Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

''Όνειρο και χαμένη ευκαιρία!'' (ΦΩΤΟ)

Έτσι είδαν τα παοκτσήδικα Media τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας.
 ''Όνειρο και χαμένη ευκαιρία!'' (ΦΩΤΟ)
Διαβάστε πως διαχειρίστηκαν το θέμα τα παοκτσήδικα sites:
Olapaok.gr
Το όνειρο γκρεμίστηκε σε τρία λεπτά
Ο ΠΑΟΚ βίωσε το απόλυτο σοκ στην Τούμπα χάνοντας την πρόκριση από τον Ατρόμητο μέσα από τα χέρια του. Η λάθος εκτίμηση του Γλύκου στο γέμισμα του Φυτανίδη στις καθυστερήσεις και το γκολ του Μπρίτο με το ξεκίνημα της παράτασης... πέταξαν στα σκουπίδια το γκολ-πέναλτι του Λίνο στο 28΄. Κακός ο ΠΑΟΚ λύγισε από το άγχος του φαβορί. Τα θαλάσσωσε ο Κομίνης. Τραυματίστηκε σοβαρά ο Έτο.
Paok24.com
Μια χαμένη ευκαιρία...

Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μέσα από τα χέρια του, μια και στο 90΄ ο Φυτανίδης ισοφάρισε το ματς και το πήγε στην παράταση. Εκεί το γκολ του Μπρίτο έβαλε τον... επίλογο της νίκης για τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κακός σήμερα, με ελάχιστες τελικές φάσεις.

Τους πήρε στο τέλος!!

Τους πήρε στο τέλος!
Η «χρυσή» αλλαγή του Σάββα Παντελίδη, Γιάννης Γωνιάδης, χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στον Πανθρακικό κόντρα στην Λάρισα. Οι παίκτες της Κομοτηνής πήραν τη νίκη κόντρα στην Λάρισα, η οποία αγνοεί την νίκη τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Γωνιάδης πέρασε στο παιχνίδι στο 81’ αντικαθιστώντας τον Πόνσε και πέντε λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ, μετά από ωραίο γύρισμα του Σουλτανίδη.

Αυτή η νίκη φέρνει τον Πανθρακικό στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Football League. Από την άλλη πλευρά η Λάρισα χάνει πολύτιμο έδαφος στην μάχη της ανόδου.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (63' Χλωρός), Πόνσε (81' Γωνιάδης), Μουνάφο, Μπαλού, Στάθης, Κοντογουλίδης (46' Σουλτανίδης).

Λάρισα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Κατσιαρός, Νεμπεγλέρας, Πότσι, Σιατραβάνης (65' Βενετίδης), Χασομέρης, Σαϊτιώτης (73' Χατζής), Καούνος.

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πατσιάς, Χαδημόγλου (Μακεδονίας)

Η αγωνιστική (13η):

Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(86’ Κωνσταντινίδης)

Διαγόρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-0

Πανσερραϊκός-Φωκικός 2-0
(85’ Μπανγκουρά, 90’ Τριανταφύλλου)

Καλλονή-Αναγέννηση Επανομής 1-0
(45’ Μαρτσέλο)

Βύζας Μεγάρων-Αγροτικός Αστέρας 2-1
(4’ αυτ. Ασπρίδης, 51’ Μωυσίδης – 55’ Καρακατσάνης)

Πλατανιάς-Εθνικός Αστέρας 3-0
(52’, 89’ Μαραγκουδάκης, 82’ ΄Ναζλίδης)

Βέροια-Θρασύβουλος 1-0
(90’ Ολισαντέμπε)

Πιερικός-Καλλιθέα 1-0
(41’ Κουτσοσπύρος)

Πανθρακικός-Λάρισα 1-0
(86’ Γωνιάδης)

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Διαγόρας – Παναχαϊκή
Ηρακλής Ψαχνών – Πανσερραϊκός
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλονή
Φωκικός – Βύζας Μεγάρων
Αναγέννηση Επανομής – Πλατανιάς
Αγροτικός Αστέρας – Βέροια
Εθνικός Αστέρας – Πανθρακικός
Θρασύβουλος – Πιερικός
Καλλιθέα – Λάρισα

πηγή: sportfm.gr

Οι επόμενες στιγμές μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. Λαϊκισμός και… καμιά μεταγραφή!!

Οι επόμενες στιγμές μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. Λαϊκισμός και… καμιά μεταγραφή.
Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι σαν αυτό με τον Ατρόμητο κι ο ΠΑΟΚ μένει έξω από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, πράγμα που δεν συνέβη πρώτη φορά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχόλια των οπαδών.

Υπάρχει μια διάθεση να καταργήσουν τους ποδοσφαιριστές που, σε περίπτωση πρόκρισης ήταν σχεδόν προσχεδιασμένο να αποθεώσουν και, όπως συνηθίζεται, θα στραφούν εναντίον μιας διοίκησης που αποδυνάμωσε το ρόστερ της ομάδας προκειμένου να καλυφθούν οικονομικά ανοίγματα, τα οποία η ίδια δημιούργησε ή δεν φρόντισε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, εδώ και πέντε χρόνια γεμάτα εξυγίανση…

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Όλα αυτά υπάρχουν στο μυαλό ενός οπαδού, προστίθεται το πιο φρέσκο στοιχείο του αποκλεισμού, ο οποίος φράζει το δρόμο για τη διεκδίκηση ενός τίτλου και όλοι αντιλαμβάνονται ότι, μια ακόμη χρονιά έχει λάβει τέλος, πολύ πριν το… τέλος της. Το έργο δεν κάνει… πρεμιέρα. Πρόκειται για επανάληψη.

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έφυγε χθες από το γήπεδο της Τούμπας, αποκλεισμένος από το Κύπελλο με εντός έδρας ήττα από ομάδα που δεν ανήκει στους παραδοσιακά «μεγάλους» και έτσι κάπως κυλά κάθε επεισόδιο των τελευταίων χρόνων, εκτός από ορισμένες στιγμές που διατηρούνται ως ιστορικές, αλλά, δεν αφορούν σε τίποτε σπουδαίο όσο μπορεί να είναι ένας τίτλος. Είναι λίγα θετικά αποτελέσματα, απέναντι σε καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που δεν θα γίνουν ποτέ όσο σημαντικά τα Κύπελλα ή τα πρωταθλήματα αυτής της ομάδας.

Στις στιγμές που ακολουθούν τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο, αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει εκ νέου η ατμόσφαιρα για την αποχώρηση του Ζαγοράκη ή νέες ανακατατάξεις στο εσωτερικό της ομάδας ή ακόμη και μια - δύο μεταγραφές για να σουλουπωθεί το ρόστερ των γερόντων, θα έχουμε να συζητήσουμε ένα ακόμη δείγμα ερασιτεχνισμού. Και μάλιστα, συνδυάζεται με άσκοπο λαϊκισμό, γιατί μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ανά περιόδους εμφανιζόμενη απειλή της αποχώρησης του προέδρου Θόδωρου.

πηγή: sday.gr

Την «πάτησε» ο ΑΠΟΕΛ, προβάδισμα για Απόλλωνα!!

Την «πάτησε» ο ΑΠΟΕΛ, προβάδισμα για Απόλλωνα!
Η φλυαρία στοίχισε στον ΑΠΟΕΛ που ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την ΑΕΛ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» του κυπριακού Κυπέλλου! Προβάδισμα πρόκρισης για τον Απόλλωνα, που επικράτησε με σκορ 2-1 του Ερμή!

Ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε να ξαφνιάζεται από την πειθαρχία που είχε η ΑΕΛ στο παιχνίδι της και η «ζημιά» δεν άργησε να γίνει! Στο 40ο λεπτό, ο Βόου, με εκπληκτικό σουτ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στέλνοντας την ομάδα του στη ρεβάνς να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και να… τελειώσει τη δουλειά!

Στο άλλο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου, ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί του Ερμή, ωστόσο, θα πρέπει να δηλώνουν… σχεδόν ευτυχισμένοι οι νικητές για τον τρόπο με τον οποίο αποκτούν τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Απόλλων εμφανίστηκε πολύ χαλαρός, ο Μπαγκουρά άνοιξε το σκορ στο 21’, όμως ο Ερμής ισοφάρισε πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Δημητρίου να σκοράρει σε κενή εστία έπειτα από τραγικό λάθος του Σβαλόφσκι που έδιωξε… πάνω του! Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Μερκής είκοσι λεπτά πριν τη λήξη.

πηγή: sportfm.gr

Συλλήψεις στο Καυτανζόγλειο!!

Μπορεί απόψε στο Καυτανζόγλειο να πραγματοποιήθηκε ο αγώνας της Δόξας Δράμας με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο τελικά είχαμε γεγονότα ανάμεσα σε οπαδούς του Ηρακή και της αστυνομίας!
Συλλήψεις στο Καυτανζόγλειο
Αρκετοί φίλοι των «κυανόλευκων», άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς έξω από το στάδιο, ωστόσο δεν τους επετράπη να εισέλθουν στις εξέδρες. Από την πλευρά τους οι φίλοι του Ηρακλή που κάποια στιγμή πλήθυναν αρκετά, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ το παιχνίδι της Δόξας με τον Αστέρα βρισκόταν σε εξέλιξη
Παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη ένταση, η αστυνομία έκανε κάποιες προσαγωγές οπαδών του «γηραιού».
Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο δεν βρέθηκε τελικά ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, που συνήθως συνοδεύει την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Προφανώς φοβούμενος ότι θα αποτελέσει το «κόκκινο πανί» για τους φίλους του Ηρακλή, λόγω των όσων είχαν προηγηθεί μεταξύ των δύο ομάδων το περασμένο καλοκαίρι, με τον Αστέρα να παραμένει στην Superleague και τον Ηρακλή να υποβιβάζεται.
Πηγή: sentra-goal.gr

Έξαλλοι με παίκτες-διοίκηση!!

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρίσκονται έξω από την Τούμπα ρίχνουν... γαλλικά σε παίκτες και διοίκηση, λόγω του αποκλεισμού από τον Ατρόμητο.
Έξαλλοι με παίκτες-διοίκηση
Ο αποκλεισμός από τον Ατρόμητο έχει οδηγήσει πολλούς φίλους της ομάδας να βρεθούν έξω από το γήπεδο με σκοπό να επιτεθούν φραστικά στους παίκτες και την διοίκηση της ομάδας. Το κλίμα είναι τεταμένο και ήδη ακούγονται συνθήματα που αφορούν την τελευταία και τους ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου". Οι οπαδοί των "ασπρόμαυρων" φωνάζουν το γνωστό σύνθημα "βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα...", αλλά και το ο "ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο με α..."
Πηγή: Olapaok.gr

Ποιος θα την σταματήσει;

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε πλάκα στην Εφές Αναντολού την οποία και διέσυρε με 96-68 δείχνοντας πως είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο του TOP-16.
Ποιος θα την σταματήσει;
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γιόνας Καζλάουκσας οι Αντρέι Κιριλένκο, Βίκτορ Κριάπα, Μίλος Τεόντοσιτς και Νέναντ Κρστιτς. Οι Τούρκοι, πλην του πρώτου δεκαλέπτου, δεν αντιστάθηκαν ούτε στιγμή στις... ορέξεις των Ρώσων. Η παρέα του ΑΚ-47 τελείωσε το ματς με το απίστευτο 13//27 τρίποντα και έτσι οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα απολύτως. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα... αρέσει στον Ολυμπιακό, ο οποίος η λογική λέει πως θα παλέψει στον συγκεκριμένο όμιλο με τις δύο τουρκικές ομάδες για τη δεύτερη θέση.

Η Εφές Αναντολού κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πρώτο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Σάσα Βούγιασιτς, οι Τούρκοι κατάφεραν να προηγηθούν με 12-11 στο 6'. Ο Αντρέι Κιριλένκο, όμως, θυμήθηκε τις εμφανίσεις που έκανε στο ΝΒΑ και με τρομερή δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ, έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο 19' (23-19) για να τελειώνει το πρώτο δεκάλεπτο με 23-21 υπέρ των Ρώσων.
Το πρώτο εφτάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν εφιαλτικό για την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα. Οι Ρώσοι, με τον Νέναντ Κρστιτς να δίνει βοήθειες στον Αντρέι Κιριλένκο, έκαναν ένα επιμέρους σκορ 20-4 και έτσι έστειλαν τη διαφορά στο +18 στο 17'. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν τα παράτησαν. Ο Βούγιασιτς άρχισε να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτσι η Εφές Αναντολού μείωσε σε 48-36 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Όπως και στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, έτσι και στο ξεκίνημα του τρίτου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε. Τεόντοσιτς και Κριάπα άφησαν τους Κιριλένκο και Κρστιτς να ξεκουραστούν και ανέλαβαν δράση. Η διαφορά πήγε ακόμη και στο +26 (67-41) στο 26' και κάπου εκεί η Εφές Αναντολού πέταξε λευκή πετσέτα. Το τέταρτο δεκάλεπτο έγινε γιατί... έπρεπε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να φτάνει εύκολα στη νίκη και να κάνει το «δύο στα δύο».
Δεκάλεπτα: 23-21, 48-36, 74-53, 96-68
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 13 (2τριπ, 4λαθ, 3ασ), Λαβρίνοβιτς 6, Σισκάουσκας 5 (1τριπ), Κρστιτς 14 (5ριμπ), Κιριλένκο 15 (1τριπ, 8ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Βορόντσεβιτς 5 (1τριπ), Σβεντ 11 (3τριπ), Μεχία 3, Κάουν 4, Κριάπα 11 (3τριπ), Γκόρντον 9 (1).
Εφές Αναντολού (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί 2, Ακιόλ 2, Μπατίστα 4, Βούγιασιτς 21 (1τριπ), Σαβάνοβιτς 7 (1/6τριπ), Κούτσο, Γκιουλέρ 7 (1τριπ), Λαφαγιέτ 6, Μπάρατς 15.
Πηγή: Gazzetta.gr

Ντου μετά τον αποκλεισμό!!

Ένταση δημιουργήθηκε μετά τη λήξη της παράτασης στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ατρόμητος! Οπαδοί των γηπεδούχων όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τους παίκτες της περιστεριώτικης ομάδας, η οποία απέκλεισε τους Θεσσαλονικείς!
Ντου μετά τον αποκλεισμό!
Οι ΠΑΟκτσήδες μπούκαραν στο γήπεδο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στη φυσούνα και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να φυγαδεύουν τους παίκτες του Ατρόμητου με ταχείς διαδικασίες...
Φαίνεται πως οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων δεν χώνεψαν την ήττα-αποκλεισμό από την ομάδα του Περιστερίου. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε... ρουθούνι.

πηγή: sportdog.gr

Πίκρα από Γλύκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη πρόκριση στην Τούμπα ο Ατρόμητος με ανατροπή, 2-1 στην παράταση τον ΠΑΟΚ που αυτοκτόνησε! Με "φάβα" Γλύκου το 1-1 ο Φυτανίδης στο 90΄. Ο Μπρίτο το γκολ της πρόκρισης στο 91΄. Ο Λίνο με πέναλτι το 1-0 στο 28΄.
Πίκρα από Γλύκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 15.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Τούμπα για να βοηθήσουν την ομάδα τους τα πάρει την πρόκριση κόντρα στον Ατρόμητο, με τον Γιώργο Δώνη να έχει αφήσει εκτός 11αδας τα δύο... βαριά χαρτιά, τον Κώστα Μήτρογλου και τον Ανδρέα Τάτο.
Ο Ατρόμητος, αν και δεν υπήρχαν πολλές φάσεις στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Δώνη μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 18΄ με τον Θανάση Καραγκούνη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, προσπάθησε να κάνει την λόμπα όμως η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Αντί οφσάιντ... πέναλτι και 1-0!
Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και από το... πουθενά άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή του Ιτάνζ από τα δεξιά, ενώ ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ, έβγαλε την σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τόμας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνο και άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο, με τον πάγκο του Ατρομήτου να διαμαρτύρεται σε βοηθό και τέταρτο για το οφσάιντ που δεν δόθηκε ποτέ.
Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου στην Τούμπα, ήταν ο Έτο καθώς ο άσος του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στο 40΄ έγινε αλλαγή με τον Σνάουτσνερ.
Αλλαγές, νεύρα και... δώρο στο 90΄
Με άλλη μία αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Μπόλονι, καθώς ο Φωτάκης έμεινε στα αποδυτήρια λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και την θέση του πήρε ο Μπαλάφας. Σε γενικές γραμμές η εικόνα του ματς δεν άλλαζε, με τον Δώνη να βλέπει ότι ήρθε η ώρα του Μήτρογλου και τον έβαλε στο ματς στο 63΄ στη θέση του Γιαννούλη.
Πέρα από κάτι φάουλ του Επστάιν και κάτι σαν... ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ο χρόνος στην Τούμπα κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων, τη στιγμή που ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου είχε ρίξει στο ματς και τον Τάτο.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ κουτσά στραβά θα πάρει την πρόκριση, ήρθε ο Γλύκος για να... κρεμάσει την ομάδα του. Στο 90΄ ο Φυτανίδης έκανε κάτι σαν γέμισμα από τα 35 μέτρα, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα του ΠΑΟΚ και ο Γλύκος δεν μπόρεσε να διώξει πριν την γραμμή και ο Ατρόμητος ισοφάρισε για να στείλει το ματς στην παράταση. Πάντως, ένα λεπτό αργότερα ο Μήτρογλου θα μπορούσε να... κλείσει το σπίτι του ΠΑΟΚ στην κόντρα, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.
Τούμπα... στην παράταση!
Ούτε που κατάλαβαν πως έγινε στον ΠΑΟΚ, όμως με την έναρξη της παράτασης βρέθηκαν να κυνηγάνε τον Ατρόμητο στο σκορ! Ο Μήτρογλου έβγαλε με τακουνάκι στον Μπρίτο και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για το 1-2, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην Τούμπα.
Το ματς φυσικά μετά το 1-2 έγινε... ροντέο και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον ΠΑΟΚ να έχει ανεβάσει ρυθμό και να πιέζει την περιοχή του Ιτάνζ, αφήνοντας πάντως κενούς χώρους στην άμυνα.
Ό,τι και να έκανε ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τον τρόπο να βάλει το γκολ και να στείλει την πρόκριση στα πέναλτι και ο Ατρόμητος πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα.
Το φιλμ του αγώνα
120΄+1΄ Τέλος στο ματς. Ο Ατρόμητος παίρνει την πρόκριση μέσα στη Τούμπα.
115΄ Φάουλ κερδίζει ο Κλάους λίγο έξω από την περιοχή του Ιτάνζ, η εκτέλεση του Γκαρσία όμως βρίσκει στα σώματα.
112΄ Και ένας φίλος του... Sportdog κάνει την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας
106΄ Ο Ιτάνζ μπλοκάρει την κεφαλιά του Αθανασιάδη
Τέλος στο πρώτο μέρος της παράτασης
105΄ Ο Αναστασάκος δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μήτρογλου να του χει δώσει πάσα πάρε-βάλε!
103΄ Σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή, αλλά ούτε τώρα βρίσκει στόχο η μπάλα.
101΄ Ο Τσιρίλο εξ επαφής δεν μπορεί να κάνει το 2-2 με κεφαλιά...
98΄ Ο Μήτρογλου στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σωστά σηκώνει την σημαία για οφσάιντ.
97΄ Σουτ του Μπαλάφα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ
91΄ Έναρξη στην παράταση και ο Ατρόμητος παγώνει την Τούμπα! Το 1-2 κάνει η ομάδα του Δώνη με τον Μπρίτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου και να φέρνει τα πάνω κάτω για την πρόκριση.
90΄+4΄ Τέλος στην κανονική διάρκεια και πάμε στην παράταση
90΄+2΄ Ο Μήτρογλου βγήκε στην κόντρα και πήγε να κάνει το 1-2, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ
90΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον Ατρόμητο αλά... Μίτσελ! Ο Φυτανίδης έκανε κάτι σαν γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα 35μέτρα, αλλά η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία του Γλύκου ο οποίος έδιωξε αφού η μπάλα πέρασε την γραμμή
89΄ Κίτρινη στον Επστάιν
88΄ Κίτρινη στον Γλύκο
86΄ Κίτρινη στον Σφακιανάκη
83΄ Ο Μπρίτο περνάει στη θέση του Δημούτσου, ενώ και ο Μπόλονι κάνει την τελευταία του αλλαγή με τον Ίβιτς στη θέση του Λαζάρ.
72΄ Στη θέση του Καραμάνου περνάει ο Τάτος
68΄ Κακό σουτ του Σφακιανακη και η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.
63΄ Αλλαγή για τον Ατρόμητος. Στη θέση του Γιαννούλη περνάει ο Μήτρογλου
62΄ Ο Αθανασιάδης έβγαλε από τα αριστερά τον Ρομπέρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου και το σουτ που έπιασε έδιωξε ο Ιτάνζ.
58΄ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν αλλά και πάλι χωρίς στόχο,
48΄ Ο Επστάιν εκτελεί ακόμα ένα φάουλ, όμως ο Γλύκος μπλοκάρει ξανά εύκολα
46΄ Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκινάει με δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης μένει στα αποδυτήρια για κάποιες ενοχλήσεις και την θέση του παίρνει ο Μπαλάφας.
45΄+2΄ Τέλος στο πρώτο ημίχρονο
40΄ Πρώτη αλλαγή για τον Μπόλονι, καθώς ο Έτο δεν μπορεί να συνεχίσει και στην θέση του περνάει ο Σνάουτσνερ.
32΄ Κίτρινη ο Φωτάκης
28΄ ΓΚΟΟΟΟΛ! Ο Λίνο ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα για το 1-0!


27΄ Πέναλτι κερδίζει ο ΠΑΟΚ, όταν η μπαλιά του Σαλπιγγίδη βρίσκει στο χέρι του Τόμας, αλλά ο επιθετικός του Δικεφάλου ήταν σε θέση οφσάιντ.
18΄ Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Ο Καραγκούνης πήγε να... κρεμάσει τον Γλύκο όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
14΄ Εύκολα μπλόκαρε ο Γλύκος το γύρισμα του Καραγκούνη προς τον Αναστασάκο μέσα στην περιοχή του Δικεφάλου.
Φάουλ κέρδισε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος, αλλά η εκτέλεση του Επστάιν βρήκε στα σώματα.
1΄ Έναρξη
Oι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος, Δημούτσος, Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος
Διαιτητής: Κομίνης

Πω-πω ζημιά!!

Πω-πω ζημιά!
Με το financial fair play να βρίσκεται προ των πυλών, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά αν θέλουν να μπουν στο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης και κατ’ επέκταση της επιβίωσής τους. Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η UEFA, με βάση τα οποία συνολική η ζημία των ομάδων υπερβαίνει τα 1,6 δις ευρώ!

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση κατά 36% στις ζημίες το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ το μόνο θετικό αφορά τα ρόστερ των ομάδων του Champions League, όπου τα νούμερα δείχνουν πως οι σύλλογοι στρέφονται περισσότερο προς τους γηγενείς ποδοσφαιριστές.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης αποδεικνύουν την ανάγκη λήψης μέτρων στην κατεύθυνση του financial fair play. Αν και το ύψος των ζημιών αποτελεί ιδιαίτερα ανησυχητικό σημάδι που υπογραμμίζει την υποχρέωση του οργανωμένου ποδοσφαίρου να δράσει, υπάρχουν και ελπιδοφόρα στοιχεία, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως το 64% των εσόδων κατευθύνεται στις πληρωμές υπαλλήλων, παρουσιάζοντας -για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια- κάμψη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι Γερμανοί, οι οποίοι πριν από 18 μήνες πήραν αποφάσεις και μέτρα για τον εξορθολογισμό των οικονομικών στοιχείων. Οι σύλλογοι της Bundesliga (για τη σεζόν 2010-11 και όχι το οικονομικό έτος όπως στα στοιχεία των υπολοίπων χωρών) εμφανίζουν έσοδα-ρεκόρ ύψους 2,23 δις ευρώ και κέρδη που ξεπερνούν τα 52,5 εκατομμύρια.

πηγή: sportfm.gr 

Δόξα… στα παιδιά σου!!

Δόξα… στα παιδιά σου!
Η πρώτη νίκη για την Δόξα Δράμας στην Σούπερ Λίγκα, είναι πλέον γεγονός. Οι Δραμινοί επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης σε εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής. Ο Ουέλιγκτον με σουτ στο 7’ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που χάρισε το τρίποντο στα ελληνόπουλα του Κατσαβάκη. Σωρεία χαμένων ευκαιριών από τους Αρκάδες, οι οποίοι συνεχίζουν να αγνοούν τη νίκη μακριά από την Τρίπολη.



Ότι δεν κατάφερε σε άλλα παιχνίδια η Δόξα το έκανε κόντρα στον Αστέρα. Οι Δραμινοί μπήκαν νωρίς μπροστά στο σκορ, με τέρμα που προήλθε από προσπάθεια των παικτών της. Ο Ουέλιγκτον με σουτ από την γωνία της περιοχής έκανε το γκολ το οποίο κράτησε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα τέρματα, όμως η αστοχία του Αμπουμπακάρι κράτησε στο 1-0 το παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες εμφανίστηκαν αγνώριστοι σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει στην Τρίπολη παίκτες όπως ο Χούλι και να δώσει θέση βασικού σε κάποιους με μεγάλη απουσία όπως ο Μπαρτολίνι (ο οποίος πήρε τη θέση του ταιριαστού με τον Πουλίδο, Κουρμπέλη), χάλασε την ομοιογένεια, με αποτέλεσμα εκτός από μια φάση στο πρώτο λεπτό να μην υπάρχει άλλη ολοκληρωμένη από τον Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Ο Αστέρας έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι την Δόξα και προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σάκης Τσιώλης ανακάτεψε την τράπουλα, έριξε στο παιχνίδι τον Σολάκη, ο οποίος βρέθηκε σε κάποιες φάσεις όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Παράλληλα έριξε στο παιχνίδι και τον Φρανκού, του οποίου όμως ήταν εμφανής η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Από την άλλη πλευρά η Δόξα προσπαθούσε σε πρώτη φάση να κρατήσει το αποτέλεσμα και στην συνέχεια να χτυπήσει κάτι παραπάνω. Έχοντας τον Σέρεμετ κάτω από τα δοκάρια σε συνδυασμό με την δυστοκία των επιθετικών παικτών του Αστέρα, αυτό δεν ερχόταν. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την Δόξα να πανηγυρίζει την παρθενική της νίκη στην Σούπερ Λίγκα και τον Αστέρα να συνεχίζει να αγνοεί την νίκη μακριά από την Τρίπολη και παράλληλα να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την παραμονή.





Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Αραβίδης, Λίμα, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλιγκτον (86’ Κυβελίδης), Σοϊλέδης (92’ Ρούτσης).

Στον πάγκο: Ρόκα, Μπριλάκης, Κατσικογιάννης, Στεργιανός, Κούμπρογλου.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Χουανίτο (46’ Σολάκης), Ουσέρο, Ράγιος, Φορμίκα (69’ Φρανκού), Έγκον (46’ Αλβάρες), Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Λαδάκης, Κουρμπέλης, Ναβάρο.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενά)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

πηγή: sportfm.gr

"Θα παραιτηθώ, κάποιοι παλιάνθρωποι θέλουν να μου κάνουν κακό"...!!

Την παραίτησή του από την προεδρία της Παναχαϊκής προανήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο γνωστός ποινικολόγος κατήγγειλε ενέργειες ανθρώπων από την Πάτρα, που όπως είπε: «θέλουν να μου κάνουν μεγάλο κακό»!
"Θα παραιτηθώ, κάποιοι παλιάνθρωποι θέλουν να μου κάνουν κακό"...
«Θα παραιτηθώ από την προεδρία της ομάδας. Κάποιοι παλιάνθρωποι από την Πάτρα θέλησαν να μου κάνουν μεγάλο κακό. Ήταν η πιο βρώμικη ενέργεια και την έκαναν Αχαιοί. Αναφέρομαι σε εμένα, σαν Αλέξη Κούγια, σαν δικηγόρο. Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσω με συνέντευξη Τύπου, εγώ θα είμαι ο αιμοδότης της ομάδας. Και δεύτερον, κάνουμε τεράστιες προσπάθειες με τους συνεργάτες μου. Η ομάδα έχει δεν έχει οφειλές στους παίκτες και έχει καθαρίσει από χρέη προηγούμενων διοικήσεων», σχολίασε.
Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας αλλά και τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ, λέγοντας: «Βλέπω τις άλλες ομάδες που έχουν μεγάλα προβλήματα, κοιτάζω και τη δική μου και βλέπω πως για εμάς τα δεδομένα είναι καλύτερα. Κάποιοι μισούν την Παναχαϊκή και το διαπίστωσα όταν έδωσα το «παρών» στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΣ Αχαΐας. Από την ομάδα θα υπάρξουν δύο αποχωρήσεις και θα γίνουν δυο με τρεις προσθήκες ποιοτικών παικτών. Μάλιστα με τον έναν, που είναι από Ελλάδα και μικρής ηλικίας, έχουμε συμφωνήσει. Στόχος είναι η είσοδός μας στα πλέι οφ».
Κλείνοντας, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του. «Συγχαρητήρια στον κόσμο και στα παιδιά. Και ιδιαίτερα σε δύο συγκεκριμένα, τον Βλασόπουλο και τον Κωνσταντινίδη, οι οποίοι από πέρυσι βρίσκονταν στο “ψυγείο”, αφού ο προηγούμενος προπονητής έκρινε πως αγωνιστικά δεν μπορούσαν να προσφέρουν», ήταν τα λόγια του.

Κρίσιμο ραντεβού...!!

Η αποστολή της ομάδας μπάσκετ επιστρέφει το βράδυ από το Ντόνετσκ και το ενδιαφέρον εστιάζει, πλέον, στο ραντεβού που θα έχουν αύριο το πρωί ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ένα ραντεβού που θα κρίνει το μέλλον της συνεργασίας τους…
Κρίσιμο ραντεβού...
Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν «ψυχρανθεί» μετά τα όσα ειπώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αναπόφευκτα επηρεάζουν το αγωνιστικό τμήμα. Φαίνεται ότι πρόεδρος και προπονητής δεν μιλάνε πια την ίδια γλώσσα και χρειάζεται αυτό το ραντεβού προκειμένου να… εξηγηθούν και να δώσουν καθαρές λύσεις.
Η αίσθηση που υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι οδεύουν προς διαζύγιο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ πάντως, με τις δηλώσεις που έκανε προχθές στον ΑΡΗΣ FM δεν άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η αυριανή συνάντηση θα βγάλει «διαζύγιο».
Από την άλλη, κρίνοντας από την πορεία του Αρη μέχρι τώρα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, το συμφέρον της ομάδας υπαγορεύει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.
Πηγή: allaboutaris.com

Αποσύρθηκαν από το αθλητικό νομοσχέδιο τα επίμαχα άρθρα!!

Τα επίμαχα άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου αποσύρθηκαν μετά από κοινή πρόταση των πολιτικών κομμάτων, ενώ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα διατηρήσει κανονικά όλες τις αρμοδιότητές της και θα μπορεί να κάνει λεπτομερή έλεγχο σε ξένους που θα επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αποσύρθηκαν από το αθλητικό νομοσχέδιο τα επίμαχα άρθρα
Η διοργάνωση λοιπόν των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ θα παραμείνει σε Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ αφού αποσύρθηκαν τα  άρθρα 21 και 22 του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό...
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος τόνισε: "Η ΕΕΑ έχει τον ρόλο να προφυλάσσει την Πολιτεία από λάθη σχετικά με το αυτοδιοίκητο. Γιατί στα δώδεκα χρόνια που λειτουργεί δεν μιλούσε κανείς; Η ΕΕΑ έχει έναν ρόλο. Πάντως, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω τα όριά της. Οσον αφορά την ΕΠΟ, εάν προσφύγει στην UEFA, ας πάρει και την ευθύνη εάν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρσι είχα πει στον πρωθυπουργό να μην φύγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Είχα πει ότι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος."

Το νομοσχέδιο αναμένεται να πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα. H ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, μεταξύ πολλών άλλων, θα ανοίξει και το δρόμο για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Άραβες.
Πηγή: newsIt.gr

Στους κορυφαίους ο Νικοπολίδης!!

Τι και αν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Τι και αν απέχει αρκετά από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, ο Αντώνης Νικοπολίδης θα συνεχίζει να μας απασχολεί, μιας και δεν σταματούν οι διακρίσεις.
Στους κορυφαίους ο Νικοπολίδης!
Ο βετεράνος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας κατατάσσεται στην 56η θέση των κορυφαίων γκολκίπερ της τελευταίας 24ετίας βάσει της Διεθνής Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου κατατάσσει τον Νικοπολίδη στην 56η θέση μεταξύ 143 κορυφαίων τερματοφυλάκων της τελευταίας 24ετίας. Πάνω από τον Νικοπολίδη βρίσκονται τερματοφύλακες, όπως οι Λορίς, Κουπέ, Στεκέλενμπουργκ, Ρόσι, ενώ στην πρώτη τριάδα φιγουράρουν οι Μπουφόν, Κασίγιας και Φαν ντε Σάαρ.
Πηγή: Sentragoal.gr

Στο... περίμενε με Σηφάκη!!

Ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αλλάξει κάτι σχετικά με την υπόθεση του Μιχάλη Σηφάκη.
Στο... περίμενε με Σηφάκη
Ο διεθνής γκολκίπερ βρίσκεται σε αναμονή όπως και η ΠΑΕ. Είναι ξεκάθαρο πως όλα τα θέματα οικονομικής φύσεως έχουν ‘παγώσει’ αφού αν δεν κατατεθεί ο νόμος περί επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους για τις ανώνυμες εταιρίες κίνηση χρημάτων δεν θα γίνει.
Οι άνθρωποι του Αρη ξεκαθάρισαν στον 27χρονο πως περιμένουν την περιβόητη τροπολογία ώστε να τρέξουν ζητήματα οικονομικής φύσεως. Γίνεται σαφές πως ο οριστικός διακανονισμός αποτελεί θέμα χρόνου και δεν βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των Κίτρινων.
Πηγή: allaboutaris.com

Επιστρέφει στα πάτρια ο Βάγκνερ Λοβ!!

Μετά από επτά χρόνια στη Μόσχα με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ, ο Βάγκνερ Λοβ παίρνει τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του την Βραζιλία, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Φλαμένγκο.
Επιστρέφει στα πάτρια ο Βάγκνερ Λοβ
Η ΤΣΣΚΑ δεν αποκάλυψε πόσα λεφτά θα βάλει στα ταμεία της αλλά τα ΜΜΕ αναφέρουν πως αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ τα οποία και θα πληρωθούν σε τρεις δόσεις.
Ο 27χρόνος Βραζιλιάνος στράικερ πήγε στην ΤΣΣΚΑ το 2004 και κατέκτησε μαζί της δύο πρωταθλήματα Ρωσίας, πέντε Κύπελλα και το Κύπελλο UEFA το 2004.
Ο Βάγκνερ, γνωστός για τα βαμμένα του ράστα μαλλιά, πέτυχε με την ΤΣΣΚΑ 117 γκολ σε 244 αγώνες.
Πηγή: sentra-goal.gr

Την Παρασκευή η απόφαση!!

Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος.
Την Παρασκευή η απόφαση
Την προσεχή Παρασκευή 27 Ιανουαρίου αναμένεται να γίνει γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής ανάμσα στον Ολυμπαικό και την ΑΕΚ.
Μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα των «ερυθρόλευκων» με την Ρουμπίν Καζάν στο «Λουζνίκι» για την φάση των «32» του Europa League (σ.σ. την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου) προέκυψε σοβαρό θέμα αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τη 21η αγωνιστική. Θυμίζουμε ότι βάσει προγράμματος, το συγκεκριμένο παιχνίδι επρόκειτο να γίνει στις 12 Φεβρουαρίου στο «Καραϊσκάκη».
Έτσι την Παρασκευή η Superleague θα συνεδριάσει για τον ορισμό νέας ημερομηνίας του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Η επίσημη ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής του πρωταθλήματος, αναφέρει τα εξής:
«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 27/01/2012 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League».

Στους ανακριτές τα "στημένα"

Την Πέμπτη θα διαβιβαστεί στους ειδικούς εφέτες ανακριτές ο φάκελος του σκανδάλου των στημένων αγώνων.
Στους ανακριτές τα "στημένα"
Οι Γ.Καλόφωνος-Γ.Αυγέρης παραλαμβάνουν από τον 9ο τακτικό ανακριτή Γ.Κασίμη 25.000 σελίδες δικογραφίας και 39.000 συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Αυτό... πόνεσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς της Ρόμα με τη Γιουβέντους ο Αργεντινός μέσος των "τζιαλορόσι", Έρικ Λαμέλα, χτύπησε με κλωτσιά τον Τζιόρτζιο Κιελίνι εκεί που δεν... πρέπει κανείς να χτυπά!
Αυτό... πόνεσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θέλω πάλι Εθνική!»

Ο MVP της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των 16 του Eurocup, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, μίλησε για την πορεία του στην Σπαρτάκ, αλλά και τις ρωσικές ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι «αιώνιοι» και ο Άρης.
«Θέλω πάλι Εθνική!»
Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι της Σπαρτάκ κόντρα στη Μπάνβιτ που κέρδισαν τελικά οι Ρώσοι με 80-71. Συγκεκριμένα ο Μαυροκεφαλίδης είχε 29 πόντους (3/5 βολές, 10/18 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 36 λεπτά και αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αγωνιστικής, όπως την προηγούμενη εβδομάδα ο συμπαίκτης του Μπέβερλι.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο Gazzetta on air ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης:
Για την χθεσινή πολύ καλή του απόδοση (29 π.) κόντρα στη Μπάνβιτ και τους στόχους της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης:
«Ήμουν σε πολύ καλή ημέρα. Αυτό το κατάλαβαν και οι συμπαίκτες μου που με έψαχναν συνεχώς και με βοήθησαν να φτάσω σε αυτή την πολύ καλή επίδοση. Στόχος της Σπαρτάκ παραμένει αυτός που είχαμε από την αρχή της σεζόν. Να πάμε δηλαδή στο Final 4 και εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.»
Για την συνύπαρξή του με τους Μπέβερλι και Χαλπερίν αλλά και τις συνθήκες στην Αγία Πετρούπολη:
«Έχουμε γίνει μια κλίκα με την καλή έννοια. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους, ενώ πολύ θετική ακόμα είναι και η παρουσία του Δέδα. Όσον αφορά τις συνθήκες το μόνο αρνητικό είναι το κρύο. Σήμερα έχει -13 αλλά και πολύ υγρασία. Κατά τα άλλα οι συνθήκες είναι πολύ καλές, με τα πάντα όμως να κρίνονται στο τέλος από τα αποτελέσματα της ομάδας. Τώρα όμως είμαι καλά.»
Για την αντίπαλο του Άρη, Χίμκι:
«Είναι δύσκολο για τον Άρη να την αντιμετωπίσει αφού είναι μια πολύ καλή ομάδα που είναι φαβορί όχι μόνο για τον όμιλο αλλά και για την κατάκτηση του Eurocup. Επίσης δεν βοηθάνε καθόλου τον Άρη τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα και διαβάζω καθημερινά.»
Για την αντίπαλο του Ολυμπιακού ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
«Σίγουρα είναι το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα της αλλά το μπάσκετ που παίζει δεν είναι το αναμενόμενο. Δεν έχει εντυπωσιάσει με το μπάσκετ που παίζει ούτε στη Ρωσία ούτε στη Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει την πρόκριση. Το αυριανό παιχνίδι στην Τουρκία με την Γαλατά είναι πολύ σημαντικό. Αν κερδίσει θα έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί.»
Για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού Ούνιξ Καζάν:
«Χάσαμε εύκολα εμείς αλλά πληρώσαμε μια κακή περίοδο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ανώτερος και σήμερα λογικά θα πάρει τη νίκη. Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι κάποια ατομικά ξεσπάσματα παικτών όπως ο Ντόμερκαντ. Ομαδικά δεν έχει πολλά να δείξει η Ούνιξ
Για το αν θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό αλλά και να παίξει στην Εθνική:
«Θέλω πολύ γυρίσω κάποια μέρα στον Ολυμπιακό. Επίσης θέλω να παίξω και στην Εθνική και να διορθώσω την εικόνα όσων έγιναν φέτος το καλοκαίρι.»
Πηγή: gazzetta.gr

Η 3η Αυγούστου 2012, η πιο επικίνδυνη μέρα του πολέμου...

Ολες οι πληροφορίες που προέρχονται από κατασκόπους των πέντε ηπείρων και επιπροσθέτως από μέλη μυστικών υπηρεσιών επιλέγουν και καταλήγουν σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, ως την πλέον επικίνδυνη για τρομοκρατική δράση σε βάρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η 3η Αυγούστου 2012, η πιο επικίνδυνη μέρα του πολέμου...
Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...
Απόλυτη αιτιολογία για αυτήν την επιλογή δεν υπάρχει φυσικά και ούτε θα περίμενε κανείς να υπάρξει, για ευνόητους λόγους.
Η 3η Αυγούστου θεωρείται από τις αρχές ασφαλείας της Μ. Βρετανίας ως η πιο κρίσιμη ημέρα της διοργάνωσης και τα μέτρα φύλαξης που θα ληφθούν αναμένονται σκληρά και χωρίς εκπτώσεις για κανέναν. Διάσημο ή μη.
Το ίδιο πρωί, στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας, θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της για το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο του στίβου ένα από τα αστέρια της χώρας, η Τζέσικα Ινις.
Εισιτήριο προς διάθεση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Τόσο την πρώτη ημέρα του επτάθλου την 3η Αυγούστου όσο και τη δεύτερη, στις 4 Αυγούστου, όπου όλα τελειώνουν στο αγώνισμά της.
Η απειλή για ένα τρομοκρατικό χτύπημα αποτυπώνεται στον χάρτη των επιχειρήσεων με κόκκινα σημαδάκια και επισημάνσεις σε κάθε γωνιά του κέντρου του Λονδίνου.
Οι αρχές ασφαλείας φοβούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα χτύπημα αντίστοιχο με αυτό που συνέβη πριν από λίγα χρόνια στη Βομβάη της Ινδίας με επίθεση σε ξενοδοχείο επισήμων.
Θεωρούν ότι οι επίδοξοι τρομοκράτες πολύ θα ήθελαν να προκαλέσουν σάλο στο Λονδίνο την ημέρα της πρεμιέρας της 25χρονης Τζέσικα παρά στον αγώνα του Ουσέιν Μπολτ.
Με 174 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς σε καθημερινή βάση, που θα φτάσουν τους 196 στις 3 Αυγούστου, θα φυλάσσεται το κέντρο του Λονδίνου.
Επιπλέον δέκα άριστοι σκοπευτές θα ελέγχουν μέσα από τον τηλεφακό του όπλου τους κάθε ύποπτη κίνηση από υψηλά κτίρια με licence to kill, αν χρειαστεί.
Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να προσθέσουμε πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και αυστηρά επιλεγμένοι, με άριστη γνώση πολεμικών τεχνών και χειρισμού όπλων, σωματοφύλακες που θα συνοδεύουν τους επισήμους σε κάθε μετακίνησή τους.
Και όπως είναι γνωστό από καιρό, με βάση τους νόμους της Μ. Βρετανίας, απαγορεύεται να φέρουν όπλα οι συνοδοί και οι άνδρες ασφαλείας των ξένων ηγετών στη διάρκεια της φιλοξενίας τους στην Ολυμπιακή Πόλη.
Πηγή: Goal

Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν…!!

Αν έλεγε κανείς πριν μερικά χρόνια πως για την Λίβερπουλ ένα ματς Λιγκ Καπ θα ήταν πιο σημαντικό από ότι για την Μάντσεστερ Σίτι, θα τον περνούσαν για τρελό! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν…
Και όμως ενώ απόψε η Σίτι είναι αυτή που με μόλις ένα τίτλο σε 35 χρόνια θα έπρεπε να καίγεται για έναν τελικό, είναι η Λίβερπουλ (που έχει πάρει Τσάμπιονς Λιγκ και έχει παίξει ακόμη ένα τελικό συν δύο Κύπελλα Αγγλίας, δύο Λιγκ καπ , ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης, από το 2001 και μετά) που θέλει οπωσδήποτε την πρόκριση!
Για τους «κόκκινους» που έχουν πετάξει πολλούς αδικαιολόγητους πόντους στο πρωτάθλημα, η σωτηρία της χρονιάς είναι να κατακτήσουν το Λιγκ καπ και να προχωρήσουν στο Κύπελλο αφού η πιθανότητα να βγουν τέταρτοι στο πρωτάθλημα μοιάζει δύσκολη. Αντίθετα η Σίτι που προηγείται στην βαθμολογία έχει βάσιμες ελπίδες πως μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1968. Το πώς άλλαξαν τα δεδομένα για τις δύο ομάδες είναι εύκολο να δικαιολογηθεί, με το προφανές των χρημάτων της Σίτι από τους Αραβες.
Εκείνο που δεν ξέρουν πάρα πολλοί, είναι πόσο σημαντική αποδείχτηκε μία απόφαση του Γενάρη του 2007. Τότε ο πρόεδρος της Λίβερπουλ Ντέιβιντ Μουρς, αρνήθηκε την πρόταση του Σείχη Μανσούρ που ήθελε διακαώς να αγοράσει την ομάδα γιατί δεν του εξασφάλιζε παραπάνω προσωπικά χρήματα και κυρίως την παραμονή του ως επίτιμου στη διοίκηση! Προτίμησε αντίθετα τη πρόταση των Αμερικανών, του Ζιλέτ και του Χικς που τελικά έβαλε την ομάδα σε τεράστιους μπελάδες. Ο Μανσούρ το καλοκαίρι του 2008 αγόρασε τελικά τη Μάντσεστερ Σίτι και τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν ο Μανσούρ, πριν πέντε χρόνια με τον Μουρς, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το καταλάβει κανείς.
Αγωνιστικά απόψε, είμαι βέβαιος πως η Λίβερπουλ θα είναι μεταμορφωμένη. Δεν πρόκειται να έχει σχέση με το άθλιο θέαμα που παρουσίασε με την Μπόλτον. Ο Κένι Νταλγκλίς ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες τέτοιων ματς όπως και του σαββατιάτικου παιχνιδιού Κυπέλλου με την Γιουνάιτεντ. Αν η Λίβερπουλ δεν δεχτεί νωρίς γκολ, θα έχει πια το πάνω χέρι και επειδή ο κόσμος της θα τη στηρίξει πολύ θα είναι κρίσιμη ένεση ηθικού.
Για την Σίτι από την άλλη η ποιότητα των παικτών που έχει ο Μαντσίνι αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για αυτόν, πως μπορεί να φέρει σε ισορροπία το ματς αν δεν δεχτεί ξανά γκολ. Πάντως ο Ιταλός δεν έδειξε να καίγεται για το Λιγκ Καπ σε αντίθεση με τον Νταλγκλίς που ξέροντας τι σημαίνει για τον κόσμο να μην κατακτά η Λίβερπουλ κάτι από το 2006, από το πρώτο ματς με την Εξετερ τον Αυγουστο κατέβασε κανονική ενδεκάδα. Και στο πρώτο ματς η εικόνα της Λίβερπουλ στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες που εξουδετέρωσε ο Τζο Χαρτ συν το πέναλτι γκολ του Τζέραρντ , ήταν ενδεικτική του πόσο διαφορετικά βλέπουν οι παίκτες τα καλά ματς. Η συνέχεια επί της οθόνης.
Πηγή: england365.com

«Αντρίκειο να πληρώσουμε τα χρέη»

«Αντρίκειο να πληρώσουμε τα χρέη»
Υποχρέωση των μετόχων της ΑΕΚ να αποπληρώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2004 χαρακτήρισε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» τόνισε ότι πιο αντρίκεια στάση όσων πέρασαν από την ομάδα μετά το άρθρο 44 -συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου- είναι να την παραδώσουν με τα ίδια χρέη.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι αυτή την άποψη θα ξεκαθαρίσει και προσωπικά, δίνοντας το «παρών» στη συνάντηση της Κυριακής.


Αναλυτικά όσα είπε ο Νικολαΐδης

Για το αν θα πάει στη συνάντηση της Κυριακής: «Θα είμαι στα Σπάτα. Δεν νιώθω πολύ καλά, όμως νοιώθω υποχρέωση να είμαι. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ό,τι θέλειγια το λόγο που θα είμαι εκεί. Διάβασα περίπου το σχέδιο του κ. Τροχανά. Δεν νομίζω ότι είναι λύση. Το πιο αντρίκειο είναι οι μέτοχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να πληρώσει ο καθένας αυτό που του αναλογεί.

Περίπου 27 εκατ. ευρώ ήταν τα χρέη, στα 27 εκατ. να μείνουν. Ο κ. Παππάς είπε ότι δωρίζει τις μετοχές του και φεύγει. Πώς φεύγεις; Ένα πράγμα δεν αλλάζει. Οι αριθμοί και οι ισολογισμοί. Τα χρέη είναι πάρα πολλά. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Εγώ έβαλα 2 εκατ. ευρώ. Αν έχω χρέη παραπάνω, να τα βάλω. Ο καθένας να πληρώσει αυτό που του αναλογεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας. Δεν μπορώ όμως εγώ να διαβάζω καλύτερα τα οικονομικά από επιχειρηματίες ή εφοπλιστές. Ας διαβάσουν τους ισολογισμούς. Δεν γίνεται να λένε ότι πληρώνουν των άλλων! Πληρώστε τα δικά σας. Όχι των άλλων. Δεν είναι σωστό να καταλογίζονται οι ίδιες ευθύνες σε όλους από το 2004 κι έπειτα. Ο καθένας έχει την ευθύνη του. Ανέλαβα την ΑΕΚ με 27 εκατ. ευρώ άνοιγμα. Ας φύγουν, ας τη δώσουν στους Supporters με 27 εκατ. ευρώ.

Μιλάω για συνολικά χρέη της ΑΕΚ. Αν εγώ "έτρεχα" την ΑΕΚ, μόνο μετά από τέτοια εξέλιξη θα έφευγα και θα κοιμόμουν ήσυχος. Θα έφευγα χωρίς να δημιουργήσω προβλήματα. Μπορεί και τώρα κάποιος να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Δεν είναι απαγορευτικά τα νούμερα για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. Το θεωρώ όμως δίκαιο να γίνει έτσι».


Για το αν θα είναι στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα έχω σχέση με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τους παλαιούς μετόχους. Θεωρώ ότι αυτή είναι η λύση. Είναι ρομαντική η ιδέα του κ. Τροχανά. Όμως είναι σαν δεύτερο βήμα. Η ΑΕΚ θέλει τώρα χρήματα. Όσο για τα περιουσιακά μου στοιχεία, ήδη έχω διαγράψει ό,τι βρισκόταν στο όνομά μου ως χαμένο. Το έχω πάρει απόφαση πια».

Για το αν μπορεί ο Μελισσανίδης μόνος του να "τρέξει" την ΑΕΚ: «Θα ήταν πολύ ωραίο να ήταν ο κ. Μελισσανίδης μπροστά, όμως θεωρώ ότι θα θέλει συνεργασία. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και θα έρθουν ακόμα δυσκολότερες. Θα θέλει 4-5 άτομα να υποστηρίζουν την ομάδα και ο κόσμος να είναι χρηματοδότης, μέσω των διαρκείας. Ο κ. Μελισσανίδης με 4-5 ακόμα να υποστηρίζουν, ναι, θα ήταν λύση. Αλλά κι εγώ να ήμουν στη θέση του κ. Μελισσανίδη, θα έλεγα… πληρώστε τα χρέη σας και εδώ είμαι. Δεν είναι δυνατόν να του ζητούν να πληρώσει των άλλων».

Για το λόγο που δεν πάει στο γήπεδο: «Δεν αισθάνομαι καθόλου καλά να πάω στο γήπεδο. Κάποια στιγμή θα πάω…»

Γκόμεζ: «Καλύτερη όλων η Μπουντεσλίγκα»

Γκόμεζ: «Καλύτερη όλων η Μπουντεσλίγκα»
Την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα η Μπουντεσλίγκα θα χαρακτηρίζεται ως το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα στον κόσμο εξέφρασε ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Μάριο Γκόμεζ.

«Είναι ένα αρκετά ελκυστικό πρωτάθλημα, καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Σε βάθος χρόνου θα είναι το καλύτερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα», το σχόλιο του πρώτου σκόρερ της φετινής Μπουντεσλίγκα, με αφορμή την μάχη στην κορυφή ανάμεσα στην ομάδα του, την Ντόρτμουντ, την Σάλκε & την Γκλάντμπαχ, από την οποία οι Βαυαροί γνώρισαν την ήττα στην πρεμιέρα του β’ γύρου την περασμένη Παρασκευή (20/1).

«Ο αντίπαλος έπαιξε αμυντικά και εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος μας. Είχαν τέσσερις τελικές προσπάθειες και έβαλαν τρία γκολ» τόνισε για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο 26χρονος άσος της Μπάγερν, που το Σάββατο (28/1) αντιμετωπίζει την Βόλφσμπουργκ, με στόχο την επιστροφή στις νίκες.

πηγή: sportfm.gr

Όλοι στη σκιά του… Πλατανιά!!

Όλοι στη σκιά του… Πλατανιά!
Συνεχίζει την… τρελή του πορεία στη Football League ο Πλατανιάς, που για την 13η αγωνιστική έκαμψε την αντίσταση και του Εθνικού Αστέρα. Η κρητική ομάδα επικράτησε 3-0 με τέρματα των Μαραγκουδάκη (52’, 89’) και Ναζλίδη (82’) και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μάλιστα ο Πλατανιάς θα μπορούσε να είχε αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες του, όμως του τα χάλασε ο… Ολισαντέμπε. Ο πολιτογραφημένος Πολωνός θυμήθηκε τα κατορθώματά του την περίοδο που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό και με γκολ στο 90’ έδωσε στη Βέροια τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Θρασύβουλου, με τον «Μανολάκη» να έχει και δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Σπουδαία νίκη της Καλλονής επί της Αναγέννησης Επανομής με σκορ 1-0. Το γκολ για τους νησιώτες σημείωσε ο Μαρτσέλο στο 45’.

Σκοράροντας στα τελευταία λεπτά, Παναχαϊκή και Πανσερραϊκός πήραν δύσκολες νίκες κόντρα σε Φωκικό (2-0) και Παναχαϊκή (1-0), αντίστοιχα.

Η αγωνιστική (13η):

Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(86’ Κωνσταντινίδης)

Διαγόρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-0

Πανσερραϊκός-Φωκικός 2-0
(85’ Μπανγκουρά, 90’ Τριανταφύλλου)

Καλλονή-Αναγέννηση Επανομής 1-0
(45’ Μαρτσέλο)

Βύζας Μεγάρων-Αγροτικός Αστέρας 2-1
(4’ αυτ. Ασπρίδης, 51’ Μωυσίδης – 55’ Καρακατσάνης)

Πλατανιάς-Εθνικός Αστέρας 3-0
(52’, 89’ Μαραγκουδάκης, 82’ ΄Ναζλίδης)

Βέροια-Θρασύβουλος 1-0
(90’ Ολισαντέμπε)

Πιερικός-Καλλιθέα 1-0
(41’ Κουτσοσπύρος)

Πανθρακικός-Λάρισα 18:00

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Διαγόρας – Παναχαϊκή
Ηρακλής Ψαχνών – Πανσερραϊκός
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλονή
Φωκικός – Βύζας Μεγάρων
Αναγέννηση Επανομής – Πλατανιάς
Αγροτικός Αστέρας – Βέροια
Εθνικός Αστέρας – Πανθρακικός
Θρασύβουλος – Πιερικός
Καλλιθέα – Λάρισα

πηγή: sportfm.gr

Κρύο… χωρίς δύο!!

Κρύο… χωρίς δύο
Κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (Κυριακή, 29/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Από τη μία τα τερτίπια του καιρού με το δυνατό κρύο και το χιονόνερο να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Μανουέλ Μασάδο και από την άλλη οι περιπτώσεις των Γιαννιώτα και Πρίττα που δύσκολα θα τεθούν έγκαιρα στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

Την Τετάρτη περιορίστηκαν σε θεραπεία αφού δεν έχουν απαλλαχθεί από τις ενοχλήσεις. Ο μεν νεαρός μεσοεπιθετικός λόγω της θλάσης που είχε υποστεί προ ημερών και ο δε έμπειρος μέσος καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο.

* Την τιμητική του είχε σήμερα ο εορτάζων, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, ο οποίος δέχθηκε δεκάδες ευχές και με τη σειρά του μοίρασε γλυκά σε όλους.

πηγή: sportfm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν καταφέραμε να πάμε ταμείο αφού χάσαμε τη Ρόμα απέναντι σε μια Γιουβέντους που «έβγαζε φωτιές». Οι Rossoneri κατέβηκαν σαν «παλαίμαχοι» αφού περπατούσαν, χωρίς πάθος και δίψα να πάρουν τη νίκη!!
Τετάρτη σήμερα με αρκετούς αγώνες ξεχωρίζοντας τρία ντέρμπι: το el Classico της Βαρκελώνης  Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης για το Copa del Rey, Νάπολι-Ιντερ για το Copa Italia και Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι για το Carling Cup. Θα πάω με 2 τριάδες. Καταρχάς από Τουρκία θα πάω με τη Φενέρ που δείχνει φορμαρισμένη απέναντι στη συμπολίτισσά της Μπουγιουκσεχίρ, ενώ η Φενέρ θα έχει και 35000 οπαδούς στο πλευρό της οπότε θα νιώθει σαν το σπίτι της. Στην Αγγλία θα πάω με το G/G στο Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι αφού λόγω του 1-0 της νίκης της Λίβερπουλ η Σίτι θα παίξει επιθετικά για τη νίκη και περιμένω να βρει κενούς χώρους η Λίβερπουλ. Από Ισπανία θα πάω με το μεγάλο φαβορί Μπαρτσελόνα απέναντι σε μια Ρεάλ που δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας ενώ στο άλλο ματς Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο λόγω του πρώτου αγωνα (0-2) περιμένω ανοιχτό παιχνίδι και το over  να επαληθεύεται. Από Ιταλία στο  κύπελλο περιμένω να δω εκατέρωθεν γκολ μεταξύ Νάπολι-Ίντερ αφού θα κυνηγήσουν τη νίκη-πρόκριση χωρίς να μπλέξουν σε παρατάσεις και πέναλτι ενώ στο άλλο ματς Κίεβο-Σιένα, δίνω το πρώτο λόγο στο Κίεβο που δείχνει ανεβασμένο τα τελευταία παιχνίδια.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):   
 
 1η ΤΡΙΑΔΑ:


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ    1(1,62)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ  G/G(1,83)
ΝΑΠΟΛΙ-ΙΝΤΕΡ  G/G(1,83)


2η ΤΡΙΑΔΑ:

ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΣΕΧΙΡ-ΦΕΡΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ     2(1,74)
ΚΙΕΒΟ-ΣΙΕΝΑ   1(2,26)
ΜΑΓΙΟΡΚΑ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ   OVER(2,5)(2,05)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com 


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Ξανασκοράρει με Λίβερπουλ ο Φάουλερ;

Αν το δούμε κι αυτό... Ξέρετε τι γράφει ο Τύπος της Αγγλίας; Πως είναι πιθανό μετά την επιστροφή του Σκόουλς στην ενεργό δράση για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, να επιστρέψει και ο Άγγλος φορ για τους "ρεντς"...
Ξανασκοράρει με Λίβερπουλ ο Φάουλερ;
Μύθος ή πραγματικότητα το συγκεκριμένο σενάριο; Ο 37χρονος επιθετικός, πάντως, ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στη Λίβερπουλ για να βοηθήσει από οποιοδήποτε πόστο.
Ο Τύπος της Αγγλίας φημίζεται για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ του και το μόνο που μένει είναι να δούμε τις εξελίξεις.

πηγή: sportdog.gr

Τα λένε εκτάκτως...!!

Έκτακτο Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή η Σούπερ Λίγκα, με θέματα διάταξης την χορηγία του ΟΠΑΠ και την τροποποίηση του προγράμματος εμβόλιμων αγωνιστικών.
Τα λένε εκτάκτως...
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 27/01/2012 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Θέματα Χορηγικής Συνεργασίας με ΟΠΑΠ Α.Ε.
2. Τροποποίηση Προγράμματος Εμβόλιμων Αγωνιστικών.

Η Ελληνίδα Kardashian! (ΦΩΤΟ)

Πολλοί την αποκαλούν ως την Kim Kardashian της χώρας μας και όχι άδικα. Η Γεωργία Σάλπα είναι για την ακρίβεια Ελληνο-ιρλανδή και ζει μόνιμα στην Ιρλανδία.
Η Ελληνίδα Kardashian! (ΦΩΤΟ)
Η ομοιότητά της όμως με την ξένη τηλεπερσόνα είναι ολοφάνερη: μαύρα μακρυά μαλλιά, σοκολατένιο χρώμα και κορμί που σε στέλνει...αδιάβαστο.

Από τον Κάρολ στον Κρέσιτς;

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίπτωση του Κάρολ χαλάει για τον Ολυμπιακό και ότι έρχεται στο προσκήνιο ο Κρέσιτς του ΠΑΟΚ!
Από τον Κάρολ στον Κρέσιτς;
Ο Ολυμπιακός φαίνεται να μην τα βρίσκει με τον ΟΦΗ για την απόκτηση του Βορειοιρλανδού πορτιέρο και το θέμα χαλάει στο οικονομικό.
Έτσι, οι Πειραιώτες είναι πολύ πιθανό να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στον Κρέσιτς του ΠΑΟΚ.
Ωστόσο, αυτή δεν είναι εύκολη περίπτωση, μια και ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Δικέφαλο.

πηγή: sportdog.gr

Η Praxis Energy θέλει την ΑΕΚ!!

H διεθνής εταιρία με επικεφαλής τον ΑΕΚτζή Θεοδόσιο Κυριαζή ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο της Ένωσης
Η Praxis Energy θέλει την ΑΕΚ
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σταύρος Αδαμίδης αποκάλυψε πως Έλληνες επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ΑΕΚ και άμεσα θα συναντηθούν με τον Νίκο Νοτιά. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του aek365.gr η εταιρία που είναι πίσω από αυτή τη κίνηση είναι η Praxis Energy Agents και ο άνθρωπος που πρωτοστατεί είναι ο Θεοδόσιος Κυριαζής.
Η Praxis Energy είναι μια διεθνής εταιρία που δραστηριοποιείται στην εμπορία ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών. Ιδρύθηκε στην χώρα μας το 1993 από τρεις Έλληνες επιχειρηματίες και πλέον έχει γραφεία σε τέσσερις χώρες (Σιγκαπούρη, Γερμανία, ΗΠΑ και στη χώρα μας). Πρόκειται για μια εταιρία που βρίσκεται σε άνθιση και πρόσφατα προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις. Στο αντικείμενο της θεωρείται μια από τις κορυφαίες στον πλανήτη. Μάλιστα όπως τόνισε ο ίδιος ο Σταύρος Αδαμίδης η έρευνα που έχει γίνει για την Praxis Energy έχει συγκεντρώσει πολύ καλά στοιχεία για την δράση της και την οικονομική της κατάσταση.
Ο Θεοδόσιος Κυριαζής είναι διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας και έχει έδρα τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πρόκειται για θερμό οπαδό της Ένωσης και είναι ο άνθρωπος που έχει έρθει σε επαφή με τον Σταύρο Αδαμίδη και αυτός που οργάνωσε αυτή την κίνηση για να αναλάβει η εταιρία την ΑΕΚ. Άμεσα λοιπόν αναμένονται εξελίξεις καθώς το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι ζεστό και τα κρίσιμα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί.
Πηγή: aek365.gr

Πιλότος ο Ολυμπιακός!!

Ο Ανδρέας Δημάτος από τη Νιόν αποκαλύπτει πως ο Ολυμπιακός είναι στις top ομάδες που επέλεξε η UEFA για την πιλοτική εφαρμογή του break even του financial fair play!
Πιλότος ο Ολυμπιακός!
Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός είναι μία από τις 39 ομάδες προερχόμενες από 19 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που δέχτηκαν να συνεργαστούν με την UEFA για την πιλοτική εφαρμογή του κανονισμού του break even (ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων) που τίθεται σε ισχύ από τον προσεχή Ιούλιο.
Ανάμεσα στις 39 ομάδες βρίσκονται τα κορυφαία ευρωπαϊκά club, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λιόν, η Πόρτο και άλλες ομάδες από τα προηγμένα πρωταθλήματα και η συμμετοχή του Ολυμπιακού από την Ελλάδα σε αυτές τις 39 ομάδες επισημάνθηκε πριν από λίγο από τον γενικό γραμματέα της UEFA, Tζιάνι Ινφαντίνο στη συνέντευξη Τύπου για την ετήσια παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Πρόκειται για άμεση συνεργασία των 39 clubs με την UEFA προκειμένου να δοκιμαστούν και οι τελικές λεπτομέρειες ενόψει της πλήρους εφαρμογής του νέου κανονισμού για το financial fair play.
Για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή του σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής αν μη τι άλλο καταδεικνύει τη σιγουριά των Πειραιωτών ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο μέλλον με την εφαρμογή του κανονισμού του break even και ότι έχουν ήδη απόλυτα εναρμονιστεί με τις επιταγές της UEFA.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχε λόγος να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή σε αυτό το πρόβλημα και να σπεύσουν να παραδώσουν στο πάνελ του financial fair play τις αναλυτικές οικονομικές τους καταστάσεις.
Καταλαβαίνει κανείς ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος βγαίνει μπροστά από τη χώρα μας, που έχει τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) οι οποίες έχουν ήδη αντιμετωπίσει πρόβλημα και έχουν κληθεί σε απολογία για μη εφαρμογή του πρώτου μέρους του νέου κανονισμού, που δεν έχει ακόμα να κάνει με το break even, αλλά με τα άρθρα περί ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Πηγή: Sentragoal.gr

Mercedes του 1955 πουλήθηκε για 4,62 εκ. δολάρια! (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για συλλεκτικό μοντέλο κατασκευασμένο από αλουμίνιο.
Mercedes του 1955 πουλήθηκε για 4,62 εκ. δολάρια! (ΦΩΤΟ)
Οι δημοπρασίες στο εξωτερικό συχνά παρουσιάζουν εκπλήξεις. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον στρέφεται σε μια Mercedes SL του 1955 η οποία πουλήθηκε σε δημοπρασία φτάνοντας το μυθικό ποσό των 4,62 εκ.δολαρίων!
Η εταιρεία δημοπρασιών Gooding & Company’s Scottsdale στην Αριζόνα των ΗΠΑ συχνά διαθέτει στην αγορά ιδιαίτερα και πολύ ακριβά μοντέλα. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «βρήκε» αγοραστή για μια ιστορική Mercedes 300 SL Alloy Gullwing.
O «πελάτης» που την απέκτησε, προφανώς πρόκειται για μανιακό συλλέκτη, ξόδεψε το μυθικό ποσό των 4,62 εκατομμυρίων δολαρίων για να την κάνει δική του. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι άκρως συλλεκτικό.
Η Mercedes το κατασκευάσε μόνο σε 29 μονάδες και το κόστος κατασκευής ήταν εξ αρχής πολύ μεγάλο αφού το αμάξωμά του αυτοκινήτου αποτελείται εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, υλικό ακριβό στις αυτοκινητοβιομηχανίες ακόμα και σήμερα.
Στη συγκεκριμένη δημοπρασία, έντονο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και μια Ferrari 250 GT LWB California Spider του 1959 η οποία κοστολογήθηκε και πουλήθηκε με σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: autotriti.gr

Τι δεν μπόρεσε να καταλάβει ο Βασάρας!!

Η άσκηση προσωπικής πολιτικής τον έφερε αντιμέτωπο ακόμα και με τον Ολυμπιακό που τον πρότεινε. Γράφει ο Κώστας Θωμαΐδης.
Τι δεν μπόρεσε να καταλάβει ο Βασάρας
Τρεις ομάδες, η ΑΕΚ, ο Αρης και η Ξάνθη, με επίσημες ανακοινώσεις τους στη φετινή περίοδο, ζήτησαν την παραίτηση του Κύρου Βασάρα. Την περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαμόρφωναν και άλλες ομάδες, οι οποίες παραπονούνταν ουσιαστικά ότι ο εν λόγω διαιτητής ασκεί προσωπική πολιτική στην ΚΕΔ, αγνοώντας ακόμη και τις παραινέσεις των συναδέρφων του.
Χρειάστηκε να στραφεί δυναμικά εναντίον της ΕΠΟ και της ΚΕΔ ο Ολυμπιακός, για να παυθεί ο Βασάρας, ο οποίος προφανώς δεν κατάλαβε καλά-καλά τι του συνέβη. Προ δεκαπενταετίας ο Ολυμπιακός δεν τον ήθελε στα παιχνίδια του ως διαιτητή. Μερικά χρόνια αργότερα δεν τον ήθελε και η ΑΕΚ. Τον ακολουθούσε το γεγονός ότι ο αείμνηστος πατέρας του έγινε αρχιδιαιτητής επί παντοκρατορίας Γιώργου Βαρδινογιάννη.
Ωστόσο, ο Αντώνης Βασάρας ήταν ένας ακέραιος χαρακτήρας που απέφευγε τις κακοτοπιές. Ο Κύρος, στην αγωνία του να πετύχει και παραγοντικά, προσεταιρίστηκε ακριβώς αυτούς για τους οποίους θεωρούνταν το κόκκινο πανί. Εγινε συγγενής του Θόδωρου Θεοδωρίδη και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν από 1,5 χρόνο τον πρότεινε για αρχιδιαιτητή.
Η πρόταση Μαρινάκη αρχικά δεν πέρασε και τελικά ο Βασάρας έμεινε με τον τίτλο του υπευθύνου ανάπτυξης διαιτησίας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις «καπέλωνε» τον αρχιδιαιτητή Βασίλη Τεροβίτσα. Ποτέ δεν κατάφερε να γίνει αρχιδιαιτητής, αλλά διατήρησε εξέχουσα θέση στη νέα ΚΕΔ όπου ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος του ορισμού των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.
Εκεί έκανε το λάθος να συγκρουστεί με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Σαρρή, έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και όλοι πείστηκαν ότι τον διακατείχε πλέον μία αλαζονεία.Παρήγαγε προσωπική πολιτική στη διαιτησία, ενώ οι υποχρεώσεις του στην UEFA δεν τον άφηναν να προλάβει, να παρακολουθήσει και να ελέγξει όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα. Ετσι, κάποια στιγμή βρέθηκε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος στο θέμα της ορθολογικής χρησιμοποίησης των διαιτητών.
Η στήλη είχε προβλέψει εδώ και ένα δεκαήμερο ότι ο Βασάρας θα απολυθεί δια προαγωγής. Παρότι βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα μαζί με τους Δούρο και Μπριάκο για την εκπαίδευση των διαιτητών, η παρουσία του στην ΚΕΔ θα είναι τυπική μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα οριστικοποιηθεί η συνεργασία του με την UEFA, δίπλα στον κουμπάρο του Θόδωρο Θεοδωρίδη. Για όσους πιστεύουν ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική διαιτησία με τις υπερεξουσίες Δούρου, πρέπει να γυρίσουν το βλέμμα οκτώ χρόνια πίσω –ενδεχομένως να ρωτήσουν τον Αλέφαντο– και να αναρωτηθούν πώς ο Κορίνθιος ρέφερι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού.
Είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο προσεκτικός από τον Βασάρα διότι είναι και στο χαρακτήρα του να σκέπτεται καλά τις επιλογές του. Ωστόσο, είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει βάσει ενός συστήματος εξουσίας που τον στηρίζει και πολύ σύντομα θα ακουστούν οι πρώτες πράσινες κραυγές για τον Δούρο.
Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι: Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να μιλούν για άδικες συμπεριφορές της διαιτησίας εναντίον τους.
Πηγή: Εξέδρα

Το τέλος του Ζοσέ πλησιάζει...!!

Είτε μετά τον αποψινό (23:00, NS1) προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα είτε -το αργότερο- τον Ιούνιο η θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ θα έχει τερματίσει. Γράφει ο Λευτέρης Αμπατζής.
Το τέλος του Ζοσέ πλησιάζει...
Από το πρωί σκέφτομαι την ώρα που θα καθίσω μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσω πάλι το ίδιο έργο. Το σκηνικό μεταφέρεται τούτη τη φορά στο «Καμπ Νόου» αλλά οι πρωταγωνιστές είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι. Είναι πραγματικά παράξενο το πώς γίνεται να αρέσει σε τόσο πολύ κόσμο… ξαναζεσταμένο φαγητό.
Τα παιχνίδια Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (ή Ρεάλ-Μπαρτσελόνα) μου θυμίζουν έντονα εκείνα τα αλησμόνητα ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ στο μπάσκετ από τα μέσα της δεκαετίας του '80 μέχρι τις αρχές του `90, όπου πάντοτε συνέβαινε το εξής αστείο: Γύρω στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκος Σταυρόπουλος (ή «Μάτζικ» -πολύ εύστοχα- για πολλούς) σκόραρε ένα τρίποντο που έδινε στον ΠΑΟΚ μια διαφορά οκτώ -ίσως και 10 πόντων. Θυμάμαι πιτσιρικάδες να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε το σκηνικό και να λέμε γελώντας: «Ωχ, τώρα τέλειωσε. Θα θυμώσει ο γνωστός…».
Και πράγματι ο Νίκος Γκάλης (ο γνωστός που λέγαμε…) αναλάμβανε δράση. Εκείνος το σκοράρισμα, ο Γιαννάκης και οι υπόλοιποι στην άμυνα και το φινάλε πάντα ίδιο, με τους οπαδούς του Αρη να τραγουδούν «ποτέ, ποτέ, ποτέ…» και εμείς να… ευχαριστούμε το Θεό που δεν μας έκανε οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Στο αποψινό clasico, που ξεκινάει στις 11.00 (novasports 1) και είναι ο δεύτερος προημιτελικός για το θεσμό του κυπέλλου μετά το 1-2 υπέρ της Μπάρτσα στη Μαδρίτη, ξέρουμε πάνω-κάτω τι θα δούμε. Αλλωστε, όπως γράφει και ο Πιτ Τζένσον στην «Independent», αν κουραστήκατε από τα ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, υπάρχει ένα άλλο έργο που μόλις ξεκίνησε και θα κρατήσει (το πολύ…) μέχρι το καλοκαίρι. Ρεάλ Vs Μουρίνιο!
Δεν ήμασταν ποτέ προφήτες για να μπορέσουμε να προβλέψουμε το μέλλον του «Special One», που κάποιοι έχουν μετονομάσει σε «Special Five» μετά την περσινή πεντάρα στο «Καμπ Νόου» για το πρωτάθλημα. Θα θέλαμε πολύ να υπήρχε μια κάμερα στα αποδυτήρια στο αποψινό παιχνίδι για να παρακολουθήσουμε live την προετοιμασία των δύο ομάδων και των δύο προπονητών, αλλά και τις αντιδράσεις στο ημίχρονο και μετά το τέλος του αγώνα.
Ακούμε για καβγάδες ανάμεσα στον Μουρίνιο και τον Σέρχιο Ράμος, διαβάζουμε -όσο μπορούμε- πίσω από τις λέξεις του Πορτογάλου στις συνεντεύξεις Τύπου και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πράγματι κάτι… τρέχει στα ενδότερα της «βασίλισσας».
Ο Μουρίνιο απάντησε με ένα χαρακτηριστικό «Μμμμ…» στην ερώτηση που του έκαναν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (24/01) για το αν είναι ευχαριστημένος στη Ρεάλ. Φυσικά και δεν είναι. Σε μία από τις πολλές αντιπαραθέσεις που είχε με τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του, τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να τον εκθέσουν στη μικτή ζώνη μετά τη λήξη του πρώτου προημιτελικού λόγω της «συντηρητικής» τακτικής που ακολουθεί.
Παράλληλα, λέει και ξαναλέει ότι έχουν την στήριξη των δημοσιογράφων επειδή είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, απόδειξη ότι δεν κατηγορήθηκε καθόλου ο Σέρχιο Ράμος που έπρεπε να μαρκάρει τον Πουγιόλ στη φάση του γκολ που ισοφάρισε η Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου».
Αυτή ήταν, όπως τουλάχιστον γράφτηκε στον ισπανικό Τύπο, και η αφορμή για τον τσακωμό με τον διεθνή αμυντικό. Ο Μουρίνιο είχε αναθέσει σε αυτόν τη «φύλαξη» του Πουγιόλ, αλλά ο Ράμος στη συγκεκριμένη φάση άλλαξε μαρκαρίσματα με τον Πέπε. «Πήρε» τον Πικέ και όταν είδε την μπάλα στα δίχτυα τα έβαλε μάλιστα με τον Πορτογάλο συμπαίκτη του…
Οσον αφορά πάντως το σημερινό παιχνίδι, τα ερωτήματα που μας απασχολούν είναι δύο: Θα παίξει επιτέλους επιθετικά ο Μουρίνιο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπως ζητούν οπαδοί και δημοσιογράφοι (εδώ οι διαφορές ανάμεσα στους δύο είναι δυσδιάκριτες); Και θα βάλει τον Πέπε από την αρχή;
Η αλήθεια είναι ότι με την ήττα με 2-1 από το πρώτο παιχνίδι η Ρεάλ δεν έχει επιλογή. Πρέπει να παίξει επιθετικά, εφόσον θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Ωστόσο, με τον Μουρίνιο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Από αντίδραση και μόνο θα κάνει το αντίθετο από αυτό που του ζητούν, ακόμη και αν ξέρει ότι είναι το σωστό.
Για τον Πέπε, βέβαια, το είπε ξεκάθαρα: «Αν είναι καλά, θα παίξει…» Δεν θα τον αφήσει εκτός αποστολής δηλαδή παρόλο που γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα γίνει κόκκινο πανί εφόσον εμφανιστεί στο «Καμπ Νόου».
Στην Αγγλία, για να επιστρέψουμε και να βάλουμε στο θέμα και τα… κίτρινα ταμπλόιντ, οι μέρες του Μουρίνιο στη Ρεάλ είναι μετρημένες. Ηδη ο Γιόακιμ Λεβ και ο Αρσέν Βενγκέρ πλασάρονται ως βασικοί υποψήφιοι αντικαταστάτες του Μουρίνιο. Για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, αν η «βασίλισσα» φύγει με καμιά πεντάρα στην πλάτη από τη Βαρκελώνη, ο «Mr Special One» ίσως ζήσει το μεγαλύτερο Βατερλό της καριέρας του. Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πληγή στο εγώ του.
Πηγή: Sentragoal.gr