Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«Ο Χουάν μεταμόρφωσε το έκτρωμα»

«Ο Χουάν μεταμόρφωσε το έκτρωμα»
Τα εύσημα στον Χουάν Ραμόν Ρότσα για την αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού απέδωσε ο Νίκος Καρούλιας μιλώντας στη Nova ενόψει του αποψινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού άσκησε εντονότατη κριτική στον Ζεσουάλδο Φερέιρα… «Ο Χουάν μεταμόρφωσε το έκτρωμα», είπε…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Καρούλια στην κάμερα της Nova

-Πώς περιμένετε το ντέρμπι της Κυριακής;
«Είναι ένα ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες καθώς πρώτη φορά οι δύο ομάδες θα έχουν τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά και διαφορά θέσης. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και ως ομάδα και ως μονάδες, αλλά αυτό δε λέει τίποτα σε ένα ντέρμπι. Και μάλιστα με την εικόνα που παρουσιάζει στα τελευταία ματς με τον Χουάν στον πάγκο, ο οποίος μεταμόρφωσε το έκτρωμα.

Στο παιχνίδι με την Τότεναμ είδα πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα. Ιδιαίτερα το πρώτο 25λεπτο στο Λονδίνο ήταν πάρα πολύ καλό. Αν αυτό το 25λεπτο γίνει 45λεπτο ή εξηντάλεπτο τότε ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει ακόμα καλύτερα πράγματα. Με τέτοια απόδοση τότε ναι θα μπορεί να διεκδικήσει και τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

-Ποια ομάδα πιστεύετε ότι έχει το κίνητρο;
«Το κίνητρο στον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ υψηλό. Ειδικά τώρα που οι παίκτες της ομάδας έχουν αμφισβητηθεί, το κίνητρο θα είναι τεράστιο. Την Κυριακή πιστεύω ότι θα δούμε μια ομάδα που παλεύει και πασχίζει. Έχει μια ευκαιρία να κάνει το κάτι παραπάνω. Είναι μεγάλη υπόθεση γι' αυτά τα παιδιά και πρέπει να το εκμεταλλευτούν, γιατί μία νίκη θα τους βοηθήσει και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διότι αν βελτιωθεί κι άλλο η εικόνα της ομάδας τότε πιστεύω πως η διαφορά από τον ΠΑΟΚ εύκολα καλύπτεται, μιας και αυτός είναι πλέον ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας. Η βελτίωση που βλέπουμε ήδη πάντως οφείλεται 100% στον Χουάν. Σε όλα τα ματς με τον Χουάν στον πάγκο, πλην αυτό του Πλατανιά, η ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη. Βέβαια σε αυτό το παιχνίδι έγιναν διάφορα περίεργα για να έχει αυτή την απόδοση η ομάδα.

Πρέπει λοιπόν στο ντέρμπι να πάμε σε ένα καθαρό παιχνίδι. Η διαιτησία πρέπει να σταθεί στο ύψος της, γιατί όλο λέμε τα ίδια πριν από τα ματς και μετά βλέπουμε πως τίποτα δεν αλλάζει. Το παιχνίδι πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του fair play και να μας δώσει χαρά γιατί στην κοινωνία μας μόνο το ποδόσφαιρο μας δίνει χαρά. Όχι το ελληνικό, το ξένο. Και να' ναι καλά η NOVA που μας δείχνει τα ευρωπαϊκά ματς».

-Πού θα κριθεί το ντέρμπι;
«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Όχι όπως στο Λονδίνο. Εκεί έγιναν κάποια λάθη από τους αμυντικούς της ομάδας. Δηλαδή δύο φορές πήγε ν φύγει στην κόντρα, χάθηκε η μπάλα και σε κλάσματα δευτερολέπτου η μπάλα έφτασε στην περιοχή και δεχτήκαμε τα δύο γκολ. Πρέπει οι αμυντικοί όταν η μπάλα βγαίνει από την άμυνα να συνεχίσουν να σκέφτονται αμυντικά και να έχουν στο νου τους τους αντιπάλους επιθετικούς, γιατί αν χαθεί η μπάλα στο κέντρο και οι αντίπαλοι επιθετικοί είναι ελευθεροι τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Πρέπει επίσης να δοθεί μεγάλη προσοχή στα στημένα του Ολυμπιακού, καθώς έχει επιθετικούς killer που τελειώνουν τις φάσεις και έχουν δείξει ότι σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ δυνατοί.

Σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση θα πρέπει να κάνει γκολ τις τρεις ή περισσότερες φάσεις που σίγουρα θα του δοθούν. Πρέπει να παίξει με υπομονή και δε θα έχει την ευχέρεια να χάσει τις τρεις φάσεις που έχασε ο Τοτσέ στο Λονδίνο. Δεν ξέρω αν ο Χουάν κράτησε τον Αντώνη στον πάγκο για το ντέρμπι, αλλά πιστεύω ότι ο Πετρόπουλος μετά το πολύ ωραίο γκολ στη Νέα Σμύρνη είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πρέπει λοιπόν να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες μπροστά.

Τέλος θα ήθελα να πω για την μεσαία γραμμή που στο Λονδίνο μου άρεσε πολύ με τον Σο και τον Βιτόλο. Αν αγωνιστεί ο Σο τότε μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: