Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Πως διασύραμε τον ΟΣΦΠ»

thiasos4
Στον Arena FM 89,4 μίλησαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Σωτήρης Μαυρομάτης και Μιχάλης Λεοντιάδης για την επική νίκη του “Δικεφάλου” επί του Ολυμπιακού πριν από 26 χρόνια με σκορ 6-1.
Αναλυτικά ο Μαυρομάτης δήλωσε:                 
Για τις αναμνήσεις της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού πριν από 26 χρόνια:
“Αυτό που θυμάμαι είναι πως ήμασταν τιμωρημένοι και έπρεπε να παίξουμε στις Σέρρες. Το γήπεδο ήταν βαρύ και είχαμε και προβλήματα τραυματισμών. Δεν ήμασταν πλήρεις. Αυτό που μου έχει μείνει είναι πως είχαμε πάρει τον Μιχάλη Λεοντιάδη από ομάδα μικρότερης κατηγορίας και είχε έρθει με μια προπόνηση αφού είχε αποκτηθεί. Εγώ είχα πάθει τράβηγμα και είχα μπει τραυματίας. Ακόμα και στο ζέσταμα θα μπορούσα να έχω πάθει θλάση και να μέναμε με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά, κερδίσαμε και με πολύ μεγάλο σκορ. Το 6-1 είναι η μεγαλύτερη νίκη στα μεταξύ παιχνίδια των δύο ομάδων. Δεκαπέντε μέρες μετά το παιχνίδι πήραν τον Λίμπρες. Στο τέλος της χρονιάς πήγα στον Ολυμπιακό και εγώ καθώς τελείωνε το συμβόλαιο μου”.
Για την κατάσταση του Ολυμπιακού εκείνη την εποχή:
“Ο Ολυμπιακός ήταν στην εποχή του Κοσκωτά που είχε πάρει πάρα πολλούς παίκτες και δεν είχαν προλάβει να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους”.
Για το καλό κλίμα που υπήρχε στις τάξεις του ΠΑΟΚ:
“Ήμασταν μια πάρα πολύ καλή και δεμένη ομάδα. Υπήρχαν άριστες σχέσεις και διοικητικά και αγωνιστικά. Πολύ δύσκολα μας κέρδιζε ο οποιοσδήποτε. Στο τέλος κάθε προπόνησης μαζευόμασταν όλοι μαζί και λέγαμε τα πάντα. Ήμασταν δεμένοι, προπονημένοι και μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πηγαίναμε να πατήσουμε τον αντίπαλο όπως και να λεγόταν. Ο Μιχάλης (Λεοντιάδης) ήταν το πειραχτήρι της ομάδας”.
Για την άμεση προσαρμογή του Λεοντιάδη στον ΠΑΟΚ:
“Μου έκανε εντύπωση πως προσαρμόστηκε ο Λεοντιάδης από την Τρίτη Εθνική μέσα σε τρεις μέρες. Αυτό δείχνει μεγάλη ποιότητα ποδοσφαιριστή”.
Για το τέρμα που πέτυχε επί του Ολυμπιακού:
Έκανε ένα φάουλ ο Σίγκας πήρα την μπάλα και αποφάσισα κατευθείαν να σουτάρω από τα 30 μέτρα. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
“Γίνονται θετικά βήματα προς το καλύτερο. Πρέπει γενικότερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ανεβαίνει για να μην ήμαστε σε αυτή τη κατάσταση”.
Αναλυτικά ο Λεοντιάδης δήλωσε:
Για την “εξάρα” στον Ολυμπιακό:
“Είχα έρθει τετάρτη και Κυριακή έπαιξα με τον Ολυμπιακό. Με είχε βάλει κατευθείαν ο προπονητής σε έναν παιχνίδι σε ένα σημαντικό παιχνίδι με πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ο κύριος Κοσκωτάς είχε πάρει τη αφρόκρεμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου όμως έφαγε την εξάρα και έφυγε. Ο Λίμπρες με είχε βάλει σε ένα παιχνίδι και με είχε κρατήσει στο παιχνίδι δέκα λεπτά. Εγώ τον έβριζα που με είχε βγάλει αλλά αυτός απλά με προστάτευε για να με χρησιμοποιήσει με τον Ολυμπιακό”.
Για το καλύτερο τέρμα σε εκείνο το παιχνίδι:
“Το καλύτερο γκολ ήταν η “σουτάρα” του Μαυρομάτη από τα 30 μέτρα. Πολύ σημαντικό ήταν και το τέρμα του Σίγκα το οποίο το πέτυχε με ένα “ιδιαίτερο” μέρος του σώματος του”.
Για το κλίμα στον ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή:
“Όλα τα παιδιά ήμασταν μια οικογένεια εκεί μέρα. Ήμασταν δεμένοι και μια παρέα”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
“Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε πολλές μεταγραφές για να χτυπήσουμε πρωτάθλημα. Έχει την ικανότητα ο κ.Σαββίδης να κάνει την ομάδα ακόμα δυνατότερη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: