Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ανικανοποίητος!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, τα οφέλη μίας τέτοιας νίκης και την ανάγκη για ενίσχυση.
Η δήλωση του Γιώργου Δώνη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-Λεβαδειακού περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της απόδοσης του Δικεφάλου. Η ειλικρινής τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού αντικατοπτρίζει την αίσθηση που δημιουργήθηκε στην συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που παρακολούθησαν το παιχνίδι του Σαββάτου.

Σαφώς και η νίκη του Δικεφάλου επί του Λεβαδειακού είναι σημαντική και ουσιαστική. Η ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και προσέθεσε τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της αλλά προβλημάτισε με την απόδοση της. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι με σοβαρά προβλήματα. Ανασταλτικά, δημιουργικά, επιθετικά.

Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ στα πρώτα 15' του αγώνα. Στην συνέχεια ισορρόπησε αλλά μόλις και μετά βίας κατάφερνε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Την λύτρωση έδωσε ο Λίνο από στημένη μπάλα και ίσως αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι.

Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπω στη διαδικασία ανάλυσης του αγώνα. Ούτε θέλω να μιλήσω για την ποιότητα του Λεβαδειακού και να την συγκρίνω με την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει πιστεύω λόγος να γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Άλλωστε η διαφορά μεταξύ των μπάτζετ των δυο ομάδων είναι τεράστια.

Είναι εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση. Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω σήμερα. Αν δεν ενισχυθεί ουσιαστικά η ομάδα κινδυνεύει να χάσει την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και φυσικά την 1η θέση στα πλει οφ.

Ο Κατσουράνης –εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης του- είναι απαραίτητος σ΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ. Βλέποντας χθες το παιχνίδι σκέφτηκα ότι ακόμα και ο 36 Ιβιτς θα μπορούσε να βοηθήσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαι φανατικός οπαδός της ιδέας να προωθούνται οι πιτσιρικάδες των τμημάτων υποδομής αλλά δεν είναι δυνατόν μια ομάδα με την βαριά φανέλα του Δικεφάλου να βασίζεται σον ενθουσιασμό, το ταλέντο και την διάθεση των πιτσιρικάδων.

Χρειάζονται παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις για να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να παρασύρουν στο ρυθμό τους νεαρούς που στο μέλλον θα κάνουν κάτι ανάλογο με την επόμενη φουρνιά.

Θα ξαναγράψω επίσης ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και στην επιθετική γραμμή. Είναι σχεδόν αδύνατο ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει φάση από αντεπίθεση που θα βασίζεται στην ταχύτητα κάποιου παίκτη ή στο ταλέντο του. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με ομάδες που κλείνονται στην άμυνα τους. Ότι δεν υπάρχουν χώροι για να αναπτύξει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι του.

Στους τελευταίους αγώνες αποδείχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμα και με ομάδες που δεν φοβούνται να κοιτάξουν τον Δικέφαλο στα μάτια όπως έκαναν η Βέροια και ο Λεβαδειακός. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λύσεις-μπαλώματα τον Ιανουάριο. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση από παίκτες που θα διαφοροποιήσουν άμεσα την εικόνα της ομάδας και θα ξαναφέρουν τον κόσμο στο γήπεδο.

Είναι θλιβερό να παρουσιάζει τέτοια εικόνα η Τούμπα. Αν υποθέσουμε ότι στο γήπεδο υπήρχαν 6.000 φίλαθλοι ενώ έχουν διατεθεί σχεδόν 9.000 εισιτήρια διαρκείας καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξαναγίνει ελκυστικός. Αν δεν παίρνει την απόφαση να πάει στο γήπεδο ο κάτοχος ενός διαρκείας που έτσι κι αλλιώς το έχει πληρώσει, ποιος θα πάει;
 
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: