Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν… Ονουάτσι!!

Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν… Ονουάτσι!
Ο Μπέντζαμιν Μπάτον μίκραινε -αντί να μεγαλώνει.

Στην ταινία του Φίντσερ.

Διότι στο… θρίλερ που ανάγκασε τον Πανιώνιο η Ξάνθη, ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι ήταν μεγάλος!

Τόσο πολύ που έβαλε δυο γκολ, έφτιαξε άλλο ένα και οδήγησε τους ακρίτες σε ένα εντυπωσιακό 4-0!

Ένα δεκάλεπτο του τρόμου στο πρώτο μέρος (31’ Μαρίν, 38’ Γούτας, 41’ Ονουάτσι) σκότωσε τους «κυανέρυθρους» κι έκανε απόλυτα επιτυχημένο το σίκουελ της επιστροφής Ουζουνίδη.



Σε έξι παιχνίδια μέχρι σήμερα στα Πηγάδια η Ξάνθη είχε πετύχει τέσσερα γκολ. Τέσσερα γκολ σε 540 λεπτά (χωρίς τις καθυστερήσεις)! Τα μαθηματικά όμως δεν κατάφεραν ποτέ να εξηγήσουν το ποδόσφαιρο. Και όποτε αποπειράθηκαν να το κάνουν, έπεσαν σε «φαινόμενα» σαν το… ακραίο καιρικό που έπληξε τον Πανιώνιο. Την καταιγίδα που σήκωσαν οι γηπεδούχοι και έβρεξε τρία γκολ σε ένα δεκάλεπτο (31’-41’)!

Χρειάστηκε μόνο να συνδυαστούν ο Μάνταλος με τον… διαιτητή (η μπάλα κόντραρε ακούσια στα πόδια του) και να σερβίρει ο Ονουάτσι το προβάδισμα στον Μαρίν. Και κατόπιν όλα μαύρισαν για τον Πανιώνιο (που πατούσε καλά μέχρι τότε και είχε χάσει μια καλή ευκαιρία με τον Αραβίδη). Πριν καταλάβει καλά-καλά τι τον βρήκε λοιπόν, ο Γούτας είχε πάρει αμπάριζα την άμυνά του (σε κόρνερ του Μάνταλου) και ο Ονουάτσι είχε πάρει ευχαρίστως το «δώρο» που του έκανε ο Αυλωνίτης («τσαφ» σε σέντρα του Βασιλακάκη) τελειώνοντας πρόωρα το ματς.

Η εικόνα του Πανιωνίου στο γήπεδο επέβαλε δραστικές αλλαγές. Και ο Ελευθερόπουλος προσπάθησε -από την έναρξη κιόλας του β’ μέρους- να τις ξεκινήσει. Μάταια… Διότι η ταυτόχρονη είσοδος των Μενδρινού-Καμπάνταη (αντί των Σάμαρη-Ντούνη) δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω στους «κυανέρυθρους» από μια ανούσια υπεροχή. Τόσο ανούσια, που ενώ εκείνοι είχαν την μπάλα, η Ξάνθη ήταν που συνέχισε να χάνει τις ευκαιρίες.

Το 4-0 λοιπόν φάνταζε πολύ πιθανότερο από το 3-1. Ε, δεν έγινε την πρώτη (κεφαλιά του Βασιλακάκη που έβγαλε στη γραμμή ο Γιαννούλης), δεν έγινε τη δεύτερη (η κεφαλιά του Ονουάτσι έφυγε λίγο έξω), την τρίτη οι «κυανέρυθροι» δεν το γλίτωσαν. Κι έμειναν να παρακολουθούν ανήμποροι το πάρτι του Ονουάτσι (εξαργύρωσε στο 80' τον όμορφο συνδυασμό Βασιλακάκη-Μαρίν) πριν το δοκάρι τους στερήσει -σε δυνατό σουτ του Κούρου- ακόμα και το «γκολ της τιμής».






SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μαρσελίνιο (76’ Πλατέλλας), Μάνταλος (88’ Τορομανίδης), Μαρίν, Ονουάτσι

Στον πάγκο έμειναν οι: Λυμπερόπουλος, Μαρκόφσκι, Τριάδης, Καζούμπα, Νάκας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Αυλωνίτης, Σπυρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης (46’ Μενδρινός), Γουνδουλάκης (74’ Οκόγιε), Κολοβός, Αραβίδης, Ντούνης (46’ Καμπάνταης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Περιστερίδης, Ρόβας, Κοντοχρήστος, Κούρντι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια



πηγή: sport-fm.gr
 

Ούτε τώρα…!

Ούτε τώρα…
Αστέρας και Άρης έμειναν στο 1-1 στην Τρίπολη με το παιχνίδι να δίνει τη δυνατότητα και στις δύο ομάδες να φύγουν με το τρίποντο αλλά να… κάνουν στο τέλος την δουλειά τους.

Ο Αστέρας δεν έχασε ούτε αυτή τη φορά στην έδρα του, ενώ ο Άρης, από την άλλη πλευρά, δεν νίκησε ούτε τώρα. Δοκάρι και χαμένο πέναλτι με τον Έγκον για την ομάδα του Τσιώλη, η οποία τελείωσε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουρμπέλη.

Κακοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι γηπεδούχοι, θα μπορούσαν φύγουν με το τρίποντο στο τέλος.



Σε παιχνίδια που οι απουσίες αλλοιώνουν κατά πολύ την ενδεκάδα κάθε ομάδας, αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η θέληση. Ο Άρης έδειξε να έχει περισσότερη, τέτοια, και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, στο ντεμπούτο του Αλκαράθ έτοιμος να δείξει πως δεν έχει ανάγκη κανέναν… Αγκάνθο. Μάλιστα, το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Γιαννιώτας, έβαλε στη θέση του οδηγού την ομάδα του Ισπανού τεχνικού.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Τσιώλη παρέταξε την ομάδα με αλλαγές, άφησε εκτός του Ντε Μπλάσις και έδωσε ξανά την ευκαιρία στον Καλαντζή, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι, όπως και με τον Πανθρακικό, ξεκίνησε από την αρχή όμως παρέμεινε… «άφαντος». Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και όσες φορές το έκαναν, κυρίως με τον Γκάμπριελ, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διορθωτικές κινήσεις για τους Αρκάδες. Κουρμπέλης και Ντε Μπλάσις πέρασαν στο παιχνίδι για να αλλάξουν τις όποιες ατέλειες όμως αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι έχασε τον όποιο ρυθμό είχε στο πρώτο μέρος, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μηδαμινές, ενώ ο Άρης προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα που θα του έδινε ένα σημαντικό τρίποντο.

Εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα του Αλκαράθ μπορεί να «δραπετεύσει» από την Τρίπολη με τη νίκη, ο Καλαντζής προσπάθησε να κάνει μια σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννίτση και κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη, ενώ λίγο αργότερα ο Έγκον σημάδεψε το δοκάρι του νεαρού τερματοφύλακα και έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Βραζιλιάνος βάλθηκε να γίνει ο μοιραίος παίκτης για τους Αρκάδες, αφού κέρδισε πέναλτι από τον Διούδη, όμως εκείνος τον κέρδισε στην εκτέλεση και κράτησε το 1-1 για την ομάδα το.





Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Αλβάρεζ, Καστέλς, Φραγκουλάκης (46’ Κουρμπέλης), Καρντάσιο (46’ Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Καλαντζής, Γκάμπριελ (67’ Έγκον), Ναβάρο.

Στον πάγκο: Μπαντής, Γιαλούσης, Κωστούλας, Ρούσσης.

Άρης (Λούκας Αλκαράθ): Διούδης, Μαργαρίτης, Γιαννίτσης, Παντίδος, Ασλανίδης, Παπαστεριανός (80’ Οικονομόπουλος), Καζναφέρης, Μιγκέλ, Σούνας, Τριανταφυλλάκος (64’ Αγγελούδης), Γιαννιώτας (87’ Παπαζαχαρίας).

Στον πάγκο: Γκούσεφ, Ψυχογιός, Τσουκάνης, Καπετάνος.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης




πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους νίκη για Κολοσσό!!

Επιτέλους νίκη για Κολοσσό!
Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές πανηγύρισε ο Κολοσσός, που επικράτησε 82-76 του ΚΑΟΔ στην Ρόδο για την 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Κορυφαίοι για την ομάδα του Μηνά Γκέκου οι Χάτεν και Καλαμπόκης με 23 και 22 πόντους αντίστοιχα, Μισέλ και Κακαρούδης (13π. αμφότεροι) οι διακριθέντες για τους φιλοξενούμενους, που συμπλήρωσαν τέσσερις σερί ήττες και παρέμειναν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Α2!

Ο αγώνας:

Ο ΚΑΟΔ μπήκε δυνατά στον αγώνα και με τους Μισέλ και Πάλμερ να σκοράρουν, προηγήθηκε 10-2 στο 3΄. Ο Κολοσσός αντέδρασε με μπροστάρη τον Καλαμπόκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα (15-14 στο 8΄). Οι Δραμινοί, έπαιζαν καλύτεροι άμυνα, ήταν πιο δημιουργικοί και με πλουραλισμό στην επίθεση έφτασαν τη διαφορά στο +10 (26-16 στο 13΄). Από εκεί και έπειτα, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με τον Λάνγκφορντ και μείωσαν αρχικά σε 30-27 (16΄). Στο τελευταίο τετράλεπτο, η σκυτάλη πέρασε στον Χάτεν που με προσωπικές ενέργειες μείωσε στον πόντο 36-37, στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε για τα καλά στα χέρια του Κολοσσού από τις αρχές του 3ου δεκαλέπτου και έπειτα (50-43 στο 25΄) με τον Καλαμπόκη να ηγείται στην επίθεση. Σε αυτό το διάστημα ο ΚΑΟΔ έκανε λάθη, δεν έπαιζε το ίδιο καλή άμυνα και οι Ροδίτες είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο Ντέντι, που έδωσε επιπλέον ώθηση στους ροδίτες, οι οποίοι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με +8 (60-52). Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν το πολύτιμο υπέρ τους +8 (68-60) και παρότι 45΄΄ πριν το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 78-74 με λέι απ του Πάλμερ, είχαν τις απαντήσεις για να «σφραγίσουν» τη νίκη με σκορ 82-76.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 36-37, 60-52, 82-76.

Κολοσσός Ρόδου (Γκέκος): Γεωργαλής 3 (1), Κουμπούρας 8 (2), Χάτεν 22 (2), Καλαϊτζής 6 (2), Βουγιούκας, Αυγενικός, Καλαμπόκης 23 (1), Ντέντι 9 (10ριμπ.), Κουκουλάς, Λάνγκφορντ 9, Τσαλδάρης 2, Δάνας.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Νόουλς 8 (1), Καλαϊτζίδης 2, Ακεμψιμαίδης 5, Μπορόβνιακ 4, Μισέλ 13, Κακαρούδης 13 (2), Ντέιλ 6 (1), Ζάρας 7 (1), Ιωάννου 7 (1), Πάλμερ 10, Μπάβτσιτς 1.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Σώμος, Δεσλής



πηγή: sport-fm.gr
 

Άσπρο… πάτο!!

Άσπρο… πάτο!
Άμα χάνεις τέτοιες ευκαιρίες, πώς να μην είσαι στη τελευταία θέση της βαθμολογίας;

Για δεύτερο σερί παιχνίδι η Βέροια δεν κατάφερε να σκοράρει από την… άσπρη βούλα -εξαιρετική απόκρουση του Κηπουρού στο πέναλτι του Ιωάννου (80’)- και «μοιραία» έμεινε στο 0-0 με τον Πλατανιά στο ντέρμπι νεοφώτιστων.

Καλύτεροι οι Κρητικοί στο πρώτο μέρος, κακό παιχνίδι στο δεύτερο, με τους φιλοξενούμενους να είναι λίγο πιο ζωηροί.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προς στιγμήν ένα βαθμό, που τους ανεβάζει από τον... πάτο της βαθμολογίας, ωστόσο αν νικήσουν οι άλλες ομάδες που είναι χαμηλά, τότε τους αφήνουν... πίσω να τα βάζουν με τη τύχη τους!



Με διάθεση μπήκαν στον αγώνα και οι δύο ομάδες. Ειδικά μετά το πρώτο 10’, ο Πλατανιάς άρχισε να παίρνει τα… ηνία του αγώνα, ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο 25’ είχαμε και την πρώτη σημαντική ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Κανακούδης σέντραρε από τα αριστερά, ο Ουντότζι έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Λόπεζ έκανε εξαιρετική απόκρουση και κράτησε το μηδέν για τη Βέροια. Ένα λεπτό αργότερα, οι Χανιώτες είχαν εκ νέου ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Ουκάρ βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως ήταν αρκετά πλάγια και ο γκολκίπερ της Βέροιας είπε δεύτερο «όχι».

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε περισσότερο, δεν υπήρχαν φάσεις και έπρεπε να φτάσουμε στο 34’ για την πρώτη καλή ευκαιρία της Βέροιας. Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη συνεργάστηκαν άψογα, με τον Καφέ να βγάζει μόνο του τον Μπαργκάν, όμως ο τελευταίος… σάστισε και δεν έπιασε καλά το σουτ, με τον Ποτουρίδη να μπλοκάρει αρχικά και στη συνέχεια τον Κηπουρό να μαζεύει τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ήταν κακό. Καμία σχέση με το πρώτο που υπήρχε διάθεση και κάποιες ευκαιρίες. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιοσημείωτο στον αγωνιστικό χώρο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται… σβηστά στο 0-0. Κι όμως στο 80’ η Βέροια είχε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κανακούδης ανέτρεψε στην περιοχή τον Ιωάννου, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Παράλληλα, οι Χανιώτες συνέχισαν με δέκα παίκτες, καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων αποβλήθηκε. Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 90, με τον Ολαϊτάν να μην καταφέρνει να πλασάρει καλά και τον Γκονζάλες να προλαβαίνει τη μπάλα, πριν περάσει τη γραμμή.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό (0-0), με την Βέροια να ανεβαίνει προς στιγμήν από τον… πάτο της βαθμολογίας, ωστόσο οι υπόλοιπες ομάδες έχουν να δώσουν ακόμα ένα ματς και πιθανώς να αφήσουν τη «βασίλισσα του βορρά»… πίσω.








Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (64’ Ναζλίδης), Τζανής, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Γκονζάλες, Αγκιλέρα, Καλάϊτζιτς, Ουντότζι, Ουκάρ (75’ Μαρτσάκης), Μαραγκουδάκης (55’ Μιρτσέτα)

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Δημήτρης, Ντόε, Παληγεώργος

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Καλί, Ορέστες, Καλογέρης, Γεωργίαδης, Καλτσάς (72' Γκιγιέρμο), Καφές, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Ιωάννου (82' Κόστλι)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Παυλίδης, Σνάουτσνερ, Γεωργέας, Μπάρμπας



πηγή: sport-fm.gr
 

Άνετη επικράτηση του φαβορί!!

Άνετη επικράτηση του φαβορί
Η Νταντί Γιουνάιτεντ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της πόλης με σκορ 3-0, αφήνοντας την Νταντί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του σκοτσέζικου πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, ανοίγοντας από νωρίς το σκορ, με τον Γουότσον να κάνει το 1-0 μόλις στο 17΄λεπτό. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Ντέιλι πέτυχε το δεύτερο γκολ του αγώνα στο 71΄λεπτό, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης 3-0 διαμόρφωσε ο Μπενέντικτους με αυτογκόλ στο 88' λεπτό του αγώνα.

Η Γιουνάιτεντ με το εν λόγω τρίποντο ανέβηκε στην έβδομη θέση, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω της την Χαρτς.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/12

Κιλμάρνοκ-Σέλτικ 1-3
(90’+1 Σέρινταν / 15’ Μπράουν, 65’ Λέντλεϊ, 74’ Σαμαράς)

Χαρτς-Αμπερντίν 2-0
(31’ πεν. Στίβενσον, 54’ Πάτερσον)

Ινβερνές-Χιμπέρνιαν 3-0
(13’ Ντρέιπερ, 76’ Φόραν, 87’Μακάι)

Μάδεργουελ-Ρος Κάουντι 3-2
(25’ Χίγκντον, 46’ Λόου, 82’ Λέισλι / 17’, 70’ Κουίν)

Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον 1-1
(69’ Ντάμετ / 15’ Ντέιβιντσον)

Κυριακή 09/12

Νταντί-Νταντί Γιουνάιτεντ 0-3
(17’ Γουότσον, 71’ πεν. Ντέιλι, 88’ Μπενέντικτους αυτογκ.)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο 15/12

Αμπερντίν-Κιλμάρνοκ
Σέλτικ-Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ-Ινβερνές
Χιμπέρνιαν-Μάδεργουελ
Ρος Κάουντι-Νταντί
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς



πηγή: sport-fm.gr