Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

“Απίθανο αυτό που έγινε πέρυσι με τους τραυματισμούς”

gigis
Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ  Παναγιώτης Γιγής μίλησε στον Arena FM 89,4 και αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι τραυματισμοί στον “Δικέφαλο” είναι λιγοστοί σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Αναλυτικά είπε:
Για τον τραυματισμό του Νίνη:
“Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Στατιστικά αυτά συμβαίνουν και οι τραυματισμοί είναι περιορισμένοι φέτος  στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ένα σύνολο παραγόντων που συμμετέχουν στη καλή ή κακή κατάσταση των παικτών. Υπάρχει όμως και το απρόοπτο. Στην περίπτωση του Νίνη, ήταν γλιστερός ο χώρος, έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα και έπαθε μια θλάση. Θα επιστρέψει περίπου σε ένα μήνα. Υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος και αυτό ευνοεί την αποθεραπεία του. Θα επιστρέψει πλέον στις αρχές του νέου έτους”.
Για τους παράγοντες που έχουν σημασία ώστε να διατηρούνται υγιεέις οι αθλητές:
“Είναι σημαντικό το τι ζωή κάνει ο  κάθε αθλητής και πως εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι οι αθλητές του ΠΑΟΚ κάνουν καλή ζωή. Επιπλέον μεγάλη σημασίαπαίζουν οι εγκαταστάσεις. Φέτος είναι καλύτερος ο χλοοτάπητας στη Νέα Μεσημβρία και αυτό κάνει τη διαφορά. Τέλος είναι και θέμα των γυμναστών και των προπονητών οι οποίοι εργάζονται εξαιρετικά φέτος”.
Για τη  δουλειά που γίνεται:
“Άν τραυματιστεί κάποιος κεντρικός θα μας πειράξει παραπάνω επειδή δεν υπάρχουν λύσεις. Φαίνεται  πως γίνεται εξαιρετική δουλειά στη προπόνηση φέτος καθώς παίκτες όπως ο Τζιόλης και ο Λαζάρ είναι πάνω από 30χρονών, επιβαρύνονται από Εθνικές και παρόλα αυτά δεν ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς”.
Για το πως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου παίκτη:
“Πρέπει να κάνει σωστή διάγνωση ο γιατρός, να γίνεται καλή συνεννόηση με γιατρούς και φυσιοθεραπευτές αλλά και καλή συνεννόηση με τον προπονητή. Βέβαια καθοριστικό ρόλο παίζουν τα γήπεδα και οι συνθήκες”.
Για τους τραυματισμούς της περσινής χρονιάς:
“Πέρσι ήταν κάτι το απίθανο, υπήρχαν πάρα πολλοί τραυματισμοί.  Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στη καριέρα μου. ΄’Ηταν συνδυασμός και του χλοοτάπητα, αλλά και του τρόπου προπόνησης των παικτών. Τα προβλήματα που υπάρχουν φέτος στις γάμπες είναι θέμα άμεσων χτυπημάτων και όχι γηπέδου”.
Για τον τραυματισμό του Λόρενς:
“Ο Λόρενς θα γυρίσει σε δύο περίπου βδομάδες”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: