Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«Αντιμετωπίζουμε σωστά την πίεση της νίκης»

«Αντιμετωπίζουμε σωστά την πίεση της νίκης»
Όταν αγωνίζεσαι στον Άρη, υπάρχει πίεση, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά τη νίκη των «κίτρινων» κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας.

Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του που δείχνουν πως ξεπερνούν την πίεση που υπάρχει, ενώ τόνισε ότι «μυστικό» στις επιτυχίες είναι πάντα η άμυνα. «Από την άμυνα μπορείς να επιβιώσεις, οι νίκες θα έρθουν μέσα από την άμυνα».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου στη συνέντευξη Τύπου:

«Παίξαμε με μία ομάδα που έχει καλό προπονητή και που μέχρι τώρα χτυπάει στις αδυναμίες του αντιπάλου. Εμάς οι αδυναμίες μας εκτός από τα μπασκετικά είναι και η πίεση για νίκη. Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά, εγώ είμαι υπερήφανος για όλους. Ξεκινήσαμε να πιέσουμε αλλά γύρισε αντίθετα. Η δημιουργία στην επίθεση ήταν από τον «άσο» και το «πέντε» μας, ο Καραποστόλου μας έδωσε οργάνωση με πέντε ασίστ. Οι νίκες θα έρθουν μέσα από δουλειά και άμυνα. Και στους παίκτες μας λέμε ότι μπορείτε να κάνετε άστοχα σουτ αλλά όχι να μην προσπαθείτε στην άμυνα. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, ξέρουν αυτοί από την διοίκηση, στους παίκτες αλλά και στο τεχνικό επιτελείο. Έχουμε να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη συνέχεια και θα το καταφέρουμε μέσα από την ομαδικότητα και το κλίμα οικογένειας που προσπαθούμε να φτιάξουμε», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Ίκαρος έχει μία καλή και πολυδιάσταση σχέση ως ομάδα, ο Κυρίτσης είχε μέσο όρο 8 κερδισμένα φάουλ, κάτι που δείχνει μετακινούν τους παίκτες τους στην άμυνα και αλλάζουν την επίθεση. Δεν μπορείς σε μία ομάδα να παίζεις επίθεση και άμυνα, δεν μπορούμε να παίξουμε με την άμυνα του Ικάρου και έτσι ακολουθήσαμε δύο απλούς κανόνες για να κερδίσουμε. Πρώτος η ενέργεια που δώσαμε στην άμυνα και δεύτερος η σχέση ασίστ με λάθη. Σε μερικά παιχνίδια είχαμε 22 λάθη και 9 ασίστ ενώ σημαντικό κομμάτι ήταν και τα ριμπάουντ».

«Σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης η ομαδικότητα σε βοηθάει να την ξεπερνάς. Τα παιδιά δείχνουν ότι το αντιμετωπίζουν, να μην παίζουμε με την πίεση του σκορ. Ο Άρης είναι σε ένα σημείο που αν έρθεις και δεν παίξεις έναν μήνα φεύγεις. Από την άμυνα μπορείς να επιβιώσεις εμείς τα καταφέραμε αλλά το ελαφρυντικό είναι ότι ο Ίκαρος είχε μείον δύο παίκτες και εμείς ασχοληθήκαμε με αυτό» και πρόσθεσε: «Κάθε παιχνίδια διαφορετικά κανένα το ίδιο, εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε ορισμένες σταθερές στο παιχνίδι μας».

Για την ψυχολογία και την πίεση: «Ψυχολογικά δεν θα καλυτερεύσεις κανά δυο μικροί δάκρυσαν είναι κάτι συγκινητικό, αυτό θα μεγαλώσει στο μέλλον. Σε αυτή την ομάδα είναι το πρώτο πρόβλημα ας ελπίσουμε να αντιδράσουμε θετικά» και πρόσθεσε: «Ο σκοπός μας στο παιχνίδι ήταν να πάρουμε παραπάνω… λίτρα ενέργειας με συχνότερες αλλαγές, ο Πρίφτης το είπε ότι στο τέλος έλειπε η ενέργεια από την δική του ομάδα. «Σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης η ομαδικότητα σε βοηθάει να την ξεπερνάς. Τα παιδιά δείχνουν ότι το αντιμετωπίζουν, να μην παίζουμε με την πίεση του σκορ. Ο Άρης είναι σε ένα σημείο που αν έρθεις και δεν παίξεις έναν μήνα φεύγεις. Από την άμυνα μπορείς να επιβιώσεις εμείς τα καταφέραμε αλλά το ελαφρυντικό είναι ότι ο Ίκαρος είχε μείον δύο παίκτες και εμείς ασχοληθήκαμε με αυτό» και πρόσθεσε: «Κάθε παιχνίδια διαφορετικά κανένα το ίδιο, εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε ορισμένες σταθερές στο παιχνίδι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: