Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Λεφτά με… ουρά στην Ελλάδα!

Τουλάχιστον 9,5 εκατομμύριο δολάρια θα εισπράξει η Ελλάδα και κάθε εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Λεφτά με… ουρά στην Ελλάδα
Λεφτά με… ουρά θα μοιράσει η FIFA στις 32 εθνικές ομοσπονδίες, που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζερόμ Βακλ, το μίνιμουμ κέρδος για κάθε Εθνική ομάδα θα είναι 9,5 εκατομμύριο δολάρια.

Τα 8 εκατομμύρια είναι η αμοιβή της κάθε ομοσπονδίας για τη συμμετοχή (έστω και αν αποκλειστεί η ομάδα στη φάση των ομίλων) και το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο είναι η αποζημίωση για τα «έξοδα προετοιμασίας».

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά, κάθε ομοσπονδία θα εισπράξει 14 εκατομμύρια, αν περάσει στα ημιτελικά το ποσό είναι 20 εκατομμύρια, ενώ οι δύο φιναλίστ του τελικού θα λάβουν από 25εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, η FIFA θα μοιράσει 576 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι αυξημένο κατά 37% σε σχέση με το Μουντιάλ του 2010. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: