 Ελβετία-Γαλλία
01:00 Ολλανδία-Ισημερινός

Σάββατο 21/6

19:00 Αργεντινή-Ιράν
22:00 Γερμανία-Γκάνα
01:00 Νιγηρία-Βοσνία

Κυριακή 22/6

19:00 Κορέα-Αλγερία
22:00 ΗΠΑ-Πορτογαλία
01:00 Βέλγιο-Ρωσία

Δευτέρα 23/6

19:00 Αυστραλία-Ισπανία
19:00 Ολλανδία-Χιλή
23:00 Καμερούν-Βραζιλία
23:00 Κροατία-Μεξικό

Τρίτη 24/6

19:00 Κόστα Ρίκα-Αγγλία
19:00 Ιταλία-Ουρουγουάη
23:00 Ιαπωνία-Κολομβία
23:00 Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού

Τετάρτη 25/6

19:00 Νιγηρία-Αργεντινή
19:00 Βοσνία-Ιράν
23:00 Ολλανδία-Ελβετία
23:00 Ισημερινός-Γαλλία

Πέμπτη 26/6

19:00 Πορτογαλία-Γκάνα
19:00 ΗΠΑ-Γερμανία
23:00 Αλγερία-Ρωσία
23:00 Κορέα-ΒέλγιοΠηγή: sport-fm.gr

Το πρόγραμμα της Εθνικής στη Βραζιλία!!

Κόντρα στην Κολομβία, το Σάββατο 14 Ιουνίου, θα κάνει πρεμιέρα η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, για τον τρίτο όμιλο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στη Βραζιλία!
Η Κολομβία θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 19:00 η πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μπέλο Οριζόντε.

Τα ξημερώματα στη 1:00 της 19ης προς 20ης Ιουνίου το δεύτερο παιχνίδι των παικτών του Σάντος κόντρα στην Ιαπωνία, στη Νατάλ.

Η Ακτή Ελεφαντοστού τελευταία αντίπαλος της Ελλάδας στον Γ’ όμιλο, την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 23:00 στην πόλη Φορταλέζα. Πηγή: sport-fm.gr

Λεφτά με… ουρά στην Ελλάδα!

Τουλάχιστον 9,5 εκατομμύριο δολάρια θα εισπράξει η Ελλάδα και κάθε εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Λεφτά με… ουρά στην Ελλάδα
Λεφτά με… ουρά θα μοιράσει η FIFA στις 32 εθνικές ομοσπονδίες, που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζερόμ Βακλ, το μίνιμουμ κέρδος για κάθε Εθνική ομάδα θα είναι 9,5 εκατομμύριο δολάρια.

Τα 8 εκατομμύρια είναι η αμοιβή της κάθε ομοσπονδίας για τη συμμετοχή (έστω και αν αποκλειστεί η ομάδα στη φάση των ομίλων) και το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο είναι η αποζημίωση για τα «έξοδα προετοιμασίας».

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά, κάθε ομοσπονδία θα εισπράξει 14 εκατομμύρια, αν περάσει στα ημιτελικά το ποσό είναι 20 εκατομμύρια, ενώ οι δύο φιναλίστ του τελικού θα λάβουν από 25εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, η FIFA θα μοιράσει 576 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι αυξημένο κατά 37% σε σχέση με το Μουντιάλ του 2010. Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε… Ρίο, ούτε ζέστη!!

Με… ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχεται η Εθνική την κλήρωση του Μουντιάλ! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέφυγε τα «θηρία», αλλά θα συναντήσει μεγάλα ονόματα με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία

Ούτε… Ρίο, ούτε ζέστη!
Με μισογεμάτο ποτήρι -που εξαρτάται από το πού θα το κοιτάξεις- μοιάζει η κλήρωση της Εθνικής στο Μουντιάλ!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα βρει μπροστά του ονόματα που θα μπορούσαν να το τρομάξουν, καθώς απέφυγε «μεγαθήρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πέφτοντας ωστόσο με τις Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία, θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει «βαρβάτα» ονόματα, όπως οι Φαλκάο, Γκουαρίν, Ντρογκμπά, Γιάγια Τουρέ και Χόντα!

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θα κάνουν πρεμιέρα στη διοργάνωση απέναντι στους Λατινοαμερικανούς (το Σάββατο, 14 Ιουνίου στις 19:00), θα συνεχίσουν με τους Ασιάτες την Πέμπτη, 19 Ιουνίου (στη 01:00) και θα… πανηγυρίσουν -ελπίζουμε- την πρόκριση την Τρίτη, 24 Ιουνίου (στις 23:00) με τους Αφρικανούς.

Κατά τ’ άλλα, σχετικά άνετη κλήρωση είχε η διοργανώτρια Βραζιλία, ενώ η θεά τύχη έφερε «καυτά» ζευγάρια όπως τα Ισπανία-Ολλανδία και Ιταλία-Αγγλία κι έπαιξε φοβερό παιχνίδι στους αδερφούς Μπόατενγκ, φέρνοντάς τους… αντιμέτωπους στο Γερμανία-Γκάνα!


Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1ος όμιλος

Βραζιλία
Καμερούν
Μεξικό
Κροατία

2ος όμιλος

Ισπανία
Χιλή
Αυστραλία
Ολλανδία

3ος όμιλος

Κολομβία
Ακτή Ελεφαντοστού
Ιαπωνία
Ελλάδα

4ος όμιλος

Ουρουγουάη
Ιταλία
Κόστα Ρίκα
Αγγλία

5ος όμιλος

Ελβετία
Εκουαδόρ
Ονδούρα
Γαλλία

6ος όμιλος

Αργεντινή
Νιγηρία
Ιράν
Βοσνία/Ερζεγοβίνη

7ος όμιλος

Γερμανία
Γκάνα
Η.Π.Α.
Πορτογαλία

8ος όμιλος

Βέλγιο
Αλγερία
Νότιος Κορέα
Ρωσία Πηγή: sport-fm.gr

Mόνο το... Giannis ξέρουν! (vid)

Eνα απίστευτο βίντεο με τους συμπαίκτες του Γιάννη Αντετοκούνμπο να προσπαθούν να πουν το όνομα του, αλλά να μην μπορούν!
Μία μέρα πριν από τα γενέθλια του καθώς κλείνει τα 19 οι συμπαίκτες του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς ήθελαν να του κάνουν ένα δώρο, αλλά δεν τα κατάφεραν!
Οι Τζον Χένσον, Λάρι Σάντερς, Γκάρι Νιλ επιχείρησαν να προφέρουν το επώνυμό του, μετά από σχετική ερώτηση του πιτσιρικά Τζαμπάρι που έχει αναλάβει ρόλο δημοσιογράφου στη Media Day, αλλά δεν μπόρεσαν...






Πηγή: gazzetta.gr

Εδώ είναι… Σικάγο!!

Οι Μπουλς συνέχισαν την εξαιρετική τους παράδοση απέναντι στο Μαϊάμι συντρίβοντας τους πρωταθλητές με 107-87.

Εδώ είναι… Σικάγο
Τι κι αν την τελευταία διετία είναι πρωταθλητές; Το Μαϊάμι τα βρίσκει μπαστούνια στο Σικάγο. Οι Μπουλς έφτασαν τις έξι νίκες σε επτά ματς ως γηπεδούχοι στην κανονική περίοδο κόντρα στη Χιτ από τη στιγμή που Λεμπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος μετακόμισαν εκεί. Αυτή τη φορά το έκαναν με εμφατικό τρόπο, καθώς συνέτριψαν την ομάδα του Έρικ Σπόελστρα με 107-87 υποχρεώνοντάς τη στη δεύτερη συνεχή ήττα της και πέμπτη σε σύνολο 19 αγώνων φέτος.

Οι «ταύροι», που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με 49 έναντι 27 των αντιπάλων τους, είχαν κορυφαίους τον Κάρλος Μπούζερ με 27, τον Λουόλ Ντενγκ με 20 και τον Γιοακίμ Νοά με 17 πόντους, αλλά και 15 ριμπάουντ. Το Μαϊάμι που έπαιξε ξανά χωρίς τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ είχε σε πολύ μέτρια βραδιά τον Λεμπρόν Τζέιμς με 21 πόντους (7/17 σουτ) και μόλις 2 ασίστ, ενώ για δεύτερο συνεχές ματς έκανε αρνητικό ρεκόρ ευστοχίας στα σουτ φέτος, με 41,6% (32/77).

Μπούζερ 27, Ντενγκ 20, Γκίμπσον 19, Νοά 17 (15 ριμπ.), Χάινριχ 13, Σνελ 8, Ντανλίβι 3-Τζέιμς 21, Μπίσλεϊ 15, Κόουλ 12, Μπος 10, Άλεν 9, Μέισον 7, Μπατιέ 6, Τσάλμερς 3, Λιούις 3, Χάσλεμ 1.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

«Οργίασε» ο Κουφός, αλλά...!!

Ο Κώστας Κουφός πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά οι Γκρίζλις ηττήθηκαν με 101-81 από τους Κλίπερς μέσα στο Μέμφις.

«Οργίασε» ο Κουφός, αλλά...
Σε ένα ακόμη παιχνίδι των Γκρίζλις έλαμψε το άστρο του Κώστα Κουφού. Ο Έλληνας σέντερ είχε 17 πόντους (7/9 βολές, 5/12 δίποντα), 9 ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και ένα λάθος σε 30:27 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο, η ομάδα του Μέμφις γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 101-81 από τους Κλίπερς.

Από την άλλη, ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε 14:26 λεπτά, έχοντας 2 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και μάλιστα οι Γκρίζλις είχαν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (42-40). Στην επανάληψη, όμως, και κυρίως στο τρίτο δωδεκάλεπτο, οι Κλίπερς με όπλο την καλή τους άμυνα, κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να φτάσουν εύκολα στη νίκη.

Για τους νικητές, τρεις παίκτες μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, καθώς Πολ, Κρόφορντ και Κόλισον πέτυχαν από 15 πόντους. Για τους ηττημένους, πλην του Κουφού, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα, διακρίθηκε ο Κόνλεϊ, που πέτυχε 16.

Μέμφις Γκρίζλις – Λος Άντζελες Κλίπερς 81-101

Ράντολφ 12, Κουφός 17, Κόνλεϊ 16, Ποντέξτερ 15 – Γκρίφιν 14, Τζόρνταν 10, Πολ 15, Κρόφορντ 15, Κόλισον 15, Τζέιμισον 11Πηγή: sport-fm.gr

Ο Γιάννης γιορτάζει, ο Θανάσης… ξεσαλώνει! (video)

Ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει σήμερα τα 19α γενέθλιά του, ο αδερφός του, Θανάσης, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο NBDL.

Ο Γιάννης γιορτάζει, ο Θανάσης… ξεσαλώνει (video)
Ημέρα χαράς ξημέρωσε για την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Ο μεν Γιάννης κλείνει σήμερα 19 χρόνια ζωής και εδώ και λίγους μήνες έχει δει τη ζωή του να αλλάζει και τον ίδιο να αγωνίζεται πλέον στο ΝΒΑ και τους Μπακς.
Ο δε Θανάσης, ο μεγαλύτερος αδερφός του, έκανε τα ξημερώματα την καλύτερη εμφάνισή του στο NBDL. Η ομάδα του, Ντέλαγουερ 87ερς (θυγατρική των Σίξερς), μπορεί να έχασε από τους Ρίο Γκράντε Βάιπερς με 139-126, ωστόσο ο 21χρονος φόργουορντ έκανε ατομικό ρεκόρ με 17 πόντους (2/2 βολές, 6/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και είχε ακόμη 3 ριμπάουντ, 3 τάπες, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 30:45.




Πηγή: sport-fm.gr