Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Επεισόδια πριν το παιχνίδι Σταντάρ - ΟΣΦΠ


Επεισόδια εκτυλίσσονται στους δρόμους του Λιέγη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα της Σταντάρ με τον Ολυμπιακό. Ένταση και έξω από το γήπεδο όπου οπαδοί της Σταντάρ απωθήθηκαν με πυροσβεστικές μάνικες, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις! Στο μεταξύ δεν είναι λίγοι οι υποστηρικτές των πρωταθλητών Ελλάδας που βρίσκονται στην Λιέγη από διάφορες χώρες της Ευρώπης χωρίς εισιτήρια και σε περίπτωση που δεν βρούν δημιουργείται ένα επιπλέον πρόβλημα.

Αναστάτωση έξω από το γήπεδο και... μάνικες!

Ένταση υπήρξε και έξω από το γήπεδο. Οπαδοί της Σταντάρ περίμεναν τα λεωφορεία με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ελικόπτερα για να κάνουν έλεγχο από ψηλά καθώς και πυροσβεστικά. Αφού έγιναν οι απαιτούμενες συστάσεις η συγκεκριμένη ομάδα απωθήθηκε με μάνικες! Τα οχήματα έριξαν νερό πάνω στον κόσμο και έτσι τον... διέλυσαν. Παράλληλα έγινε και μία σύλληψη Βέλγου οπαδού. Το κλίμα είναι πάντως τεταμένο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα γίνει.

Οι πρώτες... εντάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 40 οπαδοί της Σταντάρ Λιέγης αποπειράθηκαν να κάνουν επίθεση σε 15 υποστηρικτές του Ολυμπιακού. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν εγκαίρως και έτσι δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα πέρα από κάποιες πέτρες που έριξαν οι Βέλγοι οπαδοί.

Υπήρξε πάντως αρκετά μεγάλη ένταση. Από εκεί και πέρα στο Βέλγιο -όπου βρίσκονται 2 χιλ. κόσμος των πρωταθλητών Ελλάδας- υπάρχουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που δεν έχουν εισιτήρια στα χέρια τους για να μπούν στο γήπεδο. Έτσι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλα προβλήματα...

Τσουχτερό κρύο

Στο Βέλγιο επικρατεί πολύ κρύο. Η θερμοκρασία είναι γύρω στις 7 βαθμούς και αναμένεται να πέσει και άλλο. Στο μεταξύ κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού αφού έκαναν την βόλτα τους σε πλατείες αναχωρούν σιγά σιγά για το γήπεδο της Σταντάρ. Άλλοι συνέχιζαν να κάνουν... πλάκα με τους φίλους τους και να πίνουν καφέ.

Νιούκαστλ: Κόντρα για το όνομα του γηπέδου


Κόντρα έχει ξεσπάσει στην Νιούκαστλ, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης για τη νέα ονομασία του «θρυλικού» γηπέδου της, που από «Σεντ Τζέιμς Παρκ» θα λέγεται πλέον «sportsdirect.com@St James' Park», λόγω της εταιρίας που θα είναι χορηγός. «Και μόνο η ιδέα να παραποιήσεις την ιστορία του γηπέδου σε κάτι που μοιάζει με ηλεκτρονική διεύθυνση, είναι κάτι που ξεπερνά κάθε λογική», τόνισε ο Μαρκ Τζάνσεν, συντάκτης του οπαδικού περιοδικού «The Mag».

Με την άποψη αυτή συμφωνούν και οι περισσότεροι φίλοι της Νιούκαστλ, που βλέπουν την ομάδα τους μετά τον περσινό υποβιβασμό, να χάνει και ένα μέρος της ιστορίας της, θεωρώντας απαράδεκτη την κίνηση της διοίκησης να εκποιήσει το όνομα ενός γηπέδου που είναι συνυφασμένο με την ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα, οι φίλαθλοι της ομάδας εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Newcastle Chronicle» και δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις αντιδράσεις τους.

Αυτό που έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία, η Sports Direct, ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντέρεκ Λάμπιας, στον οποίον καταλογίζουν ότι θα μπορούσε να βρει έναν πιο… διακριτικό τρόπο προβολής των υπολοίπων επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, μέσω της ομάδας και όχι του γηπέδου.

Πρόβλημα με Γκατούζο


Τραυματίας αποχώρησε από τη σημερινή προπόνηση της Μίλαν ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο μέσος των «ροσονέρι» υπέστη τράβηγμα στον καμπτήρα μυ του δεξιού του ποδιού και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ιταλικής ομάδας θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 15 περίπου μέρες. Η ακριβής ζημιά που έχει υποστεί ο Ιταλός χαφ θα γίνει γνωστή μόλις υποβληθεί σε εξετάσεις.

Αποχωρεί από τα γήπεδα ο Σορίν


Η ώρα του αντίο για τον Χουάν Πάμπλο Σορίν έχει φτάσει, καθώς πήρε την απόφαση στα 33 του χρόνια να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής θα γιορτάσει την αποχώρησή του, μετά από 15ετή καριέρα, με ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο θα πάρουν μέρος προσωπικότητες εντός και εκτός ποδοσφαίρου αλλά και με έναν φιλικό αγώνα μεταξύ της τελευταίας ομάδας που αγωνίστηκε, βραζιλιάνικης Κρουζέιρο και της Αρχεντίνος Τζούνιορς από την οποία ξεκίνησε. Ο αγώνας διεξάγεται στις 4/11 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε Βραζιλία και Αργεντινή.

«Θα είναι μια εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι, διασημότητες και θα γίνει και μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος ''Σκανκ''. Θα είναι μια υπέροχη ατμόσφαιρα και ένας ιδανικός τρόπος για να τελειώσω την καριέρα μου», δήλωσε ο Σορίν.

Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι οι Σόκρατες, Φραντσέσκολι, Ραΐ, Σάλας, Αγιάλα, Ρινκόν και ο Σορίν πιστεύει ότι οι θεατές θα γεμίσουν το χωρητικότητας 75.000 θεατών «Εστάδιο Μινεϊράο». Μάλιστα, υπάρχει και φιλανθρωπική διάσταση στην όλη εκδήλωση, αφού μέρος των εσόδων θα δοθεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ έχει ζητηθεί από τον κόσμο να φέρει μαζί του πακέτα με τρόφιμα και ρουχισμό, για τον ίδιο σκοπό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός δείχνει τις κοινωνικές του ευαισθησίες, αφού στο παρελθόν παραχωρώντας τα έσοδα από το βιβλίο του «Grandes Chicos», (Μεγάλα Παιδιά), προκειμένου να χτιστεί ένα σχολείο και ένα παιδικό νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του φόρεσε 76 φορές τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, σκοράροντας 12 τέρματα, ενώ ήταν ο αρχηγός της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Ξανά στο χειρουργίο ο Αρτέτα


Ούτως ή άλλως ο Μίκελ Αρτέτα δεν υπολογίζεται για τις άμεσες υποχρεώσεις της Εβερτον και δεν πρόκειται να αγωνιστεί την Πέμπτη κόντρα στην Μπενφίκα, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Όμως, ο Ισπανός διεθνής μέσος των «ζαχαρωτών» εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοικούντων των κυπελλούχων Ευρώπης του 1985, ο 27χρονος παίκτης υποβλήθηκε σε επέμβαση, ώστε να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή που αντιμετωπίζει στο γόνατο, οπότε τώρα βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης.

«Ο Μίκελ χρειάστηκε να υποβληθεί σε καθαρισμό στο γόνατό του, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν την ύπαρξη φλεγμονής», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγες, συμπληρώνοντας πως: «Είναι μια αναποδιά για αυτόν. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε πόσο πίσω τον έχει αφήσει».

Στη Φίτεσε ο Σερτζίνιο Γκριν


Με τη φανέλα της Φίτεσε θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής ο Σερζίνιο Γκριν, ο οποίος απασχόλησε το καλοκαίρι την ΑΕΚ, πριν η «Ενωση» συμφωνήσει με τον Κάρλος Αραούχο. Τελευταίος σταθμός του 27χρονου Ολλανδού αμυντικού ήταν η Φέγενορντ, από την οποία έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο Γκριν συμμετείχε το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις της Φίτεσε, ενώ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του χρειάστηκε να μεσολαβήσει οικονομική «ένεση» από τους χορηγούς του συλλόγου.

Τεν Κάτε: «Το παιχνίδι που πρέπει»


Δεν νιώθει πίεση ο Παναθηναϊκός ενόψει του αγώνα με τη Στουρμ, όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας Χενκ Τεν Κάτε.

«Γνωρίζουμε ότι η Στουρμ πρέπει να νικήσει και θα παίξει επιθετικά. Εμείς θα κοιτάξουμε να αντιδράσουμε ανάλογα στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρουμε και να κάνουμε αυτά που χρειάζεται για να νικήσουμε. Όταν παίζεις με αντίπαλο μια ομάδα που θέλει τη νίκη θα βρεις περισσότερους χώρους, γιατί θα ανοιχτεί. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευθούμε τους χώρους που θα υπάρξουν και να κάνουμε το παιχνίδι που πρέπει», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (σ.σ. χιόνισε στην Αυστρία): «Αν είναι και αύριο στην κατάσταση που είναι τώρα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θέλησε να αποβάλλει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας: «Εχουμε τρεις ευκαιρίες, απομένουν τρεις αγώνες ακόμα. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε εμείς πίεση. Πάντως, ασφαλώς θα θέλαμε να τελειώσουμε από αύριο την πρόκριση, όμως κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Παίζουμε πολλά ματς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σκεφτόμαστε τα επόμενα. Σκεφτόμαστε κάθε ματς χωριστά και τώρα μας ενδιαφέρει αυτό με την Στουρμ».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος εστίασε στην ευρωπαϊκή ιστορία του «τριφυλλιού»: «Ξέρουμε ότι στο τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε στην Ελλάδα δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή απόδοση (σ.σ. Πανιώνιο). Μιλήσαμε εμείς οι παίκτες μεταξύ μας και είπαμε ότι πρέπει να παρουσιάσουμε το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπο του Παναθηναϊκού απέναντι στην Στουρμ. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία στην Ευρώπη και θέλουμε να προχωρήσουμε στο Europa League».


Μπάχαλο με την προπόνηση!

Απίστευτο μπέρδεμα με την αποστολή του Παναθηναϊκού και την προγραμματισμένη τελευταία προπόνηση πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα με την Στουρμ Γκρατς. Οι ποδοσφαιριστές είχαν ξεκινήσει ζέσταμα στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το ματς, αλλά εκπρόσωπος της UEFA ζήτησε από την αποστολή να αποχωρήσει: «Δεν πρέπει να κάνετε προπόνηση σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. εξαιτίας του χιονιού ένα μέρος έπρεπε να προφυλαχθεί). Θα πάτε στο προπονητικό κέντρο της Γκράτσερ», ήταν η ατάκα που εξόργισε τον Τεν Κάτε, που απάντησε: «Εμείς θέλουμε εδώ. Το βλέπουμε μια χαρά»!

«Δεν γίνεται, δεν θα είναι καλός ο αγωνιστικός χώρος για το αυριανό παιχνίδι», επανέλαβε ο άνθρωπος της UEFA και οι παίκτες έφυγαν. Μάλιστα, οι προβολείς έκλεισαν, το γήπεδο βυθίστηκε στο σκοτάδι ενώ ορισμένοι από τους «πράσινους» βρίσκονταν ακόμη στον αγωνιστικό χώρο!

Τελικά με πούλμαν άπαντες κατευθύνθηκαν στο Γκράτσερ (σ.σ. μισή ώρα περίπου απόσταση)! Η ταλαιπωρία, όμως, του «τριφυλλιού» δεν σταμάτησε. Ο οδηγός του πούλμαν χάθηκε (!) και αναγκαστικά έπρεπε να επιστρέψει στο γήπεδο της Στουρμ. Παίκτες και τεχνική ηγεσία βρίσκονται ήδη εκεί και περιμένουν ενημέρωση για το που τελικά θα προπονηθούν!

Pablo Garcia: «Σαν τον Λεωνίδα....»



Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» φιλοξενήθηκε σήμερα ο Πάμπλο Γκαρσία και είχε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Γιώργο Ζαγόρα, ο Ουρουγουανός άσσος του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και μίλησε εφ ‘ολης της ύλης χωρίς να μασήσει τα λόγια αλλά και με χιούμορ, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται και θα πάει καλύτερα στην συνέχεια ενώ επανέλαβε ότι οι μεγάλες ομάδες της Αθήνας έχουν ξεχωριστή μεταχείριση από την διαιτησία, ανέφερε ότι θα ήθελε πολύ να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και ότι αισθάνεται υπόχρεος από την μεγάλη αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του


Μια ξεχωριστή συζήτηση είχε σήμερα ο Γιώργος Ζαγόρας καθώς φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» ήταν σήμερα ο Ουρουγουανός άσσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία.
Έγινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα, εφ’ όλης της ύλης μάλιστα, στην αρχική ερώτηση για το χθεσινό παιχνίδι, Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης είπε :
«Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπο μου, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον ΠΑΟΚ. Είδα το παιχνίδι, ήταν πολύ καλό και ίσως η Μίλαν να δικαιούταν κάτι παραπάνω χθες. Δεν υποστήριζα καμία ομάδα χθες, ήθελα απλά να δω ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πέρασα και από τις 2 ομάδες, στην Μίλαν ήμουν πολύ νέος και άπειρος ενώ στην Ρεάλ ήμουν πολύ πιο έμπειρος, δεν είχα λοιπόν καμία προτίμηση»
Για την αγάπη του κόσμου ανέφερε επίσης :
«Αυτό που αισθάνομαι και εισπράττω στον ΠΑΟΚ μόνο με την περίοδο που ήμουν στην Οσασούνα μπορεί να συγκριθεί, είναι τεράστια η αγάπη του κόσμου και εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ πάντα μέσα στο γήπεδο να ανταποδώσω την αγάπη και να τους κάνω όλους ευτυχισμένους»
Σε ερώτηση αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίξει κάποια στιγμή στο Champion League, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε :
«Η ομάδα πέρυσι ήταν πολύ καλή, είχε πολύ καλή παρουσία και σίγουρα δικαιούταν κάτι παραπάνω. Φέτος ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League. Εκεί αγωνίζονται πολύ καλές ομάδες και οι ελληνικές ομάδες συνήθως δεν προχωρούν πολλύ, πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε πάρα πολύ για να μπορέσει να γίνει μια ομάδα ικανή να προχωρήσει λίγο παραπάνω. Οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη επίσης ξοδεύουν πολλά χρήματα και εμείς δεν έχουμε τέτοιο μπάτζετ, έτσι πρέπει να καλύψουμε την διαφορά με πολύ δουλειά ενώ πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να φανούμε δυνατοί σε όλα για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να αγωνιστούμε σε τέτοιο επίπεδο»
Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ανέφερε :
«Προσωπικά μου στοίχισε πολύ ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και μάλιστα από μια ομάδα που ήταν χειρότερη από την δική μας, με πείραξε πάρα πολύ αυτό. Στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε και είχαμε μεταπτώσεις στην απόδοση μας, μας έλειψε η σταθερότητα αλλά βελτιωνόμαστε τώρα. Επίσης είχαμε και ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα αλλά δουλεύουμε και στην συνέχεια θα είναι καλύτερα. Αυτό που με εκνευρίζει πάντως είναι ότι πάμε στην Αθήνα και χάνουμε και ξαναπάμε και ξαναχάνουμε. Δεν φταίνε πάντα οι διαιτητές αλλά σίγουρα οι ομάδες εκεί παίρνουν πολλά σφυρίγματα, σε εμάς τα σφυρίζουν όλα και σε ίδιες φάσεις για εμάς δεν σφυρίζουν τίποτε, αυτό μου την δίνει πάρα πολύ. Επίσης δεν είναι σωστό κάθε φορά πριν από το παιχνίδι εκεί που είμαι ήρεμος και περιμένω να αρχίσει, να έρχονται οι διαιτητές και να μου λένε : «ήρεμα, ήρεμα», με ενοχλεί αυτό. Για την συνέχεια πάντως εμείς πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια και οι άλλοι να χάνουν βαθμούς για να μπορέσουμε να τους φτάσουμε στην συνέχεια»
Σε ερώτηση, αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει ποτέ καλά σφυρίγματα στην Αθήνα, απάντησε :
«Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό και να έχουμε εμείς τέτοια σφυρίγματα όπως αυτοί, δεν γίνεται πάντως μόνο με τον ΠΑΟΚ αυτό και άλλες ομάδες όταν παίζουν στην Αθήνα έχουν ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Επαναλαμβάνω όμως ότι για τις ήττες φταίμε πρώτα εμείς, όπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πρόσφατα, αλλά αυτές οι ομάδες έχουν πάντα ένα χέρι που τους βοηθά στους αγώνες»
Για την συνέχεια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε :
«Σε όλες τις ομάδες υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, έτσι και εμείς μπορούμε σίγουρα να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε πολύ καλούς νέους παίκτες ενώ είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς ως τώρα, στην συνέχεια του πρωταθλήματος λοιπόν πιστεύω ότι η ομάδα θα φανεί πολύ βελτιωμένη και θα πάμε καλύτερα. Πάντως φέτος όλες οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά, ειδικά στην Τούμπα, όλοι έχονται για το Χ, κλείνονται πίσω και είναι δύσκολο να διασπάσεις τις άμυνες. Όλοι όμως στην ομάδα προσπαθούμε πολύ και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ»
Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο των δηλώσεων του μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη είπε :
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, είπα την αλήθεια για όσα συμβαίνουν όταν παίζουμε στην Αθήνα. Νομίζω ότι όλοι βλέπουν τι γίνεται αλλά δεν το λένε, εμένα όμως με τρελαίνει αυτό και το λέω»
Για την δική του απόδοση, που ειδικά φέτος είναι πολύ καλή ανέφερε τα εξής :
«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος και αισθάνομαι πολύ καλά, έτσι προσπαθώ για το καλύτερο όταν αγωνίζομαι. Αυτό που θέλω είναι να δώσω χαρά στα πρόσωπα του κόσμου ανταποδίζοντας την αγάπη του. Λένε πως είμαι βρώμικος παίκτης, ότι χτυπάω πολύ αλλά δεν είναι αλήθεια αυτό, εγώ δεν προκαλώ ποτέ πρώτος. Σιγουρα παίζω με πάθος και μπαίνω δυνατά στις φάσεις αλλά δεν προκαλώ, όταν όμως προκληθώ θα απαντήσω, δεν το αφήσω έτσι, θέλω όταν γυρνάω σπίτι να μπορώ να κοιτώ τα παιδιά μου με ψηλά το κεφάλι. Οι αντίπαλοι φυσικά το ξέρουν αυτό και αρκετοί προσπαθούν με προκαλέσουν, έχω δεχτεί αγκωνιές, χτυπήματα κτλ στα παιχνίδια. Τώρα πάντως το σκέφτομαι πιο πολύ πριν αντιδράσω, είναι αλήθεια αυτό καθώς δεν θέλω να αφήσω την ομάδα μου με 10 παίκτες»
Σε ερώτηση αν χωρά στην ίδια ενδεκάδα με τον Βιτόλο, τόνισε :
«Πιστεύω ότι μπορούμε να ταιριάξουμε, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να παίξω με οποιονδήποτε παίκτη, την Κυριακή έπαιξα με τον Βερόν και ήταν όλα καλά. Αυτό όμως δεν είναι δικό μου θέμα, είναι θέμα προπονητή, αυτός βγάζει την ενδεκάδα»
Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν αγωνίζεται πολύ επιθετικά φέτος, ανέφερε :
«Στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε στην διάθεση μας επιθετικούς, υπήρχαν πολλοί τραυματίες, πως να παίξουμε λοιπόν πιο επιθετικά; Βέβαια, από την άλλη και το να παίζουμε με 3 σέντερ φορ δεν νομίζω ότι είναι καλό. Πάντως ακόμη δεν έχω πάρει το δίπλωμα προπονητή, μόλις το πάρω θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση πολύ καλύτερα»
Αναφερόμενος στους πολλούς τραυματισμούς που έχει ο ΠΑΟΚ φέτος :
«Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό, νομίζω ότι οι τραυματισμοί είναι κάτι συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο, συμβαίνουν αυτά. Εγώ πάντως φαίνεται ότι έχω μια καλή μάγισσα που με προστατεύει, πιάνω και τα ....μου καμιά φορά και όλα είναι εντάξει»
Ερωτηθείς αν επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε :
«Σίγουρα θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μου, δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και σκοοπεύω έως τότε να δίνω τα πάντα για την ομάδα και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ. Αισθάνομαι πάντως ότι μπορώ να παίξω μπάλα και στην συνέχεια, είτε είναι στον ΠΑΟΚ είτε αλλού. Θα ήθελα όμως να κρεμάσω τα παπούτσια μου στον ΠΑΟΚ, είμαι πολύ καλά εδώ»
Για το γεγονός ότι δεν φαίνεται να πανηγυρίζει έντονα τα γκολ της ομάδας, σχολίασε ως εξής :
«Δεν είμαι παίκτης που σκοράρω συχνά, στην Οσασούνα είχα βάλει όλα κι όλα 4 γκολ όσο έπαιζα. Φυσικά ελπίζω και θέλω πολύ να σκοράρω και να πάω στον κόσμο στην κερκίδα να πανηγυρίσω μαζί τους. Δεν πανηγυρίζω στα γκολ της ομάδας γιατι συνήθως είμαι αρκετά πίσω και οι άλλοι πάνε σε μια γωνία για να πανηγυρίσουν, έτσι κάθομαι στο κέντρο και παίρνω ανάσες. Παλιά έτρεχα και εγώ αλλά πλέον έχω μεγαλώσει και πρέπει να κρατάω δυνάμεις για το παιχνίδι. Αυτό που προτιμώ είναι να πανηγυρίζω με τον κόσμο μετά το τέλος του αγώνα, αφού έχουμε κερδίσει, έτσι είμαι πιο εγκρατής στα γκολ που μπαίνουν στην διάρκεια του αγώνα»
Για την αποχώρηση του κ. Ζαγοράκη και την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Βρύζα, ανέφερε τα εξής :
«Ήταν κάτι ξαφνικό και δεν το καταλάβαμε καλά, ούτε και τώρα ξέρουμε γιατί έφυγε, πρέπει όμως να σεβαστούμε την απόφαση του, θα είχε σίγουρα τους λόγους τους. Του εύχομαι να είναι καλά και να είναι στρωμένα όλα όμορφα στην ζωή του. Ο κ. Ζαγοράκης ήταν παλιός ποδοσφαιριστής, όπως άλλωστε και ο νέος πρόεδρος, ο κ. Βρύζας και το σίγουρο είναι και οι 2 ήθελαν και θέλουν μόνο το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, εύχομαι λοιπόν και στον κ. Βρύζα να πάνε όλα καλά και να έχει επιτυχίες»
Για τον κ. Σάντος :
«Η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου είναι απολύτως σεβαστή και για τον προπονητή μας έχω να πω ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Μας προετοιμάζει σωστά, μιλάμε για τα παιχνίδια που έρχονται, κάνει πολύ καλή προπόνηση και είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος»
Μιλώντας για τον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε ποτέ, είπε :
«Έχω αντιμετωπίσει πολλούς δύσκολους αντιπάλους στην καριέρα μου αλλά ο πιο δύσκολος ήταν ο Ροναλντίνιο σε ένα παιχνίδι Ουρουγουάη - Βραζιλία στο Μοντεβιδέο, ήταν σε σούπερ κατάσταση τότε»
Σε ερώτηση για παίκτες του ΠΑΟΚ που μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, ανέφερε :
«Υπάρχουν νεαροί παίκτες στην ομάδα που μπορούν να κάνουν πολλά στην συνέχεια. Ο Βιεϊρίνια και ο Κουτσιανικούλης πάντως μπορούν να αγωνιστούν στην Ευρώπη αρκεί να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά και να προσπαθούν πάντα να βελτιώνονται»
Σε ερώτηση, αν γίνει ποτέ προπονητής, ο Πάμπλο Γκαρσία είπε :
«Δεν θέλω να σκέφτομαι μπροστά, μου αρέσει να ζω το παρόν, δεν ξέρεις άλλωστε ποτέ τι σου επιφυλλάσει το αύριο. Αν γινόμουν πάντως ποτέ προπονητής θα ήμουν σαν τον Αγκίρε, που μας είχε πει κάποτε πριν από ένα παιχνίδι : «θέλω να μπείτε μέσα και να φάτε κίτρινη κάρτα και οι ένδεκα» και όντως μπήκαμε μέσα και κερδίσαμε τον αγώνα. Ακόμη όμως δεν έχω αποφασίσει αν θα πάω τελικά σε σχολή προπονητών»
Σε ερώτηση για τις Ελληνίδες, δεν είπε πολλά :
«Για τις γυναίκες στην Ελλάδα δεν λέω τίποτε, είναι η γυναίκα μου εδώ δίπλα...»
Για το ποτό που του αρέσει να πίνει :
«Είναι από ένα δέντρο και το έπιναν παλιά οι Ινδιάνοι στην Ουρουγουάη ενώ τώρα είναι κάτι σαν λαϊκό ποτό ενώ το πίνουν και στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη. Είναι κάτι σαν πικρό τσάι (στην Αργεντινή το πίνουν με ζάχαρη), έχει λίγη καφεϊνη και βοηθά πολύ στην κυκλοφορία»
Όταν του ζητήθηκε να πει ποιες είναι οι δυσκολότερες έδρες σε Ελλάδα και Ευρώπη τόνισε :
«Η πιο δύσκολη έδρα είναι σίγουρα το Καμπ Νου στην Βαρκελώνη ενώ στην Ελλάδα η έδρα του Πανθρακικού, είναι μικρό και δύσκολο γήπεδο αλλά μου αρέσει γιατί μυρίζει ποδόσφαιρο εκεί μέσα»
Για το tattoo «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» σχολίασε :
«Αυτή η φράση με έχει σημαδέψει στην ζωή και φυσικά δεν ισχύει μόνο για το γήπεδο. Μπορεί να έχεις ένα πρόβλημα αλλά το πρωί πρέπει να σηκωθείς και να βρεις τα κότσια για να μπορέσεις να ζήσεις, να προχωρήσεις μπροστά»
Τέλος, κλείνοντας έστειλε ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ :
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και κυρίως στον κόσμο της ομάδας. Με αφορμή μάλιστα αυτά που είπα μετά τον αγώνα με την Ξάνθη θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να ξέρουν ότι αυτή την φορά δεν θα κατέβω στην Αθήνα μόνο με το μαχαίρι στα δόντια, θα πάω σαν τον Λεωνίδα με πανοπλία και όλα τα όπλα, έτοιμος για την μάχη...»

Μαζίνιο: «Φεύγουμε σαν φίλοι»

Το «αντίο» είπε ο Ιομάρ Μαζίνιο στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για την λύση της συνεργασίας του με τον Άρη. Το παρόν έδωσε και ο άμεσος συνεργάτης του Ντονάτο. Αμφότεροι μίλησαν για την πορεία της ομάδας ενώ τόνισαν αρκετές φορές πως η λήξη της εργασιακής τους σχέσης με τον σύλλογο δεν επηρεάζει τα φιλικά αισθήματά τους.

«Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας και την ομάδα για την ευκαιρία που μου δόθηκε να εργαστώ σε αυτόν τον σύλλογο. Σίγουρα όμως η λύση της συνεργασίας είναι καταστάσεις που τον κάθε προπονητή τον στεναχωρούν. Στεναχωριόμαστε γιατί είμαστε στους στόχους μας, αφήνουμε την ομάδα στην 3η και 4η θέση και γενικότερα ότι ήμασταν μέσα στους αρχικούς στόχους μας.

Υπάρχουν όμως κάποιες αποφάσεις της διοίκησης που θα πρέπει να τις κατανοήσουμε. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μία ομάδα από την αρχή με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές κάτι που σιγά σιγά το πετυχαίναμε με ένα καλό πρόσωπο και όμορφό ποδόσφαιρο για τα θετικά αποτελέσματα.

Φυσικά εμείς έχουμε την επίγνωση ότι σε αρκετά ματς δεν είχαμε το παιχνίδι που θέλαμε αλλά ήταν φυσιολογικό γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Μπορείτε να δείτε ότι οι περισσότερες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο με τις μόνες που έχουν ξεφύγει να είναι οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Είχαμε ωστόσο την πλήρη επίγνωση ότι η ομάδα θα πήγαινε μπροστά. Δεν υπήρχε όμως δυστυχώς η υπομονή για κάτι τέτοιο και στεναχωριόμαστε που δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Να ολοκληρώσουμε εδώ την χρονιά.

Με ποδοσφαιριστές καλούς, να τους μεταδώσουμε τις γνώσεις για θετικές εξελίξεις στην ομάδα. Δυστυχώς όμως λύθηκε η συνεργασία όταν πιστεύαμε ότι η ομάδα θα έπαιρνε μπρος και θα πρέπει να δούμε το μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλέψαμε σε μια ομάδα με μεγάλους οπαδούς και μέλλον και άμεσα θα βρεθεί εκεί που της αρμόζει ώστε να υλοποιεί τους στόχους της διοίκησης.

Προπάντων θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που αποτέλεσαν όχι απλώς τον 12ο αλλά και 13ο παίκτη μας αφού ζούνε για την ομάδα τους που θα πρέπει να δίνει το παν για να ικανοποιεί αυτόν τον κόσμο κι εύχομαι στο μέλλον για πολλές νίκες. Και εμάς και την ομάδα και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ γρήγορα».

Για την απόδοση των ποδοσφαιριστών, ο Ιομάρ Μαζίνιο, τόνισε: «Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει μία άσχημη περίοδο και είμαι σίγουρος ότι με την δουλειά που κάνουνε θα βρούνε την φόρμα τους. Γνωρίζουμε ότι κάποιες άσχημες εμφανίσεις μέσα από τον ανταγωνισμό η ομάδα θα έφθανε εκεί που έπρεπε. Υπάρχουν κάποιες ομάδες με καλό ξεκίνημα και μετά κοιλιά όπως ο Εργοτέλης και ο Αστέρας και μεγαλύτερη κοιλιά στο δεύτερο ημίχρονο. Και υπάρχουν ομάδες όπως ο Άρης και η ΑΕΚ που μέσα από τον ανταγωνισμό βρίσκουν την αγωνιστική τους ταυτότητα μέσα στο γήπεδο».

Σε σχετική ερώτηση για τον αν θα γύριζε πίσω τον χρόνο για α αλλάξει κάτι, απάντησε: «Δεν θα άλλαζα τίποτα. Θα συνέχιζα με τον ίδιο τρόπο σκέψης και δουλειάς. Υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τεχνικού τιμ, διοίκησης και ποδοσφαιριστών όπου δεν υπήρξε η παραμικρή ρήξη. Σίγουρα υπήρχαν κάποια ατυχή αποτελέσματα αλλά σε πολλές περιπτώσεις η ομάδα άξιζε να φύγει από το γήπεδο με την νίκη».

Για την αγωνιστική πειθαρχία της ομάδας: «Αν μιλήσουμε για θέματα πειθαρχία θα μιλήσω για θέματα τακτικής. Να μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να γνωρίζει την θέση του μέσα στο γήπεδο. Να καλύπτει κενά και να δίνει βοήθειες. Οπότε με τόσους νέους ποδοσφαιριστές χρειαζόταν χρόνος με το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην είναι απλό. Χρειαζόταν όμως καιρός για να βρούμε αγωνιστική ταυτότητα».

Βάσει της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια σχολιάστηκε και το θέμα της φυσικής κατάστασης: «Από άποψη φυσικής κατάστασης η ομάδα είναι σε άψογη κατάσταση και δεν στερείται σε τίποτα αλλά πιστεύω ότι ήταν νοητικό το πρόβλημα. Αυτό νομίζω το δείχνει και το παιχνίδι Κυπέλλου όπου παίξαμε με ομάδα Γ΄ Εθνικής όπου κάναμε την ανατροπή και η φυσική μας κατάσταση φάνηκε ότι ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Το πρόβλημα ήταν θέμα νοοτροπίας και νοητικό των ποδοσφαιριστών. Ίσως κάποιες στιγμές να εφησύχαζαν από ένα καλό αποτέλεσμα από το ημίχρονο ή από κάποιο γρήγορο γκολ που μπήκε όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ» επεήμανε ο Βραζιλιάνος τεχνικός ενώ ξεκαθάρισε:

«Για θέμα νοοτροπίας αναφέρομαι στην αγωνιστική τους συμπεριφορά ή στο να διαβάζουν καλύτερα κάποιες καταστάσεις που γίνονται μέσα στο παιχνίδι. Εμείς προσπαθούσαμε να τους μεταδώσουμε μία νοοτροπία δυνατή και να ξέρουν τι θα πρέπει να θέλουν μέσα στο γήπεδο κάτι που τα βλέπαμε κάποιες φορές και κάποιες άλλες να το χάνει. Για αυτό δεν έχει να κάνει με θέμα φυσικής κατάστασης αλλά νοοτροπίας. Υπάρχουν πολλές δυνατές προσωπικότητες αλλά αυτό που κάνει την διαφορά είναι το πόσο δυνατός είσαι με τον εαυτό σου και θα πρέπει αν αλλάξει ο εφησυχασμός κάποιων ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για την πρόσληψη του Έκτορ Κούπερ: «Αναμφίβολα έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια μία φιλική σχέση με την διοίκηση της ΠΑΕ. Θέλουμε να φύγουμε με τον καλύτερο τρόπο. Με την καλύτερη λύση. Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την ομάδα του Άρη.

Καταλαβαίνετε ότι για μας ήταν κάπως πικρό ότι φεύγουμε σε 11 μήνες και 23 παιχνίδια είχαμε μόλις 4 ήττες και αρκετά θετικά αποτελέσματα και αυτήν την στιγμή αφήνουμε την ομάδα στην 4η θέση. Μακάρι τώρα που θα κάτσει ένας σπουδαίος προπονητής στην άκρη του πάγκου μακάρι να φθάσει την ομάδα εκεί που της αξίζει με άμεσο στόχο την επιστροφής την Ευρώπη που και μέχρι στιγμής υλοποιούταν αυτός ο στόχος.

Μακάρι όμως και να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα που και εμείς πιστεύω ότι σίγουρα θα κάναμε κάτι που χαροποιήσει και τους οπαδούς και την διοίκηση της ΠΑΕ. Πάντως να είστε σίγουροι ότι τώρα που θα φύγουμε από την Θεσσαλονίκη θα παρακολουθούμε την πορεία της ομάδας θέλοντας να την δούμε ψηλά».

Για την επόμενη σελίδα στην καριέρα του: «Αρχικά κοιτάμε να λήξουμε την συνεργασία μας με τον Άρη. Ακόμα έχουμε κάποιες λεπτομέρειες τι θα γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το ποδόσφαιρο. Ίσως όμως βρεθούμε και πάλι στην Ελλάδα».

Για την εμπειρία που απέκτησε εργαζόμενος στην ομάδα του Άρη: «Από την πρώτη στιγμή που φθάσαμε στην ομάδα του Άρη νιώθαμε έτοιμοι όχι απλώς από τα ποδοσφαιρικά μας χρόνια αλλά και τις εμπειρίες μας και νιώθαμε έτοιμοι. Σίγουρα ήταν το καλύτερο ξεκίνημα και θα ακολουθήσει ανάλογο μέλλον με τις εμπειρίες που βρήκαμε να μην μπορούσαμε να τις βρούμε σε άλλη ομάδα του πλανήτη. Αυτό γιατί ήρθαμε σε μία ομάδα με πολλές απαιτήσεις με το κοινό της, την διοίκηση και το που θα πρέπει να βρίσκεται και την αφήνουμε σε θέση για να υλοποιήσει τους στόχους της».

Ντονάτο: «Έχουμε πολλά να δώσουμε στο ποδόσφαιρο»

Ο άμεσος συνεργάτης του Μαζίνιο, Ντονάτο Γκάμα Ντα Σίλβα, από την πλευρά του ανεφερε: «Έχω την ίδια άποψη με τον Μαζίνιο. Είχαμε έρθει απόλυτα έτοιμοι για την πρόκληση του πάγκου του Άρη και σίγουρα φεύγουμε πιο δυνατοί έχοντας μάθει πολλά βρισκόμενοι στην ομάδα και ότι έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στο ποδόσφαιρο.

Είμαστε ήσυχοι ότι κάναμε μία σκληρή δουλειά και δυστυχώς είχαμε κάποιες ισοπαλίες σε παιχνίδια που θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει και αυτός είναι κυρίως ο λόγος που απομακρυνόμαστε από τον πάγκο της ομάδας.

Έχουμε όμως την επίγνωση ότι με τον καιρό θα φθάναμε στους στόχους που είχαμε θέσει γιατί πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ και η ομάδα άρχισε να δένει όλο και περισσότερο μεταξύ της. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο είναι και θέμα τύχης που αν την είχαμε δεν θα βρισκόμασταν εδώ.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και θα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον μας όπου περιμένουμε να διευθετήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Να περάσουμε κάποιες ήσυχες μέρες με τις οικογένειες μας και με ψηλά το κεφάλι έχοντας κάνει σωστά την δουλειά μας να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».

Γκρασιάν: «Θα δώσει πρεστίζ ο Κούπερ»



Η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή όπως ο Λεάντρο Γκρασιάν έγινε με γνώμονα την ένταξη στο παιχνίδι ξεχωριστών στοιχείων που διαθέτει ο Αργεντίνος. Παράλληλα σε συνέντευξή του στον «Άρης Fm» τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ότι θα συνεργαστεί με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

«Νιώθω παρά πολύ χαρούμενος που θα έρθει ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και όνομα που θα δώσει μεγαλύτερο πρεστίζ στην ομάδα. Έρχεται σε μία στιγμή που πιστεύω θα μας οδηγήσει ξανά σε δρόμο για τις νίκες και είμαι ενθουσιασμένος.

Θεωρώ ότι είναι πολλά τα κίνητρα που θα δοθούν σε όλο το ρόστερ. Όλοι θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε μία θέση στην ενδεκάδα. Είναι ένας τεχνικός από τον οποίο μπορούμε να μάθουμε πολλά. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και μπορεί να δώσει στην ομάδα αρκετά πράγματα» ανέφερε αρχικά ο Λεάντρο Γκρασιάν ενώ για το έξτρα κίνητρο που θα έχουν οι Λατινοαμερικάνοι και ιδιαίτερα οι Αργεντίνοι, σημείωσε: «Θα μας βοηθήσει πολύ γιατί είναι ένας άνθρωπος που έρχεται από την Αργεντινή. Πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι από την ίδια χώρα και ξέρει τις φιλοδοξίες και τα όνειρα των Αργεντίνων παικτών οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη».

Για την απόδοσή του σχολίασε: «Και εγώ ο ίδιος δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου και μιλώντας για τον Κούπερ πιστεύω πως θα πάρει το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή και εμείς είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν έχω δείξει στον Άρη τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο έκανε συμβόλαιο το καλοκαίρι και εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Με τον προπονητή που είχαμε στην ομάδα δεν μπόρεσα να βρω τον εαυτό μου στον αγωνιστικό χώρο. Μία έπαιζα σε μία θέση μία σε άλλη, ανά ημίχρονο άλλαζα θέση».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Αναμφίβολα έχουμε κοινούς στόχους. Έχω πολύ καλές και φιλικές σχέσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές. Κοινός μας στόχος είναι να φτάσουμε τον Άρη ψηλά εκεί που του αρμόζει. Η ομάδα είναι καινούργια. Έχουν έρθει 14-15 ποδοσφαιριστές και χρειάζεται χρόνος για να βρεθούμε στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός. Έχουμε έρθει και σε μία ξένη χώρα και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Στο ποδόσφαιρο τα περιθώρια μπορεί να είναι στενά αλλά προσπαθούμε ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για την αναμέτρηση με την Καβάλα: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γα μας εκτός της νίκης. Παίζουμε εντός έδρας, μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε τη νίκη. Αύριο έρχεται ο νέος τεχνικό και θα μας πει κάποια πράγματα που θέλει να έχουμε στο παιχνίδι. Συν τοις άλλοις θέλουμε να δώσουμε την χαρά στον κόσμο μας ο οποίος μας στηρίζει τόσο θερμά και μας ακολουθεί παντού».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στον κόσμο που προσμένει ουσία και γκολ από τον ίδιο: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για την στήριξη και με κάνουν πολύ χαρούμενο γι' αυτό. Πέραν του άγχους που έχουν αυτοί για να πετύχω γκολ έχω και εγώ. Το να αγωνίζομαι 8-9 αγωνιστικές και να μην έχω πετύχει γκολ μου είναι περίεργο. Ακόμα και παλιότερα ο τρόπος παιχνιδιού μου ήταν να έρχομαι πολύ κοντά στο γκολ και ελπίζω να το πετύχω. Εύχομαι σύντομα να βρω τον καλό μου εαυτό. Είμαι πολύ υπερήφανος που φοράω την φανέλα του Άρη θέλω να προσφέρω τα μέγιστα».

Αθανασιάδης: «Στόχος μας ο πρωταθλητισμός»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, σε συνέντευξή του στον «Sport Fm» μίλησε για την συνεργασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αλλά και το διαζύγιο με τους Μαζίνιο και Ντονάτο.

Αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ για την πορεία των «κίτρινων» με τους Μαζίνιο - Ντονάτο στον πάγκο τόνισε: «Είναι πολλά επιμέρους θέματα που δεν αφορούν τον κόσμο για να τα κάνουμε γνωστά. Η κατάσταση δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το συμφέρον του Άρη και για αυτό λύσαμε τη συνεργασία μας με τον κ. Μαζίνιο. Κρίναμε στο σύνολο ότι στην παρούσα χρονική στιγμή και για το καλό της ομάδας έπρεπε να λύσουμε τη συνεργασία μας μαζί του. Κρίναμε ότι η πορεία της ομάδας έπρεπε να εξυπηρετηθεί με έναν διαφορετικό τρόπο».

Για την συνεργασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κούπερ ενθουσιάστηκε με το πλάνο μας και την πορεία που θέλουμε να έχουμε στο παρόν και στο μέλλον. Έπειτα από τις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους του Άρη, συμφώνησε να έρθει. Μία επικοινωνία υπήρχε και πριν το ματς με το Αλκαζάρ, αλλά η συμφωνία με τον κ. Κούπερ επήλθε μετά τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Μαζίνιο».

Για τα στοιχεία που διακρίνουν τον Αργεντίνο τεχνικό: «Θα κριθεί μετά τη λήξη της σεζόν η συνεργασία μας. Τα υπόλοιπα θέματα θα τα συζητήσουμε όταν έρθει στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει υπάρξει κατ' ιδίαν επαφή. Περιμένουμε να περάσει τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν στις προηγούμενες ομάδες του. Την ανταγωνιστικότητα που είχαν οι ομάδες του. Στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά αυτό το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο η άφιξη τέτοιων ονομάτων στην Ελλάδα, αλλά η "επένδυση" θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχει η ομάδα».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Εγχειρίστηκε επιτυχώς ο Μασάρα



Επιτυχής χαρακτηρίστηκε από το ιατρικό τιμ του Ατρόμητου η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ο Κάρλος Μασάρα. Ο Αργεντινός μέσος της ομάδας του Περιστερίου θα πάρει εξιτήριο την Πέμπτη, το πόδι του έχει μπει ήδη σε νάρθηκα και αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσει να προπονείται σε περίπου ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα, στα αγωνιστικά, ο Μπλένχιο συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, ενώ ο Θανάσης Καραγκούνης ταλαιπωρείται ακόμα από ίωση. Έτσι, ο Γιώργος Δώνης περιμένει τις προπονήσεις των επόμενων ημερών για να βγάλει τα συμπεράσματα του όσον αφορά την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του.

Κατά τα άλλα, δύο παίκτες του Ατρόμητου θα ενσωματωθούν στην Εθνική Ελπίδων. Πρόκειται για τους Βασίλη Αποστολόπουλο και Γιάννη Σκόνδρα, τους οποίους θέλει ο Νίκος Νιόπλιας στο παιχνίδι με την Πορτογαλία (17/11).

Γιάντσης: "Να δείξουμε ποιοι είμαστε"



Ο Δημήτρης Γιάντσης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, WIND, η οποία είναι χορηγός - υποστηρικτής της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, www.wind.com.gr.

- Δημήτρη, η αλλαγή προπονητή συνέπεσε με μια δύσκολη νίκη στο πρωτάθλημα. Πως είναι για την ομάδα σου αυτές οι μέρες των θεαματικών εξελίξεων;

"Συνήθως η αλλαγή στον πάγκο της κάθε ομάδας συνδυάζεται με ένα θετικό αποτέλεσμα αφού όλοι προσπαθούν να συμμετέχουν σε αυτό το.. «νέο» που ήρθε και ασφαλώς να αποδείξουν πως αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο έπειτα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κι ενόψει των νέων δεδομένων. Οφείλουμε όλοι μας να μετέχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια καθώς έχουμε ήδη μείνει πίσω βαθμολογικά ενώ και τα πρόσφατα αποτελέσματα έχουν φέρει στεναχώρια. Έχουν σφίξει τα λουριά και ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!! Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για το καλύτερο προκειμένου να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει...".

- Αυτή η βελτίωση πόσο ψηλά μπορεί να φέρει τον Ηρακλή καθώς υπήρξαν αρκετοί που περίμεναν πολλά πράγματα στο ξεκίνημα της περιόδου...

"Έχουμε καλή ομάδα! Οι παίκτες που ήρθαν να πλαισιώσουν το ρόστερ είναι πολύ καλοί και πιστεύω πως οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Στα τελευταία 3-4 ματς μας.. «στράβωσαν» τα αποτελέσματα και νομίζω πως δεν ήμασταν τόσο τυχεροί για να πάρουμε κάτι καλύτερο. Όμως νιώθουμε όλοι μας πως ο φετινός Ηρακλής είναι μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών. Αυτό που μένει είναι να το δείξουμε στο γήπεδο κι όχι μόνον. Η καθημερινή δουλειά και η συνέπεια θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ας μην τα περιμένουμε όλα από την τύχη! Ο κ. Κωφίδης είναι ένας προπονητής που ξέρει πολύ καλά την ομάδα και τις απαιτήσεις του Ηρακλή, κάπου που έγινε αντιληπτό και στους περισσότερους από εμάς. Το μέλλον είναι στα χέρια μας και με την κατάλληλη ανταπόκριση που θα δείξουμε στις υποχρεώσεις μας, όλα μπορούν να έρθουν όπως τα θέλουμε. Πίστη στις ικανότητες της ομάδας υπάρχει, αυτό είναι σίγουρο...".

- Το ερχόμενο Σάββατο έχετε ένα πολύ δύσκολο ματς στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό. Εκτιμάς πως μπορεί ο Ηρακλής να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από τον συγκεκριμένο αγώνα;

"Αναγνωρίζουμε πως είναι ένα πολύ δύσκολο ματς όπως και εάν το δούμε. Εμείς θα πάμε δίχως άγχος κι αυτό νομίζω πως θα μας βοηθήσει. Το παν είναι να κάνουμε καλή άμυνα. Όταν λέω καλή άμυνα εννοώ πως σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι αγωνιστούν! Από κει και πέρα έχουμε τις ικανότητες να κάνουμε καλές αντεπιθέσεις και να βρούμε τις ευκαιρίες στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός θα έχει και ματς για το Champions League μεσοβδόμαδα. Ίσως να τον επηρεάσει αυτό, ίσως και όχι. Εμείς θα κοιτάξουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού ελπίζοντας πως θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας...".

- Από τον Δημήτρη Γιάντση τι μπορεί να περιμένουν οι φίλαθλοι του Ηρακλή;

"Είναι αλήθεια πως πλέον περιμένω να βρω περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να βοηθήσω κι εγώ στην προσπάθεια του Ηρακλή να βρει τον δρόμο του. Είμαι έτοιμος να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου την ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και πιστεύω πως ο νέος προπονητής θα δει κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά εκτιμώντας τη δουλειά του καθενός και τις αξίες μας. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω πάνω απ' όλα την ομάδα. Εξάλλου πιστεύω πως κι εγώ όπως και ο Ηρακλής αξίζουμε πολλά αρκεί να το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις...".

- Ποια η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα και πως περιμένεις τον ρόλο της ομάδας σου από εδώ και πέρα;

"Είναι ένα πρωτάθλημα όπου φάνηκε από νωρίς πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αποσπαστούν προκειμένου να διεκδικήσουν την κορυφή. Είναι δύο ομάδες που έχουν μια διαφορά από όλους τους υπόλοιπους δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα τα βρούνε όλα εύκολα μπροστά τους. Από κει και πέρα νομίζω πως όλες οι ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με πολύ λίγες διαφορές. Αυτό δημιουργεί έναν μεγάλο ανταγωνισμό για τις υπόλοιπες θέσεις και προπάντων ένα κίνητρο για τον καθένα που έχει ως στόχο την διάκριση. Εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό διότι απλά έχουμε τις δυνατότητες. Είναι θέμα δουλειάς και πίστης από όλους μας. Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος για όλους που απαιτεί σκληρή δουλειά και υπομονή. Ο Ηρακλής αξίζει και οι φίλαθλοί μας να είναι σίγουροι πως θα δούνε την προσπάθεια όλων μας στο γήπεδο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... Με τα έργα μας θα δείξουμε ποιοι είμαστε...".

Διαιτητές Super League (10η αγωνιστική)



ΑΡΗΣ-ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
7-11-2009 ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 16.45
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κουκουλάκης Μ. ΕΠΣ Ηρακλείου
ΒΟΗΘΟΣ Γκάγκας Δ. ΕΠΣ Λάρισας
ΒΟΗΘΟΣ Τουμπακάρης Ι. ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τσινιάρης Μ. ΕΠΣ Αθηνών
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Βέλλιος Αθ. ΕΠΣ Ξάνθης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
7-11-2009 Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ 19.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σταθόπουλος Γ. ΕΠΣ Αχαίας
ΒΟΗΘΟΣ Τάτσης Δ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΒΟΗΘΟΣ Γουργιώτης Σ. ΕΠΣ Φθιώτιδας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιάχος Α. ΕΠΣ Χίου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σωμαρακάκης Φ. ΕΠΣ Αθηνών

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
7-11-2009 Δ.Α.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 19.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χαραλαμπίδης Ν. ΕΠΣ Καβάλας
ΒΟΗΘΟΣ Δάλλας Κ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΒΟΗΘΟΣ Κώτσιρος Θ. ΕΠΣ Αρκαδίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κομίνης Γ. ΕΠΣ Θεσπρωτίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σίπκας Α. ΕΠΣ Φλώρινας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
8-11-2009 ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16.45
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ντάκος Μ. ΕΠΣ Ξάνθης
ΒΟΗΘΟΣ Σωτηρόπουλος Χ. ΕΠΣ Αχαίας
ΒΟΗΘΟΣ Αλεξέας Η. ΕΠΣ Μεσσηνίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κωνσταντινέας Π. ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Ζαχαριάδης Αθ. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
8-11-2009 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 14.30
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δαλούκας Γ. ΕΠΣ Θεσσαλίας
ΒΟΗΘΟΣ Σαραιδάρης Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Γεωργαράκος Ν. ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΕΠΣ Κέρκυρας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσίκινης Η. ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
8-11-2009 Α.Κ SKODA ΞΑΝΘΗ ΠΗΓΑΔΙΑ 14.30
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αμπάρκιολης Α. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Βασιλειάδης Λ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Παπαδόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Θάνος Δ. ΕΠΣ Γρεβενών
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπίκας Γ. ΕΠΣ Χαλκιδικής

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
9-11-2009 Ο.Α.Κ.Α. 16.45
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παμπορίδης Β. ΕΠΣ Κιλκίς
ΒΟΗΘΟΣ Τρύφωνας Σ. ΕΠΣ Κέρκυρας
ΒΟΗΘΟΣ Καρατζίκας Α. ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σιδηρόπουλος Λ. ΕΠΣ Δωδ/νήσου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσαχειλίδης Ι. ΕΠΣ Πειραιά

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
8-11-2009 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 19.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τριτσώνης Σ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Γούκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΒΟΗΘΟΣ Καρσιώτης Μ. ΕΠΣ Κορίνθου
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κύρκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κουκούλας Γ. ΕΠΣ Λέσβου

Παναθηναϊκός: Ενδιαφέρον για Λέτο απο άλλες ομάδες


Στο στόχαστρο της Φιορεντίνα βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Λέτο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «goal.com»! Ο Αργεντινός αριστερός εξτρέμ του Παναθηναϊκού είναι στη μεταγραφική λίστα του Τσέζαρε Πραντέλι, στην προσπάθεια που κάνει ο Ιταλός τεχνικός να «μπαλώσει» τις τρύπες στο κέντρο των «βιόλα». Το «γαϊτανάκι» των υποψήφιων στόχων της Φιορεντίνα ξεκίνησε με το έντονο ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας για τον… νέο Αμπροσίνι (όπως έχει χαρακτηριστεί), Μέιλσον Μπαρμπόζα Τεϊσέιρα.


Ο νεαρός μέσος της Γκρέμιο, ο οποίος εντυπωσίασε με την εθνική Βραζιλίας U-20, είναι διακαής πόθος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, με τη Φιορεντίνα να έχει, ήδη, εκδηλώσει την επιθυμία της να το εντάξει στο δυναμικό της…

Κακά: Θα βελτιωθούμε στη συνέχεια


Το σύνθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε ο Κακά, μετά την ισοπαλία (1-1) της «βασίλισσας» στην έδρα της Μίλαν για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

«Παίξαμε πραγματικά καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι η φάση με τον Πέπε. Ωστόσο, ήμασταν αρκετά καλοί και τώρα η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια παίξαμε καλά, παρότι είχαμε απουσίες. Απαιτείται χρόνος για να γίνουμε ομάδα, αλλά σταδιακά θα το πετύχουμε αυτό», δήλωσε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Στη συνέχεια, ο διεθνής παίκτης αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο Μιλάνο: «Ήταν εξαιρετική η υποδοχη των οπαδών της Μίλαν, κάτι που βεβαίως περίμενα. Πέρασα σπουδαίες στιγμές εδώ και έχω ζήσει έντονα συναισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς. Δεν ήταν εύκολο για εμένα να παίξω εδώ, ήμουν έτοιμος και ήξερα τι με περίμενε».

Ντελ Πιέρο: Επιστρέφει στη δράση


Την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους περιμένει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, καθώς ο Ιταλός σταρ θα δώσει το παρών στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Αταλάντα.

Ο επιθετικός της "Μεγάλης Κυρίας" αναμενόταν να αγωνιστεί στο ματς της Τρίτης απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα, καθώς είχε ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, κάτι που τελικά δεν έγινε, αφού ο Τσίρο Φεράρα αποφάσισε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ντελ Πιέρο έχει αγωνιστεί μόλις δέκα λεπτά στο Καμπιονάτο, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Καβάλα:«Χρυσώνει» τους παίκτες για νίκες


Ο πρόεδρος της Καβάλας Μάκης Ψωμιάδης, αναμένεται να ανακοινώσει μεγάλο πριμ στους παίκτες της ομάδας του σε περίπτωση που καταφέρουν να πάρουν τη νίκη? στην προσεχή αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η μέθοδος του ισχυρού άνδρα των «αργοναυτών», με την οποία δελεάζει τους παίκτες του προκειμένου να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους στο γήπεδο, φαίνεται ότι αποδίδει «καρπούς». Ο σύλλογος της Μακεδονίας έχει προκαλέσει αίσθηση με την καλή αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει κατά την επιστροφή του στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια, από τη στιγμή που η Καβάλα έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη Super League, ο Ψωμιάδης έχει μοιράσει στους παίκτες του ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Στον αγωνιστικό τομέα, «αγώνα δρόμου» για να προλάβουν τον δύσκολο αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη κάνουν οι Γουίλσον Ορούμα και Νίκος Σουλτανίδης.

Αμφότεροι ταλαιπωρούνται από θλάση και συνιστάται προσοχή από το ιατρικό τιμ, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η ζημιά να γίνει ακόμα μεγαλύτερη αν αγωνιστούν δίχως να είναι πλήρως έτοιμοι. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι και οι δύο θα τεθούν στη διάθεση του Γιάννη Παπακώστα.

Αντιθέτως, ευχάριστα ήταν τα νέα που ήρθαν από την πλευρά του Μανώλη Ψωμά, ο οποίος είναι απόλυτα έτοιμος και εκτός από τις προπονήσεις, θα επιστρέψει -πιθανότατα- και στην αρχική ενδεκάδα.

Ματέους: Συμφώνησε με Περού;


Μπορεί ο Λόταρ Ματέους να μην συμφώνησε με τη Ρασίνγκ για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Αργεντινή, αλλά φαίνεται πως η επιθυμία του είναι να μετακομίσει στη Λατινική Αμερική. Έτσι, ο Γερμανός τεχνικός ξεκίνησε συζητήσεις με την ομοσπονδία του Περού για να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας.

Ο Ματεόυς είχε φτάσει μία ανάσα από το να αναλάβει τη Ρασίνγκ Κλουμπ της Αργεντινής, και μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου είχε ανακοινώσει την πρόσληψή του, για να χαλάσει τελικά η συμφωνία, λόγω της συντρόφου του άλλοτε αρχηγού των "πάντσερ".

Ο ίδιος όμως, τώρα φέρεται θετικός στο να συνεχίσει τη καριέρα του στη Λατινική Αμερική κι έχει βάλει στο μάτι τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού του Περού. Ο εκπρόσωπος του Ματέους αναφερόμενος στις φήμες αυτές τόνισε: "Ο Λόταρ είναι επαγγελματίας και κάποια ημέρα θα γίνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας. Ελπίζουμε βέβαια πρώτα να γίνει του Περού".

Το Περού απογοήτευσε στον προκριματικό όμιλο της Λατινικής Αμερικής τερματίζοντας στη τελευταία θέση και η ομοσπονδία της χώρας επιθυμεί να φέρει έναν γνωστό προπονητή που θα επαναφέρει την ομάδα ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Ντουαμέλ "σφυρίζει" στο ΟΑΚΑ, ο Μπενκερέντσα στο Ντόνετσκ



Ο Γάλλος διαιτητής, Λοράν Ντουαμέλ, θα διευθύνει τον αγώνα μπαράζ της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ουκρανία, στο ΟΑΚΑ, στις 14 Νοεμβρίου. Τέσσερις μέρες αργότερα, στο Ντόνετσκ, θα «σφυρίξει» ο Πορτογάλος Μπαρτόλο Μπενκερέντσα.

Ο Ντουαμέλ είναι 41 ετών και προϋπηρεσία 16 χρόνια στα Γαλλικά γήπεδα και είναι διεθνής από το 1999. Το 2006, διηύθυνε τον αγώνα Βαλένθια – Ολυμπιακός 2-0 και το 2007 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Βέρντερ Βρέμης 3-0.


Ο έτερος διαιτητής, Μπενκερέντσα, «σφύριξε» το Ουντινέζε – Παναθηναϊκός 3-0, ενώ ήταν «ο άρχων» της χθεσινής αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ, 14/11/2009
Πόλη: Αθήνα. Ώρα έναρξης: 20.00
Γήπεδο: ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης»

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)
1ος Βοηθός: Στεφάν Ντουαμέλ (Γαλλία)
2ος Βοηθός: Κριστόφ Καπελί (Γαλλία)
4ος Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ντέιβιντ Ελερεϊ (Αγγλία)
Παρατηρητής Αγώνα: Κρίστιαν Μπιβολάρου (Ρουμανία)
Υπεύθυνος Ασφαλείας: Τόμας Βέιχινγκ (Γερμανία)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ, 18/11/2009
Πόλη: Ντόνετσκ. Ώρα έναρξης: 20.00
Γήπεδο: «Ντόνμπας Αρένα»

Διαιτητής: Μπαρτόλο Μπενκερέντσα (Πορτογαλία)
1ος Βοηθός: Κούνια Μιράντα (Πορτογαλία)
2ος Βοηθός: Σίλβα Καρντινάλ (Πορτογαλία)
4ος Διαιτητής: Περέιρα Γκόμες (Πορτογαλία)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μπο Κάρλσον (Σουηδία)
Παρατηρητής Αγώνα: Στέφανο Πούτσι (Ιταλία)
Υπεύθυνος Ασφαλείας: Νταβίντ Πετριασβίλι (Γεωργία)

ΠΑΟΚ: Τα νέα της προπόνησης



Ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα περιείχε η σημερινή προπόνηση της ομάδας. Ο Adelino Vierinha ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε φουλ ρυθμούς χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και θα δοκιμάσει αύριο να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί το Σάββατο στον αγώνα εναντίον του Πανθρακικού. Ο Κώστας Χαλκιάς ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας, ενώ Sergio Conceicao και Lucio Filomeno ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Από τις προπονήσεις απουσιάζει ο Pablo Contreras, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα της Χιλής.

Στην σημερινή προπόνηση συμμετείχαν οι Καραντασιάδης, Ιντζίδης και Μίλιεβιτς από την ομάδα Νέων.

Τα αυτοκίνητα της χρονιάς



H οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε τα 7 μοντέλα που είναι υποψήφια για την διεκδίκηση του τίτλου "Car Of The Year 2010".

Η τελική μονομαχία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν τρεις δοκιμασίες, σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία ενώ το όνομα του αυτοκινήτου της χρονιάς θα το μάθουμε στις 30 Νοεμβρίου.

Το Citroen C3 Picasso διεκδικεί τον τίτλο “Car of the year 2010”.

Για φέτος τον βαρύτιμο τίτλο “κουβαλάει” το Opel Insignia το οποίο άφησε στη 2η και 3η θέση τα, Ford Fiesta και VW Golf. Να σημειώσουμε ότι, σε αυτή τη διαδικασία λαμβάνει μέρος και ένας Έλληνας δημοσιογράφος, ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου από το περιοδικό 4 Τροχοί.

Αναλυτικά τα υποψήφια μοντέλα:

1. Citroen C3 Picasso
2. Mercedes Benz E-class
3. Opel Astra
4. Peugeot 3008
5. Skoda Yeti
6. Toyota iQ
7. VW Polo

Εκτός Formula 1 η Toyota



Την Κυριακή (8/11) περιμένουμε την επιβεβαίωση ότι η Panasonic Toyota θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Formula 1, την Τετάρτη (4/11) το ανακοίνωσε.

Η Toyota που από το 2002 βρίσκεται στον χώρο της Formula 1 πλέον αποτελεί παρελθόν στο βασιλιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κύριος λόγος κρύβεται πίσω από την έλλειψη ρευστότητας που έχει προβλέψει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία για την επόμενη χρονιά. Σημειώνεται ότι η Panasonic Toyota γίνεται η τρίτη εταιρία που αποχωρεί μέσα σε δύο χρόνια από το πιο λαμπερό άθλημα, μετά τη Honda και την εταιρία ελαστικών Bridgestone.

Επίσης όπως υποστηρίζει το διοικητικό συμβούλιο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας ο στόχος της από δω και πέρα θα είναι η εξέλιξη και παραγωγή εμπορικών αυτοκινήτων.

Επίσης οι άνθρωποι του διοικητικού συμβουλίου της Panasonic Toyota Racing θα ήθελαν να ευχαριστήσουν μέσα από την καρδιά τούς τους οδηγούς και τους εργαζομένους που μέσα από τη δουλειά τους βοήθησαν την ομάδα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Όσο αναφορά τους πιλότους της ομάδας ο Τίμο Γκλοκ βρίσκεται κοντά στην ομάδα της Renault, ενώ το μέλλον του Γιάρνο Τρούλι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο μεγαλύτερος άτυχος είναι ο Καμούι Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας που αντικατέστησε τον τραυματισμένο Γκλοκ στα τελευταία δύο Grand Prix πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα αυτή στο Άμπου Ντάμπι όπου κατετάγη 6ος.

Ευνοημένη από αυτή την ιστορία πρόκειται να βγει η BMW Sauber, η οποία μετά την πώλησή της στην Qatbak,λογικά, θα δηλώσει παρών και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Νυστέρι για Αμανατίδη!



Είναι οριστικό! Ο Γιάννης Αμανατίδης θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο δεξί γόνατο. Ο μηνίσκος του 28χρονου ποδοσφαιριστή έχει παρουσιάσει νέο πρόβλημα και η επέμβαση που θα του γίνει μπορεί να τον κρατήσει εκτός δράσης από έξι εβδομάδες έως έξι μήνες. «Θα επισκεφτώ τον δόκτορα Μπένις στο Άουγκσμπουργκ και θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι άσχημο αυτό που μου συμβαίνει, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Θα πρέπει να το υπομείνω».

Πέρα από τις υποχρεώσεις της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τα μπαράζ της Εθνικής απέναντι στην Ουκρανία, ο Αμανατίδης κινδυνεύει να χάσει και τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εφόσον τελικά η Ελλάδα είναι παρούσα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. «Αυτό που με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι να βγω δυνατός. Δεν μπορώ να σκέφτομαι από τώρα τι θα γίνει το νέο χρόνο», είπε.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κάκωση στην φτέρνα ο Ανδράλας



Κάκωση στην φτέρνα έχει ο Παρασκευάς Ανδράλας και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για την έκτη αγωνιστική πήρε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Με διπλή προπόνηση συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή το μεσημέρι.

Το πρωί οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης, με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει τους Μενδρινό, Κώτσιο και Σαϊτιώτη να επιστρέφουν στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.

Μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Παρασκευά Ανδράλα στην φτέρνα, καθώς ταλαιπωρείται από κάκωση μαλακών μορίων. Ο παίκτης δεν υπολογιζόταν για το ματς με τον Αστέρα, αφού είναι τιμωρημένος.

Αργότερα το μεσημέρι θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος, όπου οι παίκτες θα κάνουν ασκήσεις τακτικής.

Επιτέλους βραβείο για τον "Ελέ"

Με καθυστέρηση τριών αγωνιστικών ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πήρε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για την έκτη αγωνιστική, αφού έλειπε εκείνο το διάστημα για προσωπικούς λόγους.

Εργοτέλης: Προβλήματα ενόψει Ατρόμητου



H προετοιμασία του Εργοτέλη για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ξεκίνησε την Τετάρτη με τον Νίκο Καραγεωργίου να αντιμετωπίζει τέσσερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα στην πρωινή προπόνηση μετά το ρεπό της Τρίτης, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γιάννης Κοιλιάρας (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και Μάριο Μπούντιμιρ, ενώ θεραπεία έκαναν οι Χίμπλινγκερ και Τσεσνάουσκις.Εκτός πλάνων για το παιχνίδι της Κυριακής είναι και ο τραυματίας Βίσιο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, βάρη στο γυμναστήριο και ανοίγματα στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου σταδίου. Το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα προπόνηση.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση για τα διαρκείας



Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την συμπαράστασή τους στην μεγάλη προσπάθεια της ομάδας και περιμένει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση για την επίτευξη του μεγάλου στόχου (σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο), που μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Υπενθυμίζονται σχετικές πληροφορίες για τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010...
ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
• Από το PAOK Sports Arena, Δευτέρα με Παρασκευή (10.00π.μ - 8μ.μ)

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Με μετρητά ή πιστωτική κάρτα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας απαιτείται η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα σημεία διάθεσης, η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας και η εξόφληση της τιμής του εισιτηρίου διαρκείας.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για όλα τα παιδιά μέχρι 14 ετών, η τιμή των εισιτηρίων διαρκείας σε όλες τις κατηγορίες θα είναι μειωμένη κατά 50%.

Οι τιμές στα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2009-2010 είναι...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΖΩΜΑ
GOLD 1.500€ VIP 2&3
SILVER 500€ VIP 1&4
BLACK 200€ 108,109,110,111
WHITE 80€ Ολα τα υπόλοιπα διαζώματα

Ο Κρόνκε εξαγοράζει την Άρσεναλ!



Πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Άρσεναλ βρίσκεται ο Σταν Κρόνκε. Ο Αμερικανός, δαπανώντας τέσσερα εκατομμύρια ευρώ , αύξησε το ποσοστό των μετοχών του στο 29,6 και αν φτάσει το 29,9 είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει επίσημη πρόταση αγοράς του συλλόγου! «Όσο κανείς δε μου λέει ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που οραματίζομαι το σύλλογο, όσο κανείς δεν παρεμβαίνει, δε βλέπω τι είδους επίδραση μπορεί να έχει σ’ εμένα», δήλωσε για το θέμα ο Αρσέν Βενγκέρ.

Με μάσκες το Ντινάμο-Ιντερ



Η πανδημία που εξελίσσεται στην υφήλιο με τον ιό της γρίπης H1N1, έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που θα φανεί με άκρως χαρακτηριστικό τρόπο και απόψε το βράδυ στο Κίεβο, κατά την διάρκεια του αγώνα της τοπικής Ντιναμό με την Ιντερ για το Tσάμπιονς Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα, οι 17.000 θεατές που αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου, θα προμηθευτούν κατά την είσοδο τους από μία μάσκα, προκειμένου να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ουκρανία πλήττεται σε σημαντικό βαθμό από τον συγκεκριμένο ιό, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος του Κιέβου, Λεονίντ Τσερνοβέτσκι ζήτησε την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Λέμενς: «Δικτάτορας ο Κόκκαλης»



Με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ζητήθηκε από Βέλγους δημοσιογράφους η άποψη του Έρβιν Λέμενς. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού «έκλεψε την παράσταση» με τις δηλώσεις του, αφού χαρακτήρισε δικτάτορα τον Κόκκαλη, ενώ αποκάλυψε απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του τότε προπονητή των Πειραιωτών, Τρόντ Σόλιντ.

Ο τερματοφύλακας της Μπέβερεν θυμήθηκε το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του και το μοιράστηκε στην βελγική ιστοσελίδα nieuwsblad.be, λέγοντας πράγματα που σίγουρα προκαλούν ενδιαφέρον.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 34χρονος πορτιέρο:

Τι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός;

«Όταν πήρα μεταγραφή στην ομάδα το 2005 η ομάδα είχε χάσει το πρωτάθλημα μετά από επτά συνεχείς τίτλους. Κάτι το οποίο ο πρόεδρος δεν μπορούσε να το χωνέψει με τίποτα! Συχνά μας ασκούσε πίεση, μάλιστα όταν βλέπαμε καμία φορά καμία εικοσαριά σωματοφύλακες στην προπόνηση, ξέραμε ότι ο πρόεδρος θα ερχόταν.
Ο κ. Κόκκαλης είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ελλάδα. Όταν ο πρόεδρος ερχόταν να μας μιλήσει όλοι καθόμασταν «σούζα». Οι νέοι παίχτες γνώριζαν τι συνέβαινε και δεν τους φαινόταν παράξενο. Μόνο όταν καθόταν ο πρόεδρος καθόμασταν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Κόκκαλης είναι λίγο δικτάτορας!»

Του άρεσε να ασκεί πίεση;

«Όταν καταλάβεις πόσα χρήματα έβαζε στην ομάδα για παίκτες και εγκαταστάσεις, είναι λογικό να περιμένει κάτι για αντάλλαγμα. Στον Ολυμπιακό μετράει ένα πράγμα, η νίκη».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού τι έχεις να πεις;

«Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι τρελοί. Στα παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια εξαφανίζονταν αμέσως. Το γήπεδο ήταν γεμάτο με κόκκινες φανέλες, χωρίς φιλοξενούμενους. Αυτό γινόταν για αποφευχθούν τα επεισόδια. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα, ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος έβρισκες οπαδούς του».

«Θα έπεφτα νεκρός στην Τούμπα»

Έζησες ποτέ κάτι τρομακτικό στην Ελλάδα;

«Σε ένα ματς εναντίον του ΠΑΟΚ και δέκα λεπτά πριν λήξει η αναμέτρηση οι οπαδοί των αντιπάλων ξήλωσαν κομμάτια από τσιμέντο και τα πετούσαν στο γήπεδο σαν φρίσμπι! Αν σε πετύχαινε ένα από αυτά, σίγουρα θα έπεφτες νεκρός. Υπήρχαν και στιγμές που απειλούσαν τον προπονητή μας Τροντ Σόλιντ».

Δηλαδή;

«Ξέρω ότι ο Σόλιντ είχε λάβει απειλητικά γράμματα στο σπίτι του από φίλους του Παναθηναϊκού, που πήγαιναν εκεί όταν εκείνος έλειπε!»

Εσύ όμως ήσουν ασφαλής γιατί δεν έπαιζες, έτσι δεν είναι;

«Δεν είχα λεπτό συμμετοχής στην ομάδα. Ένας καταπληκτικός τερματοφύλακας που λέγεται Νικοπολίδης είχε κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, λες και τον είχε σημαδέψει ο Θεός. Εγώ περίμενα πότε θα τραυματιστεί ή θα πάρει κόκκινη κάρτα. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί είναι ήσυχος και σταθερός. Είναι πολύ δύσκολο να τον ανταγωνιστείς».

Ο Πάρντο είναι τώρα στην ομάδα, πως τον βλέπεις;

«Πρέπει να έχει υπομονή. Ο Νικοπολίδης είναι 38 ετών και δεν θα παίζει για πάντα. Είναι δύσκολο να είσαι αναπληρωματικός στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει πρωτάθλημα αναπληρωματικών. Το μόνο που υπάρχει είναι φιλικά ματς στα οποία παίζουν οι αναπληρωματικοί, όμως είναι πολύ χαμηλού επιπέδου».

Έχεις ευχάριστες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό;

«Είχα καλές σχέσεις με τον Ριβάλντο. Πηγαίναμε κάθε μέρα μαζί για προπόνηση, γιατί μιλούσα Ισπανικά και μπορούσα να μιλήσω μαζί του. Μιλάμε ακόμα μέσω του Skype (σ.σ. τρόπος επικοινωνίας μέσω ίντερνετ). Τώρα παίζει στο Ουζμπεκιστάν, όμως πλέον δεν μιλάμε για μπάλα».

Πώς τελείωσε η καριέρα σου στην Ελλάδα;

«Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά. Όταν δεν σε χρειάζονται πια, ξαφνικά διαβάζεις στον Τύπο διάφορες περίεργες ιστορίες για εσένα. Στην Αθήνα μόνο υπάρχουν επτά αθλητικές εφημερίδες. Συχνά αρκετές από αυτές ήταν καθοδηγούμενες από τον πρόεδρο. Ο Τύπος στην Ελλάδα είναι μια τρελή υπόθεση. Γράφονται καθημερινά ψέματα.
Για εμένα έλεγαν πως έβγαινα σε κλαμπ και μπαράκια, όμως ποτέ μου δεν συμπεριφέρθηκα έτσι. Τελικά κέρδισα πάλι τον σεβασμό μόλις έφυγα».

Τι θα πρέπει να προσέξει η Σταντάρ;

«Οι Νικοπολίδης και Στολτίδης είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν ξέρω άλλους παίκτες, αλλά η δύναμη του Ολυμπιακού δεν έχει αλλάξει. Είναι πολύ επικίνδυνοι και θα είναι αρκετά δύσκολο για την Σταντάρ το ματς».

Τεν Κάτε: «Αποκλειστικός στόχος η νίκη»



Την πίστη ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει με το «διπλό» από το Γκρατς, όπου αύριο (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) θα αντιμετωπίσει τη Στουρμ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, εξέφρασε ο Χενκ Τεν Κάτε, κατά την αναχώρηση της αποστολή του Παναθηναϊκού για την Αυστρία.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν ξέρουμε τι καιρό θα συναντήσουμε, αλλά έχουμε καλό προαίσθημα για νίκη. Θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη και μόνο αυτή», ήταν τα λόγια του Ολλανδού προπονητή.

Ο 55χρονος τεχνικός πήρε δεκαεννέα παίκτες για το ματς με τη Στουρμ, αφήνοντας στην Αθήνα τους Μαρίνο (τραυματίας), Χριστοδουλόπουλο, Δάρλα, Μαχλελή (για λόγους τακτικής) και τους Σεϊταρίδη, Μάντζιο, Κλέιτον, Τζιόλη που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του θεσμού.

Προβάρει το ευρωπαϊκό του κοστούμι

Να επιστρέψει από την Αυστρία με τους τρεις βαθμούς της νίκης επιθυμεί ο Παναθηναϊκός και για να συμβεί αυτό, ο Χεν Τεν Κάτε επαναφέρει το 4-2-3-1,σύστημα με το οποίο αρέσκεται να παρατάσσει την ομάδα του, όταν αυτή έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αυτό άλλωστε εφάρμοσε και στην τελευταία προπόνηση του «τριφυλλιού», η οποία είχε διάρκεια μόλις 50 λεπτά (20 λεπτά ζέσταμα και 30’ δίτερμα) καθώς ο Ολλανδός δεν ήθελε να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του, μετά τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που έχουν δώσει.

Γρίφος για μια θέση

Όσον αφορά τα πλάνα της ενδεκάδας στον αυριανό αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς για το θεσμό του Europa League, όλα δείχνουν ότι φανέλα βασικού θα πάρει ο Σιμάο ενώ βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του Καραγκούνη. Ο μοναδικός ενδοιασμός του Τεν Κάτε αφορά έτσι μια θέση, την οποία διεκδικούν οι Σαλπιγγίδης, Νίνης και Λέτο. Ο «Σάλπι» φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά στο μυαλό του Ολλανδού τεχνικού υπάρχει και η κόπωση, βάση της οποίας θα επιλέξει σε ποιον από τους τρεις θα δώσει την εντολή να ξεκινήσει.

Την προσπάθεια του «τριφυλλιού» να πάρει τη νίκη απέναντι στην αυστριακή ομάδα θα υποστηρίξουν και περίπου 800 με 900 φίλοι της ομάδας που θα βρεθούν στο Γκρατς.Από την άλλη πλευρά, γίνεται λόγος για τελευταία ευκαιρία της Στουρμ, αφού όπως ειπώθηκε δια στόματος Αντρέας Χελτσλ: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν καλό μάθημα για μας. Έχουμε μόλις ένα βαθμό, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τοπ ομάδα, με πολύ καλύτερο μπάτζετ από μας. Αλλά μπροστά στο κοινό μας, ασφαλώς και μπορούμε να κερδίσουμε. Θα είναι η τελευταία ευκαιρία μας».

ΑΡΗΣ: Νέα εποχή με Κούπερ



Νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία του Άρη με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να είναι ο νέος προπονητής του. Το πλούσιο βιογραφικό του Αργεντινού τεχνικού έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες σε όσους περιβάλλουν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και ήδη στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί ενθουσιασμός. Ο νέος τεχνικός των «κιτρίνων» ανέβασε τον πήχη με το «καλημέρα», ενώ με τα καλύτερα λόγια μιλούν για αυτόν οι Γιώργος Καραγκούνης, Ράφα Μαρίν, αφού προηγουμένως ο Δημήτρης Σαρρής ανέφερε ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Παράλληλα, συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Ιομάρ Μαζίνιο ενώ γλύτωσε την αρθροσκόπηση ο Ρονάλντο.

Το χρονικό της συμφωνίας με Κούπερ

Οι ισοπαλίες με Πανθρακικό και Εργοτέλη «έσβησαν» την όποια υποστήριξη είχε ο Ιομάρ Μαζίνιο από τη διοίκηση του Άρη. Πλέον έπρεπε να τον διαδεχθεί κάποιος άλλος. Κάποιος με βαρύ όνομα και ιστορία (βιογραφικό). Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσαν αρκετά ονόματα (κυρίως Ισπανών) αλλά αυτό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήδη ξεχώριζε. Κατόπιν συνεννοήσεως με τους ατζέντηδες, «κλείστηκε» ραντεβού στη Μαδρίτη με όλους τους υποψήφιους.

Η τριμελής αντιπροσωπεία του Άρη, αποτελούμενη από τους Γιώργο Ελευθερούδη, Θόδωρο Δαλκίδη και τον Αντόνιο Καλσάδο συναντήθηκαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου με όλους τους τεχνικούς που είχαν προταθεί, αλλά η συζήτηση που είχαν με τον Αργεντινό προπονητή, ήταν αρκετή για να τους κάνει να επιθυμούν διακαώς τη συνεργασία μαζί του. Χαμογελαστός και δίχως δόση υπεροψίας, ο Κούπερ τους μετέφερε την σφοδρή επιθυμία του να επιστρέψει στην καθημερινή τριβή των προπονήσεων έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Οι άνθρωποι του Άρη του μετέφεραν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, το πρότζεκτ που έχουν, για το υπάρχον ρόστερ αλλά και το διαθέσιμο μπάτζετ. Εκείνη τη στιγμή εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν ότι ο 54χρονος τεχνικός γνώριζε τον Κόκε, τον Σηφάκη ενώ είχε συλλέξει και κάποιες πληροφορίες για την ομάδα. Τότε ήταν που ήθελαν να φύγουν από τη Μαδρίτη, έχοντας αποσπάσει το «ok» του.

Αμέσως ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις και αφού ο Αργεντινός έριξε τις αρχικές του απαιτήσεις (η οριστική συμφωνία έγινε με το ποσό των 700.000 για τον ίδιο και τους συνεργάτες του), οι άνθρωποι του Άρη τον εφοδίασαν με τα απαραίτητα DVD όλων των φετινών αγώνων της ομάδας, καθώς και με τα εργομετρικά τεστ των ποδοσφαιριστών. Το μόνο που απέμενε ήταν να μεταβεί ο Κούπερ στη Γεωργία για να λύσει το συμβόλαιο του (με την Εθνική της χώρας), κάτι που έγινε και έτσι από την τρίτη ημέρα του Νοέμβρη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ο νέος τεχνικός του Άρη.

Ψηλά ο πήχης με το «καλημέρα»

Έχοντας μάθει να πρωταγωνιστεί με τις προηγούμενες ομάδες του, ο Κούπερ στοχεύει και με τον Άρη να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και να κατακτήσει κάποιον τίτλο, γιατί όχι και το πρωτάθλημα; Αυτό άλλωστε τόνισε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε ως νέος προπονητής των «κιτρίνων».

Όσον αφορά τους συνεργάτες του, θα φέρει σίγουρα δύο ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα, με «το δεξί του χέρι» θα είναι ο βοηθός του Φανταγκούτσι και νέος γυμναστής ο Άνχελ Πουέμπλα. Πάντως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας από τον προσεχή αγώνα με την Καβάλα. Τουναντίον, το πιθανότερο είναι να κάτσει στον συγκεκριμένο αγώνα κάποιος εκ των Θόδωρου Δαλκίδη ή Νίκου Πασσιαλή κι αυτό γιατί ο Αργεντινός θα έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη το μεσημέρι, στις 12:40. Το πιθανότερο είναι να τύχει και αποθεωτικής υποδοχής καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν ενθουσιαστεί με την έλευση του.

Σαρρής: «Το απόλυτο αφεντικό ο Κούπερ»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Σαρρής, μίλησε στα «Αθλητικά Νέα» για τη νέα εποχή που ανοίγει ο Άρης με τον ερχομό του Κούπερ. «Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Ελπίζω να μη μας διαψεύσει ο Κούπερ. Κάνουμε το καλύτερο για τον Άρη. Ο κόσμος καταλαβαίνει την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση. Κάναμε την υπέρβαση, κάνουμε συνεχείς υπερβάσεις και το πράττουμε για το καλό του Άρη. Δεν σας κρύβω ότι όταν έπεσε το όνομα του Κούπερ παγώσαμε… Μετά ήρθαμε σε διαπραγματεύσεις και αυτές ευοδώθηκαν γρήγορα, μια και είχαμε πολύ μικρές διαφορές. Ο ίδιος ήθελε να έρθει και μάλιστα συνέλεξε μόνος του πληροφορίες για τον Άρη. Έρχεται στην ομάδα στο σωστό τάιμινγκ και γνωρίζει τους περισσότερους παίκτες της ομάδας».

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια: «Το βασικότερο από τα στοιχεία του Κούπερ που μας ενθουσίασαν είναι ότι, πέραν του βιογραφικού του, έχει τρομακτικό κόλλημα με την πειθαρχία. Είναι σημαντικό για εμάς. Είναι το Α και το Ω η πειθαρχία. Χρειάζεται ένα μεγάλο όνομα για να διαχειριστεί τους μεγάλους σε αξία παίκτες που διαθέτουμε».

Καραγκούνης: «Δουλευταράς και λάτρης του 4-4-2»

Μετά τον Άγγελο Μπασινά, και ο Γιώργος Καραγκούνης εξέφρασε στη «SportDay» την έκπληξη του για τον ερχομό του Κούπερ στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Άρη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού γνωρίζει τον νέο τεχνικό των Θεσσαλονικιών από την κοινή τους θητεία στην Ίντερ και η άποψη του έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ένας προπονητής της εμβέλειάς του έρχεται να δουλέψει εδώ και ταυτόχρονα σημαντική κίνηση για τον Άρη. Είναι ένας προπονητής πολύ δουλευταράς, που κυνηγά πάντα το αποτέλεσμα. Παίζει σχεδόν πάντα 4-4-2 στην ευθεία και όχι σε ρόμβο. Είναι, όμως, κι ένας προπονητής που θα πρέπει να ταιριάξει στην ομάδα. Σε κάποιες, όπως η Βαλένθια, ταίριαξε και πέτυχε σε κάποιες άλλες δεν ταίριαξε και δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα» είπε ο μέσος των «πρασίνων».

Ράφα Μαρίν:«Ενισχυμένη άμυνα με Κούπερ»

Αν και ο Άρης διαθέτει αρκετούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, με τον ερχομό του Κούπερ θα δοθεί περισσότερο έμφαση στα αμυντικά καθήκοντα, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία του σαν προπονητής. Όπως είπε άλλωστε και ο ρεπόρτερ της Βαλένθια Ράφα Μαρίν στον ΑΡΗΣ FM: «Ο κ. Κούπερ είναι ένας προπονητής που θα τον θυμούνται όλοι στη Βαλένθια, γιατί είχε οδηγήσει την ομάδα δύο φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σοβαρός, μεθοδικός, δουλεύει πάρα πολύ και μελετάει πάρα πολύ τους αντιπάλους. Η εικόνα του προς τα έξω είναι λίγο αυστηρή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δύστροπος, όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί».

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έζησε από κοντά τον Κούπερ όταν ο Αργεντινός βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «νυχτερίδων» και αναφέρει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του 54χρονου προπονητή: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι σύστημα θα ακολουθήσει στον Άρη, όμως γνωρίζοντας τις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει, σε Αργεντινή και Ευρώπη, θεωρώ ότι προτιμά ένα αμυντικογενές σχήμα. Το σύστημα που ακολουθεί είναι το κλασικό 4-4-2. Ενισχυμένη άμυνα στα άκρα και τη μεσαία γραμμή, με δύο επιθετικούς που ασκούν πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς».

Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει.

Ο προκάτοχος πλέον του Κούπερ, Ιομάρ Μαζίνιο, θα πραγματοποιήσει αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στη 13:00 το μεσημέρι. Χθες λύθηκε οριστικά το συμβόλαιο του, αφού είχε περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ρονάντο: Απομακρύνθηκαν οι φόβοι

Εκτός του Ραούλ Κούπερ, υπάρχουν και τα αγωνιστικά θέματα (τα οποία φυσιολογικά έχουν περάσει σε δεύτερη μέρα) και ήταν και αυτά ευχάριστα αφού ο Ρονάντο Γκιάρο γλυτώνει το νυστέρι. Η μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκε ήταν καθαρή και το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίστηκε είμαι μια κύστη,που θα αντιμετωπιστεί με φυσικοθεραπείες και ενέσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Βραζιλιάνος να βρίσκεται και στην αποστολή του σαββατιάτικου αγώνα. Επίσης, ο Κρίστι Βανγκέλι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Φλάβιο για προληπτικούς λόγους. Οι Νέτο και Κάμπορα συνεχίζουν να νιώθουν ορισμένες ενοχλήσεις, αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στον αγώνα με τους «αργοναύτες».

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με Καβάλα

Η ΠΑΕ Αρης έθεσε από χθες το πρωί σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για την αναμέτρηση της δέκατης αγωνιστικής με την Καβάλα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: θύρες 1-3: 15 ευρώ, θύρα 2: 20 ευρώ, θύρες 6-9: 35 ευρώ, θύρα 7 (επισήμων): 50 ευρώ, θύρα VIP: 150 ευρώ. Σημειώνεται ότι λόγω της πληρότητας των θέσεων από κατόχους διαρκείας στη θύρα 9 δεν θα ισχύσει αυτή τη φορά η δωρεάν είσοδος για τα παιδιά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Έντονες αντιδράσεις για τη διαιτησία



Τέλος στους χαμηλούς τόνους που κράτησε μέχρι τώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στη διαιτησία έβαλε ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος της ηπειρώτικης ΠΑΕ αποφάσισε να αντιδράσει αφού όπως ισχυρίζεται τα άσχημα σφυρίγματα εις βάρος της ομάδας του συνεχίζονται. Έτσι λοιπόν ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των Ιωαννίνων παραπονέθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα το οποίο συνάντησε στην κλήρωση του Κυπέλλου.

Στη συνέχεια ο Χριστοβασίλης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως η κατάσταση με τους διαιτητές δεν πάει άλλο και ότι αν συνεχιστεί θα αναγκαστεί να προβεί σε επίσημες διαμαρτυρίες. Τα τρία τελευταία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό είναι αυτά που έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΠΑΣ, αφού θεωρεί πως οι αποφάσεις των διαιτητών καθόρισαν τα αποτελέσματα.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Τ' αποτελέσματα στα ματς της Τρίτης (03/11)



Μοιρασιά στο Μιλάνο στη «μονομαχία» των ομάδων με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους κι έτσι Μίλαν και Ρεάλ έχουν και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση από τον 3ο όμιλο. Το παλεύει η Μαρσέιγ που έκανε πάρτι, 6-1 με τη Ζυρίχη. Στους «16» Τσέλσι και Πόρτο, μετά το 2-2 στη Μαδρίτη των Λονδρέζων και το «2» των «Δράκων» στο ΓΣΠ.
Άθλος Μπορντό και πρόκριση μετά το 2-0 στο Μόναχο επί της Μπάγερν. Περνά και η Γιούβε που νίκησε στο Ισραήλ 1-0 τη Μακάμπι. Ανατροπή και εισιτήριο για Μάντσεστερ μετά το 3-3 στην Αγγλία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κι έτσι η Βόλφσμπουργκ που πέρασε από την Τουρκία, 3-0 την Μπεσίκτας, βρέθηκε δεύτερη.

Συνοπτικά τ' αποτελέσματα στα ματς της 4ης αγωνιστικής στους πρώτους τέσσερις ομίλους:

1ος Ομιλος
Μπάγερν-Μπορντό 0-2
Μακάμπι Χάιφα-Γιουβέντους 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπορντό (6-2) 10
Γιουβέντους (3-1) 8
Μπάγερν (4-4) 4
Μακάμπι Χάιφα (0-6) 0

2ος Ομιλος
Μάντσεστερ Γ.-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-3
Μπεσίκτας-Βόλφσμπουργκ 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μάντσεστερ Γ. (7-4) 10
Βόλφσμπουργκ (7-3) 7
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6-8) 4
Μπεσίκτας (1-6) 1

3ος Ομιλος
Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
Μαρσέιγ-Ζυρίχη 6-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μίλαν (6-5) 7
Ρεάλ Μαδρίτης (11-6) 7
Μαρσέιγ (8-6) 6
Ζυρίχη (4-11) 3

4ος Ομιλος
ΑΠΟΕΛ-Πόρτο 0-1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τσέλσι (8-2) 10
Πόρτο (5-2) 9
Ατλέτικο Μαδρίτης (2-8) 2
ΑΠΟΕΛ (1-4) 1

1ος όμιλος

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΠΟΡΝΤΟ 0-2

Η Μπορντό νίκησε με 2-0 την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάνζ Αρίνα» και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τους Βαυαρούς ουσιαστικά εκτός διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Αντιθέτως με τους «γιρονδίνους», οι οποίοι προηγήθηκαν στο 37' με κεφαλιά του Γκουρκίφ, ενώ στο 90' ο Τσαμάκ πέρασε και τον Μπουτ για να σημειώσει το τελικό 0-2.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα
Κίτρινες: Πράνιτς, Σβαϊνστάιγκερ - Ντιαρά, Πλανίς

Συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Mπράαφχαϊντ (59΄ Γκόμεζ), Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Τίμοσουκ, Πράνιτς, Κλόζε (46΄ Ρόμπεν), Τόνι

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Πλανίς, Τρεμουλίνας, Φερνάντο, Ντιαρά, Βέντελ (68΄ Ζουσί), Πλάσιλ (84΄ Σανέ), Γκουρκίφ, Τσαμάκ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-1

Η Γιουβέντους νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Μακάμπι Χάιφα και «κρατάει» στα χέρια της πλέον την πρόκριση, μια και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την τρίτη στη βαθμολογία Μπάγερν Μονάχου. Η «μεγάλη κυρία» προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Καμορανέζι, ύστερα από το γύρισμα του Κάσερες. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Μπουφόν, ενώ το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και πλούσιο σε φάσεις.

Διαιτητής: Τέργε Χάουγκε (Νορβηγία)
Κίτρινες: Κούλμα, Μασιλέλα, Οσμάν
Συνθέσεις:
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Νταβίντοβιτς, Μεσουμάρ, Τεϊξέιρα, Κεϊνάν, Μασιλέλα, Οσμάν, Μπόκολι (71΄ Ζαγκούρι), Κουλμα (46΄ Γκαντίρ), Κάταν, Ντβαλισβίλι (56΄ Ραφαέλοφ), Αρμπέιτμαν

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Τσίρο Φεράρα): Μπουφόν, Κάσερες, Κιελίνι, Λεγκροτάλιε, Γκρόσο, Πόουλσεν, Φελίπε Μέλο, Τιάγκο (60΄ Ντε Τσέλιε), Καμορανέζι, Ντιέγκο, Αμάουρι (84΄ Τρεζεγκέ)

2ος όμιλος

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 3-3

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν με το σουτ του Τζαγκόεφ στο 25' . Οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοφάρισαν μετά από τέσσερα λεπτά με τον Όουεν, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι, με τον Κράσιτς στο 31' να περνά και τον Φαν Ντερ Σαρ και να σημειώνει το 1-2. Ο Βασίλι Μπερεζούτσκι στο 47' με κεφαλιά έκανε το 1-3, όμως η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βγήκε μαζικά στην επίθεση και έφερε το ματς στα ίσια. Ο Σκόουλς στο 84' με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νέβιλ και ο Βαλένσια στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού χάρισαν την ισοπαλία στη Γιουνάιτεντ, που την έστειλαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένκα (Ισπανία)
Κίτρινες: Φλέτσερ, Μακέντα, Ομπερτάν - Αλντόνιν, Νεσίντ, Καρβάλιο
Κόκκινη: Σεμπέρας (+90΄ - δεύτερη κίτρινη)
Συνθέσεις:
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο (59΄ Εβρά) , Εβανς, Μπράουν, Νέβιλ, Βαλένσια, Φλέτσερ, Σκόουλς, Νάνι (58΄ Ρούνι), Μακέντα (82΄ Ομπερτάν), Οουεν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σενίκοφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Μαμάεφ (70΄ Ράχιμιτς), Αλντόνιν, Σεμπέρας, Κράσιτς, Τζαγκόεφ (72΄ Καρβάλιο), Νέσιντ (85΄ Πιλίεφ)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 0-3

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Βόλφσμπουργκ έκανε επίδειξης δύναμης στην Τουρκία και νίκησε άνετα με 3-0 την Μπεσίκτας. Οι «λύκοι» προηγήθηκαν στο 14' με το σουτ-οβίδα του Μισίμοβιτς έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 80' με τον Γκέντνερ. Ο Τζέκο στο 87' ύστερα από πάσα του Μισίμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Κας, Σίβοκ, Τέγιο Ουγκούρ - Μισίμοβιτς
Συνθέσεις:
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Μουσταφά Ντενιζλί): Αρικάν, Κας, Φεράρι, Σίβοκ, Ουζουλμέζ (78΄ Ιμπραϊμ), Ουγκούρ, Φινκ, Εκρέμ Νταγκ, Ταμπάτα (69΄ Νόμπρε), Μπομπό, Σερντάρ (46΄ Τέγιο).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Αρμιν Φε): Μπενάλιο, Ρίχτερ, Σέφερ, Ρικάρντο Κόστα, Μάντλουνγκ, Ζόσουε, Χασέμπε (46΄ Πέκαρεκ), Μισίμοβιτς (89΄ Σαντάνα), Γκέντνερ, Τζέκο, Μάρτινς (69΄ Ντεζάγκα)

3ος όμιλος

ΜΙΛΑΝ-ΡΕΑΛ 1-1

Με το... βολικό 1-1 ολοκληρώθηκε στο «Σαν Σίρο» το μεγάλο ματς της Τρίτης για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρεάλ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το τρίποντο που θα τους «έχριζε» φαβορί για την πρόκριση όμως τελικά πήραν από έναν βαθμό, μένοντας έτσι στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Το σκορ άνοιξε ο Μπενζεμά στο 29’, για να ισοφαρίσει ο Ροναλντίνιο στο 35’ από το σημείο του πέναλτι. Φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες της Ρεάλ. Αξίζει ν' αναφερθεί ότι δευτερόλεπτα μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Πάτο έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γερμανός διαιτητής υπέδειξε χέρι του Βραζιλιάνου, κάτι που στην επανάληψη της φάσης δε υπήρξε ποτέ!

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Πάτο-Αρμπελόα, Πέπε, Μαρσέλο

ΜΙΛΑΝ (Λεονάρντο): Ντίντα, Οντο, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο Μποριέλο (79΄ Ιντζάγκι), Πάτο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Κακά, Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Μαρσέλο, Μπενζεμά (82΄ Φαν Νίστελροϊ), Ιγκουαϊν (75΄ Ραούλ)

ΜΑΡΣΕΙΓ-ΖΥΡΙΧΗ 6-1

Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι: «ο φωτεινός πίνακας λέει την αλήθεια...» Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν κυρίαρχη προηγήθηκε 2-0 μόλις στο 11ο λεπτό χάρη στο... γρήγορο αυτογκολ του Εγκερτέρ στο 4' και το σουτ του Αμπριέλ επτά λεπτά αργότερα. Η μείωση του σκορ με τον Αλφόνσε στο 30ό λεπτό δημιούργησε προσδοκίες για τους Ελβετούς που θυμήθηκαν το επικό «2» στο Μιλάνο και σκέφτηκαν κάτι ανάλογο που θα τους έδινε πολυ μεγάλο πλεονέκτημα για να συνεχίσουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά το Δεκέμβριο. Φευ... Η απάντηση των Γάλλων ήλθε στο δεύτερο ημίχρονο και κρίνεται αποστομωτική. Τέσσερα γκολ με τους Νιανγκ, Χίλτον Σεϊρού και Μπραντάο, τα δύο τελευταία από το 90ό λεπτό και μετά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που δίνει στους Γάλλους ελπίδες ακόμη και για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κι αφήνει τους Ελβετούς απλά με την ελπίδα για την 3η θέση και το Γιουρόπα Λιγκ αρκεί βέβαια στα ματς που έπονται με Μίλαν και Ρεάλ να κατακτήσουν 4 βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα η Μαρσέιγ κανέναν!

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκοτία)
Κίτρινες: Μπραντάο, Σεϊρού, Μπιά - Οκόνκβο, Σταέλ, Τιχίνεν

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Μποκαλί, Ντιαβαρά, Χίλτον, Χάιντσε, Σεϊρού, Μπιά (84΄ Σισέ), Αμπριέλ (68΄ Καμπορέ), Νιάνγκ, Κονέ (61΄ Βαλμπουένα), Μπραντάο.
ΖΥΡΙΧΗ (Μπερναρντ Σαλάντ): Λεόνι, Σταέλ, Τίχινεν, Ροσάτ, Κοχ, Οκόνκβο, Εγκέρτερ (46΄ Γκάιτς), Τζούριτς, Μαργκαϊράζ, Αλφόνσε (76΄ Νικτσί), Φονλάντεν (46΄ Μεχμέντι)

4ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ-ΠΟΡΤΟ 0-1

Ο Χιώτης έκανε ξανά πολλή καλή δουλειά το βράδυ της Τρίτης στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και στο ματς του ΑΠΟΕΛ με την Πόρτο έχοντας στο δυναμικό του δύο σωτήριες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Χουλκ στο 30' και του Φαλκάο στο 55'. Ωστόσο, ο Κολομβιανός επιθετικός των «δράκων» δεν αστόχησε στο 85' και μ' αυτό το γκολ χάρισε στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Για τους πρωταθλητές Κύπρου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι στο σημερινό ματς παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, το ταξίδι, όπως οι ίδιοι λένε δεν έχει τελειώσει. Απομένει στις δύο αγωνιστικές ο στόχος της τρίτης θέσης και του Γιουρόπα Λιγκ και η Ατλέτικο βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πιο ψηλά. Ολα όπως φαίνεται θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική στη Μεγαλόνησο στο ματς του ΑΠΟΕΛ με τους Μαδριλένους.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Ηλία, Πίντο

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χαραλαμπίδης, Μπροέρσε, Σατσιάς, Ηλία (57΄ Γκνρτσάροφ), Παουλίστα (61΄Αλεξάνδρου), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Μιροσαβλίεβιτς.
ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Ελτον, Μπρούνο Αλβες, Μεϊρέλες, Γκουαρίν (83΄ Τομάς Κόστα), Φαλκάο (+90΄ Μπελούτσι), Ροντρίγκες (69΄ Ερνέστο Φαρίας), Ρολάντο, Χουλκ, Περέιρα, Σαπουνάρου, Φερνάντο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΤΣΕΛΣΙ 2-2

Ενα ματς, μια ιστορία δύο πολύ μεγάλων επιθετικών. Ο λόγος για τον Σέρχιο Αγκουέρο και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Αργεντινός στράικερ της Ατλέτικο είναι ο πρώτος εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ που κατέφερε να παραβιάσει την εστία του Τσεχ στη φάση των ομίλων. Και μάλιστα δις. Ακόμη κι έτσι όμως οι Ισπανοί δε νίκησαν διότι στην απέναντι περιοχή «έδρασε» ο Ιβοριανός σούπερ σταρ και μάλιστα στην επιστροφή του μετά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί πέρυσι για όσα είχαν συμβεί στον ημιτελικό των «μπλε» με την Μάντσεστερ. Δύο ευκαιρίες δύο γκολ για τον Ντρογκμπά κι έτσι η Τσέλσι μετά το 2-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν» εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση τους για τους «16», ενώ για την Ατλέτικο ο σημερινός βαθμός, στο ντεμπούτο μάλιστα του Κίκε Φλόρες στον μαδριλένικο πάγκο σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε ο ορατός στόχος της τρίτης θέσης και του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαιτητής: Μπιορν Κουίπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Ασουνσάο, Ρέγες - Εσιέν, Τέρι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ασένχο, Περέα, Χουανίτο, Ιμπάνιεθ, Λόπεθ, Σιμάο (83΄ Χουράδο), Σαντάνα, Ασουνσάο, Ρέγες (73΄ Μάξι Ροντρίγκες), Πονγκόλ (53΄ Αγουέρο), Φορλάν.
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Μπελέτι, Αλεξ, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Τζο Κόουλ (70΄ Ντέκο), Εσιέν (59΄ Μπάλακ), Λάμπαρντ, Μαλουντά, Καλού (70΄ Ανελκά), Ντρογκμπά.