Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Νιούκαστλ: Κόντρα για το όνομα του γηπέδου


Κόντρα έχει ξεσπάσει στην Νιούκαστλ, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης για τη νέα ονομασία του «θρυλικού» γηπέδου της, που από «Σεντ Τζέιμς Παρκ» θα λέγεται πλέον «sportsdirect.com@St James' Park», λόγω της εταιρίας που θα είναι χορηγός. «Και μόνο η ιδέα να παραποιήσεις την ιστορία του γηπέδου σε κάτι που μοιάζει με ηλεκτρονική διεύθυνση, είναι κάτι που ξεπερνά κάθε λογική», τόνισε ο Μαρκ Τζάνσεν, συντάκτης του οπαδικού περιοδικού «The Mag».

Με την άποψη αυτή συμφωνούν και οι περισσότεροι φίλοι της Νιούκαστλ, που βλέπουν την ομάδα τους μετά τον περσινό υποβιβασμό, να χάνει και ένα μέρος της ιστορίας της, θεωρώντας απαράδεκτη την κίνηση της διοίκησης να εκποιήσει το όνομα ενός γηπέδου που είναι συνυφασμένο με την ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα, οι φίλαθλοι της ομάδας εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Newcastle Chronicle» και δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις αντιδράσεις τους.

Αυτό που έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία, η Sports Direct, ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντέρεκ Λάμπιας, στον οποίον καταλογίζουν ότι θα μπορούσε να βρει έναν πιο… διακριτικό τρόπο προβολής των υπολοίπων επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, μέσω της ομάδας και όχι του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: