Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Δώνης: «Εκνευρίστηκα μ’ αυτό που είδα»

Δώνης: «Εκνευρίστηκα μ’ αυτό που είδα»
Ανικανοποίητος από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο 1-0 επί του Λεβαδειακού στην Τούμπα, εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης.

«Ήμουν πάρα πολύ εκνευρισμένος στα πρώτα 25 λεπτά. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσο μεγάλη η διαφορά μ’ αυτό που βλέπουμε στην προπόνηση. Δεν είμαι ευχαριστημένος απ’ αυτό, που βλέπω, πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια», σχολίασε ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά».


Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήμουν πάρα πολύ εκνευρισμένος στα πρώτα 25 λεπτά. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσο μεγάλη η διαφορά μ’ αυτό που βλέπουμε στην προπόνηση. Σ΄ ένα παιχνίδι, που είναι στην έδρα μας, βγάζουμε τόσο άγχος και τέτοια ανασφάλεια και κάνουμε τόσα πολλά λάθη. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά.

Μετά το 25 ισορροπήσαμε, έγιναν κάποιες καλές ευκαιρίες, ειδικά από πλευρές και κυρίως από τον Λίνο που έκανε καλές σέντρες. Θα μπορούσαμε σε κάποιες περιπτώσεις να σκοράρουμε και να προηγηθούμε.

Δεν είμαι ευχαριστημένος απ’ αυτό, που βλέπω, πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε αυτό που δείχνουμε στην προπόνηση, να βγει καλύτερα στα παιχνίδια. Βλέπουμε μόνο κάποια διαστήματα, που οι παίκτες είναι πιο απελευθερωμένοι, ειδικά όταν βάζουμε το γκολ.

Το σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε. Ειδικά στην Τούμπα, όπου έχουμε 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Παραμένουμε στη 2η θέση και κοιτάμε τη συνέχεια, βαθμολογικά με αισιοδοξία.

Ο τρόπος που θέλουμε να σχεδιάζουμε το παιχνίδι μας, είναι ο συγκεκριμένος. Σήμερα ήταν πιο εύκολο γιατί ο Λίνο είχε περισσότερο χώρο. Του αξίζουν συγχαρητήρια τόσο για τον επαγγελματισμό του, όσο και για την άψογη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια, είτε παίζει, είτε δεν παίζει».


Για τις ενέργειες του Λίνο από τα αριστερά: «Στο σχεδιασμό παιχνιδιού μας, όταν η μπάλα πάει στα άκρα, θέλουμε τα 2 αμυντικά χαφ να είναι κοντά, να περάσει η μπάλα διαγώνια, να κινηθεί ο απέναντι εξτρέμ. Το θέμα είναι κατά πόσο θα ελαττώσουμε τα λάθη μας, να γίνουν περισσότερες τέτοιες φάσεις. Ένα κομμάτι θετικό είναι ότι ο Λίνο είχε αρκετές τέτοιες προσπάθειες. Το θέμα είναι ότι δεν φτάνει η μπάλα όπως θα θέλαμε, κάνουμε πολλά αβίαστα λάθη».

Για το αν η νίκη έδιωξε το άγχος και από τον ίδιο: «Γενικώς στην Ελλάδα ο δρόμος του προπονητή είναι εντελώς μοναχικός, ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν είσαι Έλληνας. Όταν ήμουν μικρότερος αισθανόμουν μεγαλύτερη πίεση. Τώρα νιώθω πίεση γιατί πιστεύω στην ομάδα και στους παίκτες, πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Στην προπόνηση η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Θέλω να φεύγω από το γήπεδο πιο ικανοποιημένος, μέχρι τώρα ήταν λίγα τα καλά παιχνίδια».

Για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Κατσουράνη: «Δεν μπαίνω σε ονοματολογία. Αυτή τη στιγμή καθόμαστε οι υπεύθυνοι να φτιάξουμε ένα αγωνιστικό πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει και ηλικίες. Δεν μπορούν να είναι όλοι πάνω από 30 ετών. Κοιτάμε πολλά στοιχεία, την ηλικία, το ελληνικό στοιχείο, να στηθεί ένα πλάνο, να είναι αυτό που θέλουνε. Να υπάρχουν ηγέτες, προσωπικότητες, να υπάρχουν νιάτα και να είναι μια ομάδα αθλητική. Θέλουμε να υπερτερήσει το ελληνικό στοιχείο, να υπάρχει χημεία, να αρχίσει να αποδίδει το πλάνο, να κάνουμε βήματα παραπάνω. Αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να έχουν ποιότητα. Είναι καλό να έχουμε παίκτες που να αγωνίζονται και σε δύο θέσεις».

Για τους Κωνσταντινίδη και Ιντζίδη: «Όταν χρησιμοποιούμε νέα παιδιά, θέλει υπομονή, μέχρι ένας νεαρός, να φτάσει εκεί που μπορεί, χρειάζεται χρόνος. Τις επιλογές κάποιες στιγμές μπορεί να τις πληρώσουμε, κάποιες άλλες όχι. Σίγουρα υπάρχει ταλέντο, πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, η ομάδα έχει απαιτήσεις. Είναι βέβαια διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Κωνσταντινίδης έχει περισσότερα παιχνίδια, τον Ιντζίδη όποτε τον χρειαστήκαμε ως βασικό, είχε καλή αγωνιστική συμπεριφορά».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στο Κύπελλο: «Τα φοβάμαι πάντα τα παιχνίδια Κυπέλου και κάνω ελάχιστες αλλαγές. Είναι θεσμός εκπλήξεων, αλλά μας διευκολύνει το γεγονός ότι τα παιχνίδια είναι διπλά. Ίσως κάνω παραπάνω αλλαγές, αλλά υπολογίζω το θεσμό και γενικά δεν είμαι υπέρ των πολλών αλλαγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: