Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ο φτωχός Μάκης... μετρ της δικαίωσης!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου σχολιάζει στον sportdog την δικαίωση του Μάκη Ψωμιάδη, γράφει για τα χρήματα που θα πάρει η ΑΕΚ και το πρωτάθλημα που θα... σηκώσει η Καλλονή. Αν το ήξερε ο Μάκης το πόσο θα... δικαιωνόταν σίγουρα δεν θα έκανε τον κόπο να κρυφτεί στην Σαρωνίδα ούτε, πολύ περισσότερο, να αναγκαστεί να περάσει τα σύνορα για τα Σκόπια και να ταλαιπωρηθεί με αυτούς τους κουκουλοφόρους που τον έπιασαν στην καφετέρια.

ΑΝ ήξερε πως έκανε όλο αυτό τον κόπο για 8.500 μέχρι που θα ζήταγε να δικαστεί με διαδικασία... κατεπείγοντως για να ξεμπερδεύει και θα έδινε και κανένα... μπουρμπουάρ. Δικαιώθηκε ο Μάκης λοιπόν, εννοείται πως δικαιώθηκε κι ο Θωμας Μητρόπουλος που πάντα πρόσεχε τι έλεγε στα τηλέφωνα ακόμη κι αν άκουγε για όνειρα με... φυλακές και Αγίους, δικαιώθηκαν όλοι. Ιδίως όμως ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ο μετρ της δικαίωσης κι ας έμεινε πιο φτωχός κι από τον... Παναθηναϊκό, όπως είπε ο δικηγόρος του, από την καλή του την καρδιά προφανώς.


Πρώτη πρώτη πάντως είχε δικαιωθεί η... ΑΕΚ με τον Ψωμιάδη. Είναι να λαμβάνει 44 ολόκληρα εκατομμύρια. Εχουμε χάσει τον λογαριασμό με τους τόκους. Ποιος ξέρει που θα έχει φτάσει το... μαλλί. Επίσης έχουμε χάσει τον λογαριασμό με τις αναβολές στο ποινικό μέρος της δίκης της οποίας η σχεδόν βέβαιη πλέον διεξαγωγή στις 9 Δεκεμβρίου αντιμετωπίζεται λίγο πιο επιφυλακτικά από την προοπτική να πάρει το πρωτάθλημα η... Καλλονή.

Εκεί που ποτέ δεν χάσαμε τον λογαριασμό είναι στα λεφτά που πήρε πίσω η ΑΕΚ. Μηδέν ευρώ. Από την αρχή μέχρι το τέλος γιατί το τέλος ήρθε και η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα. Με τα μισά από αυτά τα λεφτά η ΑΕΚ θα είχε λύσει το οικονομικό της πρόβλημα, δεν θα είχε πέσει ποτέ φυσικά, γιατί η αγωνιστική απαξίωση που οδήγησε στον υποβιβασμό και στην αναπόφευκτη πτώχευση ήταν αποτέλεσμα κυρίως της οικονομικής καταστροφής, και το Ελληνικό δημόσιο θα είχε πάρει και τα λεφτά του με όλους τους τόκους και τις προσαυξήσεις.

Εχουμε βαρεθεί να τα γράφουμε αυτά, ίσως και εσείς να έχετε βαρεθεί να τα διαβάζετε, όμως σήμερα αναπόφευκτα επέστρεψαν στο μυαλό μετά την... δικαίωση του Μάκη στο δικαστήριο. Περιμένουμε την άλλη δίκη τώρα που μετά 10 χρόνια αναβολών θεωρείται βέβαια (γέλια) πως θα γίνει. Η ΑΕΚ όμως κανένα κέρδος δεν θα έχει από αυτό. Αλλωστε ο βασικός «κυνηγός» του Ψωμιάδη από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαϊδης, σταμάτησε να ασχολείται και δεν ξαναπήγε στο δικαστήριο από την ημέρα που η ΑΕΚ πτώχευσε. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό. Ο ισχυρισμός του πως ότι έκανε το έκανε για να πάρει πίσω τα λεφτά της η ΑΕΚ και να εξυγιανθεί. Από την στιγμή που η ΑΕΚ πτώχευσε θεώρησε πως δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει την μάχη με τον Ψωμιάδη αφού ακόμη κι αν καταδικαστεί ο Μάκης και θελήσει να επιστρέψει λεφτά για να γλυτώσει την ποινή του η ΑΕΚ δεν θα πάρει ούτε... ευρώ.

Με δικαστικές αποφάσεις που διέταζαν την επιστροφή από την οικογένεια Ψωμιάδη εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΕΚ να έχουν εκδοθεί και να ισχύουν εδώ και χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα. Τόσο αυτή η εξέλιξη όσο και οι σημερινές αποφάσεις εκτός του αντίκτυπου που έχουν στην ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο στέλνουν κι ένα μήνυμα στην κοινωνία που σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την χώρα και κυρίως για τον Ελληνικό λαό που μόνο καλό δεν είναι. Για τον άνθρωπο που περιμένει να δικαιωθεί αυτές οι ...δικαιώσεις είναι απογοητευτικές.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: