Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Αποχωρεί από τα γήπεδα ο Σορίν


Η ώρα του αντίο για τον Χουάν Πάμπλο Σορίν έχει φτάσει, καθώς πήρε την απόφαση στα 33 του χρόνια να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής θα γιορτάσει την αποχώρησή του, μετά από 15ετή καριέρα, με ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο θα πάρουν μέρος προσωπικότητες εντός και εκτός ποδοσφαίρου αλλά και με έναν φιλικό αγώνα μεταξύ της τελευταίας ομάδας που αγωνίστηκε, βραζιλιάνικης Κρουζέιρο και της Αρχεντίνος Τζούνιορς από την οποία ξεκίνησε. Ο αγώνας διεξάγεται στις 4/11 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε Βραζιλία και Αργεντινή.

«Θα είναι μια εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι, διασημότητες και θα γίνει και μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος ''Σκανκ''. Θα είναι μια υπέροχη ατμόσφαιρα και ένας ιδανικός τρόπος για να τελειώσω την καριέρα μου», δήλωσε ο Σορίν.

Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι οι Σόκρατες, Φραντσέσκολι, Ραΐ, Σάλας, Αγιάλα, Ρινκόν και ο Σορίν πιστεύει ότι οι θεατές θα γεμίσουν το χωρητικότητας 75.000 θεατών «Εστάδιο Μινεϊράο». Μάλιστα, υπάρχει και φιλανθρωπική διάσταση στην όλη εκδήλωση, αφού μέρος των εσόδων θα δοθεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ έχει ζητηθεί από τον κόσμο να φέρει μαζί του πακέτα με τρόφιμα και ρουχισμό, για τον ίδιο σκοπό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός δείχνει τις κοινωνικές του ευαισθησίες, αφού στο παρελθόν παραχωρώντας τα έσοδα από το βιβλίο του «Grandes Chicos», (Μεγάλα Παιδιά), προκειμένου να χτιστεί ένα σχολείο και ένα παιδικό νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του φόρεσε 76 φορές τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, σκοράροντας 12 τέρματα, ενώ ήταν ο αρχηγός της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: