Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Τ' αποτελέσματα στα ματς της Τρίτης (03/11)



Μοιρασιά στο Μιλάνο στη «μονομαχία» των ομάδων με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους κι έτσι Μίλαν και Ρεάλ έχουν και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση από τον 3ο όμιλο. Το παλεύει η Μαρσέιγ που έκανε πάρτι, 6-1 με τη Ζυρίχη. Στους «16» Τσέλσι και Πόρτο, μετά το 2-2 στη Μαδρίτη των Λονδρέζων και το «2» των «Δράκων» στο ΓΣΠ.
Άθλος Μπορντό και πρόκριση μετά το 2-0 στο Μόναχο επί της Μπάγερν. Περνά και η Γιούβε που νίκησε στο Ισραήλ 1-0 τη Μακάμπι. Ανατροπή και εισιτήριο για Μάντσεστερ μετά το 3-3 στην Αγγλία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κι έτσι η Βόλφσμπουργκ που πέρασε από την Τουρκία, 3-0 την Μπεσίκτας, βρέθηκε δεύτερη.

Συνοπτικά τ' αποτελέσματα στα ματς της 4ης αγωνιστικής στους πρώτους τέσσερις ομίλους:

1ος Ομιλος
Μπάγερν-Μπορντό 0-2
Μακάμπι Χάιφα-Γιουβέντους 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπορντό (6-2) 10
Γιουβέντους (3-1) 8
Μπάγερν (4-4) 4
Μακάμπι Χάιφα (0-6) 0

2ος Ομιλος
Μάντσεστερ Γ.-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-3
Μπεσίκτας-Βόλφσμπουργκ 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μάντσεστερ Γ. (7-4) 10
Βόλφσμπουργκ (7-3) 7
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6-8) 4
Μπεσίκτας (1-6) 1

3ος Ομιλος
Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
Μαρσέιγ-Ζυρίχη 6-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μίλαν (6-5) 7
Ρεάλ Μαδρίτης (11-6) 7
Μαρσέιγ (8-6) 6
Ζυρίχη (4-11) 3

4ος Ομιλος
ΑΠΟΕΛ-Πόρτο 0-1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τσέλσι (8-2) 10
Πόρτο (5-2) 9
Ατλέτικο Μαδρίτης (2-8) 2
ΑΠΟΕΛ (1-4) 1

1ος όμιλος

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΠΟΡΝΤΟ 0-2

Η Μπορντό νίκησε με 2-0 την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάνζ Αρίνα» και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τους Βαυαρούς ουσιαστικά εκτός διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Αντιθέτως με τους «γιρονδίνους», οι οποίοι προηγήθηκαν στο 37' με κεφαλιά του Γκουρκίφ, ενώ στο 90' ο Τσαμάκ πέρασε και τον Μπουτ για να σημειώσει το τελικό 0-2.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα
Κίτρινες: Πράνιτς, Σβαϊνστάιγκερ - Ντιαρά, Πλανίς

Συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Mπράαφχαϊντ (59΄ Γκόμεζ), Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Τίμοσουκ, Πράνιτς, Κλόζε (46΄ Ρόμπεν), Τόνι

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Πλανίς, Τρεμουλίνας, Φερνάντο, Ντιαρά, Βέντελ (68΄ Ζουσί), Πλάσιλ (84΄ Σανέ), Γκουρκίφ, Τσαμάκ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-1

Η Γιουβέντους νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Μακάμπι Χάιφα και «κρατάει» στα χέρια της πλέον την πρόκριση, μια και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την τρίτη στη βαθμολογία Μπάγερν Μονάχου. Η «μεγάλη κυρία» προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Καμορανέζι, ύστερα από το γύρισμα του Κάσερες. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Μπουφόν, ενώ το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και πλούσιο σε φάσεις.

Διαιτητής: Τέργε Χάουγκε (Νορβηγία)
Κίτρινες: Κούλμα, Μασιλέλα, Οσμάν
Συνθέσεις:
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Νταβίντοβιτς, Μεσουμάρ, Τεϊξέιρα, Κεϊνάν, Μασιλέλα, Οσμάν, Μπόκολι (71΄ Ζαγκούρι), Κουλμα (46΄ Γκαντίρ), Κάταν, Ντβαλισβίλι (56΄ Ραφαέλοφ), Αρμπέιτμαν

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Τσίρο Φεράρα): Μπουφόν, Κάσερες, Κιελίνι, Λεγκροτάλιε, Γκρόσο, Πόουλσεν, Φελίπε Μέλο, Τιάγκο (60΄ Ντε Τσέλιε), Καμορανέζι, Ντιέγκο, Αμάουρι (84΄ Τρεζεγκέ)

2ος όμιλος

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 3-3

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν με το σουτ του Τζαγκόεφ στο 25' . Οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοφάρισαν μετά από τέσσερα λεπτά με τον Όουεν, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι, με τον Κράσιτς στο 31' να περνά και τον Φαν Ντερ Σαρ και να σημειώνει το 1-2. Ο Βασίλι Μπερεζούτσκι στο 47' με κεφαλιά έκανε το 1-3, όμως η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βγήκε μαζικά στην επίθεση και έφερε το ματς στα ίσια. Ο Σκόουλς στο 84' με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νέβιλ και ο Βαλένσια στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού χάρισαν την ισοπαλία στη Γιουνάιτεντ, που την έστειλαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένκα (Ισπανία)
Κίτρινες: Φλέτσερ, Μακέντα, Ομπερτάν - Αλντόνιν, Νεσίντ, Καρβάλιο
Κόκκινη: Σεμπέρας (+90΄ - δεύτερη κίτρινη)
Συνθέσεις:
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο (59΄ Εβρά) , Εβανς, Μπράουν, Νέβιλ, Βαλένσια, Φλέτσερ, Σκόουλς, Νάνι (58΄ Ρούνι), Μακέντα (82΄ Ομπερτάν), Οουεν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σενίκοφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Μαμάεφ (70΄ Ράχιμιτς), Αλντόνιν, Σεμπέρας, Κράσιτς, Τζαγκόεφ (72΄ Καρβάλιο), Νέσιντ (85΄ Πιλίεφ)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 0-3

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Βόλφσμπουργκ έκανε επίδειξης δύναμης στην Τουρκία και νίκησε άνετα με 3-0 την Μπεσίκτας. Οι «λύκοι» προηγήθηκαν στο 14' με το σουτ-οβίδα του Μισίμοβιτς έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 80' με τον Γκέντνερ. Ο Τζέκο στο 87' ύστερα από πάσα του Μισίμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Κας, Σίβοκ, Τέγιο Ουγκούρ - Μισίμοβιτς
Συνθέσεις:
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Μουσταφά Ντενιζλί): Αρικάν, Κας, Φεράρι, Σίβοκ, Ουζουλμέζ (78΄ Ιμπραϊμ), Ουγκούρ, Φινκ, Εκρέμ Νταγκ, Ταμπάτα (69΄ Νόμπρε), Μπομπό, Σερντάρ (46΄ Τέγιο).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Αρμιν Φε): Μπενάλιο, Ρίχτερ, Σέφερ, Ρικάρντο Κόστα, Μάντλουνγκ, Ζόσουε, Χασέμπε (46΄ Πέκαρεκ), Μισίμοβιτς (89΄ Σαντάνα), Γκέντνερ, Τζέκο, Μάρτινς (69΄ Ντεζάγκα)

3ος όμιλος

ΜΙΛΑΝ-ΡΕΑΛ 1-1

Με το... βολικό 1-1 ολοκληρώθηκε στο «Σαν Σίρο» το μεγάλο ματς της Τρίτης για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρεάλ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το τρίποντο που θα τους «έχριζε» φαβορί για την πρόκριση όμως τελικά πήραν από έναν βαθμό, μένοντας έτσι στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Το σκορ άνοιξε ο Μπενζεμά στο 29’, για να ισοφαρίσει ο Ροναλντίνιο στο 35’ από το σημείο του πέναλτι. Φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες της Ρεάλ. Αξίζει ν' αναφερθεί ότι δευτερόλεπτα μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Πάτο έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γερμανός διαιτητής υπέδειξε χέρι του Βραζιλιάνου, κάτι που στην επανάληψη της φάσης δε υπήρξε ποτέ!

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Πάτο-Αρμπελόα, Πέπε, Μαρσέλο

ΜΙΛΑΝ (Λεονάρντο): Ντίντα, Οντο, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο Μποριέλο (79΄ Ιντζάγκι), Πάτο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Κακά, Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Μαρσέλο, Μπενζεμά (82΄ Φαν Νίστελροϊ), Ιγκουαϊν (75΄ Ραούλ)

ΜΑΡΣΕΙΓ-ΖΥΡΙΧΗ 6-1

Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι: «ο φωτεινός πίνακας λέει την αλήθεια...» Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν κυρίαρχη προηγήθηκε 2-0 μόλις στο 11ο λεπτό χάρη στο... γρήγορο αυτογκολ του Εγκερτέρ στο 4' και το σουτ του Αμπριέλ επτά λεπτά αργότερα. Η μείωση του σκορ με τον Αλφόνσε στο 30ό λεπτό δημιούργησε προσδοκίες για τους Ελβετούς που θυμήθηκαν το επικό «2» στο Μιλάνο και σκέφτηκαν κάτι ανάλογο που θα τους έδινε πολυ μεγάλο πλεονέκτημα για να συνεχίσουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά το Δεκέμβριο. Φευ... Η απάντηση των Γάλλων ήλθε στο δεύτερο ημίχρονο και κρίνεται αποστομωτική. Τέσσερα γκολ με τους Νιανγκ, Χίλτον Σεϊρού και Μπραντάο, τα δύο τελευταία από το 90ό λεπτό και μετά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που δίνει στους Γάλλους ελπίδες ακόμη και για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κι αφήνει τους Ελβετούς απλά με την ελπίδα για την 3η θέση και το Γιουρόπα Λιγκ αρκεί βέβαια στα ματς που έπονται με Μίλαν και Ρεάλ να κατακτήσουν 4 βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα η Μαρσέιγ κανέναν!

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκοτία)
Κίτρινες: Μπραντάο, Σεϊρού, Μπιά - Οκόνκβο, Σταέλ, Τιχίνεν

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Μποκαλί, Ντιαβαρά, Χίλτον, Χάιντσε, Σεϊρού, Μπιά (84΄ Σισέ), Αμπριέλ (68΄ Καμπορέ), Νιάνγκ, Κονέ (61΄ Βαλμπουένα), Μπραντάο.
ΖΥΡΙΧΗ (Μπερναρντ Σαλάντ): Λεόνι, Σταέλ, Τίχινεν, Ροσάτ, Κοχ, Οκόνκβο, Εγκέρτερ (46΄ Γκάιτς), Τζούριτς, Μαργκαϊράζ, Αλφόνσε (76΄ Νικτσί), Φονλάντεν (46΄ Μεχμέντι)

4ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ-ΠΟΡΤΟ 0-1

Ο Χιώτης έκανε ξανά πολλή καλή δουλειά το βράδυ της Τρίτης στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και στο ματς του ΑΠΟΕΛ με την Πόρτο έχοντας στο δυναμικό του δύο σωτήριες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Χουλκ στο 30' και του Φαλκάο στο 55'. Ωστόσο, ο Κολομβιανός επιθετικός των «δράκων» δεν αστόχησε στο 85' και μ' αυτό το γκολ χάρισε στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Για τους πρωταθλητές Κύπρου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι στο σημερινό ματς παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, το ταξίδι, όπως οι ίδιοι λένε δεν έχει τελειώσει. Απομένει στις δύο αγωνιστικές ο στόχος της τρίτης θέσης και του Γιουρόπα Λιγκ και η Ατλέτικο βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πιο ψηλά. Ολα όπως φαίνεται θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική στη Μεγαλόνησο στο ματς του ΑΠΟΕΛ με τους Μαδριλένους.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Ηλία, Πίντο

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χαραλαμπίδης, Μπροέρσε, Σατσιάς, Ηλία (57΄ Γκνρτσάροφ), Παουλίστα (61΄Αλεξάνδρου), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Μιροσαβλίεβιτς.
ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Ελτον, Μπρούνο Αλβες, Μεϊρέλες, Γκουαρίν (83΄ Τομάς Κόστα), Φαλκάο (+90΄ Μπελούτσι), Ροντρίγκες (69΄ Ερνέστο Φαρίας), Ρολάντο, Χουλκ, Περέιρα, Σαπουνάρου, Φερνάντο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΤΣΕΛΣΙ 2-2

Ενα ματς, μια ιστορία δύο πολύ μεγάλων επιθετικών. Ο λόγος για τον Σέρχιο Αγκουέρο και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Αργεντινός στράικερ της Ατλέτικο είναι ο πρώτος εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ που κατέφερε να παραβιάσει την εστία του Τσεχ στη φάση των ομίλων. Και μάλιστα δις. Ακόμη κι έτσι όμως οι Ισπανοί δε νίκησαν διότι στην απέναντι περιοχή «έδρασε» ο Ιβοριανός σούπερ σταρ και μάλιστα στην επιστροφή του μετά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί πέρυσι για όσα είχαν συμβεί στον ημιτελικό των «μπλε» με την Μάντσεστερ. Δύο ευκαιρίες δύο γκολ για τον Ντρογκμπά κι έτσι η Τσέλσι μετά το 2-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν» εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση τους για τους «16», ενώ για την Ατλέτικο ο σημερινός βαθμός, στο ντεμπούτο μάλιστα του Κίκε Φλόρες στον μαδριλένικο πάγκο σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε ο ορατός στόχος της τρίτης θέσης και του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαιτητής: Μπιορν Κουίπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Ασουνσάο, Ρέγες - Εσιέν, Τέρι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ασένχο, Περέα, Χουανίτο, Ιμπάνιεθ, Λόπεθ, Σιμάο (83΄ Χουράδο), Σαντάνα, Ασουνσάο, Ρέγες (73΄ Μάξι Ροντρίγκες), Πονγκόλ (53΄ Αγουέρο), Φορλάν.
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Μπελέτι, Αλεξ, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Τζο Κόουλ (70΄ Ντέκο), Εσιέν (59΄ Μπάλακ), Λάμπαρντ, Μαλουντά, Καλού (70΄ Ανελκά), Ντρογκμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: