Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ: Νέα εποχή με Κούπερ



Νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία του Άρη με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να είναι ο νέος προπονητής του. Το πλούσιο βιογραφικό του Αργεντινού τεχνικού έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες σε όσους περιβάλλουν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και ήδη στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί ενθουσιασμός. Ο νέος τεχνικός των «κιτρίνων» ανέβασε τον πήχη με το «καλημέρα», ενώ με τα καλύτερα λόγια μιλούν για αυτόν οι Γιώργος Καραγκούνης, Ράφα Μαρίν, αφού προηγουμένως ο Δημήτρης Σαρρής ανέφερε ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Παράλληλα, συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Ιομάρ Μαζίνιο ενώ γλύτωσε την αρθροσκόπηση ο Ρονάλντο.

Το χρονικό της συμφωνίας με Κούπερ

Οι ισοπαλίες με Πανθρακικό και Εργοτέλη «έσβησαν» την όποια υποστήριξη είχε ο Ιομάρ Μαζίνιο από τη διοίκηση του Άρη. Πλέον έπρεπε να τον διαδεχθεί κάποιος άλλος. Κάποιος με βαρύ όνομα και ιστορία (βιογραφικό). Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσαν αρκετά ονόματα (κυρίως Ισπανών) αλλά αυτό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήδη ξεχώριζε. Κατόπιν συνεννοήσεως με τους ατζέντηδες, «κλείστηκε» ραντεβού στη Μαδρίτη με όλους τους υποψήφιους.

Η τριμελής αντιπροσωπεία του Άρη, αποτελούμενη από τους Γιώργο Ελευθερούδη, Θόδωρο Δαλκίδη και τον Αντόνιο Καλσάδο συναντήθηκαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου με όλους τους τεχνικούς που είχαν προταθεί, αλλά η συζήτηση που είχαν με τον Αργεντινό προπονητή, ήταν αρκετή για να τους κάνει να επιθυμούν διακαώς τη συνεργασία μαζί του. Χαμογελαστός και δίχως δόση υπεροψίας, ο Κούπερ τους μετέφερε την σφοδρή επιθυμία του να επιστρέψει στην καθημερινή τριβή των προπονήσεων έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Οι άνθρωποι του Άρη του μετέφεραν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, το πρότζεκτ που έχουν, για το υπάρχον ρόστερ αλλά και το διαθέσιμο μπάτζετ. Εκείνη τη στιγμή εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν ότι ο 54χρονος τεχνικός γνώριζε τον Κόκε, τον Σηφάκη ενώ είχε συλλέξει και κάποιες πληροφορίες για την ομάδα. Τότε ήταν που ήθελαν να φύγουν από τη Μαδρίτη, έχοντας αποσπάσει το «ok» του.

Αμέσως ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις και αφού ο Αργεντινός έριξε τις αρχικές του απαιτήσεις (η οριστική συμφωνία έγινε με το ποσό των 700.000 για τον ίδιο και τους συνεργάτες του), οι άνθρωποι του Άρη τον εφοδίασαν με τα απαραίτητα DVD όλων των φετινών αγώνων της ομάδας, καθώς και με τα εργομετρικά τεστ των ποδοσφαιριστών. Το μόνο που απέμενε ήταν να μεταβεί ο Κούπερ στη Γεωργία για να λύσει το συμβόλαιο του (με την Εθνική της χώρας), κάτι που έγινε και έτσι από την τρίτη ημέρα του Νοέμβρη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ο νέος τεχνικός του Άρη.

Ψηλά ο πήχης με το «καλημέρα»

Έχοντας μάθει να πρωταγωνιστεί με τις προηγούμενες ομάδες του, ο Κούπερ στοχεύει και με τον Άρη να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και να κατακτήσει κάποιον τίτλο, γιατί όχι και το πρωτάθλημα; Αυτό άλλωστε τόνισε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε ως νέος προπονητής των «κιτρίνων».

Όσον αφορά τους συνεργάτες του, θα φέρει σίγουρα δύο ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα, με «το δεξί του χέρι» θα είναι ο βοηθός του Φανταγκούτσι και νέος γυμναστής ο Άνχελ Πουέμπλα. Πάντως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας από τον προσεχή αγώνα με την Καβάλα. Τουναντίον, το πιθανότερο είναι να κάτσει στον συγκεκριμένο αγώνα κάποιος εκ των Θόδωρου Δαλκίδη ή Νίκου Πασσιαλή κι αυτό γιατί ο Αργεντινός θα έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη το μεσημέρι, στις 12:40. Το πιθανότερο είναι να τύχει και αποθεωτικής υποδοχής καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν ενθουσιαστεί με την έλευση του.

Σαρρής: «Το απόλυτο αφεντικό ο Κούπερ»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Σαρρής, μίλησε στα «Αθλητικά Νέα» για τη νέα εποχή που ανοίγει ο Άρης με τον ερχομό του Κούπερ. «Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Ελπίζω να μη μας διαψεύσει ο Κούπερ. Κάνουμε το καλύτερο για τον Άρη. Ο κόσμος καταλαβαίνει την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση. Κάναμε την υπέρβαση, κάνουμε συνεχείς υπερβάσεις και το πράττουμε για το καλό του Άρη. Δεν σας κρύβω ότι όταν έπεσε το όνομα του Κούπερ παγώσαμε… Μετά ήρθαμε σε διαπραγματεύσεις και αυτές ευοδώθηκαν γρήγορα, μια και είχαμε πολύ μικρές διαφορές. Ο ίδιος ήθελε να έρθει και μάλιστα συνέλεξε μόνος του πληροφορίες για τον Άρη. Έρχεται στην ομάδα στο σωστό τάιμινγκ και γνωρίζει τους περισσότερους παίκτες της ομάδας».

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια: «Το βασικότερο από τα στοιχεία του Κούπερ που μας ενθουσίασαν είναι ότι, πέραν του βιογραφικού του, έχει τρομακτικό κόλλημα με την πειθαρχία. Είναι σημαντικό για εμάς. Είναι το Α και το Ω η πειθαρχία. Χρειάζεται ένα μεγάλο όνομα για να διαχειριστεί τους μεγάλους σε αξία παίκτες που διαθέτουμε».

Καραγκούνης: «Δουλευταράς και λάτρης του 4-4-2»

Μετά τον Άγγελο Μπασινά, και ο Γιώργος Καραγκούνης εξέφρασε στη «SportDay» την έκπληξη του για τον ερχομό του Κούπερ στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Άρη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού γνωρίζει τον νέο τεχνικό των Θεσσαλονικιών από την κοινή τους θητεία στην Ίντερ και η άποψη του έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ένας προπονητής της εμβέλειάς του έρχεται να δουλέψει εδώ και ταυτόχρονα σημαντική κίνηση για τον Άρη. Είναι ένας προπονητής πολύ δουλευταράς, που κυνηγά πάντα το αποτέλεσμα. Παίζει σχεδόν πάντα 4-4-2 στην ευθεία και όχι σε ρόμβο. Είναι, όμως, κι ένας προπονητής που θα πρέπει να ταιριάξει στην ομάδα. Σε κάποιες, όπως η Βαλένθια, ταίριαξε και πέτυχε σε κάποιες άλλες δεν ταίριαξε και δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα» είπε ο μέσος των «πρασίνων».

Ράφα Μαρίν:«Ενισχυμένη άμυνα με Κούπερ»

Αν και ο Άρης διαθέτει αρκετούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, με τον ερχομό του Κούπερ θα δοθεί περισσότερο έμφαση στα αμυντικά καθήκοντα, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία του σαν προπονητής. Όπως είπε άλλωστε και ο ρεπόρτερ της Βαλένθια Ράφα Μαρίν στον ΑΡΗΣ FM: «Ο κ. Κούπερ είναι ένας προπονητής που θα τον θυμούνται όλοι στη Βαλένθια, γιατί είχε οδηγήσει την ομάδα δύο φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σοβαρός, μεθοδικός, δουλεύει πάρα πολύ και μελετάει πάρα πολύ τους αντιπάλους. Η εικόνα του προς τα έξω είναι λίγο αυστηρή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δύστροπος, όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί».

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έζησε από κοντά τον Κούπερ όταν ο Αργεντινός βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «νυχτερίδων» και αναφέρει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του 54χρονου προπονητή: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι σύστημα θα ακολουθήσει στον Άρη, όμως γνωρίζοντας τις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει, σε Αργεντινή και Ευρώπη, θεωρώ ότι προτιμά ένα αμυντικογενές σχήμα. Το σύστημα που ακολουθεί είναι το κλασικό 4-4-2. Ενισχυμένη άμυνα στα άκρα και τη μεσαία γραμμή, με δύο επιθετικούς που ασκούν πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς».

Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει.

Ο προκάτοχος πλέον του Κούπερ, Ιομάρ Μαζίνιο, θα πραγματοποιήσει αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στη 13:00 το μεσημέρι. Χθες λύθηκε οριστικά το συμβόλαιο του, αφού είχε περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ρονάντο: Απομακρύνθηκαν οι φόβοι

Εκτός του Ραούλ Κούπερ, υπάρχουν και τα αγωνιστικά θέματα (τα οποία φυσιολογικά έχουν περάσει σε δεύτερη μέρα) και ήταν και αυτά ευχάριστα αφού ο Ρονάντο Γκιάρο γλυτώνει το νυστέρι. Η μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκε ήταν καθαρή και το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίστηκε είμαι μια κύστη,που θα αντιμετωπιστεί με φυσικοθεραπείες και ενέσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Βραζιλιάνος να βρίσκεται και στην αποστολή του σαββατιάτικου αγώνα. Επίσης, ο Κρίστι Βανγκέλι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Φλάβιο για προληπτικούς λόγους. Οι Νέτο και Κάμπορα συνεχίζουν να νιώθουν ορισμένες ενοχλήσεις, αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στον αγώνα με τους «αργοναύτες».

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με Καβάλα

Η ΠΑΕ Αρης έθεσε από χθες το πρωί σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για την αναμέτρηση της δέκατης αγωνιστικής με την Καβάλα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: θύρες 1-3: 15 ευρώ, θύρα 2: 20 ευρώ, θύρες 6-9: 35 ευρώ, θύρα 7 (επισήμων): 50 ευρώ, θύρα VIP: 150 ευρώ. Σημειώνεται ότι λόγω της πληρότητας των θέσεων από κατόχους διαρκείας στη θύρα 9 δεν θα ισχύσει αυτή τη φορά η δωρεάν είσοδος για τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: