Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Γιάντσης: "Να δείξουμε ποιοι είμαστε"



Ο Δημήτρης Γιάντσης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, WIND, η οποία είναι χορηγός - υποστηρικτής της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, www.wind.com.gr.

- Δημήτρη, η αλλαγή προπονητή συνέπεσε με μια δύσκολη νίκη στο πρωτάθλημα. Πως είναι για την ομάδα σου αυτές οι μέρες των θεαματικών εξελίξεων;

"Συνήθως η αλλαγή στον πάγκο της κάθε ομάδας συνδυάζεται με ένα θετικό αποτέλεσμα αφού όλοι προσπαθούν να συμμετέχουν σε αυτό το.. «νέο» που ήρθε και ασφαλώς να αποδείξουν πως αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο έπειτα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κι ενόψει των νέων δεδομένων. Οφείλουμε όλοι μας να μετέχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια καθώς έχουμε ήδη μείνει πίσω βαθμολογικά ενώ και τα πρόσφατα αποτελέσματα έχουν φέρει στεναχώρια. Έχουν σφίξει τα λουριά και ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!! Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για το καλύτερο προκειμένου να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει...".

- Αυτή η βελτίωση πόσο ψηλά μπορεί να φέρει τον Ηρακλή καθώς υπήρξαν αρκετοί που περίμεναν πολλά πράγματα στο ξεκίνημα της περιόδου...

"Έχουμε καλή ομάδα! Οι παίκτες που ήρθαν να πλαισιώσουν το ρόστερ είναι πολύ καλοί και πιστεύω πως οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Στα τελευταία 3-4 ματς μας.. «στράβωσαν» τα αποτελέσματα και νομίζω πως δεν ήμασταν τόσο τυχεροί για να πάρουμε κάτι καλύτερο. Όμως νιώθουμε όλοι μας πως ο φετινός Ηρακλής είναι μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών. Αυτό που μένει είναι να το δείξουμε στο γήπεδο κι όχι μόνον. Η καθημερινή δουλειά και η συνέπεια θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ας μην τα περιμένουμε όλα από την τύχη! Ο κ. Κωφίδης είναι ένας προπονητής που ξέρει πολύ καλά την ομάδα και τις απαιτήσεις του Ηρακλή, κάπου που έγινε αντιληπτό και στους περισσότερους από εμάς. Το μέλλον είναι στα χέρια μας και με την κατάλληλη ανταπόκριση που θα δείξουμε στις υποχρεώσεις μας, όλα μπορούν να έρθουν όπως τα θέλουμε. Πίστη στις ικανότητες της ομάδας υπάρχει, αυτό είναι σίγουρο...".

- Το ερχόμενο Σάββατο έχετε ένα πολύ δύσκολο ματς στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό. Εκτιμάς πως μπορεί ο Ηρακλής να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από τον συγκεκριμένο αγώνα;

"Αναγνωρίζουμε πως είναι ένα πολύ δύσκολο ματς όπως και εάν το δούμε. Εμείς θα πάμε δίχως άγχος κι αυτό νομίζω πως θα μας βοηθήσει. Το παν είναι να κάνουμε καλή άμυνα. Όταν λέω καλή άμυνα εννοώ πως σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι αγωνιστούν! Από κει και πέρα έχουμε τις ικανότητες να κάνουμε καλές αντεπιθέσεις και να βρούμε τις ευκαιρίες στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός θα έχει και ματς για το Champions League μεσοβδόμαδα. Ίσως να τον επηρεάσει αυτό, ίσως και όχι. Εμείς θα κοιτάξουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού ελπίζοντας πως θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας...".

- Από τον Δημήτρη Γιάντση τι μπορεί να περιμένουν οι φίλαθλοι του Ηρακλή;

"Είναι αλήθεια πως πλέον περιμένω να βρω περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να βοηθήσω κι εγώ στην προσπάθεια του Ηρακλή να βρει τον δρόμο του. Είμαι έτοιμος να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου την ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και πιστεύω πως ο νέος προπονητής θα δει κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά εκτιμώντας τη δουλειά του καθενός και τις αξίες μας. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω πάνω απ' όλα την ομάδα. Εξάλλου πιστεύω πως κι εγώ όπως και ο Ηρακλής αξίζουμε πολλά αρκεί να το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις...".

- Ποια η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα και πως περιμένεις τον ρόλο της ομάδας σου από εδώ και πέρα;

"Είναι ένα πρωτάθλημα όπου φάνηκε από νωρίς πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αποσπαστούν προκειμένου να διεκδικήσουν την κορυφή. Είναι δύο ομάδες που έχουν μια διαφορά από όλους τους υπόλοιπους δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα τα βρούνε όλα εύκολα μπροστά τους. Από κει και πέρα νομίζω πως όλες οι ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με πολύ λίγες διαφορές. Αυτό δημιουργεί έναν μεγάλο ανταγωνισμό για τις υπόλοιπες θέσεις και προπάντων ένα κίνητρο για τον καθένα που έχει ως στόχο την διάκριση. Εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό διότι απλά έχουμε τις δυνατότητες. Είναι θέμα δουλειάς και πίστης από όλους μας. Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος για όλους που απαιτεί σκληρή δουλειά και υπομονή. Ο Ηρακλής αξίζει και οι φίλαθλοί μας να είναι σίγουροι πως θα δούνε την προσπάθεια όλων μας στο γήπεδο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... Με τα έργα μας θα δείξουμε ποιοι είμαστε...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: