Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Τεν Κάτε: «Το παιχνίδι που πρέπει»


Δεν νιώθει πίεση ο Παναθηναϊκός ενόψει του αγώνα με τη Στουρμ, όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας Χενκ Τεν Κάτε.

«Γνωρίζουμε ότι η Στουρμ πρέπει να νικήσει και θα παίξει επιθετικά. Εμείς θα κοιτάξουμε να αντιδράσουμε ανάλογα στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρουμε και να κάνουμε αυτά που χρειάζεται για να νικήσουμε. Όταν παίζεις με αντίπαλο μια ομάδα που θέλει τη νίκη θα βρεις περισσότερους χώρους, γιατί θα ανοιχτεί. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευθούμε τους χώρους που θα υπάρξουν και να κάνουμε το παιχνίδι που πρέπει», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (σ.σ. χιόνισε στην Αυστρία): «Αν είναι και αύριο στην κατάσταση που είναι τώρα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θέλησε να αποβάλλει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας: «Εχουμε τρεις ευκαιρίες, απομένουν τρεις αγώνες ακόμα. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε εμείς πίεση. Πάντως, ασφαλώς θα θέλαμε να τελειώσουμε από αύριο την πρόκριση, όμως κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Παίζουμε πολλά ματς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σκεφτόμαστε τα επόμενα. Σκεφτόμαστε κάθε ματς χωριστά και τώρα μας ενδιαφέρει αυτό με την Στουρμ».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος εστίασε στην ευρωπαϊκή ιστορία του «τριφυλλιού»: «Ξέρουμε ότι στο τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε στην Ελλάδα δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή απόδοση (σ.σ. Πανιώνιο). Μιλήσαμε εμείς οι παίκτες μεταξύ μας και είπαμε ότι πρέπει να παρουσιάσουμε το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπο του Παναθηναϊκού απέναντι στην Στουρμ. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία στην Ευρώπη και θέλουμε να προχωρήσουμε στο Europa League».


Μπάχαλο με την προπόνηση!

Απίστευτο μπέρδεμα με την αποστολή του Παναθηναϊκού και την προγραμματισμένη τελευταία προπόνηση πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα με την Στουρμ Γκρατς. Οι ποδοσφαιριστές είχαν ξεκινήσει ζέσταμα στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το ματς, αλλά εκπρόσωπος της UEFA ζήτησε από την αποστολή να αποχωρήσει: «Δεν πρέπει να κάνετε προπόνηση σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. εξαιτίας του χιονιού ένα μέρος έπρεπε να προφυλαχθεί). Θα πάτε στο προπονητικό κέντρο της Γκράτσερ», ήταν η ατάκα που εξόργισε τον Τεν Κάτε, που απάντησε: «Εμείς θέλουμε εδώ. Το βλέπουμε μια χαρά»!

«Δεν γίνεται, δεν θα είναι καλός ο αγωνιστικός χώρος για το αυριανό παιχνίδι», επανέλαβε ο άνθρωπος της UEFA και οι παίκτες έφυγαν. Μάλιστα, οι προβολείς έκλεισαν, το γήπεδο βυθίστηκε στο σκοτάδι ενώ ορισμένοι από τους «πράσινους» βρίσκονταν ακόμη στον αγωνιστικό χώρο!

Τελικά με πούλμαν άπαντες κατευθύνθηκαν στο Γκράτσερ (σ.σ. μισή ώρα περίπου απόσταση)! Η ταλαιπωρία, όμως, του «τριφυλλιού» δεν σταμάτησε. Ο οδηγός του πούλμαν χάθηκε (!) και αναγκαστικά έπρεπε να επιστρέψει στο γήπεδο της Στουρμ. Παίκτες και τεχνική ηγεσία βρίσκονται ήδη εκεί και περιμένουν ενημέρωση για το που τελικά θα προπονηθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: