Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ισόπαλες Μίλαν και Ρεάλ, 6άρα η Μαρσέιγ



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τα τέρματα των Ροναλντίνιο και Μπενζεμά, Μίλαν και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Σαν Σίρο".

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Μαρσέιγ κέρδισε με 6-1 την Ζυρίχη, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο σκορ στο φετινό Champions League.

Μίλαν - Ρεάλ 1-1

Σκόρερς: 35' πέν. Ροναλντίνιο / 29' Μπενζεμά
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Φέλιξ Μπρις (Γερμανία)

Το σκορ άνοιξε ο Μπενζεμά στο 29' για την "βασίλισσα" με πλασέ από πλάγια δεξιά έπειτα από δυνατό σουτ του Κακά το οποίο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο Ντίντα, με συνέπεια η μπάλα να καταλήξει στον αμαρκάριστο Γάλλο στράικερ που έστειλε στην μπάλα στην απέναντι γωνία του τέρματος.

Η απάντηση των "ροσονέρι" δεν άργησε. Στο 34' ο Τζαμπρότα βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή από αριστερά και επιχείρησε την σέντρα, ο Πέπε έκανε τάκλιν και η μπάλα χτύπησε το αριστερό του χέρι το οποίο ήταν προτεταμένο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.

Ο Ροναλντίνιο ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα και έστειλε την μπάλα στο δεξί "γάμα" του Κασίγιας, με τον Ισπανό πορτιέρο να πεύτει από την άλλη μεριά.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Πάτο έπειτα από βαθιά μπαλιά έκανε άψογο κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για στον Αρμπελόα, όμως ο Βραζιλιάνος σε καμία περίπτωση δεν έκανε κάτι το αντικανονικό, απλά πήρε πολύ καλύτερη θέση από τον αντίπαλό του.

Η αναμέτρηση δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο καλή όσο αυτή στην Μαδρίτη και στό δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες φάνηκε να συβμιβάζονται με την ισοπαλία.

ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Όντο, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Πίρλο, Ζέεντροφ, Αμπροζίνι, Ροναλντίνιο, Πάτο, Μποριέλο (79' Ιντζάγκι).
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Πέπε, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά, Κακά, Μαρσέλο, Μπενζεμά (82' Φαν Νίστελροϊ), Ιγκουαΐν (75' Ραούλ).

Μαρσέιγ - Ζυρίχη 6-1

Σκόρερς: 3' αυτ. Εγκερτέ, 11' Αμπριέλ, 51' Νιάνγκ, 80' Ίλτον, 87' Μπενουά Σεϊρού, 90' Μπραντάο / 31' Αλφόνς
Γήπεδο: "Βελοντρόμ", Μασσαλία
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Μόλις στο 3' τρίτο λεπτό ο μέσος της Ζυρίχης, Σιλβάν Εγκερτέ, στάθηκε άτυχος και στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 11' η Μαρσέιγ ήταν και πάλι τυχερή, καθώς διπλασίασε τα τέρματά της καθώς ο Φαμπρίς Αμπριέλ εκτέλεσε φάουλ έχοντας περισσότερο στο μυαλό του την σέντρα και η μπάλα πέρασε για να καταλήξει στα δίχτυα του Λεονί.

Οι Ελβετοί πάντως κατάφεραν να μπουν ξανά στο ματς αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα στο 31' με τον Αλφόνς να σκοράρει με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιόχής.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος οι Μαρσεγέζοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με δύο τέρματα με τον Μαμαντού Ντιάνγκ να σκοράρει στο 51', αφού άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Μπακαρί Κονέ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι Γάλλοι έκαναν... πάρτι και έφτασαν το σκορ στο 6-1 με τα τέρματα των Ίλτον, Μπενουά Σεϊρού και Μπραντάο.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Μποκαλί, Ντιαβαρά, Ίλτον, Χάινσε, Μπιά (84' Σεκού Σισέ), Αμπριέλ (68' Καμπορέ), Μπενουά Σεϊρού, Κονέ (61' Βαλμπουενά), Νιάνγκ, Μπραντάο.
ΖΥΡΙΧΗ: Λεονί, Σταέλ, Τίχινεν, Ροσά, Κος, Οκόνκβο, Εγκερτέ (46' Γκάιτς), Μαργκαϊράζ, Βολνάνθεν (9' Μεχμεντί), Ντζούριτς, Αλφόνς (76' Νίκι).

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 7 (11-6)
2. Μίλαν 7 (6-5)
3. Μαρσέιγ 6 (8-6)
4. Ζυρίχη 3 (4-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: