Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«Κορυφαίος προπονητής ο Κόντε»

«Κορυφαίος προπονητής ο Κόντε»
Ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους, Πάβελ Νέντβεντ θεωρεί ότι ο Αντόνιο Κόντε είναι πολύ καθοριστικός στην πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν τιμωρημένος από την αρχή της σεζόν λόγω της εμπλοκής του του ονόματος του στο σκάνδαλο στημένων αγώνων αλλά η ποινή του έληξε πλέον και θα κάτσει κανονικά στον πάγκο των «μπιανκονέρι» κόντρα στην Παλέρμο.

«Οι χαρούμενες μέρες πέρασαν στη Γιουβέντους», τόνισε αστειευόμενος ο Πάβελ Νέντβεντ και συνέχισε: «Σαν παίκτης δε θα ήθελα να έχω τον Κόντε από τον πάγκο να μου φωνάζει. Πέρα από την πλάκα είναι ένας κορυφαίος προπονητής και με την επιστροφή του θα είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους μας να μας νικήσουν.

Θα πρέπει να δώσω τα εύσημα στους παίκτες για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν χωρίς αυτόν στον πάγκο. Επειδή τον γνωρίζω καλά, πρέπει να υπέφερε πολύ που ήταν μακριά από τη δράση, αλλά θέλω να τα αφήσει όλα αυτά πίσω και να κοιτάξει στο μέλλον
».

Ο παλαίμαχος άσος που είναι τώρα αθλητικός διευθυντής στους «μπιανκονέρι» βλέπει με αισιόδοξη προοπτική τη συμμετοχή της ομάδας στους 16 του Champions League.

«Στη διοργάνωση υπάρχουν τρεις ή τέσσερις ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εξάλλου δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση και μόλις 20 λεπτά αδράνειας μπορούν να σε αφήσουν εκτός συνέχειας σε διπλούς αγώνες. Θα ήθελα να αποφύγουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά όλα εξαρτώνται από ποια ομάδα είναι σε φόρμα εκείνη τη στιγμή, χρειάζεται και λίγη τύχη για να περάσεις καλά
», συμπλήρωσε.

Ο Τσέχος ήταν πρωταγωνιστής τη σεζόν 2002-2003 όταν η «μεγάλη κυρία» είχε φτάσει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά είχε αποβληθεί στον τελικό με τη Μίλαν στο «Ολντ Τράφορντ»:

«Δεν κατάφερα να κερδίσω το Champions League σαν παίκτης κάτι το οποίο ήταν ο στόχος μου όταν ήρθα στην ομάδα αλλά θα ήταν εξίσου μεγάλη χαρά αν το κατακτήσω σαν αθλητικός διευθυντής.

Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Αν παίξουμε σαν πραγματική Γιουβέντους, τότε δε θα αφήσουμε πολλές ελπίδες στους αντιπάλους μας
».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: